Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kodėl kalbėdamos apie vaikus sakot "mes"?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
linulia40
QUOTE(rusnele @ 2010 02 10, 13:29)
Kas cia per pasakymai "mes jau turim 5 dantukus", "mes jau 3 dienos kaip savarankiskai vaikstom" ir t.t. Kodel nesakot "Agnyte jau turi 5 dantukus".
Juk kalbat apie dukra/sunu, prie ko cia mes? Sakykit jis/ji...
Paaiskinkit man, kodel taip darot, nes man nedaeina smile.gif
*

Taip isijauciam i vaikucio gyvenima,kad beveik uz juos ir gyvenam 4u.gif juk visos nuotaikos ir visa kita isgyvenama kartu!
M.Rasele
As stengiuosi save kontroliuoti ir nesakyti "mes", situacijose kur reikia sakyti jis...... nes manau toks susipatinimas nieko gero neduoda.
Juolab pastebejau kad mociute sake - mano vaikas ir pan........ reiks su tuo kazkaip kovoti smile.gif
La pluie
QUOTE(vilnera @ 2010 03 03, 18:16)
Parasysiu negraziai-atsiprasau is kart: tas susitapatinimas su vaiku-tas "mes jau darom ant puodo" "mums jau 6 menesiai" - mamytei etikete uzklijuoja mano akyse "durne". Nes tas "mes"-tera pasekme, kaip moteris nudegraduoja i suvaikejusia motina, kuri pamirsta viska aplink, apart tos savo motinystes ir serialu nebemato nieko daugiau,o smegenams-atostogos-ir stai jums "mes"..
*

Koks hiperbolizavimas...
p.s. keistoki ''durnumo'' ir protingumo nustatymo kriterijai.
rusnele
QUOTE(vilnera @ 2010 03 03, 17:16)
Parasysiu negraziai-atsiprasau is kart: tas susitapatinimas su vaiku-tas "mes jau darom ant puodo" "mums jau 6 menesiai" - mamytei etikete uzklijuoja mano akyse "durne". Nes tas "mes"-tera pasekme, kaip moteris nudegraduoja i suvaikejusia motina, kuri pamirsta viska aplink, apart tos savo motinystes ir serialu nebemato nieko daugiau,o smegenams-atostogos-ir stai jums "mes"..
*

vilnera mirksiukas.gif
angelu kalva
QUOTE(vilnera @ 2010 03 03, 17:16)
*

Mane irgi kaskart tai girdint idiotiskas juokas tampo. Ir labai sumenksta tokia mama mano akyse. Nezinau, kam cia mes - intis jei pvz kakojam atskirai?
blessedness
Na nezinau ,zodi "mes"vartojau gal kai visai maziuke buvo kudikelis,ir tai labai retai,sakydavau ir sakau visada mano dukryte arba dazniausiai varda sakau ta moka,ar to nemoka mirksiukas.gif kad mes jau darom ant puoduko,niekada taip nesakiau :lotuliukas
Jolanta19
nevartoju schmoll.gif
elenuxus
QUOTE(vilnera @ 2010 03 03, 18:16)
*

Idomus poziuris...Ypac etikeciu klijavimas - durna mama, nedurna mama, degradavusi mama, nes sako "mes".As problemos nematau, cia jau kiekvieno asmeninis reikalas...Jei tik tokias problemas matot, tai neturit ka veikti, MES taip galvojam.
sena niekšė
man taip topinis bajeris yra "mes prikakojome į kelnytes" laugh.gif
lavazia
As kartais irgi saku mes, kazkaip savaime gaunasi, nes juk esu su sunum 24h/para. Viska darom kartu, tai nieko blogo cia ir neiziuriu
nila_ks
Man kazkaip labai keista, kai toks nereiksmingas zodis "mes" cia labai sureiksminamas ar nera apie ka kitka daugiau diskutuot biggrin.gif . Cia tas pats kodel nesakote vaikui nori gerti, o sakai gal nori atete ar pan., arba vaziuoti - zizi. Cia tokie nereiksmingi dalykai, juk kaip kas nori ir kaip kam patogu, taip tas ir sneka, o kam atrodo durnai, kitam atrodo normalu ir atviksciai. Tad mamytes manau yra daug svarbesniu dalyku nei zodelio tikslingas panaudojimas - "mes" 4u.gif Sekmes mirksiukas.gif
vavute
Manau mamos paprasciausiai neturi apie ka diskutuoti, tai ir susigalvoja padaryti is muses drambli, as pati nematau cia nieko blogo tame, kad sakoma "mes". Vis geriau dazniau girdeti "mes", nei tik zodeli "as". Man tai skamba labai egoistiskai. Tas pasakymas "mes" atvirksciai nenumenkina vaiko asmenybes, o labiau pabrezia, nes taip sakydamos mamos kalba tikrai daugiau apie vaika, nei apie save. Siuo atveju mama lieka antrame plane. pati taip sakydavau daznai, todel manes visai neerzina tokie dalykai. stebiuosi, kad yra zmoniu, kuriuos erzina tokios smulkmenos...mane erzina tokie zmones, kuriuos viskas erzina... lotuliukas.gif
Musmire
Aš sakau "mes",nes viską darom kartu, o ką daro vienas,tai taip ir įvardinu.
v.vileva
Kai kalba eina apie vyresneli (jau paaugli), tai liezuvis jau nesivercia sakyti "mes", nebent "mes kartu einam i kina" lotuliukas.gif . Bet kai kalba eina apie mazaja, kitaip kaip "mes" retai ir pasakau. Pastebejau, kad ir tetis, kai kalba su/apie dukryte, daugiskaitos neisvengia lotuliukas.gif . Ir taip bus tol, kol mazoji bus salia manes. O "mes" prades "tirpti" is karto, kai tik vaikiukas prades lankyti darzeli, bent taip buvo su vyresneliu 4u.gif . Tai kodel nepasidziaugus tuo "mes", juk jis trunka taip trumpai smile.gif .
Meskute5
As tai sakau mes, nes taip trumpiau. Ka ten sakyt - mano sunelis tai daro taip ir taip, as nupirkau savo berniukui ta ir ta, mum , mes daug lengviau thumbup.gif
Wild Pearl
QUOTE(Meskute5 @ 2010 03 18, 15:20)
As tai sakau mes, nes taip trumpiau. Ka ten sakyt - mano sunelis tai daro taip ir taip, as nupirkau savo berniukui ta ir ta, mum , mes daug lengviau  thumbup.gif
*

as irgi pastebejau kad daznai sakau zodeli "mes" net nezinau kodel.matyt dar nestumo metu pradejau sakyti mes tai ir toliau biggrin.gif manau kai vaikiukai uzaugs jau bus "as ": ir " ji/ji",o dabar man taip paprasciau mirksiukas.gif rolleyes.gif
Raselelyte
As niekada nesakau MES schmoll.gif doh.gif esu as ir yra mano dukra...dvi visiskai atskiros asmenybes...
Alsė
Man irgi labai nepatinka tas pasakymas MES schmoll.gif niekada taip nesakau, kalbedama apie savo berniuka smile.gif
sigugu
ne pirma cia tokia tema...
manu cia nuo kiekvieno asmeniskai priklauso...
as visada sakau "ji". bet daugelis mano pazystamu sako "mes". nematau problemos, kiekvienas is musu sakome kitai. kvaila tema diskusijai....
sraige skuba
bet kaip tada suprast iš pasakymų "mes viduriuojam", "mus išbėrė" ar išbėrė tik vaiką, ar ir mamą? unsure.gif
Visosspalvos
Niekada nesakiau "mes". Tai, kad aš turiu vaiką (vaikų) pati kaip asmenybė nedingau ir esu ne tik vaiko mama. Aš esu aš, o vaikas - vaiks, beje taip pat asmenybė, jau nuo gimimo. Galit apmėtyti mane akmenimis, bet man žodžio "mes" vartojimas siejasi su perekšliškumu, ypač kai tai vartojama tokiose frazėse, kaip Sraige skuba parašė...
Cukraus pudra
aš sakau mes, nes vaikas dar mažas,kad daugumą dalykų darytų vienas. todėl mes į lauką einam, mes valgom, mes miegam, mes draugus su gimtadieniais sveikinam,mes linkėjimus t.t.
mes vis dar esam du žmogučiai daug ką darantys kartu.
sraige skuba
dar vieną gerą radau (apie vaiko masažą):
"iseidavom melyni ir klykiantys is kabineto, dar pusvalandi ramindavomes koridoriuj"
taip ir įsivaizduoju visą mėlyną šeimą klykiančius, nepavydžiu masažistei lotuliukas.gif
angelu kalva
QUOTE(*meduota* @ 2010 03 30, 10:26)
aš sakau mes, nes vaikas dar mažas,kad daugumą dalykų darytų vienas. todėl mes į lauką einam, mes valgom, mes miegam, mes draugus su gimtadieniais sveikinam,mes linkėjimus  t.t.
mes vis dar esam du žmogučiai daug ką darantys kartu.

*

Nesupratot esmes, matau. Tai aisku, kad visa aprasyta vartojama kaip MES, nes i lauka einat ir jus, valgot ir jus, miegat irgi taip pat, nestovit gi kaip gandras visa nakti, o miegat, ir draugus sveikinat kartu, aisku.

BET: kakoja tai vaikas pats vienas, ropoja pats, dantys dygsta vaikui, pilva pucia vaikui (nebent noretumet pasakyt kad ir jus bezdukas kamuoja) ir vaikui suejo 7 menesiai, o ne jums.
Vaivaivaiva
Niekada nesakiau "mes" ir šitas žodis kai mama kalba apie vaiką man labai "akis bado"
Gemini II
"mes dar nesergam menesinem" biggrin.gif biggrin.gif
Visada stengiuosi sakyti jis
angelu kalva
QUOTE(Inga421 @ 2010 04 01, 15:25)
"mes dar nesergam menesinem"  biggrin.gif  biggrin.gif
Visada stengiuosi sakyti jis
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
__snowflake
QUOTE(nila_ks @ 2010 03 13, 22:11)
Man kazkaip labai keista, kai toks nereiksmingas zodis "mes" cia labai sureiksminamas ar nera apie ka kitka daugiau diskutuot  biggrin.gif . Cia tas pats kodel nesakote vaikui nori gerti, o sakai gal nori atete ar pan., arba vaziuoti - zizi. Cia tokie nereiksmingi dalykai, juk kaip kas nori ir kaip kam patogu, taip tas ir sneka, o kam atrodo durnai, kitam atrodo normalu ir atviksciai. Tad mamytes manau yra daug svarbesniu dalyku nei zodelio tikslingas panaudojimas - "mes" 4u.gif Sekmes mirksiukas.gif
*

Tame ir esmė, kad nereikia sakyti atete, o sakyti gerti.
onite.v
nes kai kurios mamytes nesugeba atsiriboti,
nes neturi savo gyvenimo
nes neisivizduoja kaip tai kvailai skamba..
dar?
is tikruju tai man suprantama, kai sako mes, kol vaikas dar naujagimis, na dar iki 6men. tai matyt susije su tuo, kad ir vaikas dar saves kaip atskiros asmenybes kuri laika nesuvokia,
o ypac grazu kai sako: mes stosim i VU:)))(uz savo sunuti)
sraige skuba
QUOTE(onite.v @ 2010 04 06, 14:32)
o ypac grazu kai sako: mes stosim i VU:)))(uz savo sunuti)
*

paskui prabunda, kai mes jau 45ių, o dar nevedę, su mama gyvenam biggrin.gif
Visosspalvos
QUOTE(sraige skuba @ 2010 04 06, 15:41)
paskui prabunda, kai mes jau 45ių, o dar nevedę, su mama gyvenam  biggrin.gif
*

Susijuokiau net biggrin.gif

Va net temą kokią radau keliom eilutėm žemiau "mum 2.2 metu,bet vis dar valgom papuką " lotuliukas.gif
L*A*K*Š*M*I
QUOTE(Visosspalvos @ 2010 04 06, 21:23)
Susijuokiau net  biggrin.gif

Va net temą kokią radau keliom eilutėm žemiau "mum 2.2 metu,bet vis dar valgom papuką "  lotuliukas.gif
*

Skamba lotuliukas.gif tikrai juokingai,gal sakyciau tam tikrose sakiniuose ir gali panaudoti ta "mes"bet ne visur smile.gif
rusnele
Man smalsu, ar po sios diskusijos, kuri nors mama nustojo sakyti "mes"? smile.gif
La pluie
QUOTE(rusnele @ 2010 04 07, 15:46)
Man smalsu, ar po sios diskusijos, kuri nors mama nustojo sakyti "mes"?    smile.gif
*

O kodėl manote, jog kažkas turėjo keisti savo įprotį?
rusnele
QUOTE(JurgaSim @ 2010 04 07, 15:17)
*

Todel, kad tai vienas is blogiausiu iprociu... biggrin.gif mirksiukas.gif
La pluie
QUOTE(rusnele @ 2010 04 07, 16:28)
Todel, kad tai vienas is blogiausiu iprociu...  biggrin.gif  mirksiukas.gif
*

Argi? smile.gif
Blogų įpročių klasifikacija individualus dalykas ir jei jums šis įprotis blogiausias, tai nebūtinai kitam žmogus jis prilygs blogiausiam mirksiukas.gif
Tarkim mane erzina antrosios pusės vadinimas visokiais kačiukais, zuikučiais ir kt. gyviais, bet as suvokiu, jog tai mano pačios problema ir netolerancija, tad temu tokiu nekuriu ir kurti neketinu smile.gif
sraige skuba
QUOTE(JurgaSim @ 2010 04 07, 15:17)
*

todėl, kad suprato, koks kvailas ir juokingas tas įprotis, ir kaip jis traumuoja vaiką biggrin.gif
La pluie
QUOTE(sraige skuba @ 2010 04 07, 16:36)
todėl, kad suprato, koks kvailas ir juokingas tas įprotis, ir kaip jis traumuoja vaiką  biggrin.gif
*

Oi, koks žodis parinktas... smile.gif Nuoširdžiai manau, jog jūs taip negalvojate - esat pernelyg protinga moteris smile.gif
sraige skuba
QUOTE(JurgaSim @ 2010 04 07, 15:48)
Oi, koks žodis parinktas... smile.gif Nuoširdžiai manau, jog jūs taip negalvojate -  esat pernelyg protinga moteris smile.gif
*

aš tik šaržuoju mirksiukas.gif
Cukraus pudra
QUOTE(angelu kalva @ 2010 03 31, 23:28)
Nesupratot esmes, matau. Tai aisku, kad visa aprasyta vartojama kaip MES, nes i lauka einat ir jus, valgot ir jus, miegat irgi taip pat, nestovit gi kaip gandras visa nakti, o miegat, ir draugus sveikinat kartu, aisku.

BET: kakoja tai vaikas pats vienas, ropoja pats, dantys dygsta vaikui, pilva pucia vaikui (nebent noretumet pasakyt kad ir jus bezdukas kamuoja) ir vaikui suejo 7 menesiai, o ne jums.
*

o jei turėtume du puodus, tai mes sėdėtume,kad tik sūnusį jį ką nors padarytų. lotuliukas.gif ir kai Jokūbas serga, sergam mes. vaikui bloga,nes skauda kažką, man bloga, kad jam skauda. jei sūnui kažkas nesiseka, man lygiai taip pat skauda širdį. o gal net labiau. tada mum abiem būna nepasisekę... ir metai, ir dveji suėjo mums. man kaip mamai, mum kaip kitokiai šeimai....
sraige skuba
QUOTE(*meduota* @ 2010 04 07, 17:18)
o jei turėtume du puodus, tai mes sėdėtume,kad tik sūnusį jį ką nors padarytų.  lotuliukas.gif ir kai Jokūbas serga, sergam mes. vaikui bloga,nes skauda kažką, man bloga, kad jam skauda. jei sūnui kažkas nesiseka, man lygiai taip pat skauda širdį. o gal net labiau. tada mum abiem būna nepasisekę... ir metai, ir dveji suėjo mums. man kaip mamai, mum kaip kitokiai šeimai....
*

o tėtis irgi kalba daugiskaita? smile.gif
iš Jono pasiaiškinimo darbe:
visą naktį nemiegojom, papuką valgėm, viduriavom, ant puoduko dar nesėdim, tad važiavom pampersų dasipirkt...
Cukraus pudra
QUOTE(sraige skuba @ 2010 04 07, 19:38)
o tėtis irgi kalba daugiskaita?  smile.gif
*

net pagalvojau.
jo. kartais. pvz "mes tai 6mėn. jau ropojom" (na iš tikro, tada gan dažna ivisi trys paropodavom,dėl tolygaus bendravimo.) lotuliukas.gif
sraige skuba
QUOTE(*meduota* @ 2010 04 08, 12:51)

net pagalvojau.
jo. kartais. pvz "mes tai 6mėn. jau ropojom" (na iš tikro, tada gan dažna ivisi trys paropodavom,dėl tolygaus bendravimo.)  lotuliukas.gif

*

o kada galvojat "atsiskirti"? ar ir į universitetą stosit kartu? smile.gif
lolitux
Knygoje"vaikai kilę iš dangaus" netgi rekomenduojama vartoti tokį įvardį, iki tam tikro vaiko amžiaus, ir apskritai ten labai daug vaiko auklėjimo patarimų-rekomenduoju perskaityt biggrin.gif
__snowflake
QUOTE(lolitux @ 2010 04 15, 14:41)
Knygoje"vaikai kilę iš dangaus" netgi rekomenduojama vartoti tokį įvardį, iki tam tikro vaiko amžiaus, ir apskritai ten labai daug vaiko auklėjimo patarimų-rekomenduoju perskaityt biggrin.gif
*

Man tai ta knyga nepatiko-labai jau amerikoniška g.gif Labai nekoks stilius.
Laimės_mazgas
QUOTE(lolitux @ 2010 04 15, 15:41)
*

Iki kokio amžiaus?
mamuse
4u.gif
kažkaip anksčiau nepastebėjau, kad taip sakau, bet ir dabar kai pamačiau nematau nieko blogo. Dar vaikiuko toks amžius kad viską darom kartu drinks_cheers.gif , net ir ant puodo blush2.gif
pandora_papuosalai
mes irgi viska darom kartu, gal tas "mes" ir atsiranda del to smile.gif
Raidiene
Iskilo ir man paciai kazkada toks klausimas biggrin.gif ir i ji nesunkiai atsakiau, juk kai vaikutis mazas, jis pats savarankiskai nemoka kazko daryti, as jam pagelbeju, vadinasi darome viska kartu 4u.gif
Soy
Iki tam tikro laiko tiek mama, tiek kudikis neatskiria saves vienas nuo kito ir tapatinasi. Tai visiskai normalu ir vaikui augant praeina naturaliai.
Aisku juokinga kai sako 'mes pakakojom' ir pan. bet 'mes zaidziam', 'mes einam','mes rengiames' - visa tai ir darom mes.
Siaip ar taip, kol neturejau vaiko, man tai atrode gan apgailetinai, o dabar pati nejucia sakau 'mes' biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.