Neri.jus
2010 02 15, 00:21
Labai ačiū už straipsnį, tikrai padės suskaičiuoti viską. Dėl vėjo ir kitokių jėgainių - aš esu toks linkęs viską pasidaryt pats. Tai būtinai ant namuko atsirastų vėjo malūnėlis, papildomi/nemokami keli kW puikiai sueis boileriui šildyti, ar paduodamam į namą orui. O samadielkos atsiperkamumas - metai, ne daugiau. Taip pat galvoju ir apie saulės kolektorius karštui vandeniui ruošti. Labai patiko mintis apie lietaus vandens panaudojamą WC ir laistymui  . Bet čia apie asmenines svajones, šito diplominiam darbe nerodysiu Papildyta:QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 01:09) taip keista matyti argumenta - namas neturi atsipirkti, todel mes statom pasyvu nama, kad maziau moketi uz sildima.. kur logika?? yra pasirinkimas: 1 sumoketi daug pinigu - pastatyti pasyvu ir moketi maziau uz sildima 2. Sumoketi maziau, pastatyi standarta ir moketi daugiau uz sildima.. Na viso pirmo me visi gali sau laisti isleisti daugiau pinigu  Nu neturi: Ir bankas neduoda  Tai ka, statyti 2gubai mazesni pasyvu? Ir vergauti bankui likusi gyvenima uz tai, kad negavai to ko norejai? Arba pastatyti dydesni nama - sumoketi maziau - moketi bankui maziau - ir moketi daugiau uz sildima.. Na kodel tai blogai? Suma sumarum 2 variantas yra ir pigesnis.. Dejau gi lentele - vien sienu atsiperkamumas - 20 metu.. nekalbant apie visus kitus navorotus.. ir ten ir ten - issimokejimas, tik va kraneli bankui neusuksi, kai panorejus, ir siltos ziemos nuo saltos jis neskiria  o ir vasaros nuo ziemos irgi neskiria  Kazkodel bijoma ateities, viskas ten niuru ir baisu.. nu tai kas trukdo uzsukt savo namo 150 kv ir ju nesildyti, o sildyti tik ta maza kambariuka kur sedesi senatveje vienishas apsikabines TV arba kompa su maza pensija? Kur tos baisios islaidos?? Labai jau netoli matote į ateitį. Gerai, kad dabar yra pinigų, o kas bus, jeigu ateityje liks varganos pensijos? Sumokėti už kiaurą namą 2/3 pensijos ir pirkti batoną su kefyru? Neee, aš taip nenorėčiau.... Mano planas toks: Jaunas, pasiimi paskolą (geriau be jos, žinoma), pasistatai tipo brangesnį pasyvųjį, sudedi viską ką gali, maksimaliai. Per 20 metų išsimoki paskolą, čia gaunasi apie 50 metų amžiaus, lieka dar biškiukas iki pensijos susivaryt naujausius updeitus, naujausias energijos gavybos technologijas ir sulaukus pensijos - sėst į krėslą ir stebėt, kaip tau dirba namas.... O vaikai ir anūkai, tai jau savo turės, su pagalba.... Vat kaip aš galvoju.
mariuks77
2010 02 15, 02:10
Klausimas is praktines puses. Atsakymo nerandu jau keleta meteliu Coklinis profilis putplasciui. Vieni tvirtina reikalingas, kad grauzikai nepraeitu, kiti tvirtina, kad lygiam pirmos eiles klijavimui. Kokios jusu mintys ? Klausiu, nes buvau sugalvojes sienu apsiltinima uzleidineti ant cokolio apsildinimo(kaip ir evoj siulo), bet esu susidures, kad grauzikai uzlipa net per 3 metru siena ir rausia guolius stogo akmens vatoj (nera stogo apkalimo). Langu montavimas. Ant muro ar i apsiltinimo sluoksni ? Siltas ar paprastas montavimas ? Paprastas montavimas tai standartinins PU uzpurskimas i ertmes. Siltas - PU putos apsaugomos nuo garu difuzijos is vidaus (cia ziauriai trumpas paaiskinimas). Zadu keisti iskrypusius senus (4 metai) langus
mariuks77
2010 02 15, 02:26
papildymas kadangi Evoj yra pradejes tema - draugiskas pasiulymas keisti pirma temos zinute ja pastoviai papildant naudinga info (copy-paste). Tokiu budu visi geri linkai ir nuorodos butu neismetytos po visus 50 psl., o butu vienam poste. Manau tai kazkiek padetu
bruonius
2010 02 15, 08:45
QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 15, 01:21) Labai ačiū už straipsnį, tikrai padės suskaičiuoti viską. Dėl vėjo ir kitokių jėgainių - aš esu toks linkęs viską pasidaryt pats. Tai būtinai ant namuko atsirastų vėjo malūnėlis, papildomi/nemokami keli kW puikiai sueis boileriui šildyti, ar paduodamam į namą orui. O samadielkos atsiperkamumas - metai, ne daugiau. Taip pat galvoju ir apie saulės kolektorius karštui vandeniui ruošti. Labai patiko mintis apie lietaus vandens panaudojamą WC ir laistymui  . Bet čia apie asmenines svajones, šito diplominiam darbe nerodysiu Papildyta:Labai jau netoli matote į ateitį. Gerai, kad dabar yra pinigų, o kas bus, jeigu ateityje liks varganos pensijos? Sumokėti už kiaurą namą 2/3 pensijos ir pirkti batoną su kefyru? Neee, aš taip nenorėčiau.... Mano planas toks: Jaunas, pasiimi paskolą (geriau be jos, žinoma), pasistatai tipo brangesnį pasyvųjį, sudedi viską ką gali, maksimaliai. Per 20 metų išsimoki paskolą, čia gaunasi apie 50 metų amžiaus, lieka dar biškiukas iki pensijos susivaryt naujausius updeitus, naujausias energijos gavybos technologijas ir sulaukus pensijos - sėst į krėslą ir stebėt, kaip tau dirba namas.... O vaikai ir anūkai, tai jau savo turės, su pagalba.... Vat kaip aš galvoju.  jaunyste - kvailyste.... nei tu "malunelio" statsysi, nei lietaus vandeni i klozeta leisi. Lietuvoje vejai pucia tik pajuryje, o kam tas lietaus vanduo, jei sulinyje to H2O tiek, kad pilk ji kur tik sirdis geidzia ir niekaip viso neispilsi. Saules kolektorius tavo gyvenime neatsipirks, tai beprasme investicija ir tiek - neuzmirsk , kad lietuvoje saule pakankamai retas svecias. Sprendimas yra aiskus - pastatai normalu nama, uzsandarini ir apsisiltini kaip reikiant, pasistatai KKK, kuris kartu ruosia ir karsta vandeni, kureni karta i dvi - tris dienas, ir gyveni PACIAME pasyviausiame name pasaulyje, nes sildymo sezonu tavo menesines islaidos kurui ir !!karsto!! H2O ruosai (beje, kuris yra nemokamas, nes trauki tu ji is sulinio) siekia ~ 100 -150Lt. Kas dabar man pasakys kuriems galams dar man reikia statyti pasyvu nama pagal visus utopinius reikalavimus??? kur prasme?? O jei pasiimsi paskola namui jaunas, tai ir pasensi, ir numirsi su ta pacia paskola namui. jaunam reikia mokytis, studijuoti, kad po to atlyginimas butu kuo didesnis, tai sulaukes 40 metu galesi nusipirkti nama koks tau patinka ir gyvent savo malonumui... Papildyta:QUOTE(mariuks77 @ 2010 02 15, 03:10) Klausimas is praktines puses. Atsakymo nerandu jau keleta meteliu Coklinis profilis putplasciui. Vieni tvirtina reikalingas, kad grauzikai nepraeitu, kiti tvirtina, kad lygiam pirmos eiles klijavimui. Kokios jusu mintys ? Klausiu, nes buvau sugalvojes sienu apsiltinima uzleidineti ant cokolio apsildinimo(kaip ir evoj siulo), bet esu susidures, kad grauzikai uzlipa net per 3 metru siena ir rausia guolius stogo akmens vatoj (nera stogo apkalimo). tai dek ekovata, gamintojai deklaruoja, kad ji grauzikams nelabai patinka
QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 15, 01:21) Mano planas toks: Jaunas, pasiimi paskolą (geriau be jos, žinoma), pasistatai tipo brangesnį pasyvųjį, sudedi viską ką gali, maksimaliai. Per 20 metų išsimoki paskolą, čia gaunasi apie 50 metų amžiaus, lieka dar biškiukas iki pensijos susivaryt naujausius updeitus, naujausias energijos gavybos technologijas ir sulaukus pensijos - sėst į krėslą ir stebėt, kaip tau dirba namas.... O vaikai ir anūkai, tai jau savo turės, su pagalba....
na jei atrodo, kad gyvenimas prasideda nuo pensijos..  tada jo..
QUOTE(anyta @ 2010 02 13, 19:27) EVOY,noriu Jums labai draugiskai ir be pykcio pasakyti,kad mes statemes namus per pati pika,Uz visus darbus mokejom brangiai,state patyre zmones.Bet be geros prieziuros(asmenines,ne samdytos)pridare broko.Galiu dar pasakyti,kad Pavilnyje stovi izymaus dailininko namas(etikos sumetimais pavardes neskelbsiu).Jam state gera varda turinti statybos bendrove-su visais dokumentais,PVM-ais.Tai apstate vargsa menininka didziulei sumai pinigu.Nei teismai,nei paviesinimai nepadejo.As antra nama jau zinociau,kaip kontroliuoti.Nes jau keli metai sedziu forumuose,semiuosi isminties.Ir be jokios abejones statyciau kazka panasaus i Jusu propaguojama pasyvu nama,bet mano traukinys jau nuvaziavo ir yra kaip yra.Dabar belieka kazka tobulinti,taisyti.Toks vat gyvenimas. man labai idomu kur technine prieziura ziurejo, kad kliurkos praejo. nes jeigu statyti pagal reikalavimus technine prieziura privaloma, bet tulas lietuvis ziuri i tai pro pirstus ir bando sutaupyti kokybes saskaita, kad tinkamai darbu atlikima priziureti reikia ne vienus metus ir neviena objekta pastatyti ir man labai idomu kaip tik teorinem ziniom remiantis galima sukontroliuoti visus technologinius procesus
QUOTE Svarbus momentas: minėtas antrasis sienos šiltinimo sluoksnis "15 cm"- turi nusileisti žemiau rostverko viršaus ne mažiau 10 cm ("užlipti" ant rostverko šiltinimo). Rytoj paieškosiu iliustracijos- bus aiškiau. dabar supratau  tai pagal jus EVOY to profilio horizontaliai nereikia naudoti,  kad kiek skaičiau siūlo ji naudoti
Mindaugas7
2010 02 15, 10:22
Panašu, kad kol kas tik aš, Kaban ir Bronius manome, kad grynai pasyvus namas per brangus tipiniam lietuviui. Be to, būtų įdomu pamatyti, kas vakaruose statosi pasyvius namus - garantuoju, kad asmenys, kurių mėnesinės pajamos minimu 10-15 000 eurų, t.y. pakankamai turtingi žmonės. Todėl tesingai Bronius ir sako, kad padaryk šiltesnį nei standartas namą, kūrenk malkomis, ir sąskaitą už šildymą bus juokinga, o išlaidos namo statybai - beveik nepadidės.
Be to, Evoy pagaliau supratai, kad niekas nekalba apie bendrą pasyvaus namo astipirkimą, o mus domina tik tai, kiek reikia viršaus investuoti į pasyvų namą lyginant su standartiniu. Būtent apie šio skirtumo atsipirkimą ir investicijos naudą/tinkslingumą ir kalbame. Dauguma vakariečių pateikia, kad investicijos į pasyvų namą sudaro nuo 0 iki 15 proc. Tačiau šiuo atveju, mano galva, taisyklė galioja šiltensiems kraštams, pvz., Vokietija ar Austrija. Švedijos vidurys, kuris atitinka maždaug lietuvišką klimatą, kalba, kad invetsticijos į pasyvų namą sudaro apie 25 proc. Tai jau tikrai didelė suma. Nes jei pasyvus namas mums, lietuviams, papildomai kainuotų tik 5 ar bent jau 10 proc., beveik niekas apie standartinį ir nekalbėtų: būtų aišku, kad pasyvus apsimoka. O kol kas realių skaičių, pagrindžiančių, kad pasyvus namas apsimoka, aš nemačiau.
Todėl teisingai Kaban ir skaičiuoja savo namo pavyzdžiui, kiek ir kur jam reikia investuoti, kad sąskaitos už šildymą/šiltą vandenį sumažėtų, bet investicijos netaptų bevertės ir netektų vergauti bankui dėl paskolos/palūkanų. Todėl ir siūliau dar anksčiau aptarti ir pateikti konkrečius asmeninius pavyzdžius, kaip yra kiekvieno namas pastatytas ir kiek kainuoja jo šildymo išlaidos. Vienintelis Kaban ir aš (tiesa, daugiabutis) pateikėme ne mistinius, o realius skaičius.
QUOTE(pego @ 2010 02 15, 10:55) dabar supratau  tai pagal jus EVOY to profilio horizontaliai nereikia naudoti,  kad kiek skaičiau siūlo ji naudoti  Profilis tikrai nepakenks, veliau užtaisant galus- tik galima išsiversti su teisingai sedėtu tinklu, ir nelabai ką profilis laikys, jei jį tvirtinti prie cokolio per ekstrudinį ar pan. Reikėtų klausti cezo, ar detalė be profilio "legali" LT, tik tai nepakeis esmės: niekas nežiūri, ir taiko tas pačias detales ir daugiaaukščių šiltinimui, ir vienaukščių. Apie profilį sužinojau, tik grįžęs iš Vokietijos- vokietukai taip sėkmingai šiltinosi savo individualius namus be jo, kad per tiek laiko nė nebuvau jo matęs. Kad ir tas pats cezo pavyzdys: užsukite pas jį su brendžio buteliu (ar ką jis ten mėgsta), ir jis pripaišys Jums tiek šio mazgo variantų be profilio panaudojimo, kad tingėsite visus peržiūrinėti.
QUOTE(EVOY @ 2010 02 15, 10:27) Profilis tikrai nepakenks, veliau užtaisant galus- tik galima išsiversti su teisingai sedėtu tinklu, ir nelabai ką profilis laikys, jei jį tvirtinti prie cokolio per ekstrudinį ar pan. Reikėtų klausti cezo, ar detalė be profilio "legali" LT, tik tai nepakeis esmės: niekas nežiūri, ir taiko tas pačias detales ir daugiaaukščių šiltinimui, ir vienaukščių. Apie profilį sužinojau, tik grįžęs iš Vokietijos- vokietukai taip sėkmingai šiltinosi savo individualius namus be jo, kad per tiek laiko nė nebuvau jo matęs. Kad ir tas pats cezo pavyzdys: užsukite pas jį su brendžio buteliu (ar ką jis ten mėgsta), ir jis pripaišys Jums tiek šio mazgo variantų be profilio panaudojimo, kad tingėsite visus peržiūrinėti. aciu uz rekomendacijas
Jaudrius
2010 02 15, 10:53
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 15, 10:22) Panašu, kad kol kas tik aš, Kaban ir Bronius manome, kad grynai pasyvus namas per brangus tipiniam lietuviui. Be to, būtų įdomu pamatyti, kas vakaruose statosi pasyvius namus - garantuoju, kad asmenys, kurių mėnesinės pajamos minimu 10-15 000 eurų, t.y. pakankamai turtingi žmonės. Todėl tesingai Bronius ir sako, kad padaryk šiltesnį nei standartas namą, kūrenk malkomis, ir sąskaitą už šildymą bus juokinga, o išlaidos namo statybai - beveik nepadidės. Be to, Evoy pagaliau supratai, kad niekas nekalba apie bendrą pasyvaus namo astipirkimą, o mus domina tik tai, kiek reikia viršaus investuoti į pasyvų namą lyginant su standartiniu. Būtent apie šio skirtumo atsipirkimą ir investicijos naudą/tinkslingumą ir kalbame. Dauguma vakariečių pateikia, kad investicijos į pasyvų namą sudaro nuo 0 iki 15 proc. Tačiau šiuo atveju, mano galva, taisyklė galioja šiltensiems kraštams, pvz., Vokietija ar Austrija. Švedijos vidurys, kuris atitinka maždaug lietuvišką klimatą, kalba, kad invetsticijos į pasyvų namą sudaro apie 25 proc. Tai jau tikrai didelė suma. Nes jei pasyvus namas mums, lietuviams, papildomai kainuotų tik 5 ar bent jau 10 proc., beveik niekas apie standartinį ir nekalbėtų: būtų aišku, kad pasyvus apsimoka. O kol kas realių skaičių, pagrindžiančių, kad pasyvus namas apsimoka, aš nemačiau. Todėl teisingai Kaban ir skaičiuoja savo namo pavyzdžiui, kiek ir kur jam reikia investuoti, kad sąskaitos už šildymą/šiltą vandenį sumažėtų, bet investicijos netaptų bevertės ir netektų vergauti bankui dėl paskolos/palūkanų. Todėl ir siūliau dar anksčiau aptarti ir pateikti konkrečius asmeninius pavyzdžius, kaip yra kiekvieno namas pastatytas ir kiek kainuoja jo šildymo išlaidos. Vienintelis Kaban ir aš (tiesa, daugiabutis) pateikėme ne mistinius, o realius skaičius. niekaip nesuprantu kam is to jusu manymo yra naudos  kolkas nemaciau ne vieno rimto argumento pries apart buchalterines naudos. faktas, kad kas nori pigaus namo statysis pagal minimalius reikalavimus ir sildysis gal kazkuo ka isvis uz dyka gauna kaip atliekas, bet ka tai keicia, vistiek lieka faktas, kad pasyvus namas yra geresnis uz tradicini nama, jei tik jam uztenga finansiniu galimybiu isirengti
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 11:47) aciu uz rekomendacijas  profilis - salcio tiltas, per visa perimetra.. praktishkai tai pamatas putplasciui.. jei atremsite ta putplasti kazkuo kituo (pvz cokoli apsiltinsite) - tai as pvz nematau profilio prasmes..
Mindaugas7
2010 02 15, 11:17
Pagyvenes įdėjo puikia nuorodą, kuri parodo, kad teorinės šilumos sąnaudos ženkliai skiriasi nuo praktinių. Nuorodą pakartosiu. http://www.spec.lt/get.php?f.27250Todėl dar kartą pakartosiu, kad teorija ir liks tik teorija ir kol realūs žmonės neapsigyvens realiame pasyviame name ir nepasakys, kokios yra realios energijos sąnaudos, tol viskas bus tik daugmaž paistalai su paklaida iki 50 proc. Beje, čia keletas veikėjų užsižaidė su šiltino detalėm pamiršdami temos esmę: pasyvus namas ir jo variacijos. Papildyta:QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 11:55) niekaip nesuprantu kam is to jusu manymo yra naudos  kolkas nemaciau ne vieno rimto argumento pries apart buchalterines naudos. faktas, kad kas nori pigaus namo statysis pagal minimalius reikalavimus ir sildysis gal kazkuo ka isvis uz dyka gauna kaip atliekas, bet ka tai keicia, vistiek lieka faktas, kad pasyvus namas yra geresnis uz tradicini nama, jei tik jam uztenga finansiniu galimybiu isirengti  Jei, cezai, esi aklas ir nematai nei vieno mano pateikto argumento, kuris leidžia susidaryti ir kitokią nuomonę, tai tau padėti gali tik daktarai. Žioplą ir bažnyčioj muša. Be to, visi, kurie aklai kopijuoja pasyvaus namo įdėja, atsakykite į mano klausimą: ar jūs ir kituose gyvenimo srityse vadovaujatės pasyvumo, t.y. ekologinėmis, idėjomis? Ar perkate ekologiškus maisto produktus, ar žinote bent jau kas yra Tatulos programa ir kur Vilniuje būna ekoligiški turgeliai, ar naudojate ekoligiškus prirkinių maišelius, popierių ir kitas medžiagas, ar jūsų automobilis su katalizatoriumi ir atitinka jei ne Euro-5, tai bent jau Euro-5 aplinkosaugos normas, ar rūšiuojate atliekas ir visais kitais būdais paisote ekologiškų gyvenimo normų?
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 11:55) niekaip nesuprantu kam is to jusu manymo yra naudos  kolkas nemaciau ne vieno rimto argumento pries apart buchalterines naudos. faktas, kad kas nori pigaus namo statysis pagal minimalius reikalavimus ir sildysis gal kazkuo ka isvis uz dyka gauna kaip atliekas, bet ka tai keicia, vistiek lieka faktas, kad pasyvus namas yra geresnis uz tradicini nama, jei tik jam uztenga finansiniu galimybiu isirengti  zodis geresnis nieko konkretaus nepasako.. kiekvienam skirtingas.. "kad gauti atsakima reiki teisingai uzduoti klausima".. todel pradziai reikia suprasti kokia ideologija ytra pasyvaus namo.. Pradziai ideja "PN" buvo sumasinti silumine tersa - ne daug ne mazai, klimato gi atsilimas.. Kadangi zmoniu situo labai jau suinteresuoti neisejo - prasidejo kitu "tikslu" paieshka.. Dabar prisidejo ir energetinis badas - nafta brango, prasidejo prognozes kad baigsis kuras, viskas baisiai brangs - vel atgijo ideja.. aishq kodel ta tema eskaluojama statybinku - kuo brangesne preke, tuo daugiau ant jos uzdirbsi, galu gale ekonomkos skatinimas ir t.t. bet daugiabuciu renovacija pvz irgi stovi - todel kad gyventojai ne durn, ir kai pakishama sutartis pensininkui vergauti bankui 10 metu ir suma sumarum moketi daugiau - zmogui visishkai neidomus jokie valdzios genialus planai. Ekonomika standarto vs passyvu jau buvo apkalbeta ir kolkas niekas nepaneige skaiciu.. aishq yra kitokiu zmoniu - kurie statosi patys, kurie gauna medziagu papygiaska ar uz dyka  .. Yra turtingu, yra tokiu kurie vaikosi mados, yra dauguma tokiu, kuriems nera laiko gylinti - jiems pasake "PN" ir OK.. To siaip ir siekia dydzia gerbiamas EVOY - sukurti lygioj vietoj mada-aziotaza.. is esmes teisingas sprendimas marketingo - reikia pradedi, o poto zmones ir nesigilins ko ten reikia o ko ne.. bet man iskylo vienas klausimas.. priesh pora metus mes su EVOY gan smarkiai ginciojames del 2 temu: GEO SS ir grindinis sildimas.. EVOY tada buvo tokiu sistemu salininkas bei propaguotojas, as kaip ir prieshininkas, irodinejau kad neapsimoka.. dabar zmones dalaiskim patikejo jo argumentais su daug nuorodu ir t.t. ir isirenge tas sistemas.. ir kas dabar? dabar jims reikia investuoti papildomai pinigu, kad padaryti namus passyvais? bet tada nei GEO SS nei grindu sildimo jiems jau nereikes.. ar nieko jiems daryti nereikia - tai tada iseina kad passyvus namas nera siektinis idealas.. nesupraskite klaidingai  as nekaltiu EVOY apgaule ar panasiai.. tiesiog praejo tik 2 metai - ir zmoniu investicijos - dydziules beje - jau praktishkai bevercios pagal siolaikine mada  tai kas bus po 2 metu dar? bus ZERO namas  ar saules namas  kurie nubrauks viska, kas buvo iki to.. poto isaishkes, kad eina ne atsilima o atsalimas - ir bus sugalvota dar kokia nors naujove  negi jums, zmones, kurie kasdien mato per TV reklamas, tai nieko nerimena? Metodikos gi tos pacios.. 5 peiliukas gilett... supermagnetukai.. erkiu encefalitas.. pauksciu gripas.. kiauliu gripas.. jus skatina isleisti daugiau pinigu  ir keikurie dziaugsmingai sako - joooo!!! cia geeeras! isleisiu daugiau pinigu geresniam namui
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 01:09) taip keista matyti argumenta - namas neturi atsipirkti, todel mes statom pasyvu nama, kad maziau moketi uz sildima.. kur logika?? yra pasirinkimas: 1 sumoketi daug pinigu - pastatyti pasyvu ir moketi maziau uz sildima 2. Sumoketi maziau, pastatyi standarta ir moketi daugiau uz sildima.. Na viso pirmo me visi gali sau laisti isleisti daugiau pinigu  Nu neturi: Ir bankas neduoda  Tai ka, statyti 2gubai mazesni pasyvu? Ir vergauti bankui likusi gyvenima uz tai, kad negavai to ko norejai? Arba pastatyti dydesni nama - sumoketi maziau - moketi bankui maziau - ir moketi daugiau uz sildima.. Na kodel tai blogai? Suma sumarum 2 variantas yra ir pigesnis.. Dejau gi lentele - vien sienu atsiperkamumas - 20 metu.. nekalbant apie visus kitus navorotus.. ir ten ir ten - issimokejimas, tik va kraneli bankui neusuksi, kai panorejus, ir siltos ziemos nuo saltos jis neskiria  o ir vasaros nuo ziemos irgi neskiria  Kazkodel bijoma ateities, viskas ten niuru ir baisu.. nu tai kas trukdo uzsukt savo namo 150 kv ir ju nesildyti, o sildyti tik ta maza kambariuka kur sedesi senatveje vienishas apsikabines TV arba kompa su maza pensija Vis statote norus auksčiau galimybių, ir viešai deklaruojate jau senokai primirštą (bet vis dar mielą ausiai) šūkį: "Каждый по способностям, каждому по потребностям!". Dar blogiau: teigiate, kad didžioji dauguma (gyvenanti butuose)- niekada nesužinos apie kokią tai mistinę nirvaną, kuri apima tik gyvenančius individualiame name: besidarbuojančius prie savo KKK ar vejos; žiūrinčius, kaip jų mokinukas vaikas šalą stotelėje vidurį laukų; laukiant, kol bus vėl atstatytas elektros energijos tiekimas; ... O gal žmonės turi kiek platesnį interesų ratą, nei vien vergavimas savo būstui? Pasyvus namas- tai šioka tokia garantija, kad bus paprasčiau "prasisukti" ateityje. Ir nieko daugiau. Kodėl taip išskiriate? Vertę turi tik vienas skaičius- bendra mokėjimu suma per metus, kur įtraukti būsto eksploatavimo kaštai, vertės atstatymo kaštai, "duoklė" bankui (jei yra), transporto kaštai (darbas, parduotuvė, vaikai, ...). Pagal tokį "derinuką" ir galima dėlioti "kiekvienam savo"- o ne traukiojant atskirus punktus iš konteksto. Būkime realistai- ir gyvenimas pateiks mažiau nemalonių pokštų. Gal būt abu norėtume įsikurti kame tai panašaus, bet abu ten greičiausiai nepateksime- net ir bandydami "prasmukti" kaip kekšiai. Ir jei "negavai to ko norėjai"- gal paprasčiausiai tik kiek per daug norėjai? Dėl TV kiek suabejočiau- naujienos apie visiškai susenusios Zvonkės nuotykius, jau gali nieko nebedominti. O dėl compo- absoliuti tiesa: pasaulį pakeis interneto gretis, o ne kas tai kitka.
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 11:23) zodis geresnis nieko konkretaus nepasako.. kiekvienam skirtingas.. "kad gauti atsakima reiki teisingai uzduoti klausima".. todel pradziai reikia suprasti kokia ideologija ytra pasyvaus namo.. Pradziai ideja "PN" buvo sumasinti silumine tersa - ne daug ne mazai, klimato gi atsilimas.. Kadangi zmoniu situo labai jau suinteresuoti neisejo - prasidejo kitu "tikslu" paieshka.. Dabar prisidejo ir energetinis badas - nafta brango, prasidejo prognozes kad baigsis kuras, viskas baisiai brangs - vel atgijo ideja.. aishq kodel ta tema eskaluojama statybinku - kuo brangesne preke, tuo daugiau ant jos uzdirbsi, galu gale ekonomkos skatinimas ir t.t. bet daugiabuciu renovacija pvz irgi stovi - todel kad gyventojai ne durn, ir kai pakishama sutartis pensininkui vergauti bankui 10 metu ir suma sumarum moketi daugiau - zmogui visishkai neidomus jokie valdzios genialus planai. Ekonomika standarto vs passyvu jau buvo apkalbeta ir kolkas niekas nepaneige skaiciu.. aishq yra kitokiu zmoniu - kurie statosi patys, kurie gauna medziagu papygiaska ar uz dyka  .. Yra turtingu, yra tokiu kurie vaikosi mados, yra dauguma tokiu, kuriems nera laiko gylinti - jiems pasake "PN" ir OK.. To siaip ir siekia dydzia gerbiamas EVOY - sukurti lygioj vietoj mada-aziotaza.. is esmes teisingas sprendimas marketingo - reikia pradedi, o poto zmones ir nesigilins ko ten reikia o ko ne.. bet man iskylo vienas klausimas.. priesh pora metus mes su EVOY gan smarkiai ginciojames del 2 temu: GEO SS ir grindinis sildimas.. EVOY tada buvo tokiu sistemu salininkas bei propaguotojas, as kaip ir prieshininkas, irodinejau kad neapsimoka.. dabar zmones dalaiskim patikejo jo argumentais su daug nuorodu ir t.t. ir isirenge tas sistemas.. ir kas dabar? dabar jims reikia investuoti papildomai pinigu, kad padaryti namus passyvais? bet tada nei GEO SS nei grindu sildimo jiems jau nereikes.. ar nieko jiems daryti nereikia - tai tada iseina kad passyvus namas nera siektinis idealas.. nesupraskite klaidingai  as nekaltiu EVOY apgaule ar panasiai.. tiesiog praejo tik 2 metai - ir zmoniu investicijos - dydziules beje - jau praktishkai bevercios pagal siolaikine mada  tai kas bus po 2 metu dar? bus ZERO namas  ar saules namas  kurie nubrauks viska, kas buvo iki to.. poto isaishkes, kad eina ne atsilima o atsalimas - ir bus sugalvota dar kokia nors naujove  negi jums, zmones, kurie kasdien mato per TV reklamas, tai nieko nerimena? Metodikos gi tos pacios.. 5 peiliukas gilett... supermagnetukai.. erkiu encefalitas.. pauksciu gripas.. kiauliu gripas.. jus skatina isleisti daugiau pinigu  ir keikurie dziaugsmingai sako - joooo!!! cia geeeras! isleisiu daugiau pinigu geresniam namui  nesvarbu ar bus atsilimas ar atsalimas termo izoliacija visada pades islaikyti komfortiska temperatura patalpose  o del energijos tai niekas nepaneigs kad jos taupymas yra geris  lietuva neturi pakankamu energijos istekliu todel sumazinos jos sanaudas stipriai padidiname nepriklausomybe nuo istekliu, juk kiekvienas kai statosi sau nama svajoja, kad bustas butu kuo maziau priklausomas
Mindaugas7
2010 02 15, 11:41
Kaban, šaunuolis. Pataikei tiesiai į dešimtuką.  Tik abejojantys žmonės gali surasti bent šiek tiek tiesos, o ne aklai sekantis mados tendencijas. Pateiksiu patį apsudriškiausią pavyzdį. Šeštadienį buvau kaime pas dėdę. Jis gyveną 160 kv name, nors palėpė neįrengta, todėl realiai išeina tik apie 80-90 kv. Namas žiauriai senas: 1970 m. pastatytas iš silikatinių plytų (tarp jų oro tarpas), langai senoviniai (1970 m.), durys irgi, stogas - šiferis. Visame name niekur nerasite vatos išskyrys ant palėpęs paerdangos. Ir ką gi: per metus už šildymą malkomis jie išleidžia apie 1500 Lt, t.y. per mėnesį apie 250 Lt, o 1 kv. šildymo kaina išeina 3,125 Lt. Tikrai neblogi skaičiai. Vasarą žadą į oro tarpą (apie 5 cm) išėmę po kelias plytas pripurkšti šiltalo ir susidėti naujus langus. Manau, kad namo šildymo išlaidos sumažės iki kokių 800-1000 Lt, o name bus ženkliai šilčiau - gal net per šiltą. Kitas pavyzdys, kitos tetos namas - karkasinis 62 kv pastatytas apie 1960 m. Tėvukas prieš 5-6 metus jį visą apšiltino 5 cm vatą ir sudėjo naujus langus. Šildomas pečiumi, o malkoms išleidus maždaug 1200 Lt., pinigų užtenka 2 sezonams ir musm dar vasarą šašlykams dažnai pakepti. Taigi šiuo atveju 1 mėn. šildymo išlaidos tik 100 Lt arba 1 kv. kaina 1,61 Lt. Kad namas būtų dar šiltenis, tikrai pakanka pakeisti stogo dangą (dabar šiferis) ir jį apšiltinti. Tuomet 1200 Lt pakaks gal ir 3 sezonams.
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 12:47) aciu uz rekomendacijas  o tai jus tuo užsiimate, kazkaip praziurėjau  lyg ir per tiek laiko kiek skaitau SM turėčiau atskirti kas kurioj sferoje yra suinteresuoras asmuo
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 12:33) nesvarbu ar bus atsilimas ar atsalimas termo izoliacija visada pades islaikyti komfortiska temperatura patalpose  o del energijos tai niekas nepaneigs kad jos taupymas yra geris  lietuva neturi pakankamu energijos istekliu todel sumazinos jos sanaudas stipriai padidiname nepriklausomybe nuo istekliu, juk kiekvienas kai statosi sau nama svajoja, kad bustas butu kuo maziau priklausomas istekliu gali buti visokiu.. finansiniai istekliai pvz.. tai kodel jums mielesne priklausomybe nuo banko o ne priklausomybe nuo energijos istekliu
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 11:44) istekliu gali buti visokiu.. finansiniai istekliai pvz.. tai kodel jums mielesne priklausomybe nuo banko o ne priklausomybe nuo energijos istekliu  finansiniu istekliu lietuviai susikuria
Mindaugas7
2010 02 15, 11:55
Papildysiu pavyzdžius dėl senų namų. Tai tik parodo, kad su minimaliom investicijomis galima gauti maksimalią naudą, todėl šiuo atveju galime klabėti apie finansinę naudą. O jei tiek pirmą, tiek antrą namą apšiltinus iki šiandieninių STR standartų, piniginės ivetstijos kaime gyvenantiems žmonės būtų nepakaliamos ir vargiai atsipirktų.
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 12:50) finansiniu istekliu lietuviai susikuria  na jas galima panaudoti pirti energetiniu istekliu  arba pirkti finansiniu istekliu  kiekvienas perka ten kur pigiau  kas pigiau - nesunku suskaicioti  aishq jei yra polytine neapikanta rusishkom dujoma ir polytine meile svedishkom babkem - tai jau kitas klausimas.. bet nepriklausomybe - tai tik iliuzija
pagyvenus
2010 02 15, 12:01
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 11:55) niekaip nesuprantu kam is to jusu manymo yra naudos  kolkas nemaciau ne vieno rimto argumento pries apart buchalterines naudos. faktas, kad kas nori pigaus namo statysis pagal minimalius reikalavimus ir sildysis gal kazkuo ka isvis uz dyka gauna kaip atliekas, bet ka tai keicia, vistiek lieka faktas, kad pasyvus namas yra geresnis uz tradicini nama, jei tik jam uztenga finansiniu galimybiu isirengti  Surašau man rimtus argumentus prieš pasyvų namą Lietuvoje dabar : 1. Nėra oficialių Lietuviškų projektavimo standartų. Lietuviški STR'ai kai kur "pjaunasi" su pasyvaus namo reikalavimais. Užsakovas neturi jokių galimybių pasitikrinti, kiek tas už čia paminėtus 45 tūkst. parengtas projektas yra "pasyvus". 2. Nėra jokių darbų ir rekomendacijų Lietuvos klimatinėms sąlygoms. Visi čia gudrūs "internetine" išmintimi. Bet tai, kas taikytina "uždarai" sienai, ne visada ir ne visur tinka "atvirai" sienai. Net ir šioje temoje siūloma tiesiog "lipinti" termoizoliaciją ant blokelio. Bet jūs parodykit standartą arba bent jau rimtą paskaičiavimą, kaip vyskta sezoninis drėgmės kitimas tokioje sienoje. Ar tikrai šaltuoju sezonu iškritusi drėgmė spėja pilnai išgaruoti per neretai gan trumpas, šaltas ir drėgnas Lietuvos vasaras? 3. Nėra bendros darbo kultūros statybų (ir ne tik) srityje. Pasyvus namas nėra kosminės technologijos vakariečiui, kuris pratintas daryti tiksliai, kaip išaiškinta. Lietuvoje gi reikėtų kiekvienam dirbančiam po prižiūrėtoją už nugaros pastatyti, o jei jau nori patikimai, dar ir prižiūrėtojams prižiūrėtojus samdyti. Nes jei duosi klijuoti blokelius, tai būtinai paliks kur nors klijų nedatepta, jei dės vėjo izoliaciją, kur reikia 20 cm užleisti, tai būtinai "paoptimizuos" ir išdėlios gabalus, kad pjaustyti nereikėtų su 5 cm užleidimu ir taip galima vardinti be galo. 4. Nėra patirties ir praktikos pasyvių namų statyboje. Net ir turėdamas reikiamą sumą negali nueiti į patikimą firmą ir užsisakyti pasyvų namą ir garantiją, kad jis bus pastatytas pagal projektą, atitiks visus projektinius reikalavimus (jei jau rasite, kas projektą padarys teisingai), o jei neatitiks, tai firma savo sąskaita jį taisys. Visa tai įvertinus, pasyvus namas šiandieną Lietuvoje negali būti pastatytas ir sertifikuotas. Gali būti pastatytas geresnis ar blogesnis "priartėjimas", už kurio labai neapibrėžtą pasyvumą bus atsakingas tik vienas asmuo "durnas užsakovas". Juk šioje temoje EVOY (kuris kaip suprantu yra statybininkas) jau išsakė, kad už burbulo metu prikeltą š... irgi atsako užsakovas. Ir realiai taip ir vyksta - š... prikepusios firmos bankrutuoje, keičia pavadinimus ir toliau dirba po naujais vardais, nenešdamos jokios finansinės atsakomybės už pridarytą broką.
QUOTE(Jaudrius @ 2010 02 15, 11:53) Dar viena po temą klaidžiojanti šmėkla  . Ir ką gi čia pareiškėte naujo, ko nežino visi forumo lankytojai, ar kas išsiskirtų mane iš bendro fono. Statybų sektoriuje "krito" dar ne tokie "monstrai"- ką kalbėti apie įmonę, kurį pilnai pasiruošė "išsišokti" tik gerokai po krizės pradžios. Jau minėjau, kuo vyras skiriasi nuo naminio paukščio patino. Kai vyras per skystas atstovėti savo poziciją normalioje diskusijoje, ir tesugeba bėgti "stukalinti"- tam tikroje aplinkoje tai "įvertinama" visiškai vienareikšmiškai. Stenkitės nenusižengti įstatymams- paminėtomis sąlygomis neturėtumėte nė menkiausio šanso...
QUOTE(pagyvenus @ 2010 02 15, 13:01) Surašau man rimtus argumentus prieš pasyvų namą Lietuvoje dabar : 1. Nėra oficialių Lietuviškų projektavimo standartų. Lietuviški STR'ai kai kur "pjaunasi" su pasyvaus namo reikalavimais. Užsakovas neturi jokių galimybių pasitikrinti, kiek tas už čia paminėtus 45 tūkst. parengtas projektas yra "pasyvus". 2. Nėra jokių darbų ir rekomendacijų Lietuvos klimatinėms sąlygoms. Visi čia gudrūs "internetine" išmintimi. Bet tai, kas taikytina "uždarai" sienai, ne visada ir ne visur tinka "atvirai" sienai. Net ir šioje temoje siūloma tiesiog "lipinti" termoizoliaciją ant blokelio. Bet jūs parodykit standartą arba bent jau rimtą paskaičiavimą, kaip vyskta sezoninis drėgmės kitimas tokioje sienoje. Ar tikrai šaltuoju sezonu iškritusi drėgmė spėja pilnai išgaruoti per neretai gan trumpas, šaltas ir drėgnas Lietuvos vasaras? 3. Nėra bendros darbo kultūros statybų (ir ne tik) srityje. Pasyvus namas nėra kosminės technologijos vakariečiui, kuris pratintas daryti tiksliai, kaip išaiškinta. Lietuvoje gi reikėtų kiekvienam dirbančiam po prižiūrėtoją už nugaros pastatyti, o jei jau nori patikimai, dar ir prižiūrėtojams prižiūrėtojus samdyti. Nes jei duosi klijuoti blokelius, tai būtinai paliks kur nors klijų nedatepta, jei dės vėjo izoliaciją, kur reikia 20 cm užleisti, tai būtinai "paoptimizuos" ir išdėlios gabalus, kad pjaustyti nereikėtų su 5 cm užleidimu ir taip galima vardinti be galo. 4. Nėra patirties ir praktikos pasyvių namų statyboje. Net ir turėdamas reikiamą sumą negali nueiti į patikimą firmą ir užsisakyti pasyvų namą ir garantiją, kad jis bus pastatytas pagal projektą, atitiks visus projektinius reikalavimus (jei jau rasite, kas projektą padarys teisingai), o jei neatitiks, tai firma savo sąskaita jį taisys. Visa tai įvertinus, pasyvus namas šiandieną Lietuvoje negali būti pastatytas ir sertifikuotas. Gali būti pastatytas geresnis ar blogesnis "priartėjimas", už kurio labai neapibrėžtą pasyvumą bus atsakingas tik vienas asmuo "durnas užsakovas". Juk šioje temoje EVOY (kuris kaip suprantu yra statybininkas) jau išsakė, kad už burbulo metu prikeltą š... irgi atsako užsakovas. Ir realiai taip ir vyksta - š... prikepusios firmos bankrutuoje, keičia pavadinimus ir toliau dirba po naujais vardais, nenešdamos jokios finansinės atsakomybės už pridarytą broką. ka galima apibuditi pvz kaip - dar +10% namo vertes.. arba +1,5kwh/m2 sildymui (skaiciai apytikri  )
Mindaugas7
2010 02 15, 12:17
QUOTE(pagyvenus @ 2010 02 15, 13:01) Surašau man rimtus argumentus prieš pasyvų namą Lietuvoje dabar : 1. Nėra oficialių Lietuviškų projektavimo standartų. Lietuviški STR'ai kai kur "pjaunasi" su pasyvaus namo reikalavimais. Užsakovas neturi jokių galimybių pasitikrinti, kiek tas už čia paminėtus 45 tūkst. parengtas projektas yra "pasyvus". 2. Nėra jokių darbų ir rekomendacijų Lietuvos klimatinėms sąlygoms. Visi čia gudrūs "internetine" išmintimi. Bet tai, kas taikytina "uždarai" sienai, ne visada ir ne visur tinka "atvirai" sienai. Net ir šioje temoje siūloma tiesiog "lipinti" termoizoliaciją ant blokelio. Bet jūs parodykit standartą arba bent jau rimtą paskaičiavimą, kaip vyskta sezoninis drėgmės kitimas tokioje sienoje. Ar tikrai šaltuoju sezonu iškritusi drėgmė spėja pilnai išgaruoti per neretai gan trumpas, šaltas ir drėgnas Lietuvos vasaras? 3. Nėra bendros darbo kultūros statybų (ir ne tik) srityje. Pasyvus namas nėra kosminės technologijos vakariečiui, kuris pratintas daryti tiksliai, kaip išaiškinta. Lietuvoje gi reikėtų kiekvienam dirbančiam po prižiūrėtoją už nugaros pastatyti, o jei jau nori patikimai, dar ir prižiūrėtojams prižiūrėtojus samdyti. Nes jei duosi klijuoti blokelius, tai būtinai paliks kur nors klijų nedatepta, jei dės vėjo izoliaciją, kur reikia 20 cm užleisti, tai būtinai "paoptimizuos" ir išdėlios gabalus, kad pjaustyti nereikėtų su 5 cm užleidimu ir taip galima vardinti be galo. 4. Nėra patirties ir praktikos pasyvių namų statyboje. Net ir turėdamas reikiamą sumą negali nueiti į patikimą firmą ir užsisakyti pasyvų namą ir garantiją, kad jis bus pastatytas pagal projektą, atitiks visus projektinius reikalavimus (jei jau rasite, kas projektą padarys teisingai), o jei neatitiks, tai firma savo sąskaita jį taisys. Visa tai įvertinus, pasyvus namas šiandieną Lietuvoje negali būti pastatytas ir sertifikuotas. Gali būti pastatytas geresnis ar blogesnis "priartėjimas", už kurio labai neapibrėžtą pasyvumą bus atsakingas tik vienas asmuo "durnas užsakovas". Juk šioje temoje EVOY (kuris kaip suprantu yra statybininkas) jau išsakė, kad už burbulo metu prikeltą š... irgi atsako užsakovas. Ir realiai taip ir vyksta - š... prikepusios firmos bankrutuoje, keičia pavadinimus ir toliau dirba po naujais vardais, nenešdamos jokios finansinės atsakomybės už pridarytą broką. Džiugu, kad abejojančiųjų gretos didėja ir žmonės nepuola visko aklai kopijuoti. O jūsų, pagyvenusi, išsakytiems teiginiams tikrai pritariu.  Suprojektuoti pasyvų namą už maždaug 45-50 000 Lt (vien projektas) tikrai galima, bet ar yra rimtų statybininkų, kurie jį įgyvendintų už +15, o ne +30 proc. ir dar su minimum chaltūros. Rizikos likti išdirtam galutiniame variante daugiau nei reikia. Čia Lietuva, čia - lietūs lyja.
QUOTE(pagyvenus @ 2010 02 15, 12:01) Surašau man rimtus argumentus prieš pasyvų namą Lietuvoje dabar : 1. Nėra oficialių Lietuviškų projektavimo standartų. Lietuviški STR'ai kai kur "pjaunasi" su pasyvaus namo reikalavimais. Užsakovas neturi jokių galimybių pasitikrinti, kiek tas už čia paminėtus 45 tūkst. parengtas projektas yra "pasyvus". 2. Nėra jokių darbų ir rekomendacijų Lietuvos klimatinėms sąlygoms. Visi čia gudrūs "internetine" išmintimi. Bet tai, kas taikytina "uždarai" sienai, ne visada ir ne visur tinka "atvirai" sienai. Net ir šioje temoje siūloma tiesiog "lipinti" termoizoliaciją ant blokelio. Bet jūs parodykit standartą arba bent jau rimtą paskaičiavimą, kaip vyskta sezoninis drėgmės kitimas tokioje sienoje. Ar tikrai šaltuoju sezonu iškritusi drėgmė spėja pilnai išgaruoti per neretai gan trumpas, šaltas ir drėgnas Lietuvos vasaras? 3. Nėra bendros darbo kultūros statybų (ir ne tik) srityje. Pasyvus namas nėra kosminės technologijos vakariečiui, kuris pratintas daryti tiksliai, kaip išaiškinta. Lietuvoje gi reikėtų kiekvienam dirbančiam po prižiūrėtoją už nugaros pastatyti, o jei jau nori patikimai, dar ir prižiūrėtojams prižiūrėtojus samdyti. Nes jei duosi klijuoti blokelius, tai būtinai paliks kur nors klijų nedatepta, jei dės vėjo izoliaciją, kur reikia 20 cm užleisti, tai būtinai "paoptimizuos" ir išdėlios gabalus, kad pjaustyti nereikėtų su 5 cm užleidimu ir taip galima vardinti be galo. 4. Nėra patirties ir praktikos pasyvių namų statyboje. Net ir turėdamas reikiamą sumą negali nueiti į patikimą firmą ir užsisakyti pasyvų namą ir garantiją, kad jis bus pastatytas pagal projektą, atitiks visus projektinius reikalavimus (jei jau rasite, kas projektą padarys teisingai), o jei neatitiks, tai firma savo sąskaita jį taisys. Visa tai įvertinus, pasyvus namas šiandieną Lietuvoje negali būti pastatytas ir sertifikuotas. Gali būti pastatytas geresnis ar blogesnis "priartėjimas", už kurio labai neapibrėžtą pasyvumą bus atsakingas tik vienas asmuo "durnas užsakovas". Juk šioje temoje EVOY (kuris kaip suprantu yra statybininkas) jau išsakė, kad už burbulo metu prikeltą š... irgi atsako užsakovas. Ir realiai taip ir vyksta - š... prikepusios firmos bankrutuoje, keičia pavadinimus ir toliau dirba po naujais vardais, nenešdamos jokios finansinės atsakomybės už pridarytą broką. labai daug parasete, bet lygai ta pati galima pasakyti ir apie iprasta nama, o priziureti statybos darbus tikrai yra kam jau minejau, tai technine prieziura kuri yra privaloma pagal STR deja pas mus ji buna daznaiusiai tik formali  ne kiekvienas besiatatantis namus turi praktikos statybose, bet kartais nuo to rezultatas tikrai nera blogesnis jeigu darbus vykdo ir priziuri kvalifikuoti specai broko aisku yra, bet daznai buna ir tik nuomones kad nusidereti viena kita lita
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 13:27) labai daug parasete, bet lygai ta pati galima pasakyti ir apie iprasta nama, o priziureti statybos darbus tikrai yra kam jau minejau, tai technine prieziura kuri yra privaloma pagal STR deja pas mus ji buna daznaiusiai tik formali  ne kiekvienas besiatatantis namus turi praktikos statybose, bet kartais nuo to rezultatas tikrai nera blogesnis jeigu darbus vykdo ir priziuri kvalifikuoti specai broko aisku yra, bet daznai buna ir tik nuomones kad nusidereti viena kita lita viskas turi kaina.. tikra technine prieziura irgi.. tikras proektas su konstruktyvu irgi.. jei butu viskas idealu - kaina padIdetu dar keliais %.. bet itariu, kad pasyviam name tas brokas labiau kenksmingas negu "tradiciniam", kuris is prigimties ne idealus
Mindaugas7
2010 02 15, 12:40
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 13:34) viskas turi kaina.. tikra technine prieziura irgi.. tikras proektas su konstruktyvu irgi.. jei butu viskas idealu - kaina padIdetu dar keliais %.. bet itariu, kad pasyviam name tas brokas labiau kenksmingas negu "tradiciniam", kuris is prigimties ne idealus  Labai teisingi žodžiai. Išleidi daug pinigų, o dėl kelių neužsandartintų, pražiopsotų ar suchaltūrintų vietų, namas vis tiek kiauras ir visai ne pasyvus.
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 12:34) viskas turi kaina.. tikra technine prieziura irgi.. tikras proektas su konstruktyvu irgi.. jei butu viskas idealu - kaina padIdetu dar keliais %.. bet itariu, kad pasyviam name tas brokas labiau kenksmingas negu "tradiciniam", kuris is prigimties ne idealus  brokas yra brokas ir nera skirtumo kuriam kontekste ji vertinsime  ar jau diskusija isigime iki lyginimo pasyvaus namo su brokuotu namu
QUOTE(EVOY @ 2010 02 15, 12:27) Profilis tikrai nepakenks, veliau užtaisant galus- tik galima išsiversti su teisingai sedėtu tinklu, ir nelabai ką profilis laikys, jei jį tvirtinti prie cokolio per ekstrudinį ar pan. Reikėtų klausti cezo, ar detalė be profilio "legali" LT, tik tai nepakeis esmės: niekas nežiūri, ir taiko tas pačias detales ir daugiaaukščių šiltinimui, ir vienaukščių. Apie profilį sužinojau, tik grįžęs iš Vokietijos- vokietukai taip sėkmingai šiltinosi savo individualius namus be jo, kad per tiek laiko nė nebuvau jo matęs. Kad ir tas pats cezo pavyzdys: užsukite pas jį su brendžio buteliu (ar ką jis ten mėgsta), ir jis pripaišys Jums tiek šio mazgo variantų be profilio panaudojimo, kad tingėsite visus peržiūrinėti. Tai kaip CEZAI , reik ar ne to profilio
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 12:23) To siaip ir siekia dydzia gerbiamas EVOY - sukurti lygioj vietoj mada-aziotaza.. is esmes teisingas sprendimas marketingo - reikia pradedi, o poto zmones ir nesigilins ko ten reikia o ko ne.. bet man iskylo vienas klausimas.. priesh pora metus mes su EVOY gan smarkiai ginciojames del 2 temu: GEO SS ir grindinis sildimas.. EVOY tada buvo tokiu sistemu salininkas bei propaguotojas, as kaip ir prieshininkas, irodinejau kad neapsimoka.. dabar zmones dalaiskim patikejo jo argumentais su daug nuorodu ir t.t. ir isirenge tas sistemas.. ir kas dabar? dabar jims reikia investuoti papildomai pinigu, kad padaryti namus passyvais? bet tada nei GEO SS nei grindu sildimo jiems jau nereikes.. ar nieko jiems daryti nereikia - tai tada iseina kad passyvus namas nera siektinis idealas.. nesupraskite klaidingai  as nekaltiu EVOY apgaule ar panasiai
tai kas bus po 2 metu dar? bus ZERO namas  ar saules namas  kurie nubrauks viska, kas buvo iki to.. poto isaishkes, kad eina ne atsilima o atsalimas - ir bus sugalvota dar kokia nors naujove  negi jums, zmones, kurie kasdien mato per TV reklamas, tai nieko nerimena? Mėgstu kaban! Žmogus sugeba taip viską sunarplioti, išversti ir pristatyti neregėtų rakursu- kad tik stebėtis belieka! Tuo pačiu ir padėkoti- padeda atrasti ir užlopyti menkiausią skylute argumentacijoje. Klaidų SM esu pridaręs. Pagrindinė: bandžiau pristatinėti sistemas kaip atskirą "gėrį". Kaip "atgaila" ir atsirado ši tema: vertę turi tik bendras galutinis rezultatas- o ne būdai jį pasiekti. Įsitaisė žmogus geoterminį- kame matote problemą? Jei eis link Pasyvaus ar pan. namo- nereiks kitur "kišti". Koks skirtumas, kokiu keliu žmogus pasieks tikslą? Juk didžiai daugumai teks ne statytis naują namą, o esamą konkretų variantą renovuoti- t.y. taikytis prie labai konkrečios situacijos. Vis tik (neduosite sumeluoti): visada pabrėždavau, kad pradėti reikia nuo šiltinimo. Ačiū!!! Kas bus? Kuras tikrai brangs, brangs šiltinimo medžiagos- juk neneigsite to? Kaban sulauks pensijos- ir lygiai taip pat keiks visas naujoves.
QUOTE(EVOY @ 2010 02 15, 13:48) vertę turi tik bendras galutinis rezultatas- o ne būdai jį pasiekti
BINGO! Todel kiekvienas turi saves paklausti - kokios salygas turi - kokio rezultato nori - ir kaip ta rezultato pasiekti! Is esmes nieko naujo  Pazink save ir t.t.
Neri.jus
2010 02 15, 13:04
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 15, 13:40) Labai teisingi žodžiai. Išleidi daug pinigų, o dėl kelių neužsandartintų, pražiopsotų ar suchaltūrintų vietų, namas vis tiek kiauras ir visai ne pasyvus. Tam yra skirti Blower Door testai prieš dedant apdailą. Dėl malūnėlių ir saulės kolektorių - o jeigu aš namą Nidoj statysiu? Ten saulės ir vėjo daugiausia. Vasarą tikrai pakanka saulės, kad nejustum karšto vandens trūkumo (akumuliacinės talpos), vėjo pajūryje irgi nestinga (pats gyvenu Palangoje). Geriau nesijuokite, o daugiau pasidomėkite apie skirtingus Lietuvos regionus ir klimatą.
Mindaugas7
2010 02 15, 13:07
QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 15, 14:04) Tam yra skirti Blower Door testai prieš dedant apdailą. Puiku, bet kiek jie kainuoja? O jei pasirodys, kad reikia kažką taisyti, vėl papildomos išlaidos. Taip stipriai tobulinant galima lengvai ir 1 mln. Lt pasiekti. O ar daug žmonių gali sau leisti tokią pinigų sumą namui?
Neri.jus
2010 02 15, 13:13
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 15, 14:07) Puiku, bet kiek jie kainuoja? O jei pasirodys, kad reikia kažką taisyti, vėl papildomos išlaidos. Taip stipriai tobulinant galima lengvai ir 1 mln. Lt pasiekti. O ar daug žmonių gali sau leisti tokią pinigų sumą namui? Nu jau atsiprašau... Statai namą ir pagailėt jo sandarumo testui? Čia reik būt durnam, sorry.
Mindaugas7
2010 02 15, 13:29
QUOTE(Neri.jus @ 2010 02 15, 14:13) Nu jau atsiprašau... Statai namą ir pagailėt jo sandarumo testui? Čia reik būt durnam, sorry. Aš esu durnius (lietuviškai reikėtų sakyti kvailys). Tai pasakyk man kvailiui, kiek toks testas kainuoja? Skaičiuojantis pinigus žmogus tikrai nėra kvailys, o tik bando įsitikinti visų papildomų išlaidų pagrįstumu.
Neri.jus
2010 02 15, 13:31
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 15, 14:29) Aš esu durnius (lietuviškai reikėtų sakyti kvailys). Tai pasakyk man kvailiui, kiek toks testas kainuoja? Skaičiuojantis pinigus žmogus tikrai nėra kvailys, o tik bando įsitikinti visų papildomų išlaidų pagrįstumu. Nežinau kiek tas testas kainuoja. Gal kas kitas pasakys.
biesas66
2010 02 15, 13:34
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 15, 14:07) Puiku, bet kiek jie kainuoja? O jei pasirodys, kad reikia kažką taisyti, vėl papildomos išlaidos. Taip stipriai tobulinant galima lengvai ir 1 mln. Lt pasiekti. O ar daug žmonių gali sau leisti tokią pinigų sumą namui? tai geriau palikti nama netikrinta ir gyventi kiaurame? Nedaryti testu ir t.t. o tuos milijonus isleisti apylinkiu sildymui? Nesuprantu logikos. jei reikia taisyti tai ir taisai o ne uzsimerki..
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 15, 13:29) Aš esu durnius (lietuviškai reikėtų sakyti kvailys). Tai pasakyk man kvailiui, kiek toks testas kainuoja? Skaičiuojantis pinigus žmogus tikrai nėra kvailys, o tik bando įsitikinti visų papildomų išlaidų pagrįstumu. nesuprantu ka jus cia sioje diskusijoje bandote pasiekti ?  is jusu komentaru tikrai gali susidaryti toki ispudi
bruonius
2010 02 15, 13:50
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 15, 12:17) Be to, visi, kurie aklai kopijuoja pasyvaus namo įdėja, atsakykite į mano klausimą: ar jūs ir kituose gyvenimo srityse vadovaujatės pasyvumo, t.y. ekologinėmis, idėjomis? Ar perkate ekologiškus maisto produktus, ar žinote bent jau kas yra Tatulos programa ir kur Vilniuje būna ekoligiški turgeliai, ar naudojate ekoligiškus prirkinių maišelius, popierių ir kitas medžiagas, ar jūsų automobilis su katalizatoriumi ir atitinka jei ne Euro-5, tai bent jau Euro-5 aplinkosaugos normas, ar rūšiuojate atliekas ir visais kitais būdais paisote ekologiškų gyvenimo normų? ekologiskiausias kuras yra malkos. Visomis prasmemis. Tukstancius metu zmogus malkas kureno ir sildesi, ir, manau, dar ne viena desimti metu jomis sildysis. Jei visi kurentu tik malkomis, o ne senais kaliosais, tai oro uzterstumas nebutu labai baisus. O jei nukrypt i super "ekologiskumo" puse, tai reiktu ir rusiuot siuksles, nepirkt produktu plastikinese pakuotese ir t.t. ir panasiai. Zodziu, nereikia isivaizduoti esant zaliais, jei geriate coca cola is plastikinio butelio ir vazinejat dvidesimties metu dyzeliniu kuru varomu automobiliu. Pasyvaus namo alternatyva idealiai pritaikyta tulam lietuviui yra siltas namas su KKK sirdimi. Statykim tokius namus ir visi gyvensime siltai, pasyviai ir ekologiskai  Ir kiseneje dar liks siek tiek litu nusipirkti "zalesniam" automobiliui.. Nors as asmeniskai esu uz 4x4 visureigi, nes kitokiu per pusnis prie namo nepavyksta nusikasti
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 10:47) man labai idomu kur technine prieziura ziurejo, kad kliurkos praejo. nes jeigu statyti pagal reikalavimus technine prieziura privaloma, bet tulas lietuvis ziuri i tai pro pirstus ir bando sutaupyti kokybes saskaita, kad tinkamai darbu atlikima priziureti reikia ne vienus metus ir neviena objekta pastatyti ir man labai idomu kaip tik teorinem ziniom remiantis galima sukontroliuoti visus technologinius procesus  Ir man labai idomu,kur ziurejo.Ogi i mano kisene...Asb dar karta isitikinau,kad statant nama,reikia pirma pora metu viska issistudijuoti,paciam priziureti visus darbus ir visa statybu laika buti monstru-t.y.kad statybininkai taves bijotu,o ne dirbtu bet kaip.Vien,zodziu-nera Lietuvoje doru statybininku,tai reiskiu labai atsakingai.Amen
Mindaugas7
2010 02 15, 14:07
QUOTE(bruonius @ 2010 02 15, 14:50) ekologiskiausias kuras yra malkos. Visomis prasmemis. Tukstancius metu zmogus malkas kureno ir sildesi, ir, manau, dar ne viena desimti metu jomis sildysis. Jei visi kurentu tik malkomis, o ne senais kaliosais, tai oro uzterstumas nebutu labai baisus. O jei nukrypt i super "ekologiskumo" puse, tai reiktu ir rusiuot siuksles, nepirkt produktu plastikinese pakuotese ir t.t. ir panasiai. Zodziu, nereikia isivaizduoti esant zaliais, jei geriate coca cola is plastikinio butelio ir vazinejat dvidesimties metu dyzeliniu kuru varomu automobiliu. Pasyvaus namo alternatyva idealiai pritaikyta tulam lietuviui yra siltas namas su KKK sirdimi. Statykim tokius namus ir visi gyvensime siltai, pasyviai ir ekologiskai  Ir kiseneje dar liks siek tiek litu nusipirkti "zalesniam" automobiliui.. Nors as asmeniskai esu uz 4x4 visureigi, nes kitokiu per pusnis prie namo nepavyksta nusikasti  Pritariu 100 proc.: šiltas namas (šiek tiek daigiau nei standartas) ir malkos - būtent tokį aš ir žadu statytis. Tik dėl automobilio nesutinku: 4x4 gerai, bet tik tiems, kas gyvena vienkiemyje ir pan. Reliai užtenka ir vien prieku varomos mašinos. Aš su savo kelių metų senumo Toyota Avensis niekur neužbuksavau, nors vakar po Vilnių maliausi tris kartus: ryte, per pietus ir vakare. Dabar jau irgi einu į miestą.
bruonius
2010 02 15, 14:07
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 12:23) zodis geresnis nieko konkretaus nepasako.. priesh pora metus mes su EVOY gan smarkiai ginciojames del 2 temu: GEO SS ir grindinis sildimas.. EVOY tada buvo tokiu sistemu salininkas bei propaguotojas, as kaip ir prieshininkas, irodinejau kad neapsimoka.. dabar zmones dalaiskim patikejo jo argumentais su daug nuorodu ir t.t. ir isirenge tas sistemas.. ir kas dabar? dabar jims reikia investuoti papildomai pinigu, kad padaryti namus passyvais? bet tada nei GEO SS nei grindu sildimo jiems jau nereikes.. ar nieko jiems daryti nereikia - tai tada iseina kad passyvus namas nera siektinis idealas.. paaiskinkite man kam pasyviam namui GEO SS?? Siltam reikia namui PACIOS PIGIAUSIOS sildymo sistemos. Net KKK yra brangi sistema! Geras, ar ne? aprengi nama, bet nebeirengineji ypatingai prabangiu sistemu, nes ju tiesiog nebereikia. Geotermininkams ateina blogi laikai....
QUOTE(anyta @ 2010 02 15, 14:05) Ir man labai idomu,kur ziurejo.Ogi i mano kisene...Asb dar karta isitikinau,kad statant nama,reikia pirma pora metu viska issistudijuoti,paciam priziureti visus darbus ir visa statybu laika buti monstru-t.y.kad statybininkai taves bijotu,o ne dirbtu bet kaip.Vien,zodziu-nera Lietuvoje doru statybininku,tai reiskiu labai atsakingai.Amen technine prieziura ir darbu vadovas nera tas pats, techninis priziuretojas yra atestuotas specialistais kuris turi buti nesusijes su statybinikai statanciais pastata, ar jus tikrai samdete technine prieziura?
QUOTE(bruonius @ 2010 02 15, 15:07) paaiskinkite man kam pasyviam namui GEO SS?? Siltam reikia namui PACIOS PIGIAUSIOS sildymo sistemos. Net KKK yra brangi sistema! Geras, ar ne? aprengi nama, bet nebeirengineji ypatingai prabangiu sistemu, nes ju tiesiog nebereikia. Geotermininkams ateina blogi laikai.... o jei uz PassN agytuoja tie patys, kurie priesh metus agitavo uz GEO SS? Uz ka agituos kitamet? bet idomu net ne tai - o tai kai vertini pasyvu nama (PN) tai sakai kad KKK brangi.. ir GEO SS brangi - t.y. neapsimoka.. reikia PIGIAUSIOS - kuri apsimokes!! o kai sakoma kad pats PN yra brangi sistema -ir neapsimoka - spjaudaisi  Logishka? Dvigubi standartai? Aklas uzsispirimas? PN - (jai kas nesuprato as taip trumpinu Pasyvu Nama - uznkyso  ) - tai faktishkai yra HAMMER visuregis mieste.. visa savo galia ir pajeguma jis isnaudoja tik karta metuose per isvyka i zvejoba.. o mieste nenaudoja ir 10%.. taip ir PN - isnaudoja savo apsiltinima esant minusei -20 temp.. visa kita laika iki -5 - ekonomishkai papildomi kailinai beverciai..
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 14:24) o jei uz PassN agytuoja tie patys, kurie priesh metus agitavo uz GEO SS? Uz ka agituos kitamet? bet idomu net ne tai - o tai kai vertini pasyvu nama (PN) tai sakai kad KKK brangi.. ir GEO SS brangi - t.y. neapsimoka.. reikia PIGIAUSIOS - kuri apsimokes!! o kai sakoma kad pats PN yra brangi sistema -ir neapsimoka - spjaudaisi  Logishka? Dvigubi standartai? Aklas uzsispirimas? PN - (jai kas nesuprato as taip trumpinu Pasyvu Nama - uznkyso  ) - tai faktishkai yra HAMMER visuregis mieste.. visa savo galia ir pajeguma jis isnaudoja tik karta metuose per isvyka i zvejoba.. o mieste nenaudoja ir 10%.. taip ir PN - isnaudoja savo apsiltinima esant minusei -20 temp.. visa kita laika iki -5 - ekonomishkai papildomi kailinai beverciai.. sildymo sezonas buna iki sesiu menesiu lietuvoje tai pakankamai ilgas laiko tarpas. prie - 5 irgi reikia sildyti. gerai jeigu zmogui uztenka 18 namuose tai kaztai zenkliai nepadideja, o jeigu norisi 23 tureti tada tikrai duoda per kisene  mano nuomone priklausomai nuo energijos kainu ir ju ribotumo gali islosti arba labai nedaug arba labai daug statydamas pasyvu nama, bet vistiek busi pranasesnis uz tuos kurie statysis tradicinius namus
QUOTE(cezas @ 2010 02 15, 15:45) sildymo sezonas buna iki sesiu menesiu lietuvoje tai pakankamai ilgas laiko tarpas. prie - 5 irgi reikia sildyti. gerai jeigu zmogui uztenka 18 namuose tai kaztai zenkliai nepadideja, o jeigu norisi 23 tureti tada tikrai duoda per kisene  mano nuomone priklausomai nuo energijos kainu ir ju ribotumo gali islosti arba labai nedaug arba labai daug statydamas pasyvu nama, bet vistiek busi pranasesnis uz tuos kurie statysis tradicinius namus  nuomone nuomonem o skaiciai skaiciais.. bandet skaicius delioti? exelis puikus itikinetojas.. bet kadangi jums rupi "buti pranasesniu" ir tik jus zinote ka tai reishkia - matyt diskusijos kaip ir pabaiga..
QUOTE(kaban @ 2010 02 15, 15:25) nuomone nuomonem o skaiciai skaiciais.. bandet skaicius delioti? exelis puikus itikinetojas.. bet kadangi jums rupi "buti pranasesniu" ir tik jus zinote ka tai reishkia - matyt diskusijos kaip ir pabaiga.. tikrai diskusija apie 20 % statybos pabrangima jau senai issisemusi ir nieks del to nepriestarauja, kitu argumentu is jusu nelabai girdisi
|
|