Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Asseni
user posted image

1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
10 tema
11 tema
12 tema
13 tema
14 tema
15 tema
16 tema
17 tema
18 tema
19 tema
20 tema
21 tema
22 tema
23 tema
24 tema
25 tema
26 tema
27 tema

28 tema
29 tema
Į PAPUOŠIMŲ TEMĄ būtina dėti visokiausius papuošimus, tiek baibokus, tiek gėlytes, tiek papuoštus tortus, noriu pabrėžti papuoštus, manau paprastas apibarstymas trupiniais gal ir nelabai tinka, nes pagrinde tai yra medutis, o jam turim atskirą temą. Bet, jeigu be trupinių ten bus kokie nors papildomi papuošimai, tai kodel gi ne.
Taip pat prie nuotraukos reikia įdėti aprašymą iš ko padaryti tie papuošimai (bezė, saldainių masė ir t.t.) bei kas tai per tortas. To reikia, kad kievienam naujokui ir ne tik būtų aišku ir suprantoma.
Taip pat nepamirštam - klausimai atsakymai papuošimų tema.
Kiekvienas papuošimas savotiškai gražus, nepriklausomai, ar tai 100-oji barbė ar tukstantinis beze/grietinele puoštas tortas. Ir nesvarbu kas Jūs esat, ar jau specas, ar tik naujokas. Čia laukiamos visos puošėjos.
Mes visos mokomės, konsultuojames ir semiamės patirties viena iš kitos. Dėl to mes taip greitai tobulėjam.

Konstruktyvi kritika yra sveikintinas dalykas, o ginčus ir nepasitenkinimus prašau pasilikti sau.

Taip pat norėčiau priminti, kad labai daug informacijos ir receptų galite surasti viršuje esančiose temose, tiek saldumynų receptus, tiek papuošimo būdus

TORTŲ PUOŠIMAS BE KOMENTARŲ

Taigi, puošiam tortus ir nepamirštam pasirodyti su savo kūriniais! mirksiukas.gif

Dzanetukas
ACIU Asseni uz tokia grazia temuke bigsmile.gif
QUOTE(uzniukas @ 2010 02 03, 18:54)
manau užteks vienos normos mirksiukas.gif dregmes tikrai nebijo, nes ten tas bezas išnyksta svieste ir gaunas lyg paparastas išsuktas sviestas, tik kad žymiai gražiau  dzibuojas nei vien su sviestu  rolleyes.gif
*

labai Aciu uz atsakyma, bandysiu daryt bigsmile.gif Man sis kremas taip graziai nuotraukose atrodo wub.gif
rutyte11
Sveikos visos,islendu is pogrindzio doh.gif vis pasislaitau pasiziurineju jusu sedevrus SAUNUOLES visos, o rankos taip ir nekildavo parasyt 4u.gif
mano paskutinis "isvargtas" tortas. Jau su gvazkikais kiek prasikankinau doh.gif

user posted image
dosa
rutyte11 nukas per grozis user posted image Tie gvazdikai, tai kaip tikri - super!!!

Va dar vienas ant greicio suraitytas naminiam vartojimui, todel labai nesistengiau ax.gif
user posted image
Vaisinis, dengtas marshmallow mase
zuliaska
nauja tema ir superiniai tortai smile.gif nu gvazdikai labai gražūs
Olesta
šaunuolės merginos, kokių grožybių pridėjot šiandien, vos spėju vytis ir skaityti ir grožėtis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

man tik vienas toks dalykas jau ne pirmą kartą užkliuvo lotuliukas.gif ar aš ant tiek pikta atrodau, kad Jūs manęs vis nepykti prašot, az pilnas ir kožna prašo nepykti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kai paskaitau tą parašymą, man juokas pradeda imti, jokiu būdu ne pyktis lotuliukas.gif
Neili
Sveikos kepėjos smile.gif visi jusu šedevrai nerealūs, perskaiciau kelias temas ir esu "komos" būsenoje. Siaip ir as kepu tortukus sau ir savo šeimai, bet puosiu labai paprastai. Bet šiandien labai susižavėjau jūsų darbais tai valentino dienai kažką mėginsiu gražiau ir aš padaryti blush2.gif reikės pradėti studijuoti visų masių gamybą doh.gif
Olesta
nieko nieko, iš komos prikels puiki anestezistų pagalba, tik eik studijuoti virštutinės papuošimų temos, nerašyk ten komentarų, nes užpulsim ir gausi barti, ten nusižiūri, o klausimai čia lotuliukas.gif dabar jaučiu pasirodžiau PIKTA lotuliukas.gif
eglejk
va tai tau, nauja tema ir sitokis grozis
rutyte11, jau gvazdikeliu grozis, tai neispasakytas wub.gif ir pats kaselis puikus thumbup.gif tik man tas skaiciukas 0, toks ne koks, noretusi, kad butu tusciaviduris ax.gif

dosa, marskinukai puikus 4u.gif

...............................................

o as vel dienas sumaisiau doh.gif vyras jau sako, kas cia tau darosi.
Tai va tik greitai papuosiau ir nufotkinau netikusiai, bet bendras vaizdas matosi. nelabai yra ka cia ir rodyti blush2.gif
viduje medutis, dziubuota aisingu, dar kokoso drozliu yra, gelytes ir drugelis su lapeliais pastiliazas. ai, dar gelytes perlo dulkem patepliojau blush2.gif

user posted image
Neili
neišsigandau dar 4u.gif tokius nuostabius kūrinius negali pikti žmonės kurti o patarimų tikrai man prireiks, tai esu pasiruošusi būti ir kritikuojama smile.gif
Angel1203
monikute blink.gif blink.gif bigsmile.gif bigsmile.gif ka as galiu pasakyti tobula visiskai jau grozis neapsakytas roziu dailumas super ir pats vaizdas labai grazu 4u.gif bet rimtai tu niekur neparasiai su kuo puosiai kas tie lapukai taip skaniai atrodo thumbup.gif
rutyte11nu gvazdiku grazumelis kaip tikri
dosa labai tvarkingo vyro marskinukai tokie islyginti be jiokiu rauksleliu thumbup.gif
Eglejk super tortas thumbup.gif man labai paskutiniu metu patinka su ramunem nu labai grazu thumbup.gif
Olestos perlinis man toks mielas toks nekaltas blush2.gif bigsmile.gif
darbstuolytes
zinau kad ne visas pavardinau bet visu super tortai ir naujokes kokius tobulybius kepa thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
*Jonė*
Rutyte,Dosa,Eglejk-visoms 4u.gif
Mayfly
Visų neišvardinsiu, bet visų tortukai nuostabūs wub.gif wub.gif thumbup.gif
Dzanetukas
Na kokie grazuuuuus visu torciukai wub.gif Gvazdikai superiniai thumbup.gif
Mayfly
help.gif help.gif help.gif reikia pagalbos. Turiu porą klausimukų:

1. Pasidariau šokoladinę masę rožėms, bet neina lipdyti doh.gif trupa. Kas galėtų būti? Gal padauginau dažų. Ar gali turėti įtakos ir ar eina kaip nors pataisyti?
2. Ir dar... ar eina kaip nors atgaivinti trupantį pastilažą? g.gif

Labas rytas 4u.gif
adriu
QUOTE(Mayfly @ 2010 02 04, 10:47)
help.gif  help.gif  help.gif reikia pagalbos. Turiu porą klausimukų:

1. Pasidariau šokoladinę masę rožėms, bet neina lipdyti  doh.gif  trupa. Kas galėtų būti? Gal padauginau dažų. Ar gali turėti įtakos ir ar eina kaip nors pataisyti?
2. Ir dar... ar eina kaip nors atgaivinti trupantį pastilažą?  g.gif

Labas rytas  4u.gif
*

1- dėk atgal į bliudelį ,gal medaus čiut dadėk ir perkaitynk iš naujo,kol gausis vientisa masė 4u.gif
2- nežinau,gal mikruškėn bandyk dėt g.gif
zuliaska
o aš vakar pasidariau tą šokoladinę masę, ką galiu pasakytim, nu nemoku aš tų ropžių gražių, iš pusės padariau rožes ir patingėjau, labai jau žaist reik. bet vistiek nesigauna taip idealiai kaip monikutei... paskiau gal netingėsiu nufotkinsiu kaip gavos. bet šiaip ta masė tai gera. aš dėjau ne gryną šokoladą manau, nes mama nupirko kilą balto uz 9,6lt, tai ten ir tokių gabaliuku plonų kaip lapeliai, tai skirtas atseit glazūrai. nes išlydžiau toks skystas gavos, o kai karūnos kažkada lydžiau tai tirštas gavos. bet galiu pasakyti kuo puikiausiai masė gavos ir iš tokio, tai vis pigiau smile.gif
daividija
QUOTE(zuliaska @ 2010 02 04, 08:31)
o aš vakar pasidariau tą šokoladinę masę, ką galiu pasakytim, nu nemoku aš tų ropžių gražių, iš pusės padariau rožes ir patingėjau, labai jau žaist reik. bet vistiek nesigauna taip idealiai kaip  monikutei... paskiau gal netingėsiu nufotkinsiu kaip gavos. bet šiaip ta masė tai gera. aš dėjau ne gryną šokoladą manau, nes mama nupirko kilą balto uz 9,6lt, tai ten ir tokių gabaliuku plonų kaip lapeliai, tai skirtas atseit glazūrai. nes išlydžiau toks skystas gavos, o kai karūnos kažkada lydžiau tai tirštas gavos. bet galiu pasakyti kuo puikiausiai masė gavos ir iš tokio, tai vis pigiau smile.gif
*

Galiu paguost,kad man irgi grazios nesigavo,spalva isgavau nebloga,nu bet tokios baisuokliskos gavosi,tai siandien as jas sulipinsiu i kruvele ir bandysiu is naujo dayt,nu turi viena syki kazkas gautis,kazkada netgi buvau nulipdziusi,matyt reikia kartas nuo karto palipdyt,kad neuzmirst lotuliukas.gif
kirbe
QUOTE(zuliaska @ 2010 02 04, 10:31)
nes mama nupirko kilą balto uz 9,6lt, tai ten ir tokių gabaliuku plonų kaip lapeliai, tai skirtas atseit glazūrai. nes išlydžiau toks skystas gavos, o kai karūnos kažkada lydžiau tai tirštas gavos. bet galiu pasakyti kuo puikiausiai masė gavos ir iš tokio, tai vis pigiau smile.gif
*

o kur tokio buna pirkt?
Angel1203
QUOTE(kirbe @ 2010 02 04, 15:20)
o kur tokio buna pirkt?
*

Kaune bazeje apsipirkinejam juodo ir balto sokoladine glazura bet as dariau is jos tvorele tortui tai labai trupa reik kazka dadeti
*monikute*
rutyte11 labai dailūs gvazdikai wub.gif
----------------------------------------------------------

Ačiū visoms komentavusioms aciuks.gif
Tortas Cipciuko medutis, bet ne su medum, o su kondensuotu pienu. Pertepimas plakta grietinėlė su bananais ir konservuotomis kriaušėmis, torto dengimas MMG (šį kartą visai kitokia gavosi nei praeitus kartus). Kai dengiau tuos knygos lapus, tai išsimatavau kokio dydžio vienas puslapis ir išsipjoviau iš masės, o po to kai jau uždėjau ant torto, tai tos masės kraščiukus labai atsargiai ištampiau, kad būtų tokia kaip pasigarbanojusi ax.gif Rožės šokoladinės, o lapeliai iš aisingo biggrin.gif turbūt niekas nebūtų pagalvojęs tongue.gif visiems atrodė, kad ten šokoladas, o aš paėmiau ir apgavau hihihi.gif Tekstas rašytas su americolor paprastais dažais teptuko pagalba smile.gif labai bijojau rašyti, nes nei suklyst gali, nei pataisyt suklydus doh.gif O del teksto turinio sutinku drinks_cheers.gif susimoviau blush2.gif
Nova

[b]1. Pasidariau šokoladinę masę rožėms, bet neina lipdyti  doh.gif  trupa. Kas galėtų būti? Gal padauginau dažų. Ar gali turėti įtakos ir ar eina kaip nors pataisyti?

Man taip pat buvo. Asseni atsake, kad perkaitinau sokolada. Bandziau "gaivint", bet teko ismest viska, niekas nesigavo, trupejo rankose.. Gerai, kad torta tik valgymui namie dariau doh.gif
mamkaa
o man kai trupejo sokoladine mase rozem daryti. tai as viska atgal i puoda ir dadejau dar medaus sauksteli ir isnaujo viska islydziau ir gavosi super gerai. Tik kad rozes mano netokios jau grazios.
Ot tai dabar tu riu galvos skausma, tai su kuom man butu galima uzrasyti zosdius ant mases? Noriu pagrobti Monikutes torto ideja, ale kad neturiu su kuo uzrasyti zodziu verysad.gif , turiu tik dazus is Cipsiuko, na tuos rusiskus milteliu pavidalu.
gal su jais kaip nors butu galima uzrasyti istirpinus degtineje, ar kaip?
Asseni
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 04, 16:11)
o man kai trupejo sokoladine mase rozem daryti. tai as viska atgal i puoda ir dadejau dar medaus sauksteli ir isnaujo viska islydziau ir gavosi super gerai. Tik kad rozes mano  netokios jau grazios.
Ot tai dabar tu riu galvos skausma, tai su kuom man butu galima uzrasyti zosdius ant mases? Noriu pagrobti Monikutes torto ideja, ale kad neturiu su kuo uzrasyti zodziu  verysad.gif , turiu tik dazus is Cipsiuko, na tuos rusiskus milteliu pavidalu.
*

As rasiau su dazais ant knygos

Drasiai gali istirpinti rusiskus dazus, miltukus iki koses ir rasyti teptuku
daividija
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 04, 14:11)
o man kai trupejo sokoladine mase rozem daryti. tai as viska atgal i puoda ir dadejau dar medaus sauksteli ir isnaujo viska islydziau ir gavosi super gerai. Tik kad rozes mano  netokios jau grazios.
Ot tai dabar tu riu galvos skausma, tai su kuom man butu galima uzrasyti zosdius ant mases? Noriu pagrobti Monikutes torto ideja, ale kad neturiu su kuo uzrasyti zodziu  verysad.gif , turiu tik dazus is Cipsiuko, na tuos rusiskus milteliu pavidalu.
*

tai taip,istirpink degtineje ir gausis tau dazai,tik degtines daug nepilk,lasiuka,ziurek,akd gautusi tyrele.

AS irgi su tom rozem,perminkiau visa deze,vel gal kokia 20 nulipdziau,tik siandien jau geriau gavos,itriu kalta menulio faze g.gif lotuliukas.gif
Natha
Mano tortas močiutės gimtadieniui blush2.gif pirmą kartą su antgaliais piešiau ax.gif O geriausia, kad dingo mano tortinė. O pamačiau tai 1val nakties lotuliukas.gif tada medučio lakštus suplėšiau ir sudėjau į troškintuvą biggrin.gif (kurį gavau dovanų torto darymo išvakarėse) na troškintuvas toks puošnus, tai visiems ir tortas labai gražus pasirdė biggrin.gif tik gaila, kad neturiu iš šono foto. Kadangi neturėjau dažų, tai raudona spalva iš gėrimo miltelių, o žalia iš kivių žele smile.gif
user posted image
o čia skruzdėlynas, ne mano darbo, tad įspūdingas, darytas ant neštuvų, 2 žmonės nešė smile.gif
user posted image
eglejk

2. Ir dar... ar eina kaip nors atgaivinti trupantį pastilažą?  g.gif

Labas rytas  4u.gif
*

jei pastiliazas trupa, tai aliejaus ipilk, as taip atgaivinau trupanti pastiliaza, isipilu i ranka aliejaus ir minkau mase, jei per mazai dar isipilu ir isminkau. As su tokiu atgaivintu pastiliazu tiek torta uzdengiau, tiek roziu prisigaminau smile.gif tik kai torta dengiau ne krakmolu barsciau, o aliejum stala istepiau.
*Jonė*
Natha,super 4u.gif
adriu
rafaelo... dengtas MMG, rožės-pastiliažas
user posted image
konfiguracija28
Labas merginos,

Zaviuosi jusu darbeliais, gaila, kad anksciau neuzeidavau i sita tema..
Zodziu as pas jus su prasymu /klausimu, atsiprasau jei ne i tema, bet gal kazkas gales man atsakyti.

Zodziu esme tokia, kad arteja mano vestuves, radom restorana, bet beda, kad ten neleidzia atsinesti savo torto turi imti is ju - o ju tortai puosti kiausinio kremu. Tai ka as maciau pas juos nepatiko. Gal galit man paaiskinti ar tik toks burbuliuotas ( atsiprasau uz zodyna ) kaip lyg grietinele supurkstas papuosimas is tu kiausiniu kremu puostas. gali buti ar galima ir kazkaip kitaip?
Jei negalima cia brukstelki i AZ. Labai aciu is anksto. 4u.gif
dosa
Natha, adriu - labai grazus torciukai thumbup.gif
Mayfly
QUOTE(adriu @ 2010 02 04, 09:57)
*

QUOTE(Nova @ 2010 02 04, 15:36)
*

QUOTE(eglejk @ 2010 02 04, 17:45)
*

Ačiū 4u.gif , bandysiu kažką daryti g.gif
*monikute*
Natha, ir troškintuve tortas atrodo labai gražiai thumbup.gif biggrin.gif o kaip tu jį tokį ovalų padarei g.gif ? O skruzdelynas tai įspūdingas swoon.gif

adriu,
labai labai gražus tortukas wub.gif ir rožės, ir lapeliai, ir masės dengimas thumbup.gif šaunuolė 4u.gif
Natha
QUOTE(*monikute* @ 2010 02 05, 10:11)
Natha, ir troškintuve tortas atrodo labai gražiai  thumbup.gif  biggrin.gif  o kaip tu jį tokį ovalų padarei  g.gif ? O skruzdelynas tai įspūdingas swoon.gif

Dėkui 4u.gif Patogu, kad šonų puošti nereikėjo smile.gif o ovalus todėl, kad troškintuvas ovalus smile.gif Skrudėlyną kelias valandas dviese dėliojo, o kiek laiko lapelius virė, nedrįsau nei paklaust lotuliukas.gif
Angel1203

Natha, labai graziai su angaliukukais gavosi saunuole 4u.gif 4u.gif

adriu, nu jau roziu grozis super duper ir dar pastiliazines saunu thumbup.gif
Dzanetukas
Natha - laba grazu 4u.gif
Adriu 4u.gif - super thumbup.gif labai i akis krenta bigsmile.gif
Na mano pazstama paprase 2 gmtadienio proga suneliui - pirmas masiniuko bandymas doh.gif doh.gif Viduje medutis, puosimas sokoladas, Meian silkinis kremas - vat su juo tai bedu apturejau, bet padariau as ji blush2.gif
user posted image
o sitas skirtas mano tetai - vaziuojam i svecius, tad lauktuviu vezames blush2.gif
Vidus medutis, kemas - grietinele su smulkintais migdolais bei zele gabaliukais.
Sokoladines rozes blush2.gif
user posted image

laukiu pastabeliu blush2.gif
kirbe
Dzanetuk,masiniukas dailus,o antrasis tortas grazus,rozes dailios,tik tvorele sulinkus y vidu...ar ten kazkas kitas padaryta.... g.gif

o cia mano siandieninis medutis.....aptepta grietinele,puosta sokoladu....

user posted image
Dzanetukas
Kirbe - koks grozisssssss, labai dailu wub.gif
O mano tas su rozemis turejo buti tvorele, bet krastuose pridariau kaip lauzyto sokolado gabaliukus doh.gif veinu zodziu truuti ne mano diena doh.gif doh.gif
kirbe
QUOTE(Dzanetukas @ 2010 02 05, 12:54)
Kirbe - koks grozisssssss, labai dailu wub.gif
O mano tas su rozemis turejo buti tvorele, bet krastuose pridariau kaip lauzyto sokolado gabaliukus  doh.gif  veinu zodziu truuti ne mano diena doh.gif  doh.gif
*

viskas ten gerai...tik mazyte foto ir neyziuriu kas ten krastuose turi buti...... blush2.gif
uzniukas
QUOTE(Dzanetukas @ 2010 02 05, 12:44)
Meian silkinis kremas - vat su juo tai bedu apturejau, bet padariau as ji blush2.gif
*

o kas nesigavo? g.gif
Dzanetukas
Uzniukas net nzn, susoko gabaliukais - kaip Meian minejo aprasyme temp. skirtumas buvi - tai kol isplakiau, galvojau, kad jau esti reikia doh.gif
Kirbe - kaip norejau, tai man nesigavo - bet namie suvalgyti us netgi labai gerai thumbup.gif
Mane tik labai domina tas kremo skonis su smulkintais migdolais g.gif ar nebuiu ko primakaliojus doh.gif
*monikute*
Dzanetuk, mašinytės spalva labai daili wub.gif tik aš ratus būčiau dariusi truputį didesnius ir kitokios spalvos, antrasis tortukas labai gražus thumbup.gif

kirbe, labai labai gražu wub.gif
uzniukas
QUOTE(Dzanetukas @ 2010 02 05, 13:40)
Uzniukas net nzn, susoko gabaliukais - kaip Meian minejo aprasyme temp. skirtumas buvi - tai kol isplakiau, galvojau, kad jau esti reikia doh.gif 
*

doh.gif buvo ir man sušokę gumuliukais, irgi jau išsigandu buvau, bet tik blenderį įkišau - gavos liuksiškas sviestukas biggrin.gif , užmiršau tave perspėt doh.gif bet gerai kad Meian aprašyme atydžiai skaitei mirksiukas.gif
Neili
Kirbe, labai grazu thumbup.gif ir as siandien darysiu groteles sonams (pirma karta) tai nezinau kaip jos ten man gausis, bet man labai grazu ir noriu ismokti net torta specialiai pasidariau morengini.
ingauk
QUOTE(Neili @ 2010 02 05, 16:04)
Kirbe, labai grazu  thumbup.gif ir as siandien darysiu groteles sonams (pirma karta) tai nezinau kaip jos ten man gausis, bet man labai grazu ir noriu ismokti net torta specialiai pasidariau morengini.
*

zadejau ir as groteles dayrtis, bet niekur nerandu nukisto svirksto, tai nezinau ka reiks daryt is sokolado nes jau islydziau doh.gif
dosa
QUOTE(kirbe @ 2010 02 05, 10:48)
o cia mano siandieninis medutis.....aptepta grietinele,puosta sokoladu....

Laaaabai dailiai papuostas user posted image
O kaip viduryje ta gelyte padaryta? g.gif
*monikute*
O aš nors ir bandžiau su blenderiu gelbėti tą sviestinį kremą, bet niekas nesigavo verysad.gif Bet aš nesuprantu g.gif tie baltymai tiek sviestas buvo tos pačios temperatūros, nes ilgokai stovėjo neliečiami kambario temperatūroje, bet vistiek sušoko į varškę doh.gif

dosa man regis ten padaryta daug mažu šokoladinių lapelių ir po to jie tiesiog susmaigstyti po vieną į tortuko vidurį smile.gif
Neili
QUOTE(ingauk @ 2010 02 05, 16:07)
zadejau ir as groteles dayrtis, bet niekur nerandu nukisto svirksto, tai nezinau ka reiks daryt is sokolado nes jau islydziau  doh.gif
*

as tai su sokoladu darau taip: susuku tutele is sviest. pop arba is pacio sokolado pop. idedu ten sokolado gabaliukus, pasildau mikrobangeje paskui nukerpu masa galiuka ir darau visokius ornamentus ant kep. popieriaus, man svirsksto nereikia visai.
adriu
QUOTE(ingauk @ 2010 02 05, 16:07)
zadejau ir as groteles dayrtis, bet niekur nerandu nukisto svirksto, tai nezinau ka reiks daryt is sokolado nes jau islydziau  doh.gif
*

maišiuke skylutę iškirpk ir gausis mirksiukas.gif
ingauk
QUOTE(adriu @ 2010 02 05, 16:12)
maišiuke skylutę iškirpk ir gausis mirksiukas.gif
*

bandziau, bet ne tas schmoll.gif ir kai pradedu toliau spaust pradeda nebe plonai begti sokoladas bet jau storos linijos doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.