irmulia
2010 11 08, 08:54
QUOTE(Ėtaruj @ 2010 11 08, 08:45) Sveikos, Prisiziurejau merginos jusu grozybiu..ir uzsikreciau. Gaunasi man tos vyteles, bet klijuoju su piestukiniais klijais. Sakykite prasau, koki jus vis lipala minite ir kur jo gauti ? aciu   būna nuo 0,5 kg iki 10 kg Rasi praktiškai bet kuriame statybinių prekių centre ( senukai, pasidaryk pats, ermitažas ir kt.)
QUOTE(irmulia @ 2010 11 08, 09:54) būna nuo 0,5 kg iki 10 kg Rasi praktiškai bet kuriame statybinių prekių centre ( senukai, pasidaryk pats, ermitažas ir kt.)  Lipalas dar vadinamas PVA klijai  Nebutina tokia banke pirkti, jei tik pabandymans.... lipalo mazo bonkute galima rasti ir prie kanceliariniu prekiu (Maximoje, Rimi..... Senukai ir panasiai) buna pirkti ir nuo 25 ml  jei tik krasciukams klijuoti tai pilanai pakaks  vat tokie :  arba
pusele33
2010 11 08, 19:53
Sveikos O aš tai dabar kraustymosi įkarštyje, netrukus gyvensim name, kur nebus interneto  tai kuriu planus kaip daug visko prisipinsiu  turėsiu daug laisvo laiko, jei ką, vis tiek bandysiu kaip nors čia įkelt QUOTE(tomajo72 @ 2010 10 29, 18:15) pusele33, kaip gražu!  Oi, ačiū
QUOTE(irmulia @ 2010 11 08, 09:54) būna nuo 0,5 kg iki 10 kg QUOTE(Chera @ 2010 11 08, 12:16) Lipalas dar vadinamas PVA klijai  Labai aciu
QUOTE(muse+ @ 2010 11 10, 18:19) Na, ikeliu savo naujausia krepsiuka.Gales mano merginos gumutes susidet Labai gražu! Nuostabios spalvos!
kabarksta
2010 11 21, 16:47
Sveikos , darbstuolytes  Ziuriu, tema nusistumusi toli, tai nusprendziau atgaivint savo pirmu vainikeliu:  Sitas kaspinelis tik siaip uzdetas, dar nesugalvojau, kaip galutinai uzbaigti. Kazin, kur musu pmociute dingusi?  Pasigendu jos grozybiu  Terra2 maciau isplauke i "placiuosius vandenis". Zaviuosi visu kurybingumu ir darbstumu
QUOTE(kabarksta @ 2010 11 21, 17:47) Sveikos , darbstuolytes  Ziuriu, tema nusistumusi toli, tai nusprendziau atgaivint savo pirmu vainikeliu:  Sitas kaspinelis tik siaip uzdetas, dar nesugalvojau, kaip galutinai uzbaigti. Kazin, kur musu pmociute dingusi?  Pasigendu jos grozybiu  Terra2 maciau isplauke i "placiuosius vandenis". Zaviuosi visu kurybingumu ir darbstumu  Labai gražus vainikas. tas kaspinas visai tinka, jei dar ko nors prie jo pridėtumėt. Na , kokių smulkių snaigelių ant vainiko. Bet man tai ir taip gražu, šaunuolė. Aš irgi nupyniau keletą kalėdinių vainikų, kai baigsiu dekoruoti, nufotkinsiu. P.S. na nesišaipykit iš manęs! Aš taip noriu , kad tema gyvuotų, tik kažkodėl nebeatsiranda naujokių, o senbuvės kažkur dingo.
kabarksta
2010 11 22, 12:08
Terra2, aciu  Ginkdie, nesisaipau, o kaip tik noriu pagirt, kad garsinate Lietuva savo auksinemis rankomis sukurtais pasakiskais darbais  O as kiek spesiu, prisidesiu prie temos gyvavimo.
laimiene
2010 11 22, 14:47
sveikutes, atrodo simta nebuvau cia saunuoles jus, labai graziu darbu pridaret as tai panarplioju po viena kita dezute, kuri butu naudinga kam susideti ir tiek .esu isinarpliojus i kita mena mintys sukasi apie kaledinius zaisliukus  ar nebandet dar niekas? beje, vainikelis puikus!
kabarksta
2010 11 22, 17:45
Laimiene, aciu, stengiausi fotografuot, kad kuo maziau matytusi defektu  Pasidalinkit patirtim, kaip jus tokius vainikus sujungiat? As tai sunarpliojau siulu, bet tikriausiai yra tobulesnis budas  Ir dar lenkiant keliose vietose issiskyre sujungimai, teko lopyti  Del zaisliuku-bandau pint varpelius, bet man jie didoki iseina. Nupyniau a la eglute, pasirodysiu, kai nudazysiu ir padekoruosiu.
d-oncek
2010 11 22, 21:32
As cia vis skaitau ir groziuosi.Zaisliukams gal reiketu sukti plonesnes vyteles  ,pav is kokiu 4cmplocio juostu...
QUOTE(kabarksta @ 2010 11 22, 18:45) Laimiene, aciu, stengiausi fotografuot, kad kuo maziau matytusi defektu  Pasidalinkit patirtim, kaip jus tokius vainikus sujungiat? As tai sunarpliojau siulu, bet tikriausiai yra tobulesnis budas  Ir dar lenkiant keliose vietose issiskyre sujungimai, teko lopyti  Del zaisliuku-bandau pint varpelius, bet man jie didoki iseina. Nupyniau a la eglute, pasirodysiu, kai nudazysiu ir padekoruosiu.  Aš galiu pasidalinti patirtimi, kaip sujungiu vainikus. Paprasčiausiai patepu karštais klijais ir suspaudžiu. Mirtinai susiklijuoja. Jei neturit klijų pistoleto, galima suklijuoti su klijais "Moment"
kabarksta
2010 11 23, 12:09
Terra2, aciu , reikes pabandyt, turiu ta pistoleta Isbandziau pynima virvute, bet nelabai patenkinta rezultatu, kazkoks palaidas pynimas gavosi. Manau, reikejo tankiau deti vertikalias vyteles.
laimiene
2010 11 23, 15:40
QUOTE(kabarksta @ 2010 11 22, 17:45) varpelius, bet man jie didoki iseina. Nupyniau a la eglute, pasirodysiu, kai nudazysiu ir padekoruosiu.  na man labiausiai patinka apvalus burbulai, tokius ir turejau omeny.taigi katik pabandziau, visai patiko  suki suki aplink, tik reikia suminkstint vytele, kad nesigautu kampuotas burbulas. ir pinti geriau is dazytu vyteliu arba dazyti zaisliuka purskiamais dazais. jau zinau kaip siemet puosiu eglute ir ne tik
kabarksta
2010 11 23, 18:26
Laukiam fotoreportazo
laimiene
2010 11 23, 18:30
QUOTE(kabarksta @ 2010 11 23, 18:26) Laukiam fotoreportazo  oi dar negreit. kol pripinsiu kol nudazysiu...nu bet pazadu pasirodyti
QUOTE(kabarksta @ 2010 11 23, 13:09) Terra2, aciu , reikes pabandyt, turiu ta pistoleta Isbandziau pynima virvute, bet nelabai patenkinta rezultatu, kazkoks palaidas pynimas gavosi. Manau, reikejo tankiau deti vertikalias vyteles. Gerai pastebėjot - taip ir norisi dar pridėti statmenų vytelių. Bet jeigu tvirtas pats gaminys, tai visai nieko, kad ir retesnis gaunasi. Spalva tai superinė!Kokias dažais dažėte?
kabarksta
2010 11 23, 19:50
Krepsys tai gana tvirtas. Man tai spalva kiek per tamsi (daziau Furnicolor Nr.9). Kazin, atskiedus laku gal gautusi sviesesne spalva?  Nupyniau dar viena vainika, bet taip bijau lenkti, kad vel suplys
Labas šauniosios pynėjos Vis pasidairau čia pas jus - gražu. Sugalvojau pati pabandyt pint, tik pas mane laikraščių nelabai iš kur yra paimt, tai bandžiau iš naudotų kopijavimo popieriaus lapų. Gavosi kažkas, bet įsivaizduoju, kad iš laikraščių būtų lengviau, nes jų popierius gi plonesnis. O tie laikraščiai paskui kai nusidažo, tai tas jų margumas pasislepia? Ar reikia tik tuos baltus kraštus naudot? Dar galvoju pabandyt panaudot popierių, ant kurio mes darbe išklotines siuvimo cechams spausdinam. Jis labai plonas, bet tvirtas  Pasirankiosiu galų, likučių
laimiene
2010 11 24, 12:03
QUOTE(nojura @ 2010 11 24, 08:20) Labas šauniosios pynėjos Vis pasidairau čia pas jus - gražu. Sugalvojau pati pabandyt pint, tik pas mane laikraščių nelabai iš kur yra paimt, tai bandžiau iš naudotų kopijavimo popieriaus lapų. Gavosi kažkas, bet įsivaizduoju, kad iš laikraščių būtų lengviau, nes jų popierius gi plonesnis. O tie laikraščiai paskui kai nusidažo, tai tas jų margumas pasislepia? Ar reikia tik tuos baltus kraštus naudot? Dar galvoju pabandyt panaudot popierių, ant kurio mes darbe išklotines siuvimo cechams spausdinam. Jis labai plonas, bet tvirtas  Pasirankiosiu galų, likučių  na kopijavimo popierius tikrai storokas ir trumpos vyteles gaunasi siaip merginos dar pina is reklaminiu spaudiniu. nesu bandziusi, sako kad sunkiau. visgi manau kad laikrastis geriausiai tinka.pernai pas mane irgi deficitas ju buvo, bet visi pazistami buvo prisakyti taupyti juos, tai net dabar privelka. ir prakuram sociai uztenka
QUOTE(kabarksta @ 2010 11 23, 19:50) Nupyniau dar viena vainika, bet taip bijau lenkti, kad vel suplys  Šaunus vainikas O gal neplyštų taip jei drėgną lenktum? pz kątik nudažytą
Sveikutės! aš jau pradėjau pinti dovanėles Kalėdoms ir Naujiems Metams. Einasi labai greitai, tik ne viskas gaunasi taip, kaip norėtųsi. Va, kas gavosi:  vainikas tiesiog atremtas į vazą.  varpeliai. Tie du geltoni, nupinti iš reklaminių spaudinių.  Čia viskas iš reklaminių bukletukų.  Kiškučiai  Ir toks šleivas batas po egle dovanoms.
kabarksta
2010 11 26, 16:58
Oho, Terra2, na ir gausybe, ir grazumas darbeliu  Noriu paklaust, kokio dydzio varpeliai ir kaip juos pinate - ar is akies, ar ant kokios formos? Mane tai uzvalde spiralinis pynimas, graziai atrodo eglutes, tik dar neprisiruosiau ju aprengti
QUOTE(kabarksta @ 2010 11 26, 17:58) Oho, Terra2, na ir gausybe, ir grazumas darbeliu  Noriu paklaust, kokio dydzio varpeliai ir kaip juos pinate - ar is akies, ar ant kokios formos? Mane tai uzvalde spiralinis pynimas, graziai atrodo eglutes, tik dar neprisiruosiau ju aprengti  Varpeliai yra apie 9-10cm aukščio(be rankenėlės). O tie geltoni 8cm. Labai lauksim papuoštų Jūsų eglučių!
Sporto klubas G7
2010 11 27, 00:19
Sveikintina ideja  tokia originali, ekologiska tema
meskute
2010 12 02, 14:40
Laba viesom Visą forumą perskaičiau, daug nuorodų neatsidaro, ir niekaip negaliu išsiaiškinti kaip ta kasa pinasi  pabaigoje. Dar ir po kelias lazdeles dedasi??? Gal galite kas vaizdžiai paaiškinti Ačiū didelis būtų
QUOTE(meskute @ 2010 12 02, 15:40) Laba viesom Visą forumą perskaičiau, daug nuorodų neatsidaro, ir niekaip negaliu išsiaiškinti kaip ta kasa pinasi  pabaigoje. Dar ir po kelias lazdeles dedasi??? Gal galite kas vaizdžiai paaiškinti Ačiū didelis būtų  Sveikute, čia labai aiškiai parodyta žingsnis po žingsnio. Jei, kas neaišku, klauskit. http://www.pletenizpapiru.cz/11787/zvoneckova-uzavirkaPapildyta:QUOTE(Terra2 @ 2010 12 02, 16:45) Sveikute, čia labai aiškiai parodyta žingsnis po žingsnio. Jei, kas neaišku, klauskit. http://www.pletenizpapiru.cz/11787/zvoneckova-uzavirkajei atraminės vytelės yra po vieną vienetą, reikia šalia įsmeigti po vieną papildomą.
meskute
2010 12 02, 16:04
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 02, 13:47) Sveikute, čia labai aiškiai parodyta žingsnis po žingsnio. Jei, kas neaišku, klauskit. http://www.pletenizpapiru.cz/11787/zvoneckova-uzavirkaPapildyta:jei atraminės vytelės yra po vieną vienetą, reikia šalia įsmeigti po vieną papildomą. Ačiū Tau  , tikrai aiškiai paaiškinta
laimiene
2010 12 06, 19:06
QUOTE(laimiene @ 2010 12 06, 20:06) kazko tylu cia. ta proga imetu savo, gal greiciau tema pribaigsim Šaunuolė! Kaip kruopščiai padaryta! Man visada problematiška pasiūti ir įdėti audeklą. O tai taip sušildo visą gaminį.
meskute
2010 12 07, 08:34
[quote=laimiene,2010 12 06, 17:06] kazko tylu cia. ta proga imetu savo, gal greiciau tema pribaigsim  Labas, norėčiau pasiteirauti, ar šios dėžutės pynimas yra paprastas, ar kitaip čia pinasi? Ir kaip geriausia dėžutę pinti kad ji būtų taisyklingų formų, man ji gaubiasi?
laimiene
2010 12 08, 14:09
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 07, 08:33) Šaunuolė! Kaip kruopščiai padaryta! Man visada problematiška pasiūti ir įdėti audeklą. O tai taip sušildo visą gaminį. aciu  ir man labai patinka su medziagom viduje, tada ir virsaus nebutinai kazkaip imantriai uzbaigti ir deze galima palikti viduje. QUOTE(meskute @ 2010 12 07, 08:34) Labas, norėčiau pasiteirauti, ar šios dėžutės pynimas yra paprastas, ar kitaip čia pinasi? Ir kaip geriausia dėžutę pinti kad ji būtų taisyklingų formų, man ji gaubiasi?  taip, cia paprastas pynimas. pinta ant dezes. o jei nenori palikti dezes viduje, nupynus numauni ir laikosi forma, o dar kai nusidazo, nusilakuoja tai neissikraipo visai.
QUOTE(laimiene @ 2010 12 08, 15:09) taip, cia paprastas pynimas. pinta ant dezes. o jei nenori palikti dezes viduje, nupynus numauni ir laikosi forma, o dar kai nusidazo, nusilakuoja tai neissikraipo visai.  Aš dar galėčiau pridurti prie to kas pasakyta. Kadangi, aš jau nieko nebepinu su šablonais, tai ypatingai stačiakampius gaminius pinant, mane labai gelbsti mediniai pagaliukai šašlykams. Juos aš įkišu prie statmenų vytelių ir tada labai gerai išlaikoma forma. Pabaigus pinti, jie labai lengvai išsiima.
meskute
2010 12 08, 16:33
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 08, 14:15) Aš dar galėčiau pridurti prie to kas pasakyta. Kadangi, aš jau nieko nebepinu su šablonais, tai ypatingai stačiakampius gaminius pinant, mane labai gelbsti mediniai pagaliukai šašlykams. Juos aš įkišu prie statmenų vytelių ir tada labai gerai išlaikoma forma. Pabaigus pinti, jie labai lengvai išsiima. Gera idėja  . Tikrai pasinaudosiu Ačiū
kabarksta
2010 12 09, 00:27
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 08, 17:15) Aš dar galėčiau pridurti prie to kas pasakyta. Kadangi, aš jau nieko nebepinu su šablonais, tai ypatingai stačiakampius gaminius pinant, mane labai gelbsti mediniai pagaliukai šašlykams. Juos aš įkišu prie statmenų vytelių ir tada labai gerai išlaikoma forma. Pabaigus pinti, jie labai lengvai išsiima. Man kilo mintis-o jei juos ikist i statmenu vyteliu vidu?  Arba tiesiog sukti ant ju vyteles ir neistraukt pagaliuko? Niekas nebandet?
QUOTE(kabarksta @ 2010 12 09, 01:27) Man kilo mintis-o jei juos ikist i statmenu vyteliu vidu?  Arba tiesiog sukti ant ju vyteles ir neistraukt pagaliuko? Niekas nebandet? Aš bandžiau, bet man nepatiko toks būdas. Visų pirma, tai todėl, kad pats gaminys gaunasi labai jau kietas, bet tai dar būtų pusė bėdos. Blogiausia tai, kad po pynimo, jau nebegalima kaip nori pataisyti formos. O išėmus pagaliukus, gaminį galima kaip nori formuoti ir taisyti defektus.
labas:) turiu klausimeli: As bandziau pinti dezute, be dezes viduje, gavosi pradzioj gama gerai,kampuotai. Bet kuo toliau i virsu tuo labiau sukosi ir gavosi apacia kvardatine, o virsus ovalus. zinau kad per daug spaudziau, tikriausiai  Ir kaip pinti, kad vyteles isliktu apvalios ir matytusi toks iskilusis rastas. Nes man pastoviai susiploja.Kazka ne taip matyt darau?
laimiene
2010 12 10, 11:48
QUOTE(cocci @ 2010 12 09, 16:09) labas:) turiu klausimeli: As bandziau pinti dezute, be dezes viduje, gavosi pradzioj gama gerai,kampuotai. Bet kuo toliau i virsu tuo labiau sukosi ir gavosi apacia kvardatine, o virsus ovalus. zinau kad per daug spaudziau, tikriausiai  Ir kaip pinti, kad vyteles isliktu apvalios ir matytusi toks iskilusis rastas. Nes man pastoviai susiploja.Kazka ne taip matyt darau?  as beveik visada pinu ant dezes, nes dazniausiai ja ten palieku. o kad nupint be jos graziai, reikia daug igudziu.
Kryzkele
2010 12 11, 23:26
Atsiprasau, ne i ta tema parasiau
rosebud1
2010 12 12, 22:47
nu čia tai nerealu  žiūriu ir negaliu patikėti, kad iš laikraščių galima tokių grožių pridaryt
meskute
2010 12 13, 08:26
QUOTE(laimiene @ 2010 12 10, 09:48) as beveik visada pinu ant dezes, nes dazniausiai ja ten palieku. o kad nupint be jos graziai, reikia daug igudziu. Labas laimiene, Noriu pasiteirauti, kaip apačią apdirbi dėžės, aš ant kartono lapo priklijavau vyteles ir paskui priklijavau ant dėžės ir pradėjau pinti, bet gal Jūs ką nors gražiau esate sugalvojusi Ir nelabai išėjo gražiai dangtis, kaip Jūs jį pinate?
truputukas
2010 12 13, 09:37
Sveikutes. Uzsikabliavau - nors dar tik viena dezute esu padarius - bet pinimas mane VEZA  Dezute - kaip pirmas blynas - tai jau baisiai prisviles - bet i ji ziureti vis vien malonu. Bent jua zinau kur ir ka kita kart kitaip darysiu.  Nesu siuveja, gal kas paaiskinsk kaip pasiuti tuo ideklus i dezute. Ir kur galima rasti aprasyma, kai padekla nupinti ACIU
laimiene
2010 12 14, 14:21
QUOTE(meskute @ 2010 12 13, 08:26) Labas laimiene, Noriu pasiteirauti, kaip apačią apdirbi dėžės, aš ant kartono lapo priklijavau vyteles ir paskui priklijavau ant dėžės ir pradėjau pinti, bet gal Jūs ką nors gražiau esate sugalvojusi Ir nelabai išėjo gražiai dangtis, kaip Jūs jį pinate? nieko as mandriau ir graziau neisgalvojau. as vyteles klijuoju tiesiai ant dezes dugno, ir ant virsaus uzklijuoju koki lapa popieriaus, arba kartona. zodziu tas pats gaunasi kaip ir tu darai. dangti esu tik viena pynusi.ir tas nenaudojamas. QUOTE(truputukas @ 2010 12 13, 09:37) Nesu siuveja, gal kas paaiskinsk kaip pasiuti tuo ideklus i dezute.
ir as nesiuveja. bet kad cia nera jokio mokslo. issimatuoji deze viduje, issikerpi detales (sienas visas 4) palieki truputi placiau, kad uzsimautu ant dezes krasto ir susiuni, atsiuleji, prisiuni kokia juostele arba iveri sniureli.
Įkišiu ir aš savo trigrašį dėl kartono dugno. Anksčiau tai klijuodavau vyteles ant kartono, o ant viršaus vėl dėdavau kartono lakštą, suklijuodama su kaštais klijais. Dabar taip nebesiterlioju. Paimu kartoną, išsipjaunu kokį noriu pagrindą ir sukišu vyteles į tas gofruotas skylutes. Netepu klijų, papraščiausiai sulenkiu vytelės galą ir kišu kol eina. Tik prieš tai, žinoma apklijuoju patį kartoną kokiu popieriumi, dažniausiai tai naudoju senų žurnalų įdomesnes nuotraukas. Čia nuotraukoje matosi tos gofro skylutės:  o čia kiškučiai : 
laimiene
2010 12 14, 22:38
cia geras variantas. bet jei nori deze palikt, tai kitaip as nesugalvoju kaip pati aprasei
Stebuklinga
2010 12 15, 09:52
Terra2 labai grazus zuikuciai ir krepseliai su jais
QUOTE(Stebuklinga @ 2010 12 15, 10:52) Terra2 labai grazus zuikuciai ir krepseliai su jais  Ačiū!
admin*1
2010 12 15, 11:19
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|