Bronchų astma-kas tai?Vykimo į sanatoriją tvarka sutrumpintai
su siuntimu einat pas pulmonologą. Jis rašo rekomendaciją sanatoriniam gydymui po paūmėjimo. Keliaujat pas pediatrą su ta rekomendacija Jis siunčia reabilitologui Jis skiria pirminę reabilitaciją, po jos rašo išvadas pediatrui,kad nepadėjo reabilitacija ir reikia sanatorinio gydymo. Tada einat pas pediatrą su išvadom ir jis jau tvarko dokumentus ligonių kasoms. Einat į ligonių kasas ir jie arba skiria, arba neskiria finansavimo. Su visais ligonių kasų popieriais važiuojat į sanatoriją, prieš tai užsiregistravę. Kitas variantas - pagulit ligoninėj per paūmėjimą ir gaunat siuntimą. Važiuojat į sanatoriją  Sveikutės, tikiuosi jūsų pagalbos čia sudedant svarbiausią informaciją apie mūsų vaikučių ligą, papildyti info galėsiu bet kada, tai jei kas kažko užmatysite interneto platybėse, parašykite-įkelsiu
Laurina
2010 02 06, 10:13
Sveikos mamytes, Kadangi jau supratau,kad cia renkasi malonios ir skubancios i patarti mamytes  todel dar karta kreipiuosi patarimo,turbut daugelis prie BA turi ir rinita ir dermatita, mano berniukui vel nosis uzgulta, pulmonologe israse flixonase purksti, bet liepe vos tik pagerejus sumazinti doze ir pasikonsultuoti su lor gydytoja, kadangi mes vel baigiam su virusu kovoti, ir vel nosi uzgule, visa nakti lyg ramiai ismiega, bet i ryta knarkti pradeda, o atsikeles traukia ir traukia ta nosyte, kadangi mums iki 3 metuku likes ne pilnas pusmetis Lor gydytoja nerekomendavo purskiamu jokiu vaistu, tik aerius gerti koki menesi ir pasalinti alergenus, kiti gydytojai iki 3 m. nepataria darytis jokio alerginio tyrimo, jei dabar ir darytumem gal netiksliai ir parodytu, nes ir monkasta kramto ir aerius geria. kai buvo 4 men. jam nustate alergija pelesiui ir pienui, bet negi jis iki sio laiko neisaugo tos alergijos pienui?anksciau viduriuodavo nuo pieno,nors grynai pieno jis negeria, bet vaikiska varskyte valgo, grietine sriuboj ar pan. ir patalyne ne is plunksnu, na pelesis tai namie yra, ateity turbut vis tiek reikes daryti tyrima, kad nustatytu kam alergiskas, bet vis tikiuosi,kad isaugs visas alergijas ir visas ligas..na tai tokia musu istorija tai va ir nezinau ka daryti ar klausyti LOR ir nepurksti flixonase, nors ji sake, kad nuo 3 m. jau galima nasonex naudoti, ar ir toliau kankintis ir klausyti kaip vaikas istisai ta nosi trauko ir per nosi kalba, liepe aerius gerti ir sake,kad ne taip greitai praeina, pries tai as jau buvau purskus ta flixonase, ir buvo zinoma pagereje, bet pagavo kita virusa ir vel viskas is pradziu... gal kieno nors patirtis panasi?
delfinarija
2010 02 06, 11:28
Aciu Gaile,jei galima vaistinej be recepto nusipirkti Ventolino ,tai reikes lekti,kad turetumem,nes jau slogos vel isivaziavo
QUOTE(delfinarija @ 2010 02 06, 11:26) tikrai galima be recepto Ventolina isigyti, pati pirkau. O kai vaistinej uzklausiau kodel manes recepto nepraso, atsakymas: "tai pirmos pagalbos priemone, ir mes privalom parduoti"
delfinarija
2010 02 06, 11:54
QUOTE(asaraa @ 2010 02 06, 13:41) QUOTE(delfinarija @ 2010 02 06, 11:26) tikrai galima be recepto Ventolina isigyti, pati pirkau. O kai vaistinej uzklausiau kodel manes recepto nepraso, atsakymas: "tai pirmos pagalbos priemone, ir mes privalom parduoti"  Aciu uz atsakyma,tai gerai,kad taip yra ,ir nereikia recepto:4u:
bumbasi
2010 02 06, 16:44
QUOTE(delfinarija @ 2010 02 06, 11:26) Ketvirtadieni vaziuosim pas pulmonologe, o ta musu daktare kai buvom pries menesy,israse tik flixotide, ,sako dar turi uztekti, ventolino ,lyg tai gaila butu israsyti recepta  ,o jau siandien apie koki budinti ,tai net negalvoju,nerasyti jauciu visai  kiek zinau vaistu pase ant cekio parasyta iki kiek turi uztekt to vaisto. ir turbut kol ta data neateina negali israsyt. Nors kiek as esu prasius daktares kokiu vaistu komensuojamu tai visad israsydavo. maniskiai abu gerdavo ventolina prie sirgimu, tai ant mazosios rasydavo kad kompensuojami butu. vis keli litai susitaupo...
geriamas ventolinas labai širdutę veikia, dažnina ritmą  Todėl mums geriamą uždraudė, tik inhaliuojamą..
delfinarija
2010 02 06, 17:26
QUOTE(bumbasi @ 2010 02 06, 18:44) kiek zinau vaistu pase ant cekio parasyta iki kiek turi uztekt to vaisto. ir turbut kol ta data neateina negali israsyt. Nors kiek as esu prasius daktares kokiu vaistu komensuojamu tai visad israsydavo. maniskiai abu gerdavo ventolina prie sirgimu, tai ant mazosios rasydavo kad kompensuojami butu. vis keli litai susitaupo...  Pagal receptu pasa jau senai galejo israsyti,bet dakrare skaiciavo tipo 200 ipursimu tai jai labai daug atrode,galvoju, kad musu ''kaime''turbut pirma karta israsinejo ji tokius vaistus  paskaiciavus mums ir uzteko 2 men beveik
bumbasi
2010 02 06, 18:23
QUOTE(Čili @ 2010 02 06, 17:18) geriamas ventolinas labai širdutę veikia, dažnina ritmą  Todėl mums geriamą uždraudė, tik inhaliuojamą.. na seniau kol vaikinui nebuvo bronhines astmos diagnozes, tai gerdavom ventolina. gydytoja kitokio ir nerase. Beto ir dudos reikejo purskiamam.o jinai nemazai kainuoja.Na o kai gavom duda veltui tai ir mazajai prie trahejito ar bronhito irgi purskiama naudojam...
mmusyte
2010 02 06, 18:48
QUOTE(Čili @ 2010 02 06, 18:18) geriamas ventolinas labai širdutę veikia, dažnina ritmą  Todėl mums geriamą uždraudė, tik inhaliuojamą.. Sveika.O tas purškiamas tas pats kaip ir geriamas?
QUOTE(mmusyte @ 2010 02 06, 18:48) Sveika.O tas purškiamas tas pats kaip ir geriamas? veikia taip pat-salbutamolis ten, tik geriamas veikia visus organus, o purškiamas vietiškai daugiau..
QUOTE(bumbasi @ 2010 02 06, 18:23) na seniau kol vaikinui nebuvo bronhines astmos diagnozes, tai gerdavom ventolina. gydytoja kitokio ir nerase. Beto ir dudos reikejo purskiamam.o jinai nemazai kainuoja.Na o kai gavom duda veltui tai ir mazajai prie trahejito ar bronhito irgi purskiama naudojam... mes ir pradzioje dudos neturejom, tai daktare buvo papasakojusi kaip is bambaliuko pasigaminti  Ir paminejo, kad purskiamas veiksmingesnis nei geriamas.
delfinarija
2010 02 07, 09:53
QUOTE(bumbasi @ 2010 02 06, 20:23) na seniau kol vaikinui nebuvo bronhines astmos diagnozes, tai gerdavom ventolina. gydytoja kitokio ir nerase. Beto ir dudos reikejo purskiamam.o jinai nemazai kainuoja.Na o kai gavom duda veltui tai ir mazajai prie trahejito ar bronhito irgi purskiama naudojam... Mes tai pirkom Volumatic truba 28 lt
*GAILĖ*
2010 02 07, 10:29
šiaip jau ir purškiamas ventolinas dažnina širdies ritmą  . visi plečiantys vaidstai tai daro, kokiam pavidale bebūtų. tik tiek kad geriami dar ir per žarnyną, kepenis pereina ir vistiek nieko gero ten nepalieka, tai purškiamas kaip ir mažiau visą organizmą dirgina. bet mano mažiukui yra buvę porą kartų, kad purškiamo nebeužtenka, reikia ir geriamo kad nedustų
bumbasi
2010 02 07, 10:36
QUOTE(delfinarija @ 2010 02 07, 09:53) Mes tai pirkom Volumatic truba 28 lt apie tokia nieko nezinojau. Siandien mano vaikinas su nedideliu laringitiniu kosuliu atsikele  Is niekur.... dabar nebera ne girdet kosint... visiskai...  ryta pakoso, diena nieko
mmusyte
2010 02 07, 13:05
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 07, 11:29) šiaip jau ir purškiamas ventolinas dažnina širdies ritmą  . visi plečiantys vaidstai tai daro, kokiam pavidale bebūtų. tik tiek kad geriami dar ir per žarnyną, kepenis pereina ir vistiek nieko gero ten nepalieka, tai purškiamas kaip ir mažiau visą organizmą dirgina. bet mano mažiukui yra buvę porą kartų, kad purškiamo nebeužtenka, reikia ir geriamo kad nedustų Siaubas,kaip pagalvoji, kiek tie mūs mažyliai naudoja vaistų,kaip koki pensininkai.
QUOTE(mmusyte @ 2010 02 07, 13:05) Siaubas,kaip pagalvoji, kiek tie mūs mažyliai naudoja vaistų,kaip koki pensininkai.  vaizdas tikrai nekoks, kai reikia visa maisiuka vien vaistu vestis, kai norim kur pavieseti
QUOTE(asaraa @ 2010 02 07, 14:10) vaizdas tikrai nekoks, kai reikia visa maisiuka vien vaistu vestis, kai norim kur pavieseti  aha  Mano abi damos jaučiu suvirusavo-vienu metu abi su slogom, o praėjus dienai jau su kosuliais  čia vadinasi tik pasidžiauk
Laurina
2010 02 07, 18:45
Sakykit ,mamytes, ar jus vedat kosincius vaikucius i darzeli, ar laukiat kol kosulys visiskai praeis?  maniskis jauantra savaite kosti, bet jau daug maziau jau naktim ne kosti, bet diena dar sukosti, tai ir galvoju ar vesti i darzeli ar ne? trytoj dar eisimi pas gydytoja
pievutė
2010 02 07, 19:08
QUOTE(mmusyte @ 2010 02 07, 13:05) Siaubas,kaip pagalvoji, kiek tie mūs mažyliai naudoja vaistų,kaip koki pensininkai.   Tai jau tikrai.Neapsikentus nuvedziau vaika pas homeopata, bandysim kitaip gydytis.Gal yra bandziusiu ,ar padejo , ar grizot vel prie iprastiniu vaistu.
*GAILĖ*
2010 02 07, 19:16
QUOTE(Laurina @ 2010 02 07, 18:45) Sakykit ,mamytes, ar jus vedat kosincius vaikucius i darzeli, ar laukiat kol kosulys visiskai praeis?  maniskis jauantra savaite kosti, bet jau daug maziau jau naktim ne kosti, bet diena dar sukosti, tai ir galvoju ar vesti i darzeli ar ne? trytoj dar eisimi pas gydytoja  ne, nevedu net ir mažai kosinčio. kol pilnai nepasveiko, tai bet kokia infekcija labai lengvai vėl prikibs, juk organizmas nusilpęs nuo ligos, nuo vaistų. QUOTE(pievutė @ 2010 02 07, 19:08)  Tai jau tikrai.Neapsikentus nuvedziau vaika pas homeopata, bandysim kitaip gydytis.Gal yra bandziusiu ,ar padejo , ar grizot vel prie iprastiniu vaistu. pas homeopatus nevedžiau, nors irgi galvojau apie tai. bet kažkaip dar kol kas nepribrendau, tiesą sakant nlb tikiu kad tos 100 kart praskiestos veikliosios medžiagos gali kažkaip ypatingai padėt. bet db nevartojam nieko išskyrus monkastą jau virš mėnesio. bet geriam transfer faktorius. į darželį einam, kol kas nieko, net nesukosti. aišku dar sunku ką nors tikro pasakyt, bet giliai kirba mažytė viltis, kad gal gi pagaliau radau, kas padėtų išbrist iš to košmaro. jei vistik nepadės tie TF, tada turbūt irgi keliausiu pas homeopatus.
mmusyte
2010 02 07, 20:00
QUOTE(pievutė @ 2010 02 07, 20:08)  Tai jau tikrai.Neapsikentus nuvedziau vaika pas homeopata, bandysim kitaip gydytis.Gal yra bandziusiu ,ar padejo , ar grizot vel prie iprastiniu vaistu. Mes buvome pradėję gerti homeopatinius vaistus gert,lyg tai pradžioje buvo gerai,bet po to vėl tas pat.Tad vėl vežiojome po daktarus, kol pradėjom lankytis pas daktarę,santariškėse ji mums išrašė visus šiuos vaistus nuo astmos,kokius ir jūs visos naudojat.Dabar galiu sakyti, kad jau mūs mergina mažiau serga.Nežinau gal mes peranksti nusivylėm tais homeopatiniais vaistais,gal reikėjo kantrybės.
rencius
2010 02 07, 21:40
QUOTE(asaraa @ 2010 02 07, 16:10) vaizdas tikrai nekoks, kai reikia visa maisiuka vien vaistu vestis, kai norim kur pavieseti  Man taipogi liūdna, norėtusi atsidarius vaistinėlę pamatyti tik vitaminų buteliuką, o ten...patikėkit, vaistų kaip pas mano močiutę. Baisu
Laurina
2010 02 08, 09:44
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 07, 21:16) ne, nevedu net ir mažai kosinčio. kol pilnai nepasveiko, tai bet kokia infekcija labai lengvai vėl prikibs, juk organizmas nusilpęs nuo ligos, nuo vaistų. pas homeopatus nevedžiau, nors irgi galvojau apie tai. bet kažkaip dar kol kas nepribrendau, tiesą sakant nlb tikiu kad tos 100 kart praskiestos veikliosios medžiagos gali kažkaip ypatingai padėt. bet db nevartojam nieko išskyrus monkastą jau virš mėnesio. bet geriam transfer faktorius. į darželį einam, kol kas nieko, net nesukosti. aišku dar sunku ką nors tikro pasakyt, bet giliai kirba mažytė viltis, kad gal gi pagaliau radau, kas padėtų išbrist iš to košmaro. jei vistik nepadės tie TF, tada turbūt irgi keliausiu pas homeopatus. Sakykit, o tuos TF reikia užsisakyti ar galima ir vaistinėse įsigyti, susigundžiau ir aš pabandyti
*GAILĖ*
2010 02 08, 09:48
QUOTE(Laurina @ 2010 02 08, 09:44) Sakykit, o tuos TF reikia užsisakyti ar galima ir vaistinėse įsigyti, susigundžiau ir aš pabandyti  nėra jų niekur pirkt  , platintojų irgi sunku rast, aš šiaip ne taip radau 1 savo mieste. bet geriau ir pigiau yra tiesiai iš amerikos siūstis, šnd prisėsiu, pabandysiu ten užsiregistruot, jei pavyks galėsiu ir tau paimt pabandymui vienam mėnesiui jei nori
Laurina
2010 02 08, 10:11
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 08, 11:48) nėra jų niekur pirkt  , platintojų irgi sunku rast, aš šiaip ne taip radau 1 savo mieste. bet geriau ir pigiau yra tiesiai iš amerikos siūstis, šnd prisėsiu, pabandysiu ten užsiregistruot, jei pavyks galėsiu ir tau paimt pabandymui vienam mėnesiui jei nori  Būtų labai malonu, o kiek jie kainuoja? o mes vėl pas gydytoją einasm, turbūt siųs pas pulmonolgą, nes jau trečia savaitė kaip kosti, ir rinitas nesibaigia, einam toliau gydytis, turbūt ir iš darželio išmes, dar net nepradėjus normaliai lankyti, nes 3 dienas nuėjom po kelias val. pasipratinimui, ir jau trečia savaite neinam
grazina37
2010 02 08, 10:26
QUOTE(Laurina @ 2010 02 08, 10:11) Būtų labai malonu, o kiek jie kainuoja? o mes vėl pas gydytoją einasm, turbūt siųs pas pulmonolgą, nes jau trečia savaitė kaip kosti, ir rinitas nesibaigia, einam toliau gydytis, turbūt ir iš darželio išmes, dar net nepradėjus normaliai lankyti, nes 3 dienas nuėjom po kelias val. pasipratinimui, ir jau trečia savaite neinam  neismes,nunesi pazyma kad sirgote ir viskas bus gerai
*GAILĖ*
2010 02 08, 11:03
QUOTE(Laurina @ 2010 02 08, 10:11) Būtų labai malonu, o kiek jie kainuoja? o mes vėl pas gydytoją einasm, turbūt siųs pas pulmonolgą, nes jau trečia savaitė kaip kosti, ir rinitas nesibaigia, einam toliau gydytis, turbūt ir iš darželio išmes, dar net nepradėjus normaliai lankyti, nes 3 dienas nuėjom po kelias val. pasipratinimui, ir jau trečia savaite neinam  lb brangūs jie  . reikia vartot minimum 9 mėn, 1 buteliuko kaina apie 150 lt (ten šiaip svyruoja jos priklausomai nuo rūšies, bet apie tiek) ir bent 1 pusmetį tai reikia minimum po 2 buteliukus 2-jų rūšių gert per mėnesį, tai išeina mėnesiui 300 kažkur  . žodžiu, baisu, bet aš jau nbžn ką daryt  . kita vertus, jei tikrai padės, tai negaila man nei kiek pinigų. darželin mes irgi rudenį taip pat "ėjom"  . net priprast nespėdavo. savaitė daržely, mėnuo namie  .va db jau 2 savaites normaliai atlankė, bet vistiek kiekvieną kart eidama pasiimti bijau kad nerasčiau sergančio
Laurina
2010 02 08, 12:01
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 08, 13:03) lb brangūs jie  . reikia vartot minimum 9 mėn, 1 buteliuko kaina apie 150 lt (ten šiaip svyruoja jos priklausomai nuo rūšies, bet apie tiek) ir bent 1 pusmetį tai reikia minimum po 2 buteliukus 2-jų rūšių gert per mėnesį, tai išeina mėnesiui 300 kažkur  . žodžiu, baisu, bet aš jau nbžn ką daryt  . kita vertus, jei tikrai padės, tai negaila man nei kiek pinigų. darželin mes irgi rudenį taip pat "ėjom"  . net priprast nespėdavo. savaitė daržely, mėnuo namie  .va db jau 2 savaites normaliai atlankė, bet vistiek kiekvieną kart eidama pasiimti bijau kad nerasčiau sergančio  na tikrai nemažai, bet pabandyti turbūt verta. Na grįžom iš gydytojos, tai ji patarė atsisakyti darželio, ką tik buvo konferencijoj, tai jie ten kalba,kad tėvai turi susitaikyti,ieškoti išeičių ir saugoti vaiką nuo kontaktų. Nes vaikas gauna vaistų, imunitetas nusilpsta išeina ir vėl virusą pasigauna,tai aš ir klausiu ar tokiu būdu jis užsigrūdins, jei namie tą ikimokyklinį amžių prabus, o kai išeis į mokyklą,tai jį vėl virusai puls, tai ji man pasakė,kad vaikas jau bus didesnis ir atsparesnis, bet taip norisi vaikui leisti pabūti tarp vaikų, nes dabar auga isikibęs i mamos sijona  o mamai pasakė, jei norit dirbti, reiks auklę samdyti, nes kitaip bus tik biuleteniai, o galiausiai ir darbdavys nepatenkintas
Laurina
2010 02 08, 13:48
dabar sėdžiu ir galvoju,ar gerai ta gydytoja mus gydo, vaikas kosti trečia savaitė,po savaitės skyrė antibiotikus, bet suviduriavo ir nutrauke,žinoma visą laiką, kvėpavo salbutamolį,ir gėrė brontexą, jau savaitė kaip kvėpuoja ir flixotidą,naktim jau nekosti, bet tik atsikelia ir pradeda,ar ne greičau turėtų flixotido poveikis pasireikšti?
persikiuks
2010 02 08, 13:49
QUOTE(Laurina @ 2010 02 08, 13:01) na tikrai nemažai, bet pabandyti turbūt verta. Na grįžom iš gydytojos, tai ji patarė atsisakyti darželio, ką tik buvo konferencijoj, tai jie ten kalba,kad tėvai turi susitaikyti,ieškoti išeičių ir saugoti vaiką nuo kontaktų. Nes vaikas gauna vaistų, imunitetas nusilpsta išeina ir vėl virusą pasigauna,tai aš ir klausiu ar tokiu būdu jis užsigrūdins, jei namie tą ikimokyklinį amžių prabus, o kai išeis į mokyklą,tai jį vėl virusai puls, tai ji man pasakė,kad vaikas jau bus didesnis ir atsparesnis, bet taip norisi vaikui leisti pabūti tarp vaikų, nes dabar auga isikibęs i mamos sijona  o mamai pasakė, jei norit dirbti, reiks auklę samdyti, nes kitaip bus tik biuleteniai, o galiausiai ir darbdavys nepatenkintas kaip lengva tiem gydytojam viska ant tevu nurasyti, atseit ,jei vesi vaika i darzeli turi kaltas jaustis , jei vaikas serga  man yra galimybe nevesti, scenarijus ligeliu kaip ir visu jusu. na taip, dabar tfu-tfu-tfu, lyg normoj viskas ( bijau garsiai dziaugtis). bet va arteja rugsejis, kai prades vaikas i mokykla eiti. mokykla juk ne darzelis, kur ne taip ir svarbu ateis ar ne, praleis ka ar ne...ir nezinau ka galvoti, aisku tikiuosi geriausio.. butu idomu isgirsti mamyciu, auginanciu mokyklinio amziaus astminukus, komentaru: ar tiesa, kad jau paauge, jie tampa atsparesni? ir ka darot, jei daznai serga?
persikiuks, nors maniškė dar ne mokyklinukė, bet pastebiu,kad paūmėjimai eina retyn  Dabar paūmėjo, per dvi dienas praėjo per savaitgalį... O pernai eidavom savaitę į darželį - tris namie,vėl savaitę daržely...ir t.t.
bumbasi
2010 02 08, 14:04
QUOTE(Laurina @ 2010 02 08, 13:48) dabar sėdžiu ir galvoju,ar gerai ta gydytoja mus gydo, vaikas kosti trečia savaitė,po savaitės skyrė antibiotikus, bet suviduriavo ir nutrauke,žinoma visą laiką, kvėpavo salbutamolį,ir gėrė brontexą, jau savaitė kaip kvėpuoja ir flixotidą,naktim jau nekosti, bet tik atsikelia ir pradeda,ar ne greičau turėtų flixotido poveikis pasireikšti?  o singuliara ar monkasta geriat? Mums budavo kad po ligos lyg ir nebekosejo, viskas viduj svau, bet is ryto uzsikosedavo neblogai.o kai pradejom gert singuliara tai rytiniai kosuliai baiges... Na o dabar mano vaikinas po triju savaiciu ejimo i darzeli sedi vel namuos... Jau kaip ir nemazai paejo, koso slapiai, tai tikiuos be antibu apsieisim. flixotido dar ne bande nesam, bei neturim...
rencius
2010 02 08, 14:26
Šiandien su kolege diskutavome, ji kategoriškai prieš Fleksotide, ji vaikui duoda singuliarą, sako homeopatiniai, mažiau kenkia. Tačiau man jau kitų nuomonės atsibodo, kiek galima, visi su savo patarimais- tu važiuok te...ten geriau..tu girdyk tą aną ir t.t. jau vemt verčia. atrodo, kad visi kiti geriau žino nei aš pati  Pavargau nuo nomuonių, todėl toliau purkšimės Fleksotide kas be būtų, tikiuosi, kad išsveiksim.
Laurina
2010 02 08, 14:34
QUOTE(bumbasi @ 2010 02 08, 16:04) o singuliara ar monkasta geriat? Mums budavo kad po ligos lyg ir nebekosejo, viskas viduj svau, bet is ryto uzsikosedavo neblogai.o kai pradejom gert singuliara tai rytiniai kosuliai baiges... Na o dabar mano vaikinas po triju savaiciu ejimo i darzeli sedi vel namuos... Jau kaip ir nemazai paejo, koso slapiai, tai tikiuos be antibu apsieisim. flixotido dar ne bande nesam, bei neturim... kai tik nustatė astmą, singuliaras iš karto labai greitai nuėmė kosulį, dabar jį irgi geriam,ir dar visa krūva minėtų vaistų, bet va trečia savaitė ir kosti sausai, tik iš po nakties , kosulys jį ryte prikelia, tai kosti kosti sausai,tada pora kartų atsikosti šlapiai ir dienos eigoj vėl sausai, prieš mėneį kai sirgo, tik po antibiotikų praėjo kosulys, dabar vėl bandė duot antibiotikus,bet suvidiriavo ir nutraukė, temperatūros taip ir neturėjo
Tik keletą dienų nebuvau prisijungus , o tiek naujovių praleidau Jau sūnus baigia išsivaduot nuo slogos, kuria užkrėtė visą šeimą. Šiandien buvom pas pulmonologę, taigi kelionlapį į sanatoriją pilnai gali išrašyti ir pediatrė, pulmonologas turi parašyt rekomendaciją, paskui keliaujama pas realibitologas (ar kaip jį ten) rašo kad pirma realibitacija yra praeita (gali jos net neatlikt, tik parašo popieriuką). Mes planuojam Palangos Gintare apsistot balandžio 20 d. lygtai geguži ten atjungia vandenį  , taigi pulmonologė sakė prieš 3 savaites reikia skambintis registruotis ( bet manau kad aš ankščiau tai padarysiu), jiai negausim kelionlapio tai išsiregistruosim - tikrai tokių pinigų nemokėsiu... Šiandien patvirtino , jog sūnui vidutinio sunkumo BA, atopinis dermatitas ir adenoidai 2 laipsnio. Alergologė nepataria operuoti jų sakė geriau juos mažinti į nosį purškiamais vaistais. Dar noriu paklaust, gal drėkinate kambarius drėkintuvu kuri? Ar pilate eterinius aliejus ir kokius? Aš tai drėkint dabar pradėjau, ar jis padeda kuo net nepastebėjau, o lašinu eukalipto eterini alieju. Papildyta:QUOTE(rencius @ 2010 02 08, 15:26) Šiandien su kolege diskutavome, ji kategoriškai prieš Fleksotide, ji vaikui duoda singuliarą, sako homeopatiniai, mažiau kenkia. Tačiau man jau kitų nuomonės atsibodo, kiek galima, visi su savo patarimais- tu važiuok te...ten geriau..tu girdyk tą aną ir t.t. jau vemt verčia. atrodo, kad visi kiti geriau žino nei aš pati  Pavargau nuo nomuonių, todėl toliau purkšimės Fleksotide kas be būtų, tikiuosi, kad išsveiksim.  Šiandien to klausiau savo pulmonologės, mes kvėpuojam fliksotidą 125ml. gydytoja sakė jog jis nėra jau toks labai baisus, beto jis kvėpuojamas. Geriami hormonioniai yra daug pavojingesni. Mes ir kvėpuojam fliksotidą ir geriam singuliara. Jie vienas kitą papildo (tai idomu ką šiuo atveju Jūsų draugė pasakytų  ) O šiaip tai pasikliaujame gydytojais pirmiausia, o kas geriausiai tinka vaikui jaučiame mes pačios. Sveikatytės jums
bumbasi
2010 02 08, 15:04
QUOTE(oksy @ 2010 02 08, 14:49) Dar noriu paklaust, gal drėkinate kambarius drėkintuvu kuri? Ar pilate eterinius aliejus ir kokius? Aš tai drėkint dabar pradėjau, ar jis padeda kuo net nepastebėjau, o lašinu eukalipto eterini alieju. turim drekintuva. dazniausiai pajungiu nakti... efektas toks kad is ryto nosis nera vne vienam uzsiikisus.dazniausiai... siaip stengiuos ir rubus plaut vakarais, o nakciai padziaut... tiek oro neisdziovina tada. pyliau eukaliptu eterini alieju. ar sutapimas ar ne bet greiciau sloga praeidavo..
rencius
2010 02 08, 15:08
Viskas bus gerai, stengiuosi ramintis ir nesinervinti
Laurina
2010 02 08, 15:31
QUOTE(rencius @ 2010 02 08, 17:08) Viskas bus gerai, stengiuosi ramintis ir nesinervinti  aš irgi taip darau,nes kitaip pačiai teks raminamus gerti, vis tikiuosi,kad kada nors pavyks išaugti šitas ligas,žinoma dar labiau nusiraminčiau,jei atsirastu mamų kurios dabar turi jau didelius vaikučius ir pasigirtų,kad jie jau išaugo šias ligas
QUOTE(pievutė @ 2010 02 07, 19:08)  Tai jau tikrai.Neapsikentus nuvedziau vaika pas homeopata, bandysim kitaip gydytis.Gal yra bandziusiu ,ar padejo , ar grizot vel prie iprastiniu vaistu. Aš nuvedžiau savo dičkę. Neapsikenčiau visų tų vaistų...  Prie įprastinių vaistų negrįžom
Kazkas klause ar vedam kosincius vaikus i darziuka. As vedziau QUOTE(oksy @ 2010 02 08, 14:49) Dar noriu paklaust, gal drėkinate kambarius drėkintuvu kuri? Ar pilate eterinius aliejus ir kokius?
mes drekinam kambarius drekintuvu. O del eterinio, tai buvau idejusi, bet kaip jau pastebejau mums jie kvepavima keicia i bloga  Taspats galioja ir resorbanui, ir gelomyrtol. Bent as ta pastebejau
*GAILĖ*
2010 02 08, 18:30
QUOTE(rencius @ 2010 02 08, 14:26) Šiandien su kolege diskutavome, ji kategoriškai prieš Fleksotide, ji vaikui duoda singuliarą, sako homeopatiniai, mažiau kenkia. Tačiau man jau kitų nuomonės atsibodo, kiek galima, visi su savo patarimais- tu važiuok te...ten geriau..tu girdyk tą aną ir t.t. jau vemt verčia. atrodo, kad visi kiti geriau žino nei aš pati  Pavargau nuo nomuonių, todėl toliau purkšimės Fleksotide kas be būtų, tikiuosi, kad išsveiksim.  nuo kada singulairas homeopatiniai? aš irgi prieš flixotide, bet kai vaikas dūsta, neketinu jo kankint. puikiai žinau kaip jaučiasi žmogus, kuris negali normaliai kvėpuot. ir nė už ką nenoriu, kad tai patirtų mano vaikelis  . o ką kolegė sako apie tai, kad nuvežus į ligoninę dūstantį vaiką, jam suleidžia prednizolono? juk tokia visada yra pirmoji pagalba astminukui QUOTE(Eima @ 2010 02 08, 15:47) Aš nuvedžiau savo dičkę. Neapsikenčiau visų tų vaistų...  Prie įprastinių vaistų negrįžom  padėjo?  papasakok plačiau
rencius
2010 02 09, 08:52
[quote=*GAILĖ*,2010 02 08, 20:30] nuo kada singulairas homeopatiniai? aš irgi prieš flixotide, bet kai vaikas dūsta, neketinu jo kankint. puikiai žinau kaip jaučiasi žmogus, kuris negali normaliai kvėpuot. ir nė už ką nenoriu, kad tai patirtų mano vaikelis  . o ką kolegė sako apie tai, kad nuvežus į ligoninę dūstantį vaiką, jam suleidžia prednizolono? juk tokia visada yra pirmoji pagalba astminukui Aš visu 100proc pritariu. reiks jos paklausti, ką ji galvoja apie tai????
sveikos, šiandien turėjom važiuoti atlikti alergenų tyrimą, bet kadangi kosėja sakė nevažiuoti, nukėlė į kovą
*GAILĖ*
2010 02 09, 09:39
QUOTE(Čili @ 2010 02 09, 09:17) sveikos, šiandien turėjom važiuoti atlikti alergenų tyrimą, bet kadangi kosėja sakė nevažiuoti, nukėlė į kovą  man laboratorijoj sakė, kad prieš alergenų tyrimą reikia bent savaitę nenaudot jokių vaistų, net monkasto  . tada neva tiksliausi duomenys. o kaip jūs darot?
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 09, 09:39) man laboratorijoj sakė, kad prieš alergenų tyrimą reikia bent savaitę nenaudot jokių vaistų, net monkasto  . tada neva tiksliausi duomenys. o kaip jūs darot? ech,aš tai supratau,kad tik antihistamininių nevartoti 10 dienų  Vadinasi kažkaip reiks dabar greit kosulius išsigydyt ir bandyt nesusirgti iki kovo tyrimo - misija nelabai įmanoma šiaip
*GAILĖ*
2010 02 09, 10:44
QUOTE(Čili @ 2010 02 09, 09:47) ech,aš tai supratau,kad tik antihistamininių nevartoti 10 dienų  Vadinasi kažkaip reiks dabar greit kosulius išsigydyt ir bandyt nesusirgti iki kovo tyrimo - misija nelabai įmanoma šiaip  nu va ir aš taip pagalvojau kad sunkiai įmanoma  . todėl mes darysimės tyrimus kokią gegužę, kai jau bacilų sezonas bus praėjęs
Laurina
2010 02 09, 11:00
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 09, 12:44) nu va ir aš taip pagalvojau kad sunkiai įmanoma  . todėl mes darysimės tyrimus kokią gegužę, kai jau bacilų sezonas bus praėjęs  dar pakomentuokit man nesuprantanciai, kas tie antihistamininiai vaistai?
QUOTE(Laurina @ 2010 02 07, 18:45) Sakykit ,mamytes, ar jus vedat kosincius vaikucius i darzeli, ar laukiat kol kosulys visiskai praeis?  maniskis jauantra savaite kosti, bet jau daug maziau jau naktim ne kosti, bet diena dar sukosti, tai ir galvoju ar vesti i darzeli ar ne? trytoj dar eisimi pas gydytoja  Jei tai astmatinis kosulys, besitesiantis antra ar trecia savaite, be temperaturos ir kitu persalimo pozymiu, as vedu. Apkresti vaikas nieko negali, o astmatiniai kosuliai kartais tesiasi ilgai. QUOTE(Laurina @ 2010 02 08, 13:48) dabar sėdžiu ir galvoju,ar gerai ta gydytoja mus gydo, vaikas kosti trečia savaitė,po savaitės skyrė antibiotikus, bet suviduriavo ir nutrauke,žinoma visą laiką, kvėpavo salbutamolį,ir gėrė brontexą, jau savaitė kaip kvėpuoja ir flixotidą,naktim jau nekosti, bet tik atsikelia ir pradeda,ar ne greičau turėtų flixotido poveikis pasireikšti?  Seragte trecia savaite, o Flixotide vartojat dar tik savaite? Normalu. Paumejimas isisenejo, ko gero reikejo anksciau Flixotide pradeti vartoti QUOTE(rencius @ 2010 02 08, 14:26) Šiandien su kolege diskutavome, ji kategoriškai prieš Fleksotide, ji vaikui duoda singuliarą, sako homeopatiniai, mažiau kenkia. Tačiau man jau kitų nuomonės atsibodo, kiek galima, visi su savo patarimais- tu važiuok te...ten geriau..tu girdyk tą aną ir t.t. jau vemt verčia. atrodo, kad visi kiti geriau žino nei aš pati  Pavargau nuo nomuonių, todėl toliau purkšimės Fleksotide kas be būtų, tikiuosi, kad išsveiksim.  Pasiulykit tai kolegei mano pasiulyta metoda pakvepuoti pvz visa diena labai pavirsutiniskai, ne karto neikvepiant giliai, tegu supranta, kaip jauciasi astmatikas, pries reiksdama savo kategoriska nuomone apie pagrindini vaista nuo astmos
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 09, 10:44) nu va ir aš taip pagalvojau kad sunkiai įmanoma  . todėl mes darysimės tyrimus kokią gegužę, kai jau bacilų sezonas bus praėjęs  na, gegužę mums pats paūmėjimas būna dėl žydėjimų, o nekosėja tik birželį-rugsėjį
|
|