Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: BT matavimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
vaidalina
Sveikos atvykusios į BT matavimo temą!

user posted image

BT grafikų pildymas anglų kalba
Gali būti, kad reikės pakvietimo registruojantis, tai paprašykite jau ten esančių narių, kad išsiųstų į elektroninį paštą

GRAFIKĖLIAI RUSŲ KALBA

Užsiregistruokite ir suvedinėkite temperatūrą kiekvieną dieną. Taip pat naudinga žymėti išskyras bei ND. Jei darote OT - taip pat pažymėkite kada bus teigiamas.

PATALPINTI GRAFIKIUKĄ KAIP PAVEIKSLĄ TIESIAI IŠ FERTILYFRIEND ARBA BABYPLAN NEPAVYKS,
REIKIA JĮ PIRMA ĮKELTI Į INTERNETINI ALBUMĄ IR Į FORUMĄ KELTI KAIP PAVEIKSLIUKĄ!
taip pat nekopijuokite adreso laukelio, nes irgi nerodys

*Norint išsaugoti grafiką reikia:
1. užeik ant grafiko su pele. paspausk dešinį pelės klavišą- išlys lentelė, eilutė "įrašyk paveikslą kaip..". paspausk ant tos eilutės. tavo grafikas atsidurs tavo kompe "mano paveikslėliai.
2. surink www.radikal.ru
3. ten rasi iškart viršuj lietuvišką žodį "parinkti". eini ant jo. ir viršuj atsidaryk langelį "my pictures" arba mano paveikslėliai.
4. tada atsivers tavo visos nuotraukos, spaudi ant savo grafiko. ir ant žodžio "atidaryti".
tada ant žodžio mėlynam fone "zagrūzit".
5. atsivers tavo grafikas. apačioj randi aštuntą adreso eilutę, ją nukopijuoji.
6. nukopintą adresą įkelk čia.

*norėdama, kad tavo liniuotę matytų visi, kelinta tau CD ir kiek tau DPO turi daryti taip :
kai parašai žinutę forume prieš skelbdama žinutę paspausk varnelę ant "ijungti parašą?"
user posted image
user posted image
Kaip įkelti grafiką per nuorodą:
1) Fertilityfriend: virš kalendoriaus spausti Home Page Setup ir nukopijuoti ten rodomą nuorodą. Pirmą kartą paspaudus reikia spausti Save kad nuoroda susikurtų.
2) Bablyplan: pase pasirinkti otkryt dlia vseh. Tada virš lentelės kopijuoti nuorodą.
user posted image
user posted image
BT - Bazinė temperatūra
NT - nėštumo testas
CD - ciklo diena
mm arba mmm - turim omeny mėnesines
DPO - kiek dienų po ovuliacijos
O - Ovuliacija
OT - ovuliacijos testas
TB - tavo brangusis arba vyras
ND - "namų darbai", arba kitaip - lytiniai santykiai
HCG tyrimas - kraujo tyrimas, nustatyti ar yra nėštumas ar ne, parodo net ir labai ankstyvą nėštumą.

Dar šis tas:

Trumpas atskirų hormonų veikimo paaiškinimas:

GnRH (Gonadotropin releasing hormone) - gonadotropinus atpalaiduojantis hormonas.GnHR poveikyje iš hipofizės išsiskiria FSH and LH.
FSH (Follicle stimulating hormone)–folikulus stimuliuojantis hormonas. FSH yra gaminamas hipofizėje. Jis stimuliuoja folikulų augimą, kuriuose bręsta kiaušialąstės.
LH (Luteinizing hormone)– liuteinizuojantis hormonas. LHyra gaminamas hipofizėje. Jo poveikyje įvyksta ovuliacija.
Prolaktinas (Prolactine) - gaminamas hipofizėje, veikia krūtis ir kiaušides. Prolaktinas sąlygoja krūtų augimą nėštumo metu ir stimuliuoja pieno gamybą po gimdymo. Per didelė prolaktino sekrecija gali sutrikdyti ovuliaciją.
Estradiolis (Estradiol) - gaminamas kiaušidėse. Estradiolis stimuliuoja gimdos gleivinės augimą mėnesinių ciklo metu. Aukšta estradiolio koncentracija mėnesinių ciklo viduryje sąlygoja LH sekrecijos suintensyvėjimą dėl kurio įvyksta ovuliacija.
Progesteronas (Progesterone)- gaminamas kiaušidėse. Progesteronas kartu su estradioliu paruošia gimdos gleivinę apvaisinto kiaušinėlio implantacijai. Nėštumo metu progesteronas slopina gimdos susitraukimus.
Androgenai (Androgenes) – gaminami kiaušidėse ir antinksčiuose. Nuo jų priklauso plaukuotumas ir lytinis potraukis. Padidėjusi androgenų sekrecija sutrikdo ovuliaciją.
hCG (human chorion gonadotropin)– žmogaus chorioninis gonadotropinas. HCG gaminamas placentoje ir veikia kaip nėštumą palaikantis hormonas. Šis hormonas yra tiriamas siekiant nustatyti nėštumą. Mėnesinių metu kiaušidėse yra keletas - keliolika mažų folikulų. Kiekviename jų yra nesubrendęs kiaušinėlis. Hipofizė išskiria hormoną FSH, kurio poveikyje folikulai auga kol išsivysto vienas, dominuojantis, apie 20 mm diametro, folikulas. Kai folikulas subręsta, yra išskiriamas ovuliaciją stimuliuojantis hormonas LH.

user posted image
Papildoma naudinga informacija:
Temperatūra iki pakilimo vadinama 1 faze, o po ovuliacinio pakilimo - 2 faze. 2 fazėje temperatūra pakilusi laikosi iki mėnesinių, o mėnesinių dieną ji pakrinta, arba krinta palaipsniuj kelios dienos iki mėnesinių.
2 fazė paprastai būna vienodo ilgio, blogiausiu atveju su 2 dienų paklaida, o ovuliacijos diena gali kisti priklausomai nuo ciklo reguliarumo.
Temperatūros pakritimu skaitoma kai temperatūra pakrinta bent 0,2 laipsnio. Taip pat ir su temperatūros pakilimu.
Lytinius santykius nebūtina užtaikyti ovuliacijos dienai, spermiukai moters organizme vidutiniškai išgyvena 3 dienas.

Pastojimo tikimybė pagal lytinius santykius iki/po temperatūros pakilimo:
user posted image
Svarbu: 5-11 DPO gali būti implantacinis pakritimas - kai temperatūra pakrinta 0,2 laipsnio ar daugiau, o vėliau vėl pakyla. Implantacinis pakritimas nereiškia kad įvyko implantacija, o implantacinio pakritimo nebuvimas nereiškia kad implantacijos nebuvo. Tai reiškia kad jei buvo pakritimas, ciklas nebūtinai baigsis II juostelėm, o jei pakritimo nėra - nebūtinai nėra nėštumo.

*

user posted image
Naudinga informacija!!!
Pastojusių BT grafikeliai
SĖKMĖS IR KUO DAUGIAU II !
user posted image
Ingutevi
Šaunuolė Vaidalina thumbup.gif
Ačiū už naujus namučius thumbup.gif
Manau, jie tau bus lemtingi mirksiukas.gif
*DJD*
aciu vaidalina uz namucius 4u.gif
deilija
sveikos mergaiciukes,turiu klausimeli-ar labai jau bus netikslu jei BT matuosiu tuo paciu laiku tik ne lovoj kaip darau iskart atsikelus o kelis metrus nubegus iki vosnios? ax.gif
Selva
Aciu, Vaidalina us namucius, jau buvau supanikavusi biggrin.gif

(p.s. as irgi BT matuot i vonia begu)
vaidalina
Bandau dar tuos namucius grazius padaryt ax.gif lotuliukas.gif
Tahoe
Vaidalina, aciu uz namucius 4u.gif
Tik sakeme, kad idesime nuorodas, kaip patalpinti savo liniuote, per kuria butu galima ieiti i grafikeli, tai as dapildau temute wink.gif

Visu pirma FF (Fertility Friend) reikia susikurti savo Home Page ir ji patvirtinti:
user posted image

Norint be liniuotes tiesiog ideti nuorodele i savo grafika, reikia eiti taipogi per Home Page, kur pamatysite nuorodele, kuria ir reikia Copy paste i savo post'a:
user posted image

Norint patalpinti savo aktyvia liniuote i foruma, reikia susikurti liniuote, spaudziant ant "Tickers", kur pasirinkti liniuote, zymekli, visada spausti Next Next, iki mygtuko "Done", tada nusikopijuoti ta visa ilga ilga nuoroda (ir tik tada paspausti Done), ir nuPastinti ja i parasa:
user posted image
Demesio! Si ilga nuoroda butinai turi buti vienoje eiluteje, be jokiu tarpeliu (o ne abi eilutes, viena salia kitos)!!
Papildyta:
QUOTE(vaidalina @ 2010 02 11, 13:19)
Bandau dar tuos namucius grazius padaryt  ax.gif  lotuliukas.gif
*

tai gal dar nevelu mano sukurtas instrukcijas patalpinti i pacia temute?
nusiucnaiu i AZ wink.gif
Ingutevi
QUOTE(deilija @ 2010 02 11, 14:17)
sveikos mergaiciukes,turiu klausimeli-ar labai jau bus netikslu jei BT matuosiu tuo paciu laiku tik ne lovoj kaip darau iskart atsikelus o kelis metrus nubegus iki vosnios? ax.gif
*

Šiaip tai BT matuojama - neatsikėlus kai kuriom nelabai kinta atsikėlus, bet kai kurioms šokteli keletu dalelių g.gif tai nežinau kiek tikslus toks matavimas pasivaikščiojus? g.gif
vaidalina
QUOTE(Tahoe @ 2010 02 11, 14:27)
Papildyta:
tai gal dar nevelu mano sukurtas instrukcijas patalpinti i pacia temute?
nusiucnaiu i AZ wink.gif
*

na neleidzia daugiau paveiksleliu ikelt doh.gif
katiniene-gerai
mergaites, gelbekit!
antra cikla darau BT matavimus ir nebesuprantu ka galvot...
pirma cikla viskas buvo grazu: pirmoj ciklo daly temperatura laikesi 36,6 - 36,7, o antroj pakilo iki 37 - 37,1. viena diena iki mmm nukrito iki 36,8. tai viskas kaip ir tvarkingai.
o dabar kazkokia nasamone doh.gif pradejau matuot (dar tik dvi dienos po mm), tai 7c.d. temperatura sieke 36,9 o 8c.d. ji jau 37,1 blink.gif kodel tokia auksta pirmoj ciklo daly? atrodo nei sergu, nei koks stresas, nei uzdegimas... nieko nebesuprantu doh.gif gal kuri su tokia situacija susidurus buvot? 4u.gif
Milgita
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 02 11, 14:51)
mergaites, gelbekit!
antra cikla darau BT matavimus ir nebesuprantu ka galvot...
pirma cikla viskas buvo grazu: pirmoj ciklo daly temperatura laikesi 36,6 - 36,7, o antroj pakilo iki 37 - 37,1. viena diena iki mmm nukrito iki 36,8. tai viskas kaip ir tvarkingai.
o dabar kazkokia nasamone  doh.gif  pradejau matuot (dar tik dvi dienos po mm), tai 7c.d. temperatura sieke 36,9 o 8c.d. ji jau 37,1  blink.gif  kodel tokia auksta pirmoj ciklo daly? atrodo nei sergu, nei koks stresas, nei uzdegimas... nieko nebesuprantu  doh.gif gal kuri su tokia situacija susidurus buvot?  4u.gif
*

Pas mane tokia pati sutuacija ir kaip tik ieskau atsakymo, praeitas ciklas kaip is knygos o sis jau nuo pradziu neaiskus, auksta temperatura pirmoj ciklo dalyje, dabar jau 17cd temperatura 37 o ovuliacijos nebrezia, matyt kazkas negerai, tik nezinau kodel nebuvo O?
deilija
QUOTE(Ingutevi @ 2010 02 11, 11:35)
Šiaip tai BT matuojama - neatsikėlus kai kuriom nelabai kinta atsikėlus, bet kai kurioms šokteli keletu dalelių  g.gif tai nežinau kiek tikslus toks matavimas pasivaikščiojus?  g.gif
*

hm,miegosiu ne namuose ir kazkaip nesinori prie svetimu zmoniu antlikinet tokiu proceduru blush2.gif
Ingutevi
QUOTE(deilija @ 2010 02 11, 15:14)
hm,miegosiu ne namuose ir kazkaip nesinori prie svetimu zmoniu antlikinet tokiu proceduru  blush2.gif
*

na tai praleisi tą matavimą irnesakyk.gif
Ankara
QUOTE(Ingutevi @ 2010 02 11, 15:44)
*

drinks_cheers.gif vistiek bus netikslus
Selva
O as tai pedinu pora zingsniu iki WC ax.gif Nors niekam to nerekomenduoju siaip tongue.gif
*DJD*
QUOTE(Ingutevi @ 2010 02 11, 13:44)
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
auxxe
siaip as pastebejusi, kad jei matuoju jau islipusi is lovos, tai temperatura buna 0.2 aukstesne nei mazdaug turetu buti..
Papildyta:
tai va arba reikia visada matuotis lovoje, arba visada tada matuotis islipus, bet nekeiciant metodikos.
Džerimi
Sveikutes 4u.gif kaip ir priklause, fertilitis apsigalvojo. Tad O dar nebuvo.

Tahoe- 4u.gif Laimingos naujos pradzios. 4u.gif Tegu ji buna kartu ir laiminga pabaiga mirksiukas.gif

Vaidilina-gal tikrai nepergyvenk, paklausyk, ka mergaites sako 4u.gif

Linkur-grazus soktelejimas mirksiukas.gif
OOrchideja
ohhooo jau vel nauja tema /:) nespeju su jumis:"))") siandien pakilau dviem laipsniukais smile.gif thumbup.gif
Bitute1977
QUOTE(Milgita @ 2010 02 11, 14:57)
Pas mane tokia pati sutuacija ir kaip tik ieskau atsakymo, praeitas ciklas kaip is knygos o sis jau nuo pradziu neaiskus, auksta temperatura pirmoj ciklo dalyje, dabar jau 17cd temperatura 37 o ovuliacijos nebrezia, matyt kazkas negerai, tik nezinau kodel nebuvo O?
*

Pas mane irgi tas pats,nebetikiu as ta BT jau,prasidejo 36.6,po 3 dienu 36.9,toliau 37,o siandien 19 CD ir jau 37.2 doh.gif ,nesamone kazkokia schmoll.gif
Ingutevi
QUOTE(Bitute1977 @ 2010 02 11, 20:30)
Pas mane irgi tas pats,nebetikiu as ta BT jau,prasidejo 36.6,po 3 dienu 36.9,toliau 37,o siandien 19 CD ir jau 37.2 doh.gif ,nesamone kazkokia schmoll.gif
*

o grafikelio parodyti nenoretum? g.gif Nes 19 c.d. turetu buti ovuliacija ivykus ir naturalu, kad BT virs 37 bigsmile.gif
mmeda
o man gydytoja rekomendavo si menesiuka palaukti ir neplanuoti sad.gif nes tie vaistukai kuriuos israse nerekomenduotini pirmais 3 nestumo menesiais.... tai ne nezinau ka daryti g.gif kol gersiu vaistus, zirniukas tik bandytu kabintis.... pasimetus.... unsure.gif
evelinute
labukas 4u.gif

pilvą maudžia jau trečia diena unsure.gif
Ingutevi
QUOTE(evelinute @ 2010 02 11, 20:40)
*

kada NT? mirksiukas.gif
evelinute
QUOTE(Ingutevi @ 2010 02 11, 19:47)
kada NT? mirksiukas.gif
*

baik tu irnesakyk.gif toli dar iki jo.. nes įtarimų turiu, kad O ir 19CD galėjo būti, tad man tik 9DPO ax.gif
BdB
Sveikutes ,
prisijungiu prie planuojanciu nestuke.gif rato.
Uzsiregistravau fertility friend'e, bet iskilo toks nejaukus klausimukas, per kuri "gala" blush2.gif patikimiausia matuoti BT? 4u.gif
Selva
QUOTE(evelinute @ 2010 02 11, 18:40)
labukas 4u.gif

*

Manau, kad gal i gera tie pamaudenimai bigsmile.gif

QUOTE(Pupushiukas @ 2010 02 11, 19:39)
Sveikutes ,
prisijungiu prie planuojanciu  nestuke.gif  rato. 
Uzsiregistravau fertility friend'e, bet iskilo toks nejaukus klausimukas, per kuri "gala"  blush2.gif patikimiausia matuoti BT?  4u.gif
*

makstyje
BdB
Aciukas Selva smile.gif
vaidalina
Pasimatavau ant prikolo vakare "ten" BT, tai viena kart net 37.5 rode, kitus kartus 37.0 blush2.gif
nu kazin, kas manes ryte laukia lotuliukas.gif
*DJD*
QUOTE(evelinute @ 2010 02 11, 18:40)
labukas 4u.gif

*

thumbup.gif kada NT
BdB
QUOTE(vaidalina @ 2010 02 11, 20:48)
Pasimatavau ant prikolo vakare "ten" BT, tai viena kart net 37.5 rode, kitus kartus 37.0  blush2.gif
nu kazin, kas manes ryte laukia  lotuliukas.gif
*

As ir taip prikolinu smile.gif bet pas mane kazkaip labai zema rodo 36.5 o ryte 36.4... ziuresim kas bus ryt..
O tiesa, kad pastojus temperatura nekrinta ir buna visada pakilus kaip per ovuliacija? g.gif
Selva
QUOTE(Pupushiukas @ 2010 02 11, 21:46)
As ir taip prikolinu smile.gif bet pas mane kazkaip labai zema rodo 36.5 o ryte 36.4... ziuresim kas bus ryt..
O tiesa, kad pastojus temperatura nekrinta ir buna visada pakilus kaip per ovuliacija?  g.gif
*

Per O BT buna zema, o pakyla iskart po O wink.gif

Daugmaz issilaikyt turi auksta, gali pora kartu pakristi dienai- dviem. Bte buna isimciu- zigzaguotu grafikeliu, kurie baigiasi nestuke.gif
daivutyte
QUOTE(Selva @ 2010 02 11, 17:51)
Per O BT buna zema, o pakyla iskart po O wink.gif

Daugmaz issilaikyt turi auksta, gali pora kartu pakristi dienai- dviem. Bte buna isimciu- zigzaguotu grafikeliu, kurie baigiasi  nestuke.gif
*

Sveikos mergichkos,
as noriu pasidziaugti kad sios mmm ganetinai gausios, ko labai pasiilgau, tikiuosi kad viskas gryzta i norma ir greit bus norimas rezultatas. aisku svarbiausia vel nepradet nervuotis, nes nuo streso mano mmm ir sutriko.
laikykites ir nesijaudinkit!!!
evelinute
labukas 4u.gif

kaip bijau žemai kristi.. brr unsure.gif
vaidalina
Labas rytas bigsmile.gif
Bitute1977
QUOTE(Ingutevi @ 2010 02 11, 20:35)
o grafikelio parodyti nenoretum?  g.gif  Nes 19 c.d. turetu buti ovuliacija ivykus ir naturalu, kad BT virs 37  bigsmile.gif
*

http://www.babyplan.ru/profile/66945
nei cia ta O buvus nei ka doh.gif
vaidalina
QUOTE(Bitute1977 @ 2010 02 12, 09:22)
http://www.babyplan.ru/profile/66945
*

o kodel sakai kad nebuvo O blink.gif juk BT tai ryskiai pakilo..

Beje, manau kad ji buvo 18 cd.
Chenelle
Sveikos pupos 4u.gif

QUOTE(evelinute @ 2010 02 12, 08:51)
kaip bijau žemai kristi.. brr unsure.gif
*

ir nekrisi 4u.gif

QUOTE(vaidalina @ 2010 02 12, 09:13)
Labas rytas  bigsmile.gif

Niu va matai 4u.gif Gal tikrai si karta implantavosi, juk 9 dpo dazniausia implantacijos diena + temp soktelejo thumbup.gif

QUOTE(Bitute1977 @ 2010 02 12, 09:22)

viskas pas tave gerai, tuoj nubres, jei nekrisi mirksiukas.gif
Tahoe
Labas rytas,

QUOTE(vaidalina @ 2010 02 12, 08:13)
Labas rytas  bigsmile.gif
*

Valio Vaidalina, pakilai! 4u.gif
vaidalina
QUOTE(Chenelle @ 2010 02 12, 09:30)
Niu va matai  4u.gif  Gal tikrai si karta implantavosi, juk 9 dpo dazniausia implantacijos diena + temp soktelejo  thumbup.gif

Na m,an vakar buvo 10 DPO (FF atsibunda akd diena pasikeite tik po pietu doh.gif )
Siandien 11 DPO. Bet as neatmetu galimybes, kad O galejo buti ir 14-15 cd. g.gif
Chenelle
QUOTE(vaidalina @ 2010 02 12, 09:39)
Na m,an vakar buvo 10 DPO (FF atsibunda akd diena pasikeite tik po pietu  doh.gif )
Siandien 11 DPO. Bet as neatmetu galimybes, kad O galejo buti ir 14-15 cd.  g.gif
*

10 dpo irgi tinka ( iki 12), taigi ramiai thumbup.gif Manau gandras jau pakele sparnus user posted image
vaidalina
QUOTE(Tahoe @ 2010 02 12, 09:31)
Labas rytas,
Valio Vaidalina, pakilai!  4u.gif
*

blush2.gif tikiuosi nebenusileisiu
Papildyta:
Manau gandras jau pakele sparnus user posted image
*

[/quote]

Jetau kaip graziai skamba wub.gif
valiusiuke
Labas rytas 4u.gif O aš šį ciklą greičiausiai be implantacijos varysiu g.gif Vaidalina žiūriu reali greito laiko kandidatė į nestuke.gif mirksiukas.gif
Bitute1977
QUOTE(vaidalina @ 2010 02 12, 09:27)
o kodel sakai kad nebuvo O  blink.gif  juk BT tai ryskiai pakilo..

Beje, manau kad ji buvo 18 cd.
*

Na aciu jums,mergaites,pirma menesi matuoju,tai as cia grynai zalia blush2.gif
Chenelle
Mergytes kas ten pas jus per medeliai parasuose auga blush-anim-cl.gif
vaidalina
QUOTE(valiusiuke @ 2010 02 12, 09:49)
Labas rytas  4u.gif  O aš šį ciklą greičiausiai be implantacijos varysiu  g.gif  Vaidalina žiūriu reali greito laiko kandidatė į  nestuke.gif  mirksiukas.gif
*

Na as labai tikiuosi ax.gif
O tu ziuriu irgi neatsilieki thumbup.gif
Ankara
QUOTE(vaidalina @ 2010 02 12, 09:39)
Na m,an vakar buvo 10 DPO (FF atsibunda akd diena pasikeite tik po pietu  doh.gif )
Siandien 11 DPO. Bet as neatmetu galimybes, kad O galejo buti ir 14-15 cd.  g.gif
*

Oho koks šuolis, manau sulauksim II biggrin.gif mirksiukas.gif

QUOTE(valiusiuke @ 2010 02 12, 09:49)
Labas rytas  4u.gif  O aš šį ciklą greičiausiai be implantacijos varysiu  g.gif  Vaidalina žiūriu reali greito laiko kandidatė į  nestuke.gif  mirksiukas.gif
*

Bet gražiai varai, nėr ko prikibt tongue.gif

Man jau viskas mergos rytoj jau laukiu mmm verysad.gif
valiusiuke
QUOTE(vaidalina @ 2010 02 12, 09:25)
Na as labai tikiuosi  ax.gif
O tu ziuriu irgi neatsilieki  thumbup.gif
*

Ai aš tik taip jau į nieką nebepretenduoju, bus tai bus, o jei ne tai per galvas nesiversim ax.gif Aš kai ką nors suplanuoju š* gaunas, tai dabar ir palieku viską to kur aukščiau valioj mirksiukas.gif
vaidalina
QUOTE(valiusiuke @ 2010 02 12, 10:32)
Ai aš tik taip jau į nieką nebepretenduoju, bus tai bus, o jei ne tai per galvas nesiversim  ax.gif  Aš kai ką nors suplanuoju š* gaunas, tai dabar ir palieku viską to kur aukščiau valioj  mirksiukas.gif
*

ir as zinok per galva nesiverciu, labai ramiai laukiu atomazgos, vienaip ar kitaip Valentino diena gerai atsvesiu - ar su zirniuku ir sulciu stikline ar vyno betelaiti atsikimsiu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Ankara @ 2010 02 12, 10:30)
Man jau viskas mergos rytoj jau laukiu mmm  verysad.gif
*

Na neprarask dar vilties kol mmm nera, laikykis 4u.gif 4u.gif
Milgita
Sveikos mergaites, gal galetumete man padeti mirksiukas.gif niekaip nesuprantu savo grafiko, kodel nebrezia man O ? ar tai reiskia, kad jos isvis nebuvo si menesi?
http://www.fertilityfriend.com/home/282122
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.