Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų traumos
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
krisreta
Mums dabar tai aktuali tema.Rimta trauma. sad.gif Pirštas tarp durų su galimybę amputuoti.Tokios buvo gydytojų prognozės.Dabar jau viskas gerai rolleyes.gif , tik neaišku dėl nagiuko. g.gif

Kaip elgis? Rėkti , staugti, kad nežiūri vaiko.Gal atleisti.
rasuliukas
Reiktu jau bent rimtai pasisneketi,paprasyti akylesnes prieziuros-stai ka as dariau kai mano mazius per 2m darzelyje prasiskele 2k.galva(abu kartus reikejo siuti),pirmaji karta prasiskele beje gan pavojingoje vietoje;suprantu,jog vaikis l.judrus,bet tuomet buvo akivaizdi nepakankamos prieziuros klaida.
kendi
MANAU,KAD VAIKO NEISSAUGOSI,MUSISKE NAMIE TIEK KARTU UZSIGAUKNA IR NUKRENTA...O BUNA TIK JI VIENA. DARZELYJE VAIKU APIE 20,KUR JUOS VISUS SUZIURESI.NEKALTINCIAU AUKLETOJU AR SEIMININKUTES.NEBENT TIKRAI ZINOTE,KAD JOS NEATSAKINGAI ZIURI I DARBA g.gif
krisreta
Taigi ,ir aš taip galvoju,kad tiek vaikų ,visų ir neaprėpsi. Aišku jų toks darbas. o tai dar lopšelinukai. Manau,kad auklėtojoms buvo gera pamoka. Jas pačias raminau. Be to po geros savaitės būsim sveikos ir keliausim į darželį. rolleyes.gif Taigi kaip ir viskas praeityje.Gyvenime dar ne tiek visko bus.

Linkiu, kad nei vienas vaikas to nepatirtu.
Iva
mes traumu turejom begale ir rimtesniu ir ne tokiu jau, galva siuvo 3 kartus, dar tris reikejo, bet viena karta nespejom- lupa buvo prasiriktusi ir aukletoja men nepranese mad.gif ateinu vakare vaiko pasiimti ziuriu skyle lupoj, tokia gal pora cm, cia 2 su biskiu metu vaikui mad.gif traumatologiniam sake kad jau pavelavom, reikejo is karto siuti, vat tada darzelyje niekam maze nepasirode mad.gif mad.gif mad.gif med. sesele mat nusprende kad nieko tokio uzgis ir man net pranesti nesimaste, tai dabar nelabai graziai ta lupa atrodo.

tai va ka norejau pasakyti kai vaikas labai judrus tai uzaugti be traumu sansu mazai, kad ir kaip ji ziuretum ir del paciu traumu kaltinti aukletoja nereiketu, bet jeigu jau kas atsitinka, tai buk maloni bent pranesti.

krisreta
Suprantu,kad būna ir rimtesnių traumų, bet kai mergaitė galėjo likti be pirštuko galo,tai baisu.Be to ji gan rami, bet visko atsitinka. Gerai, kad į ligoninę greitai nuvežė.Bet jai būtų nepranešia tai būčiau pūkus pakėlus.
Gosh
Na pirstu prispaudimai buna juk ne tik del aukletoju kaltes g.gif Tiesiog ir patys vaikai kisa juos kur nereik,o tuo metu kazkas uzdaro duris sad.gif Atsimenu pati kai vaikystej vienai mergytei prispaudziau pirsta,o norejau tik uzdaryt duris iejus i grupe,net nepagalvojau kad ta mergyte gali stovet atsiremus i ta stakta ir dar pirstus i tarpa ikist ohmy.gif
Mane va nervuoja grupej viena mergaite,kuri pastoviai kilnoja mano vaika,taip bekilnodama ja viena syki ismete ir maniske ziauriai krito ant nugaros,o aukletoja viso to nemate mat,mate kitas zmogus mad.gif Kai aukletojai pasakiau,kad pastebetu ta mergyte,nes man nepatinka tokios jos manieros kilnojimo,tai ji tik kreiva sypsena i mane paziurejo ir "Nu as juk negaliu visu vaiku suziuret" mad.gif Tai va taip nesuziures ir nepamatys kai vaikas be samones gules kazkur sad.gif
milabra
Nu blyn, atsakymas, negaliu vaikų sužiūrėti mad.gif Tai kuom ir kur ji dirba?
O dėl pirštuko - tikrai labai gaila, kad taip atsitiko, gi nerealus skausmas... Gerai kad palyginus laimingai baigėsi. Sunku čia auklėtoją kaltinti, nes ir namie dažnai vaikai tuos pirštus įkiša kur nereikia. O dar jei pačios skubiai gydytojams pristatė, tai aš dar net ir padėkočiau.
Man 5 metų sulaužė ranką darželyje - vaikai ant krepšinio stovo suposi, tas krito ir tiesiai ant rankos. Sėdžiu, verkiu, vaikai nulėkė auklėtojai pasakyti, o tos tik pasisuko, pažiūrėjo ir toliau sau plepėjo, nei viena nepriėjo. Kokia laimė buvo, kad mama atėjo prieš pietus, nors niekad taip nedarydavo. Nuvežė į Traumpunktą, aišku - lūžis. Bet mano mama nekonfliktiška, niekam nieko nei sakė nei darė. Dėl saviškės tai aš pripločiau už tokius dalykus, išlėktų iš darbo (čia mažiausiai ką padaryčiau).
Gydykitės pirštuką, sveikit, tikėkimės ir nagelis ataugs smile.gif
norge
Dar apie traumas. JEIGU JUSU VAIKUTIS KAD IR NESMARKIAI NIKSTELEJO AR UZSIGAVO RANKYTE, KOJYTE, ZYZALIOJA, NORS IR NEVERKIA SMARKIAI, BET MATOSI, KAD GALUNES JUDINIMAS YRA NORS KIEK SKAUSMINGAS- NEDELSIANT KETURIOM I TRAUMPUNKTA!

Pasirodo, net zaidziant nekaltus zaidimukus, labai lengva isjudinti sanariukus mazam vaikiukui. Jie puikiai atsistato per pimas dvi valandas, is bedos- iki keturiu valandu. Bet vat jei delsit ilgiau, lauksit, gal praeis, juk neverkia, o tik pazyzia, tada sanariukui atsistato sunkiai, audiniai speja patinti. Tada ir skausmingiau, ir ilgiau viskas uztrunka. Gipsas dedamas.

Vakar vakare vat, pasokinejom per laiptelius, mes su vyru uz rankyciu aukstyn kilnojom, sunelis juokesi. O namie pradejo inksti, rankytes stengesi nejudinti. Nakti irgi be asaru, bet karts nuo karto suinksdavo, rankyte pasukiodavo, bet matesi- skauda. Tai vat siandien nuo ankstaus ryto turim gipsa trims dienoms. sad.gif

Zodziu, jei kas- geriau jau traumatologai palaikys jus teveliais panikieriais, kurie del smulkmenu vazineja. Svarbu nedelsti.
Gosh
sad.gif Norge,vargsiukai jus,na va,o dar chate kalbejom vakar apie tai,ech sad.gif Na sveikit dabar,saugokit rankute
krisreta
Labai ačiū mamoms už atsakymus. Buvo įdomi kitų mamų nuomonė.Kai nežinai,tai atrodo, kad aplinkui visi sveiki ir pan.,bet kiek vaikams visko nutinka, net baisu.Rytoj jau eisim į darželį,nors širdį toks nerimas.Tikiuosi, kad viskas atsistos į savo vėžes.
ziv
2 metuku dukryte darzely smarkiai susizalojo - teko siuti smakriuka. Aukletoja sako, kad ja vaikas pastume ir ji krito ant kilimo. Netikiu, kad ant kilimo krentant galima susizaloti smakriuka ir dar taip stipriai. Manau, kad trauma ivyko kitur.
Ar jus duotumet aukletoja i teisma, ar viska pamirstumete?
Ir dar: viena karta aukletoja ja su tapkutem i lauka isvede, kita karta - uzmove svetimus triusikus, nors jos buvo spintelej. Pasiteisinimas - cia ne as, seimininke uzmove. Manau, kad nelabai ji priziuri vaikus.
*Varlė*
Ziv, viskas priklauso nuo tavęs pačios. Jei auklėtojos visą laiką blogai prižiūri vaikus, gali bandyti. Nors nežinau ar tai ką nors duos.
Aš būdama 5 metų daželyje prasiskėliau kaktą, kad net dabar yra randas per visą kaktą. Tėvai nekaltino auklėtojos, nes pati dėl to buvau kalta (nežiūrėjau kur su rogėm važiuoju, tai teko metalinę tvorą pabučiuoti). Vaiko grupėj irgi vaikui buvo prakirsta kakta, teko siūti. Bet auklėtojų tėvai nekaltino, nes vaikai patys stumdėsi. Ne kartą mačiau kaip jie eidami pro šalį vienas kitą stumdo. Aš tikrai negalėčiau kaltinti, nes pati matau koks maniškis aktyvus, kaip jie siaučia. Ne kartą stebėjau juos kai auklėtojpos net nemato ir nežino, kad esu. Jokių priekaištų dėl jų priežiūros neturiu.
ziv
Kai susizaloja 5 metu vaikas, gali ir pats buti kaltas, bet 2 metuku dar nelabai masto, taigi aukletojos turetu priziureti. Nelabai isivaizduoju, kaip elgtis.
Libra
Man irgi buvo siutas smakras, ir nieko, isgyvenau biggrin.gif Pora kartu vienas is mano bernu irgi buvo parejes is darzo randuotas, gavo nuo kito berniuko su kede per galva, pataike tiesiai i smilkini ohmy.gif Pirma karta aukletojos paklausiau kas atsitiko, Atsakymas buvo: as nieko nemaciau. Antra karta atsakymas irgi buvo toks pat. Tai as tiesiai nudroziau su vaiku (taip sakant gyvas irodymas) pas vedeja ir pasakiau kad jeigu tai dar pasikartos as busiu priversta kreiptis i Svietimo ministerija ir vaiku apsdaugos tarnyba laugh.gif Tai matyt ta aukletoja nemazai gavo nuo vedejos, jeigu puse metu su manimi nesnekejo.
voveriukas36
žinai, augo trys vaikai ir nė karto - pabrėžiu nė karto - nėjau skųstis nei į darželį, nei į mokykla ir t.t.t. Galima susižalot ir ant kilimo, ypač jei ten užgriūva ant kokios aštriais kampais kaladėlės. O triūsikus nefig dėliot į svetimas spinteles, negi norite, kad auklėtojos gaudamos 600-700 Lt. dar vaikų triūsikų spalvą įsimintų ? blink.gif Kalbu griežtai: pabandykite šiais laikais pabūt auklėtojomis, kai sueina į grupę 20 PASAULIO BAMBYČIŲ, už kurio kiekviena yra pretenzingi TĖVAI, tuomet žinosit. Čia jau baisiau už zooparką
Liu
Gal busiu griezta, bet aukletoja privalo atsakyti (gal ir ne teismine tvarka). Juk tam ir paliekame vaikus prieziurai, kad jie butu saugus. Idomu, jei su aukle budamas vaikas irgi butu traumuotas, negi nieko jai nesakytumem?
Aukletoja nusipelne maziausiai rimto pokalbio mad.gif
Iva
na labai artina ir pazistama situacija sad.gif nekarta teko siuti ir su aukletojomis pyktis.
mes keitem daug darzeliu ir aukletoju, nes daug kraustemes, tad problemu buvo visokiu

buvo panasi situacija del traumu, tik problema buvo ta kad maniske prasikirto lupa, ir man net nepaskambino, o sesele darzelio nusprende kad siuti nereikia, pamaciau kai atejau pasiimti, buvo jau puse dienos praeje, traumatologiniam pasake kad siuti jau per velu, va tada aukletojai maza nepasirode, o vaikui lupa susitorejusi tuoje vietoje liko mad.gif as ejau tiesiai pas vedeja, rasiau skunda, aukletoja atleido is darbo, nes sitas skundas buvo jau trecias.

buvo situacija kai mano manymu vaiku blogai rupinosi, velgi rasiau skunda,, turejau irodymu ir liudininku, aukletojai - ispejimas ir nuo to laiko labai geras elgesys jos manes ir mano vaiko atzvilgiu, ir super prieziura ( baisi as matyt jai pasirodziau wink.gif )

buvo atvejis labai nesenas, sio pavasario kai lauke esant gal +6 laipsniu temp, maniske lauke prabuvo su basutem mad.gif apie 2 val. su striuke, kepure ir su basutem mad.gif rezultatas- prasirgom visa sav po to, viena laime kad nesikomplikavo inkstai ( puse metu tik po ligonines su tokiom problemom buvo praeje) vel rasiau skunda- aukletojai grieztas ispejimas, nueme prieda, pazemino pareigose, o mano vaika perkele i kita grupe, dabar viskas thumbup.gif
ziv
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 06 23, 08:37)
žinai, augo trys vaikai ir nė karto - pabrėžiu nė karto - nėjau skųstis nei į darželį, nei į mokykla ir t.t.t. Galima susižalot ir ant kilimo, ypač jei ten užgriūva ant kokios aštriais kampais kaladėlės. O triūsikus nefig dėliot į svetimas spinteles, negi norite, kad auklėtojos gaudamos 600-700 Lt. dar vaikų triūsikų spalvą įsimintų ? blink.gif Kalbu griežtai: pabandykite šiais laikais pabūt auklėtojomis, kai sueina į grupę 20 PASAULIO BAMBYČIŲ, už kurio kiekviena yra pretenzingi TĖVAI, tuomet žinosit. Čia jau baisiau už zooparką

Pasak aukletojos, ant kilimo jokiu zaislu nebuvo, jos triusikai ramiai gulejo jos spintelej. Ir dar: as aukletojom nesu reikli.
Iva
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 06 23, 08:37)

Voveriuk, man nesvarbu kiek gauna aukletojos ir kaip sunkiai jos dirba, man svarbu kad mano vaiku rupintusi taip kaip priklauso, ir kad palikdama savo vaika darzelyje as buciau uztikrinta kad jis yra saugus. Jeigu aukletojoms persunku dirbti toki darba, arba jos mano kad moka mazai - tegu eina dirbti kitur.

bet del paciu traumu as ju nekaltinu, juk vaikai gali nugriuti ir susizaloti ir man ziurint, ypac kai judrus vaikas

Papildyta @ [mergetime]1087973839[/mergetime]
ZIV nesi reikli ir be reiklao, kuo reiklesne esi tuo geriau tavo vaiku rupinasi rolleyes.gif
Sarune
O aš nebūčiau linkusi auklėtojos labai kaltinti. Mano didysis, būdamas metukų su puse ir mano priežiūroje susilaužė ranką. Tai ką - vyras turėjo man priekaištauti?! Bet jokių priekaištų nebuvo, nes mes abu puikiai žinojome koks judrus jis buvo. O darželyje būna ir mums traumų, na, tiesa tokių, kad reikėtų siūti nebuvo.
ziv
Iki traumos aukletoja buvo labai "nagla": is ryto aiskino, kad nepriims vaiko i darzeli, nes nesumokejau. Uz darzeli buvau SUMOKEJUS pries savaite internetu, tai aiskino, kad taip negalima, joms reikia kvito sakneles, kol galu gale atejo kita aukletoja ir pasake, kad atspausdinciau interneto puslapi, kuriame yra atlikta operacija ir atnesciau.
kai atsitiko nelaime, visa jos drasa isgaravo - tapo svelni, gera.
Li ute
Na, si karta as pritarciau voveriukui... 20 lakstanciu mazyliu suziureti, kad viskas butu gerai, nei vienas nenugriutu - neimanoma - butu fenomenas, jei nieko neatsitiktu. O jei vaikai bus susodinti, kaip kareivukai ir sedes - ar jus busit patenkintos?
Dabar visi labai zinom savo teises, paduoti i teisma labai populiaru... tik pries tai manau reikia viska apsvarstyti. Ar tikrai tau palengves jei aukletoja praras darba? Ar tas randas isnyks?
Na bent jau as nenoreciau, taip tam zmogui padaryti. Rimtas pokalbis su aukletoja butu daug geriau nei teismas wink.gif
Vaikai kliuna, griuna... ir prie musu akiu, kai turim viena ar kelis vaikus (O tai juk musu vaikai, turetumem priziuret!) visko atsitinka, o cia juk 20 ar 15...

O dar noriu pasiteirauti Ivos. Jei tu nuvedei vaika su basutem i darzeli, tai aukletoja ir isvede ja i lauka su basutem... Neperspejai. Gal galvojo, kad pas jus tai normalu... Na nebent buvo kitaip. Gal ko nezinau (as visai nepiktai).
Bent jau man su vaiku darzelyje jokiu problemu nebuvo. Nors jinai labai judri buvo... na su kito vaiko kelnem kojinem buvo aprengta, bet tik del to, kad i savo pridare biggrin.gif

ziv
20 vaiku tik sarasiuose yra, realiai kokie 7-9 lanko, bet ar jum atrodo realu, kad vaikas ant lygaus kilimo smakra susizaloja taip, kad siuti tenka?
Dikė
QUOTE (Li ute @ 2004 06 23, 10:11)
O dar noriu pasiteirauti Ivos. Jei tu nuvedei vaika su basutem i darzeli, tai aukletoja ir isvede ja i lauka su basutem... Neperspejai. Gal galvojo, kad pas jus tai normalu... Na nebent buvo kitaip. Gal ko nezinau (as visai nepiktai).

Tu ne taip supratai. Su basutemis vaikai grupeje vaiksto, tai taip ir isvede i lauka neperauta rolleyes.gif
Tau atrodo tai normalu?
Li ute
QUOTE (ziv @ 2004 06 23, 07:19)
20 vaiku tik sarasiuose yra, realiai kokie 7-9 lanko, bet ar jum atrodo realu, kad vaikas ant lygaus kilimo smakra susizaloja taip, kad siuti tenka?

Zinok, tai yra realu, nes juk prakirtimas priklauso nuo smugio stiprumo, nebutinai turi buti astrus kampas, i lygia vieta tikrai galima prasikirsti.
As suprantu, kad tu susinervinus. As irgi nervinciaus. Tik nedaryk skubotu sprendimu. Taip - tavo vaikas svarbiausia tau, sutinku. Bet pasiulyciau griezta pokalbi su aukletoja, ne su vedeja, ne teismais, o su aukletoja. Jei matysi, kad nepadeda - tada jau eik su vedeja kalbeti. Kartais asmeninis pokalbis daug veiksmingesnis ir atnesa maziau zalos abiems pusems. Juk ne aukletoja pastume tavo vaika, kad duoti ja i teisma! Ji nesuziurejo tavo vaiko, ir apie tai turi su ja pasikalbeti.
Li ute
QUOTE (Dikė @ 2004 06 23, 07:30)
QUOTE (Li ute @ 2004 06 23, 10:11)
O dar noriu pasiteirauti Ivos. Jei tu nuvedei vaika su basutem i darzeli, tai aukletoja ir isvede ja i lauka su basutem...  Neperspejai. Gal galvojo, kad pas jus tai normalu... Na nebent buvo kitaip. Gal ko nezinau (as visai nepiktai).

Tu ne taip supratai. Su basutemis vaikai grupeje vaiksto, tai taip ir isvede i lauka neperauta rolleyes.gif
Tau atrodo tai normalu?

Jei su tapkutem, tai zinoma, kad ne normalu. As ir sakau, gal ne viska zinau...
Iva
QUOTE (Li ute @ 2004 06 23, 09:11)

Su basutem ji vaiksto darzelyje vietoj tapkuciu, o normalus batai buvo palikti spinteleje, aukletoja tiesiog nepamate kad vaikas isejo i lauka su basutem, na gerai visko buna, jei iskarto pamatytu nuvestu i grupe persiauti, bet nepamatyti per 2 val buvimo lauke kad vaikas su basutem blink.gif mad.gif na gerai taip jau atsitiko,bent atsiprasyk ar ka, bet ji dar apsauke mane, kai bandzau jai pasakyti viska ka as apie tai galvojau, tipo mano mergaite jau didele ir gali pati savimi pasirupinti, kad jos pareiga rupintis vaiku saugumu, o ne apranga blink.gif mad.gif nemanau kad tokiam zmogui vieta darzelyje
*Varlė*
Važiuodama troleibusu girdėjau dviejų mamų pokalbį apie auklėtojas. Viena skundėsi, kad jos vaikui vis kas nors atsitinka: tai rūbus išsitepa, tai basutes suplėšo, tai kelnių keliai išdilo, tai vaikai jos brangiausią stumdo. O kita neiškentus atrėžė: jei tau blogos auklėtos, nesugeba tavo vaiku pasirūpinti, tai samdyk auklę. Ji tikrai tavo vienos vaiką prižiūrės.

Maniškis ne tie daug daželyje tų mėlynių įsistato, kiek namie. Va ir vakar su kakta į staktą, po kelių minučių - į sieną. Tai kas kaltas, kad savo vaiko, kuris auga vienas ir būna vienam kambaryje su manim, nesugebu prižiūrėti.

Gali bandyti kalbėtis su auklėtoja, išsiaiškinti viską. Mums grupėj visada vakare pateikiama ataskaita apie vaiko mini nelaimes. Nežinau, man kažkodėl net nekyla noras bartis su auklėtojom. Tikriausiai todėl, kad aš nekeliu aukštų reikalavimų.
ziv
QUOTE (pupa @ 2004 06 23, 09:44)
Maniškis ne tie daug daželyje tų mėlynių įsistato, kiek namie. Va ir vakar su kakta į staktą, po kelių minučių - į sieną. Tai kas kaltas, kad savo vaiko, kuris auga vienas ir būna vienam kambaryje su manim, nesugebu prižiūrėti.

Kai vaikas pats nugriuna, aukletojos kaltint negalima, bet jeigu susistumde - gal ir galejo isikisti ir isskirt. Kolkas pyktis dar "sviezias", po keliu dienu, blaiviau i viska paziuresiu.
Saga
QUOTE (ziv @ 2004 06 23, 06:34)
Kai susizaloja 5 metu vaikas, gali ir pats buti kaltas, bet 2 metuku dar nelabai masto, taigi aukletojos turetu priziureti. Nelabai isivaizduoju, kaip elgtis.

mano panele ne dvieju metu neturedama kakta prasiskele, net randas liko iki siol, o vedziau ja uz rankos, tik minutei paleidau.......paprasciasuiai lenkesi nukritusio zaisliuko paimti, o salia suoliukas buvo be vieno pagalio, va ir stuktelejo labai lengvai i betona, nespejau pagriebti......... niekada nepagalvociau kad nuo tokio lengvo stuktelejimo gali buti tiek kraujo ir tokia gili zaizda.......
va ir prisiminus ta ivyki kazin ar kaltinciau aukletojas, nors puikiai zinau, kad sirdyje butu labai pikta.......manau zinant vaiko aukletojas ir zinant kaip jos reaguotu tai tektu dar jas raminti....... wink.gif

Soul
Aš 5-erių metukų prasiskėliau darželyje antakį, atsimenu auklėtojos išgąsčio pilną veidą...nors niekas jos ir nekaltino. O mano vaikui kaip užburta- jei ką prasiskelia, tai būtinai pas senelius, namie nei karto nieko neatsitiko. Ir šiaip kuo tolyn, tuo daugiau darželio auklėtojos man nepatinka savo amžinais dejavimais apie mažas algas, neklaužadas vaikus, kenksmingas darbo sąlygas, per vėlai vaikus pasiimančius tėvus. Fuj...norisi joms tik sėdėt ir nagus dildintis? Vieną kartą net nepasakė kad vaikas vėmė daržely, 3 kartus grįžo su įkandimo žymėm ant veido ir pilvo. Kur jos ten žiūri, tai nežinau, bet kad ne į vaikus tai tikrai...bent jau maniškės.
voveriukas36
Žinot, aš pasakysiu, kad dabar žmo)nės labai iš3.14zdėję: kiekvienas moka tik reikalaut, už kiekviena sumokėtą centą išlaužti maksimumą. Aš galvoju kitaip: žmogus gaunantis 4000 dirba vienaip, o 400 - visai kitaip. Žinoma, auklėtoja jei pasirinko tokį darbą turėtų žinot ir susitaikyt su likimu, kad teks svetimiems vaikams būt ir už mamą ir už tėtę.
Tik negalėjo (ypač vyresnio amžiaus) numanyt, kad dabar bus toks pasileidimas, ir kai kiekvienas vaikas bus PASAULIO CENTRU - žinos tik savo teises ir strojins auklėtojas. Kur dabar matyta, kada jau 1-2-3 klasėse jau visi vaikšto su mobiliakais? o 4-5 kl. jau tipo visiems reikia polifoniniu ir su pribumbasais doh.gif
Jei būčiau švietimo ministras, sukiščiau visus į uniformas, kad išmoktų mokyklose pareigos, paklusnumo ir vyresnio gerbimo.
Laisvė
Mano panelė, būdama šiek tiek virš metukų, atsidariusi lauko duris, išėjo į laiptinę ir, aišku, nuriedėjo laiptais iki artimiausios laiptų aikštelės... Pusantrų sugebėjo užsiversti ant savęs komodėlę (!)... Daugybę kartų eidama pataiko į sieną ar durų staktą ir įsistato gumbą... Jei taip būtų prie auklės, kaltinčiau, žinoma, ją už vaiko nepriežiūrą. Darželyje auklėtoja prižiūri 18 - 20 vaikų (mūsų grupėje). Tegu kai kur tų vaikų būna perpus mažiau, jų visų už rankos nepaimsi ir vorele kiaurą dieną nevedžiosi... Žinoma, skaudu, kai susižaloja vaikas darželyje, bet mūsiškė "pakankamai sėkmingai" prasikirto lūpą eidama šalia savo dviejų ją mylinčių tėvų...
Iva
Voveriuk kaip gerai kad tu nesi sveitimo ministras tongue.gif rolleyes.gif
Dobšiukas
Voveriuk, nejuokink, darželio auklėtojos gauna daug daugiau nei tu įsivaizduoji, o dirba pusę dienos, turi ilgesnes atostogas ir t.t. ir panašiai, o elgiasi tai kaip...Jos yra pasaulio bambos. Daug galiu parašyti, kaip jos susodina vaikus už stalo ir praveria langą, kad kuo daugiau mažių kitą dieną nebeateitų ,susirgtų (asmeninė patirtis), kitos sėdi ir plepa, kol į mažius per tvorą kiemo vaikai akmenis mėto (darželyje po langais taip auklėtojos daro), o kai mama tik pasiteirauja, kodėl vaikui mėlynė ant kaktos, auklėta sugeba atšauti, kad prašau nesikalbinėkit, aš ir taip per jus naktimis nemiegu blink.gif Žodžiu....Nenoriu užsivesti, o tai prirašyčiau....
Ziv, reikia su auklėtoja pasikalbėti, nepadės- pas vedėją, nepadės-į savivaldybę galima skambtelėti (jei daržas savivaldybei priklauso...)
Nega
Kai paskaitau blink.gif Baisu. Aš iš savo draugės irgi apie auklėtojas buvau daug negerų dalykų prisiklausiusi, tai ji mane pamokė, kad kai eisiu į darželį tartis dėl priėmimo, iš karto vedėjai sakyti, kad sutinku remti darželį ir grupę, bet jei bus geros auklėtojos. Na, aš taip ir padariau. Mūsų auklėtojos- tiesiog super. Rūpinasi kaip savais vaikais. Bet tos pačios auklėtojos yra pasakojusios, kaip matė lopšely vieną auklėtoją apsikakojusį vaiką su tualeto šepečiu valančią, blink.gif ohmy.gif Baisu. O šiaip, tai labai gerbiu savo aukletojas už jų rūpestį ir kantrybę, ypač kai puikiai žinau savo mažosios charakterį.
Rigedora
na skaičiau, skaičiau ir neištvėriau. Voveriuk-sutinku su tavo nuomone visiškai.. beje, pati dirbau darželyje... wink.gif ir nesiruošiu ten grįžti vien dėl tokių dalykų, kad auklėtoja yra šiukšlės vietoj-ateina varlė 2,5metų ir pareiškia, tu man neleisi, aš pasiskųsiu mamytei ir ji tave bars... blink.gif va taip va... ateina tokios varlės motinėlė-ir ach, kas čia darosi, kodėl mano vaiko baltos pėdkelnės kasdien išterliotos??? kodėl vaiko keliai nubrozdinti??? ir klausinėja su tokiu tonu, atrodytų kad mes čia kaltos, kad vaikas žaidžia ant smėlio su baltom pėdkelnėm, nes tėvai tokiom apavė, o gal mums jam neleisti žaisti išvis??? mes kaltos, kad vaikas bėgdamas parkrito ir kelius nusibrozdino... Vat paskui dėl tokių išsišokėlių mamyčių, imi tą vargšą vaiką ir neleidi jam nei žaisti, nei bėgioti-už rankutės vedžiojies, kad tik teisioji motinėlė akių nedrąskytų.... O kur dar valdžia pastoviai ėdanti nervus, nes prisikviečia įvairių svečių, o auklėtojos turi daryti superinio daržo įspūdį ir verstis per galvą-pvz peitų miego metu tvarkyti, ravėti darželio aplinką... Mano vaikas irgi buvo mano grupėj kartu su manim-tiesiog taip gavosi netyčia-ir ką? manot kad galvos nei karto neprasiskėlė? ir dar kaip... ant to pačio kilimo drėbėsi, galvą į spintelės kampą dėjo... oi vaizdelis nekoks buvo... doh.gif Ir ką? aš pati kalta, kad nespėjau vaikui pagalvės tuo metu pakišti? kitą kart nudribo nuo sukamų supynių... Ir ką? vėl ant mano akių... Išsivedi į lauką 15 galvų, aplink dar kitos grupės ir skaičiuoji kaip viščiukus kas 5minutes... Nežinau, yra viskokių galbūt auklėtojų, bet kai padirbau pati, pamačiau, kad kartais atiduodi visą savo širdį, o vistiek pastoviai kažkam lieki bloga. Kažkada auklėtojas, mokytojas buvo autoritetas, o dabar deja, autoritetai mažosios pasaulio bambos ir tėvai, reikalaujantys dėmesio tik jų vaikui, bet ką daryti, kad auklėtoja viena, o tų bambų 20??? gal vieną kart pasižiūrėkime ir į kitus kaip į žmones, o ne visagalius robotus, brangios mamos, puolančios kaltinti wink.gif Kaip kai kurios čia sakė, juk net ir vieno savo vaiko nespėji sužiūrėt namuose dviese su vyru, o kitą kart dar ir seneliais, o norit kad auklėtoja viena sužiūrėtų 20... Ir nesvarbu čia atlyginimo dydis.. net jei ir 4000 lt mokės-visvien auklėtojos galimybės nepadidės... ir ta kuri dirbo nuo širdies-dirbs kaip dirbusi... Kažkas čia aiškino, oi, kaip gerai joms-dirba pusę dienos, atostogų du mėn turi... Žinot, galiu pasakyti, kad tas pusė dienos sudaro kasdien po 7val. Kartais deja, tenka ir ilgiau, jei ruoši kažkokį renginį ar pakazuchą svečiams. teko man padirbt ir po visą dieną nuo 7 iki 19val... tai grįžti namo, nusiauni batus ir kokį pusvalandį bandai grįžti į save... oi, patikėkit, ne toks jau lengvas tas auklėtojos darbas... mad.gif
Manguste
QUOTE (ziv @ 2004 06 23, 09:34)

Turejau toki atveji savo darbe, kai dvieju su trupuciu metu mergyte prasiskele smakra. Buvau tik pradejus dirbti. O nelaime ivyko labai paprastai: mergaite bego prie zaisliuku, uzkliuvo uz kilimo ir krisdama su smakru trenkesi i staliuka. Abi su seimininkute buvom visai salia, per metra nuo jos, bet nelaimes nepavyko isvengti. Tada pamenu as verkiau labiau nei pati mergaite. Apsikabinus nesiojau ja po visa grupe ir asaros kaip upeliai bego. Dziaugiuosi, kad pasitaike labai supratinga mama, kuri priekaistu nereiske.
Shirshe
na aisku situacija ne pati smagiausia ir maloniausia... manau aukletoja nusipelno pasnekesio, kad tu turi priekaista, kad gal reiketu rimciau vaikus paziuret, bet kitavertus...juk net ir labiausia priziurimi vaikai sugeba prasiskelti, nusibrozdinti ir pan. zinoma, viskas priklauso nuo situacijos ir pacios aukletojos, jei ji nagla, pikta ir turi dar itarimu, kad ji nepriziuri vaiku-pasneket su ja tikraj verta... dry.gif
Manguste
QUOTE (Dobšiukas @ 2004 06 23, 14:54)
Voveriuk, nejuokink, darželio auklėtojos gauna daug daugiau nei tu įsivaizduoji, o dirba pusę dienos, turi ilgesnes atostogas ir t.t. ir panašiai, o elgiasi tai kaip...Jos yra pasaulio bambos. Daug galiu parašyti, kaip jos susodina vaikus už stalo ir praveria langą, kad kuo daugiau mažių kitą dieną nebeateitų ,susirgtų            (asmeninė patirtis), kitos sėdi ir plepa, kol į mažius per tvorą kiemo vaikai akmenis mėto (darželyje po langais taip auklėtojos daro), o kai mama tik pasiteirauja, kodėl vaikui mėlynė ant kaktos, auklėta sugeba atšauti, kad prašau nesikalbinėkit, aš ir taip per jus naktimis nemiegu blink.gif Žodžiu....Nenoriu užsivesti, o tai prirašyčiau....
Ziv, reikia su auklėtoja pasikalbėti, nepadės- pas vedėją, nepadės-į savivaldybę galima skambtelėti (jei daržas savivaldybei priklauso...)

1. Pradejus dirbti gavau 400 lt. Kad aukletoja gautu daugiau, jai reikia apsiginti kategorijas, jas gintis gali isdirbus tam tikra skaiciu metu. Todel siulyciau labiau pasidometi. Dabar apie darbo salygas: finansavimas prastas, tevai i metus penkiu litu gaili, tualetinio popieriaus neatnesa, uz savo pinigus perkam, kad uzpakaliukus ju vaikams nuvalyti, zaislu nera, o vaikus kazkaip uzimti reikia. Kuo? Tokioj aplinkoj gali dirbti tik zmones is idejos.
2. Siaip siulau paskaiciuoti valandas, kiek isbuna jos darbe. Kiekviena diena 7 valandas be pietu pertraukos. Todel atostogos manau teisetai tokios prilauso. I darba ieina ne vien vaiku ganymas, o ivairus popierizmai, programu kurimas ir panasiai. Tai atliekama po darbo, dazniausiai namuose, ar per pietu miega.
3. Nepatinka aukletoja - veskit i kita grupe, nepatinka darzelis - samdykit aukle, neaptinka aukle - auginkit patys, negalit patys auginti - tai kam gimdet?
Matant pries akis dvi aukletojas, negalima spresti apie visus pedagogus.
Aciu visoms kas perskaitys.

Labai graziai Rigedora parasei. thumbup.gif
fukuotukaf
Kai buvau berods 6 metu darzelyje su supynem (tom didelem, gelezinem) man praskele smakra. Tiesiog vienas vaikas su kitom supynem (ar kazkuo panasiu) taip uzspaude, kad kitas vaikas besisupdamas man tiesiai i smakra kirto. Maciau kiek aukletojom strioko buvo, kaip bego salia rankas po smakru pakise, kad kraujas ant drabuziu nelasetu. O man tai kas smile.gif Skaudejo nelabai baisiai, gal nebent kai dezinfekavo sesele. Pacios aukletojos i traumatologini neveze, kad susiutu, nes matyt bijojo nuobaudu kazkokiu. Tai mama atejus pasiimti manes is darzelio tesuzinojo, kas man atsitiko. Man kazkaip dabar visai linksmas toks ivykis atrodo, bet baimes ir tevams, ir aukletojoms nemazai turejo buti. Gerai, kad pakankamai nestipriai prakirto ir kaulas neskilo, nes turbut taip linksma neatrodytu.
O klasiokes brolis is darzelio beveik kasdien begdavo. Nezinau, kaip ten aukletojos nesuziuredavo, bet kaskart rasdavo link namu beeinanti tongue.gif
Dobšiukas
Manguste, nesprendžiu apie visus pedagogus ir nė karto auklėtojai nepriekaištavau, kai parsivedžiau namo su mėlynėm ir guzais savo vaikį, kai po ligos viduržiemy į kiemą išvedė be pėdkelnių..., o apie pietų pertrauką tai nereikia wink.gif Ir pavalgo daržely ir kavutės kitoj grupėj išgeria savo grupę palikusios...Nereikia taip pykti, tik paskaičiuok kiek mūsų visi specialistai uždirba, kad ir slaugytojos, pavyzdžiui unsure.gif blink.gif , o tokių galimybių pasikelti algą ir užsidirbti laipsnius (kaip pedagogai gali) tikrai neturi gaglimybės, nes tai nėra numatyta...Ir su tualetiniu tas pats...Manau, kad viskas priklauso nuo auklėtojų ir vedėjos daržo....Bet vaikui prasiskėlus smakrą, galvą ar ką nors pasidarius būtina pranešti tėvams ir papasakoti,kaip viskas nutiko (aiškujei tuo metu auklėtoja negėrė kavos kitoje grupėje).
Bekasė
visi, kurie ginat aukletojas, gal galite man pasakyti - kokia teise jos turi palikti vaikus vienus be prieziuros grupeje. Labai daznas vaizdelis - gretimu grupiu aukletojos i viena grupe nuejusios snekasi ir puse ausies klausosi, kas dedasi paliktoje grupeje, kur vaikai patys vieni uzsiima....
Tyliu ir nesikisu, kol mano vaikui nieko neatsitiko, bet jei atsitiks tikrai netylesiu ir aukletojai maza nepasirodys.
Nepatinka darbas, jauti, kad per mazai uz ji gauni, ar kad taves neivertina - prasau keisk darba, niekas taves priristos cia nelaiko. Galu gale eik aukle dirbti - visa savo laika skirsi tik vienam vaikui, o gausi tiek pat.

O elgesys tokioj situacijos priklausytu nuo to kaip zinai buvo pranesta, kaip buvo po to elgtasi ( ar nors elementariausiai atsiprasyta). Jei vaikas stipriai susizeistu vidury dienos, o man tai nebutu pranesta iki vakara, tai sprendimas jau butu vienas vienintelis.
Taurė
QUOTE (Li ute @ 2004 06 23, 09:31)
Zinok, tai yra realu, nes juk prakirtimas priklauso nuo smugio stiprumo, nebutinai turi buti astrus kampas, i lygia vieta tikrai galima prasikirsti.
As suprantu, kad tu susinervinus. As irgi nervinciaus. Tik nedaryk skubotu sprendimu. Taip - tavo vaikas svarbiausia tau, sutinku. Bet pasiulyciau griezta pokalbi su aukletoja, ne su vedeja, ne teismais, o su aukletoja. Jei matysi, kad nepadeda - tada jau eik su vedeja kalbeti. Kartais asmeninis pokalbis daug veiksmingesnis ir atnesa maziau zalos abiems pusems. Juk ne aukletoja pastume tavo vaika, kad duoti ja i teisma! Ji nesuziurejo tavo vaiko,  ir apie tai turi su ja pasikalbeti.

o jeigu visgi aukletoja pastume ? juk buvo priezastis rytinis konfliktas su mama g.gif
pati atsimenu, kaip mane stumdydavo ir tasydavo per kilima, musdavo sad.gif vien uztai, kad mano mama dirbdama tame paciame darzlyje, tik kitoje grupeje prigavo mano aukletoja vagiant produktus sad.gif
as siulycau labai irmtai pasisneketi su ta aukletoja, issiaiskinti viska. po to nuspresi ka daryti toliau wink.gif
Taurė
QUOTE (Rigedora @ 2004 06 23, 15:07)
na skaičiau, skaičiau ir neištvėriau. Voveriuk-sutinku su tavo nuomone visiškai.. beje, pati dirbau darželyje...  wink.gif  ir nesiruošiu ten grįžti vien dėl tokių dalykų, kad auklėtoja yra šiukšlės vietoj-ateina varlė 2,5metų ir pareiškia, tu man neleisi, aš pasiskųsiu mamytei ir ji tave bars...  blink.gif va taip va... ateina tokios varlės motinėlė-ir ach, kas čia darosi, kodėl mano vaiko baltos pėdkelnės kasdien išterliotos???  kodėl vaiko keliai nubrozdinti??? ir klausinėja su tokiu tonu, atrodytų kad mes čia kaltos, kad vaikas žaidžia ant smėlio su baltom pėdkelnėm, nes tėvai tokiom apavė, o gal mums jam neleisti žaisti išvis??? mes kaltos, kad vaikas bėgdamas parkrito ir kelius nusibrozdino... Vat paskui dėl tokių išsišokėlių mamyčių, imi tą vargšą vaiką ir neleidi jam nei žaisti, nei bėgioti-už rankutės vedžiojies, kad tik  teisioji motinėlė akių nedrąskytų.... O kur dar valdžia pastoviai ėdanti nervus, nes prisikviečia įvairių svečių, o auklėtojos turi daryti superinio daržo įspūdį ir verstis per galvą-pvz peitų miego metu tvarkyti, ravėti darželio aplinką... Mano vaikas irgi buvo mano grupėj kartu su manim-tiesiog taip gavosi netyčia-ir ką? manot kad galvos nei karto neprasiskėlė? ir dar kaip... ant to pačio kilimo drėbėsi, galvą į spintelės kampą dėjo... oi vaizdelis nekoks buvo... doh.gif Ir ką? aš pati kalta, kad nespėjau vaikui pagalvės tuo metu pakišti? kitą kart nudribo nuo sukamų supynių... Ir ką? vėl ant mano akių... Išsivedi į lauką 15 galvų, aplink dar kitos grupės ir skaičiuoji kaip viščiukus kas 5minutes... Nežinau, yra viskokių galbūt auklėtojų, bet kai padirbau pati, pamačiau, kad kartais atiduodi visą savo širdį, o vistiek pastoviai kažkam lieki bloga. Kažkada auklėtojas, mokytojas buvo autoritetas, o dabar deja, autoritetai mažosios pasaulio bambos ir tėvai, reikalaujantys dėmesio tik jų vaikui, bet ką daryti, kad auklėtoja viena, o tų bambų 20???  gal vieną kart pasižiūrėkime ir į kitus kaip į žmones, o ne visagalius robotus, brangios mamos, puolančios kaltinti wink.gif Kaip kai kurios čia sakė, juk net ir vieno savo vaiko nespėji sužiūrėt namuose dviese su vyru, o kitą kart dar ir seneliais, o norit kad auklėtoja viena sužiūrėtų 20... Ir nesvarbu čia atlyginimo dydis.. net jei ir 4000 lt mokės-visvien auklėtojos galimybės nepadidės... ir ta kuri dirbo nuo širdies-dirbs kaip dirbusi... Kažkas čia aiškino, oi, kaip gerai joms-dirba pusę dienos, atostogų du mėn turi... Žinot, galiu pasakyti, kad tas pusė dienos sudaro kasdien po 7val. Kartais deja, tenka ir ilgiau, jei ruoši kažkokį renginį ar pakazuchą svečiams.  teko man padirbt ir po visą dieną nuo 7 iki 19val... tai grįžti namo, nusiauni batus ir kokį pusvalandį bandai grįžti į save... oi, patikėkit, ne toks jau lengvas tas auklėtojos darbas...  mad.gif

man dabar iskilo klausimas, kodel aukletoja dirba viena jei nesugeba suziureti 20 vaiku ?
pati dirbau aukletoja 3 menesius. turejau 8 nuo 1.5 iki 3m vaikucius. . vienintelis atvejis buvo, kai 1.5 metu berniukas ikando i ausi 2m mergytei. bet as pati kalta buvau, tuo metu tupejau tualete unsure.gif daugiau jokiu traumu nepasitaike. eidama i tualeta paprasydavau, kad seimininke pasedetu su vaikuciais rolleyes.gif
Limcamca
QUOTE (Liu @ 2004 06 23, 08:39)
Gal busiu griezta, bet aukletoja privalo atsakyti (gal ir ne teismine tvarka). Juk tam ir paliekame vaikus prieziurai, kad jie butu saugus. Idomu, jei su aukle budamas vaikas irgi butu traumuotas, negi nieko jai nesakytumem?
Aukletoja nusipelne maziausiai rimto pokalbio mad.gif

O jeigu vaika paliktumete savo mamos prieziurai ir jis susizalotu, ar irgi reikalautumete teismine tvarka atsakyti? juk nuo nelaimiu niekas neapsaugotas.
slibe
kraupu, ypac kazkuri raset, kad vaikui uzpakaliuka sveite aukletoja su sepeciu sveist tuoletui. o kur cia pagarba vaikui? juk jis irgi asmenybe. mad.gif
na o del traumu darzeli, manau gal ir nereikia pult kaltint iskart aukletoju, o geriau issiaaskinti situacija, kaip viskas ivyko. kartais pasikalbejus akis i aki su zmogum, gali sprest ar tas zmogus nuosirdziai gailisi, jaudinasi del tavo vaiko, ar ne?
Na dar manau, kad butinai reikia apdrausti vaikus pries vedant i darzeli? ir ypac mamoms reikia turet gelezinius nervus. smartass.gif
voveriukas36
QUOTE (slibe @ 2004 06 25, 15:35)
kraupu, ypac kazkuri raset, kad vaikui uzpakaliuka sveite aukletoja su sepeciu sveist tuoletui. o kur cia pagarba vaikui?

Žinai, yra senų žmonių gerai pasakyta: jei tėvai neauklėja - gyvenimas išauklės. Ir dar geras yra posakis: geram - visi geri.

Žinoma, vaikas nekaltas jei sisi paleido ir pan., bet jei ožius rodo, tai ar su šepečiu, ar su diržu - reikia varyt taip, kad dūmai rūktų. Žinoma sveiko proto ribose, kad nesužalot, juk ne kokie bomžai esam.

Atize
QUOTE (TauRe @ 2004 06 23, 23:14)
man dabar iskilo klausimas, kodel aukletoja dirba viena jei nesugeba suziureti 20 vaiku ?
pati dirbau aukletoja 3 menesius. turejau 8 nuo 1.5 iki 3m vaikucius. . vienintelis atvejis buvo, kai 1.5 metu berniukas ikando i ausi 2m mergytei. bet as pati kalta buvau, tuo metu tupejau tualete unsure.gif daugiau jokiu traumu nepasitaike. eidama i tualeta paprasydavau, kad seimininke pasedetu su vaikuciais rolleyes.gif

Taure nemaišyk lopšelyje dažniausiai būna iki 10 vaikų grupėje nu neteko girdėt kad daugiau būtų o darželyje daugiau 20 ir daugiau netgi mačiau blink.gif . O kas dėl nesužiūrėjimo tai jo viskas priklauso nuo situacijos kaip auklėtoja kalba. Mano sesuo dirba auklėtoja tai jai irgi buvo nemalonus atvejis kai ji rakino grupę o jos auklėtinė ėjo laipatsi ir nuo dviejų laiptelių nušoko ir susilaužė koją tuo metu tėvai buvo vilniuje ir niekaip pranešt negalėjo unsure.gif tai ji pati vežė į traumatologinį skyrių ir paskui ėjo asmeniškai į namus atsiprašinėt, nors kaip pagalvoji kokia jos ten kaltė buvo bet jai baisiai nemalonu nes vaikas sirgo 2 mėnesius tėvai tik ant rankų ją nešiojo unsure.gif . O kiek dirba tai žinot ir man jos darbo užtenka ir tos programos ir renginiai ir t.t. bet čia vėl auklėtoja auklėtojai nelygi wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.