Gal atsiųstumėte kokių lengvų receptų, nereikalaujančių daug laiko ir pastangų ? Kaip priversti save pamėgti gaminti valgyti ?
Patikinu, kad aukščiau išdėstyti faktai yra tikri ir aš tikrai neperdedu. Help!
Noriu prisipažinti, kad labai nemėgstu gaminti valgyti. Kadangi sėdžiu su antru vaiku namuose, o vyras dirba, esu priversta ką nors pagaminti, kad šeima iš bado nemirtų, bet tik tiek. Ir jei gaminu, tai racionas pas mane siauras: keletas sriubų, kotletai, plovas, varškės pakepas, karbonadai. Pyragų, tortų, sausainių visai nekepu, vištos taip pat. Mišraines darau tik per dideles šventes ( daugiausia nusiperku paamintas ). Jei ir gaminu ką, tai stengiuosi apsisukti kuo greičiau, praleisti prie valgio darymo daugiau nei pusvalandį man tikra kančia, fantazijos neužtenka pagaminti ką nors naujo. Dėl to sulaukiu vyro priekaištų, išlaidos maistui dėl pusfabrikačių pirkimo ganėtinai didelės, ką man patartumėte ?
Gal atsiųstumėte kokių lengvų receptų, nereikalaujančių daug laiko ir pastangų ? Kaip priversti save pamėgti gaminti valgyti ? Patikinu, kad aukščiau išdėstyti faktai yra tikri ir aš tikrai neperdedu. Help!
Manai, kad kitoms prie puodu orgazmas atsiranda? Bent jau man tai tikrai ne. Gal vyras kiek kaltas, kad priekaistauja, tai ir numusa nora. Vienas pazistamas yra pasakes - jei zmonos virtos bulves prisvilo, tai nuo to jos tik saldesnes tapo (cia is kazkokios knygos, bet man istrigo).Bet jei retsykiais pagiria, tai ir noras eksperimentuoti atsiranda.Kiek suprantu, Tavo vaikiukas mazas.Bet gal vyras vistiek galetu isleisti i kokius kulinarinius kursus.Su kitom moteriskem prasiblaskytum, juoda rutina praspalvintum, nauju ideju pasisemtum, o ir noras virti atsirastu.As tokius kursus kai lankiusi, is patyrimo kalbu.Ir is patyrimo sakau zinanti, kaip skaudu buna, kai plusi stengiesi ka pagaminti ir isgirsti pfui...(cia mano sunaitelis taip uzfundija laiks nuo laiko, bet dabar jam sunkus amzius, atleisti tenka).
Aš tai patarčiau pasiskaitinėti "Kulinarines įdėjas", beveik kiekvienoje temoje yra ir gan sudėtingų patiekalų, užimančių nemažai laiko, bet yra ir visai paprastų, kuriuos manau tikrai pritaikytum savo virtuvėje...
Aš irgi seniau žiauriai nemėgdavau sukiotis prie puodų, ne tai kad nemėgdavau bet šitas užsiėmimas mane tiesiog erzindavo. pati sau ant sumuštinių net sviesto netepdavau, ne todėl kad tingėdavau, o todėl kad manydavau kad tai bereikalingas darbas ir užima l. daug laiko
net nežinau kada persilaužiau, gal kaip ištekėjau. neliko kur dėtis, iš pradžių valgėm pusfabrikačius, nuo kurių jau pačiai bloga darėsi: pica, žemaičių blynai, koldūnai, dar kokie lietiniai, bulvių kukuliai ir vėl pica, žem. blynai... Didžiausia šventė mano ir mano vyro skrandžiams būdavo kai pietums pasikviesdavo mama. Nu bet kažkaip galvodavau kad nemisim gi visą laiką pusfabrikačiais. Nu ką, kažkaip pradėjau nuo mano manymu lengviausių patiekalų - kepsnių (pamuši mėsytę, palaikai su prieskoniais ir kepi), paskui kažkaip užsimanydavau sudėtingesnių ir kažkaip įsisukau į šitą kulinarinę rutiną. Ypač pamėgau sėdėt virtuvėj kai išėjau į dekretines. Tada ir laiko daugiau terliotis yr ir dar SM atradau Kulinarinį skyrelį, kuriame aibės skanių patiekalų. Galiu teigti, kad nebloga šeimininke patapau naudodamasi šio skyrelio receptais ir patarimais. O vyrui savo nelebai kada įtinku. Padarau ką nors naujo, tai pyksta kad jam atitenka ekspermentinio triušio rolė. Tada pasiūlau šaldytų koldūnų arba žem. blynų, tai burbėdamas sutinka suvalgyti ką padariau. Prieš kelias dienas nustebau, kai pasiūlė krykštynas švęsti ne kokioje kavinėje o namie, gi sako vistiek skaniai padarysi ir pigiau išeis. Beje man patinka daryti tik užkandžius ir antrus patiekalus. Tortų ir visokių sausainių nekepu. gal ateis tokia diena, kai kokį pyragą iškepsiu
Ir aš nemėgstu, nu bet kur dingsi. Gerai, dar kad diedas neburba, - kas paduota, tas gerai. Bet už tai vaikai su kaprizais, vienas nori to, kitas ano. Net pyragus būnu priversta kepti. Dėkui SM Kulinariniam skyreliui, radau daug gerų receptų.
Na ir temelę uzvedėt -
Tai va, išliejau ir aš nuoskaudą, tik kad visai nepalengvėjo
Palietėt skaudžią temą
Aciu visoms uz pasidalinima savo patirtimi ir patarimais. Tikrai geras patarimas paskaitineti si kulinarini foruma, galbut sedevru virtuveje nedarysiu, bet nors normaliai valgyti padarysiu.
Siandien kaip tik masciau, kad as net kugelio neikad nekepus Na, mano vyras paburba del to, kad kartais nieko po darbo pagaminto nerades turi imti pats kazka gamintis. Jei daugiau pasistengciau, manau, nemurmetu. Tiesiog reikia keisti savo poziuri i valgio gaminima, nes man kartais atrodo, kad tusciai svaistau laika prie puodu... QUOTE(argiedre @ 2005 11 23, 23:25) kazkaip noras atsirado pabandyti, taip skaniai viskas buvo aprasoma... Taiva būtent kad čia taip skaniai viskas aprašoma, kad net seilė varva.
aš buvau tokia beviltiška, kad net makaronų išvirt nemokėjau be instrukcijos, užtat dabar gaminu nuostabiai, net pyragus kepu. ir visko išmokau čia.
Sveikos, aš kol neištekėjau, į virtuvę nueidavau kad išsivirti kavos, pasidaryti sumuštinį ar atsidaryti salotų indelį (pirktą IKI)
mano situacija kiek kitokia Taigi nereikia nukabinti nosies ir tereikia pabandyti pradėti nuo kažko elementaraus ir greit pagaminamo. O išgirdus pagyrimo žodžius, manau atsiras ir šioks toks noras gaminti. Juk kulinarais niekas negimsta. Sėkmės.
Netekėjusi mėgau virti ir kepti, bet užkniso vaikai- išnagrinėja lėkštėje bet ką ir paskelbia nevalgomu viską, pradedant mėsa, baigiant daržovėmis ir konservuotais žirneliais. Tai dabar gaminu su urzgimu, nes nėra entuziazmo stebėti kaip tavo darbą kasdien peikia, net pusgaminius iš parduotuvės, net gatavus pietus užsakytus kavinėje. Jiem tinka tik MacDonaldso šlykštybės ir Čili pica su koka kola.
QUOTE(Enija @ 2005 11 25, 10:13) Netekėjusi mėgau virti ir kepti, bet užkniso vaikai- išnagrinėja lėkštėje bet ką ir paskelbia nevalgomu viską, pradedant mėsa, baigiant daržovėmis ir konservuotais žirneliais. Tai dabar gaminu su urzgimu, nes nėra entuziazmo stebėti kaip tavo darbą kasdien peikia, net pusgaminius iš parduotuvės, net gatavus pietus užsakytus kavinėje. Jiem tinka tik MacDonaldso šlykštybės ir Čili pica su koka kola. o as ir dabar nekenciu gaminti valgyt , tas kadieninis galvojimas, ka vel pagaminti pietums varo is proto, atrodo net su uosviene sutikciau gyventi, kad tik ji gamintu....
Nepasakyčiau, kad nemėgtau gaminti, bet dabar kai laiko nėra: studijos, darbas, tai kartais liekam ir nepavalgę. Labiausiai dėl to zirzia ir priekaištauja mano brangiausiasis. Visą vasarą atostogavau, darbo neradau, tai iš neturėjimo ką veikti valgyt gamindavau
Skausminga tema. Aš negaliu pakęst tos dalies, kur reikia sugalvot, ką gamint. Prieš nėštumo atostogas vyrui žadėjau, kad kai jau sėdėsiu namuose, viskas pasikeis. Deja
Skaudi tema...Pradedu nekest virtuves...Ne todel kad nemegstu virtuves,bet todel kad nesugalvoju ka kiekviena diena daryt valgyt...Aciu Dievui,kad kiekviena diena gaminu tik vakariene...Bet va savaitgali pavargstu vien nuo galvojimo ka valgyt pusryciams pietums ir vakarienei...
nemėgstu gaminti ir būsimam vyrui nepavydžiu...na tikiuosi,kad bus koks kulinaras ir manęs į virtuvę neįleis...na nebent indus suplauti...
O mane veza maisto gaminimas, tik kad vaikai netrukdytu ir butu produktai tai galiu kuistis ir kuistis aplink puodus
aš tai net pavydžiu toms,kurios mėgsta gaminti...ir kad man taip tas noras...nesuprantu kodėl nemėgstu...ir iš kur tas didelis nenoras?
QUOTE(ireba @ 2006 03 02, 18:17) Skaudi tema...Pradedu nekest virtuves...Ne todel kad nemegstu virtuves,bet todel kad nesugalvoju ka kiekviena diena daryt valgyt...Aciu Dievui,kad kiekviena diena gaminu tik vakariene...Bet va savaitgali pavargstu vien nuo galvojimo ka valgyt pusryciams pietums ir vakarienei... kazkada man irgi nepavykdavo niekaip sugalvot, ka gamint valgyt (o daug patiekalu tai net ir nemokejau). Bet radau iseiti - nagi visa, ka moku, surasiau ant popieriaus lapo (mazo lapo, labai mazo
Nuostabi mintis!
QUOTE(ireba @ 2006 03 03, 09:52) Nuostabi mintis! O jei graziai surasysi ant didelio popieriaus lapo, tai nebus geda ir vyrui, kaip restorane, leist issirinkt
Aha! Tipo savaites meniu! Isirink kokia diena ka nori valgyt!
Aplamai tai jau panarsius po Supermamos recepteliu temas radau tokiu neblogu dalykeliu! Pora jau padariau,tai vyras pirstus laizesi!
Man irgi sunkiai sekasi prisiversti gaminti, bet tenka. Aisku buna dienu kai paduodu vakariene koldunus ir neimu visiskai i galva ar patinka mano brangiausiajam ar ne, o jei ka suburba pasakau pasigamink pats jei taip nori gaminti valgyti
Vis dar naudojosi proga, kad galiu patinginiauti ir virtuvėje pabūti ne valgio reikalais. Nors jau prasideda psichologinis spaudimas iš vyriškosios pusės.
Nespjaunu aš į šį "malonuma", blaiviai žvelgiu į ateitį ir manau, kad ateis laikas, juolab, kad savo vaiko tai tikrai alkano ar "ant čipsų" neauginsiu. Manau, kad po truputį reiktų įsivažiuoti ir bent jau atsikratyti depresijos, kuri užplūsta išbuvus prie puodų ilgesnį laiką. Pažangą savyje jau pastebiu, to pasiekiu gamindama greitus patiekalus. Žiūrėsime, kaip bus toliau
Aš irgi seniau siaubingai nemėgau gaminti valgio. Po to kažkaip užėjo noras išmokti išsikepti ką nors saldaus. Iki šiol su sese prisijuokiam, kas mums gavosi iš vieno torto (prie recepto buvo parašyta, kad jis pavyks net tiems, kurie pirmą kartą stovi virtuvėje)
O as labai megstu gaminti. Anksciau vyras net burbedavo, kad as noriu ji nutukinti ir numarinti. Dabar atvirksciai... Gimus zuikytei visai laiko virtuvei neliko. Tik pasvajoju ka galeciau is to ar ano padaryti ir viskas. Sazine baisiai grauzia, vien pusfabrikacius valgom. Visi gaminimai baigiasi vaiko klykimu apsikabinus mano kojas.
Man tai gaminti gal ir patiktu, tik kad mano brangiausiasis visai to nevertina.Padarau kazka naujo,o jis tik pasako: ai visai nieko,bet kad skanu ar kazka tokio.tai delto ir noro gaminti nera
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 04 01, 10:30) Aš irgi seniau siaubingai nemėgau gaminti valgio. Po to kažkaip užėjo noras išmokti išsikepti ką nors saldaus. Iki šiol su sese prisijuokiam, kas mums gavosi iš vieno torto (prie recepto buvo parašyta, kad jis pavyks net tiems, kurie pirmą kartą stovi virtuvėje)
siaip labai megstu gaminti, bet po mamo maziukes gimimo dazniau norisi pamiegoti laisvu metu, one sausainius kepti..
Nuo pat mazens nekenciau maisto gaminimo
Taigi, kas mane isgelbejo: 1. Prieskoniai. Anksciau zinojau tik druska ir pipirus 2. Planas. Kiekviena sekmadienio ryta su kavos puodeliu susiplanuoju, ka gaminsiu visa savaite, kiek kokiu produktu man tam reikes, taip susidarau pirkiniu sarasa ir apsiperku. Tikras issigelbejimas, kai nereikia kasdien galvoti "ka padaryti valgyti" - pasiimi savo sasiuvinuka, pasiziuri, produktai po ranka - pirmyn 3. Pusfabrikaciai. Ne pirktiniai, zinoma. Jeigu jau taip ar taip darau zemaiciu blynus, darau ju daugiau, dali iskepu, dali - i saldikli. Tas pats su kokiais virtinukais, koldunais, kotletais... Uztat buna atveju, kai nera laiko ar noro gaminti, kai uzgriuva nelaukti sveciai, kai sveikata prasta, arba siaip, savaitgalis - pietus gatavi per 15 min 4. SM ir receptu sasiuvinukas
Visoms nemegstancioms gaminti-siulau kepti orkaiteje.Sumetei ir kepa sau...Nei ten stovet,maisyt nei ka.Pvz vista patrint prieskoniais ir grietine (i vidu obuoliu galima).Truputi palaukus sukist i kepimo rankove kartu su bulvem.Mazdaug po valandos lapnoja visa seimyna skanu maista.Vistai patrint ir obuolius sukist-5min,sukist i rankove 2min.
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 09 15, 18:43) Nuo pat mazens nekenciau maisto gaminimo Taigi, kas mane isgelbejo: 1. Prieskoniai. Anksciau zinojau tik druska ir pipirus 2. Planas. Kiekviena sekmadienio ryta su kavos puodeliu susiplanuoju, ka gaminsiu visa savaite, kiek kokiu produktu man tam reikes, taip susidarau pirkiniu sarasa ir apsiperku. Tikras issigelbejimas, kai nereikia kasdien galvoti "ka padaryti valgyti" - pasiimi savo sasiuvinuka, pasiziuri, produktai po ranka - pirmyn 3. Pusfabrikaciai. Ne pirktiniai, zinoma. Jeigu jau taip ar taip darau zemaiciu blynus, darau ju daugiau, dali iskepu, dali - i saldikli. Tas pats su kokiais virtinukais, koldunais, kotletais... Uztat buna atveju, kai nera laiko ar noro gaminti, kai uzgriuva nelaukti sveciai, kai sveikata prasta, arba siaip, savaitgalis - pietus gatavi per 15 min 4. SM ir receptu sasiuvinukas QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 04 01, 09:30) Aptikus šiame forume Sonatinos receptų temą, radau labai fainų ir lengvų receptų. Tai kai grįžtu namo pas šeimą (kažkaip vienai gamintis patiekalą tai man nesinori, aš sau ką nors greito ir paprasto darau tik), ką nors vis pabandau. Ir žiūriu, kad su laiku vis geriau gaunas, o ir pomėgis gaminti po truputį atsiranda Man Sonatina taip pat įkvėpė polėkį gaminti. Dabar be gaiminimo man depresija prasideda QUOTE(ingakyca @ 2007 03 28, 21:47) Man irgi sunkiai sekasi prisiversti gaminti, bet tenka. Aisku buna dienu kai paduodu vakariene koldunus ir neimu visiskai i galva ar patinka mano brangiausiajam ar ne, o jei ka suburba pasakau pasigamink pats jei taip nori gaminti valgyti Atsiimu žodžius
O man labai įdomus temos pavadinimas,ypač,tas klausimas,ką daryti?
|