Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kodėl kalbėdamos apie vaikus sakot "mes"?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
rusnele
Kas cia per pasakymai "mes jau turim 5 dantukus", "mes jau 3 dienos kaip savarankiskai vaikstom" ir t.t. Kodel nesakot "Agnyte jau turi 5 dantukus".
Juk kalbat apie dukra/sunu, prie ko cia mes? Sakykit jis/ji...
Paaiskinkit man, kodel taip darot, nes man nedaeina smile.gif

angelu kalva
Sita klausima buvau iskelus ir as, bet kazkaip didesnes diskusijos nesivyste situo klausimu, kas mane siek tiek, atvirai kalbant ,nustebino. Matyt tai yra tiek NORMALU, kiek man atrodo NENORMALU.
Stai nuoroda http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=MES+kiek+ilgai
La pluie
O kas cia nenormalaus? Jus ieskote gramatiniu ir loginiu klaidu tokiuose pasisakymuose? Na, gal logikos cia truktu, bet jei zvelgtume is psichologines puses, kai nemazai mamu gimus vaikui dar ilgai nesugeba isisamoninti, jog kudikis jau nepriklauso jos kunui, tai mano akimis viskas cia dar ir kaip normalu. As visaip sakau ir nesuku sau del to galvos smile.gif
Smalsu pasidare: o kodel tokie pasisakymai jums kelia susirupinima?
rusnele
QUOTE(JurgaSim @ 2010 02 10, 14:03)
O kas cia nenormalaus? Jus ieskote gramatiniu ir loginiu klaidu tokiuose pasisakymuose? Na, gal logikos cia truktu, bet jei zvelgtume is psichologines puses, kai nemazai mamu gimus vaikui dar ilgai nesugeba isisamoninti, jog kudikis jau nepriklauso jos kunui, tai mano akimis viskas cia dar ir kaip normalu. As visaip sakau ir nesuku sau del to galvos smile.gif 
Smalsu pasidare: o kodel tokie pasisakymai jums kelia susirupinima?
*

Ne tai, kad kelia susirupinima, bet "rezia ausi" ar kaip cia teisingiau issireiksti... As myliu savo vaika be galo, bet suvokiu ji kaip atskira zmogu ir nesitapatinu su juo... Man tas "mes" toks kaip uzsilikusi seniena, kurios mano manymu jau neturetu buti 21 amziuj smile.gif
Ir gal is dalies dar labiau "rezia ausi" tokie pasakymai del to, kad gyvenu ne Lietuvoje, cia neisgirsi "mes", tik "jis,ji"... smile.gif
La pluie
QUOTE(rusnele @ 2010 02 10, 15:21)
Ne tai, kad kelia susirupinima, bet "rezia ausi" ar kaip cia teisingiau issireiksti... As myliu savo vaika be galo, bet suvokiu ji kaip atskira zmogu ir nesitapatinu su juo... Man tas "mes" toks kaip uzsilikusi seniena, kurios mano manymu jau neturetu buti 21 amziuj  smile.gif
Ir gal is dalies dar labiau "rezia ausi" tokie pasakymai del to, kad gyvenu ne Lietuvoje, cia neisgirsi "mes", tik "jis,ji"... smile.gif
*

O man tas <mes> taip naturaliai skamba, kad niekad net minties nekilo: ko gi cia ta mama susitapatina su savo vaiku smile.gif
Zinant, kad lietuviai skuba sau prisitaikyti vakaruose populiarias naujoves, tai manau po keleriu metu ir pas mus ateis ''suvokimas'', kad kudikis jokiu budu niekam nepriklauso, savintis jo nevalia ir nera bei negali buti jokio <mes> smile.gif
Upjora
Nevartoju 'mes' kalbedama apie dukryte schmoll.gif
O kam patinka,tai tegul ir vartoja,negi gaila mirksiukas.gif
mimi1
as visada sakau mes - juk ji neatsiejama mano dalis... lotuliukas.gif
same
Turiu du vaikucius, be galo be krasto juos myliu, bet niekada gyvenime nesakiau "mes". Juk jie atskiros asmenybes. Be to kai isgirstu is mamytes "mes siandien kakojome 5 kartus", tai kiek graudokai atrodo is salies doh.gif
AusraR
o kodel kai perkat buta kartu su vyru, sakot - MES pirkom buta. Gal ir su vaikais panasi logika....tai yra seima, daug ka mamos daro kartu su vaikais, tai ir tas posakis naturaliai isplaukia.
rusnele
QUOTE(AusraR @ 2010 02 10, 17:55)
o kodel kai perkat buta kartu su vyru, sakot - MES pirkom buta. Gal ir su vaikais panasi logika....tai yra seima, daug ka mamos daro kartu su vaikais, tai ir tas posakis naturaliai isplaukia.
*

Cia ne apie tai...

Papildyta:
QUOTE(same @ 2010 02 10, 17:43)
Turiu du vaikucius, be galo be krasto juos myliu, bet niekada gyvenime nesakiau "mes". Juk jie atskiros asmenybes. Be to kai isgirstu is mamytes "mes siandien kakojome 5 kartus", tai kiek graudokai atrodo is salies  doh.gif
*

...o apie tai ....
La pluie
QUOTE(same @ 2010 02 10, 18:43)
Turiu du vaikucius, be galo be krasto juos myliu, bet niekada gyvenime nesakiau "mes". Juk jie atskiros asmenybes. Be to kai isgirstu is mamytes "mes siandien kakojome 5 kartus", tai kiek graudokai atrodo is salies  doh.gif
*

O man toks pasakymas sukeltu jei ne juoka, tai sypsena tikrai smile.gif
Ziurekit i tokias smulkmenas su jumoru mirksiukas.gif
AusraR
zinot as dabar susimasciau....kaip gi as pati sneku....dabar tai tikrai MES nekakojam lotuliukas.gif bet kai buvo mazesni, na visai dar naujagimiai, keliu menesiu, man atrodo tada kakodavom MES biggrin.gif gal vistiek tai susije su tuo naturaliu atsiskyrimu nuo mamos. nes ka tik gimes vaikas dar labai mazai skiriasi nuo vaiko pilvelyje. Turiu minty savarankiskuma ir poreikius....be to ir mamai matyt reikia laiko atsiskirti....
robertukas
nelabai suprantu koks kitu reikalas kaip kitos mamos sako MES ar AURIMAS ,as dazanai skau mes ir nieko blogo neizvelgiu tame ,man mano vaikas neatsiejama dalele manes wub.gif 4u.gif
rusnele
QUOTE(robertukas @ 2010 02 10, 22:54)
nelabai suprantu koks kitu reikalas kaip kitos mamos sako MES ar AURIMAS ,as dazanai skau mes ir nieko blogo neizvelgiu tame ,man mano vaikas neatsiejama dalele manes  wub.gif  4u.gif
*

Ka tai reiskia?
robertukas
QUOTE(rusnele @ 2010 02 11, 00:06)
Ka tai reiskia?
*

tai reiskia kad mes visur visada esam kartu ,tai reiskia kad kol jis mazas ir negali jsavimi pasirupinti tai darau as ,tai reiskia kad as neisivaizduoju savo gyvenimo be savo vaiko . smile.gif
bet as nesupratu kodel tau taip savrbu kaip kitos mamaos vadina savo vaikus .jaitau nepatinka kalusyt ktai neklausyk kaip kas ka vadina ,man neusprantama koks kirno reiklas,atleiks jai grubiai pasirodau bet man tikrai nesuprantama smile.gif
ulyja
QUOTE(robertukas @ 2010 02 10, 22:54)
nelabai suprantu koks kitu reikalas kaip kitos mamos sako MES ar AURIMAS ,as dazanai skau mes ir nieko blogo neizvelgiu tame ,man mano vaikas neatsiejama dalele manes  wub.gif  4u.gif
*

ta dalelė jis bus visą laiką,tai iki kiek metų sakysite mes?

buruliuke
Bereikalinga tema uzvesta blush2.gif Toks jausmas kad kazkas tik pasikabinet nori ax.gif
ulyja
QUOTE(buruliuke @ 2010 02 11, 10:32)
Bereikalinga tema uzvesta blush2.gif Toks jausmas kad kazkas tik pasikabinet nori ax.gif
*

kodėl pasikabinėt iš kart?man ir pvz įdomu kodėl mamos kalba-šiandien MES kakojom 3 kartus,du iš jų žaliai..
La pluie
QUOTE(ulyja @ 2010 02 11, 11:54)
kodėl pasikabinėt iš kart?man ir pvz įdomu kodėl mamos kalba-šiandien MES kakojom 3 kartus,du iš jų žaliai..
*

Paskaitykite pirmame puslapyje mamu atsakymus ir paaiskes tos ''mistines'' ivardzio <mes> naudojimo priezastys mirksiukas.gif
ulyja
QUOTE(JurgaSim @ 2010 02 11, 11:48)
Paskaitykite pirmame puslapyje mamu atsakymus ir paaiskes tos ''mistines''  ivardzio <mes> naudojimo priezastys mirksiukas.gif
*

tada galima uždaryti puse temų nes užtenka perskaityti pirmą puslapį..?
rusnele
QUOTE(robertukas @ 2010 02 11, 10:02)
tai reiskia kad mes visur visada esam kartu ,tai reiskia kad kol jis mazas ir negali jsavimi pasirupinti tai darau as ,tai reiskia kad as neisivaizduoju savo gyvenimo be savo vaiko . smile.gif
bet as nesupratu kodel tau taip savrbu kaip kitos mamaos vadina savo vaikus .jaitau nepatinka kalusyt ktai neklausyk kaip kas ka vadina ,man neusprantama koks kirno reiklas,atleiks jai grubiai pasirodau bet man tikrai nesuprantama  smile.gif
*

Labai graziai parasei wub.gif Ir as myliu savo dukryte be galo ir neisivaizduoju savo gyvenimo be jos, kaip ir tu be savo sunaus, bet prie ko cia "mes"?

Kaip neklausyt? Jei pastoviai, susitikus su mamkom, girdziu " mes kakojam zaliai", "mes mazai sysiojam " ir pan. Gi neuzsikimsiu ausu... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(buruliuke @ 2010 02 11, 10:32)
*

Nenoriu as pasikabineti... man tiesiog idomu/smalsu... kodel "mes", o ne "jis/ji"?
Tiesiog butu idomu isgirsti daugiau nuomoniu...
La pluie
QUOTE(ulyja @ 2010 02 11, 13:00)
tada galima uždaryti puse temų nes užtenka perskaityti pirmą puslapį..?
*

Siuo konkreciu atveju tikrai pakanka paskaityti vos keleta puslapiu smile.gif Neabejoju, jog jus puikiai suprantate kodel mamos ''savinasi'' savo mazylius, tu priezasciu tikrai nera daug, todel ir pilstyti is tuscio i kiaura kaip ir nera prasmes.
Future***
g.gif ko gero kartais tenka ir man pasipasakoti,kad su sunumi kartu augame mirksiukas.gif .. Bet tai labai retai,nes puikiai suprantu,kad kasdien mano Mazylis tampa vis tikresnis savarankiskas mazas vyras ax.gif
O del to,kad daug mamu megsta sakyti ''mes'' manes nestebina,tai kazkas,kas like is seniau.. Isaugsim lotuliukas.gif
September_Lady
Cia matyt persiduoda is vienos mamos kitai ir t.t. nes girdedavau, nu kaip JUS augat, kaip gyvenat, ar nesergat ir panasiai smile.gif Galiu pasakyt, kad kai kudikis buvo, tai man atrodo sakydavau ir as taip, bet va dabar kai paskaitineju SM forumuose, tai man labai kliuna tas MES doh.gif
Na kol mazuliukas, tegul...bet kai jau vaikas pats suvokia save, pradeda klausyt ka mama pasakoja draugei (nu tai nuo kokiu 1.5m gal) jau nereiktu sakyt MES ax.gif nes atimamas is vaiko savo, kaip asmenybes suvokimas kazkuria prasme...
O dar va dabar prisiminiau, kad mano anyta, dar ir dabar sako MES (nes su ja gyvenam) ir kai kokiai savo draugelkai pasakoja apie mano vaika, tai sako MES doh.gif doh.gif doh.gif
Man cia nera labai jau nenormalu, tik mamyciu ego suveikia: "CIA MANO" friends.gif
robertukas
[quote=rusnele,2010 02 11, 13:16]
Labai graziai parasei wub.gif Ir as myliu savo dukryte be galo ir neisivaizduoju savo gyvenimo be jos, kaip ir tu be savo sunaus, bet prie ko cia "mes"?

Kaip neklausyt? Jei pastoviai, susitikus su mamkom, girdziu " mes kakojam zaliai", "mes mazai sysiojam " ir pan. Gi neuzsikimsiu ausu... biggrin.gif
Papildyta:

Nenoriu as pasikabineti... man tiesiog idomu/smalsu... kodel "mes", o ne "jis/ji"?
Tiesiog butu idomu isgirsti daugiau nuomoniu...
*

[/quona as apie tokius laikus kaip kokojimas niekada nesakau mes ,bet tokius dalikus ,kaip mes augam ,gerai ,me jau dideli ir panaisiai sakau mes ,ir tikrai nieko blogo tame nematau ,juk kiekvienos mamos reikalas kaip ji sako ,ir man idomu kodel kaip pavyzdi naudojat butent mes zaliai kakojam ??
ir pritariu Jurgai kas pilstymas is tuscio i kiaura smile.gif
September_Lady
QUOTE(robertukas @ 2010 02 11, 14:58)
as apie tokius laikus kaip kokojimas niekada nesakau mes ,bet tokius dalikus ,kaip mes augam ,gerai ,me jau dideli ir panaisiai sakau mes ,ir tikrai nieko blogo tame nematau ,juk kiekvienos mamos reikalas kaip ji sako ,ir man idomu kodel kaip pavyzdi naudojat butent mes zaliai kakojam ??
ir pritariu Jurgai kas pilstymas  is tuscio i kiaura  smile.gif
*

tikriausiai todel, kad tai absurdiskiausias vartojimo MES pavyzdukas hihihi.gif
rusnele
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 14:02)
tikriausiai todel, kad tai absurdiskiausias vartojimo MES pavyzdukas  hihihi.gif
*

Butent....
ciuke
QUOTE(buruliuke @ 2010 02 11, 11:32)
*

drinks_cheers.gif Man irgi taip atrodo, ar kazkaip kitus tai liecia??

Sunus paaugo, 'mes' tampa vis retesnis, na, o pirmais menesiais, metais tikrai buvo 'mes' ir ka, tai nuostabu wub.gif . Mama vos ne metus vaika nesioja savyje, naturalu susitapatina, ir niekas vaiko nesisavina, is meiles, is rysio cia taip wub.gif
grazina37
ir as vis dar sakau MES,nes viska darome kartu ,valgome kartu ,miegame kartu ,raidytes skaiciukus mokinames kartu ,namucius tvarkomes kartu ,valgyti darome kartu ,i lauka einame kartu,susirges sedi pas mane ant keliu ir kvepuoja vaistukus ,tai irgi darom kartu ,todel tikiuosi dar ilgai bus MES thumbup.gif
zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA thumbup.gif ,nebelieka doh.gif ,ir isvis kiekviena savaip suprantame motinyste ir kitoks risys tarp mamos ir vaikucio
September_Lady
QUOTE(grazina37 @ 2010 02 11, 15:24)
ir as vis dar sakau MES,nes viska darome kartu ,valgome kartu ,miegame kartu ,raidytes skaiciukus mokinames kartu ,namucius tvarkomes kartu ,valgyti darome kartu ,i lauka einame kartu,susirges sedi pas mane ant keliu ir kvepuoja vaistukus ,tai irgi darom kartu ,todel tikiuosi dar ilgai bus MES  thumbup.gif
zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA thumbup.gif ,nebelieka doh.gif ,ir isvis kiekviena savaip suprantame motinyste ir kitoks risys tarp mamos ir vaikucio
*

Nieko gero is to nematau, kad penkiametis (kaip suprantu nelankes darzelio), viska daro su mama kartu, jokio vaikisko savarankiskumo/ galu gale privatumo (nenoriu but kategoriska, bet tikrai ir tokiems pypliams privatumo reikia) blink.gif o kas bus mokykloje? sakys mes su mama ND padarem, mes su mama neismokom???
kad apgaubti vaika siluma ir rupesciu, nebutina "pakisti ji po savo sijonu" ir dziaugtis tuo, cia man mamytes egoizmu labai kvepia ax.gif o mamos, kurios isleidzia vaikus i lopseli, tikrai nepraranda jokio rysio su vaiku, tikrai ne nuo kiekybes laiko praleisto kartu tai priklauso, o nuo kokybes tongue.gif
Miracle_mira
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 16:35)
Nieko gero is to nematau, kad penkiametis (kaip suprantu nelankes darzelio), viska daro su mama kartu, jokio vaikisko savarankiskumo/ galu gale privatumo (nenoriu but kategoriska, bet tikrai ir tokiems pypliams privatumo reikia) blink.gif o kas bus mokykloje? sakys mes su mama ND padarem, mes su mama neismokom???
kad apgaubti vaika siluma ir rupesciu, nebutina "pakisti ji po savo sijonu" ir dziaugtis tuo, cia man mamytes egoizmu labai kvepia ax.gif  o mamos, kurios isleidzia vaikus i lopseli, tikrai nepraranda jokio rysio su vaiku, tikrai ne nuo kiekybes laiko praleisto kartu tai priklauso, o nuo kokybes  tongue.gif
*

o dar sakot, kad nesikabinejat... moteris issake savo nuomone ir tiek, tai ko dabar reikai ja sudirbineti, matosi, kad kai kurios augindamos vaikus neturi ka veikti ir iesko agrastu kur jie neauga...
bukim truputi tolerantiskesnes 4u.gif MES bukim tolerantiskesnes lotuliukas.gif
pelkių Monas
As pritariu grazinai37,galiu parasyti viska ta pati, tik mano ne penkiametis ir as niekada nesakau mes. As sakau: vaikas buvo parduotuvej ir pirko ta ir ana, buvo mokykloj, buvo lauke, kepe blynus ir tt. Ir taip aisku, kad as buvau kartu su juo.

As girdejau - mums pilvuka pucia, mes labai nevalgus. Tai norisi perklaust - pas ka nera apetito pas mama ar pas vaika?
aka
QUOTE(grazina37 @ 2010 02 11, 15:24)
ir as vis dar sakau MES,nes viska darome kartu ,valgome kartu ,miegame kartu ,raidytes skaiciukus mokinames kartu ,namucius tvarkomes kartu ,valgyti darome kartu ,i lauka einame kartu,susirges sedi pas mane ant keliu ir kvepuoja vaistukus ,tai irgi darom kartu ,todel tikiuosi dar ilgai bus MES  thumbup.gif
*

Pritariu smile.gif as taip pat sakau Mes, kol sunelis bus sale ir kol viska darysime kartu tai ir liks MES smile.gif
September_Lady
QUOTE(Miracle_mira @ 2010 02 11, 16:10)
o dar sakot, kad nesikabinejat... moteris issake savo nuomone ir tiek, tai ko dabar reikai ja sudirbineti, matosi, kad kai kurios augindamos vaikus neturi ka veikti ir iesko agrastu kur jie neauga...
bukim truputi tolerantiskesnes  4u.gif MES bukim tolerantiskesnes  lotuliukas.gif
*

sakiau??? angel_not.gif

dar geriau, kai eiskom agrastu ziema biggrin.gif

ok, daugiau tolerancijos aciuks.gif

taciau, taip reaguoju i panasius teiginius "zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA nebelieka"

taip kad abipuses tolerancijos 4u.gif
La pluie
QUOTE(pelkių Monas @ 2010 02 11, 16:57)
As girdejau - mums pilvuka pucia, mes labai nevalgus. Tai norisi perklaust - pas ka nera apetito pas mama ar pas vaika?
*

Moteris kalbedama apie save, nenaudoja mazybiniu formu (pilvukas, dantukai ir pan.), todel abejoju ar tikrai jums kyla klausimu kam cia ta pilvuka pucia smile.gif
zverelis2
Man tas pasakymas "MES" taip pat keistai skamba, bet as cia nieko blogo nematau. Cia asmeninis reikalas, kaip sakyti: "mes" ar "jis" ar "ji", paprasciausia daugeliui tai tampa pavyzdziu is kitu mamu.
As pati nevartoju "mes", nes ne man isdyko dantukas, o mano dukrytei, nes ne mes pradejom lankyti sokiu pamokas, o mano mazoji smile.gif, as tik laukiu jos ir stebiu ja.
ciuke
QUOTE(pelkių Monas @ 2010 02 11, 16:57)
*

Tai ir perklauskit, jei neturit supratimo, nors neabejoju, kad zinot kam cia ta pilvuka pucia, ir kas vaiksciot ismoko. Tiesiog pripazinkit - jus paprasciausiai kazkodel tai erzina ir viskas.
grazina37
QUOTE(chiuncia @ 2010 02 11, 16:05)
sakiau???  angel_not.gif

dar geriau, kai eiskom agrastu ziema  biggrin.gif

ok, daugiau tolerancijos  aciuks.gif

taciau, taip reaguoju i panasius teiginius "zinoma kurios vaikucius atiduoda i lopsiuka nuo metuku su trupuciu ,jokiu MES jau ir nelieka,vaikas pradeda gyventi savo gyvenima,viska mokinasi kolektyve ir to rysio su mama kaip kad MES -JEGA nebelieka"

taip kad abipuses tolerancijos  4u.gif
*

taves net neketinau izeidineti,jei taip suregavai reiskia kazkur tiesos yra drinks_cheers.gif
mano sunelis kai neserga eina i darzeli iki pietu miego ,todel mes abu labai daug leidziame ,jau viena vaika uzsiauginau ,ir zinau kad viskas teina savo laiku,savarankiskumas privatumas ir tt
Garniukas
O man "mes" tiesiog gražiai ir mielai skamba. smile.gif Gal dėl to, kad parodo, jog tie mažylio pasiekimai (daug valgė, gerai miegojo...) yra kartu ir mamos pasiekimai. Pati taip sakau tik kartais, bet man visai miela girdėt kitas taip kalbant. Ir nematau reikalo ieškoti priežasčių ir aiškintis "kodėl". Juk nepuolam aiškintis ir teisintis, kodėl knygutėj pamatę ilgaausį sakom "kiškutis", o ne "kiškelis" ar tiesiog "kiškis" ar "zuikis". Kaip kam gražiau, taip tas tegu vadina.
O jei kam nors juokinga, tai... juoktis sveika. biggrin.gif (Man irgi kartais truputėlį juokinga, bet nuo to tas pasakymas tik mielesnis. ax.gif )
September_Lady
QUOTE(grazina37 @ 2010 02 11, 21:38)
taves net neketinau izeidineti,jei taip suregavai reiskia kazkur tiesos yra drinks_cheers.gif
mano sunelis kai neserga eina i darzeli iki pietu miego ,todel mes abu labai daug leidziame ,jau viena vaika uzsiauginau ,ir zinau kad viskas teina savo laiku,savarankiskumas privatumas ir tt
*

tokia ir tiesa, kad savo vaika i darziuka isleidau lopselinio amziaus ax.gif
aissttee
QUOTE(Garniukas @ 2010 02 11, 23:48)
O man "mes" tiesiog gražiai ir mielai skamba. smile.gif Gal dėl to, kad parodo, jog tie mažylio pasiekimai (daug valgė, gerai miegojo...) yra kartu ir mamos pasiekimai. Pati taip sakau tik kartais, bet man visai miela girdėt kitas taip kalbant. Ir nematau reikalo ieškoti priežasčių ir aiškintis "kodėl". Juk nepuolam aiškintis ir teisintis, kodėl knygutėj pamatę ilgaausį sakom "kiškutis", o ne "kiškelis" ar tiesiog "kiškis" ar "zuikis". Kaip kam gražiau, taip tas tegu vadina.
O jei kam nors juokinga, tai... juoktis sveika. biggrin.gif (Man irgi kartais truputėlį juokinga, bet nuo to tas pasakymas tik mielesnis. ax.gif )
*

pritariu, man irgi mes skamba mielai ir asocijuojasi su glaudziu tarpusavio rysiu tarp vaikelio ir mamytes. Pati net nepajauciu, kai kartais taip sakau, poto tik pagalvoju, juk sakiau ne ji, o mes smile.gif manau, kad tai naturalu, kai mamyte labai myli savo vaikeli ir dziaugiasi tuo, kas susije su juo.
luli
as taipat sakau-mes pavalgem,mes buvom laukuti,mes,mes,mes,ir man tai labai graziai skamba 4u.gif
__snowflake
Aš to irgi nesuprantu.
Jasper
Man - gražu. Jei ką nervina, tai jau to žmogaus problema. Man, pavyzdžiui, nepatinka kvailai naudojami mažybiniai žodžiai - rankelė, arbatėlė, košytė...
mylimuke
Ne tik kūdikiai, bet ir mamos kartais sunkiai įsisąmonina, kad yra jau dvi asmenybės, o nebe viena. Aš net ir dabar kartais pasakau "mes" doh.gif
rusnele
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2010 02 16, 17:57)
Man, pavyzdžiui, nepatinka kvailai naudojami mažybiniai žodžiai - rankelė, arbatėlė, košytė...
*

O man patinka smile.gif
eda9
Kalbėdama niekada nesakau "mes". Nežinau kodėl. Visada pasakoju už vaiką smile.gif
Vilma-Ieva
QUOTE(rusnele @ 2010 02 10, 15:29)
Kas cia per pasakymai "mes jau turim 5 dantukus", "mes jau 3 dienos kaip savarankiskai vaikstom" ir t.t. Kodel nesakot "Agnyte jau turi 5 dantukus".
Juk kalbat apie dukra/sunu, prie ko cia mes? Sakykit jis/ji...
Paaiskinkit man, kodel taip darot, nes man nedaeina smile.gif
*

Man tai kaip kada papuola: ir taip, ir taip sakau... Nors iki šios temos pastebėjimo net nebuvau atkreipus į tai dėmesio ir susimąsčius, kodėl, nes tas „mes“, matyt, ne sąmoningai pasirenkamas, o tiesiog iš pasąmonės išeina. O yra taip dėl glaudaus vaikiuko ir mamytės ryšio, manau... Taip sakant, maža liekana iš tų laikų, kai mažulis dar pilvelyje gyveno ir su mamyte buvo VIENA. smile.gif Taigi šiaip tas mažutėlis šiuo metu yra visas mamytės pasaulis, jos pačios dalis. Vaikiukui augant, tas „mes“ savaime nyksta iš žodyno, nes pupuliukas savarankiškėja.
Papildyta:
Beje, ne į temą, bet dabar MUMS kaip tik dygsta dantukai. lotuliukas.gif Ir čia pačia tiesiogiškiausia prasme — mažuliui pieninukai, o mudviems su tėčiu po protinį. Visiems vienu metu. biggrin.gif
simbarela
Kol dar neturejau vaiko šiek tiek keista buvo ta "mes" girdeti, bet kai atsirado vaikas kazkaip pati savaime pradejau sakyti mes biggrin.gif bet ne visada. Man atrodo taip sakau del to, kad as su vaiku visada viska darau kartu, man tai miela.
vilnera
Parasysiu negraziai-atsiprasau is kart: tas susitapatinimas su vaiku-tas "mes jau darom ant puodo" "mums jau 6 menesiai" - mamytei etikete uzklijuoja mano akyse "durne". Nes tas "mes"-tera pasekme, kaip moteris nudegraduoja i suvaikejusia motina, kuri pamirsta viska aplink, apart tos savo motinystes ir serialu nebemato nieko daugiau,o smegenams-atostogos-ir stai jums "mes"..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.