QUOTE(Nova @ 2010 02 14, 14:40)
Supratau
Va NOVOS zefyriukai
Kadangi neturiu jokio konditerinio švirkšto, pradžioje bandžiau su maišeliu žaisti, paskui numojau ranka, ne parodai juk dariau ir paprasčiausiai su šaukštu. Ant viršaus pabarstukais papuošiau
QUOTE(daividija @ 2010 02 14, 12:12) Tai, kad mocarela... Nepatikesi, ka gali padaryt uzsispyrus kulinare QUOTE(monday @ 2010 02 14, 19:43) Tai, kad mocarela... Nepatikesi, ka gali padaryt uzsispyrus kulinare Agam, išties smalsu, gal pavyko kažką pasakiškai skanaus ir neįtikėti atrasti ? o man tai istorija tokia- kepimo formą spėjau įsigyti, bet mascarponės neradau QUOTE(irmulia @ 2010 02 14, 21:06) Agam, išties smalsu, gal pavyko kažką pasakiškai skanaus ir neįtikėti atrasti ? o man tai istorija tokia- kepimo formą spėjau įsigyti, bet mascarponės neradau Nezinau kokia kokybe maskarpones,bet kiek teko buti visada maciau PRISMOJ,ten suriu labai didelis pasirinkimas QUOTE(irmulia @ 2010 02 14, 21:06) Agam, išties smalsu, gal pavyko kažką pasakiškai skanaus ir neįtikėti atrasti ? o man tai istorija tokia- kepimo formą spėjau įsigyti, bet mascarponės neradau Irmul, tai kad jo visur buna QUOTE(mickute7 @ 2010 02 14, 19:59) Va NOVOS zefyriukai Kadangi neturiu jokio konditerinio švirkšto, pradžioje bandžiau su maišeliu žaisti, paskui numojau ranka, ne parodai juk dariau ir paprasčiausiai su šaukštu. Ant viršaus pabarstukais papuošiau Tai kad dar idomiau atrodo, nei su konditeriniu maiseliu spausti
oi su tuo suriu mocarelos tai idomu kaip gavosi skonis
As irgi katik pagaminau zefyru dabar nakti neuzmigsiu kol jie sustings gerai, bet saldumas ju neispasakytas...niam niam nuotraukyte bus veliau, sekanti karta reiks ir dazu ipilti del spalvos QUOTE(leandre @ 2010 02 14, 19:53) QUOTE(irmulia @ 2010 02 14, 20:06) Agam, išties smalsu, gal pavyko kažką pasakiškai skanaus ir neįtikėti atrasti ? QUOTE(ssanta @ 2010 02 14, 22:41) Skonis gavosi panasus i varskes gal... Aisku virsus kietesnis nei but su maskarpone, plonesnis, bet labai neblogas. Zodziu visi isgyre, kas ragavo Nuotraukos nedariau, bijojau, kad vis tiek teks ismest QUOTE(daividija @ 2010 02 11, 12:37) as dejau grietineles daugiau, nes ir slyvu buvo 500g, tai ir brendziuko padauginau superinis, man irgi labai patiko, tik kita karta sokolada desiu per pus juoda ir pieniska
Sveikos merginos
Norejau paklausti jusu del tu zefyru... Katik as juos gaminau
Churros.Internete radau daug sito ispanisko skanesto receptu ir nusprendziau isbandyti plikytos teslos churras.Neapsirikau-siandieninei blynu sventei man jos puikiausiai tiko
![]() receptas: 1 puodukas pieno, 4v.s. sviesto, 1v.s.cukraus, 1/4a.s.druskos, vaniles, 1 puodukas miltu, 2 kiausiniai(jei labai mazi gali prireikti ir triju). Puode uzvirinam piena su sviestu,cukrum ir druska.Suberiame miltus ir maisome kol tesla susoks i gumula.Atvesiname 5 minutes.tada imusame po viena kiausinius ir ismaisome mediniu saukstu.(is pradziu tesla susoks gumulais,bet maisykite toliau kol taps vientisa. isikaitinkite daug aliejaus(churros verdamos dideliame kiekyje).Sukreskite tesla i konditerini maiseli ir spauskite i karsta alieju,virtuvinemis zirklemis nukirpkire norimo ilgio.pavirkite,kol graziai pages.dar karstas apvoliokite smulkiame cukruje. patiekti galima su karstu sokoladu. Tikrai labai labai skanu QUOTE(dovilev1 @ 2010 02 14, 13:34) gal galima butu sio pyrago recepta nes siandien kazkodel neatidaro nuorodos Tai kad atsidaro nuoroda Gal jau ir per vėlu, bet vistiek įmetu receptą: Obuolių pyragas iš "Pragaro virtuvės" "Susipjaustome 5 obuolius. Realiai jų kiekis priklauso nuo pačių obuolių dydžio. Išlydome 200 g sviesto. Supilame jį ant 270 g cukraus ir bent poros šaukštelių vanilinio cukraus. Išmaišome. Labai smagus maišymas kol sviestas dar karštas. Neilgai jis karštas būna. Sudedame 2 kiaušinius. Išsukame. Į jau turimą masę beriami 360 g miltų ir kepimo milteliai, kurių, kaip ir paprastai, dėl viso pikto padauginau. Įsivaizduojamam kepimo miltelių poreikiui įvertinti žiūrėkite gamintojo rekomendacijas ant pakelio. Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Manau, tai labiausiai susiję su sviesto vėsimu bei jo konsistencijos kitimu. 2/5 tešlos padengiame kepimo popieriumi išklotą formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto (rankų ar kuo kitu ketinate tai daryti), rekomenduoju įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje. Pusę obuolių kiekio paklojame ant tešlos. Uždengiame 2/5 (skaičiuojant nuo pirminio jos kiekio) tešlos. Antrasis obuolių sluoksnis. Sunaudojame likusią pusę kiekio. Tešlos likutį (1/5 nuo pirminio kiekio) ištampome ant obuolių tinkleliu. Itin patogu tai daryti konditeriniu švirkštu. Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30 min. Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra." Nuotraukos nededu, nes savos neturiu, o svetimos nenoriu dėti QUOTE(daividija @ 2010 02 16, 15:24) Churros.Internete radau daug sito ispanisko skanesto receptu ir nusprendziau isbandyti plikytos teslos churras.Neapsirikau-siandieninei blynu sventei man jos puikiausiai tiko ![]() receptas: 1 puodukas pieno, 4v.s. sviesto, 1v.s.cukraus, 1/4a.s.druskos, vaniles, 1 puodukas miltu, 2 kiausiniai(jei labai mazi gali prireikti ir triju). Puode uzvirinam piena su sviestu,cukrum ir druska.Suberiame miltus ir maisome kol tesla susoks i gumula.Atvesiname 5 minutes.tada imusame po viena kiausinius ir ismaisome mediniu saukstu.(is pradziu tesla susoks gumulais,bet maisykite toliau kol taps vientisa. isikaitinkite daug aliejaus(churros verdamos dideliame kiekyje).Sukreskite tesla i konditerini maiseli ir spauskite i karsta alieju,virtuvinemis zirklemis nukirpkire norimo ilgio.pavirkite,kol graziai pages.dar karstas apvoliokite smulkiame cukruje. patiekti galima su karstu sokoladu. Tikrai labai labai skanu Aciu uz receptuka,jau isbandyta,tikrai labao patiko,o skonis ale spurgykiu.Super
keksas "Auksas ir sidabras"
![]() receptas dideliai formai su skyle.pailgai,stačiakampei formai produktų kiekius mažinti penktadaliu. auksas 200 gr sviesto 130 gr cukraus 5 tryniai 200 gr miltų ½ mažo pakelio kepimo miltelių 125 ml pieno sidabras 100 gr sviesto 200 gr cukraus 5 baltymai 200 gr miltų ½ mažo pakelio kepimo miltelių 125 ml pieno 125 gr maltų (smulkintų) lazdyno riešutų (šį kartą dėjau per pusę graikinius ir migdolus) gaminamos dvi tešlos: pirma auksas, po to sidabras .iš pradžių suplakamas sviestas su cukrum iki vientisos masės,po to plakant po viena įdedami tryniai (baltymai),sijoti miltai su kepimo milteliais ,įpilamas pienas .riešutai (į sidabro tešlą) .viskas gerai išmaišoma mikseriu (aš į aukso tešlą dar aguonas kartai dedu,bet tai skonio reikalas). Kekso formą patepti sviestu ir apibarstyti miltais,įpilti aukso tešlą,ją per vidurį truputį "praskleisti" šaukštu ir ant viršaus pilti sidabro Kepti 1 val. 180 laipsnių temperatūroje (bet reikia stebėti,nes daug kas priklauso nuo orkaitės.mano ilgiau kepa. Geriausia patikrinti su degtuku,ar jau iškepo) gausis toks gražus keksas dviejų spalvų sluoksnių - geltonos (kuo geltonesni tryniai,tuo ryškesnė spalva) ir tokios pilkšvos (dėl riešutų)
Padariau ir as siandien zefyrus
Na ka, man irgi gavosi zefyrai kaip cukraus pudros skonio... as norejau tokiu guminiu, o gavosi kazkas negerai.. matyt kazko nedadariau. Gal zelatinos per mazai idejau
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 02 17, 21:13) koki grazus Papildyta: cia mano gaminukas pagal http://aj-receptai.blogspot.com/2009/12/va...u-cinamonu.html Papildyta: o cia mano Valentinui buvo pusryciu desertas QUOTE(rugiagele26 @ 2010 02 17, 21:13) Kokie grazus QUOTE(Nervita @ 2010 02 17, 22:45) cia mano gaminukas pagal http://aj-receptai.blogspot.com/2009/12/va...u-cinamonu.html Nervita, dziugu, kad patiko varskiniai ritineliai - tavieji tokie "sultingi" atrodo
Mano sūrio pyragas
Nekeptas Mascarpone sūrio pyragas su karamelizuotais migdolais
Sveikutes
o gal kas turit tinginui Tinginio su kondencuotu pienu kur daros receptuka? buciau labai dekinga QUOTE(ligita33 @ 2010 02 18, 15:47) Sveikutes o gal kas turit tinginui Tinginio su kondencuotu pienu kur daros receptuka? buciau labai dekinga As darau taip:pakelis sviesto,indelis kondensuoto pieno,3 v.s. kakavos. Sviesta istirpinti,supilti kondencovke,kakava ir maisant kaitinti kol truputi sutirstes. sausainius(berods trys pakeliai) sutrupinti ir uzpilti sviesto-kondencovkes misini,ismaisyti.As dar idedu riesutu ir razinu...ir sukraunu i politilenini maiseli,suformuoju ir paslegiu tarp dvieju pjaustymo lentuciu. QUOTE(daividija @ 2010 02 18, 19:07) As darau taip:pakelis sviesto,indelis kondensuoto pieno,3 v.s. kakavos. Sviesta istirpinti,supilti kondencovke,kakava ir maisant kaitinti kol truputi sutirstes. sausainius(berods trys pakeliai) sutrupinti ir uzpilti sviesto-kondencovkes misini,ismaisyti.As dar idedu riesutu ir razinu...ir sukraunu i politilenini maiseli,suformuoju ir paslegiu tarp dvieju pjaustymo lentuciu. aciu labai
Aš į šitą masę dar 1 šokoladą įdedu. Labai skanu
Nekeptas Mascarpone sūrio pyragas su karamelizuotais migdolais
Kaip skaniai atrodo. QUOTE(ligita33 @ 2010 02 18, 18:47) Sveikutes o gal kas turit tinginui Tinginio su kondencuotu pienu kur daros receptuka? buciau labai dekinga yra tam ir visa temelė,jei dar ko reiks
o kur vafliu receptas?
Aha, o ir kaip tie vafliukai laikos tokioj formoj
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 02 17, 21:13) atrodo tai nuostabiai, o kaži jie tokio pat minkštumo kaip parduotuvėse?? QUOTE(nimfa_9 @ 2010 02 19, 23:02)
Ačiū mergytės!!
2 kiaušiniai 100gr sviesto apie puse stiklinės gazuoto mineralinio vandens daugiau nei puse stiklinės cukraus vanilinio cukraus miltai kad tešla gautusi grietinės tirštumo kažkur buvau perskaičius kad mineralinis vanduo duoda vafliams traškuma,pabandžiau ir iš tiesu pavyko gavosi traškus o forma išgavau dar karšta vafli uždėjus ant apverstos stiklines ir taip suformuot krepšeli.
Ačiū
man dar kilo mintis pabandyt iškept nesaldžius tokius krepšelius-vaflius su nesaldžiais įdarais bandyt daryt manau taip pat gražiai žiūrėtusi ir ne ką mažiau skaniau būtų. QUOTE(nimfa_9 @ 2010 02 20, 13:13) Ačiū man dar kilo mintis pabandyt iškept nesaldžius tokius krepšelius-vaflius su nesaldžiais įdarais bandyt daryt manau taip pat gražiai žiūrėtusi ir ne ką mažiau skaniau būtų. jei nesaldžius mėgstat,tada rekomenduoju su tostine balta duonele pakepta taip formuot - taip pat patiko QUOTE(nimfa_9 @ 2010 02 20, 12:13) Ačiū man dar kilo mintis pabandyt iškept nesaldžius tokius krepšelius-vaflius su nesaldžiais įdarais bandyt daryt manau taip pat gražiai žiūrėtusi ir ne ką mažiau skaniau būtų. o kokios formos vaflinej cia kepet vaflius? apvalioj ar kvadratinej?
Turiu nusipirkusi zurnala "virtuve", va sita http://www.zurnalai.lt/zurnalai/virtuve_nu...iki.../2010/3/3
tai tam zurnale yra receptas tokios pat idejos kaip nimfa_9 vafliai va foto ir receptas is zurnalo (ne mano cia ![]()
QUOTE(Fea @ 2010 02 20, 13:21) aš kepiau paprastoj tarybinej senoj vaflinėj, mamkaa
niu tai gi as ir nesakau, kad is zurnalo ta idejai paemei, as tik norejau parodyti recepta is zurnalo ir tiek (nors toks ten ir receptas, is pokelio), kad ir su kitokiu idaru galima daryti.
Sweikos... Dariau Nekepta surio torta, nerealiai skanus dalykas, ir paprastas daryti... Tk kai kuriems sveciams buvo per riebus... tai norejau paklausti, jei pajamciau 2xgrietineles ir 250 g (vietoj 500 g) maskarpones, ar gautusi?
Papildyta: Gaminau pagal Nova recepta QUOTE(irmulia @ 2010 02 18, 12:19) Mano sūrio pyragas Nekeptas Mascarpone sūrio pyragas su karamelizuotais migdolais ![]() Teko isbandyti |