Tęsiame pokalbius toliau. Sena tema ČIA
QUOTE(Kalpana @ 2010 02 06, 22:04) kavamale, reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. Galbūt pakanka labai nestipriai pabalinti priekinius dantukus ir pakeisti senas plombas, kad turėtumėte spindinčią šypseną. O gal net balinti nereikia, užtenka tiesiog kai kurias plombas pakeisti, kai kurias nupoliruoti? Tikrai nepatariu balintis pačiai be gydytojo konsultacijos, tuo labiau, kad plombos savo spalvos po balinimo nepakeis.. Na plombos priekiniu dantu is vidines puses ir siaip neseniai tik sustvarkiau visus dantis (o ju nemazai buvo), tai dabar vel keisti plombas butu ne tik, kad nepatogu (laiko kiek uzimtu), bet ir baisiai brangu butu, nes sumoketa nemazai. Tai manau mano svajone tokia ir liks
Jei plombos tik iš vidinės pusės ir iš priekio jų nesimato, tai jos galbūt gali ir neįtakoti būsimo rezultato. Tačiau vis tiek, mano nuomone, gydytojo konksultacijos nereikia tik tuo atveju, jei dantis šviesinsite su dantų pasta.
QUOTE(kavamale @ 2010 02 06, 21:19) Na plombos priekiniu dantu is vidines puses ir siaip neseniai tik sustvarkiau visus dantis (o ju nemazai buvo), tai dabar vel keisti plombas butu ne tik, kad nepatogu (laiko kiek uzimtu), bet ir baisiai brangu butu, nes sumoketa nemazai. Tai manau mano svajone tokia ir liks galiu pasiulyti balinimo pasta kuri labai gerai stabdo apnasu kaupimasi, ilgai islieka gaivumo jausmas ir balina.
kas sveikiau: balinimas kapomis ar pas gydytoja darytis?
Nėra vieno atsakymo, kad tas ar tas būdas yra sveikesnis. Kiekvienas iš šių būdų turi savų privalumų ir trūkumų. Danties kietiesiems audiniams sveikiau, kai balinimas atliekamas etapais su mažos koncentracijos balinančiomis medžiagomis, tai, sakykim, lyg ir būtų balinimas su kapomis saugiau. Tačiau balinimas namie kapomis turi ir didelių trūkumų. Medžiagos vis tiek kažkiek patenka į dantenų vagelę, ant dantenų. Veikia dirginančiai. Gali sukelti išorinę šaknies rezorbciją (tirpimą, kai pats organizmas sureaguoja ir ląstelės bei fermentai tirpdo danties audinius). Taip pat gali kilti dantenų uždegimas, kaulo tirpimas. Nustatyta, kad mažomis dozėmis veikliosios medžiagos nuryjama ir tai kažkiek gali veikti dirginančiai stemplės gleivinę.
Sunkiau kontroliuoti balinimo laiką, jei su kapomis einama miegoti. Be to, būna, kad pacientai, norėdami greito efekto, į kapas prisipila per didelės koncentracijos balinančio gelio. Pavojinga ir dantims, ir dantenoms. Balinant odontologo kabinete dantenos apsaugomos, tiksliau tepamas balinamasis gelis. Tačiau, jei norima greito labai matomo efekto, naudojamos didesnės koncentracijos balinančios medžiagos; jos dar papildomai aktyvuojamos šviesa. Danties kietiesiems audiniams poveikis didesnis, didesnis danties jautrumas. Vėlgi yra tikimybė, kad gali išsivystyti vidinė danties rezorbcija (danties pulpa (nervas) pradeda tirpdyti dantį iš vidaus). Taip pat gali ir iš danties išorės prasidėti jo irimas po dantenomis. Būdas sumažinti komplikacijų atsiradimo tikimybę - nutraukti procedūrą vos kai pacientas pajunta dilgčiojimą. Taigi, privalumas tas, kad balinant odontologo kabinete, lengviau kontroliuoti balinimo medžiagos koncentraciją, uždėjimą, ekspozicijos trukmę, dantenų apsaugą ir t.t.
Aciu Kalpana uz issamius atsakymus
Po breketų nuėmimo patariama palaukti apie pusę metų ir tik tuomet balinti dantis.
As naudoju priemone dantims pagrazinti instant white ,dantukai tampa baltesni ir perliniai
Jei norit priemones foto ir placiau apie ja i AZ nes temos neseku
o gal kas zinote kur galima isigyti opalescence dantu pastos?
QUOTE(daivasta @ 2010 03 11, 13:19) As naudoju priemone dantims pagrazinti instant white ,dantukai tampa baltesni ir perliniai Jei norit priemones foto ir placiau apie ja i AZ nes temos neseku O kas tai per priemonė? Pirmąsyk girdžiu tokią?
Sveiki,
As isibalinau vakar dantis lazeriu, visas balinimas truko nepilnai valanda. Ant veido buvo uzdeti akiniai, isnestas mobilus telefonas is kabineto, nes sake kai balina lazeriu negali buti mobiliu telefonu. Dantys buvo tepami kazkokiu geliu poto buvo svieciama su lempa i danti, na sake kad ten lazeris. Po proceduros, dantys jautrus nebuvo, rezultas nulinis QUOTE(Sielovada @ 2010 03 17, 11:43) Gaila pinigeliu.... O beto ir LABAI nusivyliau tikejausi rezultato o isejo Š.... Jei po savaitės nepabals , drąsiai žygiuočiau į kliniką, ir pareikalaučiau grąžinti pinigus. QUOTE(auroryte @ 2010 03 18, 18:07) Abejoju, ar jie taip lengvai sutiktu grazinti,sakys tavo dantu struktura kitokia, ar emalis storesnis ar dar ka panasaus, o jai paliudys jos koelgos kurie irgi isto pinigelius daro, gi varnas varnui akies nekirs. QUOTE(Sielovada @ 2010 03 19, 10:59) Abejoju, ar jie taip lengvai sutiktu grazinti,sakys tavo dantu struktura kitokia, ar emalis storesnis ar dar ka panasaus, o jai paliudys jos koelgos kurie irgi isto pinigelius daro, gi varnas varnui akies nekirs. O jie prieš pačią procedūrą įspėjo, kad gali ir nepabalti? Vis dėlto jau per konsultaciją privalėjo įvertinti emalio būklę, ir galimybę išbalinti. O jei tik pinigus nulupti rūpi, tai tada ten šaraškino kontora, ne klinika. Tuomet pasakyk klinikos pavadinimą, manau vis šiokia tokia antireklama. Kokiame mieste? QUOTE(auroryte @ 2010 03 19, 15:48) O jie prieš pačią procedūrą įspėjo, kad gali ir nepabalti? Vis dėlto jau per konsultaciją privalėjo įvertinti emalio būklę, ir galimybę išbalinti. O jei tik pinigus nulupti rūpi, tai tada ten šaraškino kontora, ne klinika. Tuomet pasakyk klinikos pavadinimą, manau vis šiokia tokia antireklama. Kokiame mieste? Pries procedura tik pasake, kad pabalimo nesimatys iskart po proceduros,bet kad isbals sako neduos garantijos nei vienas stomotologas.Bet mano emalio bukles nieko, nieko nevertino.Iskart "ale" isbalino... O buvau [COLOR=yellow]Kaune Viadenta,daugiau nesibalinciau nei uz ka, pinigu ismetimas i bala
pastebejau skelbimuose dbr atsirado pardaveju, kurie pardavineja komplektus: kapas su svirkstais balinimui. ir kaina lb nedidele palyginus. siaip as visada galvojau, kad kapas galima TIK pas gydytoja uzsisakyti, kad individualiai padarytu
Mano nuomonė apie "universalias" kapas nekokia. Taip pat ir apie tas, kur gali patys pacientai pasidaryti namuose ant savo dantų užspausdami pašildytą plokštelę. Tokioms kapoms trūksta tikslumo, ne visur vienodai tiksliai, ir, kur reikia, tampriai, prisispaudžia prie dantų (ypač jei netaisyklinga dantų padėtis), dėl ko galimas balinančios medžiagos nutekėjimas į burnos ertmę.
As pradejau dantu balinima OPALESCENCE geliu 15%, kursas turetu buti savaite,bet pas amne nemazai plombu yra tad rekomendavo balinti tik 3 -4 naktis. Kapas pagamino individualiai 220lt, 1.2 ml. gelio svirkstas 35lt ir dar fluoro svirksta dave,kad sumazintu dantu jautruma...
Na ka galiu pasakyti , jau po pirmo balinimo man gana ryskus atrodo rezultatas
Jei jau toks jautrumas atsirado, reikėtų pristabdyt balinimą. Tą priemonę nuo jautrumo būtinai naudokit.
Sveikos mamytės
Man toks klausimas iškilo,nusipirkau aš kapes su balinimo priemone,parsisiunčiau,bet ten 36procentu gelis,man kažkaip labai jau baisu su tokiu stipriu balintis
Didelė koncentracija. Dažniau tokie produktai būna skirti profesionaliam naudojimui. Jei namuose naudojama, tai nereikėtų laikyti ilgiau nei 20-30 min. ant dantų.
Aciu uz atsakyma
sveiki, dantys pabala po atliktu proceduru kiekvienam zmogui individualiai, neimanoma pasakyti, kiek ir ar is viso pabals dantukai. reiskia, tavo dantukai negali pabalti, rezultatas bus vienas ir tas pats kad ir kitus balintumeisi lazeriu, gal pabandyk balintis kapomis, juostelemis, gal atrasi kas individualiai tau pades? proceduros gi atliekamos pagal visus medicininius standartus, pagal lazerio naudojimosi instrukcija, gi pinigai nebuvo pavogti. vieniems dantukai pabala, kitiems ne, vieniems balinanti pasta pabalina dantukus, kitiems jokio efekto, vieniems implantai prigyja, kitiems ne...
QUOTE(Sielovada @ 2010 03 20, 21:40) Pries procedura tik pasake, kad pabalimo nesimatys iskart po proceduros,bet kad isbals sako neduos garantijos nei vienas stomotologas.Bet mano emalio bukles nieko, nieko nevertino.Iskart "ale" isbalino... O buvau [COLOR=yellow]Kaune Viadenta,daugiau nesibalinciau nei uz ka, pinigu ismetimas i bala
Prisijungiu ir as prie balinanciu
Sveikos.
Žadu atsinaujint spalvą, ir pabaigt normaliai apačią išsibalint. Gal kuri nors turi švirkštų atlikusių? reiktų 2-3, nuo 10-16 proc. stiprumo. Labai lauksiu pasiūlymų į AŽ
Kadangi dantis su kaomis balinu pirma karta, turiu klausima. Ar jums dilgcioja dantis, kai bunat isideje kapas?
Jei dantys dilgčioja, geriau ilgai nelaikyti. Beje, kokia balinančios medžiagos koncentracija?
QUOTE(Kalpana @ 2010 05 02, 21:33) Tai as ir nelaikau ilgai: kazkur 4-5 val. vakare palaikau, kad per nakti dantys galetu atsigaut. O koncentracija yra 15 proc. Dar gydytoj dave tokia pasta su kalciu, fosfatai ir fluoridais, bet sake ja naudot po balinimo kurso. Bet as mastau, gal man ja nudot po kiekvienos dienos balinimo
Sveikos:) gal zinote kur galima butu pigiai pasidaryti dantu balinimo kapas?
Kokiame mieste ieškot?
Pabaigiau savo balinimo kursa. Naudojau 2 svirkstus po 15 proc. Dantys tapo kiek baltesni, bet nepasakyciau, kad labai stulbinamas rezulatatas. Laikydavau kapas ne per nakti, o po 4-5 val. per diena, nes jausdavosi nemalonus dilgciojimas.
Radau visai idomia balinimo priemone ir gerus atsiliepimus apie ja. Visai mastau, kad gal reiketu isbandyti. O ir kainuoja ne daug - beveik 6 dol.
Veikliosios medžiagos: vandenilio peroksidas ir fosforo rūgštis.
Privalumas tas, kad galima balinti tam tikrus dantis kur nori ir kada nori, bet persistengti, manau, nereikėtų. Sky_diver, kai dantys šviesėja palaipsniui, sunkiau pačiam žmogui nustatyti kiek jie pabalo. Geriausiai tai pasakytų aplinkiniai, matę dantis prieš balinimo kursą ir atkreipę dėmesį dabar. QUOTE(Kalpana @ 2010 05 14, 20:25) Veikliosios medžiagos: vandenilio peroksidas ir fosforo rūgštis. Privalumas tas, kad galima balinti tam tikrus dantis kur nori ir kada nori, bet persistengti, manau, nereikėtų. Sky_diver, kai dantys šviesėja palaipsniui, sunkiau pačiam žmogui nustatyti kiek jie pabalo. Geriausiai tai pasakytų aplinkiniai, matę dantis prieš balinimo kursą ir atkreipę dėmesį dabar. Penktadieni apsilankysiu pas odontologe ir paziuresiu, kaip dantys pasviesejo. Pries balinima pasiziurejom esama spalva, tad bus labai paprasta dabar nustatytoi
O mane labai atkalbinejo odontologe nuo balinimo,nes jau buvau beveik pasirizusi balintis kapomis ar zoom lempa,bet kai pasake pasekmes baisoka pasidare,istikruju man tereikia pabalinti 1-2 tonais,nes siaip dantys pagal baltumo skale 2-3 vietoj,gal zinot koks minimaliai kenksmingas budas butu pabalinti dantukus?Beje turiu problemele,kad vietomis dantukai turi baltu demyciu
Gal uztektu tiesiog apsilankymo pas higieniste?
Padekit
QUOTE(Audrulle @ 2010 05 15, 23:51) Padekit gl nevienodai balinimo priemone buvo pasiskirsciusi? QUOTE(Sielovada @ 2010 03 17, 09:43) Sveiki, As isibalinau vakar dantis lazeriu, visas balinimas truko nepilnai valanda. Ant veido buvo uzdeti akiniai, isnestas mobilus telefonas is kabineto, nes sake kai balina lazeriu negali buti mobiliu telefonu. Dantys buvo tepami kazkokiu geliu poto buvo svieciama su lempa i danti, na sake kad ten lazeris. Po proceduros, dantys jautrus nebuvo, rezultas nulinis Gal pas jus dantukai ir taip buvo sviesus, todel didelio skirtumo ir nepasimate? QUOTE(Ievenko @ 2010 05 15, 19:14) O mane labai atkalbinejo odontologe nuo balinimo,nes jau buvau beveik pasirizusi balintis kapomis ar zoom lempa,bet kai pasake pasekmes baisoka pasidare,istikruju man tereikia pabalinti 1-2 tonais,nes siaip dantys pagal baltumo skale 2-3 vietoj,gal zinot koks minimaliai kenksmingas budas butu pabalinti dantukus?Beje turiu problemele,kad vietomis dantukai turi baltu demyciu Gal uztektu tiesiog apsilankymo pas higieniste? Mane taip pat labai atkalbinejo ir gasdino, kad nutrupes, bet vistik issibalinau su zoom sistema. Turiu pasidariusi ir kapas, odontologas sake, kad nesugalvociau anksciau nei po metu jas uzsidet
Laba,
Norejau paklausti ar galima zindymo laikotarpiu balinti dantis? Ar balinamosios medziagos nepatenka i pienuka? Jau senai turiu nusipirkus balinamuosius pleistrus (white crest strips) ir niekaip ju nepanaudoju
Audrulle, gali būti ir kad išryškėjo prieš tai buvusios dėmelės. Reikėtų pasirodyti odontologui.
Eveee, nerekomenduojama balinti dantų maitinimo krūtimi laikotarpiu. Dėl to, kad, dėl pakitusios hormonų pusiausvyros, dantys ir dantenos yra gerokai jautresni įvairiems dirgikliams. Rekomenduoju dar luktelėti šiek tiek
Dekui uz atsakyma Kalpana
Vadinasi teks dar pakenteti be baltu dantu
Sveikos o gal kas naudojo stai toki dalyka?
![]() Gal galeu kas naudojo atskyma atrasyti i az? QUOTE(Sky_diver @ 2010 05 14, 11:07) Pabaigiau savo balinimo kursa. Naudojau 2 svirkstus po 15 proc. Dantys tapo kiek baltesni, bet nepasakyciau, kad labai stulbinamas rezulatatas. Laikydavau kapas ne per nakti, o po 4-5 val. per diena, nes jausdavosi nemalonus dilgciojimas. Radau visai idomia balinimo priemone ir gerus atsiliepimus apie ja. Visai mastau, kad gal reiketu isbandyti. O ir kainuoja ne daug - beveik 6 dol. ![]() Aš irgi labai susidomėjusi šia priemone. Štai nuoroda apie šią priemonę. http://www.pluswhite.com/5speedkit.shtml QUOTE(leksyra @ 2010 05 22, 14:00) Aš irgi labai susidomėjusi šia priemone. Štai nuoroda apie šią priemonę. http://www.pluswhite.com/5speedkit.shtml as jau uzsakiau sia priemone. Dabar lieka sulaukti |