QUOTE(Soy @ 2010 04 27, 10:53)
Iki tam tikro laiko tiek mama, tiek kudikis neatskiria saves vienas nuo kito ir tapatinasi. Tai visiskai normalu ir vaikui augant praeina naturaliai.
QUOTE(Soy @ 2010 04 27, 10:53) Iki tam tikro laiko tiek mama, tiek kudikis neatskiria saves vienas nuo kito ir tapatinasi. Tai visiskai normalu ir vaikui augant praeina naturaliai. QUOTE(pandora_papuosalai @ 2010 04 18, 14:02) tame ir esme, kad jus ne viska darot kartu. QUOTE(˜ª¤Julija¤ªI @ 2010 05 02, 00:15) O jus viena is tu, kurios nesuprato esmes. Tai aisku, kad vaikstinejat lauke kartu, vaikas nepavaziuos vienas vezime. Bet ar jus kruti kartu zindat ir kakojat, tai abejoju.......
Stengiuos nevartot to "mes" kai kalbu apie savo vaika.
Bet kartais taip gaunasi, kai nesu maitint maitint - sakau mes einam valgyt, rengiames irgi mes, zaidziam mes. Tai man atrodo normalu. O nenormalu atrodo kai sedi sveciuose mama su vaikuciu, ir staiga sako visiems "Oi, mes apsikakojom" Arba ka dar pati girdejau is mamyciu
Kai dar buvau bevaikė, man visada atrodydavo keista, kai mamos prabildavo apie tai, kaip jos (mama & dukrytė) apsikakodavo ir t.t. Mane tai siutino iki begalybės
Susimasciau ir as kaip cia kalbu, pasirodo kad kai sneku sakau normaliai, bet rasau daznai mes, del to kad butu trumpiau pvz. mes vel nevalgom - vietoj mano sunus Aronas vel nevalgo,bet cia grynai kad maziau rasyt, nors manau kad kol visai vaikas mazutis nieko cia blogo nera man tai violetiniai lai sako kaip nori. Man svarbiausia suprasti prasme to ko man sako o kaip tai cia jau nesvarbu, nors ir kiniskai, as nesigylinu, prie zodziu nesikabineju ir tikrai nemanau kad sakydamos - mes- kazkaip negerbia, numenkina ar kitaip nuskriaudzia vaika.
QUOTE(marina861 @ 2011 01 19, 03:13) Arba ka dar pati girdejau is mamyciu O gal ir mamytė išmoko kišti koją į burną? Gal ir pampersą nakčiai dedasi? Gal ir 7 dienas pakakoti jai neišeina? Ką gali žinoti O jei rimtai, tai man irgi ausį rėžia tas MES vartojamas pasakyti tam ką darė TIK vaikas. Pati vartoju mes tik tada, kai iš tikrųjų kažką darėme kartu: mes žaidėme, mes ėjome į lauką ir pan. Aš net "mes valgėme" sakau tik tada, jei iš tikrųjų valgiau ir aš pati. Jei valgė TIK vaikas, tai taip ir sakau: sūnus/dukra valgė. Man tai įdomu kodėl kalbėdamos tik apie save mamos kažkaip nevartoja to mes? Bent jau man tai neteko girdėti. Kažkodėl nesako: mes šiandien labai supykom ant vyro ar mums labai skaudėjo pilvą, nes prasidėjo mūsų dienos
Nuo situacijos priklauso...nevisi pasakymai ziauriai nelogiski.
todėl, kad tokia psichologija. mama ir mažas kūdikis tai diada, nedaloma, vienas be kito negali. Iš to ir atsiranda tas mes, tas bendrumas. Vėliau iš to pamažu tiesiog "išaugama". Pvz, kai gimė mažasis, kalbėdama apie vyresnėlį nesakydavau "mes", bet kalbėdama apie mažiuką, vartodavau "mes".
Ir nematau čia nieko blogo ar ausį rėžiančio.
Tik nepainiokit čia psichologijos
As taip pat daznai sakau "mes", bet kodel pati negaliu paaiskinti
QUOTE(VaiVi @ 2011 01 21, 16:16) Tik nepainiokit čia psichologijos Labai daznai motinos nuojauta turi didesne reiksme nei psichologu teorijos, kurios siaip jau neretai skiriasi viena nuo kitos. O ir patys psichologai daznai nesivadovauja savo profesinemis ziniomis, nors tenka pripazinti, kad teiginiai <psichologai mano>, <psichologai teigia> labai gajus nudienoje ir veikia itaigiai
Aš tai savo profesinėm žiniom vadovaujuosi
QUOTE(VaiVi @ 2011 01 21, 15:16) Tik nepainiokit čia psichologijos nematau čia tapatinimosi QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 21, 16:39) As linkusi derinti profesines zinias, patyrima, nuojauta ir dar n kitu dalyku Aš gi nesakiau, kad nederinu jūsų minimų dalykų Man, tiesą sakant, ir lietuvių kalbos gramatikos taisyklių žinojimas neleistų sakyti "mums išdygo pirmas dantukas"
Man si tema keista. Nesistebiu mamomis, susitapatinanciomis su savo vaiku, o anksciau tikrai daznai ir pati sakydavau ''mes'' vietoj sunus. Is to juk taip pat greitai ''isaugama'' kaip ir uzauga patys vaikai. Tai taip laikina, kad net neverta apie tai diskutuoti
As niekad nesakau mes
As irgi daznai sakau mes,tiesiog gal valdo emocijos
QUOTE(JurgaSim @ 2010 02 10, 15:03) jei zvelgtume is psichologines puses, kai nemazai mamu gimus vaikui dar ilgai nesugeba isisamoninti, jog kudikis jau nepriklauso jos kunui QUOTE(same @ 2010 02 10, 18:43) Turiu du vaikucius, be galo be krasto juos myliu, bet niekada gyvenime nesakiau "mes". Juk jie atskiros asmenybes. Be to kai isgirstu is mamytes "mes siandien kakojome 5 kartus", tai kiek graudokai atrodo is salies as tai nekreipiu demesio kaip kas ir ka sako, mes, ji, jis, jam, jai, mums. QUOTE(VaiVi @ 2011 01 21, 15:16) Tik nepainiokit čia psichologijos Niekad nesupratau to "mes" Man pačiai "mes" kartais išsprūsta gal dėl to, kad vaikui pastoviai pasakoju" mes eisim valgyti", "dabar einam keisti pampį" ir pan., bet kalbant apie wc reikalus, dantis ir pan. - niekad QUOTE(marina861 @ 2011 01 19, 04:13) Stengiuos nevartot to "mes" kai kalbu apie savo vaika. Bet kartais taip gaunasi, kai nesu maitint maitint - sakau mes einam valgyt, rengiames irgi mes, zaidziam mes. Tai man atrodo normalu. O nenormalu atrodo kai sedi sveciuose mama su vaikuciu, ir staiga sako visiems "Oi, mes apsikakojom" Arba ka dar pati girdejau is mamyciu
Nors ir norisi sakyti "mes" (nezinau kodel), bet labai stengiuosi savo kalba kontroliuoti ir taip nesakyti. Kartais vistiek issprusta, bet tikrai labai retai
as irgi kazkaip to nesureiksminu-kaip pasakai ,taip ir gerai, mes ,ji ar kaip kitaip
Niekada nesakau mes
Nesakau "mes", nebent tikrai kazka darom visos 3, pvz., einam i parduotuve
Man daznokai issprusta, nors ir kontroliuoju save kalbedama
kadangi dar sedziu su dukryte namie, ir apskritai as visada kartu su ja, ir diena ir nakti salia lovytej miega, ir namuose ir sveciuose, tai ir pasakau mes, nes mes viska darome kartu, bet jau pradedu atprast nuo to mes, mazyle jau savarankiskesne darosi ir to "mes" jau mazeja
Kai sakoma "MES su vyru pirkome butą", tai normalu ir logiška, nes tikrai ABU pirkome butą. Bet kai vyras bando atsiauginti ūsus gi nesakome: "MUMS labai išsausėjo oda, todėl teko nusiskusti barzdą ir ūsus, o dabar bandom atsiauginti"
As ''mes'' nevartoju,kai kalbu apie tai ka moka,daro ir t.t. mano dukra
man tai kvailai skamba tas "mes" niekad nevartoju
tuokiose pasisakimuose kaip "mes" nematau nieko blogo,juk visgi vaikutis turi kazkokia dalele ir mamos o kaip pasake viena psichologe mama auga kartu su vaiku tai man tas "mes" visai normalu
Samoningai stengiuosi nevartoti sito posakio. Kol neturejau vaiku, paciai keistai skambejo
nu as pati zodelio ,,mes,, nevartoju, bet man nieko keista kai kitos sako mes
Daznai nevartoju jo, bet kartais buna, kad pati pastebiu, kad pasakau "mes"
Susitapatinama su vaikeliu... Ir man atrodo tai natūralu, juk bent jau iš pat pradžių, tai to tavo gyvenimo kaip ir nelieka, o ir tas mes dažnai tiesa ar bent iš dalies tiesa būna... pvz, mes šiąnakt prastai miegojom ir pan. o ir vaikučio pasiekimus dažnai asmeniškai priemam... Viskas gerai, kol tai yra su saiku
QUOTE(Bobauža @ 2012 04 25, 21:23) Susitapatinama su vaikeliu... Ir man atrodo tai natūralu, juk bent jau iš pat pradžių, tai to tavo gyvenimo kaip ir nelieka, o ir tas mes dažnai tiesa ar bent iš dalies tiesa būna... pvz, mes šiąnakt prastai miegojom ir pan. o ir vaikučio pasiekimus dažnai asmeniškai priemam... Viskas gerai, kol tai yra su saiku Labai graziai parasyta,sutinku su kiekvienu zodziu
Kol neturėjau dukrytės, man irgi tas "mes" kartais rėždavo ausį. Dabar tikrai niekad neužkliūva, ir kartais pati nesąmoningai pavartoju "mes" kalbėdama apie dukrytės pasiekimus ar pan. Nematau nieko bloga, kad kai kurios mamos taip kalba
|