Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
mickute7
QUOTE(Nova @ 2010 02 14, 14:40)
Zelatinos kaitinti nereikia, nes ja pilsite i karsta cukraus sirupa, ji ten ir istirps smile.gif
*

Supratau aciuks.gif tuoj eisiu už pusvalandžio gamint mirksiukas.gif
Jolkuce
QUOTE(Evelincik @ 2010 02 14, 01:28)
Kas tas plerzikas?   unsure.gif
*

lotuliukas.gif A mes taip namie vadinam torciukus lotuliukas.gif
mickute7
Va NOVOS zefyriukai wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kadangi neturiu jokio konditerinio švirkšto, pradžioje bandžiau su maišeliu žaisti, paskui numojau ranka, ne parodai juk dariau ir paprasčiausiai su šaukštu. Ant viršaus pabarstukais papuošiau

user posted image
monday
QUOTE(daividija @ 2010 02 14, 12:12)
tai vis tik gal ne mocarela buvo,o mascarpone,mocarelos nelabai paplaktum lotuliukas.gif
*

Tai, kad mocarela... Nepatikesi, ka gali padaryt uzsispyrus kulinare lotuliukas.gif Susipjausciau as si suri gabaliukais mazais, o tada su mikseriu ant maximumo droziau doh.gif Visi namai buvo aptaskyti, bet as savo pasiekiau biggrin.gif
leandre
QUOTE(monday @ 2010 02 14, 20:43)
Tai, kad mocarela... Nepatikesi, ka gali padaryt uzsispyrus kulinare  lotuliukas.gif Susipjausciau as si suri gabaliukais mazais, o tada su mikseriu ant maximumo droziau  doh.gif Visi namai buvo aptaskyti, bet as savo pasiekiau  biggrin.gif
*

na tikrai idomu kas per torto skonis gavosi g.gif
irmulia
QUOTE(monday @ 2010 02 14, 19:43)
Tai, kad mocarela... Nepatikesi, ka gali padaryt uzsispyrus kulinare  lotuliukas.gif Susipjausciau as si suri gabaliukais mazais, o tada su mikseriu ant maximumo droziau  doh.gif Visi namai buvo aptaskyti, bet as savo pasiekiau  biggrin.gif
*

Agam, išties smalsu, gal pavyko kažką pasakiškai skanaus ir neįtikėti atrasti ? mirksiukas.gif Laukiam komentarų su nuotraukomis bigsmile.gif

o man tai istorija tokia- kepimo formą spėjau įsigyti, bet mascarponės neradau doh.gif
leandre
QUOTE(irmulia @ 2010 02 14, 21:06)
Agam, išties smalsu, gal pavyko kažką pasakiškai skanaus ir neįtikėti atrasti ?  mirksiukas.gif  Laukiam komentarų su nuotraukomis  bigsmile.gif 

o man tai istorija tokia- kepimo formą spėjau įsigyti, bet mascarponės neradau  doh.gif
*

Nezinau kokia kokybe maskarpones,bet kiek teko buti visada maciau PRISMOJ,ten suriu labai didelis pasirinkimas biggrin.gif
Nova
QUOTE(irmulia @ 2010 02 14, 21:06)
Agam, išties smalsu, gal pavyko kažką pasakiškai skanaus ir neįtikėti atrasti ?  mirksiukas.gif  Laukiam komentarų su nuotraukomis  bigsmile.gif 

o man tai istorija tokia- kepimo formą spėjau įsigyti, bet mascarponės neradau  doh.gif
*

Irmul, tai kad jo visur buna unsure.gif Ir Rimi, ir Maximose net mazytese unsure.gif Nebent ispirko pries sventes..

QUOTE(mickute7 @ 2010 02 14, 19:59)
Va NOVOS zefyriukai  wub.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif 
Kadangi neturiu jokio konditerinio švirkšto, pradžioje bandžiau su  maišeliu žaisti, paskui numojau ranka, ne parodai juk dariau ir paprasčiausiai su šaukštu. Ant viršaus pabarstukais papuošiau

Tai kad dar idomiau atrodo, nei su konditeriniu maiseliu spausti bigsmile.gif Tokie kaip pukuciai atrodo nuotraukoje wub.gif
irmulia
QUOTE(Nova @ 2010 02 14, 20:16)
Irmul, tai kad jo visur buna  unsure.gif Ir Rimi, ir Maximose net mazytese  unsure.gif  Nebent ispirko pries sventes..

*

taigi verysad.gif na ryt dar kur pažiurėsiu, nes labai jau jis mane mąsina wub.gif biggrin.gif
ssanta
oi su tuo suriu mocarelos tai idomu kaip gavosi skonis smile.gif g.gif
As irgi katik pagaminau zefyru dabar nakti neuzmigsiu kol jie sustings gerai, bet saldumas ju neispasakytas...niam niam nuotraukyte bus veliau, sekanti karta reiks ir dazu ipilti del spalvos rolleyes.gif
monday
QUOTE(leandre @ 2010 02 14, 19:53)
na tikrai idomu kas per torto skonis gavosi g.gif
*

QUOTE(irmulia @ 2010 02 14, 20:06)
*

QUOTE(ssanta @ 2010 02 14, 22:41)
oi su tuo suriu mocarelos tai idomu kaip gavosi skonis  smile.gif  g.gif
*

Skonis gavosi panasus i varskes gal... Aisku virsus kietesnis nei but su maskarpone, plonesnis, bet labai neblogas. Zodziu visi isgyre, kas ragavo biggrin.gif Tik va su tuo imaisymu i grietinele, tai vaaargas doh.gif
Nuotraukos nedariau, bijojau, kad vis tiek teks ismest blush2.gif
*caffe macchiato*
QUOTE(daividija @ 2010 02 11, 12:37)
Aha,tikrai,bet gali ideti ir daugiau,nebus toks stiprus. mirksiukas.gif
*

as dejau grietineles daugiau, nes ir slyvu buvo 500g, tai ir brendziuko padauginau ax.gif tevams patiko - kala i galva gerai thumbup.gif vyras pasake, kad kita karta jam brendziuko galetu buti maziau, o mano tevas jau vel prasosi, kad toki tortuka iskepciau bigsmile.gif
superinis, man irgi labai patiko, tik kita karta sokolada desiu per pus juoda ir pieniska ax.gif aciukas daividijai dar karteli uz receptuka 4u.gif 4u.gif wub.gif pakomentavau sokoladini tortuka su brendziu ir dziovintom slyvom... rolleyes.gif
burbulioke
Sveikos merginos smile.gif

Norejau paklausti jusu del tu zefyru... Katik as juos gaminau doh.gif Viska dariau kaip parasyta, o jie gavosi kazkokie susicukrave g.gif nesuprantu kodel unsure.gif Ka netaip padariau? Isidedi i burna tai kaip kokio aptirpusio minksto cukraus gabala, Kodel man nepavyko?
daividija
Churros.Internete radau daug sito ispanisko skanesto receptu ir nusprendziau isbandyti plikytos teslos churras.Neapsirikau-siandieninei blynu sventei man jos puikiausiai tiko thumbup.gif nors tai nera blynai lotuliukas.gif
user posted image

receptas:
1 puodukas pieno,
4v.s. sviesto,
1v.s.cukraus,
1/4a.s.druskos,
vaniles,
1 puodukas miltu,
2 kiausiniai(jei labai mazi gali prireikti ir triju).

Puode uzvirinam piena su sviestu,cukrum ir druska.Suberiame miltus ir maisome kol tesla susoks i gumula.Atvesiname 5 minutes.tada imusame po viena kiausinius ir ismaisome mediniu saukstu.(is pradziu tesla susoks gumulais,bet maisykite toliau kol taps vientisa.
isikaitinkite daug aliejaus(churros verdamos dideliame kiekyje).Sukreskite tesla i konditerini maiseli ir spauskite i karsta alieju,virtuvinemis zirklemis nukirpkire norimo ilgio.pavirkite,kol graziai pages.dar karstas apvoliokite smulkiame cukruje.
patiekti galima su karstu sokoladu. wub.gif
Tikrai labai labai skanu thumbup.gif
X-iuke
QUOTE(daividija @ 2010 02 16, 14:24)
Churros.Internete radau daug sito ispanisko skanesto receptu ir nusprendziau isbandyti plikytos teslos churras.Neapsirikau-siandieninei blynu sventei man jos puikiausiai tiko thumbup.gif nors tai nera blynai lotuliukas.gif
user posted image

*

essen.gif jau kaip gundanchiai atrodo - reiks pasidaryt 4u.gif
aguonele
QUOTE(daividija @ 2010 02 16, 13:24)
Churros.
*

as ir radus siu pyrageliu recepta pries pora dienu, bet nenusprendziau kokio jos skonio turi buti ir atidejau i sona lotuliukas.gif tu man pasakyk, jos kaip plikytu bandeliu skonio g.gif
daividija
QUOTE(aguonele @ 2010 02 16, 12:53)
as ir radus siu pyrageliu recepta pries pora dienu, bet nenusprendziau kokio jos skonio turi buti ir atidejau i sona  lotuliukas.gif  tu man pasakyk, jos kaip plikytu bandeliu skonio  g.gif
*

ne,nepanasu,net nezinau i ka panasu g.gif i kokias spurgikes gal labiau..
Įdomi
QUOTE(dovilev1 @ 2010 02 14, 13:34)
gal galima butu sio pyrago recepta nes siandien kazkodel neatidaro nuorodos sad.gif o jau susiruosiau kept o neissisaugojau recepto, nemaniau kad ims ir dings jis smile.gif
*

Tai kad atsidaro nuoroda g.gif Aš pati irgi neišsisaugojus niekur biggrin.gif
Gal jau ir per vėlu, bet vistiek įmetu receptą:
Obuolių pyragas iš "Pragaro virtuvės"
"Susipjaustome 5 obuolius. Realiai jų kiekis priklauso nuo pačių obuolių dydžio. Išlydome 200 g sviesto. Supilame jį ant 270 g cukraus ir bent poros šaukštelių vanilinio cukraus. Išmaišome. Labai smagus maišymas – kol sviestas dar karštas.
Neilgai jis karštas būna. Sudedame 2 kiaušinius. Išsukame.
Į jau turimą masę beriami 360 g miltų ir kepimo milteliai, kurių, kaip ir paprastai, dėl viso pikto padauginau. Įsivaizduojamam kepimo miltelių poreikiui įvertinti žiūrėkite gamintojo rekomendacijas ant pakelio.
Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Manau, tai labiausiai susiję su sviesto vėsimu bei jo konsistencijos kitimu.
2/5 tešlos padengiame kepimo popieriumi išklotą formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto (rankų ar kuo kitu ketinate tai daryti), rekomenduoju įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.
Pusę obuolių kiekio paklojame ant tešlos.
Uždengiame 2/5 (skaičiuojant nuo pirminio jos kiekio) tešlos.
Antrasis obuolių sluoksnis. Sunaudojame likusią pusę kiekio.
Tešlos likutį (1/5 nuo pirminio kiekio) ištampome ant obuolių tinkleliu. Itin patogu tai daryti konditeriniu švirkštu.
Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30 min.
Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra."

Nuotraukos nededu, nes savos neturiu, o svetimos nenoriu dėti biggrin.gif
leandre
QUOTE(daividija @ 2010 02 16, 15:24)
user posted image

receptas:
1 puodukas pieno,
4v.s. sviesto,
1v.s.cukraus,
1/4a.s.druskos,
vaniles,
1 puodukas miltu,
2 kiausiniai(jei labai mazi gali prireikti ir triju).

Puode uzvirinam piena su sviestu,cukrum ir druska.Suberiame miltus ir maisome kol tesla susoks i gumula.Atvesiname 5 minutes.tada imusame po viena kiausinius ir ismaisome mediniu saukstu.(is pradziu tesla susoks gumulais,bet maisykite toliau  kol taps vientisa.
isikaitinkite daug aliejaus(churros verdamos dideliame kiekyje).Sukreskite tesla i konditerini maiseli ir spauskite i karsta alieju,virtuvinemis zirklemis nukirpkire norimo ilgio.pavirkite,kol graziai pages.dar karstas apvoliokite smulkiame cukruje.
patiekti galima su karstu sokoladu. wub.gif
Tikrai labai labai skanu thumbup.gif
*

Aciu uz receptuka,jau isbandyta,tikrai labao patiko,o skonis ale spurgykiu.Super 4u.gif
Larissa
keksas "Auksas ir sidabras"

user posted image
receptas dideliai formai su skyle.pailgai,stačiakampei formai produktų kiekius mažinti penktadaliu.
“auksas”
200 gr sviesto
130 gr cukraus
5 tryniai
200 gr miltų
½ mažo pakelio kepimo miltelių
125 ml pieno

“sidabras”

100 gr sviesto
200 gr cukraus
5 baltymai
200 gr miltų
½ mažo pakelio kepimo miltelių
125 ml pieno
125 gr maltų (smulkintų) lazdyno riešutų (šį kartą dėjau per pusę graikinius ir migdolus)

gaminamos dvi tešlos: pirma “auksas”, po to “sidabras” .iš pradžių suplakamas sviestas su cukrum iki vientisos masės,po to plakant po viena įdedami tryniai (baltymai),sijoti miltai su kepimo milteliais ,įpilamas pienas .riešutai (į “sidabro” tešlą) .viskas gerai išmaišoma mikseriu (aš į “aukso” tešlą dar aguonas kartai dedu,bet tai skonio reikalas).
Kekso formą patepti sviestu ir apibarstyti miltais,įpilti “aukso” tešlą,ją per vidurį truputį "praskleisti" šaukštu ir ant viršaus pilti “sidabro”
Kepti 1 val. 180 laipsnių temperatūroje (bet reikia stebėti,nes daug kas priklauso nuo orkaitės.mano ilgiau kepa. Geriausia patikrinti su degtuku,ar jau iškepo) gausis toks gražus keksas dviejų spalvų sluoksnių - geltonos (kuo geltonesni tryniai,tuo ryškesnė spalva) ir tokios pilkšvos (dėl riešutų)
rugiagele26
Padariau ir as siandien zefyrus biggrin.gif ale is trecdalio mases 50 vnt gavosi blink.gif galejau biskiuka didesniais daryt, bet gerai bus ir taip. Ragausim kai sustengs, parasysiu ar skanus biggrin.gif
rugiagele26
Na ka, man irgi gavosi zefyrai kaip cukraus pudros skonio... as norejau tokiu guminiu, o gavosi kazkas negerai.. matyt kazko nedadariau. Gal zelatinos per mazai idejau g.gif kandi, o burnoj veliasi kaip milteliai...
rugiagele26
Stai mano zefyriukai smile.gif RECEPTAS

user posted image
Nervita
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 02 17, 21:13)

koki grazus wub.gif

Papildyta:
cia mano gaminukas pagal http://aj-receptai.blogspot.com/2009/12/va...u-cinamonu.html

Papildyta:
o cia mano Valentinui buvo pusryciu desertas biggrin.gif ax.gif ..toks paprastas... bet pusryciams buvo kaip tik blush2.gif
Nova

Kokie grazus bigsmile.gif Tikriausiai metaliniu antgaliu spausti? Nes labai lygiu formu visi.

QUOTE(Nervita @ 2010 02 17, 22:45)

Nervita, dziugu, kad patiko varskiniai ritineliai - tavieji tokie "sultingi" atrodo thumb_yello.gif
irmulia
Mano sūrio pyragas biggrin.gif gamintas pagal pasiūlytą Nova receptuką kiek pakoreguota

Nekeptas Mascarpone sūrio pyragas su karamelizuotais migdolais
user posted image
rugiagele26
QUOTE(Nova @ 2010 02 18, 08:38)
Kokie grazus  bigsmile.gif Tikriausiai metaliniu antgaliu spausti? Nes labai lygiu formu visi.
Nervita, dziugu, kad patiko varskiniai ritineliai - tavieji tokie "sultingi" atrodo  thumb_yello.gif
*

Aha, metaliniu antgaliuku is konditerinio maiselio smile.gif
Nervita
QUOTE(Nova @ 2010 02 18, 09:38)
Nervita, dziugu, kad patiko varskiniai ritineliai - tavieji tokie "sultingi" atrodo  thumb_yello.gif
*

blush2.gif tik atrodo
ligita33
Sveikutes 4u.gif
o gal kas turit tinginui Tinginio su kondencuotu pienu kur daros receptuka? buciau labai dekinga blush2.gif
daividija
QUOTE(ligita33 @ 2010 02 18, 15:47)
Sveikutes  4u.gif
o gal kas turit tinginui Tinginio su kondencuotu pienu kur daros receptuka? buciau labai dekinga  blush2.gif
*

As darau taip:pakelis sviesto,indelis kondensuoto pieno,3 v.s. kakavos.
Sviesta istirpinti,supilti kondencovke,kakava ir maisant kaitinti kol truputi sutirstes.
sausainius(berods trys pakeliai) sutrupinti ir uzpilti sviesto-kondencovkes misini,ismaisyti.As dar idedu riesutu ir razinu...ir sukraunu i politilenini maiseli,suformuoju ir paslegiu tarp dvieju pjaustymo lentuciu.
ligita33
QUOTE(daividija @ 2010 02 18, 19:07)
As darau taip:pakelis sviesto,indelis kondensuoto pieno,3  v.s. kakavos.
Sviesta istirpinti,supilti kondencovke,kakava ir maisant kaitinti kol truputi sutirstes.
sausainius(berods trys pakeliai) sutrupinti ir uzpilti sviesto-kondencovkes misini,ismaisyti.As dar idedu riesutu ir razinu...ir sukraunu i politilenini maiseli,suformuoju ir paslegiu tarp dvieju pjaustymo lentuciu.
*

aciu labai
pirasa
Aš į šitą masę dar 1 šokoladą įdedu. Labai skanu 4u.gif
Ievsius

Kaip skaniai atrodo. thumbup.gif
Renatina
QUOTE(ligita33 @ 2010 02 18, 18:47)
Sveikutes  4u.gif
o gal kas turit tinginui Tinginio su kondencuotu pienu kur daros receptuka? buciau labai dekinga  blush2.gif
*

yra tam ir visa temelė,jei dar ko reiks 4u.gif http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...546588&st=0

nimfa_9
Labas vakaras mūsų šiandienos vakaro desertas 4u.gif

user posted image

vafliai su ledais bananais ir kivių gabaliukais. ir gaivu ir skanu ir paprasta... ax.gif
mmergyte
o kur vafliu receptas? g.gif
davija
Aha, o ir kaip tie vafliukai laikos tokioj formoj g.gif bigsmile.gif
Mayfly
QUOTE(davija @ 2010 02 19, 23:06)
Aha, o ir kaip tie vafliukai laikos tokioj formoj g.gif  bigsmile.gif
*

Aš manau, kad jie laikytų bet kokią formą g.gif . Taigi kai juos iškepi, dar karštus gali įdėti į kokį puodelį ar dubenėlį ir išgaus norimą formą bigsmile.gif .
Bet šiaip tai thumbup.gif idėja.
S.N.A.S
Stai mano zefyriukai smile.gif
*

atrodo tai nuostabiai, o kaži jie tokio pat minkštumo kaip parduotuvėse?? blush2.gif 4u.gif

QUOTE(nimfa_9 @ 2010 02 19, 23:02)
vafliai su ledais bananais ir kivių gabaliukais. ir gaivu ir skanu ir paprasta...  ax.gif
*

bigsmile.gif kiap įdomiai sugalvota. tik dabar įdomu būt receptuką vaflių sužinot rolleyes.gif
nimfa_9
Ačiū mergytės!!
4u.gif tai kad labai paprastas tas receptėlis dėjau viska iš akies blush2.gif
2 kiaušiniai
100gr sviesto
apie puse stiklinės gazuoto mineralinio vandens
daugiau nei puse stiklinės cukraus
vanilinio cukraus
miltai kad tešla gautusi grietinės tirštumo
kažkur buvau perskaičius kad mineralinis vanduo duoda vafliams traškuma,pabandžiau ir iš tiesu pavyko gavosi traškus o forma išgavau dar karšta vafli uždėjus ant apverstos stiklines ir taip suformuot krepšeli.
mirksiukas.gif
Nervita
QUOTE(nimfa_9 @ 2010 02 19, 23:02)
Labas vakaras mūsų šiandienos vakaro desertas  4u.gif

user posted image

vafliai su ledais bananais ir kivių gabaliukais. ir gaivu ir skanu ir paprasta...  ax.gif
*

tikrai labai skaniai atrodo thumbup.gif
nimfa_9
Ačiū ax.gif netik atrodo, bet tikrai skanu buvo. blush2.gif
man dar kilo mintis pabandyt iškept nesaldžius tokius krepšelius-vaflius su nesaldžiais įdarais bandyt daryt manau taip pat gražiai žiūrėtusi ir ne ką mažiau skaniau būtų. smile.gif
Renatina
QUOTE(nimfa_9 @ 2010 02 20, 13:13)
Ačiū  ax.gif  netik atrodo, bet tikrai skanu buvo. blush2.gif
man dar kilo mintis pabandyt iškept nesaldžius tokius krepšelius-vaflius su nesaldžiais įdarais bandyt daryt manau taip pat gražiai žiūrėtusi ir ne ką mažiau skaniau būtų. smile.gif
*

jei nesaldžius mėgstat,tada rekomenduoju su tostine balta duonele pakepta taip formuot - taip pat patiko mirksiukas.gif

nimfa_9
QUOTE(Renatina @ 2010 02 20, 13:15)
jei nesaldžius mėgstat,tada rekomenduoju su tostine balta duonele pakepta taip formuot - taip pat patiko mirksiukas.gif
*

irgi nebloga mintis.. bigsmile.gif
Fea
QUOTE(nimfa_9 @ 2010 02 20, 12:13)
Ačiū  ax.gif  netik atrodo, bet tikrai skanu buvo. blush2.gif
*

o kokios formos vaflinej cia kepet vaflius? apvalioj ar kvadratinej? rolleyes.gif
mamkaa
Turiu nusipirkusi zurnala "virtuve", va sita http://www.zurnalai.lt/zurnalai/virtuve_nu...iki.../2010/3/3
tai tam zurnale yra receptas tokios pat idejos kaip nimfa_9 vafliai
va foto ir receptas is zurnalo (ne mano cia schmoll.gif foto)
user posted image
user posted image
nimfa_9
QUOTE(Fea @ 2010 02 20, 13:21)
o kokios formos vaflinej cia kepet vaflius? apvalioj ar kvadratinej? rolleyes.gif
*

aš kepiau paprastoj tarybinej senoj vaflinėj,

mamkaa blink.gif deja nemačiau šito žurnalo, mano teta jau senokai tokius krepšelius kepdavo tai iš jos ta mintis kylo paįvairint tuos senuosius skaniuosius vaflius..
mamkaa
niu tai gi as ir nesakau, kad is zurnalo ta idejai paemei, as tik norejau parodyti recepta is zurnalo ir tiek (nors toks ten ir receptas, is pokelio), kad ir su kitokiu idaru galima daryti.
Renatukx
Sweikos... Dariau Nekepta surio torta, nerealiai skanus dalykas, ir paprastas daryti... Tk kai kuriems sveciams buvo per riebus... tai norejau paklausti, jei pajamciau 2xgrietineles ir 250 g (vietoj 500 g) maskarpones, ar gautusi?
Papildyta:
Gaminau pagal Nova recepta smile.gif
cafe del mar
QUOTE(irmulia @ 2010 02 18, 12:19)
Mano sūrio pyragas  biggrin.gif gamintas pagal pasiūlytą Nova receptuką kiek pakoreguota

user posted image
*

Teko isbandyti bigsmile.gif Labai,labai skanu wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.