Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Bleirinka
laba saldziaburnes 4u.gif

sylant oram pametesiu pora greitu recepteliu blush2.gif

zele vyniotinis su uogom

dariau braskine zele ir dadejau dar zalatinos,kad gautusi kieta ir sluoksniais deliojau braskes ir avietes ir pyliau zalatina. kad nesukiltu viskas, sluoksniavau ir saldziau per kelis kartus
user posted image

nezinau kaip pavadinti sito,nes gavau recepta is drauges vyro portugalo, ju saly labai popuriarus tas pyragas

reikia 1 pakelio rich tea sausainiu
1 flakonelio purskiamos grietineles
puodelio pataisytos tirpios kavos(nestiprios,nes tada bus kartus pyragas)
golden syrupo(lietuviskas dirbtinio medaus atitikmuo)

sausainius pamirkyti kavoj ir padengti sluoksni indo, uzpurksti grietinele, vel deti pamirkytu sausainiu ir vel grietinele, as darau 2-3 sluoksniai sausainiu, ant virsaus grietinele ir uzbarstau trupintu sausainiu ir viska sulaistau golden syrupu (foto kur yra bandziau su karameliniu syrupu-tai man skaniau) ir padeti i saldytuva maziausiai 2 val. susistoveti. idialiausia palikti per nakti thumbup.gif
user posted image
*tigriukas*
Keksas:

400g miltu;
400g cukraus;
400g grietines;
4 kiausiniai;
1 a.s. sodos nubrauktas;
1 v.s. vanilinio cukraus;

Soda nugesinti i grietine, supilti cukru, imusti kiausinius, suberti vanile ir viska gerai isplakti su mikseriu, suberti miltus ir vel plakti su mikseriu. Gaunasi vientisa tirsta mase. Forma patepti sviestuku, ar aliejumi, pabarstyti miltais ir supilti tesla.
Orkaite ikaitinti iki 200C ir pasauti 50min. Po to sumazinu iki 150C ir dar kepa 10 min.Isemus pabarstau cukraus pudra jeigu turiu,bet tai nera butina.
Skanaus.
user posted image
user posted image
*tigriukas*
QUOTE(Bleirinka @ 2010 04 12, 14:22)

Labai skaniai viskas atrodo essen.gif super
Irmama
QUOTE(daividija @ 2010 03 27, 13:32)
varskines sraigytes su baltymu kremu
2 tryniai,
250 g varskes,
250 g margarino,
1 a.s. sodos,gesintos actu,
2,5 - 3 stiklines miltu,

2baltymai,
1 stikline cukraus,

Baltymus gerai isplakame,po biski suberdami cukru.
Tesla iskociojame plonai,aptepame isplaktais baltymais9as dar uzbarsciau aguonu),susukame vyniotini ir supjaustome riekelemis.
Sudedame i kepimo popieriumi isklotas skardas ir kepame 30-40min 200C.

labai skanus trapus sausainiukai.

*

wub.gif koks margarinas, varske kiek % riebumas g.gif ?
Aciu 4u.gif
daividija
QUOTE(Irmama @ 2010 04 12, 14:44)
wub.gif koks margarinas, varske kiek % riebumas g.gif ?
Aciu 4u.gif
*

Kadangi as ne LT,tai galiu pasakyt-margarina naudokit tinkama kepiniams,o varske pas mus liesa,itariu kazkas panasaus i jusu buvusia musu svelniaja ar kaip ji ten,bet tinka visa.
Lusasita
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 12, 16:08)
Keksas:

400g miltu;
400g cukraus;
400g grietines;
4 kiausiniai;
1 a.s. sodos nubrauktas;
1 v.s. vanilinio cukraus;

Soda nugesinti i grietine, supilti cukru, imusti kiausinius, suberti vanile ir viska gerai isplakti su mikseriu, suberti miltus ir vel plakti su mikseriu. Gaunasi vientisa tirsta mase. Forma patepti sviestuku, ar aliejumi, pabarstyti miltais ir supilti tesla.
Orkaite ikaitinti iki 200C ir pasauti 50min. Po to sumazinu iki 150C ir dar kepa 10 min.Isemus pabarstau cukraus pudra jeigu turiu,bet tai nera butina.

thumbup.gif thumbup.gif

atsimenu is vaikystes si recepta, kai visko po 4 thumbup.gif tik mama dar puse teslos kakava paspalvindavo ir dgaudavosi dispalvis keksiukas wub.gif ( rudas kepinukas labiausiai skaniausiai valgomas budavo)
drugelis.
Kątik sulipinau "Koriuką". Pavyko viskas puikiai, tik maniau, kad mažiau čia su juo terlionės bus doh.gif
*tigriukas*
QUOTE(Lusasita @ 2010 04 12, 21:57)
thumbup.gif  thumbup.gif

atsimenu is vaikystes si recepta, kai visko po 4  thumbup.gif  tik mama dar puse teslos kakava paspalvindavo ir dgaudavosi dispalvis keksiukas  wub.gif  ( rudas kepinukas labiausiai skaniausiai valgomas budavo)
*

dariau siandien buten toki mirksiukas.gif su kakava nestuke.gif
m.krystina
kaip ce viskas skanu ir grazu bet man taip neiseina sad.gif
Nova
QUOTE(drugelis. @ 2010 04 12, 22:29)
Kątik sulipinau "Koriuką". Pavyko viskas puikiai, tik maniau, kad mažiau čia su juo terlionės bus  doh.gif
*

O as atvirksciai maniau, kad labai daug laiko uzims, bet padariau labai greitai viska tongue.gif Apie 1.15 h viskas uzeme
Grantee
Vakar kepiau Drėgną šokoladinį pyragą su ricottos pertepimu
user posted image

pyrago receptas iš SM:
140g miltų,
200 g cukraus,
1 st. verdančio vandens,
0,5 st. kakavos miltelių,
1 a.š. sodos,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 išplaktas kiaušinis,
0,25 st tirpinto sviesto,
cukraus pudros pabarstymui (aš neturėjau, tai ir nebarsčiau).
Iki vientisos masės sumaišom miltus,cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą, užpilam karštu vandeniu. Įmaišome kiaušinį, sviestą. Tešlą supilam į riebalais išteptą kepimo formą, maždaug 20x20. Kepame 30-35min. 180 C.
Ricottos pertepimas:
apie 300 g ricottos, aš naudojau naminę, tiek gavosi iš 1 pok, kefyro, kitą kartą pertepimui naudočiau bent 500 g.
1 pok. grietinėlės žele,
pusės citrinos sulčių,
cukraus pagal skonį.

grietinėlės žele ištirpinam minimaliam vandens kiekyje, ricottą suplakam su cukrumi. visus pertepimo ingridientus sumaišome iki vientisos masės, dedam i šaldytuvą ir palaikome kol pradės stengti.

atvėsusį pyraga supjaustom į tris dalis ir pertepus kremu palaikome šaldytuve apie pusvalandį.

skanaus 4u.gif itin paprastas , greitai paruošiamas ir dar greičiau suvalgomas pyragas biggrin.gif
Auksutis
QUOTE(Grantee @ 2010 04 13, 08:42)
Vakar kepiau Drėgną šokoladinį pyragą su ricottos pertepimu
.....

o jeigu deti grietineles pertepima g.gif
mergyte83
Kiek visko prigaminot, saunuoles esat 4u.gif 4u.gif visko noriu 2.gif
Grantee
Auksutis, manau tiktų ir grietinėlės ir grietinės pertepimai 4u.gif aš tiesiog dėjau tai,ką turėjau po ranka smile.gif
sineja
sveikos, stai jums balionas 4u.gif
turiu klausyma, kur rast kokosu pieno??? vakar ieskojau, bet neradau, neisivaizduoju kokiam skyrui ieskoti, prie gerimu radau tik kokosu sirupo, tai cia tas pats? g.gif
pasidalinkit kur tokius dalykus perkat, o gal ta kokosu piena galima kuo nors kitu pakeisti?
Saulėta.
QUOTE(sineja @ 2010 04 14, 09:20)
sveikos, stai jums balionas  4u.gif
turiu klausyma, kur rast kokosu pieno??? vakar ieskojau, bet neradau, neisivaizduoju kokiam skyrui ieskoti, prie gerimu radau tik kokosu sirupo, tai cia tas pats? g.gif
pasidalinkit kur tokius dalykus perkat, o gal ta kokosu piena galima kuo nors kitu pakeisti?
*

Kokosų pieno tikrai galima rasti "IKI", prie konservuotų vaisių visokių, dažniausiai tolimiausiose (aukščiausiose) lentynosi, metalinėse skardinėse mirksiukas.gif
O kokosų sirupas tikrai nėra kokosų pienas smile.gif
laselis
QUOTE(sineja @ 2010 04 14, 08:20)
*

Musu IKI, tai kokosu pienas prie "egzotisku", t.y. kur kinietiskos, japoniskos, meksikietiskos virtuves prekes.
sineja
aciu mirksiukas.gif dabar bent zinosiu i koki skyriu parduotuvej eiti biggrin.gif
o sakykit tas kokosu pienas saldus? nei karto is jo nieko nedariau, turesiu maisyti su kondensuotu pienu tai bijau, kad labai saldu nebutu? g.gif
Saulėta.
QUOTE(sineja @ 2010 04 14, 09:36)
aciu  mirksiukas.gif dabar bent zinosiu i koki skyriu parduotuvej eiti  biggrin.gif
o sakykit tas kokosu pienas saldus? nei karto is jo nieko nedariau, turesiu maisyti su kondensuotu pienu tai bijau, kad labai saldu nebutu? g.gif
*

Ne, tikrai nesaldus smile.gif Akivaizdu, kad kažką labai skanaus gaminsi thumbup.gif
sineja
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 14, 08:45)
Ne, tikrai nesaldus smile.gif Akivaizdu, kad kažką labai skanaus gaminsi thumbup.gif
*

sakot akivaizdu biggrin.gif darysiu kazkoki nekepta torciuka, bet receptuka pusiau pati susigalvojau, pusiau nusiziurejau, ziuresim kas cia gausis, dazniausiai savo gaminiu nespeju nufotografuoti, nes nebelieka, tikekimes, kad ir dabar taip bus thumbup.gif
*tigriukas*
Sveikos mielosios kepejeles tortu-pyragu ir kitu skanumynu mirksiukas.gif 4u.gif
Noriu paprasyti gal kuri zinot kaip kepti torta Negriukas ir Cigonas? Dukra man neduoda ramybes doh.gif labai megsta ji blush2.gif
Dekoju is anksto 4u.gif aciuks.gif
likta
*

Kokosų pieno yra ir maximoje, prie konservuotų vaisių toks mažas tetra pokelis, gal 200 gr.
Mačiau ir Prizmoje, ten net kelių tiekėjų lyg ir metaliniame įpakavime. Maximos naudojau tai jis tikrai nesaldus. Dariau sufle, bet intensyvaus kokoso skonio nebuvo. Dėjau kepant į keksiukus, tai čia kokosas visiškai nesijautė, nei skonio nei kvapo.
sineja
QUOTE(viktute08 @ 2010 04 14, 12:48)
Kokosų pieno yra ir maximoje, prie konservuotų vaisių toks mažas tetra pokelis, gal 200 gr.
Mačiau ir Prizmoje, ten net kelių tiekėjų lyg ir metaliniame įpakavime. Maximos naudojau tai jis tikrai nesaldus. Dariau sufle, bet intensyvaus kokoso skonio nebuvo. Dėjau kepant į keksiukus, tai čia kokosas visiškai nesijautė, nei skonio nei kvapo.
*

tai tada iskilo klausymas kam jis reikalingas, kokia jo paskirtis, jei nei skonio nei kvapo, negeriau butu koks jogurtas tada? g.gif
Balta balta
Kokosų pienas savo paskirtim labiau panašus į grietinę nei į sirupą ar essensiją. Aš jį naudoju daugiausia padažams, duoda gerą konsistenciją ir bazę. Pyraguose dar nesu girdėjus, kad jį naudotų.
knopke*
as dariau su kokoso pienu pyraga, man labai skanu buvo, jautesi viskas, nusiziurejau nuo vienos mamos recepta, kur su kond pienu, kukuruzu miltais verdamas kremas ir tepami sausainiai, man labai skanu 4u.gif o kokoso pieno ieskojau rimi prie kinietisku ar japonisku konservu, stiklainiuku 4u.gif
noriu zinoti
Na jei jau kalba pasisuko apie kokosu piena, tai as irgi pasisakysiu... Visada isivaizdavau, kad kokosu pienas skystas (nagi ir pavadinimas sako "pienas), o stai nusipirkau ji viena karta skardineje dezuteje (reikejo padazui prie vistienos) ir nustebau -visiskai tirstas, konsistencija kaip sukietejusiu tauku, saukstu kabinamas.... sildant lydosi grynai kaip taukai. Taip ir likau nesupratusi ar jis toks ir turejo buti, ar ten kazkas ne taip buvo. Ir nuo tada kokosu pienas recepte man kelia itarima -koks jis: skystas ar tirstas?
kavute
*

Visose parduotuvėse būna prie egzotinių (kiniečių, meksikiečių ir pan.) maisto skyrelių.

QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 14, 08:45)
*

Na, žinoma nėra jis labai saldus, bet šiaip nesutikčiau, kad visiškai neturi saldumo. Turi saldumo kažkiek tikrai (bent jau tas, kurį naudoju aš). Dar pridursiu, kad kokosų pienas skiriasi nuo kokosų sulčių, kurios taip pat naudojamos gaminimui, ne gėrimui, ir parduodamos tuose pačiuose egzotinių maisto prekių skyreliuose, tad reikia atidžiai skaityti etiketes, kad neapsigauti.
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 14, 17:06)
Na jei jau kalba pasisuko apie kokosu piena, tai as irgi pasisakysiu... Visada isivaizdavau, kad kokosu pienas skystas (nagi ir pavadinimas sako "pienas), o stai nusipirkau ji viena karta skardineje dezuteje (reikejo padazui prie vistienos) ir nustebau -visiskai tirstas, konsistencija kaip sukietejusiu tauku, saukstu kabinamas.... sildant lydosi grynai kaip taukai. Taip ir likau nesupratusi ar jis toks ir turejo buti, ar ten kazkas ne taip buvo. Ir nuo tada kokosu pienas recepte man kelia itarima -koks jis: skystas ar tirstas?
*

Kokosų pienas būna skystos konstinencijos, bet reikia prieš atidarant suplakti, nes ant dugno būna kokosų drožlių ir tirščių šiek tiek, tam, kad tolygiai apsiskirstytų. Beje, aš niekad kokosų pieno nenaudoju konditerijoje, bet naudoju gamintama vištienos patiekalus, troškinu krūtinėlę su daug daug daržovių kokosų piene- suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą wub.gif
Aissstute
Sveikos mergaites, ateinu cia, tai tik susinervinu pamacius tiek skanumynu doh.gif Vis pasizadu kaskart ka darydama, kad paskutinis sitas desertas ir ant dietos sedu, nu ir vel ka pamatau ir vel kepu doh.gif Noriu db to Dregno sokoladinio pyrago, o jei as maskarpone, o ne rikota pertepciau, jauciu irgi butu gerai? g.gif
O vakar as dariau skruzdelyna, simtas metu jau buvau nedarius, tai atsimeniau tik produktus, bet panarsiau SM ir radau receptuku daug. Dariau taip:
Teslai: 4 kiausiniai, 440 miltu, 25g sviesto, biski pieno (kokie 4 saukstai) biski druskos. Visus produktus sumaisiau, gerai iskociojau ir su kocelu dar tesla pamusiau. Nu ir kepiau aliejuj, po kelias minutes.
Uzpilui: Stikline medaus, stikline cukraus, didelis saukstas rietines ir truputis vanden(kokie 5 saukstai) Viska sudejau ir gerai paviriau, tada dar idejau aguonu kelis gerus sauktus, kad nereiktu zaist ant kiekvieno lapo barstant.
user posted image
JOLKA999
skruzdelynas tai labai skaniai atrodo wub.gif sauniai padirbejai thumbup.gif tik ji galetum nunesti i skruzdelynu tema 4u.gif
Grantee
Aissstute, tas drėgnas šokoladinis pyragas pagal receptą net neturi būti kažkuo perteptas 4u.gif čia jūsų norai,jūsų skoniai viską įtakoja smile.gif aš tiesiog buvau pasidariusi naminę ricottą ir labai knietėjo ją išbandyti smile.gif
sspokas
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 14, 17:06)
*

Labai panašu, kad kalbate apie kokosų aliejų g.gif
Lion
Pagaliau radau cheesecake'o receptą, kuris įtiko mano nesveikiems skonio receptoriams doh.gif biggrin.gif

Mango Cheesecake

500g mango (supjaustytų)
500g kreminio sūrio (dėjau Mascarpone)
0,5 puodelio cukraus (arba pagal skoni)
1/4 stiklinės vandens
1 šaukštas želatinos
300ml grietinėlės
0,5 puodelio saldžių sutrupintų sausainių
75g sviesto

Sausainius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir 'iškloti' šia mase skardą. Padėti į šaldiklį, kol ruošite kremą.

Blenderiu sutrinti pusę mango, sūrį ir cukrų.

Išbrinkinti želatiną vandeny ir ištirpinti. Atvėsinti...

Į mango/sūrio masę pilti grietinėlę ir plakti apie 40 sekundžių. Supilti želatiną ir sudėti likusius mango gabalėlius.

Sumesti viską į skardą ant sausainių ir apie 6 valandas laikyti šaldytuve. (Šaldytuvo dureles atidarinėti kas pusę valandos ir varvinti seilę, svajojant, kad greičiau sustingtų biggrin.gif )

Sausainių aš dėjau gerokai daugiau - 400g. Sviesto apie 150g. Mango sutryniau daug - vieną, kurio svoris jau nulupto ir be kaulo buvo 630g rolleyes.gif Pjaustyto dėjau beveik visą mangą - velgi apie 600g. Grietinėlės - 500ml (tingėjau matuot, tai visą supyliau biggrin.gif )

Skonis pasakiškas, gaivus. Nuo stalo išgaravo akimirksniu, vos spėjau paskutinį gabalėlį nučiotkinti doh.gif

user posted image
*tigriukas*
QUOTE(Lion @ 2010 04 15, 01:13)
Pagaliau radau cheesecake'o receptą, kuris įtiko mano nesveikiems skonio receptoriams  doh.gif  biggrin.gif 

Mango Cheesecake

500g mango (supjaustytų)
500g kreminio sūrio (dėjau Mascarpone)
0,5 puodelio cukraus (arba pagal skoni)
1/4 stiklinės vandens
1 šaukštas želatinos
300ml grietinėlės
0,5 puodelio saldžių sutrupintų sausainių
75g sviesto

Sausainius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir 'iškloti' šia mase skardą. Padėti į šaldiklį, kol ruošite kremą.

Blenderiu sutrinti pusę mango, sūrį ir cukrų.

Išbrinkinti želatiną vandeny ir ištirpinti. Atvėsinti...

Į mango/sūrio masę pilti grietinėlę ir plakti apie 40 sekundžių. Supilti želatiną ir sudėti likusius mango gabalėlius.

Sumesti viską į skardą ant sausainių ir apie 6 valandas laikyti šaldytuve. (Šaldytuvo dureles atidarinėti kas pusę valandos ir varvinti seilę, svajojant, kad greičiau sustingtų biggrin.gif )

Sausainių aš dėjau gerokai daugiau - 400g. Sviesto apie 150g. Mango sutryniau daug - vieną, kurio svoris jau nulupto ir be kaulo buvo 630g  rolleyes.gif Pjaustyto dėjau beveik visą mangą - velgi apie 600g. Grietinėlės - 500ml (tingėjau matuot, tai visą supyliau  biggrin.gif )

Skonis pasakiškas, gaivus. Nuo stalo išgaravo akimirksniu, vos spėjau paskutinį gabalėlį nučiotkinti  doh.gif

super skaniai atrodo thumbup.gif
R_S
sveikos kepejos smile.gif nezinau net i kuria tema cia man rasyt su savo tokiu klausimu. Taigi vyras nupirko man aguonu, bet jos jau sumaltos, ant pakelio parasyta tinka pyragu ir pan, idarui. Bet nesugalvoju ka man su jom iskepti, gal kas zino koki recepta kur tiktu sitos mano jau sumaltos aguonos????? buciau dekinga uz pagalba smile.gif
aguonele
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 04 15, 08:05)
sveikos kepejos smile.gif nezinau net i kuria tema cia man rasyt su savo tokiu klausimu. Taigi vyras nupirko man aguonu, bet jos jau sumaltos, ant pakelio parasyta tinka pyragu ir pan, idarui. Bet nesugalvoju ka man su jom iskepti, gal kas zino koki recepta kur tiktu sitos mano jau sumaltos aguonos????? buciau dekinga uz pagalba smile.gif
*

as dedu visur tik maltas aguonas mirksiukas.gif paziurek cia , gal kas sudomins 4u.gif
R_S
QUOTE(aguonele @ 2010 04 15, 09:29)
as dedu visur tik maltas aguonas  mirksiukas.gif  paziurek cia , gal kas sudomins  4u.gif
*

aciu labai thumbup.gif thumbup.gif o dar norejau paklausti, ten radau recepta aguoniniu pyrageliu, kuriame rasoma ant teslos paskleisti maltas aguonas. tai tiesiai is pokelio jas ir berti sausas, ar su vandenuku biski pamaisyt ? g.gif blush2.gif
Aissstute
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 04 14, 17:26)
skruzdelynas tai labai skaniai atrodo wub.gif sauniai padirbejai thumbup.gif tik ji galetum nunesti i skruzdelynu tema 4u.gif
*

Persiprasau, nunesiu butinai, as tik tyngine, cia uzejau pasiziuret desertu kokiu, uzmaciau ta dregna pyraga, tai vienu kartu ir imeciau cia savo ta skruzdelyna blush2.gif
QUOTE(Grantee @ 2010 04 14, 18:43)
Aissstute, tas drėgnas šokoladinis pyragas pagal receptą net neturi būti kažkuo perteptas  4u.gif  čia jūsų norai,jūsų skoniai viską įtakoja smile.gif aš tiesiog buvau pasidariusi naminę ricottą ir labai knietėjo ją išbandyti  smile.gif
*

Man tas pyragas pasirode labai skaniai, as noriu torta padaryt koki, bet noriu, kad biskvitas butu labai dregnas ir sokoladinis, tai galvoju jei sita pyraga pertepciau maskarpones kremu kokiu, ar siaip kokiu kremu, tai man tikriausiai gautusi dregnas ir skanus tortas ax.gif
aguonele
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 04 15, 08:54)
aciu labai  thumbup.gif  thumbup.gif  o dar norejau paklausti, ten radau recepta aguoniniu pyrageliu, kuriame rasoma ant teslos paskleisti maltas aguonas. tai tiesiai is pokelio jas ir berti sausas, ar su vandenuku biski pamaisyt ?  g.gif  blush2.gif
*

nea, ten pyrageliai yra daryti su specialiai skirtomis aguonomis. Uzeik ant uzraso, rasi nuotrauka mirksiukas.gif bet jei nori daryti tuos pyragelius, idara gali pasidaryti toki pati kaip aguoninnio ragelio tik aisku per puse maziau jo beto nebutina deti cukatu . Tikrai labai geras tas ragelio idaras thumbup.gif as tik ji dabar ir tedarau blush2.gif
daividija
QUOTE(Lion @ 2010 04 14, 22:13)
Pagaliau radau cheesecake'o receptą, kuris įtiko mano nesveikiems skonio receptoriams  doh.gif  biggrin.gif 

Su mano megstamiausiais vaisiais wub.gif atrodo pasakiskais thumbup.gif
Cosette
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 04 15, 09:05)
*

šimtalapis... 4u.gif
ziwiliute
sveikos kepejeles

temos uzbaigimui atnesu vakaryksti labai skanu pyraga. ieskojau recepto, nes turejau kiauniu, reikejo sunaudoti.

pyrago originalu recepta emiau is cia

Dresdner Eierschecke

Dresdeno kiausiniu pyragas

Pirmam sluoksniui:
50 g margarino
50 g cukraus
2 kiausiniai
100 g miltu
1 a.s kepimo milteliu

antram sluoksniui:
500 g varskes
2 kiausiniai
150 g zukraus

treciam sluoksniui:
1 pakelis vanilinio pudingo, pieno (pagal pakelio recepta)
125 g. sviesto, islydyto
75 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
3 kiausiniai
galima kapotu migdolu.

Gaminimo procesas:
Is pradziu issiverdam vanilini pudinga pagal aprasyma ant pakelio TIK BE CUKRAUS,nes paskui bus per saldu. Leidziam pudingui atvesti, tik tada pradedam ruosti pyraga. Paruosiam kepimo forma, recepte raso geriausia stiklini inda,as emiau kvadratines atidaroma forma . ja truputi su sviestu istepam. Tada imam pirmo sluoksnio produktus ir paruosiam tesla, sudedam ja i kepimo inda ir kepam apie 10 minuciu kol graziai pagels.
Tuo metu kai pirmas sluoksnis kepa daromes antra varskes sluoksni. Varske, kiausinius bei cukru sumaisome ir paliekam stoveti.

Gaminame trecia sluoskni. Pudinga gerai isplakame. Kiausinius atskiriame, pudinga su sviestu ir kiausinio tryniu ismaisome, sudedame cukru, gerai ismaisome. kiausinio baltyma su vaniliniu sukrumi isplakame. Kiausinio baltyma atsargiai, letai imaisome i pudingo mase.

Iskepusi ir net gal atvesusi pirma sluoksni aptepame antru varskes sluoksniu, ant virsaus uzpilame trecia sluoksni, galima kapotomis migdolu plokstelemis pabarstyti ir kepame 180 laipsniu orkaiteje , apie 45 minuciu.

Galima atvesusi valgyti, bet 12 valandu apstovejes dar skanesnis, isigeres.

As ragavau pastovejusi kokias 2 valandas, nepakartojamo skonio pyragas, toks slapias, sultingas buvo...pastovejes saldytuve jis susigere... tvirtesnis pasidare, bet vis tiek toks lengvas bet sultingas.

user posted image

labai atsiprasau uz nuotraukos kokybe, pyragas is tikru 100 kartu skanesnis nei nuotraukoje atrodo. blush2.gif
daividija
QUOTE(ziwiliute @ 2010 04 15, 08:51)
sveikos kepejeles

temos uzbaigimui atnesu vakaryksti labai skanu pyraga. ieskojau recepto, nes turejau kiauniu, reikejo sunaudoti.

pyrago originalu recepta emiau is cia

Atrodo skaniai,beje,cia mano megstamiausias pyragu puslapis,esu laaabai daug is cia kepusi thumbup.gif
knopke*
toks ir turi buti kokoso pienas, pirma karta net galiojimus ziurejau, atsidariau 2 dezute, o gi ziuriutas pats, man ir buvo lengvas sokas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Alexandra.R.
QUOTE(ziwiliute @ 2010 04 15, 10:51)

Dresdeno kiausiniu pyragas

*

Atrodo tikrai graziai ir butinai gaminsiu, tik truputi suabejojau... kaip labai didele skarda tam pyragui imti? g.gif O gal visai nedidele? g.gif
ziwiliute

Alexandra.R nu zinok tikrai nereikia dideles, mano atidaroma keturkampe 23x23cm pats tas buvo , galima ir atidaromoje apvalioje manau mirksiukas.gif
sekmes!

daividija - mano ir megstamiausias puslapiukas, as dar su sena vokiska receptu knyga palyginu/patobulinu, visada liuks gaunasi mirksiukas.gif
lineva
QUOTE(Lion @ 2010 04 15, 01:13)

*

biggrin.gif thumbup.gif desretelis essen.gif , o dar, kai toks aprasymas, tai isvis viskas thumbup.gif
dvynuke85
ateinu atsiprasyt,nes i nauja tema idejau kelias nuotraukas,nepastebejus kad sita tema dar nebaigta blush2.gif labai nepykit 4u.gif
rugiagele26
QUOTE(dvynuke85 @ 2010 04 15, 21:09)
ateinu atsiprasyt,nes i nauja tema idejau kelias nuotraukas,nepastebejus kad sita tema dar nebaigta blush2.gif labai nepykit 4u.gif
*

REiktu ten ir receptu..
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.