~Beauty~
2010 02 10, 10:42
Viduriai užkietėja 40 proc. nėščiųjų. Kadangi nėštumo metu daugelio vaistų vartoti negalima, vidurių užkietėjimo gydymas turi būti paremtas fiziologiniais mechanizmais. Patariama gerti daug skysčių (kasdien 6-8 stiklines vandens ar nesaldžių sulčių), valgyti turtingą skaidulinėmis medžiagomis maistą (skaldytų grūdų ir rupaus malimo miltų duoną; grikių, avižų, miežinių, kvietinių kruopų košes, dribsnius, daržoves ir vaisius, ypač džiovintas slyvas) Saugiausi ir fiziologiškiausi laisvinamieji yra maistinės skaidulos. Kviečių sėlenos yra vienos veiksmingiausių skaidulinių laisvinamųjų. Jos išmatų tūrį didina akivaizdžiai, tai priklauso nuo dozės. Blogai besimaitinančios turėtų kiekvieno valgio metu prisidėti po 26 valgomuosius šaukštus neapdorotų sėlenų ir užsigerti stikline vandens ar kitokio gėrimo. Pirmas 35 dienas didesnio laisvinamojo poveikio gali nebūti. Lėtiniam vidurių užkietėjimui sumažinti gali prireikti keleto savaičių. Žaliose daržovėse ir vaisiuose yra tirpių skaidulų, kurios paprastai neatstoja sėlenų. Reikėtų žinoti, kad, vartojant daug skaidulų, gali kauptis dujos ir pūsti pilvą. Šį poveikį galima sureguliuoti pradedant vartoti mažesnį skaidulų kiekį ir jį lėtai didinant iki toleruojamo bei veiksmingo. Taipogi nėštumo metu negalima skirti ricinos aliejaus, nes jis gali sukelti stiprius gimdos raumenų susitraukimus. Sena tema: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=64631
su tom dziovintom slyvom tai pirmiausia tinkamai jas pasiruoskite. Visi dziovinti vaisiai tiek nupurksti, kad baisu. Pamirkius vandeni bent kelis kartus gerai nuplikykite verdanciu vandeniu.
Jugita29
2010 02 12, 11:40
Man padeda spanguoles arba Lepikolis...
meilikatyte
2010 02 12, 20:12
man tik vienintelis kas padeda tai kivis na suvalgau i dienele po 2-3vnt.kaimyne ir laukesi ir vargo tai ko neisbande patariau ir pabandyt valgyt kivius tai ir dziaugesi jokiu bedu i toleta nueit nebliko  na seip man dar nuo kiviu rukstis kyla bet susipjaustau ir uzsipilu truputi jogurto ir tikrai bedu neber
QUOTE(meilikatyte @ 2010 02 12, 21:12) man tik vienintelis kas padeda tai kivis na suvalgau i dienele po 2-3vnt.kaimyne ir laukesi ir vargo tai ko neisbande patariau ir pabandyt valgyt kivius tai ir dziaugesi jokiu bedu i toleta nueit nebliko  na seip man dar nuo kiviu rukstis kyla bet susipjaustau ir uzsipilu truputi jogurto ir tikrai bedu neber  Siaip man tik kiviai ir tepadeda....  ir rugstys kazkaip nekyla....
man padėjo džiovinti abrikosai, užpyliau verdančiu vandeniu, vėliau skystį išgėriau ir suvalgiau abrikosus, po valandos prasidėjo kelionės į WC  Manau dar veiksmingiau tą padaryti ryte ant tuščio skrandžio
Darjushka
2010 02 16, 16:37
Man labai gerai padeda zalieji obuoliai. 2-3 per diena suvalgius, nera jokiu problemu.
kamilyytee
2010 02 17, 11:34
arba galima pagerti erceflora duo geruju bakteriju, tikrai nepakenks o zarnyno veikla bei virskinimo sistema tikrai sutvarkys
*Katytė*
2010 02 19, 20:06
padeda mineralinis vanduo borjomi
Jurga26
2010 02 24, 08:37
Aš tai kasdien suvalgau kviečių sėlenų su jogurtu
Ryte pries pusrycius geriu kefyra su sauksteliu alyvu aliejaus ir sauksteliu maltu linu semenu.
pukeliux
2010 03 18, 23:44
QUOTE(Baltija @ 2010 02 13, 23:57) man padėjo džiovinti abrikosai, užpyliau verdančiu vandeniu, vėliau skystį išgėriau ir suvalgiau abrikosus, po valandos prasidėjo kelionės į WC  Manau dar veiksmingiau tą padaryti ryte ant tuščio skrandžio  o man, deja, jie nepadeda
niurzga123
2010 03 19, 08:07
man Lepicolis  yra ten kazkos N5 ar N+5, kad nesciom skirtas.. iki tol rijau ir slyvas ir visas kitas "priemones" kilogramais ir nieks nepadejo
šneider
2010 03 21, 18:31
O man lepikolis nepadėjo. Išvis niekas nepadeda, o tuo labiau kad užsimanau tokių maisto produktų mišinių, kad normalus ir suviduriuotu, o man nieko
Lepicolis ir man, deja, nepadejo...
meravigliosa
2010 04 12, 21:54
as atradau savo "laisvinamuosius" - dziovintos figos  tik butina perplikyti keliskart verdanciu vandeniu ar palaikyti uzplikytas ir perplauti tekanciu vandeniu - ir paminksteja (man skaniau) ir svarios kiti dziovinti vaisiai - slyvos, abrikosai, irgi geris, bet figos man super padeda ir dar alki numalsina tarp valgymu
Babylove
2010 04 21, 21:06
Aktuali ir man ši temelė
Nissalija
2010 04 24, 19:10
Kiek zinau, jei esat miegejos miegoti ant nugaros, tai tas ir skatina viduriu uzketejima, nuo 5 men nestumo, jau draudziama guleti ant nugaros!!!
Man niekas nepadeda.... Ir maistą normalų valgau, ir guliu tik ant šono... Gyvenime nebuvo užkietėję viduriai.
parazite26
2010 04 26, 09:01
 Man ir kartais uzketeja vidurei bet valgau daug labai vaisiu kyvis ir man padeda
Zziviliukas
2010 04 26, 09:17
sunki si problema..niekad gyvenime nebuvo uzkietejimu, bet va antras trimestras ir turiu prpblemu..stengiuosi ir gerti skyrsciu, linu semenu alieju,,kiviai, vaisiai...pavyksta kiekviena diena, bet vistiek ne taip kaip iprastai..o kada tai baigsisi???
Deiziuke
2010 04 28, 20:17
o man dar nedgi ir kraujo pasorodo ir gana nemazai  baisu kad kas rimciau nebutu o pas daktarus baisoka eit,nes jau kazkada turejau tokiu problmu bet kazkaip neissityriau buvo praeje ir stai vel atsirado
SimonaV
2010 04 28, 21:32
QUOTE(Nissalija @ 2010 04 24, 20:10) Kiek zinau, jei esat miegejos miegoti ant nugaros, tai tas ir skatina viduriu uzketejima, nuo 5 men nestumo, jau draudziama guleti ant nugaros!!! As tai miegu jau tik ant sonu,bet vistiek viduriukai lb kieti,kankinuosi juodai kita kart  ,iki 12sav.vemiau,o paskui kaip uzkietejo tai iki pat siol,nors jau 28sav.Geriau kazkoki sirupa,bet jis man persaldus,cukraus negaliudaug vartoti,ir vargstu su remens grauzimu,tai kivi,nei jogurto,nei kefyro negaliu praryti  Ir nosis tepa krauju,tokia kaip sloga jau visa nestuma taip Papildyta:QUOTE(Deiziuke @ 2010 04 28, 21:17) o man dar nedgi ir kraujo pasorodo ir gana nemazai  baisu kad kas rimciau nebutu o pas daktarus baisoka eit,nes jau kazkada turejau tokiu problmu bet kazkaip neissityriau buvo praeje ir stai vel atsirado  Nusipirk tepaliuko nuo hemarojaus.Vaistineje buna.Nes jei tau krauju tepa,as tai isstenu kazkaip vis. Papildyta:QUOTE(Robi @ 2010 04 24, 23:00) Man niekas nepadeda.... Ir maistą normalų valgau, ir guliu tik ant šono... Gyvenime nebuvo užkietėję viduriai.  Buna vaistu vaistineje,as gerdavau Lactulose sirupa,bet jis man persaldus,tai isstenu pati.
freza80
2010 04 30, 07:14
O aš ligoninėj radau lankstinuką apie FORLAX  Ten parašyta, kad veikimas vietinis, ne laisvina, o reguliuoja ir kad veikimas pasireiškia tik po dviejų parų. Galima  ir vaikams. Tai dabar bandau Nes liaudiškos priemonės tik pablogino situaciją - ne tik kad viduriai nesusitvarkė, bet ir taip raižė vidurius, kad nežinodavau, kur dėtis...
SimonaV
2010 04 30, 15:17
QUOTE(freza80 @ 2010 04 30, 08:14) O aš ligoninėj radau lankstinuką apie FORLAX  Ten parašyta, kad veikimas vietinis, ne laisvina, o reguliuoja ir kad veikimas pasireiškia tik po dviejų parų. Galima  ir vaikams. Tai dabar bandau Nes liaudiškos priemonės tik pablogino situaciją - ne tik kad viduriai nesusitvarkė, bet ir taip raižė vidurius, kad nežinodavau, kur dėtis...  man tai taip blogai nera,i wc einu tam dalykui kiekv.diena,kad ir kieti,bet isstumiu kazkaip.Vakar po antikuniu isvis lb minksti buvo,o va vakare jau pakietejo.Sriubas stengiuosi valgyti kuo daugiau.Sakau gal pades
L'aurora
2010 04 30, 15:27
pastaruoju metu man kosmaras su siuo dalyku  kadangi sergu diabetu, reikia kuo maziau valgyti angliavandeniu (ne tik saldumynu ir miltiniu, bet ir kruopu bei vaisiu), tad labai paumejo sis dalykas  o kai tik suvalgau kokia slyvike ar kriausike, iskart cukriukas pakyla
freza80
2010 04 30, 18:11
QUOTE(SimonaV @ 2010 04 30, 16:17) man tai taip blogai nera,i wc einu tam dalykui kiekv.diena,kad ir kieti,bet isstumiu kazkaip.Vakar po antikuniu isvis lb minksti buvo,o va vakare jau pakietejo.Sriubas stengiuosi valgyti kuo daugiau.Sakau gal pades  Man irgi nėra taip labai blogai  Tiesiog palengvina patį procesą, nes pastaruoju metu nueinu, pasėdžiu ir .... nieko  O pradėjus gerti ryte ant tuščio skrandžio miltelius su vandeniu atsirado noras vaikščioti į tualetą Kas keisčiausia, sutinku, kad gal per mažai skaidulinių produktų vartoju. Bet gulint ligoninėj ir kapojant jų tas košes, sriubas ir kitą "subalansuotą nėščiosioms" maistą  , rimtus reikalus sugebėjau atlikti tik vieną kartą per savaitę... Tad maistas, mano manymu, labai didelės įtakos neturi. Teko skaityti, kad tiesiog  organizmas trečiame trimestre nuima visus spazmus, tuo pačiu ir žarnyno, kad apsaugotų lialiuką nuo priešlaikinio gimimo. Tad su fiziologija sunku kovoti...
as ir jau viska isbandziau,kas ryta arba uzpiltas slyvas arba kiwius kapoju,plius nusipirkau lepicol,tai lyg lyg karta i diena nueinu,bet jau taip sunkiai,bet man jau ir tai pasiekimas,nes anksciau po 2-4 dienas nieko nepavykdavo
happy girl
2010 04 30, 18:53
Man ir ta pati problemele  na bet radau savo laisvinamuosius  vynuoges arba slyvos. Puse kg vynuogiu ir jau zinau kad uz valandikes pramus:)
<nemiga<pievoje<
2010 04 30, 19:18
QUOTE(L'aurora @ 2010 04 30, 16:27) pastaruoju metu man kosmaras su siuo dalyku  kadangi sergu diabetu, reikia kuo maziau valgyti angliavandeniu (ne tik saldumynu ir miltiniu, bet ir kruopu bei vaisiu), tad labai paumejo sis dalykas  o kai tik suvalgau kokia slyvike ar kriausike, iskart cukriukas pakyla  Jei dar kas to nebandė, tad organizmas nėra pripratęs, galima išsivirti sėlenų košę, truputį dar pasisūdyti ir suveiks garantuota, jei suvalgysit ryte arba vakare ant tuščio skrandžioi. Galima užsipilti jogurto paprasto ar su priedais. Arba dar verdant įmaišyti linų sėmenų. Tų sėlenų (kaip ir sėmenų) kiekvienoj parduotuvėj būna. Arba yra tokie geri dribsniai (na, man veikia), atradau marks and spencer parduotuvėj, kurie pagaminti iš pilno grūdo dribsnių ir sėlenų dribsnių. Tik suvalgius pakuotę reikia padaryti poros savaičių pertrauką, nes organizmas pripranta. Tuose dribsniuose yra ir džiovintų vaisių, kuriuos šiaip galima išrankioti, o patys dribsniai - nesaldinti. Kitoms veikia toks derinys: agurkas su pienu  (nebandžiau) dar kitoms veikia šaukštas aliejaus ryte prieš valgį. (taip pat nebandžiau)
L'aurora
2010 04 30, 19:37
QUOTE(freza80 @ 2010 04 30, 19:11) Tad maistas, mano manymu, labai didelės įtakos neturi. Teko skaityti, kad tiesiog  organizmas trečiame trimestre nuima visus spazmus, tuo pačiu ir žarnyno, kad apsaugotų lialiuką nuo priešlaikinio gimimo. Tad su fiziologija sunku kovoti...  dar ir kaip turi.. man uztenka didele kriause suvalgyt ir viskas susinormalizuoja. tik ta kriause mano atveju turi neigiama poveiki Papildyta:QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2010 04 30, 20:18) Jei dar kas to nebandė, tad organizmas nėra pripratęs, galima išsivirti sėlenų košę, truputį dar pasisūdyti ir suveiks garantuota, jei suvalgysit ryte arba vakare ant tuščio skrandžioi. Galima užsipilti jogurto paprasto ar su priedais. Arba dar verdant įmaišyti linų sėmenų. Tų sėlenų (kaip ir sėmenų) kiekvienoj parduotuvėj būna. Arba yra tokie geri dribsniai (na, man veikia), atradau marks and spencer parduotuvėj, kurie pagaminti iš pilno grūdo dribsnių ir sėlenų dribsnių. Tik suvalgius pakuotę reikia padaryti poros savaičių pertrauką, nes organizmas pripranta. Tuose dribsniuose yra ir džiovintų vaisių, kuriuos šiaip galima išrankioti, o patys dribsniai - nesaldinti. Kitoms veikia toks derinys: agurkas su pienu  (nebandžiau) dar kitoms veikia šaukštas aliejaus ryte prieš valgį. (taip pat nebandžiau) negaliu as jokiu dribsniu vartot, nes jie irgi angliavandeniai  per diena riekele duonos tik galima, o selenos bent jau man nepadeda. kazkada privalgiau ju, tai skrandis pradejo stoti, o i wc nei pro kur
tai va,kad kitoms uztenka ir saltibarsciu suvalgyt arba raugintu kopustu sriubos ir kelias laisvas  bet as galiu kibirais valgyt ir nieko
freza80
2010 05 01, 05:20
QUOTE(L'aurora @ 2010 04 30, 20:37) dar ir kaip turi.. man uztenka didele kriause suvalgyt ir viskas susinormalizuoja. tik ta kriause mano atveju turi neigiama poveiki Papildyta:negaliu as jokiu dribsniu vartot, nes jie irgi angliavandeniai  per diena riekele duonos tik galima, o selenos bent jau man nepadeda. kazkada privalgiau ju, tai skrandis pradejo stoti, o i wc nei pro kur  o kad mane taip veiktų kriaušės...  vienintelis poveikis - nerealus vidurių raižymas
SimonaV
2010 05 01, 06:37
QUOTE(freza80 @ 2010 04 30, 19:11) Man irgi nėra taip labai blogai  Tiesiog palengvina patį procesą, nes pastaruoju metu nueinu, pasėdžiu ir .... nieko  O pradėjus gerti ryte ant tuščio skrandžio miltelius su vandeniu atsirado noras vaikščioti į tualetą Kas keisčiausia, sutinku, kad gal per mažai skaidulinių produktų vartoju. Bet gulint ligoninėj ir kapojant jų tas košes, sriubas ir kitą "subalansuotą nėščiosioms" maistą  , rimtus reikalus sugebėjau atlikti tik vieną kartą per savaitę... Tad maistas, mano manymu, labai didelės įtakos neturi. Teko skaityti, kad tiesiog  organizmas trečiame trimestre nuima visus spazmus, tuo pačiu ir žarnyno, kad apsaugotų lialiuką nuo priešlaikinio gimimo. Tad su fiziologija sunku kovoti...  Man viduriai uzkietejo mazdaug nuo 12-13sav.Ispradziu geriau sirupa Lactulose,o paskui pabaigiau ir viskas,pati pakenciu ir iseina,bet siaip tai kiekv.diena tenka.Kiekvienos organizmas skiriasi,kartais nezinosi gal tai  ,bet man ir anksciau budavo taip Papildyta:o as galvoju ricinos aliejus padetu,tik neturiu jo
-Alice-
2010 05 01, 09:51
Man tai visą gyvenimą buvo problemų su kietais viduriais, tačiau nėštumo metu..... ...kažkoks košmaras..  Ta problemytė man dar labiau paaštrėjo. Kas vakarą užsimerkiu džiovintas slyvas, užsipilu 2 šaukštus sėlenų. Viską išgeriu iškart iš ryto ant tuščio skrandžio. Taip pat kasdien valgau kivius. Tačiau - nieko, jokių pagerėjimo ženklų Iš tikrųjų - ko tik neišbandžiau. Ir vandens daug per dieną geriu, ir vaisių bei daržovių valgau, ir tas sėlenas mirkytas ir slyvas dar per dieną valgau. Sriubos ir košės - tai jau čia kas be ko..... Stengiuosi pamaišyti produktus, kad "pramuštų", bet viskas bergždžiai.... Atsisakiau bet ko, kas kietina vidurius - nevalgau duonos, batono, ryžių, rūkytų ir keptų mėsų ir t.t..... Nu vienu žodžiu - "užkniso juodai". Buvau pas proktologę nuėjusi. Išklausiusi mano problemas pasiūlė dar džiovintų figų užvalgyti, tipo pramuš  Bet ką tu - reikalai nepajudėjo
L'aurora
2010 05 01, 10:18
QUOTE(erika08 @ 2010 05 01, 10:51) Man tai visą gyvenimą buvo problemų su kietais viduriais, tačiau nėštumo metu..... ...kažkoks košmaras..  Ta problemytė man dar labiau paaštrėjo. Kas vakarą užsimerkiu džiovintas slyvas, užsipilu 2 šaukštus sėlenų. Viską išgeriu iškart iš ryto ant tuščio skrandžio. Taip pat kasdien valgau kivius. Tačiau - nieko, jokių pagerėjimo ženklų Iš tikrųjų - ko tik neišbandžiau. Ir vandens daug per dieną geriu, ir vaisių bei daržovių valgau, ir tas sėlenas mirkytas ir slyvas dar per dieną valgau. Sriubos ir košės - tai jau čia kas be ko..... Stengiuosi pamaišyti produktus, kad "pramuštų", bet viskas bergždžiai.... Atsisakiau bet ko, kas kietina vidurius - nevalgau duonos, batono, ryžių, rūkytų ir keptų mėsų ir t.t..... Nu vienu žodžiu - "užkniso juodai". Buvau pas proktologę nuėjusi. Išklausiusi mano problemas pasiūlė dar džiovintų figų užvalgyti, tipo pramuš  Bet ką tu - reikalai nepajudėjo  siaip man "activia" padedavo, bet suvalgyti reikedavo nemaza kieki iskart, tad nusipirkus 4 indeliu pakuote prie tv skaniai suslamsdavau  gaila, dabar to daryt negaliu
nu reiks ir man tas figas pabandyt,nes jau nuo slyvu,kiwi ir kosiu lyg lyg buvo reikalai pajudeja(nors ir letai),bet va kai pradejau gelezi gerti,tai vel tas pats  reiktu kazkakokiu kitokiu butu man ta gelezi pasikelti,nes tabletes ,tai ojojoj kaip kietina vidurius
Kai yra kombinacija viduriu uzkietejimo ir nevirskinimo, tai isvis nekas...
Man skrandis visiskai nedirba, maistas apacion neina. Stovi skrandyje ir rugsta, oioi... Tie skaiduliniai produktai gerai pravalo virskinima, nes skrandziui daug darbuotis juos virskinant reikia, bet jei skrandis nedirba, tai jie tik pablogina reikala...
Vienintelis dalykas, kuris siek tiek padeda- iskrovos dienos kas dvi- tris dienas. (cia as daugiau sneku, kas liecia nevirskinima)
-Alice-
2010 05 01, 14:23
QUOTE(L'aurora @ 2010 05 01, 10:18) siaip man "activia" padedavo, bet suvalgyti reikedavo nemaza kieki iskart, tad nusipirkus 4 indeliu pakuote prie tv skaniai suslamsdavau  gaila, dabar to daryt negaliu  Tai va, aš irgi nei į jogurtus nei į kefyrą nespjaunu. Kefyrą geriu vos ne kasdien. Reiks šiandien nusipirkti ir pabandyti "Activia"  Gal padės. Guodžia tik mintis, kad tiek to laiko čia man ir beliko......
L'aurora
2010 05 01, 15:36
QUOTE(erika08 @ 2010 05 01, 15:23) Tai va, aš irgi nei į jogurtus nei į kefyrą nespjaunu. Kefyrą geriu vos ne kasdien. Reiks šiandien nusipirkti ir pabandyti "Activia"  Gal padės. Guodžia tik mintis, kad tiek to laiko čia man ir beliko......  tai jau nedaug  gal ir taip pratempsi. nors aktivia dar niekam turbut nepakenke. o ir skanu kaip  galeciau kibira suvalgyt
SimonaV
2010 05 02, 14:44
QUOTE(erika08 @ 2010 05 01, 10:51) Man tai visą gyvenimą buvo problemų su kietais viduriais, tačiau nėštumo metu..... ...kažkoks košmaras..  Ta problemytė man dar labiau paaštrėjo. Kas vakarą užsimerkiu džiovintas slyvas, užsipilu 2 šaukštus sėlenų. Viską išgeriu iškart iš ryto ant tuščio skrandžio. Taip pat kasdien valgau kivius. Tačiau - nieko, jokių pagerėjimo ženklų Iš tikrųjų - ko tik neišbandžiau. Ir vandens daug per dieną geriu, ir vaisių bei daržovių valgau, ir tas sėlenas mirkytas ir slyvas dar per dieną valgau. Sriubos ir košės - tai jau čia kas be ko..... Stengiuosi pamaišyti produktus, kad "pramuštų", bet viskas bergždžiai.... Atsisakiau bet ko, kas kietina vidurius - nevalgau duonos, batono, ryžių, rūkytų ir keptų mėsų ir t.t..... Nu vienu žodžiu - "užkniso juodai". Buvau pas proktologę nuėjusi. Išklausiusi mano problemas pasiūlė dar džiovintų figų užvalgyti, tipo pramuš  Bet ką tu - reikalai nepajudėjo  As tai kivi negaliu valgyti,nes taip eda remeni,o kivi dar labiau sukelia man rugsti.Siand.tai kankinausi lb kol is......,bet is ketvirto karto viskas Papildyta:QUOTE(jordan @ 2010 05 01, 14:13) nu reiks ir man tas figas pabandyt,nes jau nuo slyvu,kiwi ir kosiu lyg lyg buvo reikalai pajudeja(nors ir letai),bet va kai pradejau gelezi gerti,tai vel tas pats  reiktu kazkakokiu kitokiu butu man ta gelezi pasikelti,nes tabletes ,tai ojojoj kaip kietina vidurius  as,tai gelezi neseniai pradejau gerti,tikrai neitakoja gelezis iki 27sav.negeriau gelezies,viduriai kaip akmenys ir db tas pats.
freza80
2010 05 02, 15:11
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 02, 15:44) As tai kivi negaliu valgyti,nes taip eda remeni,o kivi dar labiau sukelia man rugsti.Siand.tai kankinausi lb kol is......,bet is ketvirto karto viskas Papildyta:as,tai gelezi neseniai pradejau gerti,tikrai neitakoja gelezis iki 27sav.negeriau gelezies,viduriai kaip akmenys ir db tas pats.  Mane rėmuo nuo bet ko ėda...  Be to, galiu pasigirti pirmais pastebėjimais vartojant Forlax - po kokios savaitės nuo vartojimo pradžios matyti pagerėjimas  Ne tik yra noras eiti rimto pas nykštukus , bet ir greičiau susitvarkau visus reikalus nuėjus
-Alice-
2010 05 03, 11:38
Ai, va dar neparašiau, kad labai gerai viduriams yra virti burokėliai. Va tik nuo virtų burokelių kažkiek ir atsigaudavau  Bet nusibosdavo pastoviai valgyti tą burokėlių sriubą, mišrainę.... Nors mišrainę pasigaminti visai fainiai, ji namie gaminta žymiai skanesnė negu iš prekybcentrio
QUOTE(SimonaV @ 2010 05 02, 14:44) as,tai gelezi neseniai pradejau gerti,tikrai neitakoja gelezis iki 27sav.negeriau gelezies,viduriai kaip akmenys ir db tas pats.  nu zinok mane ir ginas perspejo,kad taip gali nutikti ir tikrai jau jauciu kaip kieteja,tai dabar bandau visus cia parasytus budus dvigubai
almukass
2010 05 05, 16:10
As irgi turiu sia beda ir kas blogiausia jei dvi dienas nepavyksta tuomet galva pradeda skaideti... Tai gine. man liepe nesikankinti ir naudoti zvakutes mirex ar kazkaip panasiai vadinasi, tai dabar jei jau dvi dienas nieko, tai priimu doze ir po 10min. viskas ok:) ir lekiukui nekenkia, galima nors kasdien naudot:)
L'aurora
2010 05 05, 16:31
QUOTE(erika08 @ 2010 05 03, 12:38) Ai, va dar neparašiau, kad labai gerai viduriams yra virti burokėliai. Va tik nuo virtų burokelių kažkiek ir atsigaudavau  Bet nusibosdavo pastoviai valgyti tą burokėlių sriubą, mišrainę.... Nors mišrainę pasigaminti visai fainiai, ji namie gaminta žymiai skanesnė negu iš prekybcentrio  jei misraine, tai geriau ne su majonezu, o su aliejum. geriau pramusa Papildyta:QUOTE(almukass @ 2010 05 05, 17:10) As irgi turiu sia beda ir kas blogiausia jei dvi dienas nepavyksta tuomet galva pradeda skaideti... Tai gine. man liepe nesikankinti ir naudoti zvakutes mirex ar kazkaip panasiai vadinasi, tai dabar jei jau dvi dienas nieko, tai priimu doze ir po 10min. viskas ok:) ir lekiukui nekenkia, galima nors kasdien naudot:) na, man ligoninej sake, kad nuo zvakuciu gali prieslaikinis prasidet, nes jos per daug ten kazka sudirgina ir pradeda gimda traukinetis. teko kelias dienas kankintis su "balastu". stengiaus kentet, nes sake, zvakutes naudojamos kritiniu atveju.
Ksesanko
2010 05 05, 17:12
Irgi turiu ta pacia problema  Pastebejau, kad geriausisiai gelbeja virti burokeliai, morkos ir avizu kose su sviestu. Aisku as irgi emuosi ne vienos priemones. Is vakaro uzpilu sauksteli smulkintu linu semenu (jie beje labai naudingi, nes turi polinesociuju rugsciu) su karstu vandeniu, ten pat imetu pora dziovintu slyvu ir abrikosu. Visa tai isgeriu is ryto ant tuscio skrandzio. Pries tai isgeriu stikline vandens. Palaukiu kokias penkias minutes nir tada jau linu semenys. Gelezi as vartoji kas antra diena. Koses stengiuosi valgyti kiekviena diena. Min. trys kartus i savaite ryte valgau avizu kose su sviestu (po valandos liekiu i tulika  ), o kitomis dienomis per pietus suvalgau kokia kita kose ir butinai troskintas darzoves. Taip pat valgau svieziu darzoviu salotas. Vakare suvalgau jogurto su selenomis arba isgeriu kefiro.
Jungiuosi ir as prie uzkietejusiu burio ir nieko cia nenustebinsiu: ryte - jogurtukas, salotose - selenos, vakare - viena kita dziovinta slyva  Baisiai nemalonu, kai pilveli pucia ir supranti jog esi issiputus ne nuo maziuko viduje  Aliejaus saukstas rytais apskritai labai gerai: is skrandukui ir odai
almukass
2010 05 06, 10:18
QUOTE(L'aurora @ 2010 05 05, 18:31) jei misraine, tai geriau ne su majonezu, o su aliejum. geriau pramusa Papildyta:na, man ligoninej sake, kad nuo zvakuciu gali prieslaikinis prasidet, nes jos per daug ten kazka sudirgina ir pradeda gimda traukinetis. teko kelias dienas kankintis su "balastu". stengiaus kentet, nes sake, zvakutes naudojamos kritiniu atveju. Kai dielis nestumas gal ir taip, bet kai mums tik 8sav. tai manau nepakenks, bet zinoma, geriau apsaiti be ju:)
Si nestuma bedu nera, bet visad padedavo slyvine activia arba burokeliai
|
|