sveikinimas
2005 11 23, 14:07
 Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas..
Na ir nesamonė, kad nesveikas gims vaikas po 24 metu  Na aš kiek žinau geriau pagimdyti iki 30 metų, nes tada yra lengviau pastoti... O dėl vaiko tai manau reikia su savo antra puse nuspręsti, kada geriau gimdyti  Manau mokslai vieniems gali maišyti kitiems ne... Beje dėstytojai tikrai atlaidžiau žiūri į neštukes
Miglele
2005 11 23, 16:34
Taip, taip. Dėstytojai tikrai atlaidžiau žiūri, bet po gimdymo mamytei gali būti sunku suderinti mokslus su vaikiuko auginimu. O kur dar vyras. Juk ir jam dėmesio reikia  Pati vaikščiojau į paskaitas su pilvuku ir egzus laikiau. Čia sunkumų lyg ir nebuvo. Bet po gimdymo... ach... Akademinių atostogų neėmiau, norėjau kuo greičiau baigti mokslus, todėl pajutau, ką reiškia ir beibį auginti, ir mokytis. Dabar, kai mokslai baigti, kai beibiui jau penkeri, vis pamąstau, kad reikėjo vis gi man tas atostogas pasiimti. Be to, buvau nedirbusi, gavau labai mažus pinigėlius. Šeimą vyras išlaikė. Kažkiek paremdavo tėvai. Vienu žodžiu, skubėti tikrai nėra kur. Aš palaikau nuomonę, kad pirmą beibį reikia iki 30, o ne 25 metų pagimdyti. 25 metų mamytė dar truputėlį per jauna tam (chi, patirtis kalba
patrakusi
2005 11 23, 18:01
Na man tai pvz, gydytoja sake ir is kitu girdejau, kad geriausiai pasigimdyti vaika iki 25..Nes paskui sunku pastoti ir sunkiau gimdyti, nu bet gal kaip kam..Pvz vyro pussesere pradejo antra vaikuti budama beveik 25m, o pasigimde tik siemet, 29m..Ir ko jie tik nedare..  Bet jei mokosi, tai geriau lai baigia mokslus, o paskui leliukas..
o as labai dziaugiuosi kad pasigimdziau 23m gailiuosi tik del vieno,kad antra tik dabar,bet tiesiog taip susikloste aplinkybes  .Dabar turiu drauge ir pagalbininke!O kas liecia mokslus,mokytis nesciai nera sunku,tik reiktu pagalvoti kaip reikes suderinti mokslus gimus vaikuciui.Jei yra salygos kad kas paziuretu,tai pirmyn,nes kai baigsis mokslai,lelius jau paauges,galima ir apie darba pagalvoti
inkunai
2005 11 24, 16:18
Mūsiškis gimė, kai man jau buvo virš 25 - erių  Sveikas, stiprus ir linksmas žmogeliukas gavosi  . Bet aš galvoju, kad truputį per anksti, galėjau dar metus kitus pabinzinėti, nors... Namai atsirado, daiktai visi kažkaip atsirado, o dabar einam į mano darbą universitete kartu kai nėra kur palikti ir visi kalbina tą mažą žmogeliuką; sunku, kažkaip viską suspėji  . Geriau leisti moteriškei bent kokį išsilavinimą įsigyti, pasaulio pamatyti, tada ir požiūris bus į gyvenimą kitoks ir vaikui daugiau duoti galės  . Nepamiršk, kad paskui dviese galėsit tik pensijoj pabūti  ir tai ant sprando kokį anūką užkars
As manau, kai abipusis noras yra, salygos yra, tai galit pradeti beibi. O siaip as esu uz tai, kad kuo ilgiau "pasiganytu" abu busimieji teveliai laisvi, be rupesteliu. As tai tikrai artimiausius 4 metus nenoreciau dar tureti vaiko. O tevai tai tik ir laukia anuku issizioje
Forget-it
2005 11 25, 17:19
QUOTE(sveikinimas @ 2005 11 23, 14:07)  Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas.. čia priklauso tik nuo to, ko jūs norit, o kad dėl mosklų reiktų atsisakyti vaiko tai tikrai nera būtina, kai nori visur suspėji. aš ištekėjau besimokindama tačiau, kad ir kaip stengtumėmės tačiau tų vaikų nėra, nors jau baigiau mokslus, paskui kitus, bet.... mano trys grupiokės pastojo ir nei viena neėmė akedemijų, sugebėjo, svarbu kad noro būtų, o galiausiai galima pasiimti ir akademines. baimių visada bus, svarbiausia tik teisingai nuspręsti
mamutas
2005 11 25, 21:24
Jeigu ji dar nenori, vadinasi, dar nepasiruosus. Motinyste tai ne suns pypas, negalima skubinti, reikia jai pribresti... Be to, juk yra ir kitu uzsiemimu be vaiku auginimo, dar spesit prisiciuciuoti.
velu niekada nera,mes su vyru maziaus susilaukem 20 ir ne kiek to nesigailim.Matukas buvo labai planuotas ir laukiamas leliukas.tik va,kadangi jauni finansai neleidzia abiems mokytis,dabar vyras mokosi,o po poros meteliu as.tik nezinau ar tesiu tuos pacius mokslus ar eisiu nuo pradziu kitus as tik uz vaikus,bet svarbiausia reikia noreti,o kaip nori viskas yra imanoma
Anafora
2005 11 26, 16:21
Jo - visi megėjai iš savo varpinės parekomenduoti - gimdyti tada, tuoktis tada, mokyts tada - reikia daryti tada, kai pačianm to norisi ir reikia, o ne ką bobutės šneka. Ir aš už tinkamas sąlygas ir vaikui, ir motinai, jei turiu vaikuti auginti šaltame bendrabučio kambaryje, pati turėdama 20Lt savaitei, tai atsiprašau, verčiau gimdysiu po 30m., nei dabar tik todėl, kad galimybės pastoti geresnės...
Bozhena
2005 11 27, 11:53
Anafora, geriau ir nepasakysi!!! Kiekvienam savo laikas...
Kai abu su vyru eindami pradėjom atsigręžinėti į tėvelių nešamus mažylius, supratom, kad jau laikas Ir visai nesvarbu kiek metų ir ar turi darba, ar mokaisi.
Rimtautas
2005 11 30, 22:56
Iki 24 ??? Manau jog nelabai teisybė Logiškai nesusidėlioja - organizmas jaunas , Girdėjau jog iki 30m. Tai jau panašiau.
Kad ir kiek besigreziociau i svetimus vaikelius eidama gatve, vistik pritariu Anaforai. Pirma geros salygos, po to visi malonumai
geras_tetis
2005 12 02, 01:10
Sveiki,na kvailokas to SVEIKINIMAS klausimas .... Ar cia yra siame supermamos saite pazinciu skyrelis?
geras_tetis
2005 12 02, 01:12
QUOTE(Liuse @ 2005 12 01, 14:00) Kad ir kiek besigreziociau i svetimus vaikelius eidama gatve, vistik pritariu Anaforai. Pirma geros salygos, po to visi malonumai  Man pirma malonumai ,o po to kaip bus taip.
QUOTE(sveikinimas @ 2005 11 23, 15:07)  Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas.. Jeigu kas globos mamą ir ji galės toliau studijuoti- kodėl gi ne. Pažįstu moterį kuri dabar su dviejų mėnesių kūdikiu lanksčiai sprendžia studijų klausimą, dėstytojai irgi žmonės, kai gražiai tariamasi, nes reikalautojoms yra akademinės atostogos. Pati mokymosi kokybė nukenčia, nors tiesa pasakius dirbant nei pusės nereikia to ko mokino...
*Fortūna*
2005 12 02, 08:51
QUOTE(geras_tetis @ 2005 12 02, 01:10) Sveiki,na kvailokas to SVEIKINIMAS klausimas .... Ar cia yra siame supermamos saite pazinciu skyrelis? Tokio specialaus nėra...
Inesele
2005 12 02, 10:16
Sveiki, teciai ir mamos, As uz tai, kad tetis ir mama pasidziaugtu vienas kitu, bo vaikai visam gyvenimui. Uzauga jie sukuria savo seimas, bet vistiek vaikai. Kaip sakoma mazi vaikai-mazi rupesciai, dideli vaikai-dideli rupesciai. As pirma vaikuti pasigimdziau 19. Jis toks nuostabus ir mielas, bet kai pagalvoji, galejom da su teciu vienas kitu pasidziaugti. Nu bet yra kaip yra. Tik tiek, kad visas gyvenimas apie tuos vaikus ir sukasi. Nors kai gryzti namo, tie vaikuciai pasitinka, tai toks dziaugsmas, net sunku apsakyti.
Vat butent, jau geriau paplanuoti ir pamastyti o po to dziaugtis motinyste ir tevyste
Matelyk
2005 12 02, 22:07
QUOTE(sveikinimas @ 2005 11 23, 14:07)  Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas.. patys netinkamiausia metai moteriai pastoti - 28 (taip aiskina daktarai) geriau iki arba po 28, o kad vaikas nesveikas tai tikrai nesamone. tiesiog moteriai sunkiau pastoti, sunkiau isnesioti, sunkiau pagimdyti, kartais nebuna saremiu gimdant ir t.t.t. as savo kletckiuka pasigimdziau 25, tai  nei per anksti nei per velai, paciu laiku  ir baigiamaji darba apsigyniau  viska suspejau iki gimstant suneliui  dabar galiu visiskai atsiduoti savo vaikui ir neturiu pasaliniu problemu. gal ir jai reiketu pabaigti mokslus ir tada jau vaikiuku susilaukti
Matelyk
2005 12 02, 22:21
QUOTE(geras_tetis @ 2005 12 02, 01:10) Sveiki,na kvailokas to SVEIKINIMAS klausimas .... Ar cia yra siame supermamos saite pazinciu skyrelis? jei turi vaikiuku gali bandyt susirast draugu "bendraamziu kampelyje" arba dar gali paieskoti pazinciu uzsukes i "kaimynai"
geras_tetis
2005 12 03, 23:35
QUOTE(editukas09 @ 2005 12 03, 00:21) jei turi vaikiuku gali bandyt susirast draugu "bendraamziu kampelyje" arba dar gali paieskoti pazinciu uzsukes i "kaimynai"  Melabai galejau surast "bendraamziu skyrelio ir "kaimynai".O ten butinai tik su vaikais turi buti?
Matelyk
2005 12 05, 20:39
QUOTE(geras_tetis @ 2005 12 03, 23:35) Melabai galejau surast "bendraamziu skyrelio ir "kaimynai".O ten butinai tik su vaikais turi buti? Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Bendraamžių kampelis Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Kaimynai nu gal nebutinai su vaikais  bet kad ten daugiausiai kalbos apie juos
ežiukai
2005 12 07, 23:28
QUOTE(editukas09 @ 2005 12 02, 22:07) patys netinkamiausia metai moteriai pastoti - 28 (taip aiskina daktarai) geriau iki arba po 28, o kad vaikas nesveikas tai tikrai nesamone. tiesiog moteriai sunkiau pastoti, sunkiau isnesioti, sunkiau pagimdyti, kartais nebuna saremiu gimdant ir t.t.t. as savo kletckiuka pasigimdziau 25, tai  nei per anksti nei per velai, paciu laiku  ir baigiamaji darba apsigyniau  viska suspejau iki gimstant suneliui  dabar galiu visiskai atsiduoti savo vaikui ir neturiu pasaliniu problemu. gal ir jai reiketu pabaigti mokslus ir tada jau vaikiuku susilaukti  Prmą kartą girdžiu nesąmonę apie 28m.Esu medikė ir dar nei iš vieno mediko to negirdėjau Pati pagimdžiau 28m.,labai lengvas gimdymas kuris truko 1,5val,lengvas nėštumas ir šiaip viskas super buvo.Manau,kad iki 35m. yra kiekvieno žmogaus individualus laikas,o po 35m. jau yra daugiau rizikos.
QUOTE(sveikinimas @ 2005 11 23, 15:07)  Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas.. Metai tikrai niekuom deti. Jus tik patys, abu turite pasikalbeti ir nuspresti ar jus pasiruose buti teveliais. Jei ji sveika, tai ar jai bus 25 ar 35 tai tikrai jokio skirtumo. Svarbiausia didziulis noras
Birbiziukas
2005 12 15, 14:07
QUOTE(sveikinimas @ 2005 11 23, 14:07)  Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas.. oi...koks čia "grybas" tau apie tai papasakoji  kad iki 24 metų  geriausiai, mano žiniom tai iki 35m. aš pati gimdžiau būdama 25 m.  o ir su pilvuku į paskaitas vaikščiojau, mokslus baigiau  jau turėdama leliuką QUOTE(Latte @ 2005 11 23, 14:45) Beje dėstytojai tikrai atlaidžiau žiūri į neštukes  tikra tiesa QUOTE(geras_tetis @ 2005 12 02, 01:10) Sveiki,na kvailokas to SVEIKINIMAS klausimas .... Ar cia yra siame supermamos saite pazinciu skyrelis? kas kam rūpi...
Šiaip tas žmogeliukas, kuris labai nori jau tapti tėveliu galėjo šiek tiek daugiau parašyt. Pvz kiek jam metų, ar pakankamai uždirba, ar turi jie kur gyvent ir pan. Tai yra labai svarbūs dalykai, nes jei abu studentai tai bus vargas visiems. O šiaip tai manyčiau, kad reikia dar abiems pasidžiaugt vienas kitu. Pamatyt pasaulio, pavažinėt. O tada ir apie vaikelį galima galvot. Aš labai norėčiau jo dabar, bet kas iš to, kad neturiu nei darbo, nei turim nuosavo būsto.. Dar dėl būsto tai dar galas žino, bet darbą tai gerai būtų turėt, vien dėl pašalpos didesnės. Man 24, bet kad ir kaip norėtųsi to vaikelio norisi dar šį bei tą pamatyti, kad būčiau subradesnė. Paklausk savo merginos ar ji jau yra pasiruošusi motinystei, tai yra labai svarbus dalykas.
Mūsų šeimoje irgi panaši situacija - vyrui 28m. ir jis jau norėtų vaikelio. man 26m., bet aš vis dar studijuoju ir studijuosiu dar 4 metus ( medicinoj šiais laikais gali be galo be krašto studijuoti  ). šiaip norėčiau ir aš vaikelio - bet reiktų pirmiau savo būsto, norėčiau pati pradėti dirbti, kad išėjus vaikelio auginti gaučiau pinigėlių, o ir pagalvojus - nesijaučiu esanti pasiruošus būti mama - kažkaip 6 metus atstudijavau, 1 metai praktikos ir dabar dar 4 metai rezidentūros - norisi truputį pailsėti prieš neriant į motinystės džiaugsmus ir vargus  o tiesą sakant - jei studijų metais lauktis, tai manau sunku - bent jau medicinoje - aišku, jei turi, kas pagelbės auginti, tada susitvarkysi - bet jei šeima kitame mieste, tai pačiai auginti ir dar studijuoti - kažkaip l. sudėtinga. na jei jau būtų neplanuota, tai susitvarkytum, bet jei galima planuoti - tada geriau tai daryti tinkamai pasiruošus - tiek psichologiškai, tiek materialiai
Ramacka
2005 12 20, 10:57
Na nepasakyciau, kad pas mus buvo geriausios saligos vaikeliui tureti, bet taip norejosi  Ir dabar auginam nuostabia dukryte, kuriai tikrai nieko netruksta  Niekada negalvoju apie tai, kad ji galetu gimti kiek veliau  As labai dziaugiosi,kad ji gime paciu laiku mums, kai mes to norejome
Vėtružė
2005 12 21, 16:26
QUOTE(sveikinimas @ 2005 11 23, 15:07)  Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas.. Nu jau čia absoliuti nesamonė. Ištekėjau 24. Du metus dar neturėjom vaukeli, kaip sakoma gyvenom sau... Paskui turėjom sūnų. Gimdžiau 26 be jokių komplikacijų. dabar man jau 36, o antrąjai dukreliai tik 1,5 metų. Abu vaikučiai sveiki kaip ridikai. Na neskaitanst slogos, kosulio ir ten vėjaraupių, ir pan, kaip ir visi vaikai. aišku mes abu jau dirbom , betturiu pažystama kuri sugebėjo besimokydama pasigimdyt ir nemesti studijų,ir gyveno šeimyniniam bendrabuty su vaikeliu. Ir nieko. dabar jai 35 o ji jau profesorės laipsnį turi... Vat taip tai. Manau čia tk noro reik.
QUOTE(sveikinimas @ 2005 11 23, 15:07)  Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas.. Velu tikrai nebus  Bet butu gerai iki kokiu 28-29 pasigimdyti
Amžina studentė
2005 12 26, 21:06
Aš gimdžiau 31-erių  Ir nei man, nei medikams nebuvo net mintis kilusi, kad dėl to gali gimt nesveikas vaikas  Nėštumas buvo nesunkus ir gana sklandus  Bet va apie antrą pagalvoju jau daugiau ne dėl to, kad noriu, o dėl to, kad gal jau laikas...
Robiukas
2005 12 30, 20:03
Manau, kad amzius ne riba. Mane mama pagimde budama 39..... Ir mama sveika ir as.......
del problemu su vaikelio sveikata tai kiek girdejau nebent kai mamytei per 35 gali kilti. betgi cia labai individualu - kitos ir 40ties nuostabius vaikucius pagimdo. tai man atrodo ner cia ko skubeti.. juolab kad mokslai dar nebaigti.. kad netektu gailetis paskui paskubejus..
man ir atrodo,kad tik noro reikia,o jei nera noro tai priezasti visada atrasi,tai mokslai trukdo,tai paskui dar karjera uzsimanys daryti,o paskui kur dar financine padetis.jei abu norit tai pirmyn.
QUOTE(sveikinimas @ 2005 11 23, 14:07)  Sveiki, manau jau subrendau pradeti mastyti apie savo atzala. Bet yra beda, manoji dar mokosi ir dar mokysis 4 metus. Kaip cia geriau suplanavus? Ar nebus per velu, kai jai bus 25 metai? nes kiek girdejau pirmas vaikas turi buti iki 24 metu, kitaip jis gali gimti nesveikas.. Bobute sake pasake  O ar negirdejai kad vyrams nuo 30 geriausia QUOTE(editukas09 @ 2005 12 02, 22:07) patys netinkamiausia metai moteriai pastoti - 28 (taip aiskina daktarai) geriau iki arba po 28, o kad vaikas nesveikas tai tikrai nesamone. 1tiesiog moteriai sunkiau pastoti, 2.sunkiau isnesioti, 3.sunkiau pagimdyti, 4. kartais nebuna saremiu gimdant ir t.t.t. X-failai  Suprantu, kad kuo vyresne moteris, tuo daugiau rizikos, bet nesant nei 30m nurasyt ja i "netinkamas" Beje pati gimdziau 28m. 1.Pastojau is pirmo bandymo 2. isnesiojau taip lengvai, kad dar desimt tokiu nestumu galeciau pakartot 3. o jei gimdymas ir buvo sunkus, tai tikrai nerodiklis 28metai. 4.O saremiu nebuna ir astuoniolikinem.
"patys netinkamiausia metai moteriai pastoti - 28 (taip aiskina daktarai) geriau iki arba po 28" Aš pati pažįstu mamą kuri pastojo antrakart 28 ir vaikutis turėjo kelis genetinius sutrikimus ( baisu kai mama žino kad gimdys arba jau negyvą ar kuris greit mirs  ) Be to ji pati gimdydama vos nenumirė. O dakatarai nėštumo laiku nenutraukė. jai stogas juodai pavažiavo  Bet rodos jau pagimdė seutei dar vieną lialiuką. jai daktarai sakė kad tokiam amžiui kažkas vyksta su chromosomomis ir pastojus būna genetinių sutrikimų. Aišku tai labaai maža tikimybė. o nuo 25m kaklelis sunkiau atsidaarinėja(aišku ne visoms). aš patarčiau tada ne KAI REIKIA, o kai LABAI LABAI NORI. aišku ne labai jaunai man ir maniškiui dabar 28 ir man atrodo kad dar buvo 26 gimdyt per anksti  Be to buvau 4 kurse ir dirbau , vaikas labai sirgo  geriausia skirti visą dėmesį vaikučiui, kai mokslai baigti ir turi darbą. Sunku pagimdyt, bet auginti ir išugdyti pilnavertę ASMENYBĘ yra Mokslas, Darbas ir Menas . Sėkmės
Aš pati pastojau ir pagimdžiau 28 metų, o mano senelė gimdė 34 metų. Visa mūsų giminė sveika ir protinga. Tad aš nemanau, kad vėlai gimdyti yra blogai. Pati moteris turi nuspręsti kada jai atėjo laikas gimdyti, vienos pasirengusios gimdyt 14 metų, o kitoms reikia sulaukti 35 m. Svarbiausia, kad tu būtum pasirengęs atsakomybei.
QUOTE(ritule1 @ 2005 11 26, 13:53) as tik uz vaikus,bet svarbiausia reikia noreti,o kaip nori viskas yra imanoma  Aš pagimdžiau 26-ių (gal kiek ankstokai  - bet buvo visos salygos, buvau padirbusi po studijų 3 metus, magistro laispnį įgyjau, nusipirkom butą)- manau, kad jei patarti iš širdies, tai mokslus reikia pirma užbaigti (jei įmanoma), kad metus ar bent pusę metų galima būtų kūdikio auginimui skirti, labai po to tą laiką malonu prisiminti. Ir pajamos turi būti normalios, nes po to prasideda visokie barniai ir tt. bet iš kitos pusės, kai jau laukia pora kažin kiek ir vedę 10 metų- man atrodo kad kažko jiems trūksta. Viskas savu laiku, ką atradom tą turim palikti.
austulle
2006 01 22, 20:28
čia nieko negalima patarti, nes kiekvienas atvejis - unikalus. mes buvom is tu, kurie nusprende jauni vaikus gimdytis. Ir ne karto to nepasigailejom. Augindami vaikus ir dirbome, ir mokslus baigeme (as du magistrus ir doktorantura, vyras - magistrantura), ir karjeros laiptais kopeme, ir vaiku seneliams tikrai nenumetem (Labai smagu, kai retkarciais pasiima pasidziaugti!) Bet uztat turim daug energijos grize is darbo dar ir su jais zaidimus zaisti, savaitgaliais nuo kalno lekti, vasaromis po Europa trankytis ir t.t. ir pan. Vaikai kaip tik buvo stimulas susiimti ir gyventi visaverti gyvenima, o ne "to nespeju, ano nespeju"... Sia vasara vyras su vienu vaiku atostogavo Lietuvoje, plaukiojo laivais ir pan., o as su kitu dirbau ir atostogavau JAV, kur vaikas ir angliskai ismoko  . Zodziu, kiekvienam - savo. Gal geras pavyzdys buvo mano tevai: mane pasigimde jauni, tai ir karjera padare, ir mokslus baige, ir vazinejom po visa svieta...O vat seseri pasigimde jau gerokai virs 30, tai su tuo vaiku tik as viena tesiauciau, nes tevai jau budavo pervarge, kai grizdavo is darbo, nebenorejo nei vandens slidemis, nei i kalnus (kas budavo kasmet su manimi) varineti. Cia , aisku, velgi individualu, bet as savo akimis maciau, kad vyresni tevai nebeturi tiek jautnatviskos energijos ir tiek noro uzsiimti su savo vaiku, kiek turi jauni. Jau nekalbant apie paauglyste, kai tete man buvo grazuoliu grazuolis, o kai kuriu draugiu tevai atrode kaip mano seneliai
siaudukes
2006 01 27, 13:10
Tetis2005
2006 02 11, 09:27
Kai pajausi kad "jau" tada ir gimdykit. O ten iki 28 po 28 cia manau labiau prietarai nei faktai.
QUOTE(garbane @ 2006 01 02, 22:31) del problemu su vaikelio sveikata tai kiek girdejau nebent kai mamytei per 35 gali kilti. betgi cia labai individualu - kitos ir 40ties nuostabius vaikucius pagimdo. Mano abi a.a. močiutės gimdė over 40 metų.Ir nieko-išnešiojo, pagimdė, nors tais laikais (kalba eina apie 1950 metus ir kaimo vietoves), nei tų ginekologų buvo, nei tos nėščiųjų priežiūros.
QUOTE(ikis @ 2006 01 17, 16:35) Aš pati pažįstu mamą kuri pastojo antrakart 28 ir vaikutis turėjo kelis genetinius sutrikimus O aš ligoninėje mačiau net septyniolikmetės pagimdytą dauniuką.Kaip jau rašiau, mano abi močiutės gimdė virš 40 metų, bet mano tetos tikrai nėra daunės.
Tetis2005
2006 02 13, 08:03
Zodziu tema kaipo ir aiski - kada iseina tada zmones ir gimdo. O atsitikti gali bet kada bet kas. Tai yra gyvenimo rizika, bijai vilko neik i miska. Manau normalu kad (busimi) teveliai bijo del savo vaiku, juk zmogaus pagrindinis tikslas tureti palikuoniu, kurie turetu palikuoniu ir t.t.
voveriukas36
2006 02 13, 14:22
Vaikus reikia gimdyti tik tada, kuomet tik jų iki pilnos laimės betrūksta. Na dar lieka tokie variantai, kaip "etyčiukai", nors šiaip tai nelabai linkiu jų, paprastai pasikabina pačiu netinkamiausiu gyvenimo momentu.
Tetis2005
2006 02 16, 09:57
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 13, 15:22) Vaikus reikia gimdyti tik tada, kuomet tik jų iki pilnos laimės betrūksta. Na dar lieka tokie variantai, kaip "etyčiukai", nors šiaip tai nelabai linkiu jų, paprastai pasikabina pačiu netinkamiausiu gyvenimo momentu. As irgi sakau, kad smagiausia tyciukai! Turiu nuostabia "tyciute" ir kuo puikiausiai gyvenam..
|
|