Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: LABAI REIKIA PATARIMO-Kaip ismokyti vaika apsigint
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
JM
Turiu 2 vaikus..sunui tuoj 13 metu bus,dukrai 4 metai.
Nei darzelyje,nei mokykloje bedu del mustyniu nebuna.Pirmas nepuola,bet jei kazkas bando skriausti apsigina.
Dukra jei darzelyje vaikas kabinasi tai pirma atsitraukia,jei nepadadeda garsiai pasako aukletojai,bet jei jau visai negerai apsiginti irgi moka,beje ji tokia lyderiaujanti tad moka viska sustygiuoti zodziais lotuliukas.gif
O siaip pasakysiu is aukletojos puses-dirbu su vaikais savo namudiniame darzelyje.
Maziukai vaikuciai dar nelabai suvokia,kad atimti negrazu,kad mustis negalima.....tiesiog jie instinktyviai ima atima,ar trenkia jei neduoda arba gindamiesi.Bet idiegti jog mustis,atimineti yra negrazu imanomas dalykas tiesiog kas kart tai akcentuoti ir graziai paaiskinti,rezultatai pasimato greitai-tik reikia dirbti bendrai aukletojai ir teveliams.
Buna vaikuciu kurie judresni,megstantis,kad butu taip ir ne kitaip arba jei auga kartu su veresniais broliais ar seserimis tada automatiskai moka labiau ir apsiginti ir patys duoti grazos(bet ne visada).
Esu uz tai,kad vaikai ismoktu ramiai spresti savo problemas-jei kazkas kazko neduoda tiesiog palaukti,graziai paprasyti.Jei kazkas suduoda skriaudejas atsipraso ir apsikabina,jei suduoda tau,tai nepulti is karto atgal mustis o tiesiog garsiai pasakyti-MUSTIS NEGRAZU-tai irgi labai efektyvu,tik reikia ties tuom dirbti nuosekliai.
Buna,kad mes patys teveliai mazus vaikus paskatiname kumsciuotis-vakare tetis pazaidzia su sunumi,pasikumsciuoja,pasivarto,o kita diena vaikutis savo vakaro patyrima parodo darzelyje kitiems vaikams-na zaidzia-uzsideda salma ir puola kumsciuotis,juk is vakaro tai dare su teciu.
Martyna
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 04, 15:47)
Mano sunus isejo i darzelio grupe budamas 1m10men pas trimecius vaikus blink.gif is pradziu baiminausi, kad bus uzguitas, viskas is jo atimta ir pan, bet nieko panasaus nebuvo ax.gif pats nepuola piktybiskai mustis, bet saugo savo zaislus, duoda atgal, jei jau ji kazkas uzkabina. O kad reik mokint, kad nenusileistu tai BUTINA.

Baisu skaityt doh.gif
Kadangi pas mus mišri grupė, rugsėjį atkėlė kelis mažiukus į mūsų grupę, tai mano keturmetė pastoviai vaikščiojo apdraskyta vienos tokios mazgės, nes ji tai žino, kad muštis negalima, o ta kita matyt buvo mokoma duot atgal, nes kaip auklėtoja sakė draskė visus, nespėdavo net sužiūrėt. Kai kartą pakalbėjau su mama ir parodžiau ką išdarinėja jos dukrelė, ji tik paklausė ką jinai tau padarė, kad tu ją apdraskei, nei prašau, nei atsiprašau doh.gif
Norna
QUOTE(Liusii @ 2010 02 06, 00:38)

jei galite pasakykite man kaip to ismokinti darzelinuka?  g.gif kaip ismokinti gintis? nu pasakei - duok atgal, nenusileisk , bet vaikas vistiek nusileidzia, nesigina ir kas tada????  g.gif leisti i karate? nu nezinau as savo dicki mokiau viskuom dalintis, nesimusti, bet kai mokykloje ji pradejo skriausti , tada sakau butinai pasakyk, mes tevai ,mes padesi, ir ejom, kalbejom su aukletoja su tais vaikais, kol galu gale mano vaikas suprato kad visgi reikia gintis  verysad.gif jis ir dabar pas mane geras, nepiktybinis, zinau kad niekad nieko nenuskriaus ,bet nesakau kad man ramu kai isleidziu ji i mokykla  unsure.gif bijau tu patyciu, smurto todel kasdiena su juo kalbu, noriu viska zinoti , noriu uzbegti nelaimei uz akiu, kol kas viskas gerai  smile.gif
*

Nelabai suprantu ir tikrai nebandau jūsų įžeisti, bet...geras, nepiktybinis, nieko neskriaudžiantis vaikas, nėra tolygu tas, kuris visada patiria patyčias ir yra mušamas kitų. Nereikėtų to tapatinti ir absoliutinti.
Atsakant į klausimą- pirmiausiai išsiaiškinti ar tikrai jis nesigina niekuomet. Stebėti vaiką. Ar jis nusileidžia visiems ir visada, ar tik kai kada? Ar jis protestuoja? Ar tyliai pasitraukia? Labai norint tikrai rasit sprendimą, kad ir karatė mirksiukas.gif
Bekasė
QUOTE(Liusii @ 2010 02 06, 00:38)
bet vaikas vistiek nusileidzia, nesigina ir kas tada????  g.gif leisti i karate?
*

ir kuo cia dabar tavo tokiam sarkazmui vieta?
Ar domejeisi nors kiek karate, kad taip ciniskai saipaisi.

Beje, galetum ir isleisti - susitripres visu pirma psichiskai, ismoks susikaupti ir aisku sustipres fiziskai. O jeigu nezinojai, tai galiu apsviesti - rimtuose karate klubuose galioja ir grieztos taisykles. Didelis demesys yra skiriamas savigynai, psicohoginiam pasiruosimui... Savo zinias galima naudoti tik ginantis paciams arba ginant kita skriaudziama asmeni. Kiti atveju paprasciausiai esi pasalinamas is klubo.
To pacio mokau ir saviskius - pirmam pradeti negalima. Gintis galima ir galima ivairiai - tiek zodziais, tiek pasitraukimu is ivykio vietos, tie galu gale ir fiziniu atkirciu.
Germinė
QUOTE(Rucelie @ 2010 02 04, 16:03)
dviejų metų pyplys puikiai moka rėkti. manau įsitikinai jau tuo pati, kai kažko vaikas iš tavęs negauna. sirenos pas juos išskirtinai veiksmingos. kai mamos va taip primoko kojas prieš kitus kilnot, tai ir grįžta paskui vaikas praskelta galva namo  doh.gif pačios ir mokot vaikus laukiniais būt, į tokį patį laukinių pasaulį įsipaišyt  verysad.gif
*

Nei vienas iš trijų mano vaikų niekada nepaleido jokių "sirenų" nekrito ant žemės ir nedaužė galvos į sieną,Mano NE ir reiškia ne-tą jie visada žinojo.
Bet apsigint mokėjo tik vidurinėlis.
Kadangi vyresnysis užaugo uždaras,kompleksuotas,sunkiai į kontaktus sueinantis žmogus,tai su mažąja tikrai nepadarysiu tokios pačios klaidos ir nemokinsiu vengt konfliktų,ką dariau auklėdama pirmagimį.
Apsiginti reikia mokėt.O kadangi smurtautojai intelektu nepasižymi,mokinau ir mokinsiu vožt atgal nelaukus antro smūgio
September_Lady
QUOTE(Martyna @ 2010 02 07, 18:34)
Baisu skaityt  doh.gif
Kadangi pas mus mišri grupė, rugsėjį atkėlė kelis mažiukus į mūsų grupę, tai mano keturmetė pastoviai vaikščiojo apdraskyta vienos tokios mazgės, nes ji tai žino, kad muštis negalima, o ta kita matyt buvo mokoma duot atgal, nes kaip auklėtoja sakė draskė visus, nespėdavo net sužiūrėt. Kai kartą pakalbėjau su mama ir parodžiau ką išdarinėja jos dukrelė, ji tik paklausė ką jinai tau padarė, kad tu ją apdraskei, nei prašau, nei atsiprašau  doh.gif
*

Kiekvienai motinai, savas vaikas pats geriausias ax.gif bet manau, kad ne siaip sau jusu dukra puldavo ir draskydavo ta "mazge". Tikriausiai jums dukra sakydavo del ko ir panasiai, bet esu pastebejus, kad tokio amziaus vaikai moka ir pameluoti ir puikiausiai zino kada ir kur tai daryti. O kaip zinia, ta mazge nepapasakoja dar situacijos.
Lotyna
Niekada nesakau vaikui, kad reiketu duoti atgal ... Visada sakau, kad prieitu prie manes ir pasakytu, kas ir kaip ax.gif Tada jau aiskinames, jei reikia
sena niekšė
nu ir baisi tema blink.gif
QUOTE(ligituka @ 2010 02 03, 23:58)
Labuka,mamytes  4u.gif  iskilo cia pas mus tokia problema...jau ne pirma karta pastebiu,kad mano vaikas nemoka apsiginti,kai ji skriaudzia kiti...gal sakau dar per mazas,jam 1.9 metuku...kad ir siandien... buvau susitikusi su drauge ir jos sunum,jos sunui 1.5...ir jis ne viena karta bezaidzant trenke mano sunui,tai uz drabuzeliu patampe,tai per galvyte,tai zaislus atima,nors zaislai mano vaiko...o manasis tik nuleidzia galvyte ir nieko nedaro,o vaikas tikrai skaudziai musasi....Kaip man ji ismokyti apsiginti?...PRASAU PADEKITE  unsure.gif
*

o tai kai jūsų kūdikį tąso, tranko -- jūs sėdit ir vėpsot, kas toliau bus? negalima prieit, sulaikyt už rankos, pasakyt negalima, reikia žaisti gražiai?
pusantrų metų vaikai dar nelabai supranta kas vyksta, kad mokėtų kaip gintis.

na, mano vyresnysis tikrai labai rėkdavo. bet rėkimas tai tikrai nėra laimės ir džiaugsmo išraiška.
September_Lady
QUOTE(Domke @ 2010 02 08, 17:40)
Niekada nesakau vaikui, kad reiketu duoti atgal ... Visada sakau, kad prieitu prie manes ir pasakytu, kas ir kaip  ax.gif Tada jau aiskinames, jei reikia
*

Tai tikriausiai Jusu vaikas neina i darzeli, kad gali visada iskilus problemoms prie Jusu prieit smile.gif
Lotyna
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 09, 11:04)
Tai tikriausiai Jusu vaikas neina i darzeli, kad gali visada iskilus problemoms prie Jusu prieit smile.gif
*

Eina mirksiukas.gif Ir jei problemos iskyla darzelyje, tai aukletoja VISADA pasako tu vaiku tevams, kurie musasi, kad pasikalbetu su jais ... Sitoj saly, kur mes lankom, pati aukletoja neturi teises aukleti vaiku net zodziu.. Iskart yra informuojami tevai apie iskilusia problema ... Va anadien ir maniskis pliaukstelejo vienam grupeje, tai aukletoja paprase namuose pasisneketi smile.gif
ciuke
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 08, 13:23)
vožt atgal nelaukus antro smūgio
*

Iskart matyt su kokia agresija mokinat vaikus
Mokinkit vozt, tikrai sveikintina doh.gif
Germinė
QUOTE(ciuke @ 2010 02 09, 11:36)
Iskart matyt su kokia agresija mokinat vaikus
Mokinkit vozt, tikrai sveikintina doh.gif
*

pakalbėsim tada,kai jūsiškis kasdien pareis apdraskytas,kuokštais išpeštais plaukais,su mėlynėm ir įkandimo žymėm
September_Lady
QUOTE(Domke @ 2010 02 09, 12:15)
Eina  mirksiukas.gif    Ir jei problemos iskyla darzelyje, tai aukletoja VISADA pasako tu vaiku tevams, kurie musasi, kad pasikalbetu su jais ...  Sitoj saly, kur mes lankom, pati aukletoja neturi teises aukleti vaiku net zodziu.. Iskart yra informuojami tevai apie iskilusia problema ... Va anadien ir maniskis pliaukstelejo vienam grupeje, tai aukletoja paprase namuose pasisneketi  smile.gif
*

Tai matyt cia jau yra ne darzelio ar tevu poziurio esme, o salies visuomenes mentalitetas. O apskritai musu visuomeneje yra zymiai daugiau taisykliu, nuostatu ir butina ju laikytis, nes kitu atveju busi neisaukletas, issisokelis, o dar geriau banditas. Vakaru saliu vaikai auklejami zymiai laisviau, tevams neikalama i galvas, kad tik taip ir kitaip buti negali, todel ir maziau problemu kyla su (ne)drausme.
sena niekšė
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 09, 14:47)
Tai matyt cia jau yra ne darzelio ar tevu poziurio esme, o salies visuomenes mentalitetas. O apskritai musu visuomeneje yra zymiai daugiau taisykliu, nuostatu ir butina ju laikytis, nes kitu atveju busi neisaukletas, issisokelis, o dar geriau banditas. Vakaru saliu vaikai auklejami zymiai laisviau, tevams neikalama i galvas, kad tik taip ir kitaip buti negali, todel ir maziau problemu kyla su (ne)drausme.
*

kaip sakant dry.gif vakarietiškam daržely už menkiausią pasistumdymą bus oficialiai išrašyta malkų ir vaikui (net jeigu jis tik trijų metų), ir tėvukams. O jeigu vaikas smurtaus nuolat -- šeimą tirs ekspertai, ar joje viskas tvarkoj.

aš asmeniškai manau, kad vaikas turėtų "duoti atgal" kai yra reikalas, BET suaugusių pareiga užtikrint vaikams tokią aplinką, kur jie galėtų apsieiti be snukiadaužio.
Germinė
man įdomiai skamba nuostatos dėl amens privatumo-auklėtojos negali patikrint besikasančio vaiko,ar jis neturi utėlių.Nes pažeis jo teises.

O kaip tada su kitų vaikų teisėm?Mano dukros plaukai ilgi,dengia nugarą.Ką reiktų daryt,jei pareitų utėlėta?

Čia,žinoma,ne į temą,bet...
September_Lady
QUOTE(sena niekšė @ 2010 02 09, 17:44)
kaip sakant dry.gif vakarietiškam daržely už menkiausią pasistumdymą bus oficialiai išrašyta malkų ir vaikui (net jeigu jis tik trijų metų), ir tėvukams. O jeigu vaikas smurtaus nuolat -- šeimą tirs ekspertai, ar joje viskas tvarkoj.

aš asmeniškai manau, kad vaikas turėtų "duoti atgal" kai yra reikalas, BET suaugusių pareiga užtikrint vaikams tokią aplinką, kur jie galėtų apsieiti be snukiadaužio.
*

Gal jus ir teisi, matau ne LT ir gyvenat ax.gif tik siaip esu girdejusi is pazistamu, kurios dirba darzeliuose, mokyklelese ne LT, sako visai kitas poziuris...vos ne taip, kaip pas mus Montesori/Valdorfo ugdymo programos, kurios daznai lietuviskai mamytei nesuvokiamos, nes visa ugdymo esme paremta pasirinkimo laisve. Man atrodo, kad vakaruose tikrai mamos nepanikuoja, kad trimetis vaikas dar su sauskelnem, penkiametis su soske ar geria piena is buteliuko ir pan. O darzelyje dvimeciu neskubama ismokyt ieskoti kompromisu. Aiksu jei yra piktybiniai atvejai, reikia jau atkreipt demesi, taciau jei tik instinktyvus apsigynimas nieko blogo net ir i ateiti zvelgiant nematau ir as.

(ne)eiline
Paskaitykit internete straipsniukų apie pasitikėjimo savimi ugdymą 4u.gif
September_Lady
QUOTE((ne)eiline @ 2010 02 10, 12:23)
Paskaitykit internete straipsniukų apie pasitikėjimo savimi ugdymą  4u.gif
*

Vaiku ar savo ? ax.gif
(ne)eiline
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 10, 15:01)
Vaiku ar savo ?  ax.gif
*

Žinoma, kad vaikų smile.gif
Juk tikrai yra straipsniukų apie tai, kaip nuo kūdikystės diegti pasitikėjimą savimi.
Tada vaikas jaus savo vertę ir neleis kitiems jo skriausti.
September_Lady
QUOTE((ne)eiline @ 2010 02 10, 15:17)
Žinoma, kad vaikų  smile.gif
Juk tikrai yra straipsniukų apie tai, kaip nuo kūdikystės diegti pasitikėjimą savimi.
Tada vaikas jaus savo vertę ir neleis kitiems jo skriausti.
*

Bet vistiek atitinkamais ir jam tuo laikotarpiu suvokiamais budais, pvz kumsciu, kaip jam bus 2-3m ax.gif

Pati tikrai nemazai literaturos perskaiciau apie pasitikejimo ugdyma bei menkavertiskumo "neivaryma" smile.gif bet manau butent tai ir skatina GINTIS, bet ne moko gynybos budu, kas cia sioje temoja labiausia ir diskutuojama smile.gif
sena niekšė
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 10, 11:03)
Gal jus ir teisi, matau ne LT ir gyvenat  ax.gif  tik siaip esu girdejusi is pazistamu, kurios dirba darzeliuose, mokyklelese ne LT, sako visai kitas poziuris...vos ne taip, kaip pas mus Montesori/Valdorfo ugdymo programos, kurios daznai lietuviskai mamytei nesuvokiamos, nes visa ugdymo esme paremta pasirinkimo laisve. Man atrodo, kad vakaruose tikrai mamos nepanikuoja, kad trimetis vaikas dar su sauskelnem, penkiametis su soske ar geria piena is buteliuko ir pan. O darzelyje dvimeciu neskubama ismokyt ieskoti kompromisu. Aiksu jei yra piktybiniai atvejai, reikia jau atkreipt demesi, taciau jei tik instinktyvus apsigynimas nieko blogo net ir i ateiti zvelgiant nematau ir as.
*

na, sauskalnes, soske, ir smurtas truputi skirisiasi.
bet jeigu vaikas dauzo ar kramto kitus vaikus... isivaizduokit jusu vaikas po darzelio kasdien grizta karsta kava apsipyles. taigi nukastumet aukletojai galva!
September_Lady
QUOTE(sena niekšė @ 2010 02 10, 16:01)
na, sauskalnes, soske, ir smurtas truputi skirisiasi.
bet jeigu vaikas dauzo ar kramto kitus vaikus... isivaizduokit jusu vaikas po darzelio kasdien grizta karsta kava apsipyles. taigi nukastumet aukletojai galva!
*

Na tikrai nukasciau, jei mano vaikas taip "trukdytu" aukletojai kavute gert blink.gif nes siaip vaikai patys nelabai ja geria g.gif

Bet vsitiek dar nelabai isryskinau, kaip ten pas Jus tuose darzeliuose tvarka vyksta blush2.gif normalu gintis vaikui ar ne?
(ne)eiline
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 10, 15:24)
Bet vistiek atitinkamais ir jam tuo laikotarpiu suvokiamais budais, pvz kumsciu, kaip jam bus 2-3m  ax.gif

Pati tikrai nemazai literaturos perskaiciau apie pasitikejimo ugdyma bei menkavertiskumo "neivaryma"  smile.gif bet manau butent tai ir skatina GINTIS, bet ne moko gynybos budu, kas cia sioje temoja labiausia ir diskutuojama  smile.gif
*

Na nemanau, kad svarbiausia gyvybos būdai. Jeigu yra taip, kaip mama rašo, vaikas skriaudžiamas tik nuleidžia galvą, tai tegul pradeda gintis betkaip. Paskui jau bus galima pamokytis, kad "taip negalima, daryk kitaip".
Lauroske
Mes gyvename ne Lietuvoje ir kolkas nebuvo poreikio vaiko mokinti apsiginti, nes tiesiog nebuvo nuo ko gintis. Darzelyje vaiku konfliktus sprendzia aukletoja ir jei atsiranda norinciuju kazko pasiekti jega, tai tam yra bausmiu kedute ant kurios sedi neklauzada, kol kiti zaidzia. Daugeliu atveju tai veikia puikiai. Jei tai nepadeda tai yra pokalbiai su tevais, psichologas. Tiesiog smurtas netoleruojamas.
Bet cia darzelyje, kaip bus mokykloje nezinau, ja tik kitamet pradesim lankyti.
Aimeja
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 09, 14:47)
Vakaru saliu vaikai auklejami zymiai laisviau, tevams neikalama i galvas, kad tik taip ir kitaip buti negali, todel ir maziau problemu kyla su (ne)drausme.
*

Jūs tikrai manote, kad ten problemų mažiau, ar jos tiesiog pastoviai vos ne nuo kūdikystės gydomos seansais pas psichologus, reabilitacijos centruose, ir tam tikrais raminančiais vaistukais.

Pas baisiausias pavyzdys auklėjimo tai užsienio šalys, kur narkotikai, kiti svaigalai liejasi laisvai. Vaikų pramogos ir pasilinksminimai, tai tam tikri vakarėliai.

QUOTE(chiuncia @ 2010 02 10, 11:03)
Man atrodo, kad vakaruose tikrai mamos nepanikuoja, kad trimetis vaikas dar su sauskelnem, penkiametis su soske ar geria piena is buteliuko ir pan.
*

O manau jau reiktų pradėti panikuoti, nes tai fiziologiškai nenormalu. Jei vaikas pamokintas sugebėtų sisioti į puoduką, kodėl jis vis dar su sauskelnėm? Kam reikalinga penkiamečiui soskė?

Jums asmeniškai visa tai normalu? g.gif Kuo tai naudinga konkrečiai vaikui?
Germinė
QUOTE(Fruzina @ 2010 02 11, 11:04)
Jūs tikrai manote, kad ten problemų mažiau, ar jos tiesiog pastoviai vos ne  nuo kūdikystės gydomos seansais pas psichologus, reabilitacijos centruose, ir tam tikrais raminančiais vaistukais.

Pas baisiausias pavyzdys auklėjimo tai užsienio šalys, kur narkotikai, kiti svaigalai  liejasi laisvai. Vaikų pramogos ir pasilinksminimai, tai tam tikri vakarėliai.
O manau jau reiktų pradėti panikuoti, nes tai fiziologiškai nenormalu. Jei vaikas pamokintas sugebėtų sisioti į puoduką, kodėl jis vis dar su sauskelnėm? Kam reikalinga penkiamečiui soskė?

Jums asmeniškai visa tai normalu? g.gif Kuo tai  naudinga konkrečiai vaikui?
*

Aišku,kad nenormalu.Bet manau,kad bėda ne vaikuose,o tėvuose-kažko išmokyti reikia kantrybės ir pastangų.Paskaitykit užsienio mamų forume,kaip ten rengiami,maitinami ir auklėjami vaikai...
Aimeja
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 11, 12:48)
Aišku,kad nenormalu.Bet manau,kad bėda ne vaikuose,o tėvuose-kažko išmokyti reikia kantrybės ir pastangų.
*

Tai be abejo, kad tėvai kalti, tik jiems tai normalu kaip suprantu, ir dar mums iš jų pasimokinti , kai kurių čia dalyvių nuomone reikėtų. doh.gif Aš tai nemtau ko mokintis.
September_Lady
QUOTE(Fruzina @ 2010 02 11, 12:04)
Jūs tikrai manote, kad ten problemų mažiau, ar jos tiesiog pastoviai vos ne  nuo kūdikystės gydomos seansais pas psichologus, reabilitacijos centruose, ir tam tikrais raminančiais vaistukais.

Pas baisiausias pavyzdys auklėjimo tai užsienio šalys, kur narkotikai, kiti svaigalai  liejasi laisvai. Vaikų pramogos ir pasilinksminimai, tai tam tikri vakarėliai.

*

Butent, kad esate lietuve ir su "pavledetu" poziuriu i viska, tai jums ir atrodo nenormalu smile.gif o man nei silta nei salta, kad penkiametis su soske, nors tai pogi , kaip lietuvei, aki rezia toks vaizdelis.
Taciau esme yra ta, kad vakarieciai turi individualistini saves suvokima, t.y. nesiorientuoja i aplinkinius kiekvienoje gyvenimo situacijoje, priesingai, nei lietuviai (kurie gyvena kolektyvistineje visuomeneje) kad ir kokia problema sprendziama, dazniausiai pagalvojama, ka aplinkiniai pasakys/pagalvos smile.gif kaip ir mamos : "O jezus tavo vaikas dar su pampersais??? fool.gif Mano jau nuo 8menesiu ant puoduko seda beee.gif "
tai kur cia gali augint ta vaika su pampersais ar su soske hihihi.gif

O ir i psichologus ten poziuris nera toks "grieztas" kaip cia pas mus, todel ir lankosi ten vaikai, nes jei tevam truksta ziniu, jie padeda... pas mus cia jau suvokiama kaip GYDYMAS kazko nenormalaus doh.gif

Noriu pasiteirauti is kokio krasto esate, kad manote, jog LT jaunimo pasilinksminimas dabartinis skiriasi nuo uzsienieciu g.gif
ciuke
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 09, 13:23)
pakalbėsim tada,kai jūsiškis kasdien pareis apdraskytas,kuokštais išpeštais plaukais,su mėlynėm ir įkandimo žymėm
*

Nesuprantu, tai yra kazkas is suaugusiu bent fone tarp siu vaiku blink.gif
Papildyta:
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 13:52)
Butent, kad esate lietuve ir su "pavledetu" poziuriu i viska, tai jums ir atrodo nenormalu smile.gif o man nei silta nei salta, kad penkiametis su soske, nors tai pogi , kaip lietuvei, aki rezia toks vaizdelis.
*

Man tai vaizdelis neesme ar penkiametis su soske, ar keturmetis su pampersu, esme visa to poveikiui jo sveikatai. Sakandziui. Slapimtakiams duotuoju atveju.
September_Lady
QUOTE(ciuke @ 2010 02 11, 14:16)

Man tai vaizdelis neesme ar penkiametis su soske, ar keturmetis su pampersu, esme visa to poveikiui jo sveikatai. Sakandziui. Slapimtakiams duotuoju atveju.
*

apie tai galim net nediskutuot, nes mums lygiai taip pat nesuvokiami ju mytybos iprociai, mcdonaldsai, cipsai, marsai, sneakeriai ir t.t.
Aimeja
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 14:58)
apie tai galim net nediskutuot, nes mums lygiai taip pat nesuvokiami ju mytybos iprociai, mcdonaldsai, cipsai, marsai, sneakeriai ir t.t.
*

ir kaip būtų gerai kad kuo daugiau lietuvos mamų nesuvoktų to.
Kad turėtų tą ,,paveldėtą,, požiūrį į viską, nes mūsų vis didesnė dalis vaikų jau dūsta nuo antsvorio ir vis mažesni skundžiasi skrandžio ligom.
September_Lady
QUOTE(Fruzina @ 2010 02 11, 15:40)
ir kaip būtų gerai kad kuo daugiau lietuvos mamų nesuvoktų to.
Kad turėtų tą ,,paveldėtą,, požiūrį į viską, nes mūsų vis didesnė dalis vaikų  jau dūsta nuo antsvorio ir vis mažesni skundžiasi skrandžio ligom.
*

Na LT tikrai ne tokiais mastais vaikai skundziasi ansvoriu ir kitom ligom. Butent todel, kad nuo mociuciu ateina visas mytybos suvokimas, kurios hotdogo gyvenime nemaciusios smile.gif

musu postringavimai nukrypo nuo temos tikslo ax.gif
Aimeja
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 15:56)
Na LT tikrai ne tokiais mastais vaikai skundziasi ansvoriu ir kitom ligom. Butent todel, kad nuo mociuciu ateina visas mytybos suvokimas, kurios hotdogo gyvenime nemaciusios smile.gif

musu postringavimai nukrypo nuo temos tikslo ax.gif
*

O jums tai gerai ar blogai , kad ne tokie mastai. Man tai labai gerai, ir norėčiau, kad mažėtų, dėja tik didėja. Ir ne tokiais mažais mąstais. Ir gerai,kad ta močiutė hotdogo nematė, jai dabar 80 m. ir visai žvali. Mūsų mažiukai jau ligonėliai.

Be abejo nukrypom smile.gif
September_Lady
QUOTE(Fruzina @ 2010 02 11, 15:59)
O jums tai gerai ar blogai , kad ne tokie mastai. Man tai labai gerai, ir norėčiau, kad mažėtų, dėja tik didėja. Ir ne tokiais mažais mąstais. Ir gerai,kad ta močiutė hotdogo nematė, jai dabar 80 m. ir visai žvali. Mūsų mažiukai jau ligonėliai.
Be abejo nukrypom  smile.gif
*

Labai gerai ir man thumbup.gif as uz sveika gyvensena 4u.gif tai bandysiu iskiepyt ir savo maziui, nors dabar su teciu karts nuo karto pasilepina mesainiais is Mcdonaldo doh.gif ax.gif Visa laime, kad apskritai musu gyvenimo tempas/pinigines ne tokie, kaip amerikieciu tarkim, ir dar randam laiko gamint namuose, nuvaziuot i kaima darzoviu ir vaisiu smile.gif
sena niekšė
*

manote kad to nėra Lietuvoj?

QUOTE(Fruzina @ 2010 02 11, 15:59)
Be abejo nukrypom  smile.gif
*

hotdogas -- tai ta pati tarybinė "sasyska". jūsų močiutė sasyskų nevalgė? j9s nevalgėt? tai kuo baisūs hotdogai?
Germinė
nevalgėm,nes nebuvo...

ir dabar nepiktnaudžiaujam

nes jei leisčiau,valgytų dešreles tris kartus per dieną

o macdonalde patys nevalgom,ir vaiko nepratinam
Aimeja
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 11, 21:58)
nevalgėm,nes nebuvo...

ir dabar nepiktnaudžiaujam

nes jei leisčiau,valgytų dešreles tris kartus per dieną

o macdonalde patys nevalgom,ir vaiko nepratinam
*

thumbup.gif
Mes niekada Macdonalde nebuvom, dėl manęs jų iš vis gali nebūti pasaulyje. Nemėgstu greito maisto, ir vaikai nuo mažens to mokomi.

Sasyska tai sasyska, bet esmė dar pačiam valgyme, jei ją pateiksi su grikių, bulvių, kruopų koše, daržovėm,ramiai atsisėdus suvalgysi , manau tai visai kas kita, negu sugrūsi į skrandį du hotdogus iš greito maisto ruošimo kiosko.
(ne)eiline

*

Būtent. Tikrai manau reiktų jau panikuoti.
Jiem tai nebėda penkiametis su soske. Paskui dantis taiso, kad i priekį atsikišę nebūtų ir tiek. Ir jiem tai ne bėda...
Bet tai yra jau blogai.
Papildyta:
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 13:52)
Taciau esme yra ta, kad vakarieciai turi individualistini saves suvokima, t.y. nesiorientuoja i aplinkinius kiekvienoje gyvenimo situacijoje, priesingai, nei lietuviai (kurie gyvena kolektyvistineje visuomeneje) kad ir kokia problema sprendziama, dazniausiai pagalvojama, ka aplinkiniai pasakys/pagalvos smile.gif kaip ir mamos : "O jezus tavo vaikas dar su pampersais???  fool.gif Mano jau nuo 8menesiu ant puoduko seda  beee.gif "
tai kur cia gali augint ta vaika su pampersais ar su soske hihihi.gif

O ir i psichologus ten poziuris nera toks "grieztas" kaip cia pas mus, todel ir lankosi ten vaikai, nes jei tevam truksta ziniu, jie padeda... pas mus cia jau suvokiama kaip GYDYMAS kazko nenormalaus  doh.gif

Noriu pasiteirauti is kokio krasto esate, kad manote, jog LT jaunimo pasilinksminimas dabartinis skiriasi nuo uzsienieciu  g.gif
*

Jums nei šilta, nei šalta, kad penkiametis su soske, bet pagalvokit apie tai, kaip jo žandikaulis formuojasi doh.gif

Pailinksminimai jaunimo tikrai skiriasi nuo užsieniečių.

Keista, kad galvojat, jog moterys apie penkiamečius so soskem sako, kad tai blogai tik dėl aplinkinių požiūrio...
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2010 02 11, 18:40)

hotdogas -- tai ta pati tarybinė "sasyska". jūsų močiutė sasyskų nevalgė? j9s nevalgėt? tai kuo baisūs hotdogai?
*

Sasyskos sasyskom, bet hotdogas - greitas užkandis. Užkąsti kartais - nieko. Bet tame bėda, kad kaikuriem vaikam tai yra pietūs doh.gif
sena niekšė
QUOTE((ne)eiline @ 2010 02 12, 17:00)
Sasyskos sasyskom, bet hotdogas - greitas užkandis. Užkąsti kartais - nieko. Bet tame bėda, kad kaikuriem vaikam tai yra pietūs  doh.gif
*

dažnam vaikui pietūs yra įvairaus pavidalo sumuštiniai. tame tikrai nieko gero. bet lygiai taip pat buvo ir mūsų laikais. tik kad jokių McDonald's nežinojom -- buvo sasyskos, ir buvo bulkutės.
(ne)eiline
QUOTE(sena niekšė @ 2010 02 12, 19:02)
dažnam vaikui pietūs yra įvairaus pavidalo sumuštiniai. tame tikrai nieko gero. bet lygiai taip pat buvo ir mūsų laikais. tik kad jokių McDonald's nežinojom -- buvo sasyskos, ir buvo bulkutės.
*

Tai sumuštinis toks pats užkandis.
Bet tikrai nemanau, kad tai - dažnam vaikui pietūs.
September_Lady
QUOTE((ne)eiline @ 2010 02 12, 17:00)
Papildyta:
Jums nei šilta, nei šalta, kad penkiametis su soske, bet pagalvokit apie tai, kaip jo žandikaulis formuojasi  doh.gif

Pailinksminimai jaunimo tikrai skiriasi nuo užsieniečių.

Keista, kad galvojat, jog moterys apie penkiamečius so soskem sako, kad tai blogai tik dėl aplinkinių požiūrio...

Na mano komentarai su siokiu tokiu sarkazmu smile.gif uz kitas mamas neatsakau, o del savo vaiko as zinau, kada jam soskes nebereikia ir del ko, kaip matau ir jus mirksiukas.gif

Noreciau suzinoti kuo skiriasi pasilinksminimai jaunimeliu? ax.gif

Vel gi tai buvo pavyzdukas, nes tikrai nemazai mamyciu del savo sventos ramybes ir vaiko "laimingo" leidzia but su soskem, bet kai jau aplinkiniai uzbado pirstais - susimasto. blink.gif
Limcamca
Įdomu, kaip hotdog'ai susiję su temos pavadinimu: kaip išmokyt vaiką apsiginti? g.gif
Germinė
QUOTE(Limcamca @ 2010 02 12, 19:44)
Įdomu, kaip  hotdog'ai susiję su temos pavadinimu: kaip išmokyt vaiką apsiginti? g.gif
*

gal galima pripurkšt į akis tomato su svogūnais ir taip atsigint nuo puolėjų? lotuliukas.gif

(ne)eiline
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 12, 20:30)
Noreciau suzinoti kuo skiriasi pasilinksminimai jaunimeliu?  ax.gif

Vel gi tai buvo pavyzdukas, nes tikrai nemazai mamyciu del savo sventos ramybes ir vaiko "laimingo" leidzia but su soskem, bet kai jau aplinkiniai uzbado pirstais - susimasto.  blink.gif
*

Skiriasi tai stipriai. Vien procentaliai pažiūrėjus, koks narkotikų vartojimo mąstas tarkim JAV, o koks Lietuvoj...

O dėl to, kad mamos susimąsto tik pirštai užbadžius, tai tragedija doh.gif
September_Lady
QUOTE((ne)eiline @ 2010 02 13, 02:37)
Skiriasi tai stipriai. Vien procentaliai pažiūrėjus, koks narkotikų vartojimo mąstas tarkim JAV, o koks Lietuvoj...

O dėl to, kad mamos susimąsto tik pirštai užbadžius, tai tragedija  doh.gif
*

Manau, kad LT vartojimo mastas atitinka savo gyventoju skaiciu ir yra tikrai labai nemazas. Pati dariau apklausas mokyklose apie rukyma/alkoholio/narkotiku vartojima mokyklose ir buvau nustebinta, kai kiekvienas penktokas praktiskai yra parukes ir pageres, o vyresniu klasiu mokiniai zoles paruke blink.gif tai cia rajonu vaikai...o pacio miesto net neabejoju ir kitom narkotinem medziagom svaiginasi.

DEl tokio grizto Jusu poziurio tai... Kazkurioj temukej pastebejau Jusu posta, kuriame teigiate, jog vaiku dar neturite ax.gif tai va galiu pasakyti, kad isivaizdavimas kokia busite mama, gali labai ir labai skirtis nuo to, kokia is tikruju busite smile.gif bet linkiu, kad taip Jums nebutu 4u.gif
eegle
g.gif
Noriu_padovanoti
QUOTE(ligituka @ 2010 02 04, 00:58)
Labuka,mamytes  4u.gif  iskilo cia pas mus tokia problema...jau ne pirma karta pastebiu,kad mano vaikas nemoka apsiginti,kai ji skriaudzia kiti...gal sakau dar per mazas,jam 1.9 metuku...kad ir siandien... buvau susitikusi su drauge ir jos sunum,jos sunui 1.5...ir jis ne viena karta bezaidzant trenke mano sunui,tai uz drabuzeliu patampe,tai per galvyte,tai zaislus atima,nors zaislai mano vaiko...o manasis tik nuleidzia galvyte ir nieko nedaro,o vaikas tikrai skaudziai musasi....Kaip man ji ismokyti apsiginti?...PRASAU PADEKITE  unsure.gif
*

Man panašiai buvo su draugėmis ir jų vaikais. Na, gal ne visai draugėmis, bet kieme susipažinau su kitomis jaunomis mamomis. Tai vienos irgi buvo mušeika - smėlėtais pirštais maniškiui kabino akis, pribėgęs pargriaudavo ir t. t. Aš manau, kad jei toks mažas vaikas mušasi, tai kaltas yra ne jis, o tėvai. T.y. jis pats namie yra mušamas, o tas konkretus mažius tai tikrai dažnai gaudavo nuo motinos į kailį, pati "gyrėsi". Kadangi man paprasčiausiai gaila savo vaiko (kodėl kažkoks šlykštūnas turi jį daužyti) ir manau, kad tokioj aplinkoj jam nesaugu (įsivaizduokit, jus kas nors nei iš šio, nei iš to piktybiškai puldinėja arba tiesiog sutinkat kažkokį žmogų ir jau įsitempiat, nes žinot, kad būtinai nuo jo gausit), aš tiesiog nustojau bendrauti su ta motina, t. y. ir su visom kitom, mes dviese išėję į lauką eidavom kur nors kitur. Man svarbiau vaiko saugumas negu privilegija būti priimtai į kažkokių pseudodraugių būrelį. Pasielgtumėt labai teisingai, jei apribotumėt susitikimus su draugėmis, kurios neauklėja savo vaikų ir dėl kurių priverstas kentėti jūsų vaikelis. Čia panašiai kaip koks tėvas skriaudžia vaikus, o motina apsimeta, kad nieko nevyksta ir toliau gyvena nieko nekeisdama. Ir atminkit: jūsų vaikas problemų neturi, kad nemoka apsiginti (kas tokiame amžiuje yra savaime suprantama ir augant normalioj aplinkoj to net nereikia), problemų turi tas, kas augina agresyvų vaiką, o ateity turės dar didesnių problemų. Ir išvis, kodėl ieškot problemų savo auklėjime? Kodėl ne ta motinėlė? Gal ji nėra jau tokia tobula ir nepamainoma, gal jums tiesiog nepakeliui, jei skirtingai auklėjat vaikus? Galit paaiškinti, kame reikalas, aišku, paburbės, aišku, apkalbinės, bet užtat gerbs, o jūs dėl savo vaiko būsit padariusi viską, juk tik jūs galite jį apginti.
ilivit4u
QUOTE(ligituka @ 2010 02 03, 23:58)
*

o gal jo nereikėtų mokyti apsiginti?.. manau, kad tą kitą vaiką reiktų mokyti nesimušti. schmoll.gif
ir gal dar truputį palaukite? gal truputį ūgtelėjęs elgsis kitaip...
Germinė
QUOTE(ilivit4u @ 2010 02 15, 13:14)
o gal jo nereikėtų mokyti apsiginti?.. manau, kad tą kitą vaiką reiktų mokyti nesimušti.  schmoll.gif 
ir gal dar truputį palaukite? gal truputį ūgtelėjęs elgsis kitaip...
*

gal jūs kokioj utopinėj šaly gyvenat?

ar ruošiatės memę užaugint?

nereikia skatint agresijos,bet apsigint vaikas turi mokėt.

juk teks lankyt mokyklą,o ten džiunglių įstatymai
ilivit4u
bet mokykla dar toli... ir vaiko kovingumą išugdys tik tėvų pavizdys, kaip jie elgsis tokiose situacijose.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.