QUOTE(Kirkė @ 2010 04 01, 18:23) Brėžiniai PDF formatu[/color][/i], niekaip neišeina prisegti. Gal kas žinot, kaip juos parodyti? kai atsidarai pdf dokumenta, paspausk File - Save As, o paskui parink pavadinima ir kur yra failo tipas, pasirink jpeg ar kita paveikslelio formata. O tada jau kelk kaip paprasta paveiksliuka  Tikiuosi supratai, ka norejau pasakyt. Nelabai moku aiskinti.
QUOTE(Danger @ 2010 04 01, 18:46) kai atsidarai pdf dokumenta, paspausk File - Save As, o paskui parink pavadinima ir kur yra failo tipas, pasirink jpeg ar kita paveikslelio formata. O tada jau kelk kaip paprasta paveiksliuka  Tikiuosi supratai, ka norejau pasakyt. Nelabai moku aiskinti.  Supratau, tik deja, neduoda išsaugoti jokiu kitu formatu, išskyrus PDF. Yra du variantai: nuskanuoti arba printscreen mygtuku naudotis (tik neatsimenu kaip)
print screen. Atidarai paint, spauti cntrl ir V
QUOTE(Kirkė @ 2010 04 01, 19:55) Supratau, tik deja, neduoda išsaugoti jokiu kitu formatu, išskyrus PDF. Yra du variantai: nuskanuoti arba printscreen mygtuku naudotis (tik neatsimenu kaip)  matyt mano pdf reader'is kitoks...... nes isbandziau, man leido........ dar galima tam paciam pdf pasizymeti paveksleli ir tada Ctrl V i Paint
QUOTE(pego @ 2010 03 31, 18:52)  kirke, pas mus panašus plotas apie 100kv kaip ir pas jus, irgi statysim kkk, stoga dangsim irgi šiferiu(jei butu galimybe butumem pasirinke tik čerpes)o koki jus pasirinkot vėdinima? but idomu pamatyti kaip isiplanavot  Labas rytas, bandau įkelti parodymui būsimo namuko planą. Įėjimas iš šiaurės rytų pusės, terasa - pietvakarių pusėje. I aukštas Papildyta:II aukšto planas
QUOTE(Kirkė @ 2010 04 02, 08:43) Labas rytas, bandau įkelti parodymui būsimo namuko planą. Įėjimas iš šiaurės rytų pusės, terasa - pietvakarių pusėje. I aukštas Papildyta:II aukšto planas  grazus projektukas gan
pingvikas
2010 04 02, 09:52
kirke, labai viskas kompaktiška  : kiek kvadratų jūsų svetainė gaunasi? apie 17?
Džerimi
2010 04 02, 10:15
QUOTE(Kirkė @ 2010 04 02, 07:43) Labas rytas, bandau įkelti parodymui būsimo namuko planą. Įėjimas iš šiaurės rytų pusės, terasa - pietvakarių pusėje. Kirke-simpatiskas projektelis. jei galima-keli pastebejimai. 1.kokia funkcija atliks Ia tuoletas? tik tuoleto+praustuvas+dusas? nes tada mano manymu, kaip nedideliam namukui, wc patalpa uzima per daug vietos. pilnai uztektu 3 kv/m. 2. o kur hole spinta bus? vienoj pusej laiptai, kitoj - durys i katiline, kiek suprantu. 3. aisku, gal pas jus virtuve kitaip bus, bet jei taip, kaip projekte-siulyciau sukeist kaitlente ir kriaukle vietomis. islaikysit taisykle saldytuvas-plautuve-kaitlente, be to san mazgas bus toj pat vietoj. 4.antras aukstas. sakyciau biskuteli minusas, kad is abieju jusu miegamojo pusiu bus vaiku kambariai.  tai tiek mano asmeniniu pastebejimu, kas netiktu man, bet nebutinai turi netikti kazkam kitam
QUOTE(pingvikas @ 2010 04 02, 10:52) kirke, labai viskas kompaktiška  : kiek kvadratų jūsų svetainė gaunasi? apie 17? Beveik 19 kv. QUOTE(Džerimi @ 2010 04 02, 11:15) Kirke-simpatiskas projektelis. jei galima-keli pastebejimai. 1.kokia funkcija atliks Ia tuoletas? tik tuoleto+praustuvas+dusas? nes tada mano manymu, kaip nedideliam namukui, wc patalpa uzima per daug vietos. pilnai uztektu 3 kv/m. 2. o kur hole spinta bus? vienoj pusej laiptai, kitoj - durys i katiline, kiek suprantu. 3. aisku, gal pas jus virtuve kitaip bus, bet jei taip, kaip projekte-siulyciau sukeist kaitlente ir kriaukle vietomis. islaikysit taisykle saldytuvas-plautuve-kaitlente, be to san mazgas bus toj pat vietoj. 4.antras aukstas. sakyciau biskuteli minusas, kad is abieju jusu miegamojo pusiu bus vaiku kambariai.  tai tiek mano asmeniniu pastebejimu, kas netiktu man, bet nebutinai turi netikti kazkam kitam  1. ten dar įtalpinsim skalbyklę. ir dušas bus didesnis nei 80x80 cm. 2. spintą įmontuosim po laiptais.Čia MB pasistengs. 3. reiks pažiūrėti pgl išmatavimus ar pavyktų tavo siūlomas variantas. 4. niekaip kitaip nepavyko sudėlioti. tai geriausias variantas, ką mums pavyko "išspausti" iš ekonominio varianto.
Merginos, gal kur užmatėt, kas atiduoda statybinį gruzą arba gruntą sklypo pakėlimui. Reiktų apie 70 kubų.
QUOTE(Kirkė @ 2010 04 02, 11:43) Beveik 19 kv. 1. ten dar įtalpinsim skalbyklę. ir dušas bus didesnis nei 80x80 cm. 2. spintą įmontuosim po laiptais.Čia MB pasistengs. 3. reiks pažiūrėti pgl išmatavimus ar pavyktų tavo siūlomas variantas. 4. niekaip kitaip nepavyko sudėlioti. tai geriausias variantas, ką mums pavyko "išspausti" iš ekonominio varianto. aš sukeisčiau vietomis vaikų kambarį su tėvų miegamuoju, arčiau vonios gal tėvų kambarys geriau? kažkaip man rodos tėvam miegamojo užtenka mažesnio, o vaikam reikia kiek daugiau erdvės  Nors pas mus miegamasis bus didesnis už vaikų  neapskaičiavom ankščiau
glinglingas
2010 04 03, 12:00
del miegamojo ir ash dabar galvoju kam musu toki dideli pasidarem  ten visvien tik miegosim praktishkai nebusim diena. o va vaikams butu geriau daugiau erdves .. zodziu shitoj vietoj keisciau i mazesni musu miegamaji bet dabar jau niekaip neisheis pakeisti nes ish jo iejimas i kambai spinta ir musu atskira vonios kamb --- jauciu rytoj visos ridens kiaushinius tai - noriu palinketi ramiu ir graziu Sv.Velyku!.gif) ...
QUOTE(glinglingas @ 2010 04 03, 13:00) del miegamojo ir ash dabar galvoju kam musu toki dideli pasidarem  ten visvien tik miegosim praktishkai nebusim diena. o va vaikams butu geriau daugiau erdves .. zodziu shitoj vietoj keisciau i mazesni musu miegamaji bet dabar jau niekaip neisheis pakeisti nes ish jo iejimas i kambai spinta ir musu atskira vonios kamb --- jauciu rytoj visos ridens kiaushinius tai - noriu palinketi ramiu ir graziu Sv.Velyku!.gif) ... is ta foto kol kava geriau tik ir spoksojau
Džerimi
2010 04 03, 13:23
Glinglingas-smaikstuole  aciu uz palinkejimus  ir Jusu seimai-graziu Velyku Kirke-temoj 'individualiu namu projektai' palikau dar viena pastebejima apie Jusu projekteli, nenoriu cia kartoti, jei domina-zvilgtelkit
Labas visiems. Gal kas nors samdėt sargą , kad naktį namą pasaugotų, arba gal žinot kokį žmogelį kuris tokio darbo norėtų? Statom namą ir jau taip tie vagys suįžūlėjo, netgi dieną lenda į statybvietę, vos tik darbininkai išvažiuoja. Statomės Romainiuose. Lauksiu į až.
Statybininke optimiste
2010 04 06, 13:19
Sveikos visos. Simta metu jau nesirodziau. Smagu yra nauju statybininkiu. Sveikinu Diija apsigyvenus name  . Oi baltai pavydziu. Isivaizduoju koks geras jausmas, dieve, kaip as to laukiu. Gal geletumet patarti kur pirkti bitumine stogo danga iko arba ikopal? Jau reikia suziureti, neuzilgo reiks pirkti. Noretusi kaina gera gauti.
Giedruolė
2010 04 06, 13:21
O kaip manot Litexpo kokias didesnes nuolaidas įmanoma gauti? Ar kuri bandėt parodų metu ir kaip sekės?
.greitai.
2010 04 06, 17:49
QUOTE(nerina @ 2010 04 06, 10:42) Labas visiems. Gal kas nors samdėt sargą , kad naktį namą pasaugotų, arba gal žinot kokį žmogelį kuris tokio darbo norėtų? Statom namą ir jau taip tie vagys suįžūlėjo, netgi dieną lenda į statybvietę, vos tik darbininkai išvažiuoja. Statomės Romainiuose. Lauksiu į až. O tai signalizacijos nenorite isivesti? nes zmogelis kainuos brangiau negu sigalizacija o jeigu dar langu nera tai mes turejome garaza prie naamo ir jame signalizacija isivedem, super buvo, nes kitaip irgi vagys siaute, kaimynus buvo apvoge aplinkui. nusipirkite metalini garaza, isiveskite signalizacija ir valio, tegu kaukia ant viso rajono. O patys gausite sms kad kazka lenda jeigu kas.
verslas
2010 04 06, 20:18
QUOTE(Giedruolė @ 2010 04 06, 14:21) O kaip manot Litexpo kokias didesnes nuolaidas įmanoma gauti? Ar kuri bandėt parodų metu ir kaip sekės? kaip Litexspo bus nezinau-bet kaune Kytragalviai firmaciai uzkeldavo kaina o poto tipo padarydavo nuolaida
kurmis666
2010 04 06, 21:17
QUOTE(verslas @ 2010 04 06, 22:18) kaip Litexspo bus nezinau-bet kaune Kytragalviai firmaciai uzkeldavo kaina o poto tipo padarydavo nuolaida  sitas nuolaidu principas nebestebina, nes seniai neberandu kitokiu "nuolaidu". nebent antkainis kosminis, tai kainos nekelia per "akcijas".
QUOTE(kurmis666 @ 2010 04 06, 22:17) sitas nuolaidu principas nebestebina, nes seniai neberandu kitokiu "nuolaidu". nebent antkainis kosminis, tai kainos nekelia per "akcijas". Man visos tos "nuolaidos" kurias iškarto pritaiko praeina pro ausis  nervuoja kai pradeda verkt, kad kokie geri, padaro 5 proc. nuolaidą, kai prieš tai 10 proc. užmeta Šiandien nusipirkom dažų savo dailylentėm, lauksim gero oro ir tepliosoi tepliosiu tepliosiu  kai matau kiek kvadratų reiks apdorot  Labai tikiuosi, kad dažų kokybė ir spalva neapvils  o tai vėl paklosim 1000 lt spalvai pakeist
Savaitgali pradesim malunininku darba. Spakliavimas, sveitimas.... dirbi dirbi, ir nelabai matosi.....
Laba visiems, jau greit patapsiu rimta statybininke- šią savaitę jau pradedam žemės darbus. Mačiau forume dalinatės kontaktais rimtų darbininkų. Gal kas rekomenduotumėt darbininkus mūrinukui iškelti (pamatai, sienos, perdangos ir sąramos virš durų ir langų). Ir žmonėms uždarbis būtų, ir mums galva dėl nevykusių darbininkų neskaudėtų  Siūlykit per AŽ, nes nelabai turiu laiko dieną prie interneto prisėsti.
Džerimi
2010 04 06, 23:11
QUOTE(irisas @ 2010 04 06, 21:32) Šiandien nusipirkom dažų savo dailylentėm, lauksim gero oro ir tepliosoi tepliosiu tepliosiu  kai matau kiek kvadratų reiks apdorot. Labai tikiuosi, kad dažų kokybė ir spalva neapvils  o tai vėl paklosim 1000 lt spalvai pakeist tai kokius issirinkot? kiek sukainavo litras? QUOTE(Danger @ 2010 04 06, 21:42) Savaitgali pradesim malunininku darba. Spakliavimas, sveitimas.... dirbi dirbi, ir nelabai matosi..... sveikinu. zingsnis i prieki QUOTE(Kirkė @ 2010 04 06, 21:52) jau greit patapsiu rimta statybininke- šią savaitę jau pradedam žemės darbus. dar labiau sveikinu
o pas ms dar vanduo telkso  ,galvojam muryti pradeti tik geguzi
Delusion
2010 04 07, 09:40
Labas rytas, aš su visiškai "žaliu" klausimu. Tikiuosi šią savaitę pasiimsiu technines sąlygas. Kas toliau? Pas mus nėra jokių komunikacijų. Kad turiu galvoti kokio namo noriu ir pan, tai tą suprantu, bet kur ir kaip aiškintis kiek man kainuos komunikacijos? Nes jei ten nenumatyta jokių servitutų, suprantu, kad kažkokiu būdu reikės ieškoti šalia esančių sklypų savininkų ir gauti jų leidimus, kad galėčiau tiestis komunikacijas per jų žemes? Atleiskit, jei klausimas skamba visiškai idiotiškai.... gal man reiktų eit ieškot atsakymų visai į kitą temą...
Techninėse sąlygose ir bus parašyta, kaip/nuo kur/iš kur iki jūsų sklypo eis komunikacijos. Šiaip, jei yra suformuotas visas kvartalas - jam darytas detalusis ar specialusis planas, tai inžineriniai koridoriai jau būna nurodyti. o komunikacijos gali kainuoti įvairiai, plius dar pajungimo projektai. Šiaip, jei turit architektą, tai jis visus šitus dalykus labai gerai žino
Delusion
2010 04 07, 10:01
QUOTE(linnn @ 2010 04 07, 09:59) Techninėse sąlygose ir bus parašyta, kaip/nuo kur/iš kur iki jūsų sklypo eis komunikacijos. Šiaip, jei yra suformuotas visas kvartalas - jam darytas detalusis ar specialusis planas, tai inžineriniai koridoriai jau būna nurodyti. o komunikacijos gali kainuoti įvairiai, plius dar pajungimo projektai. Šiaip, jei turit architektą, tai jis visus šitus dalykus labai gerai žino  Didelis dėkui
glinglingas
2010 04 07, 11:31
labutis QUOTE(egleja @ 2010 04 07, 07:35) o pas ms dar vanduo telkso  ,galvojam muryti pradeti tik geguzi  pas mus irgi iki dabar vienoj pusej vanduo.. tik vasara ish ten dingsta ir ziema jis uzshala... reikia molzemiu .. kaip nemalonu tie vandens susuburimai savo sklype  o dar kaimyno tas pats jo pusej.. ir jis jauciu be kitos vasaros tikrai netvarkys tos balos.. ash tai vis pasvajoju apie tas itempiamas lubas .. kad kas duodtu ishsimoketinai jas bet va nera dirbanciu pas mus normaliai kad galetu pasiimti taip per banka...
As irgi pasiguosiu. Pas mane ne tik balos, o visas ezeras pasidares. Jau net neisivaizduoju kada galesim ka daryt.
QUOTE(Heli @ 2010 04 07, 14:53) As irgi pasiguosiu. Pas mane ne tik balos, o visas ezeras pasidares. Jau net neisivaizduoju kada galesim ka daryt. Aš dar nebuvau sklype po žiemos, bet numanau kas ten darosi. Pas mus sklypo trečdalį užima bala, tai ten jau iškart numatėme, kad kasim kūdrą. Bus kaip drenažas sklypui. Be to, dar žemė tokia sunki - molis, sunkiai vanduo geriasi, jaučiu, kad bus šlapia šlapia. Kažin ar pavyks buldozeriui įvažiuoti ir neužklimpti. Jaučiu, ryt reiks nulėkti ir viską apžiūrėti. Tuo pačiu ir sklypo nuotrauką padaryti, kad užfiksuoti statybų pradžią
QUOTE(Džerimi @ 2010 04 07, 00:11) tai kokius issirinkot? kiek sukainavo litras? išsirinkom remmers vokiškus, kažkaip įtikino faktas, kad Norvegijoj jais namukus dažo. Litras kainavo 32,5  dar sakė, kad mūsų išrinktos spalvos dar niekas nepirko QUOTE(Heli @ 2010 04 07, 14:53) As irgi pasiguosiu. Pas mane ne tik balos, o visas ezeras pasidares. Jau net neisivaizduoju kada galesim ka daryt.  nieko, pavasaris atėjo, greitai pradžiovins, baisiau, kai rudenį stovi balos mes dėkingi sovietams, kad mūsų sklype buvo padaryta bendra drenažo sistema visam "kalhozui"
[quote=Heli,2010 04 07, 13:53][/QUOTE]As irgi pasiguosiu. Pas mane ne tik balos, o visas ezeras pasidares. Jau net neisivaizduoju kada galesim ka daryt. [/quote] Sveikos statybininkes  Kaip darbai juda? O as jei nesupyksit pasigirsiu..savaitgali nuvaziavom pasiziuret, tai musu sklypas sausut sausutelis  yra nezymus paaukstejimas sklypo, to uztenka kad sklypas sausas liktu..o va kaimynai priesais gatveje tures problemu, nes nuzemejimas ten..nebent sklypa paaukstins kiek.. Papildyta:[quote=irisas,2010 04 07, 16:42] dar sakė, kad mūsų išrinktos spalvos dar niekas nepirko [/quote] Papildyta:Papildyta:idomu idomu..kokia gi spalva issirinkot?  [/quote] O matau Rassar uzsuko..pabusiu ikyri..labai noreciau jusu laiptininko kontakto  [QUOTE] Visai suveliau visa zinute
QUOTE(irisas @ 2010 04 07, 17:42) išsirinkom remmers vokiškus, kažkaip įtikino faktas, kad Norvegijoj jais namukus dažo. Litras kainavo 32,5  dar sakė, kad mūsų išrinktos spalvos dar niekas nepirko Mes Remmers dazais viduje balkius sendinome, tai super  Labai gerai dengiasi. O kokia spalvyte issirinkote? Reiks ir mums dazu ieskoti pradet lauko dailylentems.
[quote=Arti,2010 04 07, 18:23] O matau Rassar uzsuko..pabusiu ikyri..labai noreciau jusu laiptininko kontakto  [QUOTE] Visai suveliau visa zinute  [/quote] parasiau i az, mes su juo jau sutarem, prades darbus 19diena, po musu pas mano sese darys laiptus
Grelita
2010 04 07, 18:08
[quote=Arti,2010 04 07, 17:23] O matau Rassar uzsuko..pabusiu ikyri..labai noreciau jusu laiptininko kontakto  [QUOTE] [/quote] Parasiau i AZ!
QUOTE(Felise @ 2010 04 07, 19:33) Mes Remmers dazais viduje balkius sendinome, tai super  Labai gerai dengiasi. O kokia spalvyte issirinkote? Reiks ir mums dazu ieskoti pradet lauko dailylentems. gal galima nuotrauka pamatyti  pas mus perdanga planuojama medine ir nežinom kaip daryti ar slepti po GKP ar daryti atvirus balkius nu vnz
pagyvenus
2010 04 07, 19:33
Sveikos statybininkės. Prireikė patarimo ir informacijos. Žodžiu sutarėm su elektriku dėl darbų kainos, surašiau į sutartį kiek sutarėm. O padarius darbus "taško" kaina staiga padidėjo vidutiniškai 2 Lt. Darbų apskaitoje atsirado tokie darbai kaip laido ištraukimas, skylės gipse frezavimas, kuriuos, kaip aiškina, "pamiršo" įtraukti į taško kainą. Nesutinku mokėti, kiek prašo viršaus, nes elementariau nebuvau numačiusi tokios sumos ir jaučiuosi "išdūrinėjama". Bet jaučiuosiu bjauriai, nes "važiuoja" tai atsakančiai - į sutartį jis nežiūrėjo, aš ten klaidų pridarius, o jis nežiūrėjo, kai pasirašinėjo, jis ir taip man nuolaidų padarė. Prie to pačio meta viską, kas liko nepadaryta. Nors kai rodau būsimų darbų įkainius ir klausiu, tai kas ten neteisinga - tai tipo būsimuose viskas teisinga. O štai kur jau padaryti - tai neteisinga, kai ką jis pamiršo įskaičiuoti. Ir dar aiškina, kad aš ten jam kapeikas moku, kad už tokias kainas niekas nedirba. Tai jei nesunku, surašykit, jei kas neseniai darėte, kokios buvo kainos už elektros įrengimą. Nes mums už 160 "taškų" laidų suvedimą ir 175 dėžučių sumontavimą (kai kur laidus vedė kiti) gavosi 2745 Lt. Kaip pagal dabartines kainas - tai normalu, ar tikrai labai mažai? Nes esu visiškai pasimetusi - dirba žmogus tikrai gerai, bet elgiasi lygiai priešingai. Nes į akis rėžia, kad už tokius darbus, kaip mano, turėčiau sumokėti 7000 Lt, o kai klausiu, tai kodėl rašėsi ant sutarties, kur pilna suma nurodyta 3000 Lt - tai nulis paaiškinimų, tipo aš jį apgavau.
Giedruolė
2010 04 07, 19:47
QUOTE(Felise @ 2010 04 07, 18:33) Mes Remmers dazais viduje balkius sendinome, tai super  Labai gerai dengiasi. O kokia spalvyte issirinkote? Reiks ir mums dazu ieskoti pradet lauko dailylentems. Ir aš noriu atvirų balkių, bet kaip juos apipavidalinti dar nesugalvojau Aš taip pat labai norėčiau nuotraukytės
QUOTE(Felise @ 2010 04 07, 18:33) Mes Remmers dazais viduje balkius sendinome, tai super  Labai gerai dengiasi. O kokia spalvyte issirinkote? Reiks ir mums dazu ieskoti pradet lauko dailylentems. lauksiu nuotraukų išsirinkom tamsiai pilką, bet maišyt patiems reiks 1 dalis juodos + 2 dalys sidabrinės, ir bus tokie lyg ir skaidrūs, matysis medienos struktūra. QUOTE(pagyvenus @ 2010 04 07, 20:33) Sveikos statybininkės. Prireikė patarimo ir informacijos. Žodžiu sutarėm su elektriku dėl darbų kainos, surašiau į sutartį kiek sutarėm. O padarius darbus "taško" kaina staiga padidėjo vidutiniškai 2 Lt. Darbų apskaitoje atsirado tokie darbai kaip laido ištraukimas, skylės gipse frezavimas, kuriuos, kaip aiškina, "pamiršo" įtraukti į taško kainą. o kiek laiko jis dirba prie elektros? ir kiek Lt viršaus sumoje padidėja? o kituose sutarties punktuose yra jo "pamiršti darbai įrašyti? na, panašu į aferas  čia kaip ir visur kitur - nepažiūri sutarties ir visų jos punktų - tavo bėdos  mes ne vieną ir ne du kartus taip buvom išdurti  jei jis tokią pasirašė - jo bėdos
QUOTE(pagyvenus @ 2010 04 07, 21:33) Sveikos statybininkės. Prireikė patarimo ir informacijos. Žodžiu sutarėm su elektriku dėl darbų kainos, surašiau į sutartį kiek sutarėm. O padarius darbus "taško" kaina staiga padidėjo vidutiniškai 2 Lt. Darbų apskaitoje atsirado tokie darbai kaip laido ištraukimas, skylės gipse frezavimas, kuriuos, kaip aiškina, "pamiršo" įtraukti į taško kainą. Nesutinku mokėti, kiek prašo viršaus, nes elementariau nebuvau numačiusi tokios sumos ir jaučiuosi "išdūrinėjama". Bet jaučiuosiu bjauriai, nes "važiuoja" tai atsakančiai - į sutartį jis nežiūrėjo, aš ten klaidų pridarius, o jis nežiūrėjo, kai pasirašinėjo, jis ir taip man nuolaidų padarė. Prie to pačio meta viską, kas liko nepadaryta. Nors kai rodau būsimų darbų įkainius ir klausiu, tai kas ten neteisinga - tai tipo būsimuose viskas teisinga. O štai kur jau padaryti - tai neteisinga, kai ką jis pamiršo įskaičiuoti. Ir dar aiškina, kad aš ten jam kapeikas moku, kad už tokias kainas niekas nedirba. Tai jei nesunku, surašykit, jei kas neseniai darėte, kokios buvo kainos už elektros įrengimą. Nes mums už 160 "taškų" laidų suvedimą ir 175 dėžučių sumontavimą (kai kur laidus vedė kiti) gavosi 2745 Lt. Kaip pagal dabartines kainas - tai normalu, ar tikrai labai mažai? Nes esu visiškai pasimetusi - dirba žmogus tikrai gerai, bet elgiasi lygiai priešingai. Nes į akis rėžia, kad už tokius darbus, kaip mano, turėčiau sumokėti 7000 Lt, o kai klausiu, tai kodėl rašėsi ant sutarties, kur pilna suma nurodyta 3000 Lt - tai nulis paaiškinimų, tipo aš jį apgavau. Parodziau jusu posta vyrui. Sake, kad tasko kaina siuo metu yra 10-15Lt. Paprastai i tasko kaina ieina ir frezavimas, ir laidu istraukimas. Na ir pirmam etapui dar priklauso ir laidus sujungti dezuteje (bet viskas priklauso nuo susitarimo). Dezutes pastatymas 3-5Lt. Paprastai matematika tokia: jei siena gipsine, tai atskitai uz dezutes pastatyma neskaiciuojama. Tai ieina i tasko kaina. Jei siena murine, tada jau skaiciuojamas ir dezutes pastatymas. galite pasiskaiciuot  O kaip siek tiek turinti patirties su sutarciu teise, tai galiu pasakyt paprastai: Sutartis yra negincijama. Arba tegul zmogus pateikia pasiulymus rastu. Yra galutine sutarties kaina, kuri yra jusu prievole. Visos kitos islaidos jau yra ne jusu reikalas. Nebent jei jau po sutarties pasirasymo atsirado nenumatytu darbu is jusu puses. Visose statybose buna nukrypimu. Juos reiketu iforminti sutarties priedais. O baigiant pacituosiu savo vyra: " Gaunasi ~2700Lt. Tegul tik elektrikas neverkia, nes cia vidutine kaina. Nei labai pigu, nei labai brangu"
pagyvenus
2010 04 07, 23:51
QUOTE(irisas @ 2010 04 07, 22:28) lo kiek laiko jis dirba prie elektros? ir kiek Lt viršaus sumoje padidėja? o kituose sutarties punktuose yra jo "pamiršti darbai įrašyti? na, panašu į aferas  čia kaip ir visur kitur - nepažiūri sutarties ir visų jos punktų - tavo bėdos  mes ne vieną ir ne du kartus taip buvom išdurti  jei jis tokią pasirašė - jo bėdos  Suma padidėja 300 Lt. T.y. vietoje 700 Lt už dėžučių ir skydų sumontavimą prašo 1000 Lt  O dirbo apie 4 dienas (buvo atvažiavęs 4 dienas, bet dvi iš jų dirbo nepilnas). QUOTE(Danger @ 2010 04 07, 22:43) Parodziau jusu posta vyrui. Sake, kad tasko kaina siuo metu yra 10-15Lt. Paprastai i tasko kaina ieina ir frezavimas, ir laidu istraukimas. Na ir pirmam etapui dar priklauso ir laidus sujungti dezuteje (bet viskas priklauso nuo susitarimo). Dezutes pastatymas 3-5Lt. Paprastai matematika tokia: jei siena gipsine, tai atskitai uz dezutes pastatyma neskaiciuojama. Tai ieina i tasko kaina. Jei siena murine, tada jau skaiciuojamas ir dezutes pastatymas. galite pasiskaiciuot  O kaip siek tiek turinti patirties su sutarciu teise, tai galiu pasakyt paprastai: Sutartis yra negincijama. Arba tegul zmogus pateikia pasiulymus rastu. Yra galutine sutarties kaina, kuri yra jusu prievole. Visos kitos islaidos jau yra ne jusu reikalas. Nebent jei jau po sutarties pasirasymo atsirado nenumatytu darbu is jusu puses. Visose statybose buna nukrypimu. Juos reiketu iforminti sutarties priedais. O baigiant pacituosiu savo vyra: " Gaunasi ~2700Lt. Tegul tik elektrikas neverkia, nes cia vidutine kaina. Nei labai pigu, nei labai brangu" Tai kad ginčijama ne dėl darbų atsiradimo, o dėl kainos už tuos, kurie buvo numatyti ir aptarti. Sutarta buvo taip: gili dėžutė mūro sienoje - 17 Lt, negili dėžutė mūro sienoje - 16 Lt, dėžutė gipsokartonio sienoje 14 Lt, apšvietimo laidas gipskartonio lubose - 13 Lt. Kaip matau iš jūsų atsakymo, šios kainos yra šiandieninių rinkos kainų ribose. Dėkoju už atsakymą - bent jau rami dėl to, kad sumokėjau pagal sutartas kainas ir jos tikrai nėra tokios, "už kurias niekas šiandieną nedirba". Po teisybei, pati kalta - reikėjo jo paslaugų atsisakyti jau po laidų išvedžiojimo, kai sutarta kaina irgi buvo padidinta 300 Lt dėl visokių "neapsižiūrėjimų", kad "įvadinio kabelio nuvedimui tarp skydelių reikia štrobuoti sieną", "Įvadinį kabelį vedant po grindimis reikia verti į gofrą". Bet sumokėjau ir pagalvojau, kad kai jau lieka įstatyti suskaičiuojamas skaičius dėžučių, kai taško kaina juodu ant balto įrašyta, netikėtumų nebus
Mums elektra dare firma, kuri deze state. Prasem ju, kad numestu nuo dezes kainos ir susivedziosim patys... Bet jie mums tuo metu pasiule nuleist juokingus 1000Lt (uz medziagas +darbas). tai vyras sake, kad uz 1000Lt tegul patys dirba... tada visa elektros abecele ismokusi buvau  Is pradziu uz prastus laidus baremes, nes jie neatitinka SRT, paskui kodel laidai neivilkti, nes vel neatitinka STR... Tada gudruoliaia laidus ivilko, bet ties grindu ir sienos kampais paliko nuogus kabelius.... vel daug reikejo pyktis... topas buvo, kai su lazeriu visur atzymejau dezutes , o jie jas sudejo labai jau kreivai.... per 4 dezutes 1 linijoje nukrypimas gavosi ~4cm....  Nu ir skydas.... Atsiveze jie toki tik tik.... Kai vyro patevis (inzinierius) pasiziurejo ir paskaiciavo, tai jau tada jis visa egzamina tiems berniukams istaise... Ir STR zinojimo, ir elektros instaliacijos ismanymo... Turejo vyrai vaziuot naujo didesnio skydo... O dezutes jau sakem kad nebedarytu, patys pasidarysim, nes labai jau klisarankiai papuole....
Labas rytas, vakar buvom nulėkę iki slypo. TRAGEDIJA  Sklypas visas šlapias, vanduo jau atsiranda iškasus 30 cm duobę. Be to, sklype didžiulė bala 20x10 m. Vakar net pasigailėjau, kad nusipirkom tą sklypą. Žiauriai daug grunto ir gruzo reikės norint pakelti bent pusmetriu. Gal pas kurią buvo panašus gruntas: juodžemis apie 30-50 cm, po to molis melsvai pilkos arba gelsvos spalvos? Kas čia per gruntas? Iki kokio aukščio kėlėt sklypą? Ir kokio gylio darėt pamatus? Pas mus bus poliniai pamatai, spėju, kad 3 m, nes grunto tyrimo nedarėm. Kaip tuos pamatus reikės padaryti, kai taip šlapia...
Laba, jūs visos kalbat apie sklypo pakėlimus, o apie drenažą pagalvoti nenorit, ar neturit kur nuleisti. Nes gi negalit padaryti, kad nuo savo sklypo ant kitų sklypų vanduo bėgtų, tik į gatvę. QUOTE(pagyvenus @ 2010 04 07, 20:33) Sveikos statybininkės. Prireikė patarimo ir informacijos. aš tai žinai kaip dar paskaičiuoju - kiek laiko truko darbas. Jei jis dirbo savaitę - tai gauti 3000Lt - labai daug. Juk kitų profesijų specialistai Lietuvoje tikrai tiek neuždirba. O jei už 3000Lt dirbo mėnesį - irgi normalu (įvertinant, kad ne po valandą ar ne po visą parą varė, o paprastą darbo dieną). Tai kokias pajamas turintys žmonės turėtų sau namus statyti  jei kainos skiriasi nuo kitų specialybių. Nu supratai, ką noriu parašyti
Radau kompiuteryje senesnes balkiu nuotraukas. Jie siek tiek apdulkeje, bet vis tiek spalva esu labai patenkinta. Tarp ju suksis baltas gipsas.   Va del vandens sklype, tai pagalvojau ta pati kaip ir linnn. Manau daug didesne reiksme turi geras drenazas, o ne sklypo pakelimas. Mes labai gerai sklypa nudrenave, tai kai kaimynai skundziasi, jog pas juos kieme vanduo laikosi ir rusius apseme, tai mes tik galvas pakraipyt galim (nors musu sklypas gerokai zemiau nei ju).. be to patys dabar cokoliniame aukste gyvename ir vandens ne laso.
QUOTE(linnn @ 2010 04 08, 09:08) Laba, jūs visos kalbat apie sklypo pakėlimus, o apie drenažą pagalvoti nenorit, ar neturit kur nuleisti. Nes gi negalit padaryti, kad nuo savo sklypo ant kitų sklypų vanduo bėgtų, tik į gatvę. Kažin ar pas mus įmanomas drenažo variantas. Problema tame, kad mūsų sklypa pats žemiausias iš visų kvartalo sklypų. Ko gero teks ir sklypą kelti, ir drenažą daryti. Susirinkau porą kontaktų iš SM, reikės skambinti ir tartis, kad atvažiuotų pažiūrėti, ką galima padaryti. Vakar, žioplė,  pasiėmiau fotiką, kad nufotkinti sklypą. Ir pamiršau... Ryt reikės padaryti nuotrauką ir įmesiu į temelę, kad galėtumėt įsivaizduoti kokią bėdą turime. Papildyta:Ir dar. Ankstesnėse temose rašote, kad darbininkus susiradot per SM arba forumietės rekomendavo. Kurioje SM temoje Jūs ieškojot darbininkų? Man nepavyko rasti arba nemoku ieškoti  Radau tik temą apie statybines firmas, kur yra tik porą puslapiukų su kai kurių meistrų kontaktais. Anksčiau temoje Statau namą, pačiame viršuje buvo atskira tema, kur įv. meistrai siūlė savo paslaugas. Ar ši tema panaikinta, ar nukelta ten, kur aš nerandu Atsiprašau, kad , bet man tai aktualu, nes turiu visą informaciją surankioti. MB tik dėl galutinių kainų derėsis. Ir dar  - gal kam aktualu bus  Ieškojom garažo vartų. Kainos gerokai nukritę  Prieš metus be 2500 lt net į kalbas nėjo, dabar jau gavom pasiūlymus, kad už 2000 lt padarys. MB dar "užlaužė" firmas - sutinka padaryti už 1800 lt.  (išmatavimai 285x215)
Labas rytas, kaunietes  QUOTE(linnn @ 2010 04 08, 08:08) Laba, jūs visos kalbat apie sklypo pakėlimus, o apie drenažą pagalvoti nenorit, ar neturit kur nuleisti. Nes gi negalit padaryti, kad nuo savo sklypo ant kitų sklypų vanduo bėgtų, tik į gatvę. Drenazas gerai..bet jei sklypas pats zemiausias ir i ji subega visi kaimynu vandenys, tai ir drenazas neisgelbes..greitai uzsipildys visos talpos . Pas mus sklypas naturaliai truputeli aukstesnis, tai vanduo neuzsilaiko..bet aplink nama vis tiek drenaza darysim, o po to su tuo vandeniu soda laistysim. Vieni musu kaimynai tai sugalvojo kelia perkast, kad nutekint vandeni nuo savo sklypo i kita gatves puse pas kaimynus..ten dar kolkas pieva, niekas nesistato...Va cia tai man negrazu..
Marmietė
2010 04 08, 11:01
Sveiki , QUOTE(egleja @ 2010 04 07, 10:35) o pas ms dar vanduo telkso  ,galvojam muryti pradeti tik geguzi  QUOTE(Heli @ 2010 04 07, 14:53) As irgi pasiguosiu. Pas mane ne tik balos, o visas ezeras pasidares. Jau net neisivaizduoju kada galesim ka daryt. Na del "ezero" prie namo as jau senai skundziuosi ir siais metais mums ne naujiena  padarem drenaza aplink nama, bet deja visi sulinukai pilni.. kadangi melioracijos sistema kazkur uzlinkus.. ir prasideda,, kad ja suieskoti reik moket, kad ja pataisyti vel reik moket,, o kas desis? semia ne tik mus, bet kiti dar namu nesistato ir jiems tai nerupi.. Man idomu kaip jus sprendziat balu naikinumus? lauksiu nuomoniu ar kontaktu kas padeda sprest sias problemas i AZ.. QUOTE(Giedruolė @ 2010 04 07, 20:47) Ir aš noriu atvirų balkių, bet kaip juos apipavidalinti dar nesugalvojau Aš taip pat labai norėčiau nuotraukytės   tokia minti ir mes turim miegamajam
|
|