eSminis
2011 06 18, 14:07
Buvau jaunas ir kvailas - rūkiau. Atsirado proto mečiau, paprastai, imi ir neberūkai. Smarkiai pasikeitė gyvenimas, plaučiai laisvi, jėgų daug.
Tada perskaičiau CDC straipsnį apie rūkalus. Jeigu surūkai pakelį cigarečių per dieną, tai tas pats kas darytis viso kūno rentgeną kiekvieną dieną. Vėžį cigaretėse sukelia radioaktyvios medžiagos. Vienos iš jų "half life" yra ~24 valandos, kitos ~20 metų. Todėl jeigu ir nerūkėte kelias valandas, vistiek aplinkoje sukeliate kancerogenines zonas.
Cigaretėse iš indijos šių medžiagų mažiau, tad jei rūkote, rūkykite indiškas cigaretes.
Ką rašo toje knygoje apie rūkymą nežinau, bet viena aišku rūkyti nesveika.
Pauglysteje rukiau, bet atsirado nerukantis JIS ir teko mesti sita kvailyste. Ir dabar galvoju, kad pati negaleciau buti su rukalium smirdalium.
jurgita freimontiene
2011 06 18, 14:40
Jau yra naujas metimas rukyt,electronines cigaretes,vyras nusipirko per interneta,jau 3 menuo kaip cigareciu normaliu neperka,ir pigiau gavosi kur i menesi virs 100lt db tik 50ct uz tu cigareciu pakrovima.
mamulioka
2011 06 18, 14:53
QUOTE(jurgita freimontiene @ 2011 06 18, 15:40) Jau yra naujas metimas rukyt,electronines cigaretes,vyras nusipirko per interneta,jau 3 menuo kaip cigareciu normaliu neperka,ir pigiau gavosi kur i menesi virs 100lt db tik 50ct uz tu cigareciu pakrovima. Siek tiek informacijos http://sveikata.diena.lt/lt/naujienos/svei...igareciu-262790Sakyciau, abejotinas budas... Nelabai istirtas ir ko gero, nelabai veiksmingas... Mest reikia tik ISKART. O tai tik pataikavimas savo valios silpnumui. Mano manymu, vietoj priklausomybes iprastoms cigaretems issivysto ta pati priklausomybe, tik jau elektroninems. Plius dar savitaiga - ai, na jos gi ne tokios kenksmingos...
r8kymas gerai ar blogai?ot klausimas  atsakymą galima rasti ant kiekvieno pakelio
mamulioka
2011 07 18, 18:20
O ar yra tokiu, kuriems padejo mest rukyt pleistrai nuo rukymo? Ar tai butu veiksminga?
lasorita
2011 07 18, 23:51
Aš tai visuomet jaučiausi valdanti cigaretę, o ne kad cigaretė valdo mane  bet buvo momentų, kada jutau prarandanti kontrolę... Kažkoks nefainas jausmas apėmė, baisoka..  Nuo to laiko gal kokius tris kartus mečiau, bet niekada iki galo.. Labiausiai rukyt traukia tada, kai mokslai užspaudžia  nu nieko negaliu sau padaryti, jei reik magistrinį rašyt, tai rūkau kaip kaminas  (kaip kaminas reiškia, kad pakelio porai ar trims dienoms teužtenka). bet užtat kai parašau reikiamą dalį, tada vėl ramiausiai sau neberūkau  greičiau tie mokslai baigtųsi O šiaip nerūkyt man būna labai lengva kažkodėl, jokių "lomkių". Kai pamatau, kad nėra dėl ko bestresuot, tai ir numetu. Gal nesu visgi dar labai įklimpus O va mano draugas rūko ir panašu, kad nežada mesti nei pabandyti mesti. Tikėkimės kolkas tik.... Blogiausia visame šitame reikale yra tai, kad aš pati jį į tai nenorėdama pastūmėjau  Užtat dabar negaliu priekaištaut, tik laukt kada jis susivoks, kad nuodijasi
Lizdeika
2011 07 19, 12:09
Ir vėl buvau metęs knygos pagalba, bet...Keletas balių ir - vėl iš naujo.ech..
QUOTE(Šerii @ 2011 06 18, 15:36) Pauglysteje rukiau, bet atsirado nerukantis JIS ir teko mesti sita kvailyste. Ir dabar galvoju, kad pati negaleciau buti su rukalium smirdalium. man taip pat buvo, kad paauglystej rukiau, jis nerukantis ir del jo meciau, budavo, kad kartais kompanijoj uztraukdavau, bet dabar jau daug meteliu kaip nebe
Pasidalinsiu patirtim.
Mano metodas - vaikas paauglys...
Visada auklėju savo sūnų, kad vyriškumas prasideda tada, kai pradedi laikytis duoto žodžio. Prieš pusantrų metų daviau jam žodį, kad mesiu rūkyt. Lengva nebuvo (rūkymo stažas 20 metų, pokelis pe dieną), bet kai tik užsimannydavau rūkyt save nuteikdavau - "ir koks aš po to būčiau tėtis, koks būtų mano autoritetas, kaip man reikėtų su vaiku bendraut..."
Pirmus kelis mėnesius ir nemiegojau, ir piktas buvau ir t.t... Paskui pats atradau, kad nėra taip sunku. Dabar smirda, ypač iš prisirūkiusio žmogaus burnos. Kaip pagalvoju, kad ir man taip smirdėjo, ir nuolat.......
manau jokie vaistai nepadeda numesti rūkyti , kai tam nėra noro .  , o turint noro atsiranda valios ir jėgų numesti
Fatališka
2011 08 08, 14:09
tikrai taip jei noro nėra tai rezultatas bergzdžias, o jei meti reik iškart nutart kad nė vienos daugiau į burną, o ne mažinant ir t.t
Deja_Vu*
2011 08 11, 11:25
fataliska, nesutinku, kad butina iskart mest, as meciau mazinant  ir daug lengviau buvo, nei kai bandziau is kart mest  bet, kad noro reikia tai tikrai  :
jovitel12
2011 08 23, 16:42
nu as dar nenusiteikusi mest rukyt. jauciu dingtu cigaretes susisukciau zole ir rukyciau....  gal kada ir mesiu bet ne dabar....
QUOTE(meskiukasjau @ 2010 02 05, 21:12) Sveiki... Noreciau pakalbeti ir sia tema. Man idomios istorijos zmoniu, kurie mete rukyti...kaip sekesi tai padaryti ir kaip dabar jauciates.. Pasidalinkim savo metimo istorijomis su kitais, kad ir kiti lengviau tai padarytu.. Aciu as va rukiau kokius 6 metus,bet viena diena sugalvojau kad s..tas rukymas,tik pinigu ismetimas i ora.nerukau jau kokie5 metai,nu tik kokia 1 ar 2 cigaretes i metus.jauciuosi geriau,bet svorio priaugau uztat,dabar galvoju kaip ta edima mest.
Su vyru rukeme daug metu. Vyras pirmas nutare mesti rukyti, tik po kokiu 2 men ir as prisijungiau. Manau nereikia jokiu vaistu ir pleistru, reikia tureti tam nora ir viskas. Dabar jau kokie 4 metrai nerukome ir tuo dziaugiames abu. net nenorime apie tai pagalvoti. Turiu dar viena pvz mano mociute mete rukyti sulaukusi 77 metu, nors pries tai ruke kai uz tevyne. Paprasciausiai pati panoro to blogo iprocio atsikratyti ir taip padare. Manau reikia tik noro.
QUOTE(agnmac @ 2011 09 23, 11:45) taip,pritariu,jei nenoresi,tai nieko nebus.o kai yra didelis noras - viskas imanoma!!
Fatališka
2011 10 03, 15:01
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 08 11, 12:25) fataliska, nesutinku, kad butina iskart mest, as meciau mazinant  ir daug lengviau buvo, nei kai bandziau is kart mest  bet, kad noro reikia tai tikrai  : aš nesakau kad jau taip būtina iškart mest, tiesiog aišku dar nuo žmogaus priklauso nuo jo valios, bet tą metimą kaip kurie tik kalbomis mesiu daro tai jis visai nepadeda niekam, tik savęs pasiteisinimas lieka.
na nzn, as meciau nors laabai jau didelio noro ir neturejau, rukiau apie 15 metu, labai skeptiskas del visu tu knygu, tableciu, buvau. Knyga du kart esu perskaites(zmona nupirko tai ir skaiciau) - sudas  , dabar protingai galiu rukanciam tik prota paknist  bet po to pazistama , dirbanti ligoninej tabex parnese, tai tikrai grynai idomumo delei pameginau, kad irodyt, kad cia irgi s... nebaigus netgi viso kurso jau neberukiau. Nors visai saves nelaikydavau nuo rukymo, norejau rukiau, nors ir tabex gerdavau, tik kaskaip nepastebimai, tas noras vis reciau atsirasdavo. Geras dalykas siaip. Papildyta:vel jus su ta valia. Knyga skaitykit, valios nereiks Papildyta:QUOTE(liah @ 2011 09 24, 17:10) taip,pritariu,jei nenoresi,tai nieko nebus.o kai yra didelis noras - viskas imanoma!! kokio noro ? kartais noro neustenka, reikia pagalbos is salies. Cia jug priklausomybe, o ne siaip iprotis, tu galvoji ,kad dauguma narkomanai nenoretu buti ne narkomanais ? noreti galima tel laaabai labai, bet kartais to neuztenka
Fatališka
2011 10 11, 21:26
nežinau kaip dėl knygos, gavau dovanų kažkada, ir įkišau į stalčių, neprireikė man jos, net atsivertus nebuvau, tiesa išbandymui pažiūrėjau metus filmą, kaip gera yra rūkyti, bet nepaveikė ir tai, svarbiausiai noras ir tik noras, draugė nenori mesti ir rūko toliau nors kuo toliau tuo mažiau belieka rūkančių žmonių.
Tai dar yra filmas "Kaip gera rukyti" ?  cia tabako reklama kokia ar ka ?
Mano vyras irgi rūke, bet mano priestaravimo ir savo pastangu deka metė, na gal tik kai nematau kartais suruko ant noro viena,  bet kaip pirma kai trauke kas pusvalandi taip nebera ir tai kai visi namie jis neruko.  .ir prie manes taipogi..cigareciu net kisenese nerasta...
NeMazas
2011 10 15, 20:22
as jau 3metai nerukau ir tikrai galiu pasakyt,kad jauciuos geriau  ir pinigai vejais neskraido
Fatališka
2011 10 15, 20:52
QUOTE(Ozito @ 2011 10 13, 07:36) Tai dar yra filmas "Kaip gera rukyti" ?  cia tabako reklama kokia ar ka ? ne taip pasakiau, vadinasi jis "Ačiū, kad rūkai", "Thank you for smoking", rekomenduoju pažiūrėkit, visai neblogas filmas.
|
|