aurushka
2005 11 23, 13:47
Gal cia renkasi daugiau tevu, isvykusiu is Lietuvos ir issivezusiu savo atzalas. Kaip jiems sekasi pritapti svetimoje salyje, ismokti kalba? Mes is Vilniaus i Anglijos miesteli atvykome pries 2 menesius. Pries tai metus gyvenom be tecio- jis vienas darbavosi cia. Praejus metams, reikejo tinktis: arba jis grizta i Lietuva, arba mes visi vaziuojame i Anglija. Vaikai, zinoma, norejo vaziuoti, manau, juos labiausiai viliojo vaikiskas smalsumas- skridimas lektuvu, kitaip kalbantys zmones, tetis kasdien, o ne 2 kartus per metus. Mano sprendima is esmes leme tai, kad vyrui cia gerai sekesi, kad galejom atvaziuoti ir kurtis saugiai finansine prasme, na o as sedejau siltoje vieteleje, bet siaip jau be dideliu perspektyvu. Dar man buvo svarbu, kad galesiu skirti daugiau laiko seimai ir vaikams, nes visus metus kraupau, kai mano pirmokas eidavo vienas namo ir ten laukdavo griztant vakare manes su broliu is darzelio. Na ir tai, kad man atrode, jog toks isvaziavimas- vistik gera patirtis ir man, ir vaikams, kad jie ismoks kalba, kitaip ziures i pasauli ir bendravima su zmonemis. Du menesiai praleke cia. Gal yra mamu, turinciu tokia patirti, su kuriomis galetume pasidalinti savo dziaugsmais ir rupesciais? Kurioms ne vis tiek, kaip auga ir jauciasi ju vaikai? Gal rastume ir ka patarti, padeti viena kitai?
aurushka
2005 11 23, 14:19
Sorry, ne cia papuoliau.  Einu pas VAIKU psichologus.
InguteR
2005 12 13, 23:01
Sveika,mes gyvename svetur jau 4 metus.Su vyru kalbame angliskai.Viresnysis sunus yra dar tik 2,4m.,o jaunele tik 7 men.Kolkas as namie su vaikais.Bet as labai greitai apsipratau ir susiradau cia draugu,o ir vyresnelis retkarciais nueina i darzeli ar kieme zaidzia su vaikais ir tikrai labai sauniai leidzia laika  Tik kalbeti pradejo gerokai veliau,nes seimoje girdi 3 kalbas.Bet dabar jau zino su kuo kaip sneketi.Su manim kalba lietuviskai,o su vyru suomiskai  Nenusimink,vaikai labai imlus ir greitai prisitaiko prie naujoviu,tap pat ir su kalba
QUOTE(InguteR @ 2005 12 14, 00:01) Sveika,mes gyvename svetur jau 4 metus.Su vyru kalbame angliskai.Viresnysis sunus yra dar tik 2,4m.,o jaunele tik 7 men.Kolkas as namie su vaikais.Bet as labai greitai apsipratau ir susiradau cia draugu,o ir vyresnelis retkarciais nueina i darzeli ar kieme zaidzia su vaikais ir tikrai labai sauniai leidzia laika  Tik kalbeti pradejo gerokai veliau,nes seimoje girdi 3 kalbas.Bet dabar jau zino su kuo kaip sneketi.Su manim kalba lietuviskai,o su vyru suomiskai  Nenusimink,vaikai labai imlus ir greitai prisitaiko prie naujoviu,tap pat ir su kalba  Na mano patirtis taip pat panasi. Mes uzsienyje taip pat jau pora men, pries tai metus vyras cia, as su vaikais Lietuvoje. Vasara nusprendeme, kad visi turime buti kartu. Mes vaiku kol kas neleidziame i mokykla, tad namie elgiasi kaip isproteje, nes nelabai turi kur issikrauti, o po nauju metu ruosiames leisti i mokykla. As tikiu, kad vaikai adaptuosis greitai, nes kalbejausi su kito mamo kurios atsiveze vaikus cia, ir jos porina ta pati, kad vaikams del to mazai problemos. Sekmes!!!
|
|