Sveikutes. Gal kas turit tokia problemele kaip as. Na mano mazyle nenori duoti rankos kai esame lauke, nors eiciau ten kur ji nori.Bet jei tik paiimu uz rankos - is kart krenta ant zemes. Jau nebezinau ka daryti. Lauke gi pavojinga. masinos ir pan.
individualiste mazule
siaip ar taip, kantrybes QUOTE(SonataB @ 2007 07 18, 19:21) Sveikutes. Gal kas turit tokia problemele kaip as. Na mano mazyle nenori duoti rankos kai esame lauke, nors eiciau ten kur ji nori.Bet jei tik paiimu uz rankos - is kart krenta ant zemes. Jau nebezinau ka daryti. Lauke gi pavojinga. masinos ir pan. man ir taip buvo kol mazesnis buvo,nors ir dabar jau,kad ir protingesnis,bet ranka duoda tik per perejas ir kai pamato masina atvaziuojant.o taip tai ir vesdavausi arba rekianti arba griunanti,o ka daryt
Maniškė irgi neduodavo rankytės, bet dabar duoda. Nes vieną kartą kai ėjome, tai ji paleido ranką ir pradėjo bėgti, o tuo metu ėjęs nepažįstamas vyras sušuko:"Pagausiu...jei mamytei neduosi rankytės". ..Kažkaip veiksmingai suveikė
QUOTE(SonataB @ 2007 07 18, 18:21) Sveikutes. Gal kas turit tokia problemele kaip as. Na mano mazyle nenori duoti rankos kai esame lauke, nors eiciau ten kur ji nori.Bet jei tik paiimu uz rankos - is kart krenta ant zemes. Jau nebezinau ka daryti. Lauke gi pavojinga. masinos ir pan. Mano mažius irgi neduoda rankos
Nu kaip ir nebaudziau, neturetu suprasti kaip bausmes. Namuose jei pasakai ,kad einam liule arba ka nors pasiimti, tai duoda ranka, o lauke - ne. O kas liecia dedes pasakyma, mes ne Lietuvoj, tai ji ir nesupras
QUOTE(SonataB @ 2007 07 20, 13:57) Nu kaip ir nebaudziau, neturetu suprasti kaip bausmes. Namuose jei pasakai ,kad einam liule arba ka nors pasiimti, tai duoda ranka, o lauke - ne. O kas liecia dedes pasakyma, mes ne Lietuvoj, tai ji ir nesupras QUOTE(SonataB @ 2007 07 20, 13:57) Nu kaip ir nebaudziau, neturetu suprasti kaip bausmes. Namuose jei pasakai ,kad einam liule arba ka nors pasiimti, tai duoda ranka, o lauke - ne. gal tikrai nuo mazens ji asmenybe Analogiska situacija Bet cia tokie dalykai ne tik zu ejimu uz rankytes - kiek skaiciau ir is stebejimo matau, tokiu budu formuojasi charakteris ir tokiu budu musu vaikai bando ir nustato elgesio ribas - ka sau galima leist su tevais ko o ne, kas paims virsu. Kai sukako metukai , kazkaip pradejo metyt visur savo zaislus ir viska prie ko prisiliete. Kadangi jau viska suprato ka as jai sakiau tai liepiau surinkt zaislus - 2 dienas buvo isteriskas verkimas uztat dabar kai tik pasakai "zaislus prasom sudet i vieta" - jokiu problemu
mano mazasis irgi neduoda rankos,bandau paimt,tada prasideda kratymaisi,jei paleidziu lekia baisiausiai,na lauksim toliau gal isaugs
Maniškis irgi rankos neduoda, tai aš pavadėlį isigijau. O ką daryt.
QUOTE(SonataB @ 2007 07 18, 18:21) Sveikutes. Gal kas turit tokia problemele kaip as. Na mano mazyle nenori duoti rankos kai esame lauke, nors eiciau ten kur ji nori.Bet jei tik paiimu uz rankos - is kart krenta ant zemes. Jau nebezinau ka daryti. Lauke gi pavojinga. masinos ir pan. Tokia tema jau yra http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=208100&hl=
Manau, vaikas pajutęs, kad gali būti savarankiškas nori išbandyti, kas yra toji LAISVĖ ir tuo mėgaujasi. Mano dukrytė taip pat ne visada duoda rankytę gatvėje. Anksčiau iš viso tai buvo negirdėtas dalykas, o dabar po truputį "mados" keičiasi
kantrybės QUOTE(vyšniux @ 2007 07 20, 20:39) ieskojau,bet neradau, todel ir sukuriau
Man su dukryte vaikscioti lauke ne pramoga, kaip kitom, o siaubas...Taip pat neduoda rankos, net ir per gatve einant, atsipalaiduoja visiskai, bega kur nori, lipa visur kur galima nukristi, neklauso bet kokios drausmes, eina ten kur akys mato, o ne ten kur mes einame, taip svajoju kada visi trys su tetuku graziai pasivaiksciosime, pazaisime, o dabar tik gaudyk ir ziurek kad i koki kaka suniuko neivirstu ir pan. Nebijo nieko, nei masinu, nei svetimu zmoniu, nei dideliu sunu, nieko...Po pasivaiksciojimo grystu nuvargus visai...
Mano išdykėlė irgi nenori rankelės duoti, tik kai einam per kelią duoda. Ji labai savarankiška ir taip rodo savo charakterį, bet aš per daug į galvą neimu, gal dėl to, kad per kelią eidama visada įsikabina. Manau, kad visus ožiukus po truputį išaugsim
Maniškė ir ne visada duoda rankutę. Eina ten, kur jai reikia. Per gatvę pernešu, nes maža kas, nepastebėsi iš kur kokia mašina iššoks.
QUOTE(SonataB @ 2007 07 18, 18:21) Sveikutes. Gal kas turit tokia problemele kaip as. Na mano mazyle nenori duoti rankos kai esame lauke, nors eiciau ten kur ji nori.Bet jei tik paiimu uz rankos - is kart krenta ant zemes. Jau nebezinau ka daryti. Lauke gi pavojinga. masinos ir pan. pagalvojau kad apie mano dukrele rasai
Na zinokit jau baigiam isaugti sia problema
QUOTE(katuksss @ 2008 04 28, 15:15) pagalvojau kad apie mano dukrele rasai Pas mus irgi toks individualistas buvo Jis labai mėgta filmukus apie kurmį žiūrėti (tokie čekiški tarybinių laikų), tai ten yra toks filmukas kaip kiškienė išėjo su kiškučiais pasivaikščioti ir vienas kiškutis pasiklydo: vaikščiojo po mišką ir verkė. Tai pamačiusi tą filmuką pravedžiau didaktinę paskaitą QUOTE(PienėsPūkas @ 2008 04 29, 13:25) Pas mus irgi toks individualistas buvo Jis labai mėgta filmukus apie kurmį žiūrėti (tokie čekiški tarybinių laikų), tai ten yra toks filmukas kaip kiškienė išėjo su kiškučiais pasivaikščioti ir vienas kiškutis pasiklydo: vaikščiojo po mišką ir verkė. Tai pamačiusi tą filmuką pravedžiau didaktinę paskaitą saunuolis Mano tai krokodila Gena isimylejus
Sveikute
QUOTE(juraciukaslt@ @ 2008 04 28, 13:21) Man su dukryte vaikscioti lauke ne pramoga, kaip kitom, o siaubas...Taip pat neduoda rankos, net ir per gatve einant, atsipalaiduoja visiskai, bega kur nori, lipa visur kur galima nukristi, neklauso bet kokios drausmes, eina ten kur akys mato, o ne ten kur mes einame, taip svajoju kada visi trys su tetuku graziai pasivaiksciosime, pazaisime, o dabar tik gaudyk ir ziurek kad i koki kaka suniuko neivirstu ir pan. Nebijo nieko, nei masinu, nei svetimu zmoniu, nei dideliu sunu, nieko...Po pasivaiksciojimo grystu nuvargus visai... Tas pats variantas
Na,mamytės, kantrybės visoms, tikrai daugeliui vaikučių tai būdinga. Tas laisvės pajautimas, savarankiškumo demonstravimas, individualizmas...Manau, su amžiumi turėtų kažkiek keistis tas dalykas. Mūsų vaikas irgi buvo nesutramdomas tuo klausimu, bet ilgainiui mano didelei nuostabai po truputį pradeda duoti rankytę.
Mamytėms belieka stengtis parinkti kuo saugesnę erdvę buvimui lauke, tuomet ir vaikui gerai, ir mamoms ramiau ir stengtis kažkuo sudominti, pvz. aš saviškei sakydavau - duok rankytę, eisim gėlyčių skinti arba eisim pažiūrėti katytės pas močiutę.Padėdavo. Bet svarbiausia to nereikalauti primygtinai ir dažnai. Net ir iš medicininės pusės nepatariama ištisai vesti už rankytės mažiukus, nes stuburiukui kenkia. O kas dėl ožiukų ir kritimų ant žemės, kaip čia buvo klausta, tai mums labiausiai padėdavo stiprus apkabinimas ir pasakymas, kad mamytė labai labai myli, suveikdavo kaip vaistai iškart, kritiniu atveju tekdavo paimti ant rankų ir tylomis skubiai eiti namo, o namuose, nusiraminus kantriai paaiškinti, kas negerai buvo.Kantrybės
Oooo,o as galvojau,kad tik manoji merguzele rankos neduoda....
Musiske kai duoda ranka, bent jau kieme, tai apsimeta, kad pati nebepaeina, kad jai kojos linksta, pradeda issidirbineti
mano tai ranka duoda, bet tai visada kai iseiname i lauka pradeda paejusi kelis zingsnelius verkti kad ja nesk, o jei tik pabandai nuleistiant zemes tada buna didziausia isterija
Maniskis rankyte duoda retai, kai reik laiptais nulipti ir uzlipti tai pats praso, megsta kartais abiem teveliams duoti rankyte, tada jau eina ir juokiasi laimingas
nzn bet mum siaip pagelbejo toks draugiskas patarimas.... jei mazylis nenori duoti rankos....pasisakau,kad mamyte bijo pasiklysti...arba nzn kaip nueiti iki parduotuves....(vnz iki norimo tikslo)... prasausi,kad jis man rodytu kelia.....
QUOTE(Renataly @ 2008 05 03, 01:01) Musiske kai duoda ranka, bent jau kieme, tai apsimeta, kad pati nebepaeina, kad jai kojos linksta, pradeda issidirbineti QUOTE(Eveneirka @ 2008 05 05, 04:17) nzn bet mum siaip pagelbejo toks draugiskas patarimas.... jei mazylis nenori duoti rankos....pasisakau,kad mamyte bijo pasiklysti...arba nzn kaip nueiti iki parduotuves....(vnz iki norimo tikslo)... prasausi,kad jis man rodytu kelia..... labai puikus patarimas QUOTE(Eveneirka @ 2008 05 05, 03:17) nzn bet mum siaip pagelbejo toks draugiskas patarimas.... jei mazylis nenori duoti rankos....pasisakau,kad mamyte bijo pasiklysti...arba nzn kaip nueiti iki parduotuves....(vnz iki norimo tikslo)... prasausi,kad jis man rodytu kelia..... tikrai mano pupai irgi ,,uzeina" ir neduoda rankos, tada as sakau bijau, parvaziuos masina, ir ji duoda, aisku jei saugu, tai leidu neisikibus eiti, palakstyt, tai ir einam i parka pasivaiksciot, tik va kol ji pasieki, reik pereit kelis kartus per gatve.
mano mazius neduoda rankos-stumia nuo saves,pats nori eit vienas
Labai priklauso nuo situacijos. Jei neduoda rankos siaip sau, pasivaiksciojimo metu ir t.t., problemu nematau. Bet duoti ranka, kai einame per gatve ar kur yra pavojinga, yra PRIVALOMA, be isimciu. Jei neduoda (kas retai buna, bet pasitaikydavo), imu ant ranku ir nesu - man saugumas svarbiau. Gali rekti, gali buti nepatenkintas, bet "mama pasake, mama padare". Keletas kartu tokiu panesiojimu ir problemu nebus.
QUOTE(Rodinka @ 2008 05 06, 14:47) Labai priklauso nuo situacijos. Jei neduoda rankos siaip sau, pasivaiksciojimo metu ir t.t., problemu nematau. Bet duoti ranka, kai einame per gatve ar kur yra pavojinga, yra PRIVALOMA, be isimciu. Jei neduoda (kas retai buna, bet pasitaikydavo), imu ant ranku ir nesu - man saugumas svarbiau. Gali rekti, gali buti nepatenkintas, bet "mama pasake, mama padare". Keletas kartu tokiu panesiojimu ir problemu nebus. Visiskai pritariu,manoji maze ir labai savarankiska lauke
maniske irgi neduoda rankos, nebent reikia kur nors laiptais lipti, tai viena nemoka, dar duoda ranka kai jau pavargus buna. per gatve nesu ant ranku, bet ji nesipriesina, visada nesu ir gerai. Buna ir taip, kad iseinam i lauka, o ji nenori pati vaiksciot, atseit nesk, ir dar su pirstu rodo kur. parduotuvej- palaida bala, reik ja gaudyt ir ziuret kad neisvartytu prekiu. i parduotuve- dazniausiai su vezimu keliaujam
as su tuo priestaravimu zinot ka darau
Maniskis irgi neduoda rankos tik paimu jo rankute jis rekia visa gerkle ir neduoda rankytes.
Rankos nenori duoti ir mano zuikis
QUOTE(Gabred @ 2008 05 13, 22:01) Rankos nenori duoti ir mano zuikis as ir stengiuosi su kazkuo sudominti kad eitu nuo gatviu toliau lauke,kad duotu ranka,bet kartais nepavyksta bega kiek tik kojas nesa,o mes vezime jau keleta menesiu nesedime,jis nesideda jei bandau pasodinti rekia visa gerkle
Pereiti gatve - musu problema
Musu panele nori buti suaugusi:sako,kad moka pati eiti.Ir kulniuoja ,dar ir rankas i kisenes susikisa[aisku,jei jos yra].Tai nutaiso toki veida ir pedina ,kaip berniukas.Zmones net atsisuka pasiziureti
Mano mažylė taip pat neduoda rankos. Einant per gatvę paiimu ant rankų ir nešuosi
maniske irgi neduoda rankytes,sako "as pati,nelysk".vat taip.gerai,kad nors per gatve einant,paduoda rankyte ir tada abi skuodziam
panašiai ir pas mus triejų metu krizė "aš pats" rankos ir duoti nenori kol neprigrasinu, kad paliksiu ir iseisiu viena
Maniškė tik išėjus į lauką rankytę dar duoda, nes nedrąsu pradžioje vienai lauke žingsniuoti, bet kai reikia išeiti iš žaidimų aikštelės, tuomet - jokių rankų, bėga į kitą pusę. Kartais pademonstruoja savo balsines galimybes, kuomet paimu ant rankų ir nešu. Stengiuosi, kaip ir kitos mamytės, sudominti kažkuo, arba pradedame žaisti gaudynių, aišku bėgant į namų pusę
maniske irgi neduoda rankos,tai sakau pastumk vezimuka tai pajima is sono ir graziai eina salia
rankutes per gatve einant man irgi ne visada duoda, nori eiti pati kaip ir visa kita daryti, tai be galo be krasto kartodavau kad reikia duoti rankyte mamytei ir vis koki kita vaika parodau, kuris isikabines eina, tada duoda
Prisiskaičius čia apie panašias bėdas iškart vos tik mažius pradėjo vaikščioti pratinau prie rankytės. Kur saugu, parke, vaikšto kaip nori. O eiti palei gatvę ir ją kirsti - GRIEŽTAI tik už rankyčių susikibus. Buvo momentas, kai ožiukus rodė. Jei leidi laisvai lėkti, tai ir lekia bele kur. O palei gatvę laikydavausi savo - tai guldavo ant asfalto, bliaudavo, bet dabar jau žino, kas ir kada galima.
manoji duoda ranka kai einam be problemu zino kad masinos negalima begti
|