Sveikos merginos, as naujoke
Jis gali skersai gulet ir i viena sona kojom isispirt, o i kita su galva
QUOTE(Veneraa @ 2010 02 05, 14:16) Sveikos merginos, as naujoke sveika
Iki 32-34 nėštumo savaitės vaikiukas turi nusilesidti galvyte į dubenį ir pasiruošti gimimui. Iki to laiko vaikelis gali būti ir skersai, ir įstrižai, ir sėdint būti pilvuke įsitaisęs, tad normalu, kad vienu metu juda skirtingose pusėse. Tai rodo, kad jis dar skersai guli, nenusileidusi galvytė į dubenį, ir pramogauja vaikas.
QUOTE(Lexana @ 2010 02 05, 15:47) Iki 32-34 nėštumo savaitės vaikiukas turi nusilesidti galvyte į dubenį ir pasiruošti gimimui. Iki to laiko vaikelis gali būti ir skersai, ir įstrižai, ir sėdint būti pilvuke įsitaisęs, tad normalu, kad vienu metu juda skirtingose pusėse. Tai rodo, kad jis dar skersai guli, nenusileidusi galvytė į dubenį, ir pramogauja vaikas. mano lelius dabar galvyte i apacia isitaises sitaip sonkaulius atspardo, kad ogogo
Nu dekui uz informacija. Bet girdejau dar viena dalyka is savo drauges, kad kai leliukas nusileidzia galva zemyn tai negalima sedet susilenkus ir susikuprinus , reikia sedet atsilosus, nes kitaip tipo gali nulaust vaikucio sprandeli,cia taip drauges ginekologe sake, ar tai tiesa??
Papildyta: Beje as viskuom domiuos, nes paksui nenoriu problemu savo vaikeliui, o is ginekologes isvis nieko neigirsi, ne vieno zodzio.ateinu, uzpildo knygele, pamatuoja svori,kraujospudi ir viskas. QUOTE(Veneraa @ 2010 02 05, 19:24) Nu dekui uz informacija. Bet girdejau dar viena dalyka is savo drauges, kad kai leliukas nusileidzia galva zemyn tai negalima sedet susilenkus ir susikuprinus , reikia sedet atsilosus, nes kitaip tipo gali nulaust vaikucio sprandeli,cia taip drauges ginekologe sake, ar tai tiesa?? Papildyta: Beje as viskuom domiuos, nes paksui nenoriu problemu savo vaikeliui, o is ginekologes isvis nieko neigirsi, ne vieno zodzio.ateinu, uzpildo knygele, pamatuoja svori,kraujospudi ir viskas. man apie tai akusere nieko nesake
Idomios siais laikais tos ginekologes nieko isvis nepasako ir neperspeja, dar ateini- surugusiais veidais sedi....Jei interneto nebutu tai isvis zalia buciau
na,del leliuko judesiuku,tai manau jog visiskai normalu,kad vaikelis juda vienu metu skirtinguose sonuose.Mano pacios pilvinukas taip juda,nes vis dar sedi pilvelyje
o del to,kad negalima kuprintis ar but susilenkus,kai vaikiukas jau apsivertes pirma karta girdziu QUOTE(minguliux @ 2010 02 05, 23:32) na,del leliuko judesiuku,tai manau jog visiskai normalu,kad vaikelis juda vienu metu skirtinguose sonuose.Mano pacios pilvinukas taip juda,nes vis dar sedi pilvelyje o del to,kad negalima kuprintis ar but susilenkus,kai vaikiukas jau apsivertes pirma karta girdziu niu cia manau biskuti issigalvoja QUOTE(Veneraa @ 2010 02 05, 14:16) Sveikos merginos, as naujoke skersi guli, todel taip ir jauti, kai apsivers pasikeis ir judesiai
na manau cia kiekvienai skirtingai..va mano pilvukas ir banguoja i wisas puses ir nesuprasi kaip tas lelius ten pilvukyje isitaises yra
QUOTE(inetukea @ 2010 02 08, 12:03) na manau cia kiekvienai skirtingai..va mano pilvukas ir banguoja i wisas puses ir nesuprasi kaip tas lelius ten pilvukyje isitaises yra ai bus nebetoli gimdymas tai tikrai suprasi, nes labai jauciasi, nerbent esi pati stambi ir daug vandenu tada gal but...
as kad apsiverte leliukas supratau vien del to, kad pradejo i sonkaulius labai spardytis,ko anksciau nebudavo. paskui nuejus pasitikrint akusere patvirtino,kad jau tinkamoj pozoj mazasis
Sveikutes na nezinau kaip kitoms taciau jau nuo 21 savaites apie savo kudikio padeti pilvelyje galejau daug pasakyti, o stai pirmaji judesiuka 16 savaite pajutau
QUOTE(augustautve @ 2010 02 08, 13:46) ai bus nebetoli gimdymas tai tikrai suprasi, nes labai jauciasi, nerbent esi pati stambi ir daug vandenu tada gal but... na kai menuo liko iki gimdymo, tai man atrodo kad jau tikrai nedaug, bet as tai vistiek iki siol nesuprantu, kur kokia kuno dalis lelytes yra, ir kada ji apsiverte, nes pasak gydytojos, jau 32 sav. buvo galvyte zemyn isitaises, ir pati tikrai nesu stambi, pats pilvukas tik pastaraji menesi labiau isryskejo, nes visi stebejosi, ar as tikrai laukiuosi ir tiek jau laiko, todel tik gydytojos paklausiau kai dare echosckopa, kuri cia kuno dalis, kuria daugiausia man isiremia, tai issiaiskinau kad nugaryte, osu kuo daugiau taip skaudziai kartais isiremia tai i sona apacioj, tai virsuj iki siolei nesuprantu QUOTE(Veneraa @ 2010 02 10, 00:45) Nu pvz as kuda ir abejoju kad suprasciau savo leliuko padeti..beje kaip suzinot ir suprast kada jisai apsivercia aukstyn galva?? oj patikek suprasi, kai apsivers, nes labai jauciasi, man kai apsiverte tai ziauriai skaudejo, bet po to palengvejo, o pagrinde vaisiaus padetis buna istrizine QUOTE(augustautve @ 2010 02 11, 15:02) oj patikek suprasi, kai apsivers, nes labai jauciasi, man kai apsiverte tai ziauriai skaudejo, bet po to palengvejo, o pagrinde vaisiaus padetis buna istrizine Tai reiskia man dar neapsiverte, nes skausmo dar nejutau.Gal dar ir per anksti dar tik27 sav. Bet jauciu, akd biski i sonkaulius spardo...
o man vakar per echo pasake, kad vaikiukas ten sedimoje padetyje..kazkaip keistai skamba
QUOTE(maukis2 @ 2010 02 11, 20:18) o man vakar per echo pasake, kad vaikiukas ten sedimoje padetyje..kazkaip keistai skamba As irgi visada jausdavau spyrius apacioje, o dabar i sonkaulius. beje labai skauda sokaulius, toks jausmas kaip degintu juos. O seip skauda ir sedyne ir nugara ir ir galva ir skrandi ir pilva tempia...eh....Ziauriai sunku, gal cia toms sunkiau kurios kudesnes ir joms didesnis kruvis net nzn nuo ko priklauso... QUOTE(Veneraa @ 2010 02 11, 17:44) Tai reiskia man dar neapsiverte, nes skausmo dar nejutau.Gal dar ir per anksti dar tik27 sav. Bet jauciu, akd biski i sonkaulius spardo... kai vaikas vartosi nebutinai turi skaudeti, juk jis visiskai mazytis tad gali apsivertimu nejausti iki 30 (apytiksliai) savaites, juk kiekgi vietos jis turi pilvelyje daug tai ne tas zodis, nuo tada kai pradeda judeti (14-16sav.) jis vartosi visaip ir jo padetis ivairi buna-istriza, horizontali, verikali- kaip sugalvoja taip ir guli , o stai jau mazdaug 35-iki gimdymo is vis jauti kiekviena vaiko judesiuka ir kiekviena virptelejima jo nes pilvelyje vietos nebe tiek daug ir jam tiesiog anksta darosi, beje kudikis jau turi buti zemyn galvute (na ruostis gimimui). Beje dar jeigu mazylis tingus ir labai letai vartosi gali ir nejausti kaip apsivercia, ar pakeicia savo padeti, nes tai daro pernelyg letai ir per nelyg svelniai Man asmeniskai kai pirma karta apsiverte buvo 16 savaiciu, o pajutau kad apsiverte, pajutau jog pilvelyje tarytum didziulis oro gurksnis is vienos vietos sujudo i kita, na begalo idomus ir malonus jausmas Papildyta: QUOTE(Veneraa @ 2010 02 11, 23:33) As irgi visada jausdavau spyrius apacioje, o dabar i sonkaulius. beje labai skauda sokaulius, toks jausmas kaip degintu juos. O seip skauda ir sedyne ir nugara ir ir galva ir skrandi ir pilva tempia...eh....Ziauriai sunku, gal cia toms sunkiau kurios kudesnes ir joms didesnis kruvis net nzn nuo ko priklauso... o kiek savaiciu turit? Siaip as irgi ta pacia isvada pasidariau, kad toms kurios kudesnes buvo yra sunkiau, stai as pati priaugau 18kg o sveriau 54 anksciau tai dabar vos pajudu ir naktys bemieges, labai sunku apsiversti ant kito sono, arba kai norisi i wc nakti vos issiridenu is lovos QUOTE(rivje @ 2010 02 12, 00:43) kai vaikas vartosi nebutinai turi skaudeti, juk jis visiskai mazytis tad gali apsivertimu nejausti iki 30 (apytiksliai) savaites, juk kiekgi vietos jis turi pilvelyje daug tai ne tas zodis, nuo tada kai pradeda judeti (14-16sav.) jis vartosi visaip ir jo padetis ivairi buna-istriza, horizontali, verikali- kaip sugalvoja taip ir guli , o stai jau mazdaug 35-iki gimdymo is vis jauti kiekviena vaiko judesiuka ir kiekviena virptelejima jo nes pilvelyje vietos nebe tiek daug ir jam tiesiog anksta darosi, beje kudikis jau turi buti zemyn galvute (na ruostis gimimui). Beje dar jeigu mazylis tingus ir labai letai vartosi gali ir nejausti kaip apsivercia, ar pakeicia savo padeti, nes tai daro pernelyg letai ir per nelyg svelniai Man asmeniskai kai pirma karta apsiverte buvo 16 savaiciu, o pajutau kad apsiverte, pajutau jog pilvelyje tarytum didziulis oro gurksnis is vienos vietos sujudo i kita, na begalo idomus ir malonus jausmas Papildyta: o kiek savaiciu turit? Siaip as irgi ta pacia isvada pasidariau, kad toms kurios kudesnes buvo yra sunkiau, stai as pati priaugau 18kg o sveriau 54 anksciau tai dabar vos pajudu ir naktys bemieges, labai sunku apsiversti ant kito sono, arba kai norisi i wc nakti vos issiridenu is lovos Man dabar 27 savaites. Man grynai grynai tas pats - labai sunku apsiversti nakty ir ziauriai sunku islipt is lovos einant i tuoleta QUOTE(Veneraa @ 2010 02 12, 01:25) Man dabar 27 savaites. Man grynai grynai tas pats - labai sunku apsiversti nakty ir ziauriai sunku islipt is lovos einant i tuoleta as irgi maniau jog man vienai taip sunku, bet su mama pasitariau su sesere tai tiesiog daugumai pasirodo taip buna. o jeigu dar skausmo nepernesi tai dar sunkiau QUOTE(Veneraa @ 2010 02 11, 23:33) As irgi visada jausdavau spyrius apacioje, o dabar i sonkaulius. beje labai skauda sokaulius, toks jausmas kaip degintu juos. O seip skauda ir sedyne ir nugara ir ir galva ir skrandi ir pilva tempia...eh....Ziauriai sunku, gal cia toms sunkiau kurios kudesnes ir joms didesnis kruvis net nzn nuo ko priklauso... oooj nugara, tai jo..as nrml ngl ant nugaros gulet, nes paskiau tikrai ir uzpakali ir stubura skauda
Merginos ar normalu , kad einant 28 savaitei ir veliau, sumazeja vaisiaus judesiai?Man anksciau labai judedavo, dabar ziuriu vis maziau...
QUOTE(Veneraa @ 2010 02 16, 20:03) Merginos ar normalu , kad einant 28 savaitei ir veliau, sumazeja vaisiaus judesiai?Man anksciau labai judedavo, dabar ziuriu vis maziau... hmm... leliukas auga, jam gal jau maziau vietos,tai ir juda kitaip? QUOTE(tauteee @ 2010 02 16, 20:27) hmm... leliukas auga, jam gal jau maziau vietos,tai ir juda kitaip? Kas ir pasakyciau tai ji be reakcijos butu, nes visad kai pasakau kad man kazka skauda tai gyditoja palinksi galva ir viskas QUOTE(tauteee @ 2010 02 17, 15:12) Nu taip...Siandien kaip tik buvau pas savo ginekologe. Tai ji pakalause manes, o kodel as praita karta is taves tepineli emiau?Sakau nzn...Tai manau jos geriau zinot turetu..Cia manau taip yra todel, kad valdiska poliklinika, ir jom dzin. jei nori , kad tavim visapusiskai pasirupintu tai reikia eiti privaciai, tik va , kad su pinigeliais striuka.
ne visos polikliniku gines blogos..tfu tfu tfu man gera gine atiteko, nes jei tik turiu kokiu nusiskundimu, tai mane isklauso ir jei reikia paskiria tyrimuku
as irgi poliklinikoj lankausi, bet aciu dievui, dar priziuri. nors, aisku, privaciai viskas kitaip. moki pinigelius, kad ir prieziura kitokia
hmm o kaip toj pacioj poliklynikoj pakeist kita gyditoja?man kazkaip geda, o jei negales pakeist o ji suzinos, akd norejau kitos gyditojos?nzn nzn
tikiuosi toj temoj užduoti klausimą... apie keistumus
man 22 savaitės, judesiukus pradėjau jausti 18 sav. tik dabar judesiukus - spyrius - jaučiu labai labai žemai, praktiškai ties ta vieta kur jau plaukučiai pradeda augti.. ir dar žemiau kažkur viduje (tikiuosi suprasit), o anksčiau ir aukščiau jausdavosi, apie bamba net... pradėjau nerimauti ar normalu taip žemai, nes kiek pažįstamų teko matyti - kai spardydavosi daug aukščiau ranka uždėdavo "paklausyti", o man taip žemai kad net nepatogu ranka uždėti... ar tai normalu ar reik sunerimti? gal trumpėja koks gimdos kaklelis ar labai žemas nėštumas skaitosi... ginekologė mane jau kartą apibarė, kad kaip aš elementarių dalykų nežinau, tai nesinori jos net ir klaust. gimdos kaklelio netikrino išvis nėkart kiek ėjau QUOTE(meravigliosa @ 2010 05 15, 16:21) tikiuosi toj temoj užduoti klausimą... apie keistumus man 22 savaitės, judesiukus pradėjau jausti 18 sav. tik dabar judesiukus - spyrius - jaučiu labai labai žemai, praktiškai ties ta vieta kur jau plaukučiai pradeda augti.. ir dar žemiau kažkur viduje (tikiuosi suprasit), o anksčiau ir aukščiau jausdavosi, apie bamba net... pradėjau nerimauti ar normalu taip žemai, nes kiek pažįstamų teko matyti - kai spardydavosi daug aukščiau ranka uždėdavo "paklausyti", o man taip žemai kad net nepatogu ranka uždėti... ar tai normalu ar reik sunerimti? gal trumpėja koks gimdos kaklelis ar labai žemas nėštumas skaitosi... ginekologė mane jau kartą apibarė, kad kaip aš elementarių dalykų nežinau, tai nesinori jos net ir klaust. gimdos kaklelio netikrino išvis nėkart kiek ėjau Man lygiai taip pats |