Blynukai smaguriams
2 kiaušiniai 0,5 l pieno 3 šaukštai cukraus miltų 0,5 šaukštelio kepimo miltelių 1 šaukštelis cinamono 3 bananai aliejaus kepimui Papuošimui: 3-4 bananai 200 g grietinėlės
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame grietinės tirštumo tešlą. Sudedame griežinėliais supjaustytus tešlai skirtus bananus. Blynus kepame gausiai aliejaus pripiltoje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Patiekiame su plakta grietinėle ir bananų griežinėliais
SkonioMenas
2009 08 03, 13:10
Amerikietiški rytiniai blyneliai
Ingredientai
250ml riebaus pieno 2 kiaušiniai 75g sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 stalo šaukštas smulkaus cukraus 250g miltų Šiek tiek šviežių apelsinų sulčių Keli lašai vanilinės esencijos
1. Pirmiausiai suplakite pieną su kiaušiniais, sviestu, apelsinų sultimis bei vaniline esencija. 2. Tada įdėkite į suplaktą masę kepimo miltelius, pusę miltų ir gerai sumaišykite. 3. Įberkite likusius pusę miltų ir vėl gerai išmaišykite 4. Ištepkite keptuvę trupučiu sviesto ir įkaitinkite iki vidutinės temperatūros 5. Pilkite tešlą į keptuvę, formuodami blynelius (1 blynelis= 2 stalo šaukštai tešlos) 6. Apkepinkite maždaug 40 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Patiekite su klevų sirupu ir šviežiomis mėlynėmis.
Kurmiukė
2010 02 16, 10:46
Pirmoji temahttp://www.supermama.lt/forumas/index.php?...1041&st=444Populiarūs praeitos temos receptai: MAMICY Amerikietiški blynai1 ir 1/4 stiklines miltų 1 kiaušinis 1 ir 1/4 stiklines kefyro arba raugintų pasukų 1/4 stiklinės cukraus 1 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. sodos 1/4 stiklines aliejaus druskos Pgl receptą sumaišom visus skystus produktus tarpusavyje, visus sausus produktus tarpusavyje. veliau skystų ir neskystų produktų mišinius tarpusavyje... (nors as tiesiog viska į vieną bliudą supilu ir sumaišau). ir kepam keptuveje be aliejaus... kad būtų tikri amerikoniski reiktų juos kepti didelius, bet mano mergiotem patogiau maziukai... KURMIUKĖS Mieliniai blynaiTešlai užmaišyt- 10 min. Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min. Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min. Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo. MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM 1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (7 g. pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišoma. Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė. Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu Tešlą pastatyti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi , ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!). Labai svarbus niuansas šio recepto- kad tešla užmaišoma su ŠILTU pieno, cukraus ir mielių mišiniu, kas labai pagreitina kilimo procesą. Ir jau jokiu būdu nepamiškite įpilti į tešlą aliejaus!!!! Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
aguonele
2010 02 16, 11:23
Vaisinu ir as sios dienos proga blynais su varske
Mergaites uzbegau labai svarbiu klausimuku Zinot mazas pokis mieliu, kiek jo deti i blynu tesla??? oiii laukiu atsakymo aciu aciu
miegutis
2010 02 16, 12:50
QUOTE(uogute @ 2010 02 16, 14:42) Mergaites uzbegau labai svarbiu klausimuku Zinot mazas pokis mieliu, kiek jo deti i blynu tesla??? oiii laukiu atsakymo aciu aciu nežinau ar padėsiu ,bet pagal mano turimą receptą .20gr jei šlapios .7 gr jei sausos
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 13, 11:49) Šiandien pusryčiams prikepiau mielinių blynų MIELINIAI BLYNAI3 stiklinės miltų 2 stiklinės pieno 2 kiaušiniai 20 g mielių (7 g sausų mielių) 5 šaukštai cukraus 1 žiupsnis druskos 8 šaukštai lydyto sviesto Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti. Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą. Uždengti ir leisti pakilti 1 2 valandas (aš mielinę tešlą kildinu orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinu iki 50C ir išjungiu, tai pakyla gerokai greičiau). Labai skanūs blynai
Koruklu
2010 02 16, 14:06
As mielinius blynus darau pagal si recepta:  5 gr sausu mieliu 2 stilines miltu ( stikline - 220ml) 1 stikline pieno ziupsnelis druskos 2 v.s. cukraus 80 gr sokolado gabaliuku 1 kiausinis 1 v.s. sviesto aliejaus kepimui jogurto arba uogienes Mieles istirpinti 5 saukstuose vandens su ziupsneliu druskos ir cukraus. Palaukti kol prades burbuliuoti. Miltus sumaisyti su mielem, istirpintu sviestu, kiausiniu ir pienu. Viska gerai ismaisyti, kol neliks jokiu gumuliuku. Tada sudeti sokolado gabaliukus. Kepti ikaitintoje keptuveje su siek tiek aliejaus. Iskepus pateikti su jogurtu ar uogiene. Skanaus!!! Zinoma sokolada galima pakeisti, uogom, obuoliais, razinom, bananais arba nieko nedeti. I receptai su nuotraukom idejau recepta su obuoliais ir cinamonu.
Kurmiukė
2010 02 16, 14:24
Mano šių metų mieliniai blynai ( be nieko ir su razinomis, pagal auksčiau mano aprašytą receptą). Skanaus
*tiute*
2010 02 16, 14:24
Sandeliuko mieliniai blynai 1 puodelis pieno 10g šviežių mielių arba 1 1/2 a.š. sausų 3 v.š. cukraus (arba pagal skonį) 1/2 a.š. druskos 1 1/2 puodelio ir dar 2 v.š. miltų (arba tiek miltų, koks jum patinka tešlos tirštumas) 1 kiaušinis Man patinka tiršta tešla - stori blynai ir šiek tiek salstelėję. Pašildau pieną, ištirpinu cukrų, druską, mieles. Neįkaitinkite pieno, pakanka, kad būtų šiltas, kitaip žus mielės. Įmaišau miltus, kiaušinį. Palieku šiltai kilti. Iš šio kiekio tešlai iškilus dvigubai gaunu dvi keptuves blynų. Sočių užgavėnių!
Kurmiukė
2010 02 16, 14:31
Mano šių metų mieliniai blynai ( be nieko ir su razinomis, pagal auksčiau mano aprašytą receptą). Skanaus
astisius
2010 02 16, 14:58
Kurmiuke, būk gera, sumažink nuotrauką....
Iškepiau šiandien pusryčiams ir tokie skanūs ir tokie minkštučiai, purūs, tokie mmmmmm, kad dalinuosi Taigi, skaniausi blynai pasaulio miltai du kiaušai pienas jogurtas fruktozė arba cukrus 1. Trynius su fruktoze arba cukrumi išsukame iki baltumo. 2. Baltymą išplakame iki standžių putų(kad apvertus dubeny neiškristų). 3. Į trynį dedame maždaug septynis kaupinus šaukštus miltų, supilame indelį natūralaus jogurto ir pieno tiek, kad tešla būtų kondensuoto pieno tirštumo. Viską gerai išmaišom. 4. Sudedam baltymą ir atsargiai, kad nesusproginėtų oro burbuliukai, išmaišom. 5. Kepti tokius gero sprindžio skersmens. Man skaniausi su ikra ir sviestuku, bet galima su bet kuo. Skanaus
QUOTE(Kurmiukė @ 2010 02 16, 14:31) Mano šių metų mieliniai blynai ( be nieko ir su razinomis, pagal auksčiau mano aprašytą receptą). O as po vakaryksciu kupetu blynu, siandien ta desryte griebciau sorry uz
radau namie kazkokiu senstelejusiu razinu ir dziovintu braskiu - nu kaip ismesi - gaila, sumeciau i blynu minkle - kas gausis nenutuokiu
Laba diena. Gal kuri žinot avižinių dribsnių blynų receptą? Jau radau  Dalinuosi su Jumis : AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNAI 1stiklinė avižinių dribsnių, 1 stiklinė verdančio vandens, 1 kiaušinis, 0,5 valg.šaukšto ''Vegetos'' prieskonių, 1 nedidelis svogūnas. Dribsnius užpilti verdančiu vandeniu,palaikyti kol išbrinks (kai atauš), dėti kiaušinį, prieskonius''Vegetą'' , smulkiai pjaustytą svogūną.Viską gerai išmaišyti.Kepti aliejuje. Radau dar viena. Aviziniu dribsniu blynai. Reikalingi produktai 2 stiklines aviziniu dribsniu, 2 saukstai manu kruopu, 2 stiklines pieno, 1 kubelis vistienos sultinio, 2 kiausiniai. Gamybos procesas Aviz. dribsnius, manu kruopas ir sultinio kubeli uzpilti karstu pienu, gerai ismaisyti ir palikti 1-2 val. isbrinkti(galima ir per nakt).I mase imusti kiausinius ir ismaisius kepti nedidelius blynelius.Tinka valgyti su grietines-sviesto, pomidoru ar net grybu padazu.
aguonele
2010 03 04, 10:31
[quote=aguonele,2010 03 04, 11:31] Jogurtiniai blynai Aguonele  -labai jau apetitą žadinantys blynai. Teks išbandyti tokie,jau neeiliniai Čia ,Tau  -užkiekvieną skanų blyna
aguonele
2010 03 04, 12:36
QUOTE(regna @ 2010 03 04, 10:40) Aguonele  -labai jau apetitą žadinantys blynai. Teks išbandyti tokie,jau neeiliniai Čia ,Tau  -užkiekvieną skanų blyna  aciu  ir skanaus isbandant
vis blynai blynai, o gal kas parašytų su kuo blynus dažote - išskyrus uogienę grietinę ir cukrų - gal kas darote kokį nerealiai skanų padažiuką? pasidalinkite receptuku ir su mumis
Karusia
2010 04 28, 11:31
NESALDŪS BLYNAI Radau įdomų receptą verčiu iš rusų kalbos: Skonis kaip pyragėlių su svogūnais, tik mažiau terlionės. Bet kokie žalumynai, 2 virti kiaušiniai 2 šaukštai grietinės žiupsnelis sodos, 1 žalias kiaušinis sotumui - virtos mėsos gabaliukų, virtos dešros - pagal skonį (nebūtina) truputį cukraus ir miltų iki tirštesnės blyninės tešlos konsistencijos  Virtus kiaušinius ir žalumynus smulkiai sukapoti, supilti likusius produktus ir išplakti, kepti kaip blynus.
Deimantukė:)~
2010 04 29, 08:48
Aš gaminau tokį kaimišką patiekalą, gal jau žinosit, bet vis tiek parašysiu : Iškepiau paprastų bulvinių blynų (galima ir lietinių blynų). Tada keptuvėj pakepiau šoninę su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, o ant viršaus užleidau 3-4 kiaušinius. Kiaušiniai turėtų neperkepti, kad trynys būtų skystas, nes kai valgai jis išbėga, galima padažyti į jį. Į lėkštę reik dėt pirma blynus ant dugno, po to ant viršaus visa kita- šoninę su svogūnais ir kiaušiniu ir viską kartu valgyti. Skanaus
Ale}{andR@
2010 05 24, 14:09
 ~+2010 04 29, 08:48--> QUOTE(Deimantukė  ~ @ 2010 04 29, 08:48) Aš gaminau tokį kaimišką patiekalą, gal jau žinosit, bet vis tiek parašysiu : Iškepiau paprastų bulvinių blynų (galima ir lietinių blynų). Tada keptuvėj pakepiau šoninę su prieskoniais ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, o ant viršaus užleidau 3-4 kiaušinius. Kiaušiniai turėtų neperkepti, kad trynys būtų skystas, nes kai valgai jis išbėga, galima padažyti į jį. Į lėkštę reik dėt pirma blynus ant dugno, po to ant viršaus visa kita- šoninę su svogūnais ir kiaušiniu ir viską kartu valgyti. Skanaus  Mano anyta lietinius blynus visada taip paduoda, skanu  bet man perriebu
vaiduter
2010 05 24, 14:38
sveikos  musu seimynos megiami blynai: tesla kaip paprastu blynu(pienas, kiausinis/-iai, cukraus, truputis druskos, ir miltai), ir reikes varskes surio. I tesla sumetame supjaustytas surio "riekeles", jei per ilgos gaunasi perpus perjauti, ir po gabaleli kabinant varskes suri kartu su tesla dedame i keptuve, kepam is abieju pusiu aisku  zinokit tikrai paprasti ir skanus gaunasi blynai. Skaniausia valgyt su svieziom trintom braskem
*Laurushka*
2010 05 27, 18:49
QUOTE(Karusia @ 2010 04 28, 12:31) NESALDŪS BLYNAI vien i nuotraukyte paziurejus jau seiles kauptis pradeda  uzsimaniau blynu
Sangre_azul
2010 05 31, 18:00
Merginos, o kaip padaryti, kad blynai neprisigertų aliejaus??? Būtų skanus patiekalas, bet abu nemėgstam, kad jie prigeria aliejaus ir tokie riebūs gaunasi (mes apskritai riebalų vartojam labai mažai), o blynus kepant be riebalų, jie visvien truputį apdega... Ar įmanoma šią problemą kaip nors išspręsti? Beje, kaip kepant lietinius blynus padaryti, kad jų kraštai nepasidarytų traškūs? Anytai gaunasi visi blynai minkštučiai, o aš, atrodo, darau taip, kaip ji, na ir visvien kraštai toki traškūs pasidaro. Nesuprantu, kame reikalas
vivaflame
2010 06 01, 21:51
kepkite amerikietiskus blynelius ir jie bus sausi ir neapdege http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=16223161as pabandziau, ir mums labai patiko
IngridaHA
2010 06 01, 23:42
As eksperimentuodama atradau labai neblogus blynus: Darau iprasta tesla( miltai,pienas,kiausinis,druka) ir i ja pripjaustau plonom riekelem obuoliuku,idedu truputi cinamono ir vanilinio cukraus. Reikia kepti ant letesnes ugnies,nes obuoliukai turi truputi paminksteti.As dar ir dangti ant keptuves uzrioglinu.  Tada greiciau suminksteja uoboliai. Valgiau apsilaizydama.
vivaflame
2010 06 08, 14:54
QUOTE(Sangre_azul @ 2010 05 31, 18:00) Beje, kaip kepant lietinius blynus padaryti, kad jų kraštai nepasidarytų traškūs? Anytai gaunasi visi blynai minkštučiai, o aš, atrodo, darau taip, kaip ji, na ir visvien kraštai toki traškūs pasidaro. Nesuprantu, kame reikalas  tesla kai buna labai skysta tai gaunas traskus krasteliai, o kai idedi daugiau miltu, tesla tampa tirstesne, ir krasteliai sitaip nesutraska  p.s. vaikam tai skaniausia kai traskus buna
corolla
2010 06 09, 14:28
radau sian toki recepta Aliejus:(kepimui) Kiaušiniai:3 vnt. Miltai:300 g. Pienas:1 stiklinė Grietinė:1 šaukštas Alus:0,5 l Du kiaušinių trynius ištrinkite su grietine. Įberkite cukraus ir druskos. Įpilkite stiklinę alaus ir viską išplakite. Berkite miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, supilkite likusį alų. Išplaktus 2 kiaušinių baltymus taip pat krėskite į tešlą, viską dar kartą išmaišykite. Šaukštu pilkite blynelių tešlą į karštą lašiniais suteptą keptuvę, stenkitės, kad blynelis būtų kuo plonesnis. Apkepkite iš vienos pusės. Apkepusią pusę gardinkite įdaru: mėsos, paštetu, džemu, varške ir t.t. Blyną suvyniokite į vamzdelį, pamirkykite likusio kiaušinio ir pieno mišinyje, apiberkite džiūvesėliais ir apkepkite. Blynelius galima paruošti iš anksto ir vėliau prieš tiekiant pašildyti orkaitėje. Gal po isgertuviu gerai tokie blynai eitu su buteliuku kokio ekstros viduj?
Sangre_azul
2010 06 09, 15:31
QUOTE(vivaflame @ 2010 06 08, 15:54) tesla kai buna labai skysta tai gaunas traskus krasteliai, o kai idedi daugiau miltu, tesla tampa tirstesne, ir krasteliai sitaip nesutraska   Reikės pamėgint daugiau miltų įdėti. Man skaniau, kai netraškūs. Be to, įdėjus įdarą į traškius, lankstant jie lūžta
m@muk@s
2010 06 12, 22:16
Mūsų mėgstami blynai: miltai, pienas, bananas ir/arba obuolys, kiaušinis, druska, šiek tiek sodos arba kepimo miltelių. Viską sumaišau (negaliu pasakyt tikslių kiekių, nes viską darau "iš akies"  ), sudedu tarkuotą burokine tarka (arba pjaustytą) bananą ir/arba tarkuotą abuolį ir kepu aliejuje. Valgom su grietine. Skanaus  P.S. Skanu vien su obuoliu ar bananu, skanu ir su abiem kartu
medlink
2010 06 13, 09:02
QUOTE(m@muk@s @ 2010 06 13, 00:16) Viską sumaišau (negaliu pasakyt tikslių kiekių, nes viską darau "iš akies"  ), sudedu tarkuotą burokine tarka (arba pjaustytą) bananą ir/arba tarkuotą abuolį ir kepu aliejuje. Valgom su grietine. Skanaus  Labai dažnai, kiekviena savaitgalį, o būna ir dažniau panašūs bananiniai blynukai  (MB su obuoliais nevaldo). Mano proporcijos: du didesni bananai sutrinti šaukštas cukraus žiupsnelis druskos kaupinas šaukštelis kepimo miltelių vienas kiaušinis stiklinė miltų stiklinė pieno į tešlą įpilu 3-4 šaukštus aliejau ir kepu sausoje keptuvėje Skanaus
luckyme
2010 07 02, 09:00
mazai cia ziuriu bulviniu blynu megeju  bet jei jau uzsukau pasidalinsiu receptu,vyras nemegsta bulvinuku,bet mano situos apsilaizydamas valgo tarkuota bulve,tarkuotas svogunas,kiausinis,keli saukstai manu kruopu,keli saukstai krakmolo,druska,universalus prieskoniai,ir miltu iberiu sauksta du,priklauso nuo teslos kiekio ir skystumo,jei labai skysta ir daugiau,proporciju tiksliu nerasau nes visad darau tiesiog taip belenkaip
QUOTE(Sangre_azul @ 2010 05 31, 18:00) Merginos, o kaip padaryti, kad blynai neprisigertų aliejaus??? Būtų skanus patiekalas, bet abu nemėgstam, kad jie prigeria aliejaus ir tokie riebūs gaunasi (mes apskritai riebalų vartojam labai mažai), o blynus kepant be riebalų, jie visvien truputį apdega... Ar įmanoma šią problemą kaip nors išspręsti? Beje, kaip kepant lietinius blynus padaryti, kad jų kraštai nepasidarytų traškūs? Anytai gaunasi visi blynai minkštučiai, o aš, atrodo, darau taip, kaip ji, na ir visvien kraštai toki traškūs pasidaro. Nesuprantu, kame reikalas  Niekada nekepu blynu su pasukom, kefyru ir pan, nes tada tikrai gaunasi riebalais permirke. O siaip iskepus galima ant popieriniu ranksluociu deti, irgi sugers riebalu pertekliu. O del lietiniu blynu, tai jei iskepusi susluoksniuosi juos viena ant kito, tai ir krastai minkstuciai bus, ir vyniosis kuo puikiausiai. Jei jau rasau, tai idesiu ir musu su MB mylimiausiu blynu recepta. Esu isbandziusi ju begale, bet sie mums patys paciausi  Iseina purus ir tirpstantys burnoje. 225g miltu, 3 kiausiniai, 1 pakelis vanilinio padazo milteliu (ju neturint galima deti ir milteliu pudingui ruosti - net eksperimentuoti su ivairiais skoniais), 0,5 saukstelio kepimo milteliu, cukraus pagal skoni, ziupsnelis druskos, pieno is akies (recepte buvo nurodyta daugiau, as pilu tiek, kad tesla butu gana tirsta - kaip riebesnes grietines). Miltus sumaisyti su kepimo ir vanilinio padazo milteliais. Kiausiniu trynius isplakti su cukrumi, baltymus - su druska. I isplaktus trynius pakaitomis pilti piena ir berti miltu misini. Pabaigoje imaisyti isplaktus baltymus. Skanaus Gal atrodo, kad nemazai darbo, bet gamyba vyksta gana greitai - MB megstamiausi sekmadieniniai pusryciai. Valgom su braskiu uogiene, kuria MB maiso su grietine, as - su jogurtu.
QUOTE(m@muk@s @ 2010 06 12, 23:16) Mūsų mėgstami blynai: miltai, pienas, bananas ir/arba obuolys, kiaušinis, druska, šiek tiek sodos arba kepimo miltelių....... P.S. Skanu vien su obuoliu ar bananu, skanu ir su abiem kartu  Lygiai tokius pačius blynelius ir mes labai mėgstam, bet skaniausia mums tai su CUKINIJA. Į paruoštą blynelių masę pritarkuoju per burokinę tarką cukinijos daaaaaaug. Blyneliai gaunasi minkšti, purūs....
Junciukas
2010 07 20, 08:07
Vienų iš mėgstamiausių mano blynų receptukas. Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.Receptas: Lakštiniams: 3 kiaušiniai (rudais lūkštais); 0,5l pieno; Miltų ~5 šaukštai (dėjau kol tešla pasidarė "nei skysta nei tiršta"); Druskos pagal skonį. Įdarui: Fermentinio sūrio. Kumpio (bet kokio, aš dėjau "Karčiamos karšto rūkymo sprandinę"); Majonezo; Kečupo. Paruošimo būdas: Iškepame lakštinius, juos aptepame majonezu su kečupu, dedame ant jų smulkiai supjaustytą kumpį ir susukame. Susukę dedame į kepimui skirtą indą. Ant viršaus pabarstome sutarkuotą fermentinį sūrį ir šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę  Pakepame ~10 minučių kol išsilydis sūris. Ant viršaus galima papuošti žalumynais. P.s. kartu su kumpiu įdarui galima naudoti svogūnus. Aš jų nenaudojau, nes MB jų nemėgsta  SKANAUS!    P.s. nuotraukos asmeninės.
Dar idesiu taip pat labai musu megstamu uzkeptu lietiniu blyneliu su varskes idaru recepta Reikes: Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto. Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus. Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus. Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu. Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase. Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka  ). Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu. Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji Skanaus
Stai ir pazadetosios nuotraukos: Pries kepima:  O cia jau iskepe:  Beje, idaras iseina skystokas, tad pjauti reiktu astriu peiliu. Galima vietoj 4-iu blyneliu kepti 6 ir dalinti ne i tris dalis, o per puse (taip paprasciau). Beje, recepte nurodoma kepant lietinius blynus patepti keptuve sviestu. Niekada taip nedarau. Vietoje to ipilu i tesla pora saukstu aliejaus - prie keptuves nelimpa, blyneliai buna neriebus, o ir tesla keptuveje paskleisti daug lengviau, ir darbo susitaupo
Gal kuri iš mamyčių turite receptuką Moldaviškų blynų,kuriiuos sudaro
varškė, nemažas kiekis žalių smulkintų krapų,
kiaušiniai, miltai, Aš,juos ten būdama senokai valgiau,bet nežinau,kokios proporčijos.
Būsiu dėkinga.
Juratė59
2010 08 15, 13:03
Talerių blynai Reikės: taleriu, kiaulienos faršo, miltų, 2kiaušinių, druskos, aliejaus kepimui. Paruoškit faršą (pasūdykit jei norit įdėkit prieskonių). Iš miltų, kiaušinių, vandens ir trupučio druskos suplakit skystoką tešlą. Ant talerio uždėkit faršo (jei norit galit padaryti faršą iš virtos mėsos tada būsit įsitikinę, kad tikrai gerai iškeps  ) uždėkit dar vieną talerį ant viršaus pamerkit į tešlą. Įkaitinkit keptuvę su aliejumi ir dėkit paruoštus kepti blynus. Mano šeimai labai patiko na, o jūs pabandykit gal patiks
QUOTE(bavtav @ 2010 07 28, 13:38) Dar idesiu taip pat labai musu megstamu uzkeptu lietiniu blyneliu su varskes idaru recepta Reikes: Blyneliams: 100g miltu, 200ml pieno, 2 kiausiniu, ziupsnelio druskos, 40g cukraus, 40g sviesto. Idarui: 50g dziovintu spanguoliu (galima deti razinas), 50g minksto sviesto, tarkuotos puses apelsino zieveles, 2 kiausiniu, 250g kremines varskes, 50g cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus. Uzkepui: 1 kiausinio, 1/8l (125ml) pieno, 1 sauskto cukraus, puses pakelio vanilinio cukraus. Kiausinius isplakti su pienu, miltais ir druska ir svieste iskepti 4 lietinius blynus. Juos sudeti viena ant kito ir uzdengti, kad neapdziutu. Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Sviesta isplakti su apelsino zievele, sudeti trynius, varske, spanguoles. Baltymus isplakti iki standziu putu, baigiant plakti pamazu suberti cukru ir vanile. Sumaisyti su varskes mase. Orkaite ikaitinti iki 200 laispniu. Blynelius istepti varskes mase, susukti vamzdeliais ir kiekviena ju perpjauti i tris dalis. Tada sudeti i riebalais patepta keturkampe kepimo forma (deti pjautine dalimi i virsu taip, kad jie truputi "uzliptu" vienas ant kito, nezinau, ar aiskiai parasiau, rytoj kaip tik ruosiuosi juos kepti, tai idesiu ir nuotrauka  ). Kiausini isplakti su cukrumi ir pienu ir uzpilti ant blyneliu. Kepti 25 - 30 minuciu. Blyneliai iseina labai skanus su puriu idaru. Spanguoles pries tai galima pamirkyti pvz. apelsinu likeryje, o razinas - tradiciskai rome ar kur sugalvoji Skanaus  Gal ir nieko, bet paskaiciavus taip kiek cia kiausiniu reikia, tai  . Lietiniams blynams iseina 5 kiausiniai  . Visai nebloga pyraga jau is tiek iseitu iskepti
auroryte
2010 08 25, 23:28
Laba. Gal klausima ir ne visai i tema, bet vis delto. Turiu sena ant dujines dedama cirvine keptuve. Buvo vidus labai jau apjuodes, prideges, nusprendziau pasveisti  Na issveiciau,, bet dabar  Nebegaliu kepti, siaubingai prigula blynai, nu nieko nepadarau, viska nugrandyti teko. Ka daryti? gal zinote koki patarima, aliejumi , taukais ir t.t. jau tepiau. Negi teks ismesti?
Patys mylimiausi blyneliai su varske
VANDA-panda
2010 09 21, 13:12
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 10:07) Vienų iš mėgstamiausių mano blynų receptukas. Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.Isbandziau, labai skanu  . Vyras prase net kita diena, kad pagaminciau si patiekala. As dejau dar i vidu svoguna, vyras sau dar aitrios paprikos isidejo.
*rovena*
2010 09 29, 10:48
QUOTE(auroryte @ 2010 08 26, 00:28) Laba. Gal klausima ir ne visai i tema, bet vis delto. Turiu sena ant dujines dedama cirvine keptuve. Buvo vidus labai jau apjuodes, prideges, nusprendziau pasveisti  Na issveiciau,, bet dabar  Nebegaliu kepti, siaubingai prigula blynai, nu nieko nepadarau, viska nugrandyti teko. Ka daryti? gal zinote koki patarima, aliejumi , taukais ir t.t. jau tepiau. Negi teks ismesti?  Sveiki,o nebandėte jos švarios ir tuščios gerai iškaitinti,paprastai keptuvei tai padeda.Paskui kepant tokioje keptuvėje aš abi puses patepu rukytais lašinukais.Nebent būsit nutrynus kokį apsauginį sluoksnį
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 09:07) Vienų iš mėgstamiausių mano blynų receptukas.
Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.
Tikrai laaabai skanus, katik pavalgiau! Aciu uz receptuka
linute&D
2010 09 29, 20:15
Gal galit Zemaiciu blynu receptuka imesti. Gal kas darote? Dekui
QUOTE(linute&D @ 2010 09 29, 21:15) Gal galit Zemaiciu blynu receptuka imesti. Gal kas darote? Dekui  Receptuku yra temuteje "Blynai is bulviu"
mamakarolina
2010 12 22, 09:53
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 09:07) Vienų iš mėgstamiausių mano blynų receptukas. Lakštiniai su sūriu ir kumpiu.Receptas: Lakštiniams: 3 kiaušiniai (rudais lūkštais); 0,5l pieno; Miltų ~5 šaukštai (dėjau kol tešla pasidarė "nei skysta nei tiršta"); Druskos pagal skonį. Įdarui: Fermentinio sūrio. Kumpio (bet kokio, aš dėjau "Karčiamos karšto rūkymo sprandinę"); Majonezo; Kečupo. Paruošimo būdas: Iškepame lakštinius, juos aptepame majonezu su kečupu, dedame ant jų smulkiai supjaustytą kumpį ir susukame. Susukę dedame į kepimui skirtą indą. Ant viršaus pabarstome sutarkuotą fermentinį sūrį ir šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę  Pakepame ~10 minučių kol išsilydis sūris. Ant viršaus galima papuošti žalumynais. P.s. kartu su kumpiu įdarui galima naudoti svogūnus. Aš jų nenaudojau, nes MB jų nemėgsta  SKANAUS!    P.s. nuotraukos asmeninės. isbandziau  nu tikrai labai geras receptukas blynu
|
|