Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas lopšelyje, kaip jaučiasi?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4
Šypsenėlė24
Pirmas 2 dienasmano vaikinas labai noriai ejo,o va siandien jau suprato kas ir kaip cia,tai jau nuo puse kelio nebenorejo eiti,su asarom atejom,su asarom ir isejom verysad.gif
friculis
QUOTE(pasimetusi100 @ 2009 09 05, 19:26)
Kokias pretenzijas tu gali kelt? 1.8 men vaika galetum ir namie dar pasilaikyti ar tave jau darbas veja, ar kaip.............?Kaip paskaitau, tai sorry sapaliones juodos, ir jai is darzelio nesitiki nieko gero tai daryk isvadas. g.gif
*

nu su tokiu poziuriu..tai tipo kaip yra taip turi but gerai? ..o jei as noriu kad butu geriau? siaip darzelis yra paslaugas teikianti imone ir jei as moku pinigus (nesvarbu kokius) as reikalauju maximumo...o kai kurie dalykai ne pinigais matuojami, nes jeigu aukletoja pasirinko toki darba tai ir DIRBKIT taip kaip priklauso!
ir as cia ne vien apie savo vaika, bet pasedejau as pora dienu po pusvalandi ir susirinkciau visus tuos vaikus ir tu bobu neprileisciau, nes jos nedaro nieko kad tam vaikui nebutu tu isteriju....va kai jau yra tada ir paguodzia ir "paskambina" ir uzrekia....pasiteisinimas tik kad sitaip pratinasi. tikrai tikiu kad yra ir kitokiu aukletoju ir kitokiu VALDISKU darzeliu, bet kolkas as pikta kaip viskas nurasoma "kad taip turi buti"...
Rebeka
[quote=friculis,2009 09 08, 15:39]
nu su tokiu poziuriu..tai tipo kaip yra taip turi but gerai? ..o jei as noriu kad butu geriau? siaip darzelis yra paslaugas teikianti imone ir jei as moku pinigus (nesvarbu kokius) as reikalauju maximumo..
Kai aukletoja turi buri vaiku,ji mato visuma,o ne konkretu vaika. Ir veikla organizuoja bendra visiems,nes jeigu kazkam siulysi gerti asmeniskai,tai nematysi likusiu.Logiska butu tiketis,kad aukletoja pasiulys visiems"vaikai kas nori gerti?"O tiketis,kad atsizvelgs i jusu vaiko individualius poreikius,butu naivu.Galu gale,kodel turetu aplink jusu vaika tupineti,gal as noreciau,kad apie maniski tupinetu,nes mano juk svarbesnis lotuliukas.gif bigsmile.gif Tai i kurio poreikius atsizvelgti,kai grupeje 15-20 dievuku?O gal manote,kad imanoma vienai aukletojai vienu metu viena vesti i tualeta,kitam atnesti is rubines spinteles gerti,treciam pakeisti prisiusiotas kelnes,ketvirta perrengti,nes suprakaitavo,penktam nuvalyti nosi,nes varva,sesta verkianti nuraminti,septinta draugo skriaudziama apginti,astuntam knygute jo atsinesta paskaityti,nes praso,devintam nusmukusias kelnes pataisyti,desimtam...ir taip toliau.kiekvienam savi poreikiai,o aukletoja viena.Taip kad mastykime.Ta supras tik tos,kurios augina bent tris pametinukus.Ir tik su tais trim kartais buna sunku,nors ir popieriu rasyti nereikia kaip aukletojoms.
dange
QUOTE(friculis @ 2009 09 08, 15:39)
nu su tokiu poziuriu..tai tipo kaip yra taip turi but gerai? ..o jei as noriu kad butu geriau? siaip darzelis yra paslaugas teikianti imone ir jei as moku pinigus (nesvarbu kokius) as reikalauju maximumo...o kai kurie dalykai ne pinigais matuojami, nes jeigu aukletoja pasirinko toki darba tai ir DIRBKIT taip kaip priklauso!
ir as cia ne vien apie savo vaika, bet pasedejau as pora dienu po pusvalandi ir susirinkciau visus tuos vaikus ir tu bobu neprileisciau, nes jos nedaro nieko kad tam vaikui nebutu tu isteriju....va kai jau yra tada ir paguodzia ir "paskambina" ir uzrekia....pasiteisinimas tik kad sitaip pratinasi. tikrai tikiu kad yra ir kitokiu aukletoju ir kitokiu VALDISKU darzeliu, bet kolkas as pikta kaip viskas nurasoma "kad taip turi buti"...
*

Jei atsakyti tokiu pačiu principu, tuomet ko gero žinote, kad darželyje mokate už maitinimą ir papildomai skiriate vieną litą dienai, ugdymo priemonėms pirkti. Tai yra viskas, už ką jūs mokate ir tai yra tas maximumas, kurį jūs nusiperkate mirksiukas.gif Tinka? g.gif
friculis
QUOTE(dange @ 2009 09 08, 16:57)
Jei atsakyti tokiu pačiu principu, tuomet ko gero žinote, kad darželyje mokate už maitinimą ir papildomai skiriate vieną litą dienai, ugdymo priemonėms pirkti. Tai yra viskas, už ką jūs mokate ir tai yra tas maximumas, kurį jūs nusiperkate  mirksiukas.gif Tinka?  g.gif
*

tai as ir sakau kad siluma ir noras kad visiems vaikiukams padeti nematuojamas pinigais...

ir neapeliuoju kad apie kiekviena sokinetu, net ne apie tai kalba...bet bendrumo jausmas ten nekuriamas, o laukiama kol vaikai patys ji susidelios
Papildyta:
QUOTE(friculis @ 2009 09 08, 17:03)
tai as ir sakau kad  siluma ir noras kad visiems vaikiukams padeti nematuojamas pinigais...
ir neapeliuoju kad apie kiekviena sokinetu, net ne apie tai kalba...bet bendrumo jausmas ten nekuriamas, o laukiama kol vaikai patys ji susidelios
*

ir dar ...jei taip tai taip visiems pasiulytu gerti, visiems aprodytu kur piestukai (ne ne tik tiems kur susiranda), kur ju lovytes, tuoletai ir pan....sorry bet ta savo vaikui dariau as pati nes aukletojos pirma diena net nesiteike to daryti (tikrai tikiuosi kad tai priklauso nuo aukletojum ir kitu patirtis kitokia)
Papildyta:
".ir taip toliau.kiekvienam savi poreikiai,o aukletoja viena.Taip kad mastykime.Ta supras tik tos,kurios augina bent tris pametinukus.Ir tik su tais trim kartais buna sunku,nors ir popieriu rasyti nereikia kaip aukletojoms."

p.s. auginu du pametinukus....zinau ka reskia kai vienas kaku praso ant puodo o kitas "papo"
Margareta
QUOTE(friculis @ 2009 09 08, 16:11)

*

aukletojos ne vienodos, darzelis ne vienas... jei matot kad ne ten pauolet eikit ieskoti laimes kitur rolleyes.gif
friculis
QUOTE(Margareta @ 2009 09 08, 18:58)
aukletojos ne vienodos, darzelis ne vienas... jei matot kad ne ten pauolet eikit ieskoti laimes kitur  rolleyes.gif
*

vilnius...ne taip viskas paprasta...nepalakstysi...vietu nera...va. o ir norisi tiketi kad ne taip viskas baisu kaip atrodo, kad visi pripras ir bus viskas grazu ;-)
Rhetta
Na, mes jau antrą dieną darželyje praleidom.Pirmą dieną nuvedėm, pabuvom apie 10 min. ir kadangi sūnus gerai jautėsi tai palikom visai dienai, atėjus po pietų miego pasiimti vaikas namo nenorėjo eiti blink.gif Šiandien vėl tas pats su ašarom namo parsivedžiau doh.gif
friculis
juokas per asaras, kad maniskis siaip visai normaliai ten, man labiau del kitu vaiku viskas kliuna.....
dange
QUOTE(friculis @ 2009 09 08, 17:11)
tai as ir sakau kad  siluma ir noras kad visiems vaikiukams padeti nematuojamas pinigais...
Papildyta:
ir dar ...jei taip tai taip visiems pasiulytu gerti, visiems aprodytu kur piestukai (ne ne tik tiems kur susiranda), kur ju lovytes, tuoletai ir pan....sorry bet ta savo vaikui dariau as pati nes aukletojos pirma diena net nesiteike to daryti (tikrai tikiuosi kad tai priklauso nuo aukletojum ir kitu patirtis kitokia)
Papildyta:
".ir taip toliau.kiekvienam savi poreikiai,o aukletoja viena.Taip kad mastykime.Ta supras tik tos,kurios augina bent tris pametinukus.Ir tik su tais trim kartais buna sunku,nors ir popieriu rasyti nereikia kaip aukletojoms."
p.s. auginu du pametinukus....zinau ka reskia kai vienas kaku praso ant puodo o kitas "papo"
*

friculi, kadangi kategoriškai pareiškėt, kad jūs reikalaujat kaip paslaugos užsakovas ir žmogus, mokantis pinigus, tai ir parašiau, už ką mokat mirksiukas.gif
Jei jūsų vaikui dėl kokių nors priežasčių būtina dažniau siūlyti gerti,tai gal vertėtų tisiog paaiškinti auklėtojai problemą ir paprašyti. g.gif
Naminė
Na,o aš visai patenkinta,pirmad palikau miegot,taikai atėjau jau valgė,o šian-žaidžia,pamatė ,kad kviečiu,tai durnavot pradėjo doh.gif auklėtojos sako kad jis gerai visai jaučiasi.Tikiuosi situacija nepasikeis...Visoms verksniukų mamoms linkiu kantrybės 4u.gif
ciuke
Pirmomis dienomis noriai ejo, kol su manim buvo, bet kai palikau miegoti, ir visai dienai - jau suprato, kame reikalas, be to, nuejus i grupe, pasitinka dar bent 3 gailiai raudantys vaikai, tada ir jis pats pasimeta ir lupa tempia, palieku verkianti. Aukletojos nespeja ramint, vienas krenta ant zemes verkiantis, kita ropoja raudanti, o dar kiti turi but apziureti.
Man palikus vaika, pradzioje po poros valandu aukletoja paskambino,kad viskas puiku. Tada nusiraminu. Todel ir toliau lengviau, nes zinau, kad paverkia neilgai. Aisku, per ilgai visa dienele jam ten, ryta nuo pat atsikelimo kartoja, kad nenori i darzeli. Aukletojos siltos, priekaistu neturiu, jauciuosi gerai palikdama butent su tokiomis aukletojomis.
Siaip, galvojau, bus sunkiau ax.gif .
Dar noriu pamineti, kad po visos dienos lopselyje, aktyvus buna kokia gera valanda, paskui ima labai noreti miegelio, ir jau dabar eina miegoti apie 20, kai tuo tarpu anksciau iki 22 - 22,30 pilnas energijos budavo smile.gif .
Taigi, atima daug jegu vaikiukams darzelis, kaip kareiviukai kas ryta, nes reikia unsure.gif
ingutera
O mano mergyte nuo pat prabudimo namie ryte pradeda verkt, kad nenori i darzeli...Nors lankom 2 savaites, jau trecia siandien, aukle dar niekada neskambino, kad pasiimciau. Kita mamyte sake, kad super elgiasi mano dukryte, visus ramina, taciau tas pirminis isiskyrimas labai sunkus... doh.gif
Meina
Mano jau kelios dienos namuose draskosi, kad nenori i darzeli, sestadieni ryte pasakiau, kad siandien ir rytoj neisim, tai tik issisiepe, visas patenkintas vedasi mane pusryciaut doh.gif (siaip nenuvarysi valgyt...). Bet siandien ko gero geriausia diena buvo, neverke, kai palikau, tik aisku, labai liudnas buvo, bet jau vis geriau rolleyes.gif
auksek
Mano į darželį atrodo eina noriai bet..... atsirado miego problemos, pradėjo čiulpti pirštus verysad.gif doh.gif matyt įtampa vistiek savo daro
petrovna
pasakoju: pradejus vesti po puse dienos 4 dienas is eiles viskas buvo super,net buckio neduodavo,o 12 val.vos isvesdavom,sumastem jau palikt miegot..ir ka: skambina aukletoja,kad verkia,praso tetes,nes ji palieka,tipo,neisiu ir viskas, ir taip jau 2 dienas,tipo,pasiimkit vaika,nemiega,tai gerai,kad namie sedziu,o jei abu dirbtume....kur mums ji det, bijau,kad maniskis nebutu jau "paemes virsu",gi jau zinos,kad kai kiti vaikai eina miegot,uztenka pasioziuoti ir prisistato tetis...nu man glusos tos aukletojos,jei su vaiku nesusitvarko, gi tik piplys,o jau jos pastrointos...sad.gif((esu visa pikta...sakiau,ryt pasakysiu,kad net nebando imti,tegul nemiega,tegul zaidzia,vakare bus nokdaunas anksti, o tai ka daryt??
Daiva41
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mums irgi buvo panašiai.
Pirmą savaitę po 2 val. buvome kartu, tai viskas čiki, bet jei tik išeidavau,po 15 min. skambindavo auklėtoja, kad rauda ir lėkdavau pasiimti. doh.gif
Antrą savaitę viskas taip pat. Vyrui ir sakau, tai gal man jau ten pradėti dirbti, nes niekaip vienas nepasilieka. g.gif
Trečią savaitę pradėjo vesti MB ir pasakė auklėtojom,kad jos turi tik 2 savaites laiko jį pripratinti, nes po 2 savaičių niekas jo nepasiims, net jai ir varpais skambintų, nes visi dirbs ir patikėkit, skambučiai liovėsi.
Ketvirtą savaitę jau palikdavome pietų miegui ir pasiimdavome iš kart po jo.
Penktą savaitė likdavo visai dienai.
Dabar eina šešta savaitė ir galiu pasakyti, kad į lopšelį eina noriai, tik prie grupės durų truputį pazirzia, bet nestipriai.
petrovna
bet gerai,kad susitare su taviskiu,kad gultusi i lovyte...jauciu,kad viskas nuo aukletoju priklauso 100proc, rimtai,gerai,kad as sedziu namie ir vyras gali vaika parvezt...o jei abu dirbtume,kas tada?iseit is darbo...
mabi
o man sunku su vaiku, siandien klykencia palikau. nors aukletoja sako, kad paskui viskas gerai, bet man nesitiki. juk jos ir nepasakytu, kad kazkas blogai. man asmeniskai nelabai jos prie sirdies, neatrodo, kad cia ju pasaukimas, o tik darbas. ir dar, mano i sauskelnes jau nebedarydavo, o darzelyje eina miegoti su jomis, nes i lova buvo pridariusi. matau, kad vaikui stresas, bet dar bandysim kelias savaites pratintis, jei ir toliau klyks, nebetraumuosiu vaiko, lai dar metus namie pabus.
JolitaS.
QUOTE(mabi @ 2009 10 07, 18:25)
o man sunku su vaiku, siandien klykencia palikau. nors aukletoja sako, kad paskui viskas gerai, bet man nesitiki. juk jos ir nepasakytu, kad kazkas blogai. man asmeniskai nelabai jos prie sirdies, neatrodo, kad cia ju pasaukimas, o tik darbas. ir dar, mano i sauskelnes jau nebedarydavo, o darzelyje eina miegoti su jomis, nes i lova buvo pridariusi. matau, kad vaikui stresas, bet dar bandysim kelias savaites pratintis, jei ir toliau klyks, nebetraumuosiu vaiko, lai dar metus namie pabus.
*

suprantu jus bet noriu padrasint teko girdet kad vaikai pradeje lankyt lopseli darzeli zengia zingsniuka atgal.t.y.daro i kelnytes neseda ant puodo ar kt.
aaushra
Maniskei kol kas lopselyje sekasi labai gerai thumbup.gif ,nors dar tik savaite lanko,taciau,kol kas ne sykio ten neverke,ir labai jau noriai eina ax.gif siandien pirma syki pasiliko visai dienai,tai jaudinausi,kaip pavyks ja ten uzmigdyti,taciau paskambino aukletoja ir nudziugino,kad uzmigo visai be problemu smile.gif jau antra diena nuejusi i lopseli,pati parode man "ate",atseit,kad galiu jau namo eiti,nors dar planavau ten pabuti su ja biggrin.gif kai ateinu pasiimti,nenori namo doh.gif labai dziaugiuosi,kad taip lengvai kol kas pratinasi,tikiuosi tai nepraeis rolleyes.gif
gudytejol
na atejau ir as pasidalinti savo rupesteliu,sunus pradejo lankyti lopsely pries dvi savaites ir vaikas pasikeite kardinaliai,vel pradejo siusioti i kelnes,nors iki to jau to nedare,palikdavau verkianty ir dazniausiai rasdavau verkianty,ir naktimis labai verkia ir saukia mama,mama doh.gif ,dabar serga tai neina i darzely,bet vistiek naktys bemieges s namu jeigu reikia iseiti baisus verkimas,net su teciu nelieka,o iki darzelio isleizdavo be jokiu problemu,vienu zodziu vieni minusai doh.gif
ir dabar nezinau ka reikes daryti kaip jis pasveik,galvoju gal reikia neurologei pasirodyti ir pasikonsultuoti,nes vis paklausiu ar eisim pas lelias,jis sako kad ne g.gif
ernoja
Mums jokių problemų. Išmoko vasarą ant puodo prašytis, darželyje irgi padaro, nueina, kai nori. Verkti neverkia. Migdo pietų juos sus auskelnėm, bet jos vis sausos lieka, tai vis tas pačias naudoja, turbūt savaitei vienų užtenka. Tik rytais keltis sunku, nes miegoti ilgiau mėgsta.

Dėl verkimo kažkada irgi palikdavau verkiantį, bet uždariusi duris vis paklausydavau: po kelių akimirkų ašaros baigiasi. O auklėtojom aš pasitikiu ir nemanau, kad, jei blogai kas, meluotų.
Nosferatu
Ir aš pasidalinsiu nuomone, mano mažiuka darželis pakeitė tik į gera puse. Labai noriai eina i daržiuką, išmoko pasiprašyti ant puoduko, ir miegame per pietu miega be pamperso thumbup.gif , pastoviai nuniuoja eilerštukus opa opa, žirnis , pupa kažkas pan. biggrin.gif labiau domisi pianinu, namie groja dažnai, nes darželyje būna muzikos pamokėlės thumbup.gif Valgo labai gerai, jeigu atsitinka nelaime, visada pakeistas, pervilktas, žodžiu labai patenkinta auklėtojomis ir darželiu. O be to darželyje vyksta renovacija, jau aplinka kokia graži ir tik pradžiu pradžia pasikeitimams. wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Kiek informuota mano mažas kavalierius draugauja su mergaite , pastoviai susikabine rankytemis vaikšto abu wub.gif biggrin.gif
Gluosneta
Mamytes jus nepykit,kad as gal ir negraziai parasysiu,bet jei jau taip nepatinka tos darzelio aukletojos kodel jus tada vedat pas jas savo brangiausia turta,tai vaikus.Jai jusu vaikai eina tik atgal.As lygiai taip pat galvojau kaip jus kai mano mazius pradejo eit y darzely,mes puse metu ejome atgal.dabar sakau didely ACIU aukletojai,nes mes tikri saunuoliai dabar.O ko jus norit ,kad vaikui nebutu streso?pasikeite aplinka,daug vaiku,tetos nepazystamos,o svarbiausiu zmoniu ir nera salia.Nereikalaukit nieko is vaikucio nes jam tikrai sunku.Veliau bus mokykla,pirma klase,vidurine,universitetas.IR visur bus stresu,tai gyvenimo etapai ir tai yra normalu.Mano vaikas darzelyje bliove beveik pora menesy tada ir as ieskojau kaltu.VIskas bus gerai kitus metus juoksites is tokiu mazu problemu.Vaika verkianty palikt mamai skaudu,bet ka daryt jei mamytei reikia dirbti.Daug aukletoju pazystu ir is pasaukimo,ir tik siaip dirbanciu,bet nei vienos kuri kankintu vaikus.Ir tikiuosi kad tokiu nesutiksiu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.