Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viena vyno taurė per savaitę
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
mama_x2
o bealkoholinis alus kenkia kazin? nes man labai alaus noris, tai bealkoholini geriu drinks_cheers.gif
Marinčik
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2006 04 03, 08:37)
o bealkoholinis alus kenkia kazin? nes man labai alaus noris, tai bealkoholini geriu  drinks_cheers.gif
*

Jis tikrai nekenkia todel kad bealkoholinis aš kai buvau nėščia gėriau bealkoholinį alų ,nes labai norėjosi, yra visokių pažiurek parduotuvėje mirksiukas.gif
indrutee
turbut labai norinciom alucio geriausia iseitis nealkoholinis thumbup.gif
wow
Merginos, labai prasau jusu pagalbos blush2.gif

Mes su vyru gali buti kad netycia leliu padarem per medaus menesi blush2.gif
menesines veluoja jau savaite, ko niekada dar nera buve, ir siaip savijauta keista. Kadangi sis lelius butu netyciukas, tai nezinodama bijau kad buciau daug bedos neprisidarius. Juk negalvojau kad galiu buti nestuke.gif Svenciu per si menesi buvo LABAI daug, ir gimtadienis, ir mergvakaris, ir vestuves, ir dar vienas gimtadienis, ir siaip buvo draugiu uzeje... tai pagalvoju, vyno ir sidro isgeriau tiek kiek per puse metu neisgeriu blush2.gif blush2.gif blush2.gif nes nelabai megstu alkoholi.

Gal galit man pasakyt, ar tai labai labai labai blogai, ir kaip tai gali pakenkti nestumui? Lygtais esu girdejus, kad pirmieji menesiai yra labai svarbus, ir kad tada labai reikia prisiziureti. Tikiuos kad nesilaukiu, nes bijau kad tai labai gali pakenkt vaikuciui. Visa laika galvojau, kad jau nestuma planuosim ir ruosiuos tam labai atsakingai...

Nors vis dar tikiuos kad nesilaukiu, nes nestumo testa dariau pirma diena kai nesusirgau, o dabar jau esu pas ginekologe kitai savaitei uzsirasius, nes testukas nieko neparode.
Rucelie
man gydytojas sakė yra tyrimai daryti ir straipsniai parašyti (sakė ir pavardę kieno bet nepamenu) apie tai, kad nedidelis kiekis alkoholio teigiamai įtakoja nėštumą (antroje nėštumo pusėje, aišku), nes mažina gimdos tonusą ir slopina apsitraukinėjimus. rekomenduojama dienos dozė - iki 50g konjako - toks kiekis tikrai lėliuko nepasiekia, nes juk "filtro" darbą atlieka placenta. man gydytojas taip ir patarė - kai ima apsitraukinėti gimda, ne vaistus į save kišti, o konjako iki 50g išgerti. jau ne kartą taip dariau ir tikrai padėjo.
jei tai taip baisiai sukeltų apsigimimus, ligoninėse sąrėmių slopinimui nelašintų nėštukėms į veną gryno spirito mirksiukas.gif taip kad, nesišaipykit iš savo darbą išmanančių gydytojų su tokiais patarimais, ir nesišaipykit iš tų, kurios jais vadovaujasi.
alinute_m
na, nezinau, per diena po 50 g konjako - jau kaip ir padori taurele. Per 10 dienu - puslitris. Kasdien po taurele ismest nesciai.... (antroje nestumo puse - sakykim, treciam trimestre, jau ir vos ne 3 buteliai konjako isgerta)... Cia netgi ne taurele vyno, o 40-50 procentu stiprumo gerimas... Vistiek vaikiukas krauju mamos maitinamas, su krauju ir alkoholis, ir alkoholio skilimo produktai ateina... Ka ta placenta filtruoja, ka ne. Tada, jei su krauju jokios medziagos is mamos neateina, tai mamai ir rukyt, ir zole patraukt po truputi irgi nieko - ale isfiltruos... NALIETAJ!!!!

Nezinau, man kraupu. Is esmes, kokio senumo tie duomenys?
Ir dabar paskaito tokius emailus jaunos mamos ir galvoja - o, kaip gerai, nesciai gerti - gerai, leliukui - sveika!!!

blink.gif
Papildyta:
QUOTE(wow @ 2006 07 18, 06:19)
Gal galit man pasakyt, ar tai labai labai labai blogai, ir kaip tai gali pakenkti nestumui? Lygtais esu girdejus, kad pirmieji menesiai yra labai svarbus, ir kad tada labai reikia prisiziureti. Tikiuos kad nesilaukiu, nes bijau kad tai labai gali pakenkt vaikuciui. Visa laika galvojau, kad jau nestuma planuosim ir ruosiuos tam labai atsakingai... 
Nors vis dar tikiuos kad nesilaukiu, nes nestumo testa dariau pirma diena kai nesusirgau, o dabar jau esu pas ginekologe kitai savaitei uzsirasius, nes testukas nieko neparode.
*

taip, pirmieji menesiai yra svarbus tuo, kad jeigu yra su gyvenimu nesuderinami apsigimimai - vaisius yra pacio organizmo isvalomas. Daug dazniau tie apsigimimai yra genetiniu, nuo zmogaus elgesio nepriklausomu priezasciu. Nera svarbu, kad gal leliukas padarytas tevams isgerus: kas tada, tik dvi lasteles jungasi. Svarbiausia, uznestejus saves ziuret, leliuka saugot: jokiu shiki miki - ni ni ni.
Rucelie
aš apie spazmų slopinimą, tu apie žolių rūkymą doh.gif
jei jau taip skaičiuosim, tai paskaičiuok pvz kokius kiekius vaistų gydytojui išrašius suvartosi, jei tau gimda rimtai apsitraukinės. aha, ir jie tavo vaikiuką pasieks, tai negi geriau pasijausi, kalną tablečių prieš save įsivaizdavusi?
ir ne PO, o IKI 50 g gydytojai pataria. jei nereikia tai niekas ir negeria, bet kai rimtai pilvą sukabina visai džiaugiuosi, kai nuo brendžio atleidžia. geriau nei į ligoninę lašelinių lėkt. taip kad tamstos nupiešti puslitriai tikrai per savaitę nesusidaro.
ziza
Alinute, tu neteisi. Konjaką rekomenduoja patys daktarai(bet tik kaip gydymo priemonę). Man ačiū Dievui nieštumas praėjo sekmingai, bet vienai pažįstamai, kai ankščiau laiko gimda atsidarė, tai daktarai rekomendavo į dieną išgerti 50 gr, kad dar nors kiek tą vaikelį paaugint pilvelyje. Ir nieko-gimė sveikas berniukas.
Man asmeniškai, kai matau nieščią moterį rūkančią ar geriančią, tai norisi į marmūzę duot.
Rucelie
QUOTE(ziza @ 2006 07 18, 15:26)
Alinute, tu neteisi. Konjaką rekomenduoja patys daktarai(bet tik kaip gydymo priemonę). Man ačiū Dievui nieštumas praėjo sekmingai, bet vienai pažįstamai, kai ankščiau laiko gimda atsidarė, tai daktarai rekomendavo į dieną išgerti 50 gr, kad dar nors kiek tą vaikelį paaugint pilvelyje. Ir nieko-gimė sveikas berniukas.
Man asmeniškai, kai matau nieščią moterį rūkančią ar geriančią, tai norisi į marmūzę duot.
*

ir aš tik apie konjaką gydymo tikslais (o ne baliuškas po stalu suvirtus) kalbėjau. ir man klaiku kai pamatau šlitiniuojančią su pilvu. bet būtent patys gydytojai patvirtina, kad tiek galima ir, esant reikalui, net sveika. ir nereikia dėl šaukšto konjako įsikalbėti leliuko apsigimimų. geriausia tai aišku kad visų nėštumai sklandūs būtų ir jokių pagalbinių priemonių nereikėtų ax.gif
alinute_m

Na, nesinori tiket, kad siais laikais, kogda nashy korabli borozdiat, nera geresniu vaistu prieslaikiniam gimdymui sustabdyti uz alkoholi... aisku, kad yra (pvz. tokolitikai: ritodrinas, fenoterolis ir pan), ir jei butu didele gresme, konjako nesiulytu, o duotu isbandytus (del veiksnumo ir MOKSLISKAI IRODYTO neutralumo vaisiui), saremius stabdancius vaistus, pastatytu laseline hidracijai (kartais normaliai skysciu gert ir gulet lovoj pilnai uztenka ankstyviems saremiams sustabdyt - as cia ne makaronus kabinu, o verciu is medicininio puslapio) ir laikytu ligoninej, nuolatiniu lovos rezimu)...

O cia tokie patarimai gydytoju aplaidumu kvepia - neissiaiskine tu saremio priezasciu (gal kokia infekcija, gal gimdos anormalija, netinkama mityba, pre-eklamsija ar dar kas), testu nepadare, pasiulo, tipo, "ai, zinai, ka cia tos nescios, isgerk alkoholio - praeis"...

Gal as ir neteisi, bet (prieslaikinis negresia), vietoj gramu rinkciaus lova+normalu vaista.
Gemini
Kol nežinojau, kad laukiuos, tikrai teko išgerti nemažai vyno blush2.gif Ir labai dėl to pergyvenu verysad.gif Dabar jau virš 3 mėnesių nei lašo neragavau. Nesakau, kad nenoriu, ypač kai draugės su mano vyru priešais mane drinks_cheers.gif karštu oru šaltą šampaną biggrin.gif Bet valdausi, nors gydytoja sakė, kad tikrai viena taurė nepakenks.
Britvute
QUOTE(alinute_m @ 2006 07 18, 15:40)
na, nezinau, per diena po 50 g konjako - jau kaip ir padori taurele. Per 10 dienu - puslitris. Kasdien po taurele ismest nesciai.... (antroje nestumo puse - sakykim, treciam trimestre, jau ir vos ne 3 buteliai konjako isgerta)... Cia netgi ne taurele vyno, o 40-50 procentu stiprumo gerimas... Vistiek vaikiukas krauju mamos maitinamas, su krauju ir alkoholis, ir alkoholio skilimo produktai ateina... Ka ta placenta filtruoja, ka ne. Tada, jei su krauju jokios medziagos is mamos neateina, tai mamai ir rukyt, ir zole patraukt po truputi irgi nieko - ale isfiltruos... NALIETAJ!!!!

Nezinau, man kraupu. Is esmes, kokio senumo tie duomenys? Cia, is serijos, gerianciuju liaudiskos priemones gerimui pateisint.

Ir dabar paskaito tokius emailus jaunos mamos ir galvoja - o, kaip gerai, nesciai gerti - gerai, leliukui - sveika!!!

Niekas nerase, kad kiekviena diena gert! Kai apsitraukineja gimda (antroj nestumo pusej)tikrai geriau yra konjakas nei vaistai(nuo vienos tabletes situacija nesikeicia, reikia vartoti savaite 2,aisku jeigu apsitraukinejimai dazni) Tai ka geriau vaistukai?Galvoji jie neigiamos puses neturi?
Duomenys tikrai neseni.Tamstyte mazai tuo domejaisi mirksiukas.gif
Garbanele
Man irgi slykstu, kad nestuke geria alkoholi savo noru ar gydymo sumetimais... nestuke.gif Man tai be galo nesuprantama... blink.gif
Gemini
Man rekomendavo po valgomąjį šaukštą konjako į arbatą spazmams nuimti, bet man padeda homeopatiniai vaistukai. 3 trimestre gal jau kitaip bus, bet ko gero kiekvienos mamos teisė rinktis. Manęs nelaužo taip, kad mirtinai reikėtų. Niekada nesakau "niekada", bet šiuo momentu manau graži ir be alkoholio būsiu mirksiukas.gif .
Astee
nematau nieko tragisko jei nestuke isgeria taure vyno. daug baisiau kai nescioji vaizduoja baisia ligone ir nieko sau neleidzia.
Gemini
QUOTE(*lavista* @ 2006 07 19, 21:40)
nematau nieko tragisko  jei nestuke isgeria taure vyno.  daug baisiau kai nescioji vaizduoja baisia ligone  ir nieko sau neleidzia.
*

Vienas dalykas kai "vaizduoja", kitas, kai gydytojai iš lovos draudžia išlipt mirksiukas.gif Prasivoliojau 3 mėnesius pakaitomis tai ligoninėj, tai namuose, todėl niekur neišeidavau "į žmonės", o namuose pagundų kur kas mažiau mirksiukas.gif
Astee
QUOTE(Gemini @ 2006 07 19, 20:49)
Vienas dalykas kai "vaizduoja", kitas, kai gydytojai iš lovos draudžia išlipt  mirksiukas.gif Prasivoliojau 3 mėnesius pakaitomis tai ligoninėj, tai namuose, todėl niekur neišeidavau "į žmonės", o namuose pagundų kur kas mažiau  mirksiukas.gif
*

na cia tai aisku kitas reikalas ax.gif
Gemini
QUOTE(*lavista* @ 2006 07 19, 21:57)
na cia tai aisku kitas reikalas  ax.gif
*

Manau, kiekvienos teisė rinktis mirksiukas.gif Jei sedėčiau prie gimtadienio ar kitokio šventinio stalo, turbūt gurkšniuką paragaučiau blush2.gif , bet netgi vyro jubiliejų sutikau ligoninėj, todėl greitai pradės sparneliai kaltis angel_not.gif devil.gif
Garbanele
Nagi, mergaites snekame apie musu paciu stebuklelius nestuke.gif Kas nori tegu geria ir alaus, kiek tokiu yra doh.gif kas nori tegu pila i save ir vyna doh.gif Kam butina tegiu geria konjaka, gydymo ar kitokiais tikslais!
Juk kas nenori - tas negeria!
mijaka
pasiskaičius ką prirašėt visai dingo noras bent lašelį paragaut biggrin.gif nors nelabai ir traukia, na nebent prie šalto alaus karštą šios vasaros dieną, patarimas dėl nealkoholinio tai thumbup.gif
bet reta iš mūsų nebuvo gėrus pirmą nėštumo mėnesį, na kai dar nežinojo kad laukiasi...jei alkoholis turėtų tokias jau baisias pasekmes juk kas antras žmogus būtų apsigimęs. Čia aš sakau kad nuraminčiau tas, kurias dėl to labai pergyvena, tame tarpe ir save, kas buvo tas buvo, svarbu kad nesitęstų 4u.gif
draugė paskaičiavo, kad per nėštumą išgėrė 8 butelius konjako, beje ir jos vyresnė sesė irgi, na dėl gimdos susitraukimų. Abi paskutinius mėnesius praleido ligoninėse, gydytojų prižiūrimos ir "vaišinamos". Viena dabar turi 18 metų mergaitę, kita 8 metų berniuką. Taigi visais laikais gydytojai patardavo vartot tokį vaistą. Bet būtent kaip vaistą ir manau tik išskirtiniais atvejais, kaip tų sesučių, na turi jos abi kažkokias patologijas gimdų, tiksliai nežinau kokias.
Gemini
QUOTE(mijaka @ 2006 07 30, 18:57)
pasiskaičius ką prirašėt visai dingo noras bent lašelį paragaut  biggrin.gif nors nelabai ir traukia, na nebent prie šalto alaus karštą šios vasaros dieną,  patarimas dėl nealkoholinio tai  thumbup.gif
bet reta iš mūsų nebuvo gėrus pirmą nėštumo mėnesį, na kai dar nežinojo kad laukiasi...jei alkoholis turėtų tokias jau baisias pasekmes juk kas antras žmogus būtų apsigimęs. Čia aš sakau kad nuraminčiau tas, kurias dėl to labai pergyvena, tame tarpe ir save, kas buvo tas buvo, svarbu kad nesitęstų  4u.gif
draugė paskaičiavo, kad per nėštumą išgėrė 8 butelius konjako, beje ir jos vyresnė sesė irgi, na dėl gimdos susitraukimų. Abi paskutinius mėnesius praleido ligoninėse, gydytojų prižiūrimos ir "vaišinamos". Viena dabar turi 18 metų mergaitę, kita 8 metų berniuką. Taigi visais laikais gydytojai patardavo vartot tokį vaistą. Bet būtent kaip vaistą ir manau tik išskirtiniais atvejais, kaip tų sesučių, na turi jos abi kažkokias patologijas gimdų, tiksliai nežinau kokias.
*

Va, va, su tuo pirmu mėnesiu doh.gif Ir nieko nebepakeisi schmoll.gif
pukpuk
Nu hebra, čia paskaičius galima pamanyt, kad nieko negalima daryt aplamai... biggrin.gif
Gal vaikas traukuliuos jei net kokių kopustų su nitratais suvalgai? tongue.gif
Nežinau kaip kitos, aš kartais sau leidžiu stiklinę alaus arba pusę vynelio, juk kartais taip norisi, kad net kaukt pasiruošęs... bigsmile.gif
Be to, manau, kad noro išpildymas pagerina mamkos nuotaiką ir dvasinę pusiausvyrą, kas yra labai svarbu.

Gegas
as negeriau, nu, nzn.
jeigu pati apsvaigsti nuo taures, tai tas mazas leliukeles turetu buti visiskai girtas doh.gif
o priedo nuo alkoholio nyksta smegenu lasteles, kurios niekeda nebeatsistato 4u.gif
ta zinant nemanau, kad mama leis sau gert mirksiukas.gif
dar nezinadama, kad esu nestuke.gif , buvau drauges gimtadieni, tai vos nevos 1 alaus isgeriau, bet taip slykstu pasidare schmoll.gif
ne siaip organizmas taip jauciasi mirksiukas.gif
tiesiog pats zino, kad negerai tongue.gif
pukpuk
QUOTE(Laurencija2 @ 2006 09 04, 12:09)
as negeriau, nu, nzn.
jeigu pati apsvaigsti nuo taures, tai tas mazas leliukeles turetu buti visiskai girtas  doh.gif
o priedo nuo alkoholio nyksta smegenu lasteles, kurios niekeda nebeatsistato  4u.gif
ta zinant nemanau, kad mama leis sau gert  mirksiukas.gif
dar  nezinadama, kad esu  nestuke.gif , buvau drauges gimtadieni, tai vos nevos 1 alaus isgeriau, bet taip slykstu pasidare  schmoll.gif
ne siaip organizmas taip jauciasi  mirksiukas.gif
tiesiog pats zino, kad negerai  tongue.gif
*

Na, nežinau, nesiginčysiu gal... g.gif , tačiau aš neapsvaigstu nuo pusės stiklinės vyno ar stiklinės alaus. drinks_cheers.gif Aš turbūt alkoholikė. Nes visai ve alkoholio negaliu gyvent. rolleyes.gif
Rucelie
skaičiau mamos žurnale straipsnį, kad sveika truputis alkoholio tongue.gif kad skatina kraujo apytaką, tuo pačiu ir lėliukas geriau aprūpinamas deguonimi. kad nedideli kiekiai per placentą leliuko nepasiekia. kiekvienos tat reikalas mirksiukas.gif tik nereikia vadinti alkoholikėmis tų, kurios tą taurę per savaitę sau leidžia tongue.gif
pukpuk
QUOTE(Rucelie @ 2006 09 04, 13:00)
... tik nereikia vadinti alkoholikėmis tų, kurios tą taurę per savaitę sau leidžia  tongue.gif
*

Na, aš nieko nenorėjau įžeisti, aš tik apie save kalbu juk. rolleyes.gif
mijaka
QUOTE(Nanuk @ 2006 09 04, 12:57)
Aš turbūt alkoholikė. Nes visai ve alkoholio negaliu gyvent.  rolleyes.gif
*

niekada nemaniau kad taip pasakysiu, bet aš turbūt irgi lotuliukas.gif lotuliukas.gif nes nors tu kaip bet kartą per savaitę taaaaaaip užsimanau laipsnių. Beje, apie apsvaigimą čia niekas nekalba schmoll.gif
Bulve
Nieko baisaus ta vyno taurė nedaro. Nereikia gerti kasdien, kai nėra poreikio. Alkoholio išvis negalima pirmuosius 3 mėnesius, o po to, jeigu žemas spaudimas, galima išgerti lašelį prieš miegą. Brendžiu anksčiau persileidimus stabdydavo, kad gimdos spazmai sumažėtų.
Ramunita
gal galit pasakyt konkrečių pavyzdžių kaip alkoholis pakenkė nestuke.gif arba 2.gif nemoralizuokit kas būtų jeigu būtų,o tiesiog pateikite...jei žinite,žinoma...
nes mano draugei pirmus 3 mėn kaip ir nežinojo,kad laukiasi (7 savaičių nėstumo gydytoja nematė,paskui ji ir neėjo pas jokias gydytojas,nes buvo labai daug streso ir galvojo,kad dėl to nėra mmm,o ir gydytoja tokias prielaidas darė), taigi tuo metu ji išgėrė nemažai vyno...kažkur po pusė butelio kasdien (po 2 taures)...ir ypač taip buvo pirmąjį mėn...dabar ji nėsčia 7 mėn ir aišku,kai tik sužinojo nei lašo negeria...gydytoja jai sakė,kad nieko baisaus neturėtų nutikti,nes tos 2 taurės vyno (na,ne visai kasdien) nėra taip jau baisu...taioau čia pasiskaičius galima susidaryti nuomonę,kad gali būti ir labai didelių problemų...kol kas viskas ok, kažkokie genetiniai (ar kokie ten tyrimai) irgi nieko negero nematė...
taigi,gal tos,kurios teigia,kad vynas pati didžiausia blogybė-gal galit pateikti kokių pavyzdžių?
Laumiux
Aš iūrgi manau, kad geriausia būtų, jei parašytų mamytės, kurios būdamos nestuke.gif gėrė vyną ar ką kita. Jei joms lelius gimė nesveikas - vadinasi, vyną gerti nesveika. Jei kūdikis neturi sveikatos problemų - vadinasi vynas nekenkia.
Aišku, gerti vyną kas savaitę, ypač jei nėra progos, tai nežinau, ar verta. Bet jei yra proga, tai galima. Pvz., aš penktadienį gersiu, mat išeinu į dekretines, tai kolegoms nupirksiu šampano, lengvų užkandžių. Na ir "įkalsiu" su visais kartu kokį pusę taurės.

Dar mano ginekologė sakė, kad būna nestuke.gif , kurios nori kažko alkoholinio, nors prieš tai negėrė. Nuolat prisimena linksmą atvejį, kaip atėjo pas ją nėščia rusė pacientė ir pradėjo guostis "Ranshe nepila, a teper tak hochetsia vina" (Anksčiau negėriau, o dabar taip noriu vyno) thumbup.gif
rsaulyte
na, daug kur raso ir sako, kad nera nustatyta, kad kazkoks alkoholio kiekis yra saugus nestumo metu, ar koks yra ir labai mazo alkoholio kiekio poveikis.. todel patariama visiskai jo negerti. o apie tai, kad alkoholis kenkia, informacijos pilna.. as asmeniskai jokiu nepatogumu nejauciu susilaikydama.. tik ramesne jauciuos. bet cia kiekvienos reikalas, zinoma smile.gif
Agninga
Aš tai galvoju, kad taurė vyno tikrai nekenkia. Aš pati vyno negeriu, bet geriu brendžiuką, ypač kai būna kokie pilvo spazmai. Ir taip gydytoja man patarė,ir tikrai man padeda.

O alus irgi nera nieko bloga, tik laktaciją didina. Nematau nieko čia blogą, o kad lialiukas gali gimti nesveikas tai didesnė tikimybė, kad tėvelių genai ne taip susikryžmins, o ne taurė vyno ar alaus.
Vaiduze
Lankausi pas dvi gydytojas (skirtingose valstybėse) ir nė viena nepatarė vartoti alkoholio gydymo tikslais... abiejų klausiau, ar galima išgerti šiek tiek vyno... viena kategoriškai uždraudė tai daryti, o kita pasakė taip- jei nori gerk, tik po to nebausk vaiko jei jam nesiseks matematika ar lietuvių kalba unsure.gif

Beje ta kuri kategoriškai užraudė vartoti alkoholį, kaip tik propaguoja įsiklausimą į organizmą- jei ko nori, tai vadinasi organizmui reikia. Bet alkoholiui tai negalioja ax.gif

Tad pritariu kai kurių čia jau išsakytai nuomonei, kad tai tik savęs pateisinimas- jei labai noriu, vadinasi ir reikia.... O jei labai norėtumėt saldumynų ir valgytumėt be perstojo, tai manau greitai pradėtumėt laikytis dietos ir jų atisakytumėt, o su alkoholiu kažkodėl to nėra....

Aišku kiekvienos pasirinkimas- vartoti alkoholį nėštumo metu ar ne. 4u.gif
pukpuk
QUOTE(Vaiduze @ 2006 09 15, 21:56)
Lankausi pas dvi gydytojas (skirtingose valstybėse) ir nė viena nepatarė vartoti alkoholio gydymo tikslais... abiejų klausiau, ar galima išgerti šiek tiek vyno... viena kategoriškai uždraudė tai daryti, o kita pasakė taip- jei nori gerk, tik po to nebausk vaiko jei jam nesiseks matematika ar lietuvių kalba  unsure.gif

Beje ta kuri kategoriškai užraudė vartoti alkoholį, kaip tik propaguoja įsiklausimą į organizmą- jei ko nori, tai vadinasi organizmui reikia. Bet alkoholiui tai negalioja  ax.gif

Tad pritariu kai kurių čia jau išsakytai nuomonei, kad tai tik savęs pateisinimas- jei labai noriu, vadinasi ir reikia.... O jei labai norėtumėt saldumynų ir valgytumėt be perstojo, tai manau greitai pradėtumėt laikytis dietos ir jų atisakytumėt, o su alkoholiu kažkodėl to nėra....

Aišku kiekvienos pasirinkimas- vartoti alkoholį nėštumo metu ar ne.  4u.gif
*

... g.gif na, aš pagal šią teoriją turėčiau būti visai stupid.gif
be to dar ir pagal genus turėčiau būti alkašė arba kokia atsilikusi smile.gif , nes tėvas mano girtuoklis...
Kas gi yra iš tikrųjų? blush2.gif
Aš labai gabi matematikai, esu programuotoja.
Nepasakyčiau, kad kažkas man mokykloje blogai sektųsi... schmoll.gif Kitas klausimas, ką buvo įdomu mokytis, o ką ne... tongue.gif
Ir dar... thumbup.gif aš labai nemėgstu alkoholio, na išgeriu (kai ne nestuke.gif ) nuotaikai pagerinti, atsipalaidavimui, bet "močint" tikrai nemėgstu.
Macarena
As iki 12 savaiciu stengiausi ne laso alkoholio, nors dieve dieve kaip noredavosi doh.gif Nes iki nestuke.gif buvau pripratusi vakarais del atsipalaidavimo po sunkios dienos isgerti pora tauriu vyno ar susiplakti koki skanu kokteiliuka blush2.gif O dabar, kas keisciausia, tai pastebejau, kad nelabai ir noriu, nors gal ta nenora sukelia kokie tai pasamones signalai, kad tai gali pakenkti leliukui g.gif Leidziu sau isgerti kelis vyno gurksnius, bet tik kelis, nes NENORIU g.gif Nors siaip tai pritariu, kad jei labai jau organizmui reikia, nereikia saves kankinti....nekalbu apie tai, kad reikia buteli isgerti, bet taure vyno tikrai neturetu padaryti kazko blogo mirksiukas.gif
akai
As sau nestumo metu leidziu tik nealkoholinio alaus ar vyno ir daugiau nieko. Daug kas siulo nors biski ko stipresnio, tvirtindami kad paskutinem savaitem galima, bet as turiu savo nuomone ir jos laikausi schmoll.gif
rsaulyte
QUOTE(akai @ 2006 09 20, 17:24)
As sau nestumo metu leidziu tik nealkoholinio alaus ar vyno ir daugiau nieko. Daug kas siulo nors biski ko stipresnio, tvirtindami kad paskutinem savaitem galima, bet as turiu savo nuomone ir jos laikausi  schmoll.gif
*

visiskai sutinku drinks_cheers.gif
Vaidavb
O aš vyno visai nemėgstu, bet daktarė sakė reikia pro retą raudono vyno biski ižgerti g.gif
Margareta
o as labai megstu vyna...man taip sunku susilaikyti kai matau kiti ji siurbcioja blush2.gif bet laikausi...paragauju pora gurgsneliu ir gana.....nemanau kad i toki kieki alkoholio organizmas sureguoja....jei iskalciau is karto visa taute tai gal ir ne i nauda..... bet pora gurksciu......
Yanke
Man irgi gydytoja sake kad vyno gero raudona retkarciai sveika isgerti (bet ne pirmo trimestro metu), ypac jei sumazejas hemoglobinas.
Nerytė
QUOTE(Vaidavb @ 2006 09 22, 14:03)
O aš vyno visai nemėgstu, bet daktarė sakė reikia pro retą raudono vyno biski ižgerti g.gif
*

QUOTE(Yanke @ 2006 10 20, 10:46)
Man irgi gydytoja sake kad vyno gero raudona retkarciai sveika isgerti (bet ne pirmo trimestro metu), ypac jei sumazejas hemoglobinas.
*

o as girdejau atsiliepimus, kad nors ir mazas kiekis alkoholio (vyno, alaus ar pan.) neigiamai veikia kudiki g.gif

nors pasitaiko ir pas mane, kad kartais (per progas, ju buvo gal kokios 5 rolleyes.gif ) isgeriu vyno taure ax.gif
aldyte
The published Alcohol Harm Reduction Strategy for England
prepared by the Prime Minister’s Strategy Unit recommends
that women should be careful about alcohol consumption
during pregnancy and limit their intake to no more than
one unit (8 g) of alcohol per day. Similarly, the statement
on ‘Alcohol consumption and the outcomes of pregnancy’
published by the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists
(RCOG), although revised to advise reduced maximum
levels of alcohol consumption, continues to suggest
that there is no evidence of risk for pregnant women who
consume low levels of alcohol, i.e. up to four units per week
throughout pregnancy.

Cia toms kurios kiek pavartoja - nusiraminimui. Taisykles, tokios kaip "gerti draudziama ar ne pesciuju perejoj per gatve eiti draudziama", visada sugalvojomos saugumui uztikrinti. Ju reikia, kad visuomene gyventu saugiau. Kita vertus, ju negalima absoliutinti. Keturi vienetai per savaite, arba vienas per diena - tai jau daug mano galva, o mano cituojamame straipsny laikoma saugu, nes zala nenustatyta... straipsnis, beje, gerame britiskame zurnale isspausdintas.

Vaikai su alkoholiniu sindromu gimsta chroniskoms alkoholikems (su retom isimtim), todel dauguma jusu, kiek suprantu, su savo puse taures per savaite turetu buti ramios.

Dar didesnei ramybei galima ir taisykliu laikytis 100%. Kam pavyksta zinoma. 4u.gif
rimmi
Sveikos, brangiosios,
Kai du testai parodė du brūkšnelius... supratau, kad laikas registruotis į forumą smile.gif Perskaičiau visą temą... ir dabar galvoju, kad sveiko vaikelio pagimdyti matyt nėra jokių šansų... nes dabar gal 3 - 4 savaitė... tiksliai negaliu pasakyti, nes po kontraceptikų nutrфukimo ciklas buvo labai neaiškus. tai iki šios dienos testo... ir šį ir praeitą savaitgalį išgėriau po kelias taures vyno... vadinasi viskas?!
Yanke
QUOTE(rimmi @ 2006 10 23, 15:30)
Sveikos, brangiosios,
Kai du testai parodė du brūkšnelius... supratau, kad laikas registruotis į forumą smile.gif Perskaičiau visą temą... ir dabar galvoju, kad sveiko vaikelio pagimdyti matyt nėra  jokių šansų... nes dabar gal 3 - 4 savaitė... tiksliai negaliu pasakyti, nes po kontraceptikų nutrфukimo ciklas buvo labai neaiškus. tai iki šios dienos testo... ir šį ir praeitą savaitgalį išgėriau po kelias taures vyno... vadinasi viskas?!
*

tikrai nieko baisaus niera kai nestumo pradzioje buvo vartojamas alkoholis. tuo labiau dazniausiai busimos mamytes ne tnezino, kad jau nauja givybe uzsimezga. o alkogoli nepatartina vartoti, kai svarbiausi kudikio organai formuojasi. Bet kai sakoma, geriau jau truputi isgerti, nei rukyti. Tuo labiau kaikurie gydytojai pataria kartais ir gero konjako posauksta i diena isgerti del skausmu ir bendro tonuso pakelimo.
vaikštau
QUOTE(rimmi @ 2006 10 23, 14:30)
Sveikos, brangiosios,
Kai du testai parodė du brūkšnelius... supratau, kad laikas registruotis į forumą smile.gif Perskaičiau visą temą... ir dabar galvoju, kad sveiko vaikelio pagimdyti matyt nėra  jokių šansų... nes dabar gal 3 - 4 savaitė... tiksliai negaliu pasakyti, nes po kontraceptikų nutrфukimo ciklas buvo labai neaiškus. tai iki šios dienos testo... ir šį ir praeitą savaitgalį išgėriau po kelias taures vyno... vadinasi viskas?!
*

Na tik jau nenusikalbekim. As turiu du sveikus bernus, o taure vyno nescia karta i savaite leisdavau sau isgerti. Kaip sake vienas pazistamas ginekologas, nescioms moterims alkoholio negalima, bet jei ne alkoholis dauguma moteru nebutu nescios smile.gif
rimmi
QUOTE(Yanke @ 2006 10 23, 15:42)
tikrai nieko baisaus niera kai nestumo pradzioje buvo vartojamas alkoholis. tuo labiau dazniausiai busimos mamytes ne tnezino, kad jau nauja givybe uzsimezga.  o alkogoli nepatartina vartoti, kai svarbiausi kudikio organai formuojasi. Bet kai sakoma, geriau jau truputi isgerti, nei rukyti. Tuo labiau kaikurie gydytojai pataria kartais ir gero konjako posauksta i diena isgerti del skausmu ir bendro tonuso pakelimo.
*

AČIŪ už atsakymą smile.gif pati nerūkau, o su vynu, tai pas mus šeimoje kiekvienos vakarienės metu taurė vyno išgeriama būdavo... na kaip suprantu, stuburas ir smegenys ir formuojas 2-4 sav. ... tai ....
anileva
as iki 4 sav. nezinojau kad laukiuosi ir visa savaite geriau alu ir vyna, nu su vyru uzsieniyje atostogavom o ten buvo viskas iskaiciuota nu tai ir naudojomes viskuo tuo geru blush2.gif kai suzinojau kad laukiuosiu tai nei laso svaigalu,tik siandien grizau is ligonines nes grese persileidimas ir as manau, kad butent todel, jog pati to nezinodama labai kenkaiu savo zirniukui. doh.gif
Margareta
manau cia dauguma susiduria su tokiu dalyku kaip alkoholio vartojimas dar nezinant apie nestuma. as pvz. svenciau savo vestuves ir sutinau sampana, vyna net neitardama, kad jau laukiuosi mat ta diena tik turejo buti menesines...po keleto dienu pasidariau testa ir se tau lotuliukas.gif
GAJANA
norejau paklausti, gal zinote ar kenkia lietuviskas nealkoholinis alus nestuke.gif metu
mijaka
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 26, 20:47)
norejau paklausti, gal zinote ar kenkia lietuviskas nealkoholinis alus  nestuke.gif  metu
*

man atrodo šioje temoje ir perskaičiau, kad nealkoholonis alus kenksmingesnis nei alkoholinis, dėl to, kad jame priemaišų visokių daug, chemijos prikišta 4u.gif bet aš vistiek gėriau pačioj pradžioj biggrin.gif nors dabar net pagalvot nenoriu apie tą netikro alaus skonį drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.