mamaRasa
2010 10 02, 11:32
QUOTE(IRIM @ 2010 09 29, 21:22) Siandien sutariau del apsilankymo paskaitoje Mazylio GN kita savaite. Destytoja p.Vida man is pirmo zvilgsio pasirode labai maloni  O nuo spalio 11d. eisiu i zindymo kursus. Tad butinai uzsuksiu i sia temuke pasidalinti potyriais  Tikiu, kursai prisides prie mano ir vyro ziniu bagazo  Nes siai dienai jis - itin skurdus  Vyrai "auga" kartu su moters nėštumu, gimdymu, naujagimio augimu ir pasiekimais. OHO kokių tėčių yra! Kursų pradžioje pasisako prieš žindymą viešoje vietoje, o pabaigoje tampa uoliausiais klausytojais, turi gerokai pasikeitusią poziciją ir po gimdymo, kol mama neatsigavus, rašo laiškus, skambina, konsultuojasi
RytineSaule
2010 10 11, 12:25
Gal kas ką daugiau gali papasakoti apie kursus Mažylyje. Kiek jie kainuoja? Ar pakankamai informatyvūs jie? Nereik paskui bėgt į kitus kursus, kad suprantamiau paaiškintų?
o yra kokiu kursu nesciuju, kad butu galima eiti nuo 3-4 men, kur info butu teikiama placiau, apie vaikelio vystymasi, apie bedravim su juo ir pan,
Noriu pasidalinti patirtimis: a) praejusia savaite buvau Mazylio GN vykusiuose kursuose nestukems pas akusere Vida. Labai maloni ir itin daug pvz pasakojanti moteris. Net 33 metu patirtis parode savo geraja puse  Be info apie gimdymo stadijas, kada vaziuoti i tuos namus, kaip vyras (artimieji) gali palengvinti susitikimo su mazuciu eiga, psicholigines mamuko busenos svarba ir t.t., galejom susipazinti ir su palatomis, gimdymo kabinetais... Namuciai paliko puiku ispudi! O i kursus tikrai verta eiti! Ypac, sestadieniais vykstancius, kur galite su vyru ateiti  Zinoma, jei jis to nori  o siandien buvau zindymo kursuose pas Rasa. Paskaita buvo ivadine, labiau susipazinimui, bet net neabejoju, jog likusiose 5 paskaitos aiskumos prides, kad kuo maziau klausimu veliau kiltu  ir klaidu nepridaryciau savo nepatyrimu  Prisipazinsiu, kursus ketinu uoliai lankyti ir ziniu bagaza sukaupus diplomuota mamyte tapti  Na, bent jau tiek galiu padaryti del musu mazuliuko pirmai pradziai
RytineSaule
2010 10 11, 23:23
QUOTE(IRIM @ 2010 10 11, 22:46) Noriu pasidalinti patirtimis: a) praejusia savaite buvau Mazylio GN vykusiuose kursuose nestukems pas akusere Vida.  o siandien buvau zindymo kursuose pas Rasa. Kiek kainuoja visi šitie kursai? Ar pilna jų programa? Nuo kada galima pradėti lankyti?
QUOTE(RytineSaule @ 2010 10 12, 00:23) Kiek kainuoja visi šitie kursai? Ar pilna jų programa? Nuo kada galima pradėti lankyti? Ir ar butina usirasyti is anksto?
bdaskia
2010 10 26, 08:10
Sveikos mamytės, norėjau paklaust ar kuri nors esat girdėjus apie kursus Kauno Kalniečių poliklinikoj? gal kuri netyčia lankėtės? Būtų įdomu sužinoti
QUOTE(gosas @ 2010 10 14, 10:21) Ir ar butina usirasyti is anksto? Butina is anksto uzsirasyti. Beveik visuose kursuose mokamuose ar ne isankstine registracija butina
blink*blink
2010 12 12, 12:24
QUOTE(RytineSaule @ 2010 10 12, 01:23) Kiek kainuoja visi šitie kursai? Ar pilna jų programa? Nuo kada galima pradėti lankyti? Mažylyje kursai yra nemokami su gydytojos siuntimu - paprašai savo gydytojos, kad išrašytų siuntimą į Mažylio dienos stacionaro kursus ir 7 paskaitėlės nieko nekainuoja. kainuoja tik šeštadienio pamokėlės, kurios vyksta su tėtukais (40 lt) abiem atvejais registruotis ir gauti info: tel 8 37 22 03 75 šiaip kursai verti dėmesio, informatyvūs, tikrai nepavadinsi jų laiko gaišimu. smagi aplinka, su arbata, vandenuku ir lengvu užkandžiu jei pilvas gurguliuoti pradeda
Mindaugiene
2010 12 13, 14:53
Noriu visoms nėštukėms parekomenduoti mamos Rasos žindymo kursus - Jūs tiesiog PRIVALOTE juos išklausyti, jeigu norite žindyti savo vaikelius. Kai dar buvau nėščia, įsivaizdavau, kad kas čia gali būti apie tą žindymą neaišku, nesupratau, ką galima pasakoti per 6 paskaitas, bet, dėkui Dievui, pradėjau lankyti Rasos kursus. Jums visi apie žindymą aiškins skirtingai - mamos vienaip, draugės kitaip, net ligoninėje visi kitaip aiškins arba, kaip man, nieko neaiškins! Norite tikėkite, norite ne, bet iš mano pažįstamų vaikelį be manęs vis dar žindo (nors dar tik du mėnesius) tik viena mamytė! Ta, kuri irgi lankė tuos kursus. Kitoms pieno "neatsirado", dar kitoms "dingo", kitos nusitraukinėja ir duoda mililitrais iš buteliuko, nes atseit nežino, ar vaikelis pavalgo kiek reikia... Taigi visą teisybę apie žindymą sužinosite tik iš mamos Rasos Žindymo kursų. Nuoširdžiai rekomenduoju. Šie kursai yra tokie būtini, kaip ir naujagimio kraitelis.... Dar kartelį dėkoju mamai Rasai už tai, kad galiu žindyti savo sūnelį. AČIŪ.
Basttet
2010 12 18, 16:25
Sveikutes, Kazkur internete skaiciau, kad kursai vykdomi ir "Motina ir vaikas" klinikoje, taciau ju psl. http://www.motinairvaikas.lt/ jokios informacijos apie kursus-nerandu. Gal kas lankete kursus ten? kokie atsiliepimai? Kokios kainos?
mamaRasa
2011 01 05, 18:51
QUOTE(Mindaugiene @ 2010 12 13, 15:53) Noriu visoms nėštukėms parekomenduoti mamos Rasos žindymo kursus - Jūs tiesiog PRIVALOTE juos išklausyti, jeigu norite žindyti savo vaikelius. Kai dar buvau nėščia, įsivaizdavau, kad kas čia gali būti apie tą žindymą neaišku, nesupratau, ką galima pasakoti per 6 paskaitas, bet, dėkui Dievui, pradėjau lankyti Rasos kursus. Jums visi apie žindymą aiškins skirtingai - mamos vienaip, draugės kitaip, net ligoninėje visi kitaip aiškins arba, kaip man, nieko neaiškins! Norite tikėkite, norite ne, bet iš mano pažįstamų vaikelį be manęs vis dar žindo (nors dar tik du mėnesius) tik viena mamytė! Ta, kuri irgi lankė tuos kursus. Kitoms pieno "neatsirado", dar kitoms "dingo", kitos nusitraukinėja ir duoda mililitrais iš buteliuko, nes atseit nežino, ar vaikelis pavalgo kiek reikia... Taigi visą teisybę apie žindymą sužinosite tik iš mamos Rasos Žindymo kursų. Nuoširdžiai rekomenduoju. Šie kursai yra tokie būtini, kaip ir naujagimio kraitelis.... Dar kartelį dėkoju mamai Rasai už tai, kad galiu žindyti savo sūnelį. AČIŪ.  Ačiū labai už gerą žodį. Smagu, kad kursų žinios pasitarnavo. Manau, kad yra ir daugiau išsamių kursų apie žindymą, atsirenkant kriterijus turėtų būti - ar po kursų, pagimdžiusi šeima galės kreiptis ir konsultuotis.
bdaskia
2011 01 12, 20:02
sveikutes, gal kas zinot kokia tema ryt bus paskaitele 2-oj ligoninej?
ramashka22
2011 01 18, 21:15
QUOTE(blink*blink @ 2010 12 12, 11:24) Mažylyje kursai yra nemokami su gydytojos siuntimu - paprašai savo gydytojos, kad išrašytų siuntimą į Mažylio dienos stacionaro kursus ir 7 paskaitėlės nieko nekainuoja. kainuoja tik šeštadienio pamokėlės, kurios vyksta su tėtukais (40 lt) abiem atvejais registruotis ir gauti info: tel 8 37 22 03 75 šiaip kursai verti dėmesio, informatyvūs, tikrai nepavadinsi jų laiko gaišimu. smagi aplinka, su arbata, vandenuku ir lengvu užkandžiu jei pilvas gurguliuoti pradeda  mano atveju tai lankausi pas ginke savo mieste,bet kadangi gimdysiu mazylyje,tai ir i kursus uzsiregistravau ten. ryt eisiu  .jei kam bus idomu,klauskit. na o kaina abieju paskaitu (apie gimdyma ir apie maitinima) po 25 lt.
labukas  ar reikia is anskto registruotis i KMUK nesciuju paskaiteles?  ar tiesiog ateini ta diena truputi anskciau ir laukt prie to kabineto ir ten jau vietoj susizymi?
QUOTE(rozine_svajone @ 2011 01 28, 10:45) labukas  ar reikia is anskto registruotis i KMUK nesciuju paskaiteles?  ar tiesiog ateini ta diena truputi anskciau ir laukt prie to kabineto ir ten jau vietoj susizymi? o kur paskaityt kur ir kokios paskaitos, kada jos vyksta? na net nežinau, ankščiau į paskaitas priimdavo tik registruotas KMUK, paskui visas...o kaip dabar yra nežinia?
QUOTE(leone @ 2011 01 28, 12:34) o kur paskaityt kur ir kokios paskaitos, kada jos vyksta? na net nežinau, ankščiau į paskaitas priimdavo tik registruotas KMUK, paskui visas...o kaip dabar yra nežinia? dabar priima tik registruotas kmuk, bet ar reikia is anskto kazin kazkur pasiskambint ir uzsirasyt tos dienos paskaitelei?  grafikas cia http://www.kmuk.lt/klinika2/nesciuju_mokykla.pdf
sandra_g
2011 02 15, 11:43
Kai laukiausi savo pirmojo vaikelio buvau nėščiųjų kursuose pas gydytoją ginekologą A.Kirijenko. Paskaitėlės buvo labai įdomios ir naudingos. Gydytojas pasakojo kaip bendrauti su vaikeliu iki gimimo, kaip lengviau pagimdyti, kaip vaikutį išmaitinti savo pienu, kaip pačiai mamai gerai jaustis nėštumo metu ir pačiai gražiai atrodyti  lankėme kursus su vyru, abiem labai patiko, tikrai galiu visom būsimom mamytėm rekomenduoti ir būtinai vestis kartu vyrus. Kiek žinau dabar gydytojas kursus veda Šiaurės šeimos klinikoje, Šiaurės pr. 8c
Laimuske
2011 02 15, 13:44
QUOTE(sandra_g @ 2011 02 15, 12:43) Kai laukiausi savo pirmojo vaikelio buvau nėščiųjų kursuose pas gydytoją ginekologą A.Kirijenko. Paskaitėlės buvo labai įdomios ir naudingos. Gydytojas pasakojo kaip bendrauti su vaikeliu iki gimimo, kaip lengviau pagimdyti, kaip vaikutį išmaitinti savo pienu, kaip pačiai mamai gerai jaustis nėštumo metu ir pačiai gražiai atrodyti  lankėme kursus su vyru, abiem labai patiko, tikrai galiu visom būsimom mamytėm rekomenduoti ir būtinai vestis kartu vyrus. Kiek žinau dabar gydytojas kursus veda Šiaurės šeimos klinikoje, Šiaurės pr. 8c Čia gal neseniai pradėjo vesti? Nes aš tame centre lankausi ir gyd net nebuvo užsiminusi....
sandra_g
2011 02 15, 20:55
QUOTE(Laimuske @ 2011 02 15, 14:44) Čia gal neseniai pradėjo vesti? Nes aš tame centre lankausi ir gyd net nebuvo užsiminusi.... taip visai neseniai pradėjo vesti paskaitėles
Mes irgi su vyru lankėm paskaitėles pas Kirijenko - super gydytojas
Laimuske
2011 02 17, 11:05
QUOTE(sandra_g @ 2011 02 15, 21:55) taip visai neseniai pradėjo vesti paskaitėles  O būna kiekvieną savaitę ar tik kai surenka grupes? Gal kokį grafikėlį turit?
sandra_g
2011 02 17, 19:54
QUOTE(Laimuske @ 2011 02 17, 12:05) O būna kiekvieną savaitę ar tik kai surenka grupes? Gal kokį grafikėlį turit? Čia galima paskaityti apie užziėmimus: http://siauresseimosklinika.lt/index.php?m...nt01returnid=77vyksta 1ieniais ir 3ieniais, iš viso 4 paskaitėlės kaip ir seniau. Manau, kad kai surenka grupelę, tada tai grupelei ir vyksta užsiėmimai 4 paskaitų.
migle.ma
2011 02 17, 21:41
QUOTE(Laimuske @ 2011 02 17, 11:05) O būna kiekvieną savaitę ar tik kai surenka grupes? Gal kokį grafikėlį turit? Skambinau šiandien į šią kliniką dėl nėščiųjų mokyklėlės. Dabar artimiausiam laikui grupė renkama vasario 21 dienai, 4 paskaitėlės po 2h per dvi savaites (t.y. vyks 1ieniais ir 3ieniais nuo 18h). Ir temos labai įdomios ir aktualios, šaunu, kad mažom grupelėm paskaitėlės vyks. Ir tėvelius ragino pasiimti, nes abiem įdomu ir naudinga bus
QUOTE(migle.ma @ 2011 02 17, 21:41) Skambinau šiandien į šią kliniką dėl nėščiųjų mokyklėlės. Dabar artimiausiam laikui grupė renkama vasario 21 dienai, 4 paskaitėlės po 2h per dvi savaites (t.y. vyks 1ieniais ir 3ieniais nuo 18h). Ir temos labai įdomios ir aktualios, šaunu, kad mažom grupelėm paskaitėlės vyks. Ir tėvelius ragino pasiimti, nes abiem įdomu ir naudinga bus  kokia kaina gal klausei?
migle.ma
2011 02 19, 18:13
QUOTE(leone @ 2011 02 17, 22:13) 160 Lt už visas 4 paskaitėles.
Kas lanket kursus Krikscioniskuose namuose? kokie atsiliepimai?  nes kiek ziuriu tai visur mokami
citrinukas_zx
2011 03 03, 11:46
Man irgi būtų įdomu sužinoti, kur geriau eiti į kursus: Į Krikščioniškus ar į II ligoninę?
Auksuole
2011 03 03, 11:49
QUOTE(citrinukas_zx @ 2011 03 03, 11:46) Man irgi būtų įdomu sužinoti, kur geriau eiti į kursus: Į Krikščioniškus ar į II ligoninę? Tikrai į II ligoninę
varnikė
2011 03 04, 19:11
QUOTE(leone @ 2011 02 19, 21:06) Kas lanket kursus Krikscioniskuose namuose? kokie atsiliepimai?  nes kiek ziuriu tai visur mokami  Šią savaitę buvau krikščioniškuose, tai pasakojo apie kudikio maitinima ir jo priežiūrą pirmosiomis dienomis. Man tai nepatiko, viską papasakojo gal per 15 min. labai viskas apgraibom, paviršutiniškai, nieko naujo nesužinojau. Pot to uždėjo filmų porą. Vienas nelietuviškas, vien tik vaizdeliai kaip leliukus maitina, gražu. Kitas filmukas grynai komercinis, Jonsons produkcijos reklama, jis didžiąją dalį paskaitos ir užėmė. Pasakojo, kad pampersus keičiant subiniukus valyti tik servetelėm, vanduo buktai kenkia svelniai kudikio odelei. Visas raukšleles buktai kasdien reikia tepliot tuo aliejuku, subiniuka vienu kremuku patept, kojytes kitu. Ten tas vaikas net blizgėjo nuo visų priemonių  Bambytė kol užgis spiritu arba brilijantine zaluma teplioti reikia, nors tai jau irgi netiesa. Ta pamokėlės vedėja po filmo beveik viską pati paneigė, tai nelabai supratau kam iš vis tokį filmą rodo ir klaidina be reikalo. Bandysiu ateinantį pirmadienį į Obuoliuko psichologijos kursus nueiti, jie kainuoja, bet gal bus kažkiek naudos iš jų.
QUOTE(varnikė @ 2011 03 04, 19:11) Bandysiu ateinantį pirmadienį į Obuoliuko psichologijos kursus nueiti, jie kainuoja, bet gal bus kažkiek naudos iš jų. o kur vyksta jie? as planuoju dar nueiti i krikscioniskus gimdymo namus, kur vyksta kursai, bet juos organizuoja VSI "Pradziu pradzia" -jie ten kaip ir mokami
RytineSaule
2011 03 04, 22:48
Su siuntimu nemokami yra Mažylio gimdymo namuose. Ten iš viso vyksta 7-ios paskaitos ir dar papildomai yra trys mokamos (visų jų kaina, jei neklystu nuo 30 iki 60lt, priklauso nuo lankaisi ar ne Mažyly). Pati lankiau visas 7 nemokamas ir esu labai patenkinta  Išėjusi į dekretą žadu apsilankyti ir mokamose paskaitėlėse su būsimu tėtuku
varnikė
2011 03 08, 12:01
QUOTE(leone @ 2011 03 04, 22:12) o kur vyksta jie? as planuoju dar nueiti i krikscioniskus gimdymo namus, kur vyksta kursai, bet juos organizuoja VSI "Pradziu pradzia" -jie ten kaip ir mokami  Vyksta irgi kriščioniškuose gimdymo namuose. Vakar kaip tik buvo pirmoji obuoliuko paskaitėlė. Kalbėjo apie įvairias baimes, kurios kankina artėjant gimdymui ir kaip jų atsikratyti. Veda dvi psichologės, tai viskas labiau iš psichologinės pusės ir pateikta. Norėčiau dar nueiti į tokius, kur daugiau iš praktinės pusės kalba, kaip elgti, kvėpuoti, kaip nepasimesti gimdymo metu, kas vyksta moters organizme, iš kur tas skausmas. Kadangi noriu gimdyti be epidurinės nejautros, tai šios temos man labai aktualios. Žinau, kad Šemetos kursuose apie tai daug kalbama. Girdėjau, kad tuos kursus pabaigus dingsta gimdymo baimė. Tik gaila kad jie organizuojami tik Vilniuje. Skambinausi aš pas juos, tai sakė kad Kaune moterys į juos nesusirinkdavo, tad ir neorganizuoja daugiau čia
QUOTE(varnikė @ 2011 03 08, 12:01) Norėčiau dar nueiti į tokius, kur daugiau iš praktinės pusės kalba, kaip elgti, kvėpuoti, kaip nepasimesti gimdymo metu, kas vyksta moters organizme, iš kur tas skausmas. Kadangi noriu gimdyti be epidurinės nejautros, tai šios temos man labai aktualios. O kodėl nenorit palankyti tiesiog mankštų ar jogos nėščiosioms? Juk ten kaip tik būsimos mamytės ruošiasi tokiems dalykams. O atėjus terminui dingsta visos baimės
citrinukas_zx
2011 03 17, 10:23
As irgi buvau paskaitelese Krikscioniskuose. Kaip man visai zaliai, tai gan neblogai pasirode. Parodo filmukus, kad turetum zalia supratima (nu ir kas, kad kai kurie reklaminiai, juk niekas neliepia pirkti tos Johnson produkcijos). Sesute, kuri vede kaip tik paaiskino kaip issiversti be visu siuolaikiniu kosmetiku ir kad nereikia vaiko teplioti visais tais kremais. Tiesiog filmukas naudojamas kaip vizualizacija. Per paskaita apie pasirengima gumdymui, pasakojo kaip naturaliai (cia tom, kurios nuskausminamuju nenori) pasimazinti skausmus.
varnikė
2011 03 21, 14:44
QUOTE(Irunia @ 2011 03 08, 14:07) O kodėl nenorit palankyti tiesiog mankštų ar jogos nėščiosioms? Juk ten kaip tik būsimos mamytės ruošiasi tokiems dalykams. O atėjus terminui dingsta visos baimės  lankau paprastą baseiną, jogai jau laiko neatrasciau. Papildyta:QUOTE(citrinukas_zx @ 2011 03 17, 11:23) As irgi buvau paskaitelese Krikscioniskuose. Kaip man visai zaliai, tai gan neblogai pasirode. Parodo filmukus, kad turetum zalia supratima ( nu ir kas, kad kai kurie reklaminiai, juk niekas neliepia pirkti tos Johnson produkcijos). Sesute, kuri vede kaip tik paaiskino kaip issiversti be visu siuolaikiniu kosmetiku ir kad nereikia vaiko teplioti visais tais kremais. Tiesiog filmukas naudojamas kaip vizualizacija. Per paskaita apie pasirengima gumdymui, pasakojo kaip naturaliai (cia tom, kurios nuskausminamuju nenori) pasimazinti skausmus. nu bet sėdėt pusę valandos ir klausytis kokie nuostabūs yra Jonson produktai tai buvau priversta  dar kad gerą daiktą reklamuotų, o čia visišką šlamštą, erzina mane tokia reklama nors tu ką
Labai daug kantrybes reikia tose pamokelese,kas ja nepasizymi,geriau net neiti,man asmeniskai buvo nuobodoka....
Laiminga_saule
2011 04 01, 10:06
QUOTE(RytineSaule @ 2011 03 04, 23:48) Su siuntimu nemokami yra Mažylio gimdymo namuose. Ten iš viso vyksta 7-ios paskaitos ir dar papildomai yra trys mokamos (visų jų kaina, jei neklystu nuo 30 iki 60lt, priklauso nuo lankaisi ar ne Mažyly). Pati lankiau visas 7 nemokamas ir esu labai patenkinta  Išėjusi į dekretą žadu apsilankyti ir mokamose paskaitėlėse su būsimu tėtuku  O kelinta val.prasideda tos 7-ios paskaiteles? turiu siuntima, bet net laikas nenurodytas...  ir gal turit tikslu grafikeli kokios temos aptarinejamos?
Centime
2011 04 04, 19:05
Mamytės,o kokiu busu Jus gaunate siuntima i pamokeles nesciuju? As dar pilvuka auginu klaipedoje, bet tuoj grisiu i Kauna, ten zadu registruotis i Mazyli- ar jie patys duotu siuntima i Ju paciu vedamus kursu? Aciu
Laiminga_saule
2011 04 04, 19:28
QUOTE(Centime @ 2011 04 04, 20:05) Mamytės,o kokiu busu Jus gaunate siuntima i pamokeles nesciuju? As dar pilvuka auginu klaipedoje, bet tuoj grisiu i Kauna, ten zadu registruotis i Mazyli- ar jie patys duotu siuntima i Ju paciu vedamus kursu? Aciu  Taip, as mazylyje lankausi, tai man gydytoja paskyre siuntima i tas paskaiteles
QUOTE(citrinukas_zx @ 2011 03 03, 11:46) Man irgi būtų įdomu sužinoti, kur geriau eiti į kursus: Į Krikščioniškus ar į II ligoninę? i krikscioniskus. II ligoninej labai jau bile kaip praveda
Centime
2011 04 05, 18:33
QUOTE(Laiminga_saule @ 2011 04 04, 19:28) Taip, as mazylyje lankausi, tai man gydytoja paskyre siuntima i tas paskaiteles  O sakykit, Mažylyje registruotis gimdymui ir prieziurai- viskas mokama? ir kokia tada kainele?
migle.ma
2011 04 06, 09:26
Visko prisiklausiau ir prisiskaičiau čia ir nusprendžiau eiti į Nėščiųjų mokyklėlę savo šeimos klinikoj. Kalbėjau su ginekologu, kuris veda paskaitėles, tikrai užkabino  temos įdomios pasirodė, sakė jokių reklamų nėra (o aš jų žiauriai nemėgstu), įdomu abiem tėveliam bei naudinga. Pirmas užsiėmimas dabar nemokamas. Tikrai eisiu išmėginti. Jei patiks ir toliau lankysiuos, o man jau pakalbėjus patiko  jeigu kam įdomu, tai daugiau info ir internete jau atsirado: http://siauresseimosklinika.lt/index.php?m...nt01returnid=77
Laiminga_saule
2011 04 06, 11:13
QUOTE(Centime @ 2011 04 05, 19:33) O sakykit, Mažylyje registruotis gimdymui ir prieziurai- viskas mokama? ir kokia tada kainele?  Na as nuo nestumo pradzios lankausi, tai pirma karta reikia susimoketi ~140lt. ir paskui kai isleidzia i dekreta irgi ~140lt. bet uz tuos pinigelius tikrai daug tyrimu padaro, tos paskaiteles vyksta, niekas paskui papildomai nekainuoja. Nebent nori tartis su priziurincia gydytoja, kad ji gimdyme dalyvautu.
QUOTE(varnikė @ 2011 03 08, 12:01) Vakar kaip tik buvo pirmoji obuoliuko paskaitėlė. Kalbėjo apie įvairias baimes, kurios kankina artėjant gimdymui ir kaip jų atsikratyti. Veda dvi psichologės, tai viskas labiau iš psichologinės pusės ir pateikta. idomu, ar kiek naudinga buvo ta Obuoliuko psichologijos paskaitele apie gimdymo baime, nes kaip suprantu ji yra mokama?  ir kiek laiko uztruko?
Laimuske
2011 04 11, 10:46
QUOTE(migle.ma @ 2011 04 06, 10:26) Visko prisiklausiau ir prisiskaičiau čia ir nusprendžiau eiti į Nėščiųjų mokyklėlę savo šeimos klinikoj. Kalbėjau su ginekologu, kuris veda paskaitėles, tikrai užkabino  temos įdomios pasirodė, sakė jokių reklamų nėra (o aš jų žiauriai nemėgstu), įdomu abiem tėveliam bei naudinga. Pirmas užsiėmimas dabar nemokamas. Tikrai eisiu išmėginti. Jei patiks ir toliau lankysiuos, o man jau pakalbėjus patiko  jeigu kam įdomu, tai daugiau info ir internete jau atsirado: http://siauresseimosklinika.lt/index.php?m...nt01returnid=77Aš kaip tik girdėjau, kad ten nieko gero
migle.ma
2011 04 18, 09:49
QUOTE(Laimuske @ 2011 04 11, 10:46) Aš kaip tik girdėjau, kad ten nieko gero  Na, įdomu, kodėl nieko gero  gal, kad dovanų nedalina?  Na, aš pati jau apsilankiau Šiaurės šeimos klinikos mokyklėlėje, man tikrai labai aptiko ir labai gerą įspūdį paliko. Buvau pirmoje nemokamoje paskaitėlėje, tikrai žadu eiti ir į mokamas. Patiko bendravimas su mamytėm ir tėveliais, daug praktinių naudingų patarimų. Apskritai kiek teko būti kituose kursuose, tai šie tikrai skiriasi, ypač tikslais ir požiūriu (nebuvo jokios reklamos ir dovanų iš firmų, stengiamasi sudominti abu tėvelius, daug dėmesio skiriama gražiai, tvirtai šeimai). Tikrai nuoširdžiai rekomenduoju
Sonrisita
2011 04 21, 08:42
QUOTE(Laimuske @ 2011 04 11, 10:46) Aš kaip tik girdėjau, kad ten nieko gero  QUOTE(migle.ma @ 2011 04 18, 09:49) Na, įdomu, kodėl nieko gero Tas girdėjau, kad nieko gero yra sąlyginis dalykas. Šiaip nerekomenduotojas tikriausiai pasakė, kodėl netiko / nepatiko Iš savo mažos patirties (lankiau Mažylio stacionarą ir dabar lankaus Šiaurės klinikoj paskaitėlėse), tai galiu pasakyt pirmiausia, kad valdiška kokybė ir kokybė už pinigus, deja, labai stipriai skiriasi.. Šiaurės klinikoj per pirmą tą įvadinę nemokama paskaitėlę gavau daug daugiau informacijos nei Mažylyje per visas paskaitėles  Pvz., Mažylyje informacijos daugiau sužinojau iš mamyčių, kurios jau buvo gimdžiusios ir paskaitėlėse dalinosi savo patirtimi. Po kiekvienos apskaitėlės vyrui perpasakodavau, ką naujo sužinojau, tai per porą sakinių visą informaciją perduodavau. Sesutė, kuri veda kursus, išsamiau papasakojo tik pie maitinimą ir kūdikio priežiūrą, visa kita vos po kelis sakinius. Iš esmės, jei domitės nėštumo temomis kad ir toje pačioje SM, Mažylyje mažai naujo sužinosit, bet jei nėra noro ar laiko pačioms gilintis į tai, kodėl ne verta nueiti, juk vistiek nekainuoja. Juolab, kad Mažylio kursai labai gerai tom, kuriom reikalingas nedarbingumas O Šiaurės klinikoj, pirmoji paskaitėlė daugiau teorinė kaip sukurti palankiausią aplinką mažyliui. Kalbėjo apie psichologinius dalykus susijusius su tėveliais, kuo ir kaip tėvelis gali padėti mamytei dėl geresnės savijautos nėštumo metu, kodėl reikia su vaikučiu bendrauti, žaisti žaidimukus, kol šis dar pilvelyje, kaip pradėt ruoštis gimdymui iš psichologinės pusės, daug patarimų sveikatos ir maisto klausimais. Antrojoj paskaitėlėj puse laiko prakalbėjo, kaip žaisti su leliuku ir kokie kiekvieno žaidimuko praktinė pusė (pvz., kad drąsiau būtų pradėt vaikščiot, kad užmigtų tiek tamsoj, tiek šviesoj, kad miegantį lelių būtų galima perkelti nepabudusį, kad geriau klausytų jau gimęs, ir t.t.), nes viskas susiję nuo pat nėštumo praždzios ir tik nuo mūsų priklauso, kaip leliuką paruošim. Tada trumpas filmukas žaidimų užtvirtinimui, paskui kalbėjimas apie sveikatą, sportą, mitybą, kt. patarimai. Trečioji tema gimdymas. Vadinasi, pasiruošimas tam dar nėštumo metu kokius atlikinėti fizinius pratimus, kaip elgtis sąrėmių metu (vėlgi, kaip kokiais pratimais, priemonėmis, palengvinti skausmą). Tema, labai orientuota ne tik į mamytes, bet kuo tėvelis gali jai daug padėti, kokiom pozom patogiausia abiems dirbti. Trumpai parodyti filmukai su sąrėmiais ir gimdymu, kad viskas kuo lengviau eitųsi per tam tikras pozas ir pan. Ketvirtojoj paskaitėlej dar nespėjau sudalyvaut P.s., jei aktualu, kažką girdėjau, kad žada pirmąją nemokamą paskaitėlę ir kursam nuolaidą pratęst dar ir kt mėn. Tikrai verta nueiti bent į tą pirmąją
QUOTE(Centime @ 2011 04 04, 20:05) Mamytės,o kokiu busu Jus gaunate siuntima i pamokeles nesciuju? As dar pilvuka auginu klaipedoje, bet tuoj grisiu i Kauna, ten zadu registruotis i Mazyli- ar jie patys duotu siuntima i Ju paciu vedamus kursu? Aciu  as buvau mazylyje paskaitelese,tai likau tikrai patenkinta  nei ten gimdziau nei buvau prisiregistravus,nes mokestis tikrai sinboliskas uz paskaitele
jancikas
2011 06 03, 18:18
lankiau mazylio paskaiteles, visai neblogai, tik kiek girdejau is drauges apie semetos mokyklos paruosima, tai cia zymiai prasciau. Bet visgi likau patenkinta
|
|