Pinu kiekvieną dieną. Tik jau nusibodo fotkinti, nes pradėjo "streikuoti" fotoaparatas. Čia keletas darbelių:
Laba. Niekaip negaliu atsigėrėti ir atsistebėti puikiais darbais
Dėkui
[quote=Terra2,2010 07 14, 09:27]
Pinu kiekvieną dieną. Tik jau nusibodo fotkinti, nes pradėjo "streikuoti" fotoaparatas. Čia keletas darbelių: Laba. Niekaip negaliu atsigėrėti ir atsistebėti puikiais darbais Dėkui
[quote=rimute7,2010 07 16, 13:58]
[quote=Terra2,2010 07 14, 09:27] Pinu kiekvieną dieną. Tik jau nusibodo fotkinti, nes pradėjo "streikuoti" fotoaparatas. Čia keletas darbelių: Laba. Niekaip negaliu atsigėrėti ir atsistebėti puikiais darbais Dėkui [/quote] Sveikute! Klijuojant su sausais klijais, beveik visos vytelės atsiklijuoja. Man taip atsitiko patį pirmą kartą dažant. Teko vargti persukant vyteles. Žinoma persukau jau išdžiūvusias. Bet dabar pasimokiau iš savo klaidos ir klijuoju vyteles tik lipalu. Šimtaprocentinė garantija, kad neatsiklijuos. O džiovinu aš ant patiestos ant žemės klijonkės, ir ne stačias, o paguldytas. Ir nebūtinai plonu sluoksniu. Kadangi dažau iškarto apie 1000 vytelių, tai jos man džiūva apie 3 dienas, nes nesigauna plonai išdėlioti. Tiesa, dabar suradau dar kitą būdą dažyti. Žymiai ekonomiškesnį ir patogesnį. Dažau ne susuktas vyteles, o sukarpytą laikraščio viršutinę dalį įmerkiu į dažus ir tokias juostas palieku džiūti. Tada jau išdžiūvusias suku. Gaunasi QUOTE(Kiviukė @ 2010 07 19, 22:43) teisingai pastebėta - reikia įgūdžių. Visoms iš pradžių sunkiai gaunasi kokybiškai susukti vyteles. Mano pirmosios buvo tokios išplerusios, kad klaiku ir prisiminti, bet vistiek aš labai savim buvau patenkinta, kad man kažkas tai gaunasi. Ir savo pirmąjį "naujagimį" tebeturiu ir labai vertinu. Kai iš pradžių sukant gaunasi standoka, tai ir toliau sukant reikia stipriau tą pradžią prilaikyti ir viršutinę dalį vis stipriau sukti, tiesiog neleisti jai suktis, kaip jai išeina, bet stipriau prilaikyti. Nežinau, ar suprantamai paaiškinau, bet reikia nenusiminti ir tikrai su laiku viskas gausis puikiai. QUOTE(_Spalvota_ @ 2010 07 15, 22:18) ačiū QUOTE(Kiviukė @ 2010 07 19, 22:43) tikrai, kad reikia įgūdžių. Vat ir mano dėžiukas pirmas žiūrint matos visokių vytelių QUOTE(-Radė @ 2010 07 24, 16:40) ačiū tikrai, kad reikia įgūdžių. Vat ir mano dėžiukas pirmas žiūrint matos visokių vytelių Ačiū, kad patiko ir mano darbeliai. Šaunuolė, kad nenuleidžiat rankų ir siekiate tobulybės! Ir aš dantis sukandusi pyniau, pyniau ir kaip nekeista man ne tik kad neatsibodo, bet dar dar labiau norisi tobulėti. O tų tarpelių nebesimatys, kai išbandysit ir įvaldysit pynimą virvele. Gaminys gaunasi tvirtas ir tankus. QUOTE(-Radė @ 2010 07 15, 12:33) labas pynėjos užklydau netyčiom ir labai patiko, tai ką jūs čia veikiat rodausi ir savo pirmąjį darbuką, tikiuos nepaskutinį, yra kur tobulėt ir ko mokytis ![]() Sveika Labai gražus darbelis Norėjau paklausti, kaip čia taip gražiai nudažyta? Su kuo dažei? Labai graži tamsi ruda QUOTE(Terra2 @ 2010 07 26, 11:37) Ačiū, kad patiko ir mano darbeliai. Šaunuolė, kad nenuleidžiat rankų ir siekiate tobulybės! Ir aš dantis sukandusi pyniau, pyniau ir kaip nekeista man ne tik kad neatsibodo, bet dar dar labiau norisi tobulėti. O tų tarpelių nebesimatys, kai išbandysit ir įvaldysit pynimą virvele. Gaminys gaunasi tvirtas ir tankus. QUOTE(pusele33 @ 2010 07 26, 18:01) Sveika Labai gražus darbelis Norėjau paklausti, kaip čia taip gražiai nudažyta? Su kuo dažei? Labai graži tamsi ruda čia akriliniai dažai, rudų neturėjau tai maišiau raudoną ir juodą
[quote=Terra2,2010 07 19, 07:42]
Dėkui, Terra2 už pasidalijimą patirtim QUOTE(Terra2 @ 2010 07 28, 19:02) Sveikos darbštuolės! per karščius geriau einasi vyteles sukti, negu pinti. Čia jau tiek prisukau per porą savaičių: padirbėta iš peties kaip dailu gal ir turiu išsisaugojus, jei jau buvo dėta, bet jei baksteletumėt po nosim tai dėkinga būčiau
Darbelis, žinoma, puikus - nemažai padirbėta, o ir atrodo lyg pintas iš vytelių (nejau išties čia popierius
QUOTE(-Radė @ 2010 07 28, 19:22) padirbėta iš peties kaip dailu gal ir turiu išsisaugojus, jei jau buvo dėta, bet jei baksteletumėt po nosim tai dėkinga būčiau Aš tik virvele iš dviejų vytelių ir pinu. Čia labai aiškiai aprašyta: http://rukodelkino.com/lozopletenie/pleten..._pletenija.html QUOTE(Terra2 @ 2010 07 29, 08:18) Aš tik virvele iš dviejų vytelių ir pinu. Čia labai aiškiai aprašyta: http://rukodelkino.com/lozopletenie/pleten..._pletenija.html ačiū Terra2 vakar vaikus sumigdžius didinaus jūsų darbelius ir tyrinėjau labai dailu vaikams dabar bananų dėžę apipinu- bus kaladėlėm susidėt, bet įprastai, gaila, jau į pabaigą, tai nebeardysiu,o tikrai visai kitaip žiūrisi, kažkaip anksčiau labai nebuvau atkreipus dėmesio į technikos niuansus QUOTE(-Radė @ 2010 07 29, 10:22) ačiū Terra2 vakar vaikus sumigdžius didinaus jūsų darbelius ir tyrinėjau labai dailu vaikams dabar bananų dėžę apipinu- bus kaladėlėm susidėt, bet įprastai, gaila, jau į pabaigą, tai nebeardysiu,o tikrai visai kitaip žiūrisi, kažkaip anksčiau labai nebuvau atkreipus dėmesio į technikos niuansus Tie niuansai gimsta su laiku. Viskas jums gausis puikiai, jei šito norėsit. Čia aš pyniau ir virvute ir paprastai. Tiesiog viename gaminyje du pynimo būdai:
QUOTE(Terra2 @ 2010 07 29, 16:39) Tie niuansai gimsta su laiku. Viskas jums gausis puikiai, jei šito norėsit. Čia aš pyniau ir virvute ir paprastai. Tiesiog viename gaminyje du pynimo būdai: tiesiog širdis sala kaip dailu ir gražu Nors pastebėjau, kad laikraštis laikrasčiui nelygus.Iš parduotuvės prigriebiau pluoštą reklamos laikrasčių, tai jie gerokai storesnio pluošto ir tarp vytelių karpytų vienodai skirtumas matyti QUOTE(-Radė @ 2010 07 29, 17:28) tiesiog širdis sala kaip dailu ir gražu Nors pastebėjau, kad laikraštis laikrasčiui nelygus.Iš parduotuvės prigriebiau pluoštą reklamos laikrasčių, tai jie gerokai storesnio pluošto ir tarp vytelių karpytų vienodai skirtumas matyti aš imu sulenktą laikraštį, padalinu jį į lygias dalis po 6cm ir pjaustau. Pjaunu iškarto po 4 laikraščius su kanceliariniu peiliu. Gaunasi greitai. Pvz. iš laikraščio "15 min." išeina 7 juostos, kai laikraštis iš 3 lapų, tai gaunasi 21 vytelė. O dažau aš tokiam plastmasiniame lovelyje, kur sodininkai augalus daigina. Senukuose kainuoja 4lt
Sveikos pynėjos
Aš tai dabar pradėjau kaupt atsargas žiemai Kol kas neturiu ko parodyt, bet labai smagu į jūsų darbelius paspoksot QUOTE(Terra2 @ 2010 07 29, 17:53) aš imu sulenktą laikraštį, padalinu jį į lygias dalis po 6cm ir pjaustau. Pjaunu iškarto po 4 laikraščius su kanceliariniu peiliu. Gaunasi greitai. Pvz. iš laikraščio "15 min." išeina 7 juostos, kai laikraštis iš 3 lapų, tai gaunasi 21 vytelė. O dažau aš tokiam plastmasiniame lovelyje, kur sodininkai augalus daigina. Senukuose kainuoja 4lt QUOTE(pusele33 @ 2010 07 29, 18:09) Sveikos pynėjos Aš tai dabar pradėjau kaupt atsargas žiemai Kol kas neturiu ko parodyt, bet labai smagu į jūsų darbelius paspoksot lauksim darbukų
Sveikos, darbstuoleles, labai suzavejo jusu darbai, ir as uzsidegiau tai isbandyt. Pradejau nuo dezutes vynui http://picasaweb.google.es/polixenia2002/E...864508844796082, vyteles suklijavau, tik dabar neaisku pagal piesinelius atrodo is pradziu nudazyti baltais dazais, o paskui lakuoti ar su beicu? Ar netaip supratau? Gal kas pagelbes?
QUOTE(RamuteS @ 2010 08 24, 09:16) Sveikos, darbstuoleles, labai suzavejo jusu darbai, ir as uzsidegiau tai isbandyt. Pradejau nuo dezutes vynui http://picasaweb.google.es/polixenia2002/E...864508844796082, vyteles suklijavau, tik dabar neaisku pagal piesinelius atrodo is pradziu nudazyti baltais dazais, o paskui lakuoti ar su beicu? Ar netaip supratau? Gal kas pagelbes? laba, dažo mergaitės įvairiai gal ten baltais nudažyta, kad nelįstų laikrasčio raštas, bet čia juk "skonio" reikalas, kaip kam patinka.Galit beicuot, paskui lakuot, galit tik lakuot.Aš esu dažius akryliniais dažais tik QUOTE(-Radė @ 2010 08 24, 08:39) laba, dažo mergaitės įvairiai gal ten baltais nudažyta, kad nelįstų laikrasčio raštas, bet čia juk "skonio" reikalas, kaip kam patinka.Galit beicuot, paskui lakuot, galit tik lakuot.Aš esu dažius akryliniais dažais tik Is kart beicuot neiseina, nes vienoje puseje vyteles suteptos klijais, tai ant ju man beicas jau nesilaiko. O ar butu gerai is pradziu nudazyt baltais dazais, o paskui nulakuot su laku sumaisytu su beicu? QUOTE(RamuteS @ 2010 08 24, 09:47) Is kart beicuot neiseina, nes vienoje puseje vyteles suteptos klijais, tai ant ju man beicas jau nesilaiko. O ar butu gerai is pradziu nudazyt baltais dazais, o paskui nulakuot su laku sumaisytu su beicu? QUOTE(RamuteS @ 2010 08 24, 09:47) Is kart beicuot neiseina, nes vienoje puseje vyteles suteptos klijais, tai ant ju man beicas jau nesilaiko. O ar butu gerai is pradziu nudazyt baltais dazais, o paskui nulakuot su laku sumaisytu su beicu? Sveikutes Na, beicas tikrai nesilaiko ant kliju...Perziurejau as tuos paveikslelius, tai tikrai nesuprantu, kam dazyt baltais, kad veliau uzdazyt rudai
Aš tokius dariau Kalėdom, tai dažiau auksiniais dažais ir po to dar lakavau. Labai gražiai atrodė
QUOTE(RamuteS @ 2010 08 24, 09:47) Is kart beicuot neiseina, nes vienoje puseje vyteles suteptos klijais, tai ant ju man beicas jau nesilaiko. O ar butu gerai is pradziu nudazyt baltais dazais, o paskui nulakuot su laku sumaisytu su beicu? Sveikutė! Man atrodo, kad tokiems suvenyriniams darbeliams, geriausiai dažyti su purškiamais dažais iš balionėlio. Labai tolygiai pasiskirsto ir praktiškai lakuoti nebereikia. O dažyti baltais akriliniais dažais, o paskui keisti spalvą, tiesiog neekonomiška nei laiko nei pinigų atžvilgiu. Bet čia mano asmeninė nuomonė. O gal geriau į baltus dažus įpilkit buteliuką jodo(medicininio) ir pamatysit kokia ideali spalva gaunasi.
Aciu visoms uz patarimus, vakar jau pabaigiau, is isores beicavau ir paskui lakavau, o is vidaus ,kadangi buvo sutepta su klijais, tai is pradziu nudaziau baltai, o paskui nulakavau su laku sumaisytu su beicu
O siandien prisisukau nauju vyteliu ir jau bandysiu pint
Vau ...
net nemaniau, kad galima tokias grožybes iš popieriaus išgauti... geras...na ir šaunuolės jūs visą laiką svajoju apie komodą...su krepšiais...ir kai pamačiau, kad tai galima pačiai pasigaminti - nebeturėsiu tikriausia ramybės...
Sveikos
senokai čia bebuvau, temelė aprimus ![]() Kreivokai krepšiukas išėjo, nes labai skubėjau, bijojau, kad paskui lakas neišdžius
Sveikos
ale ir groziai cia pas jus QUOTE(irute1984 @ 2010 09 10, 16:24) Sveikos ale ir groziai cia pas jus na, atleiskit jau man
Jeigu kam reikia, tai galiu užfundyti nemokamai dideliais kiekiais laikraščių. Išsivežti iš Vilniaus centro. Dirbu dienraščio redakcijoj, kas mėnesį mašiną makulatūros priduodam.
QUOTE(uodegas @ 2010 09 12, 13:21) Jeigu kam reikia, tai galiu užfundyti nemokamai dideliais kiekiais laikraščių. Išsivežti iš Vilniaus centro. Dirbu dienraščio redakcijoj, kas mėnesį mašiną makulatūros priduodam. o koks butent laikrastis
ne "Respublika"
Terra2 kokie grazus darbeliai
Sveikutes
na as ir pradejau bandyti sukti tas tuteles tai man dar nevisos tokios plonos ir grazios gaunasi, tai manau mano pirmas gaminys nebus jau toks ir grazus QUOTE(uodegas @ 2010 09 12, 14:21) Jeigu kam reikia, tai galiu užfundyti nemokamai dideliais kiekiais laikraščių. Išsivežti iš Vilniaus centro. Dirbu dienraščio redakcijoj, kas mėnesį mašiną makulatūros priduodam. gal kas Kaune galite toki zygdarbi padaryti QUOTE(aussrrina @ 2010 09 20, 13:56) Ačiukas! Papildyta: QUOTE(irute1984 @ 2010 09 20, 14:01) Sveikutes na as ir pradejau bandyti sukti tas tuteles tai man dar nevisos tokios plonos ir grazios gaunasi, tai manau mano pirmas gaminys nebus jau toks ir grazus na tik jau nenorėkit iš karto būti mandresnė už mus visas! (juokauju). Pirmi "blynai" visada būna prisvilę, bet labiausiai įsimintini. Sėkmės, ir lauksim darbelių! Papildyta: Čia tokia dėžutė vyno buteliui: ![]() o čia šiaip tokios dėžutės:
laba
QUOTE(Terra2 @ 2010 09 20, 12:07) Sveikutės! na kodėl nerodot savo darbelių? Aš nesikuklinsiu ir parodysiu, ko pripyniau. Pakritikuokit! nu tikrai jau "PAKRITIKUOKIT" aš tai pribaigiau savo banandėžę, tik va rodyt tai nelabai norisi, nedažyta, bet vaikų žaislus jau priglaudusi eilėje kaip ir deželės į vonią, tik nžn kada eilė ateis joms, nes dabar siūlų gavau, reik juos realizuot QUOTE(-Radė @ 2010 09 20, 20:05) laba nu tikrai jau "PAKRITIKUOKIT" aš tai pribaigiau savo banandėžę, tik va rodyt tai nelabai norisi, nedažyta, bet vaikų žaislus jau priglaudusi eilėje kaip ir deželės į vonią, tik nžn kada eilė ateis joms, nes dabar siūlų gavau, reik juos realizuot Nesikuklinkit ir parodykit kokią funkciją atlieka ta dėžė. Galiu pasakyti iš savo praktikos: turiu apsipynusi vieną dėžę , bet nei dažiau nei lakavau. Natūralūs laikraščiai, ir toje dėžėje laikau rulonus susuktų vytelių , paruoštų dažymui. Tai , praėjus pusei metų, pradėjo pešiotis tai vienur tai kitur ta dėžė. Taigi, patariu bent nulakuoti tą banandėžę, tada tiktai ilgai tarnaus.
Kas galėjo pamanyti, kad laikraščiai pynėjų tarpe gali būti reitinguojami
QUOTE(_Spalvota_ @ 2010 09 22, 15:46) O pas mane dabar kurybinė krizė Terra2,gražūs darbukai ![]() vaje, kad pas mane būtų tas 1000 vytelių Terra2 man - tu prašom žinau, kad bent palakuota ilgiau tarnaus, dabar ta dėžė nelabai naudojama, tiesiog sudėti žaislai, kuriais mažai kada žaidžiama žodžiu gūdžiais žiemos vakarais.................. |