Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vidurių užkietėjimas, nevirškinimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
L'aurora
isvis, reikia ne tik mityba reguliuoti, bet ir stengtis kuo daugiau vaikscioti
freza80
QUOTE(L'aurora @ 2010 05 07, 00:09)
isvis, reikia ne tik mityba reguliuoti, bet ir stengtis kuo daugiau vaikscioti
*

oi, kad galėčiau daug vaikščioti doh.gif iki nestuke.gif mano vienintelis sportas buvo nueiti daug daug km ax.gif dabar kaip ir noras yra, bet pilvas sako - tu gal geriau pagulėk schmoll.gif Nes paskutinėmis dienomis taip surakina verysad.gif Užvakar jau maniau sėsiu ant šaligatvio ir niekur neisiu, nors iki namų buvo tik koks šimtas metrų... blush2.gif o į ligoninę vėl nesinori schmoll.gif
SimonaV
QUOTE(IRIM @ 2010 05 05, 21:44)
Jungiuosi ir as prie uzkietejusiu burio ir nieko cia nenustebinsiu: ryte - jogurtukas, salotose - selenos, vakare - viena kita dziovinta slyva thumbup.gif  Baisiai nemalonu, kai pilveli pucia ir supranti jog esi issiputus ne nuo maziuko viduje  doh.gif Aliejaus saukstas rytais apskritai labai gerai: is skrandukui ir odai  nestuke.gif
*

o as,tai bijau ir steneti,kad nepradeciau gimdyt be laiko biggrin.gif ,bet jogurta Aktivia labai padeda,dar pavartoju sirupo Lactulse,tai nereikia kankintis perdaug,o gelezi isgeriu i vakara,kai gerai issitustinu.Istikruju nemalonu,bet gydytoja sako,kad del leliuko tie viduriai uzkieteje,bet jau vis raminu save,kad nebe taip jau daug beliko,jau iskopiau iki 28sav.Pradzia buvo baisiausia,kai reikejo vemti visa menesi.Db jau bedos praeityje,o kai gims pasimrs visi nemalonumai manau.Stiprybes visoms! mirksiukas.gif
jordan
as ir bandau dar plius ir activia,bet va pastebejau,kad nuo braskines labai rukstys pradejo kilti,tai isbandziau slyvine,ir visai gerai thumbup.gif reik kakaip prisiverst tas koses kiekviena ryta suvalgyt,nes siaip nelabai as jas megstu,bet matau,kad kuo toliau tuo labiau man ta gelezis apsunkina si procesa doh.gif gal kitos maziau jos geria,nes as tai po 2 tab per diena blink.gif
čiaudanti bitė
Vandens daug geriu noriu ar nenoriu... obuolių valgau, tada ir vidurių užkietėjimas taip nekamuoja. Kai laukiausi sūnelio buvau atradus kivius. Vos vienas per dieną darė stebuklus tongue.gif

Nuo geležies papildų ir man labiausiai kietėja doh.gif Savaitę gėriau po dvi tabletes dabar vėl po vieną.
Egloshke
O ar yra pas kurią nevirškinimo jausmas? Man prasidėjo antras trimestras, bet va užvalgau, dažniausiai po pietų, ir toks jausmas, kad viskas stovi skrandyje doh.gif Toks ne tai pykinimas, bet stovintis skrandis, rūgauju pastoviai kaip kokia užsikišusi kriauklė blush2.gif Ir galvoju, ar aš čia ką netinkamo valgau, ar per daug iš karto blush2.gif o gal čia kokios rimtesnės problemos g.gif
dvynuke85
QUOTE(Egloshke @ 2010 05 12, 14:37)
O ar yra pas kurią nevirškinimo jausmas? Man prasidėjo antras trimestras, bet va užvalgau, dažniausiai po pietų, ir toks jausmas, kad viskas stovi skrandyje doh.gif Toks ne tai pykinimas, bet stovintis skrandis, rūgauju pastoviai kaip kokia užsikišusi kriauklė blush2.gif  Ir galvoju, ar aš čia ką netinkamo valgau, ar per daug iš karto blush2.gif o gal čia kokios rimtesnės problemos g.gif
*

oi kaip as tave suprantu,tik man neiseina rugaut ir dazniausiai tai baigiasi vemimu.su pirma taip ir pravemiau iki galo nestumo,o sikart pakolkas dar tik kokius5kartus buvo gal neisibeges doh.gif o kaip tai palengvint tai ir nezinau.
Ksesanko
QUOTE(jordan @ 2010 05 09, 08:15)
as ir bandau dar plius ir activia,bet va pastebejau,kad nuo braskines labai rukstys pradejo kilti,tai isbandziau slyvine,ir visai gerai  thumbup.gif reik kakaip prisiverst tas koses kiekviena ryta suvalgyt,nes siaip nelabai as jas megstu,bet matau,kad kuo toliau tuo labiau man ta gelezis apsunkina si procesa  doh.gif gal kitos maziau jos geria,nes as tai po 2 tab per diena  blink.gif
*

Oho, tikrai daug gelezies. As su viduriu uzketejimu kovoti pradejau nuo 4 menesio. Gelezi geriu po 1 tab. kas antra diena. Kai geriau kiekviena diena, tai po savaites viduriu uzketejimo taip pilva pradejo raizyti, kad pagalvojau, jog man koks apendicitas.. Tai, jei geri po 2 tab. kiekviena diena...tai is viso. Nemanau, kad viduriu uzketejimas yra geriau, negu gelezis smile.gif Siaip avizu kose suvalgyta is ryto super padeda. Ir dar noreciau pasakyti, kad gelezies isisavinima ziauriai stabdo pieno produktai. Todel patartina nevalgyti 3 val. pieno produktu, kai gelezi pavartoji. Cia dar kazkas rase, kad vakare isgeria. Siaip gelezi patartina is ryto ir ant tuscio skrandzio. As dar butinai ka nors su vitaminu C suvalgau, nes tada gelezis geriau pasisavina. O siaip stengiuosi gauti gelezi is naturaliu produktu. Rudeni tai man gelezi iki normos pakele dilgeliu arbata ir granatai. Daug gelezies yra burokeliuose (kurie gerai vidurius laisvina smile.gif), grikiu koseje ir kiviuose smile.gif
Cider
Man nuo viduriu uzkietejimo labiausiai padeda dziovinti abrikosai, as juos uzplikinu karstu vandeniu palaikau truputi tada skysty isgeriu ir vaisius suvalgau jokiu problemu nelieka
Itane
Nuo viduriu uzkietejimo man padeda burokeliu salotos blush2.gif taip pat kefyras, kai jo daugiau isgeriu, arba pienukas ax.gif
Selva
QUOTE(Egloshke @ 2010 05 12, 12:37)
O ar yra pas kurią nevirškinimo jausmas? Man prasidėjo antras trimestras, bet va užvalgau, dažniausiai po pietų, ir toks jausmas, kad viskas stovi skrandyje doh.gif Toks ne tai pykinimas, bet stovintis skrandis, rūgauju pastoviai kaip kokia užsikišusi kriauklė blush2.gif  Ir galvoju, ar aš čia ką netinkamo valgau, ar per daug iš karto blush2.gif o gal čia kokios rimtesnės problemos g.gif
*

Taip, man buvo ir tesesi savaite, bet nevirskinimas tokio lygio, kad maistas nei i viena, nei i kita gala nejudejo, nuolatinis rugavimas ir oro gadinimas, svajojau apie vemima ir skrandzio istustinima, bet nepavyko net susikisus pirstus...

Padejo vienintelis dalykas- griezta dieta kelias dienas gazuotas mineralinis ir baronkytes + dziuveseliai. Pora dienu net ir tokio raciono skrandis nevirskino, bet po to susitvarke 4u.gif

Sveikatos ir kantrybes 4u.gif
SimonaV

as taip pat geriu gelezi ir kiekviena diena,nes kraujyje trukumas,nu irgi buna,kad begalo uzkieteja.Ir vandeni geriu,ir dziovintas slyvas valgiau,ir sirupa vartoju kita kart,ir Aktivia jogurta valgiau,rugstis sukyla,jei vaikiukas spaudzia kazkaip skrandi ar tulzi nezinau,db supratau,kad pasislenka kitur ir nera rugsties.Siand.issikepiau tarkiniu blynu su alyvuogiu aliejum,tai thumbup.gif ,patarimas kam kieteja viduriai vartoti maiste alyvuogiu alieju.Gazuotas gerimas siaip nera gerai kudikiui manau...
sija8
Jau nebezinau net ka daryti su tais uzkietejusiais viduriais doh.gif Siandien maniau isprotesiu. Susidaro toks kamstis, kad nors tu ka daryk. Neimanoma visiskai pasitustinti. Spaudimas tarpvieteje didziulis doh.gif , bet procesas nevyksta. Steneti bijau. Be microlax nepavyko niekaip. Vienu metu maniau, kad pagimdysiu... verysad.gif Nebepadeda jokie kefyrai, pasukos, semenys, dziov.vaisiai... verysad.gif Guodziuosi, kad nedaug beliko, tik baisu del to suzydejusio hemorojaus. verysad.gif
kurapka
daug kam padeda ryte tik atsikelus isgerti stiklinia vandens o po gero pusvalandzio valgyti. bent jau as taip darau tai man net sulaisveja viduriai ir net is ryto kelis kartus lekiu, kieti tikrai nebuna, siulau pabandyti, gal pades.
sija8
QUOTE(kurapka @ 2010 06 02, 14:18)
daug kam padeda ryte tik atsikelus isgerti stiklinia vandens o po gero pusvalandzio valgyti. bent jau as taip darau tai man net sulaisveja viduriai ir net is ryto kelis kartus lekiu, kieti tikrai nebuna, siulau pabandyti, gal pades.
*

As ant tuscio skrandzio geriu maltas semenis, uzplikytas is vakaro stikline vandens, suvalgau dziov.abrikosu arba slyvu, isgeriu pasuku stikline - ir NIEKO schmoll.gif
elenuxus
Sita problema pavyko isspresti sitaip, tad galiu pasidalinti.Ryte pusryciams miusli su pienuku.Ne kokie sausi pusryciai, o miusli, su ivairiom kruopom, dziovintu vaisiu gabaleliais...po savaites supratau, kad cia grynas drenazas pilvukui blink.gif Ir i diena nemaziau nei 2 stiklines slyvu sulciu, geriausia lietuviskos stikliniuose bueliuse ar trilitrainyje.Vakare po vakarienes jogurto indelis BIOS, ekologiskas lietuviskas jogurtas.Zodziu, viskas puikiai susitvarke.Jei viena ar kita dalyka praleidziu jau jokios reiksmes, bet stengiuosi laikytis sito plano, nes buvo laikotarpis, kai buvo laaabai sunku...nebenoreciau doh.gif
L'aurora
sveikutes. atradau ir as buda nuo uzkietejimo - valgau mieziniu kruopu kose. man ji laaaabai skani o ir padeda nuo sios problemos thumbup.gif
Gabriete
QUOTE(sija8 @ 2010 05 31, 19:50)
Jau nebezinau net ka daryti su tais uzkietejusiais viduriais  doh.gif Siandien maniau isprotesiu. Susidaro toks kamstis, kad nors tu ka daryk. Neimanoma visiskai pasitustinti. Spaudimas tarpvieteje didziulis doh.gif , bet procesas nevyksta. Steneti bijau.  Be microlax nepavyko niekaip. Vienu metu maniau, kad pagimdysiu...  verysad.gif Nebepadeda jokie kefyrai, pasukos, semenys, dziov.vaisiai...  verysad.gif Guodziuosi, kad nedaug beliko, tik baisu del to suzydejusio hemorojaus.  verysad.gif
*

Labai pažįstamas jausmas, žinau, koks tai "malonumas". Man taip pat niekas nepadejo (Microlax, sėlenos, slyvos, Mukofalk), viduriai kietįjo žiauriai. Bet atradau veiksmingą, mane gelbėjusį būdą-ryte ant tuščio skrandžio vienu prisedimu išgerti 200-400 ml Coca-Colos. Suveikdavo iš karto, kaip geri laisvinamieji (draugė sakė, kad ją tokių pačiu būdu gelbėdavo stipri kava, tik aš jos negeriu). Aišku, žinau, kad tokiu gėrimų nėštumo metu reikia vengti, bet ką padarysi. Tik tai mane ir gelbėjo
Ksesanko
QUOTE(L'aurora @ 2010 06 04, 21:59)
sveikutes. atradau ir as buda nuo uzkietejimo - valgau mieziniu kruopu kose. man ji laaaabai skani o ir padeda nuo sios problemos  thumbup.gif
*

O man avizu kose su sviestu ir ant tuscio skrandzio isgertas saukstelis alyvuogiu aliejaus smile.gif Taip pat dienos metu i darzoviu salotas pilu alyvuogiu aliejaus smile.gif Siaip manau visos koses padeda smile.gif
lauramal
Man tai padejo saltibarsciai
Zziviliukas
vasara dabar, tai saltibarsciai turi padeti-nes burokeliai lasivina. braskes-tikrai laisvina..valgau ir braskes ir daug darzoviu-ir nebera problemu
Anchelika
Sveikos 4u.gif
O mikrolax klizmute nestumo metu ar galima naudoti kai jau yra didele beda? mano nestumas dar nedidelis, bet bijau ar nepakenks.. g.gif
Ksesanko
QUOTE(sija8 @ 2010 06 02, 14:25)
As ant tuscio skrandzio geriu maltas semenis, uzplikytas is vakaro stikline vandens, suvalgau dziov.abrikosu arba slyvu, isgeriu pasuku stikline - ir NIEKO  schmoll.gif
*

Is ryto pas mane ta pati prtocedura smile.gif Tik dar valgau avizu kose su dziovintais abrikosai, razinomis ir slyvomis. Padeda ne visada....Jei nepadejo, tai tada isgeriu ant tuscio skrandzio apie 6 val. ryto (kai atsikeliu i tualeta) sauksteli alyvuogiu aliejaus (uzgeriu vandeniu). Jei ir tai nepadeda, tada jau Mikrolacs smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Anchelika @ 2010 06 14, 14:43)
Sveikos  4u.gif
O mikrolax klizmute nestumo metu ar galima naudoti kai jau yra didele beda? mano nestumas dar nedidelis, bet bijau ar nepakenks..  g.gif
*

Galima. Klausiau gydytojo. Pati naudojau kokius 4 kartus.
lauramal
man tai padeda arbuzai
Google
Bandziau daug, ir slyvas mirkytas rytas vakaras, ir selenas su jogurtu, pusryciams gerdavau tik sultis, niekas nepadejo. Isgelbejo Lepicol. blush2.gif Viskas puikiai dabar... Nes nebegeriu jau menesi... Gal ir laikas dekingas, darzoviu daugiau...
egllute
siuo metu man labai gerai padeda tresnes, suvalgau ju apie 1 kg per diena thumbup.gif As jas baisiai megstu ir naudojuosi proga, kad vasara nestuke.gif tik truputi neramu, kad per daug nebutu, nes pastaruoju metu oda labai issausejusi, bet cia turbut nuo geriamu antibiotiku g.gif
Egloshke
Bandykit šviežiai spaustas sultis. Kaipmat sutvarko vidurius biggrin.gif
oracle
Po valgio suvalgyti po 1-2 obuolius. Man padeda ir jokiu nemaloniu pilvo putimu.
Skaiste23
Nors kasdien valgau braškes, arbūzą, obuolius bei košes šiand ryte ir mane vidurių užkietėjimas prirėmė... verysad.gif Dar taip rimtai nebuvo - noriu, o nieko neišeina. Tai galiausiai sugalvojau, pabandyt seną vaikišką vidurių užkietėjimo gydydmo būdą, kaip ir sūneliui kažkada dariau - į šiknytę mažą muiliuko gabaliuką. Jau neturėjau kur dėtis, tai pabandžiau. Nežinau čia gerai ar blogai, bet padaryt padėjo... blush2.gif

Reikės dar rimčiau užsiimt su mityba.
slalari
Sveiki. Man padedavo nuo viduriu uzketejimo kiekviena ryta ant tuscio skrandzio iskgerti iskarto stikline paprasto vandens. Zinok super padeda.
Papildyta:
Sveiki, galit pabandyti Microlaks klizmos yra, jeigu jau taip rimtai prispaude, tai labai gerai retkarciais padaryti. Man padedavo.Nes budavo irgi siaubinagai, beveik su asarom.

QUOTE(Skaiste23 @ 2010 06 23, 12:37)
Nors kasdien valgau braškes, arbūzą, obuolius bei košes šiand ryte ir mane vidurių užkietėjimas prirėmė...  verysad.gif  Dar taip rimtai nebuvo - noriu, o nieko neišeina. Tai galiausiai sugalvojau, pabandyt seną vaikišką vidurių užkietėjimo gydydmo būdą, kaip ir sūneliui kažkada dariau - į šiknytę mažą muiliuko gabaliuką. Jau neturėjau kur dėtis, tai pabandžiau. Nežinau čia gerai ar blogai, bet padaryt padėjo... blush2.gif

Reikės dar rimčiau užsiimt su mityba.
*

laimingiausiamama
Prieš kiekvieną valgį išgerdavau vaisinės plikomos arbatos puodelį, gerdavau daug slyvų sulčių, arbūzus valgydavau - šiek tiek padėdavo.. o kai pagimdžiau ta pati problema buvo mano lelytei, tai kol maitindavau turėdavau didžiausių problemų ir su ja dėl tos pačios problemos.. pradėjus duoti mišinuką jai viskas susitvarkė..
Robi
Niekas daugiau man nepadeda, tik Microlax klizmutės... doh.gif Žemai lenkiu galvą, kas jas išrado ... lotuliukas.gif
laimingiausiamama
QUOTE(Robi @ 2010 06 27, 14:53)
Niekas daugiau man nepadeda, tik Microlax klizmutės...  doh.gif  Žemai lenkiu galvą, kas jas išrado ...  lotuliukas.gif
*

Na aš jas ir naudodavau, tik man gine sakydavo kad jomis reikia nepiknaudžiauti mirksiukas.gif jas naudodavau tik kraštutiniu atveju... Svarbu reguliuoti maistą.
Robi
QUOTE(laimingiausiamama @ 2010 06 27, 17:52)
Na aš jas ir naudodavau, tik man gine sakydavo kad jomis reikia nepiknaudžiauti  mirksiukas.gif jas naudodavau tik kraštutiniu atveju... Svarbu reguliuoti maistą.
*

Aš visą gyvenimą valgau l.daug daržovių, vaisių. Nelabai mėgstu tai, kas būtent kietina vidurius, bet per nėštumą vistiek užkietėja viduriai. Tai turiu arba kankintis arba piktnaudžiauti. Nu ką daugiau daryti? g.gif Po antro nėštumo man toks hemorojus užaugo, kad net iki operacijos priėjau. Dabar ir vėl atsinaujino tas velnias doh.gif
Skaiste23
Nu aš tuos reikalus kaip ir susitvarkiau. O darau taip: ryte ant tuščio skrandžio pašildyto vandens stiklinė, po kiek laiko du kiviai ir per diena dvi stiklinės slyvų sulčių. Dar kai turiu valgau daug uogų ir vaisių. Be to išmečiau kasdieninį sumuštinio valgymą su arbata. Darbe užkandžiauju varškės desertu ar jogurtu. Džiaugiuosi rezultatais!!! thumbup.gif

P.S. Viduriai susitvarkė per 6 dienas.

user posted image
nanainis
Skaiste23 drinks_cheers.gif nescioji ne tik turi kazka pradet valgyt, gert kas padetu sutvarkyt problemas, bet pirmiausia atsisakyt kas jas sukelia 4u.gif man tai balta duona su suriu ar sviestu, keptas maistas, koses su pienu, ryziai, obuoliai ir dar daug visko doh.gif bet juk yra ir kitu valgomu geriu biggrin.gif ir dar judejimas, reik judet judet judet 4u.gif o jau pabaigoj ristis ristis biggrin.gif
Skaiste23
QUOTE(laurin22 @ 2010 06 30, 18:08)
Skaiste23  drinks_cheers.gif  nescioji ne tik turi kazka pradet valgyt, gert kas padetu sutvarkyt problemas, bet pirmiausia atsisakyt kas jas sukelia  4u.gif  man tai balta duona su suriu ar sviestu, keptas maistas, koses su pienu, ryziai, obuoliai ir dar daug visko  doh.gif  bet juk yra ir kitu valgomu geriu  biggrin.gif  ir dar judejimas, reik judet judet judet  4u.gif  o jau pabaigoj ristis ristis  biggrin.gif
*

Ta vat, kai taip rimtai susiduri su tuo, tada ir pradedi galvot, kad kažką darai ne taip... doh.gif

user posted image
OOrchideja
As tai kasdien stengiuosi valgyti uogu: braskiu su pienu, tresniu, melyniu ir pan.
Taip pat koses 4 grudu geras dalykas;)

Kolkas veiksminga biggrin.gif O poto ziuresim kaip cia reiks:)
Siaip dar obuoliai padedavo jei bent 2 suvalgydavau per diena, skysciai..smile.gif
-Alice-
aš tik nėštumo pabaigoje atradau savo "receptą" (dėl užkietėjusių vidurių niekas nepadėjo) - kisielius + virti burokėliai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
gica
man padejo rytais ant tuscio skrandzio isgert 2 nedideles stiklines vandens-dabar jau ir bet to, kol kas viskas normaliai, bet stengiuos daug vaisiu, darzoviu valgyt smile.gif
lyra
Man labai padėdavo sezamo sėklos. Viduriai būdavo minkštučiai kaip pervirti makaronai biggrin.gif
dija
gera tema, vos radau smile.gif prasidejo man tas malonumas. negaliu sau leisti, kad labai uzkietetu, nes issauksiu hemaroju, o hemarojus ir nestumas, tai beda...
Nuotaikele
Man taip pat padeda stikline vandens is ryto, ktiauses, slyvos. stengiuosi per diena isgerti kuo daugiau vandens. padeda:)
besteller
as viduriu uzkietejimo problema issprendziau tik "duphalac" vaistu pagalba. isbandziau visas naturalias priemones, bet niekas nepadejo: nuo buroku, slyvu, abrikosu ir pan. man taip pradeda pusti pilva, kad karta net verkiau is skausmo, o didelis vandens kiekis, visokie jogurtukai su selenom ir judejimas absoliuciai nieko nepadeda (matyt del to, kad organizmas priprates - visa gyvenima gerdavau daug vandens, valgydavau jogurtus, kefyra, pasukas ir kt. sveikus produktus).
didele klaida padariau, kad per ilgai zaidziau su tom naturaliom priemonem ir iskart nepradejau vidurius laisvinanciu vaistu gerti - dabar toks hemorojus atsirado, kad nenoriu pagalvot, kas bus per gimdyma ir po jo... verysad.gif
mirrra
NA SIA problema ir as turiu ir jeigu jau prasidejo tai taip irbus ir tas hemorojus,,,, doh.gif doh.gif uzjauciu....na mna truputi padeda kivi, suvalgau vakarais ir rytais ant tuscio skrandzio...kartais suveikia....laikykites
*Dita*
ryte isgeriu stikline vandens, sukramtau sauja riesutu ir kivis. pietums saltibarsciai. i tualeta einu kelis kartus. vengiu vidurius kietinancio maisto. 4u.gif taip buvau uzsikietinus vidurius, kad maniau gala gausiu.
ritulkis
Aš su vieninteliu su kuo susitvarkiau vidurių užkietėjimą, tai yra gerosios pieno bakterijos
Padangele
man tik kiwiai padeda, ryte pora nieko nevalgius ir dar per diena vienas kitas, nei lepikolis nei kiti maistai nesuveike, nuo dziovintu visokiu vaisiu tai skristi norisi. Kazkas minejo kad valgo melynes doh.gif tai gi jos kietina vidurius, geriau ju dabar nevalgyti nei saldytu nei uogienes, nes svieziu turbut dabar nera smile.gif
afra
Man ir pries nestuma buvo gana opi viduriu uzkietejimo problema, o nestuma metu, tai siaubas kazkoks, bet man labai padeda slyvos (sviezios). Kartais ant tuscio skirandzio, kartais vakarias suvalgau po pora kokiu ir skirtumas akivaizdus:). smile.gif
Ruby Tuesday
Mane ir pries nestuma si problema kamavo, niekas nepadedavo isskyrus Lactulose sirupa, bet nuo jo veiksmas pilve imdavo vykti iskart, baisiausiai raizydavo, pusdavo, o rezultatas ateidavo tik po gero pusdienio doh.gif O neseniai vyras nupirko labai skaniu obuoliu, emiau bent po 2 per diena valgyti ir viduriai kaip mat susitvarke thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.