Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Motinyste be islygu. Pasidalinkim patirtim
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Savannaa
QUOTE(ignasser @ 2010 08 19, 16:17)
Ir, kadangi, man mano vaiko paliktas maistas niekaip su išėdom nesiasocijuoja , tai pabaigti valgyti jo košę, bulvę ar kitą maistą, man nėra britku ar nepatogu smile.gif
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Aimeja
QUOTE(ignasser @ 2010 08 19, 16:17)
Deja, bet mamos kartais atrodo, kad vaikas alkanas, kad jam reikia daugiau valgyt, kad jis pusryčius prastai valgė smile.gif Tada įdeda tiek, kiek jis "turėtų" suvalgyti.

Ir, kadangi, man mano vaiko paliktas maistas niekaip su išėdom nesiasocijuoja , tai pabaigti valgyti jo košę, bulvę ar kitą maistą, man nėra britku ar nepatogu smile.gif Bet čia matyt jau auklėjimo pasekmė biggrin.gif
*

Oi ne, aš tai niekada negrūdu-valgyk, valgyk, kiek nori tiek ir valgo.

Čia kalba gal net ne apie ,,britku'' eina. Aš sakykim nesuprantu kodėl būtent mama turi suvalgyti vaiko paliktą maistą (ar ji šiukšliadėžė kokia?) , reiškia dažnai mama gamindama sugaišta valandą ar dvi gamindama maistą, o paskui jai tenka vaiko sukuista lėkštė, na gal ir aš noriu atsisėsti ir pavalgyti gražiai įdėto, estetiškai atrodančio maisto. Vaikas auga galvodamas kad galiu palikti- mama vistiek suvalgys.
Kitas dalykas, tas vaiko lėkštės ,,sunaikinimas'' dažnai mamai prideda nemažai riebaliukų, o ji vis stebisi, kodėl augindama vaiką ir ,,nieko'' nevalgydama normaliai, vis tunka. Būna,kad suvalgo savo lėkštę, ir dar vaiko, nes išmesti gaila. smile.gif
Man sakykim lengviau ir maloniau įdėti vaikui kelis kartus, negu tuštinti jo paliktą puspilnę lėkštę. Bet jau čia kiekvienam savo.
Savannaa
QUOTE(Aimeja @ 2010 08 19, 21:21)
\Čia kalba gal net ne apie ,,britku'' eina. Aš sakykim nesuprantu kodėl būtent mama turi suvalgyti vaiko paliktą maistą (ar ji šiukšliadėžė kokia?) , reiškia dažnai mama gamindama sugaišta valandą ar dvi gamindama maistą, o paskui jai tenka vaiko sukuista lėkštė, na gal ir aš noriu atsisėsti ir pavalgyti gražiai įdėto, estetiškai atrodančio maisto. Vaikas auga galvodamas kad galiu palikti- mama vistiek suvalgys.
Kitas dalykas, tas vaiko lėkštės ,,sunaikinimas'' dažnai mamai prideda nemažai riebaliukų, o ji vis stebisi, kodėl augindama vaiką ir ,,nieko'' nevalgydama normaliai, vis tunka. Būna,kad suvalgo savo lėkštę, ir dar vaiko, nes išmesti gaila.  smile.gifMan sakykim lengviau ir maloniau įdėti vaikui kelis kartus, negu tuštinti jo paliktą puspilnę lėkštę. Bet jau čia kiekvienam savo.
*

apsiraminkit, atsipalaiduokit smile.gif mes irgi ne apie tai mirksiukas.gif
nieks niekam nieko neprivalo...
vaikas auga ir nori buti laisvas-jis nieko negalvoja apie ka Jus manote ...
dzina man tie riebaliukai biggrin.gif zinau, kad esu pati pati...geriausia, graziausia visom prasmem mirksiukas.gif

storai but niekad tikrai negresia mirksiukas.gif

oi tiek metam ir vis negaila , nors ir krize biggrin.gif perkam tik eko maista...

sutinku-kiekvienam savo drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
baikit galva i siena dauzyt-mes suprantam JUs mirksiukas.gif
nanainis
mums nedreba ranka ar sirdis ismetant kas like leksteje, nes teisingai-kiekviena idedam plius minus tiek kiek suvalgo vaikas, tai nesiruosiu jau pati papietavus suvalgyt kas vaiko leksteje liko, jei vaikas pavalgo ankscsiau, o as dar ruosiuos dasidet tai kartais mielai ir vaiko lekstej likusius pora saukstu susidedau sau, nebent ten belike ka ir as pati nelabai megstu-svogunas, riebesnes mesos gabaliukas arba jau visai atvese ax.gif nezinau, bet susidaro ispudis, jog vaikam pilnus bliudus pakisam, juk kiek ten toj lekstej lieka, bulves gabaliukas, sriubos pora saukstu, keli zirniukai ir viskas, nei del tiek per diena art, nei del to jaust pareiga jei esi soti suvalgyt, nei vaikui kai tik tiek beliko isiulyt nesiruosiu, juk ne puspilnes lekstes mamos ismeta lauk 4u.gif po vaiko ligos, dantuku dygimo tai ir po tiek ismesdavau kol vaiko ritmo nezinojau, kol susidurus nebuvau 4u.gif
gluosnis
QUOTE(Raideles @ 2010 08 18, 17:48)
Manau, iš to vertimo suvalgyti iki galo nutinka kaip AušraiR, nebesupranti kiek tau gali reikėti maisto. Ir kaip Horo minėjo, ištampomas skrandis, kyla sveikatos problemų. Man atrodo, kad vaiko sveikata yra svarbesnė, nei ištuštinta lėkštė, o vaiko sugebėjimas atpažinti sotumo jausmą svarbesnis, nei likęs duonos kąsnis.
*

Nezinau is kur islindo mintis, kad reikia butinai priversti suvalgyti viska kas padeta rolleyes.gif daznai puolama i krastutinumus... as siulau tiesiog stebeti savo vaikus, matyti juos, ka ir kaip daro, nes mazuose dalykuose galima izvelgti didelius. Viskas yra istaisoma, ismokstama, gyvenimas ilgas. pvz. mano mazoji nesuvalgo visko pati iki galo, o uz val. buna alkana vel. Kai as jai padedu(ar mociute, tevas) suvalgo viska puikiai, buna soti bent 2-3 val. ir as matau, nebijau matyti, kad mano vaikas dar bijo padaryti visa darba (simoboliskas tai vadinu darbu, o ne tiesiogiai) iki galo pats, jai dar reikia kitu pagalbos smile.gif o ta baime t.p. susijusi su kita baime - pamatyti savo darbo rezultatus ir isgirsti kitu ivertinima.
ignasser
QUOTE(gluosnis @ 2010 08 20, 11:33)
Nezinau is kur islindo mintis, kad reikia butinai priversti suvalgyti viska kas padeta  rolleyes.gif  daznai puolama i krastutinumus... as siulau tiesiog stebeti savo vaikus, matyti juos, ka ir kaip daro, nes mazuose dalykuose galima izvelgti didelius. Viskas yra istaisoma, ismokstama, gyvenimas ilgas.  pvz. mano mazoji nesuvalgo visko pati iki galo, o uz val. buna alkana vel. Kai as jai padedu(ar mociute, tevas) suvalgo viska puikiai, buna soti bent 2-3 val. ir as matau, nebijau matyti, kad mano vaikas dar bijo padaryti visa darba (simoboliskas tai vadinu darbu, o ne tiesiogiai) iki galo pats, jai dar reikia kitu pagalbos smile.gif o ta baime t.p. susijusi su kita baime - pamatyti savo darbo rezultatus ir isgirsti kitu ivertinima.
*

Peršasi išvada, kad vaikas girdi per daug kritikos. Jei nors už menką pasiekimą būtų giriamas, siektų užbaigti darbą ir išgisti pagyrimą. Mano nuomone, valgymas čia ne prie ko.
gluosnis
QUOTE(ignasser @ 2010 08 20, 12:43)
Peršasi išvada, kad vaikas girdi per daug kritikos. Jei nors už menką pasiekimą būtų giriamas, siektų užbaigti darbą ir išgisti pagyrimą. Mano nuomone, valgymas čia ne prie ko.
*

o kas sake, kad mano vaikas nepabaigia savo darbu? as tik rasiau, kad nepabaigia savo valgio.
jei valgymas ne prie ko, tai apie ka jus?
DC*
Jeigu mano vaikas suvalgo viska tai tada buna isbadejas,o palieka tai daznai nepabaiges,bet pastebejau,kad turi kazkokia norma ir jis sotus,daugiau neikisi,o mes mamos megstam truputi daugiau ideti. smile.gif Kartais sunku pasakyti nuo ko cia viskas priklauso,gal nuo emociju,juk vaikai irgi buna be nuotaikos,viena diena valgo gerai,o kita ne 4u.gif
sena niekšė
man maistas yra jautri tema. pati vaikystėj buvau varoma valgyt su diržu sad.gif ir dar gaudavau, jei pasakydavau kad "fu, neskanu"
o po kiek lako mano mama prisipažino, kad niekuomet nekentė virtuvės, valgyt daryt jai buvo labai bjaurus reikalas, jinai tai darydavo labai atmestinai.
reiškia aš vaikytėj buvau teisi g.gif nu jinai tikrai prastai gamino ir buvo tikrai neskanu. dry.gif
Raideles
QUOTE(gluosnis @ 2010 08 17, 20:39)
<...>jei vaikas niekada nepabaigia valgio, kiek yra padeta ant lekstes <...>
*

Tai aš suprantu kaip vaiko vertimą suvalgyti viską, kas yra įdėta į vaiko lėkštė smile.gif
AusraR
keliu tema i virsu.
mano vaikai pradejo neiprastai elgtis. Ypac vienas. BUna tarsi jiems uzstringa kazkas. Pradeda isterikuoti. Nerandu rysio kol kas tarp tu ivykiu.....
Paprastai tai nutinka tada kai ko nors negauna. na pvz vakar buvo situacija - dare sysiu ant puoduko, netycia padare i kelnytes, pizamines. Sakau, na truputi suslapo, nusimaukim, uzsidekim kitas. Na ir prasidejo isterija....isterija atrodo taip - rekia, trypia kojom, pradeda vos ne drebeti, pyksta, seiles virsta is burnos ir niekaip neina nuraminti.
Ta gali isaukti bet kas. Tai trunka kuri laika, koki 20-30 min. Niekas tada nebetinka ir nebeitinka, toks jausmas akd viakas persijugia i kitokia samones busena ir nieko nebegirdi.
Klausimas - ar tai normalu ir reikia pralaukti ar vistik kazkas vyksta su tuo mano vaiku ir reiktu susirupinti g.gif
Jei tai normalu - klausimas kaip man elgtis. Nes po pusvalandzio tokio isterikavimo kai niekas jam neitinka as tirkai pasimetu ir buna prarandu kantrybe, aprekiu ta vaika, paskui grauziu save.
O gal cia mes i kokia triju emtu krize judam jau....(2 m 4 men dabar) g.gif
Dinushka
Cia tiesiog normalus mazyliu pykcio priepoliai, kurie "priklauso" augant:)
Gan placiai aprasyta kai elgtis tokiais atvejais Austejos bloge - pasiskaitinekit, ten net keli straipsniai:
http://www.austejosblogas.lt/2010/06/vieni...r-pan-mazyliai/

Musiske dar ti retkarciais i piktumus puola, bet kai pasidomejau - daug lengviau ir paprasciau reaguoti bei islaukti.
Jolirta
QUOTE(Dinushka @ 2010 10 28, 00:37)
Cia tiesiog normalus mazyliu pykcio priepoliai, kurie "priklauso" augant:)
Gan placiai aprasyta kai elgtis tokiais atvejais Austejos bloge - pasiskaitinekit, ten net keli straipsniai:
http://www.austejosblogas.lt/2010/06/vieni...r-pan-mazyliai/

Musiske dar ti retkarciais i piktumus puola, bet kai pasidomejau - daug lengviau ir paprasciau reaguoti bei islaukti.
*

dekui dekui dekui uz nuostabia nuoroda thumbup.gif
saulyte33
Sveikos 4u.gif Tokia įdomi tema, každodėl niekas nebediskutuoja...
Tikriausiai, kol aš ją skaitinėjau lotuliukas.gif visos pasiskaitė ir viską išmoko, kaip tapti tobula mama mirksiukas.gif
Na jei rimtai, tai man didžiausia problema yra mokyti vaiko to, kas ir pačiam nelabai sekasi. schmoll.gif
1. Tvarka. Kai kurie daiktai pas mus namuose visai neturi savo vietos. Pvz., kai kur skubu, visada mėgstu palikti daiktus ne savo vietose. Po to rankioju ir dėlioju... Kažkuria prasme imu pavydėti superpedantėms mirksiukas.gif
Na ir kaip to išmokyti vaiką- kad rūbeliai turi būti pakabinti, ir t.t.
2. Sunku neaprėkti vaiko, kai tu skubi, o jis niekaip negali rytą iš lovos išsiropšti. g.gif
Kaip sekasi jums šiais klausimais?
RamuneM
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 11, 01:43)
Sveikos  4u.gif Tokia įdomi tema, každodėl niekas nebediskutuoja...
Tikriausiai, kol aš ją skaitinėjau lotuliukas.gif  visos pasiskaitė ir viską išmoko, kaip tapti tobula mama mirksiukas.gif
Na jei rimtai, tai man didžiausia problema yra mokyti vaiko to, kas ir pačiam nelabai sekasi. schmoll.gif
1. Tvarka. Kai kurie daiktai pas mus namuose visai neturi savo vietos. Pvz., kai kur skubu, visada mėgstu palikti daiktus ne savo vietose. Po to rankioju ir dėlioju...  Kažkuria prasme imu pavydėti superpedantėms  mirksiukas.gif
2. Sunku neaprėkti vaiko, kai tu skubi, o jis niekaip negali rytą iš lovos išsiropšti. g.gif

1. Puiki proga kartu su vaiku mokytis tvarkos thumbup.gif O jei pati to nesimokysi, tai nereikalauk iš jo to, ko pati neturi tongue.gif Pavyzdžiui, būk nuoširdi ir sakyk: mamytė irgi dar nemoka, mokomės kartu. Jei tu mane pagausi, kad nepadedu į vietą, pasakyk. O kai aš pagausiu tave, tau pasakysiu ax.gif Ir galite piešti/ klijuoti kokioje lentelėje saulytes ar kaip kitaip pasižymėti kiek kuris pagavo vienas kito netvarkos "klaidelių". Viską daryti su nuotaika, šypsena ir jokio barimo ar muštro. Paverskite tai žaidimu.

2. Jei tu skubi ir žinai, kad vaikui reikia daugiau laiko išlipti iš lovos, tai tenka keltis anksčiau, kad nepavėluoti. Na ar gi ir mums viskas taip lengvai viskas sekasi? ax.gif Aš net neskubėdama pridedu papildomai laiko, nes negali su vaikais visko numatyti. Jie tokie pat unikalios asmenybės, kaip ir mes suaugusieji mirksiukas.gif

Ir iš vis, daugeliu atveju ne juos mokyti reikia, o patiems reikia išmokti ax.gif
stripulis
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 11, 00:43)
Sveikos  4u.gif Tokia įdomi tema, každodėl niekas nebediskutuoja...
Tikriausiai, kol aš ją skaitinėjau lotuliukas.gif  visos pasiskaitė ir viską išmoko, kaip tapti tobula mama mirksiukas.gif
1. Tvarka. Kai kurie daiktai pas mus namuose visai neturi savo vietos. Pvz., kai kur skubu, visada mėgstu palikti daiktus ne savo vietose. Po to rankioju ir dėlioju...  Kažkuria prasme imu pavydėti superpedantėms  mirksiukas.gif
*

1. Kodėl vaiko rūbeliai TURI BŪTI pakabinti, o jūsų daiktai gali kurį laiką pagulėti ne savo vietose? Nes jūs norite, kad vaikas įgyvendintų tai, ko nepavyko jums? Galbūt jūsų vaikas irgi kartais paliks rūbelius ne vietoje, o paskui rankios ir dėlios - ar tai labai blogai? Jei labai blogai, iš tiesų mokykitės kartu su juo - yra flylady sistema, padedanti to atsikratyti. O jei nelabai blogai, atsipalaiduokite wink.gif Ramiai mokykite, parodykite, kad gražiau, jei rūbeliai pakabinti ir iškart matosi, kokį galima pasiimti, nei išmėtyti, nerandami, susiglamžę etc...
2. Kam pasidaro geriau nuo to, kad jūs aprėkiate vaiką? Jums? Vaikui? Nepasidaro turbūt niekam, tai kam išvis tai naudoti. O dėl išsiropštimo, kažkur esu skaičiusi, kad niekaip vaikas neišsiropšdavo (nežinau, apie kurį saviškį kalbate), kai keldavo mama, tada buvo padovanotas iškilmingai žadintuvas, drauge su vaiku nustatytas - ir kažkaip "suveikė", pats vaikas iš lovos stryktelėjo... net pasiūlius dar pagulėti. Mažiukui gal reiks kitokio žaidimo - pasiūlyt greit iššokt iš lovos ir rasti kokį siurprizą vonioje - ant puoduko - nežinau kur, jei šneka - siurprizas gali būti koks žaisliukas, papasakojantis pasakėlę ar dainelę padainuojantis, na, galų gale, mamai jau pagal fantaziją galima sugalvoti, kas vaiką pradžiugintų. O kad siurprizam būtų laiko ir nereiktų panikuoti, jog vėluojate, vaiką ir guldykite ir kelkite pusvalandžiu anksčiau nei įprastai... Juk vis viena zys, ar keliamas septintą, ar pusę septynių - o laiko kantriai prikelti turėsite daugiau 4u.gif

Čia ,savaime suprantama, tik apmąstymai.
-Tynka-
Kaip gaila, kad ši tema tokia neaktyvi... sad.gif man darosi vis sunkiau bendrauti čia SM, nes bendraamžių ir pan. temose nelabai yra bendraminčių, kurioms būtų artimos prieraišiosios tėvystės idėjos. Labai norėtųsi turėti temą, kurioje būtų galima tieisog paplepėti (kaip kad minėtuose bendraamžiuose) su mamom, turinčiom tokias pat vertybes ax.gif Kad nesijaustum kaip vienišas karys... unsure.gif
ragnez
sveika, bendramiciuose yra tokia tema ji dabar apmirus, bet manau, verta prikelti smile.gif
-Tynka-
QUOTE(ragnez @ 2011 04 01, 04:49)
sveika, bendramiciuose yra tokia tema ji dabar apmirus, bet manau, verta prikelti smile.gif
*

Oooo, kaip faina, reikia būtinai gaivinti bigsmile.gif Aš irgi ieškojau bendraminčiuose, bet matyt buvo taip toli, kad nebeprisikasiau ax.gif
pamparam:)
per Žinių Radiją laida apie prieraišiąją tėvystę, šnd 19 arba ryt 16 val.
agluce
Su manuoju motinystės instinktu ir vidiniu balsu taip pat darniai suskambėjusi tema. Ačiū už įvairius jausmus ją skaitant, už mamų dėmesį ir laiką- buvo gera pasijusti artimai kažkam nepažįstamam interneto platybėse. Ir dar net ne vienam ( mamos Aušra, Ragnez- jums ypatinga pagarba ir padėka). Būtinai čia dar užsuksiu, o kol kas tiesiog noriu pasidalinti dar vienos mamos mintimis, šia tema:
http://vaikopasaulis.blogspot.com/2010/04/...ikams-taip.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.