Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantų balinimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3
Kalpana
Tęsiame pokalbius toliau. Sena tema ČIA
kavamale
QUOTE(Kalpana @ 2010 02 06, 22:04)
kavamale, reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. Galbūt pakanka labai nestipriai pabalinti priekinius dantukus ir pakeisti senas plombas, kad turėtumėte spindinčią šypseną. O gal net balinti nereikia, užtenka tiesiog kai kurias plombas pakeisti, kai kurias nupoliruoti? Tikrai nepatariu balintis pačiai be gydytojo konsultacijos, tuo labiau, kad plombos savo spalvos po balinimo nepakeis..
*

Na plombos priekiniu dantu is vidines puses ir siaip neseniai tik sustvarkiau visus dantis (o ju nemazai buvo), tai dabar vel keisti plombas butu ne tik, kad nepatogu (laiko kiek uzimtu), bet ir baisiai brangu butu, nes sumoketa nemazai. Tai manau mano svajone tokia ir liks smile.gif na bet per kita apsilankyma reikes gal uzklausti, kad isitikinciau ir realias galimybes zinociau
Kalpana
Jei plombos tik iš vidinės pusės ir iš priekio jų nesimato, tai jos galbūt gali ir neįtakoti būsimo rezultato. Tačiau vis tiek, mano nuomone, gydytojo konksultacijos nereikia tik tuo atveju, jei dantis šviesinsite su dantų pasta.
Rituk
QUOTE(kavamale @ 2010 02 06, 21:19)
Na plombos priekiniu dantu is vidines puses ir siaip neseniai tik sustvarkiau visus dantis (o ju nemazai buvo), tai dabar vel keisti plombas butu ne tik, kad nepatogu (laiko kiek uzimtu), bet ir baisiai brangu butu, nes sumoketa nemazai. Tai manau mano svajone tokia ir liks  smile.gif na bet per kita apsilankyma reikes gal uzklausti, kad isitikinciau ir realias galimybes zinociau
*

galiu pasiulyti balinimo pasta kuri labai gerai stabdo apnasu kaupimasi, ilgai islieka gaivumo jausmas ir balina.
ievuzas
kas sveikiau: balinimas kapomis ar pas gydytoja darytis?
Kalpana
Nėra vieno atsakymo, kad tas ar tas būdas yra sveikesnis. Kiekvienas iš šių būdų turi savų privalumų ir trūkumų. Danties kietiesiems audiniams sveikiau, kai balinimas atliekamas etapais su mažos koncentracijos balinančiomis medžiagomis, tai, sakykim, lyg ir būtų balinimas su kapomis saugiau. Tačiau balinimas namie kapomis turi ir didelių trūkumų. Medžiagos vis tiek kažkiek patenka į dantenų vagelę, ant dantenų. Veikia dirginančiai. Gali sukelti išorinę šaknies rezorbciją (tirpimą, kai pats organizmas sureaguoja ir ląstelės bei fermentai tirpdo danties audinius). Taip pat gali kilti dantenų uždegimas, kaulo tirpimas. Nustatyta, kad mažomis dozėmis veikliosios medžiagos nuryjama ir tai kažkiek gali veikti dirginančiai stemplės gleivinę.
Sunkiau kontroliuoti balinimo laiką, jei su kapomis einama miegoti. Be to, būna, kad pacientai, norėdami greito efekto, į kapas prisipila per didelės koncentracijos balinančio gelio. Pavojinga ir dantims, ir dantenoms.
Balinant odontologo kabinete dantenos apsaugomos, tiksliau tepamas balinamasis gelis. Tačiau, jei norima greito labai matomo efekto, naudojamos didesnės koncentracijos balinančios medžiagos; jos dar papildomai aktyvuojamos šviesa. Danties kietiesiems audiniams poveikis didesnis, didesnis danties jautrumas. Vėlgi yra tikimybė, kad gali išsivystyti vidinė danties rezorbcija (danties pulpa („nervas“) pradeda tirpdyti dantį iš vidaus). Taip pat gali ir iš danties išorės prasidėti jo irimas po dantenomis.
Būdas sumažinti komplikacijų atsiradimo tikimybę - nutraukti procedūrą vos kai pacientas pajunta dilgčiojimą. Taigi, privalumas tas, kad balinant odontologo kabinete, lengviau kontroliuoti balinimo medžiagos koncentraciją, uždėjimą, ekspozicijos trukmę, dantenų apsaugą ir t.t.
Ievenko
Aciu Kalpana uz issamius atsakymus smile.gif Kaip tik po menesio imu lauk breketus,bet vis dar neapsisprendziu ar balinti po to ir kaip tai daryti.Ar tas balinimas tiek pat kenkia kiek ir balinimas dantu pastomis?nes pavyzdiui man tai tas pats Velym labai neblogai nubalina,bet zinoma dabar jau norisi baltuciu dantuku,o ar tas ofisinis(su lempa) duoda gerai matomus rezultatus?beje man tikriausiai dar reiks estetinio blombavimo biskuti,bet vat dabar iskilo klausimas kaip ta plomba juk ji bus balta(nes estetini zinoma darysiuos po balinimo),o patys dantukai tai juk tamses...manau turetu negraziai atrodyti,kadangi esetinis butu ant priekinio danties,ot dilema g.gif
Kalpana
Po breketų nuėmimo patariama palaukti apie pusę metų ir tik tuomet balinti dantis.
Svajaaa
QUOTE(Kalpana @ 2010 03 05, 20:06)
Po breketų nuėmimo patariama palaukti apie pusę metų ir tik tuomet balinti dantis.
*

sita as irgi zinau:)
daivasta
As naudoju priemone dantims pagrazinti instant white ,dantukai tampa baltesni ir perliniai wink.gif siulyciau kiekvienai toki taikciuka turet rankineje,pasitempiot kada norite kaip lupu blizgiu wink.gif
Jei norit priemones foto ir placiau apie ja i AZ nes temos neseku
ievuzas
o gal kas zinote kur galima isigyti opalescence dantu pastos?
auroryte
QUOTE(daivasta @ 2010 03 11, 13:19)
As naudoju priemone dantims pagrazinti instant white ,dantukai tampa baltesni ir perliniai wink.gif siulyciau kiekvienai toki taikciuka turet rankineje,pasitempiot kada norite kaip lupu blizgiu wink.gif
Jei norit priemones foto ir placiau apie ja  i AZ nes temos neseku
*

O kas tai per priemonė? Pirmąsyk girdžiu tokią?
Sielovada
Sveiki,
As isibalinau vakar dantis lazeriu, visas balinimas truko nepilnai valanda. Ant veido buvo uzdeti akiniai, isnestas mobilus telefonas is kabineto, nes sake kai balina lazeriu negali buti mobiliu telefonu. Dantys buvo tepami kazkokiu geliu poto buvo svieciama su lempa i danti, na sake kad ten lazeris. Po proceduros, dantys jautrus nebuvo, rezultas nulinis unsure.gif , jokiu baltumo nesamate, gyd. paaiskino kad ir neturi matytis, kad dantukas po truputi balsis, sis procesas truks iki savaites tuomet ir pasimatys. Kazkaip taip ir nesuprantu tai ar tas balinimas lazeriu ne is karto turi pasimatyti? blink.gif Gaila pinigeliu.... O beto ir LABAI nusivyliau tikejausi rezultato o isejo Š.... unsure.gif Kazkaip nenoriu tiketis kad savaites laikotarpyje jie pabals. Kavos, arbatos negeriu nerukau... schmoll.gif
auroryte
QUOTE(Sielovada @ 2010 03 17, 11:43)
  Gaila pinigeliu.... O beto ir LABAI nusivyliau tikejausi rezultato o isejo Š....  unsure.gif  Kazkaip nenoriu tiketis kad savaites laikotarpyje jie pabals. Kavos, arbatos negeriu nerukau...  schmoll.gif
*

Jei po savaitės nepabals , drąsiai žygiuočiau į kliniką, ir pareikalaučiau grąžinti pinigus. ax.gif
Sielovada
QUOTE(auroryte @ 2010 03 18, 18:07)
Jei po savaitės nepabals , drąsiai žygiuočiau į kliniką, ir pareikalaučiau grąžinti pinigus. ax.gif
*

Abejoju, ar jie taip lengvai sutiktu grazinti,sakys tavo dantu struktura kitokia, ar emalis storesnis ar dar ka panasaus, o jai paliudys jos koelgos kurie irgi isto pinigelius daro, gi varnas varnui akies nekirs. schmoll.gif Nors as manau, kad save gerbianti imone turetu prisiimti atsakomybe uz nesuteiktas paslaugas, deja cia lietuva savi istatymai... verysad.gif
auroryte
QUOTE(Sielovada @ 2010 03 19, 10:59)
Abejoju, ar jie taip lengvai sutiktu grazinti,sakys tavo dantu struktura kitokia, ar emalis storesnis ar dar ka panasaus, o jai paliudys jos koelgos kurie irgi isto pinigelius daro, gi varnas varnui akies nekirs.  schmoll.gif  Nors as manau, kad save gerbianti imone turetu prisiimti atsakomybe uz nesuteiktas paslaugas, deja cia lietuva savi istatymai...  verysad.gif
*

O jie prieš pačią procedūrą įspėjo, kad gali ir nepabalti? Vis dėlto jau per konsultaciją privalėjo įvertinti emalio būklę, ir galimybę išbalinti. O jei tik pinigus nulupti rūpi, tai tada ten šaraškino kontora, ne klinika.
Tuomet pasakyk klinikos pavadinimą, manau vis šiokia tokia antireklama. Kokiame mieste?
Sielovada
QUOTE(auroryte @ 2010 03 19, 15:48)
O jie prieš pačią procedūrą įspėjo, kad gali ir nepabalti? Vis dėlto jau per konsultaciją privalėjo įvertinti emalio būklę, ir galimybę išbalinti. O jei tik pinigus nulupti rūpi, tai tada ten šaraškino kontora, ne klinika.
Tuomet pasakyk klinikos pavadinimą, manau vis šiokia tokia antireklama. Kokiame mieste?
*

Pries procedura tik pasake, kad pabalimo nesimatys iskart po proceduros,bet kad isbals sako neduos garantijos nei vienas stomotologas.Bet mano emalio bukles nieko, nieko nevertino.Iskart "ale" isbalino... blink.gif Nu zodziu...
O buvau [COLOR=yellow]Kaune Viadenta,daugiau nesibalinciau nei uz ka, pinigu ismetimas i bala schmoll.gif
ingutera
QUOTE(Kalpana @ 2010 03 05, 21:06)
*

man higieniste irgi ta pati patare, tad po breketu tik pasta Velym kol kas naudoju...
Apola
pastebejau skelbimuose dbr atsirado pardaveju, kurie pardavineja komplektus: kapas su svirkstais balinimui. ir kaina lb nedidele palyginus. siaip as visada galvojau, kad kapas galima TIK pas gydytoja uzsisakyti, kad individualiai padarytu g.gif . o kokia jusu nuomone apie tas "universalias" kapas? ir kokio stiprumo turi buti peroksidas? 4u.gif
Kalpana
Mano nuomonė apie "universalias" kapas nekokia. Taip pat ir apie tas, kur gali patys pacientai pasidaryti namuose ant savo dantų užspausdami pašildytą plokštelę. Tokioms kapoms trūksta tikslumo, ne visur vienodai tiksliai, ir, kur reikia, tampriai, prisispaudžia prie dantų (ypač jei netaisyklinga dantų padėtis), dėl ko galimas balinančios medžiagos nutekėjimas į burnos ertmę.
ritasved
As pradejau dantu balinima OPALESCENCE geliu 15%, kursas turetu buti savaite,bet pas amne nemazai plombu yra tad rekomendavo balinti tik 3 -4 naktis. Kapas pagamino individualiai 220lt, 1.2 ml. gelio svirkstas 35lt ir dar fluoro svirksta dave,kad sumazintu dantu jautruma...
Na ka galiu pasakyti , jau po pirmo balinimo man gana ryskus atrodo rezultatas biggrin.gif bet dantys labai jautrus po balinimo pasidare, net vaistu nuo skausmo isgeriau....
Kalpana
Jei jau toks jautrumas atsirado, reikėtų pristabdyt balinimą. Tą priemonę nuo jautrumo būtinai naudokit.
Renata M.
Sveikos mamytės 4u.gif
Man toks klausimas iškilo,nusipirkau aš kapes su balinimo priemone,parsisiunčiau,bet ten 36procentu gelis,man kažkaip labai jau baisu su tokiu stipriu balintis blink.gif Gal yra kuri mamytė isšbandžiusi?Ir nuo kokio reiktų pradėti,kad dantukai būtų balti?Buvau balinus dantis su juostelėm-efektas geras,bet jas reikia nuolat naudoti ax.gif
Kalpana
Didelė koncentracija. Dažniau tokie produktai būna skirti profesionaliam naudojimui. Jei namuose naudojama, tai nereikėtų laikyti ilgiau nei 20-30 min. ant dantų.
Renata M.
Aciu uz atsakyma 4u.gif
degu321
sveiki, dantys pabala po atliktu proceduru kiekvienam zmogui individualiai, neimanoma pasakyti, kiek ir ar is viso pabals dantukai. reiskia, tavo dantukai negali pabalti, rezultatas bus vienas ir tas pats kad ir kitus balintumeisi lazeriu, gal pabandyk balintis kapomis, juostelemis, gal atrasi kas individualiai tau pades? proceduros gi atliekamos pagal visus medicininius standartus, pagal lazerio naudojimosi instrukcija, gi pinigai nebuvo pavogti. vieniems dantukai pabala, kitiems ne, vieniems balinanti pasta pabalina dantukus, kitiems jokio efekto, vieniems implantai prigyja, kitiems ne...

QUOTE(Sielovada @ 2010 03 20, 21:40)
Pries procedura tik pasake, kad pabalimo nesimatys iskart po proceduros,bet kad isbals sako neduos garantijos nei vienas stomotologas.Bet mano emalio bukles nieko, nieko nevertino.Iskart "ale" isbalino...  blink.gif  Nu zodziu...
O buvau [COLOR=yellow]Kaune Viadenta,daugiau nesibalinciau nei uz ka, pinigu ismetimas i bala  schmoll.gif
*

Sky_diver
Prisijungiu ir as prie balinanciu smile.gif vakar padare dantu antspaudus kapoms ir jau netrukus balinsiuos. Tik dar lieka vienas vizitas susitvarkyti dantukus, tuomet pasidaryti valyma ir tuomet balinimas wink.gif labai laukiu bigsmile.gif
Polaroid
Sveikos. 4u.gif
Žadu atsinaujint spalvą, ir pabaigt normaliai apačią išsibalint.
Gal kuri nors turi švirkštų atlikusių?
reiktų 2-3, nuo 10-16 proc. stiprumo.
Labai lauksiu pasiūlymų į AŽ 4u.gif
Sky_diver
Kadangi dantis su kaomis balinu pirma karta, turiu klausima. Ar jums dilgcioja dantis, kai bunat isideje kapas? g.gif
Polaroid
QUOTE(Sky_diver @ 2010 05 01, 20:25)
Kadangi dantis su kaomis balinu pirma karta, turiu klausima. Ar jums dilgcioja dantis, kai bunat isideje kapas?  g.gif
*

man asmeniškai nedilgčiojo. smile.gif
Bet mano ir šiaip nejautrūs dantys.
Sky_diver
QUOTE(Šiandien @ 2010 05 01, 22:13)
man asmeniškai nedilgčiojo. smile.gif
Bet mano ir šiaip nejautrūs dantys.
*

matyt kiekvienam skirtingai. man tai viena, tai kita danti truputi padilgciojo, bet kol kas lyg ir apsiramino. tai net nezinau, ar antra karta balinant laikyti per nakti ar deti kokiom 4-5 val. g.gif
Kalpana
Jei dantys dilgčioja, geriau ilgai nelaikyti. Beje, kokia balinančios medžiagos koncentracija?
Sky_diver
QUOTE(Kalpana @ 2010 05 02, 21:33)
Jei dantys dilgčioja, geriau ilgai nelaikyti. Beje, kokia balinančios medžiagos koncentracija?
*

Tai as ir nelaikau ilgai: kazkur 4-5 val. vakare palaikau, kad per nakti dantys galetu atsigaut. O koncentracija yra 15 proc. Dar gydytoj dave tokia pasta su kalciu, fosfatai ir fluoridais, bet sake ja naudot po balinimo kurso. Bet as mastau, gal man ja nudot po kiekvienos dienos balinimo g.gif
bitute_
Sveikos:) gal zinote kur galima butu pigiai pasidaryti dantu balinimo kapas? smile.gif
Kalpana
Kokiame mieste ieškot? smile.gif Jei paskaičiusi atsiliepimų neradote naudingos informacijos, manau, kad geriausia būtų paskambinti kelioms odontologijos klinikoms, esančioms arčiausiai ir paklausinėti kiek tai kainuotų.
Sky_diver
Pabaigiau savo balinimo kursa. Naudojau 2 svirkstus po 15 proc. Dantys tapo kiek baltesni, bet nepasakyciau, kad labai stulbinamas rezulatatas. Laikydavau kapas ne per nakti, o po 4-5 val. per diena, nes jausdavosi nemalonus dilgciojimas.

Radau visai idomia balinimo priemone ir gerus atsiliepimus apie ja. Visai mastau, kad gal reiketu isbandyti. O ir kainuoja ne daug - beveik 6 dol.

user posted image
Kalpana
Veikliosios medžiagos: vandenilio peroksidas ir fosforo rūgštis. g.gif Nerašo kokios koncentracijos. Naudojimo principas kaip: http://www.ivoclarvivadent.com/en/dental-p...e-paint-on-plus
Privalumas tas, kad galima balinti tam tikrus dantis kur nori ir kada nori, bet persistengti, manau, nereikėtų.

Sky_diver, kai dantys šviesėja palaipsniui, sunkiau pačiam žmogui nustatyti kiek jie pabalo. Geriausiai tai pasakytų aplinkiniai, matę dantis prieš balinimo kursą ir atkreipę dėmesį dabar. smile.gif
Sky_diver
QUOTE(Kalpana @ 2010 05 14, 20:25)
Veikliosios medžiagos: vandenilio peroksidas ir fosforo rūgštis.  g.gif Nerašo kokios koncentracijos. Naudojimo principas kaip: http://www.ivoclarvivadent.com/en/dental-p...e-paint-on-plus
Privalumas tas, kad galima balinti tam tikrus dantis kur nori ir kada nori, bet persistengti, manau, nereikėtų.

Sky_diver, kai dantys šviesėja palaipsniui, sunkiau pačiam žmogui nustatyti kiek jie pabalo. Geriausiai tai pasakytų aplinkiniai, matę dantis prieš balinimo kursą ir atkreipę dėmesį dabar. smile.gif
*

Penktadieni apsilankysiu pas odontologe ir paziuresiu, kaip dantys pasviesejo. Pries balinima pasiziurejom esama spalva, tad bus labai paprasta dabar nustatytoi smile.gif
Ievenko
O mane labai atkalbinejo odontologe nuo balinimo,nes jau buvau beveik pasirizusi balintis kapomis ar zoom lempa,bet kai pasake pasekmes baisoka pasidare,istikruju man tereikia pabalinti 1-2 tonais,nes siaip dantys pagal baltumo skale 2-3 vietoj,gal zinot koks minimaliai kenksmingas budas butu pabalinti dantukus?Beje turiu problemele,kad vietomis dantukai turi baltu demyciu schmoll.gif
Gal uztektu tiesiog apsilankymo pas higieniste?
Audrulle
Padekit help.gif Siandien balinausi dantis su kapomis ir po balinimo atsirado baltu demiu ant dantu doh.gif Kaip jas panaikinti. Balinau su NiteWhite 10% sistema, kapos darytos pas stomatologa. Gal zinot ka dariau ne taip?
Sky_diver
QUOTE(Audrulle @ 2010 05 15, 23:51)
Padekit help.gif Siandien balinausi dantis su kapomis ir po balinimo atsirado baltu demiu ant dantu  doh.gif Kaip jas panaikinti. Balinau su NiteWhite 10% sistema, kapos darytos pas stomatologa. Gal zinot ka dariau ne taip?
*

gl nevienodai balinimo priemone buvo pasiskirsciusi? g.gif siaip net nezinau, geriau skambinkit odontologei klaust, kodel taip yra.
Regresia*
QUOTE(Sielovada @ 2010 03 17, 09:43)
Sveiki,
As isibalinau vakar dantis lazeriu, visas balinimas truko nepilnai valanda. Ant veido buvo uzdeti akiniai, isnestas mobilus telefonas is kabineto, nes sake kai balina lazeriu negali buti mobiliu telefonu. Dantys buvo tepami kazkokiu geliu poto buvo svieciama su lempa i danti, na sake kad ten lazeris. Po proceduros, dantys jautrus nebuvo, rezultas nulinis  unsure.gif , jokiu baltumo nesamate, gyd. paaiskino kad ir neturi matytis, kad dantukas po truputi balsis, sis procesas truks iki savaites tuomet ir pasimatys. Kazkaip taip ir nesuprantu tai ar tas balinimas lazeriu ne is karto turi pasimatyti?  blink.gif  Gaila pinigeliu.... O beto ir LABAI nusivyliau tikejausi rezultato o isejo Š....  unsure.gif  Kazkaip nenoriu tiketis kad savaites laikotarpyje jie pabals. Kavos, arbatos negeriu nerukau...  schmoll.gif
*

Gal pas jus dantukai ir taip buvo sviesus, todel didelio skirtumo ir nepasimate?

QUOTE(Ievenko @ 2010 05 15, 19:14)
O mane labai atkalbinejo odontologe nuo balinimo,nes jau buvau beveik pasirizusi balintis kapomis ar zoom lempa,bet kai pasake pasekmes baisoka pasidare,istikruju man tereikia pabalinti 1-2 tonais,nes siaip dantys pagal baltumo skale 2-3 vietoj,gal zinot koks minimaliai kenksmingas budas butu pabalinti dantukus?Beje turiu problemele,kad vietomis dantukai turi baltu demyciu  schmoll.gif
Gal uztektu tiesiog apsilankymo pas higieniste?
*

Mane taip pat labai atkalbinejo ir gasdino, kad nutrupes, bet vistik issibalinau su zoom sistema. Turiu pasidariusi ir kapas, odontologas sake, kad nesugalvociau anksciau nei po metu jas uzsidet
Eveee
Laba,
Norejau paklausti ar galima zindymo laikotarpiu balinti dantis? Ar balinamosios medziagos nepatenka i pienuka? Jau senai turiu nusipirkus balinamuosius pleistrus (white crest strips) ir niekaip ju nepanaudoju schmoll.gif
Kalpana
Audrulle, gali būti ir kad išryškėjo prieš tai buvusios dėmelės. Reikėtų pasirodyti odontologui.

Eveee, nerekomenduojama balinti dantų maitinimo krūtimi laikotarpiu. Dėl to, kad, dėl pakitusios hormonų pusiausvyros, dantys ir dantenos yra gerokai jautresni įvairiems dirgikliams. Rekomenduoju dar luktelėti šiek tiek smile.gif
Eveee
Dekui uz atsakyma Kalpana smile.gif
Vadinasi teks dar pakenteti be baltu dantu smile.gif
Audrulle
QUOTE(Kalpana @ 2010 05 17, 21:15)
Audrulle, gali būti ir kad išryškėjo prieš tai buvusios dėmelės. Reikėtų pasirodyti odontologui.
*

Aciu uz atsakyma. Kazkur po paros tos demeles dingo, bet daugiau balinti bijau. Keliausiu pas odontologa.
*Bitukas*
Sveikos o gal kas naudojo stai toki dalyka?

user posted image

Gal galeu kas naudojo atskyma atrasyti i az? wub.gif
leksyra
QUOTE(Sky_diver @ 2010 05 14, 11:07)
Pabaigiau savo balinimo kursa. Naudojau 2 svirkstus po 15 proc. Dantys tapo kiek baltesni, bet nepasakyciau, kad labai stulbinamas rezulatatas. Laikydavau kapas ne per nakti, o po 4-5 val. per diena, nes jausdavosi nemalonus dilgciojimas.

Radau visai idomia balinimo priemone ir gerus atsiliepimus apie ja. Visai mastau, kad gal reiketu isbandyti. O ir kainuoja ne daug - beveik 6 dol.

user posted image
*

Aš irgi labai susidomėjusi šia priemone. smile.gif Jei kas užsisakinėtų, tai gal ir man padėtumėte? Laukčiau AŽ. 4u.gif
Štai nuoroda apie šią priemonę.
http://www.pluswhite.com/5speedkit.shtml
Sky_diver
QUOTE(leksyra @ 2010 05 22, 14:00)
Aš irgi labai susidomėjusi šia priemone. smile.gif Jei kas užsisakinėtų, tai gal ir man padėtumėte? Laukčiau AŽ. 4u.gif
Štai nuoroda apie šią priemonę.
http://www.pluswhite.com/5speedkit.shtml
*

as jau uzsakiau sia priemone. Dabar lieka sulaukti wink.gif
leksyra
QUOTE(Sky_diver @ 2010 05 22, 15:42)
as jau uzsakiau sia priemone. Dabar lieka sulaukti wink.gif
*

Čia visai ne į temą, bet kaip jūs užsakinėjat iš užsienio? Niekad neteko, tai ir įdomu.. doh.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.