Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vidurių užkietėjimas, nevirškinimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
JolantuxUK
Sveikos, man padeda nuo abieju neegalavimu - sriuba smile.gif aisku obuoliukai irgi, bet vat sriubos suvalgius iskarto pradeda dirbti skrandis smile.gif
LunRi
oi,kokia pazistama beda... man gine pasiule gerti "dphalac", bet nieko jis man visiskai nepadejo..tai emiausi liaudisku priemoniu ir, ziuriu,kad visai nieko smile.gif kiekviena vakara suvalgau juodos duonos riekele, aptepta semenu aliejumi. toks idomus skonis,bet visai nieko. ir dar kiekviena ryta valgau kvieciu selenas su pasukom. tai va, tokie mano "kovos metodai"... smile.gif
September_Lady
manau pirmas dalykas ir pats paprasciausias, visoms prieinamas...saziningai vartoti vandeni 2l/d maziausiai mirksiukas.gif
o paskui obuoliai, slyvos, kefyras, ragintu kopustu sriuba, darzoviu daugiau priklausomai, kam nuo ko atlaisvina rolleyes.gif
Linutas
Vidiuriu uzkietejima isjudinau dziovintomis slyvomis, bet nevirskinimas - dabar baisiausias mane kankinantis simptomas! doh.gif
saule19841984
As taip pat turejau ta problema dar pries nestuke.gif
Drauge patare linu seklas (linseed). Tai bandysiu i maista deti, o gal pades thumbup.gif

Buvau pas gydytoja, tai sake gali buti daug komplikaciju nestumui del uzkietejusiu viduriu doh.gif
agatas85
QUOTE(saule19841984 @ 2010 12 21, 13:42)
As taip pat turejau ta problema dar pries  nestuke.gif
Drauge patare linu seklas (linseed). Tai bandysiu i maista deti, o gal pades  thumbup.gif

Buvau pas gydytoja, tai sake gali buti daug komplikaciju nestumui del uzkietejusiu viduriu  doh.gif
*

Idomu kokios tai gali buti komplikacijos? zinau kad negali stangintis nes tai gali issaukti gimdyma. O kas dar? Ar gali kartais ilgas maisto puvimas zarnyne kazkaip perduoti koki uzdegima ar apsinuodijima vaikeliui g.gif
Prikolnaja
mane irgi kankina sita problema unsure.gif
viskuo cia pasiskaiciau, vaistu nesinori, o nuo ko pradeti, nekaip nesugalvoju verysad.gif ar slyvu, ar obuoliu ar dar ko nors...
sriubas valgau kasdien ir nieko, na tik dar beda labai mazai skysciu suvartoju g.gif niekaip neprisiverciu kaip as sakau gerti be reikalo... manes netroskina, tai ir negeriu doh.gif
cia greiciausiai ir visa beda unsure.gif
agatas85
Siandien ir pabandziau visko po truputi ir pramuse aciu Dievuliu doh.gif Pirmiausiai is vakaro uzpyliau karsto vandens ant triju abrikosu, o siandien ryte ant tuscio skrandzio isgeriau ta saldu vandenuka, suvalgiau tuos abrikosus. po kiek laiko vietoj arbatos isgeriau stikline slyvu nektaro, o dar veliau pradejau valgyti Activia su slyvomis ir saukstu kvieciu gemelu bet taip ir nespejau davalgyti kaio jau begau i WC thumbup.gif vat tokia mano istorija, dar siandien zadu tik valgyti bulviu kose su kefyru, sultys su gemalais, o ryt diena pradesiu nuo abrikosu. tikiuosi viskas susitvarkys. ir jokiu naminiu sudyty lasinuku verysad.gif , gerai keptos mesos, picu blink.gif
emiliuxas
QUOTE(agatas85 @ 2011 01 24, 14:20)
Idomu kokios tai gali buti komplikacijos? zinau kad negali stangintis nes tai gali issaukti gimdyma. O kas dar?  Ar gali kartais ilgas maisto puvimas zarnyne kazkaip perduoti koki uzdegima ar apsinuodijima vaikeliui  g.gif
*

teoriskai zinoma per ilgai nesitustinant i organizma patenka daugiau toksiniu medziagu, pliu gali atsirasti hemarojus.

o mane kankina rugsciu kilimas ir nevirskinimas. kaip gelbejat save tokiais atvejais?
gegne2
QUOTE(emiliuxas @ 2011 01 25, 14:08)
teoriskai zinoma per ilgai nesitustinant i organizma patenka daugiau toksiniu medziagu, pliu gali atsirasti hemarojus.

o mane kankina rugsciu kilimas ir nevirskinimas. kaip gelbejat save tokiais atvejais?
*

Nuo rugsties kilimo padeda Frutin tabletes, laisvai galima nesciom ir nevalgyti saldumynu, gazuotu ir kitokiu skrandi dirginanciu maisto produktu. Iki miego nevalgyti min 3h.
O nuo viduriu uzkietejimo paskutiniu metu padeda vanduo su citrinos grezineliu. nestuke.gif
Elee
Nuo vidurių kietėjimo tai man gerai burokėlių salotos. Kai pavalgau ne už ilgo ir lekiu į WC. Bet šiaip dabar kietėja nuo geležies vaistukų,tai vieną dieną praleidus dozę vėl gerai tuštinuosi.
vėtrė 9
As itariu kad nuo gelezies tableciu rugstys kyla.
Nes kai negeriu taiviskas puikiai. jau galvojau kad vaikasnusileido ir skrandzio nebespaudzia,bet tie vitaminai... ir vel.
Ar kam taip buna ?
kipsiux
sveikutes visos smile.gif nezinau ar apie tai kalbama sioje temoje, bet kaip vaduojates nuo pilvo putimo? blink.gif ar galima nesciosioms vartoti colinox lasiukus nuo viduriu putimo? g.gif
Kasulia
o man padeda toks budas - ryte ant tuscio skrandzio isgeriu kiek daugiau nei puse stiklines slyvu sulciu (tik renkuosi saldesnes), tada dar vakare tiek pat. Problemu nera rolleyes.gif
Nuotaikele
Man rūgštį numalšinti padėdavo pienas, patartina valgyti mažiau miltinių patiekalų schmoll.gif
blue_pixie
Turiu rimtą įtarimą, kad nuo geležies ėmė rūgštys kilti, nes nustojus gerti per porą dienų pasidarė geriau. Kai būdavo labai blogai padėdavo avižinė košė ax.gif
Su vidurių užkietėjimu problemų nelabai turiu, bet porą kartų reikėjo pagalbos. Atsitiktinai pastebėjau, kad labai padeda kompotas su džiovintais abrikosais ir slyvomis blush2.gif Vartokite atsakingai biggrin.gif
Carolina123
as valgau dziovintas fygas smile.gif tai padeda
medeya
kiviai ir mano patikrinta priemone, tai liuks, tik tinka kam rugstys nekyla smile.gif o prie duphalac organizmas itin greitai priprato, gal per 2 sav, ir vel nieko nebepadejo jis man
Jurgel
man obuoliai super padeda thumbup.gif dar slyvos dziovintos, o va kiviai jokio poveikio schmoll.gif
laimingiausiamama
Man padeda burokėliai, slyvų sultys ir kiviai thumbup.gif
ginciucha
Slyvos,slyvu sultys,puikus pagalbininkas thumbup.gif
Monet
O man šviežios slyvos nepadeda, o nuo džiovintų labai pučia pilvą. mano atradimas Lepicol thumbup.gif Jo gana naturali sudėtis ir jį naudoju jau gana ilgai...
Pumpurėlis
QUOTE(Monet @ 2011 09 29, 09:47)
O man šviežios slyvos nepadeda, o nuo džiovintų labai pučia pilvą. mano atradimas Lepicol thumbup.gif Jo gana naturali sudėtis ir jį naudoju jau gana ilgai...
*

Taip, man irgi gydytoja parekomandavo Lepicol, tai gysločio skaidulos. Aš geriu Lepicol su virškinimo fermentais, nes visuomet turėjau bėdų su virškinimu. Va jau turbūt trečias mėnuo vartoju dukart dienoj ir labai džiaugiuosi - tiek virškinimas tvarkoj, tiek nėra jokių bėdų su pilvo pūtimu ar pan. nemaloniais dalykais thumbup.gif
Vaideath
Man niekasnepadeda dariausi zarnyno tyrim rado priezasty o jai panaikinti budu ne taip ir vargstu iki siol,pastojus vargelis padidejo zymiai....
deimina12
slyvos, daug skysciu, fizinis aktyvumas...
bet man labiausiai padejo koses
nera geresniu laisvinamuju kaip ryte dubenelis avizines koses
gaila kad tai atradau tik paskutinius 2 nestumo menesius
visa nestuma kankinausi su siaubingu uzkietejimu
Zip
QUOTE(Monet @ 2011 09 29, 08:47)
*

QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 10 01, 20:16)
Taip, man irgi gydytoja parekomandavo Lepicol, tai gysločio skaidulos. Aš geriu Lepicol su virškinimo fermentais, nes visuomet turėjau bėdų su virškinimu. Va jau turbūt trečias mėnuo vartoju dukart dienoj ir labai džiaugiuosi - tiek virškinimas tvarkoj, tiek nėra jokių bėdų su pilvo pūtimu ar pan. nemaloniais dalykais  thumbup.gif
*

Aš irgi vartoju Lepicol 2/d. tik kažkaip neprisipratinu vis jo - tai nesuveikia, tai viduriukus paleidžia blush2.gif kaip jūs geriat? Kaip nurodyta ant pakuotės - 1 a.š. su daug skysčio 30 min prieš valgį?
arbataa
sveikos,

nesilaukiu, bet mane taip pat kankina ši bėda-kartais užkietėja ir po 5-6d, dažnai raižo taip, kad tik gulėti pilvą apsikabinus norisi... žiauru. prasidėjo prieš keletą mėn ir net nelabai žinau, kodėl..
pasiskaitinėjau pas jus ir daug gerų idėjų prisigaudžiau. taigi jau savaitę valgau daug čia rekomenduotų produktų, pradėjau prisižiūrėti, kad išgerčiau tuos beveik 2l vandens. ir jau jaučiu šiokius tokius pagerėjimus!

o norėjau paklausti, kokie produktai skatina užkietėjimą ar nevirškinimą. (mėsos nevalgau, tai neaktualu) šviesi duona? bulviniai produktai gal dar? ko reikėtų šiek tiek vengti ar mažiau valgyti?

ačiū merginos!
pipiriuke30
Aš geriu slyvų sultis arba džiovintas slyvas valgau mirksiukas.gif O jei ir tai nepadeda, išgeriu kefyro, bet paskui labai raižo pilvą, tai vėl bėda doh.gif
puma
As kaip ir daugelis valgau slyvas, kadangi sode derliaus siemet nebuvo, teko prekybcentryj pirkti, manau pakaks tik tiek, nereiks sulciu ar pan. ar kitokiu priemoniu 4u.gif
index
Na va prisiskaičiau reikės išbandyt ko dar nebandžiau, nes kol kas niekas nepadėjo.. o tai WC jau ir vaiką pamest bijau besistengdama. doh.gif
Bonama
sendien prisipirkau IKI parduotuveje Cido sulciu (slyvu) su 30 % nuolaida ir dziovintu slyvu su 20% nuolaida thumbup.gif
Gunia
QUOTE(ginciucha @ 2011 09 29, 09:06)
Slyvos,slyvu sultys,puikus pagalbininkas thumbup.gif
*

Man irgi padejo slyvos ir slyvu sultys drinks_cheers.gif
Beje, gydytoja dar buvo rekomendavus Duphalak'a, bet neteko pabandyt ax.gif
Alicee
as irgi turiu beda su kietejanciais viduriais, bet labai nemegstu slyvu sulciu, tai valgau burokelius.ne vienus , zinoma.burokeliu sriuba verdu, saltibarscius, prie antro patiekalo marinuotu burokeliu uzkertu(vyro mama primarinavus turi, tai dziaugiuos, kad ne parduotuviniai) ir kol kas padeda:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.