Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Soc. garantijos daugiavaikei šeimai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
lauriene
Vaikai išties mūsų gyvenimo džiaugsmas ir variklis. Pagimdžiusi antrą jau noriu ir trečio vaikelio. Bet kokios soc. garantijos priklausys? Šiandien, ačiū Dievui, skūstis negaliu niekuo, bet tokios pat geros ateities man garantuot negali niekas, tai vat ir noriu sužinoti kaip remia mus valstybė? smile.gif
vaižgantė
Gimus trečiam vaikui, už darželį mokėsi pusę kainos.
Ar gausit dar ką nors, priklausys nuo šeimos pajamų.
Baltike
Na, ne visai tiesa. Dar neapmokestinamas pajamų minimumas padidės iki 430Lt, pašalpos vaikams iki 3metų - iki 137,5Lt, o didesniems po 50Lt gausi tol, kol jiems sueis 18m. ar jie mokysis dieniniame skyriuje. Mizeris visa tai aišku, bet geriau nei nieko...
vaižgantė
QUOTE(Baltike @ 2005 11 29, 16:24)
Na, ne visai tiesa. Dar neapmokestinamas pajamų minimumas padidės iki 430Lt, pašalpos vaikams iki 3metų - iki 137,5Lt, o didesniems po 50Lt gausi tol, kol jiems sueis 18m. ar jie mokysis dieniniame skyriuje. Mizeris visa tai aišku, bet geriau nei nieko...
*

Kadangi mizeris, tai ir nesivarginau minėti...
O 50 lt iki 24 m., jei vaikai mokysis...(Čia cigaretėms, matyt.)
pravil
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 29, 17:27)
Kadangi mizeris, tai ir nesivarginau minėti...
*

Nu gal nerukys biggrin.gif , transporto išlaidom į univerą, arba koks koncertuks išeis už tą "mizeriuka" tongue.gif
O kol maniškiai paaugs gal ir mizeris paūgės blink.gif
esheryte
ne visai tiesa apie pasalas, jei yra trys vaikai iki 3m. tai tik pirmam 137lt moka, o kitiem po 50, bent man taip savivaldybej aiskino, pries pora dienu kai buvau.
Daiv@
ne visai tiesa apie pasalas, jei yra trys vaikai iki 3m. tai tik pirmam 137lt moka, o kitiem po 50, bent man taip savivaldybej aiskino, pries pora dienu kai buvau.

Kokia nesamonė, jokios logikos schmoll.gif
Ramsius
*

Baltike, apšviesk aiškiau, man irgi aktualu ax.gif Ar tas 3 lelius kuris gims, jau nuo gimimo gaus tą 137?Ar tik nuo metų?
Ačių, jau susiradau. Vis šis tas thumbup.gif
nenuorama1977
QUOTE(esheryte @ 2005 12 08, 22:12)
*

negaletų taip būti, pas mane du vaikai iki 3m. ir abiem moka po 137lt mirksiukas.gif
Baltike
QUOTE(nenuorama27 @ 2005 12 17, 23:46)
negaletų taip būti, pas mane du vaikai iki 3m. ir abiem moka po 137lt mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Volunge
DK 214str.:
Darbuotojams, auginantiems 2vaikus iki 12m - suteikiama 1papildoma poilsio diena/men.;
Darbuotojams, auginantiems 3ir>vaiku iki 12m - 2d/men.(arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas 4val/sav), mokant jo vidutini DU.
Vaidė
QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 28, 22:26)
Gimus trečiam vaikui, už darželį mokėsi pusę kainos.

*

QUOTE(Baltike @ 2005 11 29, 17:24)
*

Kažin dar niekas nepasikeitę? Gal kas girdėjote ar neapmokestinamas pajamų minimumas padidėjęs ar padidės, o tos pašalpos? Žadu greitu laiku patapti daugiavaike biggrin.gif Pradėjau domėtis pinigėliais ax.gif Man atrodo, kad 50 lt nuo sausio 1d jau visiems vaikams mokės?
RVJ
Daugiavaikių šeimų vaikams, lankantiems papildomo ugdymo įstaigas (būrelius), dažniausiai taikomas nuolaidos ir lengvatos - pusės kainos mokestis., tai priklauso nuo toje įstaigoje nustatytų nuolaidų ir lengvatų tvarkos.
Kai kuriose vaikų vasaros stovyklose, taip pat taikomos nuolaidos ir lengvatos daugiavaikių šeimų vaikams arba kai kurias programų išlaidas kompensuoja savivaldybė pagal nustatytą tvarką.
Naudojantis TEO paslaugomis taip pat yra lengvatų daugiavaikėms šeimoms.

Pingvinukas
QUOTE(Nolla @ 2007 07 11, 12:38)
Man atrodo, kad 50 lt nuo sausio 1d jau visiems vaikams mokės?
*

Taip visiems 4u.gif Tai kokia valstybės parama daugiavaikei šeimai unsure.gif unsure.gif Tik tiek, kad iki 3 metų moka 137 lt ir darželis puse kainos doh.gif Baisu kas per valdžios aplaidumas. Gimstamumą jie taip didina doh.gif
Papildyta:
Gal kas žinote kas seime atsakingas už daugiavaikes šeimas? Gal yra kokia institucija kur galima būtų kreiptis? Gal yra kokia daugiavaikių šeimų sąjunga?

Reikia judinti šitą reikalą ax.gif
*Aušrė*
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 08 21, 20:52)
Taip visiems  4u.gif Tai kokia valstybės parama daugiavaikei šeimai  unsure.gif  unsure.gif Tik tiek, kad iki 3 metų moka 137 lt ir darželis puse kainos  doh.gif Baisu kas per valdžios aplaidumas. Gimstamumą jie taip didina  doh.gif
Papildyta:
Gal kas žinote kas seime atsakingas už daugiavaikes šeimas? Gal yra kokia institucija kur galima būtų kreiptis? Gal yra kokia daugiavaikių šeimų sąjunga?

Reikia judinti šitą reikalą  ax.gif
*

Pritariu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
Tikrai auginant 3 vaikus dar=elis puse kainos ? g.gif
Pingvinukas
QUOTE(*Aušrė* @ 2007 08 25, 22:30)
Tikrai auginant 3 vaikus dar=elis puse kainos ?  g.gif
*

Tikrai 4u.gif Atrodo, kad nieko nemaišau g.gif
rug
labas, mamytės 4u.gif . o maitinimas mokykloj be nuolaidų? nu daugiavaikių vaikams ax.gif
virdzinija 7
Maitinimas priklauso nuo gaunamų pajamų.
Ir ne visos daugiavaikės tai gauna deja verysad.gif
Jei šeima asociali,tai net pažymų pristatyt nereikia,iš dalies teisūs juk vaikai nekalti-tai tėvai asocialai.
brasta
QUOTE(RVJ @ 2007 08 21, 11:40)
Naudojantis TEO paslaugomis taip pat yra lengvatų daugiavaikėms šeimoms.
*

Gal zinote kokios lengvatos? Niekad nieko panasaus negirdejau...
Hippie
*

Dabar NPD jau 472lt. thumbup.gif , o dėl mokėjimo iki 3m. ir vėliau nežinau, gal kuri tiksliau dabartinę situaciją nušviesit? g.gif

QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 29, 16:27)
*

biggrin.gif

QUOTE(Nolla @ 2007 07 11, 10:38)
Kažin dar niekas nepasikeitę? Gal kas girdėjote ar neapmokestinamas pajamų minimumas padidėjęs ar padidės, o tos pašalpos? Žadu greitu laiku patapti daugiavaike  biggrin.gif Pradėjau domėtis pinigėliais  ax.gif Man atrodo, kad 50 lt nuo sausio 1d jau visiems vaikams mokės?
*

NPD pasikeitęs, o apie kitas išmokas nežinau kur rast...
RVJ
Perskaičiau 2007-11-15 Lietuvos ryto straipsnį "Airijos valstybė saugo ir globoja net svetimšales vienišas motinas", rašoma apie socialines garantijas vienišai mamai, jos vaikams, kompensacijas už būsto nuomą, šildymą ir t.t. Palyginau, kokia yra situacija Lietuvoje ir likau apstulbusi valstybės požiūriu ir socialinėmis garantijomis vienišoms mamoms, daugiavaikėms šeimoms, pensininkams. Siaubas, taip gali pradingti visi patriotiniai jausmai ir tegul žmonės lekia, jei tik įmanoma, į užsienį.
vaižgantė
Kažin, ar dėl patriotinių jausmų vaikus gimdom...
Pingvinukas
Aš tai tikrai ne dėl patriotinių jausmų gimdau 4u.gif Bet...

Būtų gražu iš valstybės pusės labiau remti daugiavaikes šeimas. Nes man atrodo, kad tikrai yra skirtumas, kai pvz., už moters ir vyro uždirbtus 2000 lt reikia išlaikyti 1 ar 2 vaikus, ir už tuos pačius 2000 lt išlaikyti 3 ir daugiau vaikų 4u.gif
advokate
Sveikos mamos,
ruošiuosi ir aš kovo pabaigoje tapti daugiavaike ir užsukau į temą pasižiūrėti, kuo gi mano gyvenimas palengvės smile.gif

Kadangi daug info neradau, pasiieškojau ta proga pati ir mielai pasidalinsiu nuorodomis:
Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos puslapyje yra dažniausiai užduodamų kl. skyrelis, kuriame atskirai išskirtos pašalpos
http://www.socmin.lt/index.php?279660857

ten pat, dalyje šeima ir vaikai yra daugiau paprastai surašytos info - įstatymų citatų šiuo atveju nenorėjau dėti smile.gif
http://www.socmin.lt/index.php?1930240456

Auginantiems tris ar daugiau vaikų

Kiekvienam vaikui iki 3 metų skiriama 1,1 MGL dydžio (143 Lt) išmoka per mėnesį.
Kiekvienam vaikui nuo 3 iki 18 metų ir vyresniems, besimokantiems dieninėje bendrojo lavinimo mokykloje, profesinės, aukštesniosios ar aukštosios mokyklos dieniniame skyriuje (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet tik iki jam sukaks 24 metai, skiriama 0,4 MGL dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį.

Dokumentai, reikalingi išmokai gauti, pateikiami atsižvelgiant į aplinkybes:
prašymas;
asmens tapatybės dokumentas;
vaiko (vaikų) gimimo liudijimas (liudijimai);
mokyklos pažyma, jeigu vyresnis kaip 18 metų asmuo mokosi;
pažyma iš kito iš vaiko tėvų (įtėvių) gyvenamosios vietos savivaldybės, kad jam išmoka nėra paskirta ir nemokama jo gyvenamosios vietos savivaldybėje, jeigu vaiko tėvų (įtėvių) gyvenamosios vietos yra skirtingose savivaldybėse;
ištuokos liudijimas, jei vaiko tėvai yra nutraukę santuoką;
mirties liudijimas, jei vienas iš vaiko tėvų miręs.

Dėl išmokų gali kreiptis bet kuris iš vaiką (vaikus) auginančių tėvų arba jų (nepamirškit - notariškai smile.gif įgaliotas asmuo. Dėl išmokų už vaikus reikia kreiptis į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybę. Jeigu deklaruotos gyvenamosios vietos neturima - į savivaldybę, kurioje gyvenama.

Vilniaus savivaldybės psl. galite rasti ir prašymų formas su atsakingų asmenų tel.

http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index....vID=4&env=3

kokias paslaugas ir lengvatas taiko ne valstybinės institucijos, o privačios ar atskirose savivaldybėse galime susižinoti tik iš masinių info priemonių ir viena per kitą, ką labai agituočiau daryti

Tiesa, dėl situacijos Airijoje, tai sutinku, kad ji yra iš principo geresnė, nei LT, tačiau patikėkite, Lietuvos Rytas nėra tas patikimas šaltinis, kurio informacija reikėtų remtis biggrin.gif

vaižgantė
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 11 17, 15:18)
Aš tai tikrai ne dėl patriotinių jausmų gimdau  4u.gif Bet...

Būtų gražu iš valstybės pusės labiau remti daugiavaikes šeimas. Nes man atrodo, kad tikrai yra skirtumas, kai pvz., už moters ir vyro uždirbtus 2000 lt reikia išlaikyti 1 ar 2 vaikus, ir už tuos pačius 2000 lt išlaikyti 3 ir daugiau vaikų  4u.gif
*

Jei mano šeimos pajamos būtų 2000 Lt, nebūčiau gimdžius trečio vaiko schmoll.gif Vaikai turi teisę ne tik būti mylimi, bet ir būti aprūpinti...
Pingvinukas
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 19, 12:57)
Jei mano šeimos pajamos būtų 2000 Lt, nebūčiau gimdžius trečio vaiko  schmoll.gif Vaikai turi teisę ne tik būti mylimi, bet ir būti aprūpinti...
*

Nu va... O ką daryti toms šeimoms, kurios labai nori daug vaikų, o pajamos mažos verysad.gif verysad.gif
vaižgantė
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 11 19, 10:59)
Nu va... O ką daryti toms šeimoms, kurios labai nori daug vaikų, o pajamos mažos  verysad.gif  verysad.gif
*

Pasukti galvas, kaip pinigėlių užsidirbti. mirksiukas.gif
Pingvinukas
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 19, 13:01)
Pasukti galvas, kaip pinigėlių užsidirbti.  mirksiukas.gif
*

Gal unsure.gif
vaižgantė
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 11 19, 12:41)
Gal  unsure.gif
*

Vieni linkę iš valstybės prašyti, kiti- patys užsidirbti... mirksiukas.gif
Pingvinukas
Jei visi norintys galėtų užsidirbti, tai nebūtų tiek skurstančių žmonių verysad.gif Ne taip paprasta LT užsidirbti ax.gif
vaižgantė
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 11 19, 14:14)
Jei visi norintys galėtų užsidirbti, tai nebūtų tiek skurstančių žmonių  verysad.gif Ne taip paprasta LT užsidirbti  ax.gif
*

Ne taip paprasta yra galvą pasukti mirksiukas.gif Prašyti visuomet lengviau...
fasstum
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 19, 12:01)
Pasukti galvas, kaip pinigėlių užsidirbti.  mirksiukas.gif
*

Jei tėvai lakstys per 3 darbus kad kuo daugiau užsidirbtų, kas jų vaikus augins? nesutinku, kad daug vaikų - tik turtuolių privelegija. Jei neturi po 1000 Lt zmogui augink tik 1 vaika?
vaižgantė
QUOTE(fasstum @ 2007 11 19, 15:57)
Jei tėvai lakstys per 3 darbus kad kuo daugiau užsidirbtų, kas jų vaikus augins? nesutinku, kad daug vaikų - tik turtuolių privelegija. Jei neturi po 1000 Lt zmogui augink tik 1 vaika?
*

Mes su vyru nelakstom per tris darbus. Aš dirbu namie. Vaikai prižiūrėti ir dėmesio nestokoja. Teko visiškai pakeisti profesiją. Bet dabar gerai.
Kiekviena šeima turi teisę nuspręsti, kiek ji augins vaikų.
fasstum
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 19, 18:02)
Mes su vyru nelakstom per tris darbus. Aš dirbu namie. Vaikai prižiūrėti ir dėmesio nestokoja. Teko visiškai pakeisti profesiją. Bet dabar gerai.
Kiekviena šeima turi teisę nuspręsti, kiek ji augins vaikų.
*

Tai tau labai pasisekė smile.gif Ne kikviena turi tokią galimybę

Būtent. Ir pasirinkti darbą irgi. Nors reikia tureti galvoje, kad ne kiekvienoje vietovėje yra tokia galimybė
vaižgantė
QUOTE(fasstum @ 2007 11 20, 13:36)
Tai tau labai pasisekė smile.gif Ne kikviena turi tokią galimybę

Būtent. Ir pasirinkti darbą irgi. Nors reikia tureti galvoje, kad ne kiekvienoje vietovėje yra tokia galimybė
*

Pasisekė? Buvau lietuvių kalbos mokytoja, tapau masažuotoja ir dirbu namie. Ar kiekviena moteris nori tokių kardinalių permainų? Pasidėjau aukštojo mokslo baigimo diplomą ir dirbu sunkų fizinį darbą. Bet mano vaikai nustojo sirgti, nes rami mama namie, jie parėję gauna šiltą maistą...
RamuneM
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 20, 17:16)
Pasisekė? Buvau lietuvių kalbos mokytoja, tapau masažuotoja ir dirbu namie. Ar kiekviena moteris nori tokių kardinalių permainų? Pasidėjau aukštojo mokslo baigimo diplomą ir dirbu sunkų fizinį darbą. Bet mano vaikai nustojo sirgti, nes rami mama namie, jie parėję gauna šiltą maistą...

Jei visos lietuvių mokytojos taps masažuotojom, tapsim beraščių kraštu tongue.gif tongue.gif tongue.gif
vaižgantė
QUOTE(RamuneM @ 2007 11 20, 23:26)
Jei visos lietuvių mokytojos taps masažuotojom, tapsim beraščių kraštu  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
*

Taip ir bus, jei mokytojai gaus tokias elgetiškas algas ir taip masiškai sėdės prie psichiatrų kabinetų ...
fasstum
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 20, 17:16)
*

Na čia juk tavo pasirinkimas. atrodo, kad nors darbas sunkus ir fizinis, tu nesigaili? Klausi, ar kiekviena nori tokiu permainų, bet juk ne kiekviena ir gali. Kitai gal sveikata neleidžia fiziškai dirbti. O kitai paprasčiausiai nebus ka masazuoti, nes gyvena glucham kaime.
As dirbu valdiška darbą, kuris apmokamas, na sakyčiau vidutiniškai. bet turi kitų privalumų smile.gif Yra kas geriau uz mane gyvena, bet yra ir kas prasčiau. Mane dažnai guodžia tokia malda, kurią radau Patarlių knygoje, gal ne visai tiksliai parašysiu bet esmė tokia: "Dieve, neduok man didelių turtų, kad nepamirščiau taves, neduok man skurdo, kad nepradėčiau vogti, bet duok man duonos kąsnį kiekvienai dienai" Tai turiu, tuo ir džiaugiuosi.
RamuneM
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 21, 10:08)
Taip ir bus, jei mokytojai gaus tokias elgetiškas algas ir taip masiškai sėdės prie psichiatrų kabinetų ...

Diskusija ne į tema, bet ax.gif Pažįstų ne vieną ir ne du mokytojus, kurie patenkinti savo darbu, užmokesčiu irgi. Tačiau man vienintelis dalykas mokytojuose nepatinka, kad kuo ilgiau jie dirba šį darbą, tuo didesnė visažinystės karūna jiems auga. Todėl ir pabėgau nuo šio darbo, nes vaje kaip sunki ta karūna būna ir blogiausiai, kad ją lengva nepastebėti tongue.gif

QUOTE(fasstum @ 2007 11 21, 11:15)
Mane dažnai guodžia tokia malda, kurią radau Patarlių knygoje, gal ne visai tiksliai parašysiu bet esmė tokia: "Dieve, neduok man didelių turtų, kad nepamirščiau taves, neduok man skurdo, kad nepradėčiau vogti, bet duok man duonos kąsnį kiekvienai dienai" Tai turiu, tuo ir džiaugiuosi.

Aš šiuos žodžius irgi dažnai prisimenu wub.gif

Jei pakalbėti į temą, tai sakyčiau, kad Lietuvoje labai žema atlyginimų kartelė, kada tau jau padeda valstybė. Pavyzdžiui, Amerikoje (kur beje nėra jokių pašalpų už vaikus, kur medicina mokama ir dar visokie kitokie dalykai, kurių Lietuva neturi ir ačiū Dievui) 50 tūkstančių dolerių metinis atlyginimas laikomas vidutinės klasės atlyginimu. Aišku priklauso nuo to kur tu gyvenimi. Čia rašau tam, kad suprastume skirtumus. O 40 tūkstančių dolerių metinis atlyginimas yra jau ta riba, kai tau valstybė padeda. Kai tuo tarpu Lietuvos tarp vidutinio atlyginimo ir to atlyginimo, nuo kurio skaičiuoja jau pašalpas, yra gerokas tarpas. Ir pavyzdžiui, šeima, tarkim su trimis vaikais, kai dirba vienas žmogus ne tik nemoka valstybei, bet valstybė primoka. Aišku dar ir kitokios yra lengvatos, kurios vėl pasireikšia tik metų gale, kai pateiki deklaraciją ir gali jau matyti tavo pajamas, išlaidas.

Tačiau vienas dalykas turbūt bendras visame pasaulyje (jei kur tai yra, duokit man žinoti), kad jei pats nežinosi ką turėtum gauti, kur ieškoti informacijos, tai tau niekas ir nesuteiks nieko. Ta prasme, nėra tokios sistemos, kad tarkim žino, kad šeima turi tiek ir tiek vaikų ir ji gauna paštu ar kitu keliu visą informaciją apie tai kur ir kas jai priklauso, o tada belieka pačiai šeimai jau tvarkytis dokumentus (įtariu ir vėl altruizmas manyje prakalbo) blush2.gif
Pingvinukas
QUOTE(RamuneM @ 2007 11 21, 19:18)
Tačiau vienas dalykas turbūt bendras visame pasaulyje (jei kur tai yra, duokit man žinoti), kad jei pats nežinosi ką turėtum gauti, kur ieškoti informacijos, tai tau niekas ir nesuteiks nieko. Ta prasme, nėra tokios sistemos, kad tarkim žino, kad šeima turi tiek ir tiek vaikų ir ji gauna paštu ar kitu keliu visą informaciją apie tai kur ir kas jai priklauso, o tada belieka pačiai šeimai jau tvarkytis dokumentus (įtariu ir vėl altruizmas manyje prakalbo) blush2.gif
*

Tikrai nesu apie tai girdėjusi 4u.gif Įtariu, kad yra šeimų, kurios kai ko jiems priklausančio negauna vien per nežinojimą verysad.gif
SUPER HERA
sveikos.gal pražiopsojau ką,bet išsamesnės info apie telekomo nuolaidas pas jus neradau 4u.gif gal kas žinote ,kokių yra.
asmeniškai man nereikia paramos vaikams,bet nuolaidos šildo.ir nežinau kaip kitur,bet mūsų rajone daugiavaikėms šeimoms,t.y vaikams per naujuosius dovanas dalina.nu nerealiai faina žaisliukų gaut nachaliavu blush2.gif thumbup.gif
o labiausiai prie širdies puse darželio kaina mokėti ir tas neapmokestinamas minimumas didesnis thumbup.gif
o po 50lt geriau ir nemokėtų.verčiau visiems be išimties ,nepriklausomai nuo pajamų ,vaikams skirtų paramą mokyklinėms prekėms ,duotų kuponų nemokamiems vitaminams -beje,jeigu aš per mėnesį vitaminams išleidžiu per 100lt ,tai kiek reikia 5 ar daugiau vaikų g.gif -nu čia jau rožinės drambliuko fantazijos,bet tas 50lt kelia daug galvos skausmo-sutaupyti iš jų per keletą metų ne ką tesutaupysi ,bet ir išleisti nėra jau kam-žiauriai brangu viskas doh.gif
RVJ
Dėl telefoninio ryšio paslaugų nuolaidų daugiavaikėms šeimos reikia sekti AB "TEO LT" organizuojamas akcijas www.teo.lt , tel. pasiteirauti 1817.
Mes pasinaudojome tuo metu skelbta akcija universaliam planui (30% nuolaida ir tam tikros nemokamos valandos, lyginant su eiliniais klientais), taikoma pensininkams, neįgaliesiems, daugiavaikėms šeimoms.
Lapyna
Sveiki,
o gal teko girdėti, ar yra kokių nuolaidų daugiavaikėms įsigyjant būstą?
Į jaunų šeimų kategoriją mes jau neįsipaišom, mums su MB abiems virš 30. Bet gal galima gauti kokią nors lengvatą, nes neturim jokio stogo virš galvos. Žadam įsigyti, bet ir su paskola komplikuotas reikalas (nes padalijus šeimos pajamas iš 5, ne kažin kas gaunasi), ir procentai sunki našta.
ooo
QUOTE(Lapyna @ 2008 04 04, 12:01)
Sveiki,
o gal teko girdėti, ar yra kokių nuolaidų daugiavaikėms įsigyjant būstą?
Į jaunų šeimų kategoriją mes jau neįsipaišom, mums su MB abiems virš 30. Bet gal galima gauti kokią nors lengvatą, nes neturim jokio stogo virš galvos. Žadam įsigyti, bet ir su paskola komplikuotas reikalas (nes padalijus šeimos pajamas iš 5, ne kažin kas gaunasi), ir procentai sunki našta.
*

Jauna šeima - šeima, kurioje kiekvienas iš sutuoktinių yra ne vyresnis kaip 35 metų, taip pat šeima, kurioje motina arba tėvas vieni augina viena ar daugiau vaikų (įvaikių) ir yra ne vyresni kaip 35 metų.
1. Subsidija būsto kredito daliai padengti teikiama šių kreditų gavėjams, gavusiems valstybės remiamą būsto kreditą iš bankams pagal savivaldybes nustatyto kredito limito bei atitinkantiems šio Įstatymo 4 straipsnio 1 dalies sąlygas ir jeigu jie yra:
2) šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų (įvaikių), taip pat jaunos šeimos, auginančios vieną ar daugiau vaikų (įvaikių), ir šeimos, kuriose vienas iš tėvų yra miręs, – padengiama 10 procentų suteikto kredito (ar kredito likučio) sumos.

visas istatymas yra cia

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...c_l?p_id=295953
Jūrraitė
Dar mums vedant vaikus į muzikos mokyklą nuolaidą taikydavo, kol pajamos siek tiek nepadidėjo ir keliais litais neperlipo tos nustatytos ribos doh.gif
Taigi - kaip ir tas pats prie to paties iseina... Taip gali ir nekilti noras pajamas didinti, o tai rezultate mažiau gaunasi... Arba jei didinti - tai jau is peties, kad į jokias paramas nebesiremti. Tik va, idėjų truksta kaip čia po 3000 pradėt uždirbt nelakstant per kelis darbus ir turint laiko šeimai...
Jei turite idėjų-labai laukiu...
vilke_ziema
Mamytes, ar girdejot, kad nuo 2008-08-01 seimoms auginancioms 3 ir daugiau vaikuciu padidejo vaiko pinigeliai iki 97,50 ( nuo 50)? As seniunijoj teiravausi, ar reikia papldomai kur kreiptis, bet darbuotoja po atostogu nieko nezinojo.... doh.gif
Ryto@Rasa
nereikia niekur kreiptis..

ir dar: tu vaiko pinigu neiskaiciuos, kai skaiciuos nemokamam maitinimui pinigus. ir nuo rugsejo 1 ta riba, nuo kurios negausi nei nemokamo maitinimo, nei priešmokyklinių priemonių-552 lt vienam asmeniui.
fasstum
QUOTE(mamalora @ 2008 08 08, 23:57)
nereikia niekur kreiptis..
ir dar: tu vaiko pinigu neiskaiciuos, kai skaiciuos nemokamam maitinimui pinigus. ir nuo rugsejo 1 ta riba, nuo kurios negausi nei nemokamo maitinimo, nei priešmokyklinių priemonių-552 lt vienam asmeniui.
*

Is kur tokios zinios? Gal gali nuorodą į įstatymą mestelt?
Natuke
www.spcentras.lt
visa atnaujinta info smile.gif
fasstum
QUOTE(Natuke @ 2008 08 12, 15:05)
www.spcentras.lt
visa atnaujinta info smile.gif
*

Aciu aciuks.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.