QUOTE(daividija @ 2010 03 29, 19:39)
varskes pyragas su aguonomis
Daividija, ar turi sazineeeeeesssss
Super atrodo
QUOTE(daividija @ 2010 03 29, 19:39) varskes pyragas su aguonomis Daividija, ar turi sazineeeeeesssss Super atrodo
Sveikos
Atleiskit už tokį nemokšišką klausimą QUOTE(poesy @ 2010 03 30, 10:19) Sveikos Atleiskit už tokį nemokšišką klausimą sudedi į vieną bliūda sviestą ir cukrų ir suki...suki... turi pasidaryti tokia minkšta masė. Jei neparašyta, tai nieko lydyt ir nereikia
Vaišinkitės
Receptas šis: (kažkurios forumietės, tik kokosų likerį pakeičiau į viskį ir dariau iš trečdalio produktų) Labai skanūs keksiukai, tik man truputėlį per riebūs. 400g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 400g miltų, 4 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, apie 100ml kokosinio likerio (aš pyliau viskį), 200g susmulinto šokolado. Sviestą su cukrum išplakti, supilti likerį, įmušti kiaušinius, išplakti, sudėti miltus, druską kepimo miltelius ir išmaišyti, suberti smulkintą šokoladą , pamaišyti ir kepti apie 30min 200 C orkaitėje
poesy, receptas mano buvo
Smagu, kad patiko Mano viena kolegė keksus ne iš sviesto keksais neleidžia vadinti O dėl sviesto, tai teisingai poesy parašė, bet skubant ar tingint galima darbą pasilengvinti išlydant, na bet tai jau bus truputi ''chaltūra''
Šiandien primakalavau migdolinių sausainių cantuccini. Gavosi 24 vnt 15*4*2 cm dydžio riekelės.
500 ml miltų 4 kiaušiniai 300 gr. cukraus pudros 2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių 350 gr. migdolų 40 gr. maltų migdolų cinamono ir vanilinio cukraus. Migdolus nulupti ir susmulkinti stambiais gabalėliais. Kiaušinius suplakti su 2 šaukštais cukraus pudros. Visus birius produktus, prieskonius ir kepimo miltelius išmaišyti dubenyje, užpilti kiaušinių plakiniu ir gerai išminkyti.Formuoti kepalėlius paliekant nemažai vietos aplink, nes jie išsipučia dvigubai. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepusius kepaliukus atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir vėl pašauti į orkaitę, kad išdžiūtų ir apskrustų. ![]() Aš dedu 340 gr maltų migdolų ir atitinkamai tik 200 gr miltų, dar papildomai įpilu 15 ml šilto vandens baigdama minkyti ir leidžiu tešlai pastovėti apie 15 min. Labai kvapnūs, skanūs sausainiai. Ir sotūs taip pat Vakare dar manau pagaminsiu džiūvėsėlių variaciją su kakava ir lazdyno riešutais
[quote=daividija,2010 03 29, 19:39]
varskes pyragas su aguonomis o kokio skersmens formai pyragas?
Sveikos..
Noriu pasidalinti receptuku savo pyrago,gavosi tikrai skanus... JOGURTINIS-KAKAVINIS PYRAGAS Reikes: 500g jogurto, 4 kiausiniai, 400g cukraus, 1arb.saukst. vanilinio cukraus, 175g sviesto, 1pak.kepimo milteliu, 500g miltu, puses citrinos suciu (arba 1arb.saukst. citrinu rugsties), 50gr kakavos (as naudojau sokoladine Mix-fix), 1pak.tirpios kavos (naudojau 3-1 jakobs), 50gr dziovintu slyvu tyreles (galima naudoti bet kokia tyrele vaisine, as naudojau kokia turejau). Paruosimas: I jogurta imusti kiausinius,iberti 200g cukraus ir vanilina. Sviesta istirpinti puode,siek tiek atausinti ir supilti i jogurto mase.Maisyti kol cukrus istirps. Kepimo miltelius sumaisyti su miltais ir sijoti viska i jogurto mase bei gerai ismaisyti.Forma istepti aliejumi ir pabarstyti miltais,pilti tesla ir kepti 45-50 min 175 C orkaiteje. I puoda pilti 500ml vandens,suberti likusi cukru ir neuzdengta sirupa virti 5min ant silpnos ugnies.Supilti citrinu sultis (arba citrinu rugsti) ir sirupa atausinti. Iskepusi pyraga istraukti is orkaites,po poros minuciu nuolat ji lieti sirupu kol pyragas ji visa sugers (liekite ne iskart visa sirupa bet po truputi),tada atausinti pyraga neisimta is formos, aptepti virsu tyrele,tada berti kakava truputi dar apslakstyti sirupu,ir graziai suberti tirpia balta kava. (As dar naudojau papuosimui sausus pusrycius OHO tokius zverelius,kaip dekoracija). Tada supjaustome ir isdeliojame kur i dubeneli ar ant serveteliu. (as naudojau popierines karpytas serveteles) Pyragas iseina toks slapias ir tikrai skanus,pabandykit. SKANAUS! ![]()
Dar vienas vakarykštis kepinys, kakaviniai džiuvėsėliai su lazdyno riešutais.
400 ml miltų 100 ml kakavos 400 gr. cukraus pudros 2 a.š. kepimo miltelių vanilinio cukraus 4 dideli kiaušiniai 50 ml vandens. 300 gr. nuluptų pasmulkintų lazdyno riešutų Birius produktus permaišyti, kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus pudros, supilti į mišinį ir minkyti, supilti vandenį ir dar katą gerai perminkyti. Formuoti kelapiukus ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Iškepusius atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir vėl atgal į orkaitę, kad išdžiūtų ir apskrustų. ![]() Kitą kartą dėsiu 200 ml miltų ir 200 ml maltų lazdyno riešutų, nes dabartinis variantas nors ir skanus, bet man trūksta trapumo ( kaip kad migdoliniuose), dar prieš pašaunant į orkaitę gausiai apibarstysiu perliniu cukrumi, turėtų būti gražu ir daugiau saldumo, nes man kaip labai saldaus mėgėjai tai to trūko, teko apibarstyti pudra
Kepiau pagal Cipciuko receptą ir turiu pasakyti, kad labai greitai ir skaniai
![]() " KEKSIUKAI SU APELSINAIS " 175 G. margarino EVE 100 g. cukraus 3 kiausiniai 175 g. miltu 30 g krakmolo 1 pakelis kepimo milteliu vieno apelsino tarkuota cedra 1 pakelis vanilino . Sviesta issukti , i ji suberti cukru , vanilina , zievele ir sukant imusti po viena kiausini ( ne visus is karto ). Suberti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ( is anksto sumaisytus) , gerai ismaisyti . Pilti i turima ar norima formele , jeigu silikonine tepti nereikia , issauna kaip kulkos tongue.gif Kepti 175 jei mazos formeles , ir 200 C . jei didele , tol , kol pagaliukas bus sausas. Isspausti nutarkuota apelsina , keksa subadyti pagaliuku , ir ant mazu uzpilti po arbatini sauksteli sulciu , o ant didelio visas sultis visose vietose . Maziuku keksiuku man gavosi 36 vienetai blink.gif Sitas receptas , tai tik puse normos , jei kepsite dideli , reiktu daryti is dvigubos normos .
gal tiks velykinis - sokoladinis kiausinis
![]() istirpintas dvieju rusiu karunos koretas sokoladas viduje riesutai QUOTE(GITALE @ 2010 04 01, 20:20) kaip daret, supylet i kiausinio luksta? o ar gerai po to nusilupo, nu del to kad kiausinio viduj ten ta plevele tokia yra, neprilipo ptie sokolADO? cia ne kiausinio lukste, o formelese sitas kiausinis yra didesnis uz vistos i puseles supyliau istirpinta sokolada ir paskui suspaudziau arba galima nesuspausti, bus pusiniai kiausiniai
sveikos,
gal kuri galetu pasakyti,kaip iskepti paprasta velykine bulka ar bulka su aguonomis QUOTE(Kvaksė @ 2010 04 01, 22:53) As kazkada kepiau bulka su aguonomis,labai skani gavosi-paziurek stai cia,i forma gali ir nedeti.Tikrai labai skanus gavosi. QUOTE(daividija @ 2010 04 02, 11:04) As kazkada kepiau bulka su aguonomis,labai skani gavosi-paziurek stai cia,i forma gali ir nedeti.Tikrai labai skanus gavosi. As taip pat ja kepus.Neesu labai jau uzkietejusi kulinare,bet pavyko puikiai is pirmo karto.
Lenku Kauflande pirkau piraga "juodasis miskas",sudetis gal tokia pat,kaip torto,bet visui sluoksniai po viena,o grietineles ant virsaus storas sluoksnis.Bandysiu gamint,tik nezinau ar nereiktu i grietinele zelatinos ideti?Gal bus nuomoniu.
QUOTE(grazutee @ 2010 04 02, 14:44) Lenku Kauflande pirkau piraga "juodasis miskas",sudetis gal tokia pat,kaip torto,bet visui sluoksniai po viena,o grietineles ant virsaus storas sluoksnis.Bandysiu gamint,tik nezinau ar nereiktu i grietinele zelatinos ideti?Gal bus nuomoniu. Grietinėlės standiklį dėkit. QUOTE(irmulia @ 2010 04 02, 17:02) Mano šokoladinis bananas
Sulipdziau torteli Velykoms..
apacioj biskvitas (ananasinio torto), antras sluoksnis jogurto putesiai (+zele gabaliukai, persikai, abrikosai, bananai), trecias sluoksnis - plakta grietinele, kiti sluoksniai - tropiku skonio zele, vysnine zele, kivi zele. na o virsus - ivairus vaisiai...
Na ,merginos, išsikepiau aš vėlykų šventei tokį vėlykinį žiedą. Jei kas norės receptuko tai galite rasti mano tinklalapyje , jei nerastumėte tai žiūrėkite kategorijoje Kepimo Paslaptys.
![]() Ir su artėjančiomis šventėmis visas ----------------------------------------------------------------------------------------------- Mano darbai, mano blogas QUOTE(axioma @ 2010 03 31, 14:33) Išsisaugau QUOTE(Deresa @ 2010 04 01, 22:17) Labai mane žavi tokie kiaušiniai, bet man čia tiek vargo nuolat atrodo kažkodėl... QUOTE(irmulia @ 2010 04 02, 21:02) Va čia tai bent vaizdelis Ir visų velykiniai kepinukai, ir želė tortukas, ir žiedas - labai šaunūs O aš atnešu sausainių su riešutų sviestu (peanut butter cookies)
QUOTE(GITALE @ 2010 04 01, 20:20) kaip daret, supylet i kiausinio luksta? o ar gerai po to nusilupo, nu del to kad kiausinio viduj ten ta plevele tokia yra, neprilipo ptie sokolADO? Aprašymą su gaminimo eigos nuotraukomis kaip pasigaminti šokoladinį velykinį kiaušinį rasi čia receptas
Saulėta: sausainėlis atrodo nerealiai skaniai
Irmulia: tikras vėlykutis išėjo --------------------------------------------------------------------------------------------- Mano darbai, mano blogas QUOTE(tesulka @ 2010 04 03, 08:26) Irmulia: tikras vėlykutis išėjo --------------------------------------------------------------------------------------------- Mano darbai, mano blogas agam
Saulėta,labai skaniai sausaineliai atrodo
Mano pirmas blynas:Makarons ![]() Reikia: 5 vnt.kiaušinių baltymų 195gr.cukraus 250gr.cukraus pudros 150gr.migdolų 75gr.kakavos kelių lašų vanilės esencijos Kremui: 100gr.sviesto 50gr.balto šokolado 50gr.juodo šokolado Migdolus sumalame iki miltų(aš tam reikalui naudojau kavamalę) ir sumaišome su kakava ir cukraus pudra.Kiaušinių baltymus iš lėto plakame, palaipsniui dedant cukrų ir vanilės esenciją, iki blizgios masės.Išplaktus baltymus suverčiame į migdolų,kakavos ir cukraus pudros masę.Viską gerai išmaišome.Ant skardoje ištiesto kepimo popieriaus su šaukštu kabiname masę ir dedame blyniukus.Man gavosi trys skardos tokių blyniukų :)Apie valandą leidžiame padžiūti.Dedame į įkaitintą iki 170C orkaitę ir kepame 15min. Kol macarons'ai kepa pasigaminame kremą.Abu šokoladus ištirpiname garų vonelėje.Palaukiame kol truputį atvės.Sudedame į sviestą ir gerai išmaišome.Vieną macarons'ą aptepame ir su kitu užvožiame. Buvo labai skanu.Laukiu išbandyti kitokį variantą Skanaus
Tinginys
600 gr sausainių 1 indelis kondensuoto pieno 2-3 šaukštai kakavos 250 gr sviesto 2-3 šaukštai cukraus graikiškų riešutų sauja Susmulkinti sausainius, sudėti riešutus. Puode ištirpinti sviestą, sudėti kakavą, cukrų, supilti kondensuotą pieną, gerai išmaišyti ir supilti ant sausainių. Suformuoti norimą formą ir padėti atšalti. Kol gaminau, šeimyna šiek tiek apmažino sausainius, tai trūkumas pasijautė
Niam niam!!!!!!! myliu tingini.........
Baltojo šokolado tortas su braškėmis - labai skanus tortukas iš rusaičių receptų forumo
![]() Biskvitas 6 kiaušiniai 3/4 stiklinės cukraus 1 a.š. vanilinio cukraus 1/4 a.š. druskos 1 ir 1/4 stiklinės miltų 1/4 stiklinės tirpinto sviesto Kremas 400 gr. baltojo šokolado 450 gr. plakamosios grietinėlės 9 gr. Želatinos apie 500 gr. braškių matavimui naudojau stiklinę - 200 ml. Biskvito kepimas. Įstatyti dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakti kiaušinius su cukrumi apie 10 min., kol gausime tirštą šviesiai geltoną masę. Persijojame miltus, sumaišome juos su druska ir vanilinu. Beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome, kad masė nesukristų. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišome kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišome ir pilame viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišome. Jei sviestą iš karto piltume į tešlą - ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilame jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos - ji lieka puri. Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Aš turiu tik 26 cm. formą, tad biskvitus kepiau joje, o paskui tiesiog apipjausciau kraštus apie 1 cm. Tad 26 cm. kepimo formą nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi (dugną). Pilame tešlą ir kepame 165 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Biskvitą perpjauname į 2 lakštus ir apipjauname kraštus maždaug 1 cm., nupjauname nuo viršaus susidariusią plutelę. Kremo (muso) gaminimas. Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę. Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštais (tą pačią, 26 cm.) išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Kaip jau minėjau, tarp biskvito ir sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas. Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą. Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus! P.S. Dieviško skonio tortas... Dėjau tik 300 gr. šokolado, norėjau nelabai saldaus, bet galima drąsiai dėti visus 400 gr., nes braškės suteikia tortui gaivumo. Blog'e yra pjūvio nuotrauka.
kepiau nerealaus skonio bandeles
Buchteln ![]() manę patraukė netradicinis kepimo būdas ir didelis skaičius gerbėjų rusiškame forume jums viso reikės: 125 ml šilto pieno 300-320 g miltų (geriausia 405-450 50 g cukraus tešlai 20 g šviežių mielių 1 kiaušinio 2 trynių žiupsnelio druskos citrinos žievelės nutarkuotos (arba apelsino) 50 g sviesto užpilui: 200 ml grietinėlės 20 g cukraus vanilinio cukraus jei norėsit,įdaras: džemas,uogos. gamybos eiga: šiltą pieną,mieles, porą šaukštų miltų ir cukraus iš duoto kiekio gerai išmaišom ir paliekam šiltai,kad pakiltų . sviestą išlydom ir paliekam,kad atvėstų. į dubenį persijojam miltus,sudedam visus produktus,įpilam atvėsusį sviestą ir pakilusį mielių mišinį.viską gerai išminkom,kad gautusi minkšta,elastinga tešla.palikti šiltai kilti ,kol padvigubės. į formą aukštais bortai įpilti kambario temperatūros grietinėlę,sumaišyta su 20 g cukraus ir vanile.iš pakilusios tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į formą,paliekant tarpelius.į vidų galimą įdėti šaukštelį džemo,ar šviežių (apvoliuotų krakmole ir cukruje) uogu. aš dėjau po vieną vyšnia beveik visa grietinėlė įsigeria į tešlą,bandelės tampa labai purios ir kreminio skonio
Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina
![]() Trupuciuka pakeistas receptas: 250 g sokoladiniu sausainiu (naudojau "Selga") 150 g sviesto 3 a. s. zelatinos milteliu 125 g kremines varskes (naudojau "Rytas" vaniles skonio varskyte) 250 g. maskarpones surio 1 a. s. vaniles 120 ml cukraus 150 ml grietineles 2 sokoladukai Mars Torto forma iskloti folija. Sausainius susmulkinti blenderyje ir sumaisyti su istirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugna ir krastus. Uzdengti plevele ir palaikyti saldytuve 1 val. Zelatina uzpilti 60 ml vandens, isbrinkinti ir istirpinti ant nedidelės ugnies. Mikseriu isplakti varske su cukrumi ir vanile, ideti maskarpones suri ir dar trupuciuka paplakti, kol viskas issimaisys. Atskirai isplakti grietinele. Sokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaisyti su maskarpones - varskes mase. Imaisyti zelatina ir isplakta grietinele. Gauta mase sukresti i paruosta forma ir palikti saldytuve per nakti. Papuosti tarkuotu sokoladu. Skanaus!
mergyte superinis torčiukas
Lietuviška Velykė ![]() Reikia: 500 gr.varškės 200gr.minkšto sviesto 100gr.cukraus 100gr.grietinės 5 kiaušinių trynių 1 a.š.vanilinio cukraus po pusę stiklinės razinų,smulkintų džiovintų abrikosų,spalvotų cukrinukų ir migdolų. Razinas išmirkyti karštame vandenyje. Varškę sutrinti elektrinrine trintuve.Kiaušinių trynius gerai išsukti su cukrumi,kol masė taps balta.Sukrėsti kiaušinių trynius į varškę,įberti vanilinį cukrų,sviestą, kapotus riešutus,džiovintus vaisius,smulkintus abrikosus.Gerai išmaišyti.Sukrėsti grietinę ir dar kartelį gerai išmaišyti.Kiaurasamčio dugną iškloti drėgna ,dvigubai perlenkta marle,sukrėsti varškės masę ir paslėgus įdėti į šaldytuvą 12 valandų.Prieš patiekiant išversti masę į lėkštę ,papuošti migdolais ir spalvotais džiovintais vaisiais. Skanaus! QUOTE(Larissa @ 2010 04 05, 12:07) kepiau nerealaus skonio bandeles o grietinėlės nereikia plakti nieko? kiek proc naudojai? QUOTE(mergyte83 @ 2010 04 05, 18:47) Maskarpones - varskes tortas "Marsas" pagal Sonatina labai lengvas tirpstantis burnoj atrodo! QUOTE(cafe del mar @ 2010 04 05, 18:52) mergyte superinis torčiukas Lietuviška Velykė kaip spalvota, gražu
cafe del mar, aciu
Grange, tortas tikrai tirpstantis burnoj, o svarbiausia, kad greitai pasidaro QUOTE(grange @ 2010 04 05, 20:29) plakti nereikia tik dabar pastebėjau,kad nebaigiau apie miltus rašyti QUOTE(sveikatele @ 2010 04 02, 21:38) Sulipdziau torteli Velykoms.. apacioj biskvitas (ananasinio torto), antras sluoksnis jogurto putesiai (+zele gabaliukai, persikai, abrikosai, bananai), trecias sluoksnis - plakta grietinele, kiti sluoksniai - tropiku skonio zele, vysnine zele, kivi zele. na o virsus - ivairus vaisiai... Labai grazu, jauciu ir skanu
Sveikos seimininkes, visas su praejusiom
gaminau ir as pyraga, receptuku is jusu prisirinkau, tik va pavadinimo nebepamenu nes recepta namie palikau. O pyragas gavosi nuostabus, sakyciau skaniausias is mano darytu. Pavadinimas lyg tais buvo " Paneliu abrikosu pyragas", bet as dejau persikus, ir i varske dar migdolu prikroviau, bet jau skonis...!!!!! P.S. atleiskit uz paveikslelio kokybe ir dydi
Sveikos merginos
Va kepiau stai toki pyrageli, kaip skanu Pyragas su aguonomis: 500 gr miltu,125 ml pieno, 200 gr razinu, 500 gr sviesto, 200 gr aguonu, 300 gr cukraus, 2 kiausiniai, 25 gr mieliu. Mieles istirpinu cukruje.Ipilu siek tiek pieno silto(5-6 saukstus). Palaukiu apie +- puse valandos(kol mieles prades kilti). Tada pasiruosiu razinas-pamerkiu, nuplikau ir sumalu aguonas, isplaku kiausinius, i juos supilu likusi piena. Praejus pusvalandziui sita paruosta mase pilu i mieles. Po truputi bemaisant pilame miltus. I tesla ilasinu siek tiek aliejaus, kad neliptu prie ranku.Minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to padalinu 4-5 gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imu viena gabaliuka ir kocioju plona blyna, ant jo gausiai uztepu islydyto, taciau truputi kambaryje pastovejusio ir apkietejusio sviesto, beriu daug cukraus negailedama (i tesla jo nedejau juk), pabarstome razinu. Tada imame kita gabala teslos, kociojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip likusius gabaliukus teslos. Ant paskutinio laksto teslos tepame sviesta, beriame cukru, razinas ir aguonas. Susukam visus blynus i vyniotini, dedame i sviestu istepta ir miltais pabarstyta skarda, aptepu gausiai sviestu. Susukta vyniotini palieku dar bent pusvalandziui siltai(kad pakiltu truputuka dar).Kepti reik 230 C orkaiteje tol, kol graziai parus. Trunka apie viena valanda+-tai priklauso nuo kepinio dydzio. Skanaus |