Juk kalbat apie dukra/sunu, prie ko cia mes? Sakykit jis/ji...
Paaiskinkit man, kodel taip darot, nes man nedaeina
Kas cia per pasakymai "mes jau turim 5 dantukus", "mes jau 3 dienos kaip savarankiskai vaikstom" ir t.t. Kodel nesakot "Agnyte jau turi 5 dantukus".
Juk kalbat apie dukra/sunu, prie ko cia mes? Sakykit jis/ji... Paaiskinkit man, kodel taip darot, nes man nedaeina
Sita klausima buvau iskelus ir as, bet kazkaip didesnes diskusijos nesivyste situo klausimu, kas mane siek tiek, atvirai kalbant ,nustebino. Matyt tai yra tiek NORMALU, kiek man atrodo NENORMALU.
Stai nuoroda http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=MES+kiek+ilgai
O kas cia nenormalaus? Jus ieskote gramatiniu ir loginiu klaidu tokiuose pasisakymuose? Na, gal logikos cia truktu, bet jei zvelgtume is psichologines puses, kai nemazai mamu gimus vaikui dar ilgai nesugeba isisamoninti, jog kudikis jau nepriklauso jos kunui, tai mano akimis viskas cia dar ir kaip normalu. As visaip sakau ir nesuku sau del to galvos
Smalsu pasidare: o kodel tokie pasisakymai jums kelia susirupinima? QUOTE(JurgaSim @ 2010 02 10, 14:03) O kas cia nenormalaus? Jus ieskote gramatiniu ir loginiu klaidu tokiuose pasisakymuose? Na, gal logikos cia truktu, bet jei zvelgtume is psichologines puses, kai nemazai mamu gimus vaikui dar ilgai nesugeba isisamoninti, jog kudikis jau nepriklauso jos kunui, tai mano akimis viskas cia dar ir kaip normalu. As visaip sakau ir nesuku sau del to galvos Smalsu pasidare: o kodel tokie pasisakymai jums kelia susirupinima? Ne tai, kad kelia susirupinima, bet "rezia ausi" ar kaip cia teisingiau issireiksti... As myliu savo vaika be galo, bet suvokiu ji kaip atskira zmogu ir nesitapatinu su juo... Man tas "mes" toks kaip uzsilikusi seniena, kurios mano manymu jau neturetu buti 21 amziuj Ir gal is dalies dar labiau "rezia ausi" tokie pasakymai del to, kad gyvenu ne Lietuvoje, cia neisgirsi "mes", tik "jis,ji"... QUOTE(rusnele @ 2010 02 10, 15:21) Ne tai, kad kelia susirupinima, bet "rezia ausi" ar kaip cia teisingiau issireiksti... As myliu savo vaika be galo, bet suvokiu ji kaip atskira zmogu ir nesitapatinu su juo... Man tas "mes" toks kaip uzsilikusi seniena, kurios mano manymu jau neturetu buti 21 amziuj Ir gal is dalies dar labiau "rezia ausi" tokie pasakymai del to, kad gyvenu ne Lietuvoje, cia neisgirsi "mes", tik "jis,ji"... O man tas <mes> taip naturaliai skamba, kad niekad net minties nekilo: ko gi cia ta mama susitapatina su savo vaiku Zinant, kad lietuviai skuba sau prisitaikyti vakaruose populiarias naujoves, tai manau po keleriu metu ir pas mus ateis ''suvokimas'', kad kudikis jokiu budu niekam nepriklauso, savintis jo nevalia ir nera bei negali buti jokio <mes>
Nevartoju 'mes' kalbedama apie dukryte
O kam patinka,tai tegul ir vartoja,negi gaila
as visada sakau mes - juk ji neatsiejama mano dalis...
Turiu du vaikucius, be galo be krasto juos myliu, bet niekada gyvenime nesakiau "mes". Juk jie atskiros asmenybes. Be to kai isgirstu is mamytes "mes siandien kakojome 5 kartus", tai kiek graudokai atrodo is salies
o kodel kai perkat buta kartu su vyru, sakot - MES pirkom buta. Gal ir su vaikais panasi logika....tai yra seima, daug ka mamos daro kartu su vaikais, tai ir tas posakis naturaliai isplaukia.
QUOTE(AusraR @ 2010 02 10, 17:55) o kodel kai perkat buta kartu su vyru, sakot - MES pirkom buta. Gal ir su vaikais panasi logika....tai yra seima, daug ka mamos daro kartu su vaikais, tai ir tas posakis naturaliai isplaukia. Cia ne apie tai... Papildyta: QUOTE(same @ 2010 02 10, 17:43) Turiu du vaikucius, be galo be krasto juos myliu, bet niekada gyvenime nesakiau "mes". Juk jie atskiros asmenybes. Be to kai isgirstu is mamytes "mes siandien kakojome 5 kartus", tai kiek graudokai atrodo is salies ...o apie tai .... QUOTE(same @ 2010 02 10, 18:43) Turiu du vaikucius, be galo be krasto juos myliu, bet niekada gyvenime nesakiau "mes". Juk jie atskiros asmenybes. Be to kai isgirstu is mamytes "mes siandien kakojome 5 kartus", tai kiek graudokai atrodo is salies O man toks pasakymas sukeltu jei ne juoka, tai sypsena tikrai Ziurekit i tokias smulkmenas su jumoru
zinot as dabar susimasciau....kaip gi as pati sneku....dabar tai tikrai MES nekakojam
nelabai suprantu koks kitu reikalas kaip kitos mamos sako MES ar AURIMAS ,as dazanai skau mes ir nieko blogo neizvelgiu tame ,man mano vaikas neatsiejama dalele manes
QUOTE(rusnele @ 2010 02 11, 00:06) tai reiskia kad mes visur visada esam kartu ,tai reiskia kad kol jis mazas ir negali jsavimi pasirupinti tai darau as ,tai reiskia kad as neisivaizduoju savo gyvenimo be savo vaiko . bet as nesupratu kodel tau taip savrbu kaip kitos mamaos vadina savo vaikus .jaitau nepatinka kalusyt ktai neklausyk kaip kas ka vadina ,man neusprantama koks kirno reiklas,atleiks jai grubiai pasirodau bet man tikrai nesuprantama
Bereikalinga tema uzvesta
QUOTE(robertukas @ 2010 02 11, 10:02) tai reiskia kad mes visur visada esam kartu ,tai reiskia kad kol jis mazas ir negali jsavimi pasirupinti tai darau as ,tai reiskia kad as neisivaizduoju savo gyvenimo be savo vaiko . bet as nesupratu kodel tau taip savrbu kaip kitos mamaos vadina savo vaikus .jaitau nepatinka kalusyt ktai neklausyk kaip kas ka vadina ,man neusprantama koks kirno reiklas,atleiks jai grubiai pasirodau bet man tikrai nesuprantama Labai graziai parasei Kaip neklausyt? Jei pastoviai, susitikus su mamkom, girdziu " mes kakojam zaliai", "mes mazai sysiojam " ir pan. Gi neuzsikimsiu ausu... Papildyta: QUOTE(buruliuke @ 2010 02 11, 10:32) Nenoriu as pasikabineti... man tiesiog idomu/smalsu... kodel "mes", o ne "jis/ji"? Tiesiog butu idomu isgirsti daugiau nuomoniu... QUOTE(ulyja @ 2010 02 11, 13:00) Siuo konkreciu atveju tikrai pakanka paskaityti vos keleta puslapiu O del to,kad daug mamu megsta sakyti ''mes'' manes nestebina,tai kazkas,kas like is seniau.. Isaugsim
Cia matyt persiduoda is vienos mamos kitai ir t.t. nes girdedavau, nu kaip JUS augat, kaip gyvenat, ar nesergat ir panasiai
Na kol mazuliukas, tegul...bet kai jau vaikas pats suvokia save, pradeda klausyt ka mama pasakoja draugei (nu tai nuo kokiu 1.5m gal) jau nereiktu sakyt MES O dar va dabar prisiminiau, kad mano anyta, dar ir dabar sako MES (nes su ja gyvenam) ir kai kokiai savo draugelkai pasakoja apie mano vaika, tai sako MES Man cia nera labai jau nenormalu, tik mamyciu ego suveikia: "CIA MANO"
[quote=rusnele,2010 02 11, 13:16]
Labai graziai parasei Kaip neklausyt? Jei pastoviai, susitikus su mamkom, girdziu " mes kakojam zaliai", "mes mazai sysiojam " ir pan. Gi neuzsikimsiu ausu... Papildyta: Nenoriu as pasikabineti... man tiesiog idomu/smalsu... kodel "mes", o ne "jis/ji"? Tiesiog butu idomu isgirsti daugiau nuomoniu... [/quona as apie tokius laikus kaip kokojimas niekada nesakau mes ,bet tokius dalikus ,kaip mes augam ,gerai ,me jau dideli ir panaisiai sakau mes ,ir tikrai nieko blogo tame nematau ,juk kiekvienos mamos reikalas kaip ji sako ,ir man idomu kodel kaip pavyzdi naudojat butent mes zaliai kakojam ?? ir pritariu Jurgai kas pilstymas is tuscio i kiaura QUOTE(robertukas @ 2010 02 11, 14:58) as apie tokius laikus kaip kokojimas niekada nesakau mes ,bet tokius dalikus ,kaip mes augam ,gerai ,me jau dideli ir panaisiai sakau mes ,ir tikrai nieko blogo tame nematau ,juk kiekvienos mamos reikalas kaip ji sako ,ir man idomu kodel kaip pavyzdi naudojat butent mes zaliai kakojam ?? ir pritariu Jurgai kas pilstymas is tuscio i kiaura tikriausiai todel, kad tai absurdiskiausias vartojimo MES pavyzdukas QUOTE(buruliuke @ 2010 02 11, 11:32) Sunus paaugo, 'mes' tampa vis retesnis, na, o pirmais menesiais, metais tikrai buvo 'mes' ir ka, tai nuostabu
ir as vis dar sakau MES,nes viska darome kartu ,valgome kartu ,miegame kartu ,raidytes skaiciukus mokinames kartu ,namucius tvarkomes kartu ,valgyti darome kartu ,i lauka einame kartu,susirges sedi pas mane ant keliu ir kvepuoja vaistukus ,tai irgi darom kartu ,todel tikiuosi dar ilgai bus MES
zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA QUOTE(grazina37 @ 2010 02 11, 15:24) ir as vis dar sakau MES,nes viska darome kartu ,valgome kartu ,miegame kartu ,raidytes skaiciukus mokinames kartu ,namucius tvarkomes kartu ,valgyti darome kartu ,i lauka einame kartu,susirges sedi pas mane ant keliu ir kvepuoja vaistukus ,tai irgi darom kartu ,todel tikiuosi dar ilgai bus MES zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA Nieko gero is to nematau, kad penkiametis (kaip suprantu nelankes darzelio), viska daro su mama kartu, jokio vaikisko savarankiskumo/ galu gale privatumo (nenoriu but kategoriska, bet tikrai ir tokiems pypliams privatumo reikia) kad apgaubti vaika siluma ir rupesciu, nebutina "pakisti ji po savo sijonu" ir dziaugtis tuo, cia man mamytes egoizmu labai kvepia QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 16:35) Nieko gero is to nematau, kad penkiametis (kaip suprantu nelankes darzelio), viska daro su mama kartu, jokio vaikisko savarankiskumo/ galu gale privatumo (nenoriu but kategoriska, bet tikrai ir tokiems pypliams privatumo reikia) kad apgaubti vaika siluma ir rupesciu, nebutina "pakisti ji po savo sijonu" ir dziaugtis tuo, cia man mamytes egoizmu labai kvepia o dar sakot, kad nesikabinejat... moteris issake savo nuomone ir tiek, tai ko dabar reikai ja sudirbineti, matosi, kad kai kurios augindamos vaikus neturi ka veikti ir iesko agrastu kur jie neauga... bukim truputi tolerantiskesnes
As pritariu grazinai37,galiu parasyti viska ta pati, tik mano ne penkiametis ir as niekada nesakau mes. As sakau: vaikas buvo parduotuvej ir pirko ta ir ana, buvo mokykloj, buvo lauke, kepe blynus ir tt. Ir taip aisku, kad as buvau kartu su juo.
As girdejau - mums pilvuka pucia, mes labai nevalgus. Tai norisi perklaust - pas ka nera apetito pas mama ar pas vaika? QUOTE(grazina37 @ 2010 02 11, 15:24) ir as vis dar sakau MES,nes viska darome kartu ,valgome kartu ,miegame kartu ,raidytes skaiciukus mokinames kartu ,namucius tvarkomes kartu ,valgyti darome kartu ,i lauka einame kartu,susirges sedi pas mane ant keliu ir kvepuoja vaistukus ,tai irgi darom kartu ,todel tikiuosi dar ilgai bus MES zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA Pritariu QUOTE(Miracle_mira @ 2010 02 11, 16:10) o dar sakot, kad nesikabinejat... moteris issake savo nuomone ir tiek, tai ko dabar reikai ja sudirbineti, matosi, kad kai kurios augindamos vaikus neturi ka veikti ir iesko agrastu kur jie neauga... bukim truputi tolerantiskesnes sakiau??? dar geriau, kai eiskom agrastu ziema ok, daugiau tolerancijos taciau, taip reaguoju i panasius teiginius "zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA nebelieka" taip kad abipuses tolerancijos QUOTE(pelkių Monas @ 2010 02 11, 16:57) As girdejau - mums pilvuka pucia, mes labai nevalgus. Tai norisi perklaust - pas ka nera apetito pas mama ar pas vaika? Moteris kalbedama apie save, nenaudoja mazybiniu formu (pilvukas, dantukai ir pan.), todel abejoju ar tikrai jums kyla klausimu kam cia ta pilvuka pucia
Man tas pasakymas "MES" taip pat keistai skamba, bet as cia nieko blogo nematau. Cia asmeninis reikalas, kaip sakyti: "mes" ar "jis" ar "ji", paprasciausia daugeliui tai tampa pavyzdziu is kitu mamu.
As pati nevartoju "mes", nes ne man isdyko dantukas, o mano dukrytei, nes ne mes pradejom lankyti sokiu pamokas, o mano mazoji QUOTE(pelkių Monas @ 2010 02 11, 16:57) As girdejau - mums pilvuka pucia, mes labai nevalgus. Tai norisi perklaust - pas ka nera apetito pas mama ar pas vaika? Tai ir perklauskit, jei neturit supratimo, nors neabejoju, kad zinot kam cia ta pilvuka pucia, ir kas vaiksciot ismoko. Tiesiog pripazinkit - jus paprasciausiai kazkodel tai erzina ir viskas. QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 16:05) sakiau??? dar geriau, kai eiskom agrastu ziema ok, daugiau tolerancijos taciau, taip reaguoju i panasius teiginius "zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA nebelieka" taip kad abipuses tolerancijos taves net neketinau izeidineti,jei taip suregavai reiskia kazkur tiesos yra mano sunelis kai neserga eina i darzeli iki pietu miego ,todel mes abu labai daug leidziame ,jau viena vaika uzsiauginau ,ir zinau kad viskas teina savo laiku,savarankiskumas privatumas ir tt
O man "mes" tiesiog gražiai ir mielai skamba.
O jei kam nors juokinga, tai... juoktis sveika. QUOTE(grazina37 @ 2010 02 11, 21:38) taves net neketinau izeidineti,jei taip suregavai reiskia kazkur tiesos yra mano sunelis kai neserga eina i darzeli iki pietu miego ,todel mes abu labai daug leidziame ,jau viena vaika uzsiauginau ,ir zinau kad viskas teina savo laiku,savarankiskumas privatumas ir tt tokia ir tiesa, kad savo vaika i darziuka isleidau lopselinio amziaus QUOTE(Garniukas @ 2010 02 11, 23:48) O man "mes" tiesiog gražiai ir mielai skamba. O jei kam nors juokinga, tai... juoktis sveika. pritariu, man irgi mes skamba mielai ir asocijuojasi su glaudziu tarpusavio rysiu tarp vaikelio ir mamytes. Pati net nepajauciu, kai kartais taip sakau, poto tik pagalvoju, juk sakiau ne ji, o mes
as taipat sakau-mes pavalgem,mes buvom laukuti,mes,mes,mes,ir man tai labai graziai skamba
Aš to irgi nesuprantu.
Man - gražu. Jei ką nervina, tai jau to žmogaus problema. Man, pavyzdžiui, nepatinka kvailai naudojami mažybiniai žodžiai - rankelė, arbatėlė, košytė...
Ne tik kūdikiai, bet ir mamos kartais sunkiai įsisąmonina, kad yra jau dvi asmenybės, o nebe viena. Aš net ir dabar kartais pasakau "mes"
Kalbėdama niekada nesakau "mes". Nežinau kodėl. Visada pasakoju už vaiką
QUOTE(rusnele @ 2010 02 10, 15:29) Kas cia per pasakymai "mes jau turim 5 dantukus", "mes jau 3 dienos kaip savarankiskai vaikstom" ir t.t. Kodel nesakot "Agnyte jau turi 5 dantukus". Juk kalbat apie dukra/sunu, prie ko cia mes? Sakykit jis/ji... Paaiskinkit man, kodel taip darot, nes man nedaeina Man tai kaip kada papuola: ir taip, ir taip sakau... Nors iki šios temos pastebėjimo net nebuvau atkreipus į tai dėmesio ir susimąsčius, kodėl, nes tas mes, matyt, ne sąmoningai pasirenkamas, o tiesiog iš pasąmonės išeina. O yra taip dėl glaudaus vaikiuko ir mamytės ryšio, manau... Taip sakant, maža liekana iš tų laikų, kai mažulis dar pilvelyje gyveno ir su mamyte buvo VIENA. Papildyta: Beje, ne į temą, bet dabar MUMS kaip tik dygsta dantukai.
Kol dar neturejau vaiko šiek tiek keista buvo ta "mes" girdeti, bet kai atsirado vaikas kazkaip pati savaime pradejau sakyti mes
Parasysiu negraziai-atsiprasau is kart: tas susitapatinimas su vaiku-tas "mes jau darom ant puodo" "mums jau 6 menesiai" - mamytei etikete uzklijuoja mano akyse "durne". Nes tas "mes"-tera pasekme, kaip moteris nudegraduoja i suvaikejusia motina, kuri pamirsta viska aplink, apart tos savo motinystes ir serialu nebemato nieko daugiau,o smegenams-atostogos-ir stai jums "mes"..
|