Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viena vyno taurė per savaitę
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Isimylejus
As alaus niekada nemegau, o dabar taip traukia alus ir baltas vynas, atrodo gerciau stiklinemi:) vyno negeriu, bet alaus su MB pagurksnoju karts nuo karto.Man taip geriau, ir trauka numalsinta ir as patenkinta, ir niekas leliukui no keliu gurksniu tikiu nepasidaro.man atrodod alus turi kazkokiu savybiu, geru organizmui, kad tai ne tik alkoholis.
emiliuxas
alaus ir as beprotiskai noriu, kartais net kentet negaliu tai nusiperku bealkoholinio svyturio alaus. jis man labai skanus ir pilnai numalsina poreiki 4u.gif
Bulčia trupinėlis
Dažnai nėštukei norisi burbuliukų, alaus ar vyno, jei itin smarkiai norisi, tai rodo, kad organizmui kažko trūksta... man kažkaip nesinori, tai ir džiaugiuosi, nors vyną su sūriais kartais pagurkšnodavau ax.gif
kutosiuke
QUOTE(primavera @ 2005 11 22, 16:29)
Siandien ziurejau BBC zinias, per kurias pasakojo, kokias pasekmes turi viena vienintele taure vyno per savaite negimusiam kudikiui. Parode vaikuti pilvely ir kas su juo vysksta kai mama suvartojo "nekalta" kieki vyno. Vaikutis pilvely spazmavo, ji kamavo traukuliai. Vaizdas buvo tikrai ne koks.
Pati pasijutau be galo blogai, nes budama nestuke retkarciais nebijodavau paragauti vynelio. Taciau kai pamacia kokias pasekmes tai galejo tureti mano mazylei, apeme siaubas, "ka as padariau!!!". Ir kas svarbiausia, kai domejausi tuo nestumo metu, gydytojai kaip susitare teige, kad tiek ir tiek vienetu alkoholio nekenkia, taip pat ir mamos sakydavo, kad tai netgi sveika.
Jeigu buciau tada zinojusi ta informacija, tai net mintis nebutu kilusi apie vyno siurbciojima nestumo metu. Taciau, tai -naujausia informacija ir tada to niekas negalejo pasakyti. Ir dabar, kai as ta zinau, noriu pasidalinti ir su jumis, nes galbut yra mamyciu, kurios galvoja "kenkia, nekenkia", kurios nori savo kudikeliams geriausio...
*

Mano galva, taure kenkia ar nekenkia, priklauso nuo to, kaip greitai ji isgeriama. Jeigu per viena vakara visa isgersi - taip, vaikiukui tikrai atsilieps: traukuliai, spazmai ir pan. Bet jeigu ta taure per savaite isgerta bus, t.y. per diena po valgoma sauksta - tai tikrai nieko nepaveiks. Toks kiekis vyno, alkoholio tures ne daugiau, nei pakelis kefyro, ar butelis giros. Tad jeigu labai norisi: alaus, vyno, konjako, tai tikrai galit drasiai bent jau arbatini sauksteli arba liezuvi suvilgyti - noras bus patenkintas ir numalsintas.
Euforija
ar žinote mamukai, kodėl alkogolio nerekomenduojama apskritai? žmogaus organizmas fermentuoja savarankiškai tam tikrą alkoholio kiekį, kuris padeda deguoniui pasiekti smegenis...kai žmogus geria, organizmas pristabdo gamybą...todėl iškyla problemos su deguonies pristatymu į smegenis...todėl visi pamstymai kiek geriam, kada geriam, kaip geriam..čia jau spręsti kiekvienam asmeniškai, faktas vienas: kuo mažiau vartojam - tuo geresnis aprūpinimas deguonim...aišku maži kiekiai nesukels didesnių patologijų, bet vis tiek turės savo įtakos...taigi spręskim pačios... 4u.gif
*GALATĖJA*
Baigia prasigerti tauta, ka ir besakysi, net ir nesciosios jau negali be alkoholio apsieiti.. verysad.gif Nezinau, budama nescia nepatyriau tokio nenumaldomo noro kazkuriam maistui, kad mirk-gyvenk turiu jo gauti, todel nesuprantu tokio poreikio, gal jis is tiesu toks nenugalimas... Bet jeigu leisite sau isdykauti su ta viena taure per savaite o vaikelis gimes tures kokiu sveikatos problemu, gi uzsigrausit negyvai. Gal ir ne taure butu kalta, bet prisigalvoti galima visko. Apie tai pagalvokit. Yra ir nealkoholinio vyno ir alaus, gerkit sau i sveikata, kam rizikuoti?
juridine_kontora
Manau kad protinga mama padarys viska, kad savo busimam vaikuciui nesukeltu jokiu papildomu riziku. Vynas -tai ne duona ir ne pienas, be ko apsieiti negaletu nestuke. Juokingi man pasisakymai, kad "o gal nieko nebus" arba "drauge gere ir jai vaikui viskas gerai". Pagalvokit, ar nagu nenusigrauztumet, jei neduok Dieve vaikuciui butu problemu...
MissMartini
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 07 05, 18:21)

Yra ir nealkoholinio vyno ir alaus, gerkit sau i sveikata, kam rizikuoti?
*

Va as ta ir norejau pabrezhti, kam gerti alkoholini alu, jei gali nusipirkti be alkoholio? Ir be jokio sazines grazimo atsigert su kepta duona ar saslyku mirksiukas.gif
Tiksliai nezinojau ar LT yra nealkoholinio vyno, bet pas mus yra. Eini i baliu, pasiimi savo, ir geri is taures vyna be alkoholio thumbup.gif visi sveiki ir laimingi.
*GALATĖJA*
QUOTE(MissMartini @ 2011 07 21, 04:57)
Va as ta ir norejau pabrezhti, kam gerti alkoholini alu, jei gali nusipirkti be alkoholio? Ir be jokio sazines grazimo atsigert su kepta duona ar saslyku mirksiukas.gif
Tiksliai nezinojau ar LT yra nealkoholinio vyno, bet pas mus yra. Eini i baliu, pasiimi savo, ir geri is taures vyna be alkoholio thumbup.gif  visi sveiki ir laimingi.
*

Yra ir vyno, balto ir raudono. As ji i balius taip pat nesuosi mirksiukas.gif
MissMartini
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 07 21, 17:31)
Yra ir vyno, balto ir raudono. As ji i balius taip pat nesuosi  mirksiukas.gif
*

Nu cia jau visai gerai (pas mus tik raudonas)!!! thumbup.gif Tai kokie dar paistalai gali buti, apie "nuvogiu nuo vyro" ?? kelkit drasiai nealkoholines taures ir i sveikata drinks_cheers.gif
martyna29
QUOTE(Isimylejus @ 2011 06 27, 15:19)
As alaus niekada nemegau, o dabar taip traukia alus ir baltas vynas, atrodo gerciau stiklinemi:) vyno negeriu, bet alaus su MB pagurksnoju karts nuo karto.Man taip geriau, ir trauka numalsinta ir as patenkinta, ir niekas leliukui no keliu gurksniu tikiu nepasidaro.man atrodod alus turi kazkokiu savybiu, geru organizmui, kad tai ne tik alkoholis.
*

juk yra nealkoholinis alus wink.gif

laydaa
na nezinau del to alkoholio tikrai daug nuomoniu..mane asmeniskai sazine grauzia vien pagalvojus apie alkoholi, taigi manau nera reikalo jo ir vartoti. Alkoholis ir siaip ne i nuada, o ka jau kalbeti apie jo vartojima nestumo metu 4u.gif as lankausi pas gydytojus ne Lietuvoje, tai net kalbos apie vartojima nebuvo smile.gif aisku jei labai sirdi drasko ir tiek jau norisi atsigerti gurksni vyno, geriau isgerti, negu ne smile.gif
Fei
Ei, o kur cia Lietuvoj galima rast nealkoholinio vyno? ax.gif Pirma kart girdziu blush2.gif
**Gabija**
QUOTE(Fei @ 2011 08 13, 21:23)
Ei, o kur cia Lietuvoj galima rast nealkoholinio vyno?  ax.gif  Pirma kart girdziu  blush2.gif
*

as tai asmeniskai esu Maximoje maciusi smile.gif
emely
QUOTE(Fei @ 2011 08 13, 22:23)
Ei, o kur cia Lietuvoj galima rast nealkoholinio vyno?  ax.gif  Pirma kart girdziu  blush2.gif
*

Didelėse Maximose, internetinėse parduotuvėse (pvz.assorti.lt), būna ir raudono ir balto. Daug ragavau, bet man skaniausias baltas Torres ax.gif Kainuoja tiek pat kiek ir alkoholiniai - 20-30 Lt, bet kai kurie iš tikro prasti būna, bet čia gal kiekvienos skoniui individualiai g.gif
deimanciukas_
Skaiciau, kad nera nustatyta, kokia doze nepakenktu pilvinukui, todel alkoholio is viso atsisakiau ax.gif
VinDi
QUOTE(Fei @ 2011 08 13, 22:23)
*

Man tai baltas iš vis nepatiko, jau geriau vaikiškos šampės thumbup.gif Raudonas, tai skanus - kaip kompotas smile.gif
O šiaip viskas sveika, kas proto ribose. Su pirmąja iš vis nieko, net kavos nenorėjau. O dabar užeidavo noras alaus - padarai gurkšnelį ir per akis smile.gif
merselle
as ir neatsisakau visiskai 4u.gif
pasimegauju vynu kartais ( iki 100ml-taure vakarienei prie maisto) ir alumis ( iki 50ml-is vyro pagurksnoju 2-3 gurksnius)
nematau nieko blogo 4u.gif
Simbulis
Nealkoholinio vyno esu maciusi Maximose, Vynotekoje, netgi radau toki vaisiu punsa, kuri galima gerti pasildyta, vietoj karsto vyno, bet dar nesu ragavus.

Esu gerusi nealkoholinio sidro, bet jis siaip sau, labai rugstus ir po kurio laiko pradejo rugstys kilti...
Agninga
Nemanau, kad taurė vyno baltos ar raudono vaisiui pakenktų. Bealchogolinio alaus - tai nepripažįstu,- nes manau, kad visgi geriau alchogolinis, - tai bent kažkiek naturaliau. O tie visokie Zipai, Mixai, - tai gryna sintetika.
Aksana-Lap
Manau 50gr konjako, kiek daugoka, o vat 20gr po truputi galima palaizyti. ir vyno 200gr kazkaip neramina mane 50gr visiskai pakankamas kiekis, vien tam kad pajusti skoni, ir ne duok dieve neapsvaigti. blush2.gif kol kas nieko nevartoju, bet manau, kad jeigu labai uzsimanysiu, tai tikrai vieno gurksnelio neatsisakysiu. zmogaus organizme visuomet yra tam tikras laipsnis alkoholio, kuri pats organizmas sau ir pasigamina. nu jeigu labai labai norisi, gal kartais ir reikia organizmui papildyti jo atsargas kokiu 0.1 laipsniu 4u.gif
imdigo
Visiska nesamone kad nuo vyno taures gali taip buti.Kuri motina visu pirma galetu dalyvauti tokiuose tyrimuose ir nuo kada mokslininkai atlieka tokius tyrimus su nesciosiomis??????? Maziau reikia ziureti tokias laidas,kurios yra daromos tam kad sutrauktu kuo daugiau ziurinciuju. Juokinga darosi. Nestukes kuo maziau galvokite apie tai kas kenkia,nes daugiausiai kenkiate jus pacios su savo mintimis,tik pozityvios mintys ir savijauta garantuoja jusu leliukui puikiausia sveikata :-)
Aksana-Lap
sutinku indigo, smile.gif
beje, tie traukuliai kurios mate mergina toje laidoje manau buvo ne is bbc, ir visiskai gali buti tie traukuliai visiskai naturalus reiskinys vystimosi metu, esu tikrai maciusi ne viena kudikeli 12 sav sitaip judant lyg butu traukuliai, per yprasta tyrima echoskopu. butent tokie judesiai ir yra pirmieji pas mazyli 4u.gif
nezinau ar galima ideti nuoroda is youtubes. bet galite pasieskoti pacios, ir pamatysite, jog toks judejimas visiskai naturalus vaikeliui.
visuomet kas per daug tas tikrai nesveika smile.gif 4u.gif
martyna29
QUOTE(imdigo @ 2011 12 04, 16:10)
Visiska nesamone kad nuo vyno taures gali taip buti.Kuri motina visu pirma galetu dalyvauti tokiuose tyrimuose ir nuo kada mokslininkai atlieka tokius tyrimus su nesciosiomis??????? Maziau reikia ziureti tokias laidas,kurios yra daromos tam kad sutrauktu kuo daugiau ziurinciuju. Juokinga darosi. Nestukes kuo maziau galvokite apie tai kas kenkia,nes daugiausiai kenkiate jus pacios su savo mintimis,tik pozityvios mintys ir savijauta garantuoja jusu leliukui puikiausia sveikata :-)
*

thumbup.gif teisingos ir geros mintys, pritariu, kuo maziau neigaimu dalyku ziuresime, tuo daugiau vadovausimes savo protu ir vidine ismintim ka sako, kur ir kaip elgtis smile.gif
Doviliukas241
Man 35ta savaite, ir taip raudono vyno norisi blush2.gif pries tai jo pakest negaledavau smile.gif o dabar retsykiais leidziu sau isgerti puse taures vyno. spaudimas mano labai zemas, tai po to lasiuko vyno jauciuosi kur kas geriau. vat mano mama pasakojo, kad manes laukdamasi labai noredavo alaus ir retsykiais jo isgerdavo biggrin.gif nu ir nieko, visai normali ir protinga gavausi biggrin.gif
manau, maziau reik tu mokslininku klausyt, nes kuo tolyn, tuo daugiau nesamoniu jie prisigalvoja... blink.gif
robertukas
sveikos smile.gif sendien suzinojau kad laukiuosi 4u.gif ryte blogai jauciausi pasidariau testuka rodo II smile.gif bet kaip dabar man neramu net nezinodama vartojau brebndzio tada nestumui turejo but apie 1sav ,tikiuosi nebusiu pakenkusi
agota.gina
QUOTE(robertukas @ 2011 12 26, 20:31)
sveikos smile.gif sendien suzinojau kad laukiuosi  4u.gif ryte blogai jauciausi pasidariau testuka rodo II smile.gif bet kaip dabar man neramu net nezinodama vartojau brebndzio tada nestumui turejo but apie 1sav ,tikiuosi nebusiu pakenkusi
*

nu tikrai ne...
Melisa 87
QUOTE(agota.gina @ 2011 12 27, 18:47)
nu tikrai ne...
*

O jei nestumui butu apie 3-4 savaites ir apie ji nezinoma ir buvo vartojama vyno, brendzio? g.gif verysad.gif
Simbulis
QUOTE(Melisa 87 @ 2011 12 28, 21:25)
O jei nestumui butu apie 3-4 savaites ir apie ji nezinoma ir buvo vartojama vyno, brendzio?  g.gif  verysad.gif
*

Na ziurint kok kiekis buvo vartojamas, bet siaip neuretu dar pakenkti. Dabar tai jau susilaikykit
bride
QUOTE(Aksana-Lap @ 2011 12 04, 18:01)
Manau 50gr konjako, kiek daugoka, o vat 20gr po truputi galima palaizyti. ir vyno 200gr kazkaip neramina mane 50gr visiskai pakankamas kiekis, vien tam kad pajusti skoni, ir ne duok dieve neapsvaigti.  blush2.gif kol kas nieko nevartoju, bet manau, kad jeigu labai uzsimanysiu, tai tikrai vieno gurksnelio neatsisakysiu. zmogaus organizme visuomet yra tam tikras laipsnis alkoholio, kuri pats organizmas sau ir pasigamina. nu jeigu labai labai norisi, gal kartais ir reikia organizmui papildyti jo atsargas kokiu 0.1 laipsniu  4u.gif
*

nemanau, kad žmogui reikia kokių nors alkoholio atsargų schmoll.gif o kad norisi... juk alkoholiniai gėrimai - tai ne tik alkoholis, tai ir kitos medžiagos, jeigu norisi alkoholio moteriai kuri šiaip nėra reguliariai vartojanti, galbūt jai trūksta/ norisi kažkokio vynuogių, ar apynių fermento ar pan.(nesu alkoholio sudėties žinovė). tad nemanau, kad alkoholis kaip toks sveika ir normalu nėščiai moteriai...
na bet kiekvienai savo...
Bonama
QUOTE(agota.gina @ 2011 12 27, 19:47)
nu tikrai ne...
*

is kur toks kategoriskumas ? doh.gif
Fei
Sakykit, mergaitės, o kuriuo nėštumo periodu pavojingiausias alkoholis? Tikriausiai pirmąjį trimestrą, kai kūdikėlis labiausiai vystosi? blush2.gif Nepagalvokit, kad ketinu imt ir ramiai sau vartoti alkoholį laukdamasi, tačiau smalsu, nes esu mačiusi net kelias nėštukes su nemažais pilvukais gurkšnojančias alaus kokteilį ,,D'light'' (ten gal 2,8 laipsnio alkoholio). Aišku nedažnai ir nedaug - vieną buteliuką per visą dieną. Kažin čia kažkas labai blogo? g.gif
Maidenana
QUOTE(Fei @ 2012 01 08, 15:07)
Sakykit, mergaitės, o kuriuo nėštumo periodu pavojingiausias alkoholis? Tikriausiai pirmąjį trimestrą, kai kūdikėlis labiausiai vystosi?  blush2.gif  Nepagalvokit, kad ketinu imt ir ramiai sau vartoti alkoholį laukdamasi, tačiau smalsu, nes esu mačiusi net kelias nėštukes su nemažais pilvukais gurkšnojančias alaus kokteilį ,,D'light'' (ten gal 2,8 laipsnio alkoholio). Aišku nedažnai ir nedaug - vieną buteliuką per visą dieną. Kažin čia kažkas labai blogo?  g.gif
*

Septinta savaite pavojingiausiai. Tada gali buti pazeistas veidas.
Taciau, puse litro lengvo alaus ar 100 gr raudono sauso vyno per para busimam vaikui nekenkia. (ne mano ismyslas - skaiciau nestukiu knygoje). Vaiko alkoholinis sindromas issivysto jeigu gerti po 3 litrus alaus arba buteli vyno kasdien (alko sindromas, tai platus veidas ir siauros akys, antakiai taip kabo). Pvz, daug "sveikiau" yra butelis alaus nei viena cigarete. Cigaretes visais pavydalais ir kiekiais ir tiesiog nuodai vaikui. Tiesa, del alkoholio - raudonas sausas vynas ir alus kaip imanomi variantai, taciau isidemekite - tikras vynas (geriau naminis) ir tikras alus, o ne tas brudas is bamboliu ir buteliu, kuris is milteliu pagamintas, tas pats liecia ir vyna - tik tikras, geras, brangus vynas. Nestukes alaus nori del B grupes vitaminu stigiaus, o vyno - del gelezies, kuri per nestuma zymiai sumazeja, bet jos trukumas gali issaukti persileidima. Beje, obuoliu sultys daug labiau kenkia nestumo metu, nei vynas su alumi. Nes nuo obuoliu sulciu prasiplecia gimda ir pacios zinote, kas tada buna.

Kaip man paaiskino sesele - galima viska, tik su saiku. Net sampano galima. saikingai. Paragavai - ir viskas.
TapuTipu
QUOTE(Bonama @ 2011 12 29, 14:13)
is kur toks kategoriskumas ?  doh.gif
*

todėl, kad visur svarbiausia yra saikas... jei jau lašas alkoholio taip įtakotų, tai tikriausiai pasauly vien invalidai vaikščiotų... arba net nevaikščiotų, nes negimtų.. o jei ri gimtų, tai poto neišgyventų dėl nekokybiško čiužinuko, netinkamos temperatūros mišinuko arba dėl to, kad mama tą mišinuką šildė mikrobangėj... nu gi žiauriai baisu... kai paskaitai temas, tai toks vaizdas kad kas antra persileidžia nuo to, kad užsimanė vyno taurės, išsimaudė vonioj, ar iš tolo matė kaip kažkas rūko...

pažėkit į bomžynus? ten daaaaaug vaikų, dauguma sveiki ir dar daaaaug atsparesni už mūsiškius... nesakau, kad reik maukti alų bambaliais, bet nuo taurės vyno manau tikrai nieko neatsitiks... tiesiog manau, kad nuo likimo nepabėgsi... kas jau bus lemta, tą ir gausi... ir visai ne vyno taurė bus kalta...

beje, šaukštas konjako/brendžio labai naudingas... pvz vietoj valerijono.... ir gimda taip nekietėja... ir šiaip nervai šaltesni pasidaro biggrin.gif (man kadaise gydytoja rekomendavo)
Jureka
Aš per 1 nėštumą neturėjau jokio potraukio alkoholiui, tai per visą nėštumą turbūt ir lašo neišgėriau, o šįkart čia kažkurią dieną gal pusė taurės tikros šampės išgėriau, nes labai norėjosi.
Kažkur čia forume mamytės rašė, kad labai daug persileidimų padaugėjo po japonijos ae avarijos, taigi nežinia kas iš tiesų labiau kenkia... force majour ar viena kita mamos padaryta maža nuodėmė
tigrin
Aš nė lašo per nėštumą ir žindymo laikotarpiu. Atsakant į temos pavadinimą,tai nesuprantu ar tas vynas "gyvybiškai" reikalingas kartą į savaitę. Alkoholio naudos nematau. Aišku,jei lb norisi taurelė vyno nieko nepakenks,bet tik ne kas savaitę!
vai2te0528
QUOTE(tigrin @ 2012 01 10, 15:37)
Aš nė lašo per nėštumą ir žindymo laikotarpiu. Atsakant į temos pavadinimą,tai nesuprantu ar tas vynas "gyvybiškai" reikalingas kartą į savaitę. Alkoholio naudos nematau. Aišku,jei lb norisi taurelė vyno nieko nepakenks,bet tik ne kas savaitę!
*

drinks_cheers.gif as irgi nezadu ne laso, ne laselio, kam to reikia rolleyes.gif
ir jokio noro..
vaikiukas
QUOTE(TapuTipu @ 2012 01 09, 15:14)
todėl, kad visur svarbiausia yra saikas...  jei jau lašas alkoholio taip įtakotų, tai tikriausiai pasauly vien invalidai vaikščiotų... arba net nevaikščiotų, nes negimtų.. o jei ri gimtų, tai poto neišgyventų dėl nekokybiško čiužinuko, netinkamos temperatūros mišinuko arba dėl to, kad mama tą mišinuką šildė mikrobangėj... nu gi žiauriai baisu... kai paskaitai temas, tai toks vaizdas kad kas antra persileidžia nuo to, kad užsimanė vyno taurės, išsimaudė vonioj, ar iš tolo matė kaip kažkas rūko...

pažėkit į bomžynus? ten daaaaaug vaikų, dauguma sveiki ir dar daaaaug atsparesni už mūsiškius...  nesakau, kad reik maukti alų bambaliais, bet nuo taurės vyno manau tikrai nieko neatsitiks... tiesiog manau, kad nuo likimo nepabėgsi... kas jau bus lemta, tą ir gausi... ir visai ne vyno taurė bus kalta...

beje, šaukštas konjako/brendžio labai naudingas... pvz vietoj valerijono.... ir gimda taip nekietėja... ir šiaip nervai šaltesni pasidaro biggrin.gif (man kadaise gydytoja rekomendavo)
*

kalbant apie bomžus: fiziškai gal ir gerai, bet intelektu nepasižymi tie vaikiukai. Pripažinkime. Bomžų pavyzdžio nereikia minėti, nes ten yra savas gyvenimas ir jo filosofija.
Aš esu prieš alkoholį nėštumo metu, tikrai galima išlaukti. Ne tik vaikutis tuo džiaugsis, bet ir mūsų pačių organizmas:)
tigrin
QUOTE(vai2te0528 @ 2012 01 12, 17:11)

*

linkiu Jum lengvo nėštumo ir lengvo gimdymo 4u.gif
vai2te0528
QUOTE(tigrin @ 2012 01 12, 20:00)
linkiu Jum lengvo nėštumo ir lengvo gimdymo 4u.gif
*

Aciu aciu 4u.gif
visgi vakar labai uzsimaniau vyno biggrin.gif tai isgeriau su pasimegavimu taurele.. kaledinio saldaus vynelio.. smile.gif
Sofija83
O pas mumis statuose sako, kad negalima nei laso kas su % tai ir negeriu, net nealkoholinio alaus nerekomneduoja, kuriame pagal ideja nera tu %
Basari'a
Šiaip esu begalo mylėtoja kokio alaus, bet nei per pirmąjį nėštumą, nei dabar nesinori visai net lašo ax.gif
femme
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 08, 22:20)
Beje, obuoliu sultys daug labiau kenkia nestumo metu, nei vynas su alumi. Nes nuo obuoliu sulciu prasiplecia gimda ir pacios zinote, kas tada buna.

*

ne, nu doh.gif gal galima nuorodą į tokios informacijos šaltinį?????
nes aš tai nieko panašaus nerandu schmoll.gif
jei skaitote angliškai:
"Apple Juice – To prevent weight loss during and after pregnancy, apple juice is one of the solutions to it. Increasing weight is alarming for most mothers out there after the pregnancy but apple juice consumption during pregnancy will help alleviate this worry. There is a research that says this fruit helps enhance the utility of the brain need by the fetus inside mother’s womb and also a good source of iron for mothers." ir panašiai unsure.gif
Sofija83
QUOTE(femme @ 2012 01 24, 09:09)
ne, nu  doh.gif  gal galima nuorodą į tokios informacijos šaltinį?????
nes aš tai nieko panašaus nerandu schmoll.gif
jei skaitote angliškai:
"Apple Juice – To prevent weight loss during and after pregnancy, apple juice is one of the solutions to it. Increasing weight is alarming for most mothers out there after the pregnancy but apple juice consumption during pregnancy will help alleviate this worry. There is a research that says this fruit helps enhance the utility of the brain need by the fetus inside mother’s womb and also a good source of iron for mothers." ir panašiai unsure.gif
*

As ir nesu girdejus, kad kentu g.gif o skaitau lb daug apie mitybe ir fitnesa, plius obuoliai tik i gera, nebent nenaturialias geri, ti ten velnias zino kokiu metalu gali buti.
bordo
Dag kur skaičiau,kad taurė vyno ar puse buteliuko alaus tikrai nepakenks vaisiui,bet žinoma,jei su baime ta vyna gersit ir paskui graušit save,kodėl...tai tada geriau visai negert smile.gif
vai2te0528
QUOTE(bordo @ 2012 02 04, 23:51)
Dag kur skaičiau,kad taurė vyno ar puse buteliuko alaus tikrai nepakenks vaisiui,bet žinoma,jei su baime ta vyna gersit ir paskui graušit save,kodėl...tai tada geriau visai negert smile.gif
*

drinks_cheers.gif litrais gerti aisku negalima, o kad ten pvz kaip as is vyro pora gurgsniu alaus isgeriu ar 100ml alaus prie picos isgeriu.. aisku ne daznai 4u.gif
MissMartini
As tai nesuprantu, nejaugi neimanoma nusipirkti NEalkoholinio alaus, vyno, sampano ir gerti kai norisi??? blink.gif

O apie OBUOLIU sultis lotuliukas.gif cia jau is kosmoso srities lotuliukas.gif
Tefnut
Visiškai nepropaguoju alkoholio nestuke.gif metu, bet buvo draugai užlėkę, dar apie nėštumą net MB nežino, tai teko kelis gurkšnius gero raudono armėniško vyno paragaut- o jau skonis ir kvapas!!! thumbup.gif Šiaip visad stengiames pirkti gerą vyną, bet niekad nesu pajautus TIEK skonių biggrin.gif
Sofija83
Mergos, jus is kur trakit info, kad galima gert po nedag ir vyno ir alaus? Pas mum aiskiai pasakyta, jokio alkoholio, todel, kad nera istirta kiek tas galima kiek ne, nes kas tau atrodo nedaug, vaisiui bus daug. as nesuprantu kam rizikuot. gerai sako, jei jau nori, tai gerk nealkoholini. as kategoriskai esu pries rukima ir alkoholi nestuke.gif
as mum daktarai sako isvis jokio alkoholio negalima.
ingoo
Kiek aš girdėjau ir UK laidų mačiau, tai nėra vieningos nuomonės, galima, ar ne to alkoholio nėštumo metu. Ir daktarai sako, kad geriau visai negerti, nes nėra nustatyta, kiek galima. Mano ginė nesakė, kad negalima, aceit po nedaug nepakenks, bet kadangi ginės pasirinkti negalėjau, atsirenku, kada ja tikėti, kada ne, bet tai jau atskira tema.
Šiaip, kol pykindavo negalėjau net pažiūrėti į tą pusę. O per Naujus truputį šampano išgėriau, per Kalėdas kalėdinio vyno paragavau. nemanau, kad tai didelė nuodėmė smile.gif
O dėl obuolių sulčių, tai nusigandau iš pradžių, juk jas tik iš visų sulčių ir geriu, nes savos spaustos, negeriu parduotuvinių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.