Avi basutes, nes saltos grindys. Kartais leidziam ir basomis palakstyt
Mūsų bute nėra kiliminės dangos; todėl ryte dažniausiai avi basutes; kai jau eina žaisti ant čiužinio pripučiamo,ar ant lovos užmaunu makasinus.
Ar reikia nusprendžia mama pagal savo vaiką. Aš esu už įvairovę.
mano maze su tapukais po kamari visada
Mums reikia batukų, nes krypsta kojytės, bet ir labai patogu - neslysta kojytės, vailiukas stabiliau stovi
sveiki, mums tuoj 1,2, tyte, kai dar namuose šalta ir pečius nekurtas maunamės šiltas tapkites, kai pasikurenam pečių, maunamės crosus
Musu vaikutis kai metuku buvo, buvom nuvede pas chirurga- ortopeda profilaktiskai, tai sake, kad neseniai pradejusiam vaiksciot vaikuciui labai svarbu net ir kambary aveti batukus ar basutes su kietu uzkulniu- ir tai bene vienintelis tikrai vertas demesio reikalavimas. O visi kiti dalykai, kuriuos bando sveikam vaikui isiulyti, kaip butinus pvz. batu paduko islenkimas, pakietinimas pirstu srity ir pan. yra tik komercines spekuliacijos...islupancios is teveliu daugiau pinigeliu uz vaiku avalyne ir sveikam vaikui isvis nereikalingos...
QUOTE(asta_lapute @ 2010 04 10, 18:58) Musu vaikutis kai metuku buvo, buvom nuvede pas chirurga- ortopeda profilaktiskai, tai sake, kad neseniai pradejusiam vaiksciot vaikuciui labai svarbu net ir kambary aveti batukus ar basutes su kietu uzkulniu- ir tai bene vienintelis tikrai vertas demesio reikalavimas. ta pati sakiau ir savo kaimynei kuri atejo 9h ir pareiske kad mano vaikas vaiksto su batais ir trukdo jai miegoti
Mano nuomone batukai tik lauke, namuose tapkytes arba basutes, lai kojyte ilsisi, musu mazylis ir dickis namuose vaiksto sy crocs tapkytemis, ir jiems smagu su jomis lakstyti, garso jokio, tad del kaimynu ramu
Aveti vaikas turetu ir kambaryje kazka del jo paties kojytes formavimuisi,todel jei ir galvojame kad kojytems yra sveika basomis palakstyti yra klaidinga nuomone,prie juros ar kazkur kur galima neaveti batuku ar tapkyciu zinoma smagu ir reikai basomis pabegioti bet namuose butina deti tapkytes ar sandaliukus.
Manau, kad reikia batukų: ir pėdutei sveikiau, ir mažiui saugiau.
manoji begineja su tapkutem kambaryje,batuku neaunu tik i lauka.patys gydytojai pataria vaikuciui leist basom kojytem pavaiksciot.
Tikrai reikia, bent basuciu tai butinai, kad butu supinatorius, juk kojyte dar formuojasi, turi buti is pat pradziu viskas teisingai, kad formuotusi kojyte.
Po kambari lakstom be batuku ir tapkyciu, vasara kaime ir per zole lakstom basi.
Nereikia
Blogi gydytojai pataria vaikščiuoti basom. Basom sveika vaikščiuoti po žolyte, smeliuka.
Jei vaikui butu sveikiau visur su batukais vaikscioti, manau jie ir gimtu tuomet su batukais
Namie neavim mes batu ne vienas, taip ir mano mazasis
jei kambariai neiskloti kilimais tai tikrai nereikia batuku. mano mergaite dar pati nevaiksto,bet aki vaiscios tai namie bus basa (aisku jei neis pirstu galais) o i lauka aisku su batukais.
as manau batukai skirti vaikscioti lauke,o ne namuose
dukryte isaugo pilnapade, gal kad nemoviau batuku, o gal kad igimta... sunui batukus maunu su supinatoriais ir paaukstintus, nes pastebejau, kad pedutes einant krypsta i sonus... dar pasimasazuojam lengvai... matysim ka chirurgas pasakys...
Mes tipenam namie po kojinytėmis .
Kaip tik skaiciau zurnale,kad beveik visi vaikai mazdaug iki 3 metu buna ploksciapadziai.Ir batu namie tikrai nereikia,sveikiau basam.
Man gyd patare deti mazajam batukus, nes ant pirstu galu vaiksciojo. Na, pas mus namie saltoka, as pav pati net su kojinem per drindis nevaikstau iki vasaros. Tai ir vaikas begios be batuku kai atsils. Namatu cia nieko blogo, jei batukai nespaudzia, padas ne per storas, koja neprakaituoja - gali begioti.
Kai tik pradėjo dukra pati atsistoti, nupirkome basutes. Pradžioje mums svarbu buvo, kad neslidu jai būtų, daug saugiau su batukais.
Buvom pas ortopedą, nes man susirodė, kad šleivoti pradeda mažoji (pasirodo, kad man tik "susirodė", sakė viskas ok). Bet ortopedas sakė, kad namie būtina su avalyne vaikščioti, basomis jokiu būdu. Basomis kuo daugiau vaikščioti vasarą po žolę, smėlį. Su batukais, manau, gal tikrai vaikui nelabai smagu. Bet su basutėmis, gal ir nieko? Nupirkau ecco, tikiuosi, kad dukrai patogios, lengvos. Bent jau neprieštarauja, smagiai sau po namus bėginėja
Mes namie taip pat su batukais ortopediniais, kad kojyte gerai formuotusi, o su kojinytems dar ir slidineja. Todel nesiojam savo pirmuosius batukus namie
Batai yra sveika, kad kojytė formuotųsi teisingai. Nors dabar mažylis bėgioja tik su kojinėm, anksčiau (iki 2 metukų) vaikščiodavo su batukais
Laksto su kojinytem. Nekankinu as vaiko
QUOTE(laukinukė @ 2010 05 11, 20:07) Kaip tik basomis vaikštant dirba ir treniruojasi visi raumenukai, skirtingai, nei įspraudus į ortopedinius batukus sveiką kojytę. Kita šneka, jei yra problemų. Praeina tas batukų bumas jau Pritariu. Tą patį rašė ir TAVO VAIKAS žurnale. Ten patarinėjo ortopedas. Kad geriausia vaikui basam. Tada dirba visi raumenys ir taisyklingai formuojasi pėda
Senu senoveje, kai asla buvo pluktine, nelygi, batu nebuvo, vaikai visur basi begiodavo, pedos sveikos buvo. Kodel? Todel, kad ir asla, ir zole, ir smeliukas, ir razienos yra nelygios, grubletos, tuo stimuliuoja pedoje esacius receptorius, masazuoja, treniruoja raumenis. O dabar - grindys lygut lyguteles, visas kuno svoris pasiskirsto po peda vienodai, o ne i tris taskus, kaip turi buti, peda ploksteja.
Reikia, butinai reikia namie su batukais vaikscioti (maniskis vaiksto su basutemis, uzdaru kulniuku, fiksuota ciurna, basutes susisega trim dirzeliais su sagtelemis, taip galima reguliuoti apava pagal pedutes ploti, be to, sagteles neleidzia nusiimti avalynes).Labai svarbu masazuoti pedutes, taip stimuliuojant pade esanciu receptoriu. Zinoma, butina laikytis higienos reikalavimu - kasvakar plauti kojytes, sausai nusluostyti, ypac tarpupirscius, stebeti, kad pedutes nebutu suprakaitave, nemuveti daug kojinyciu, kontroliuoti kuno svori. Didesnes mases vaikui yra didesne rizika tapti ploksciapedziu. Skatinti basomis vaikscioti po smeliuka, zolyte, nugludintus akmenelius. Namie galima toki akmeneliu takeli pasidaryti - vaikuciams labai patinka. O vyresniems, nuo 2.5 - metu, jau reikia ir pratimukus profilaktiskai atlikti, kaip manksta, zaidimo forma.
Mūsų poliklinikos kineziterapeutė sakė, kad vaikui batukai, tiksliau basutės atviru priekiu, tvirtu užkulniu, min. su 2 reguliuojamom sagtelėm, pusiau lanksčiu padu vaikučiui namie būtini. Tiesa, ne visą laiką, o pakaitaliojant, kad pabūtų ir su batukais, ir basas.
maniske dabar tik basa,tikrai nesiruosiu deti jokiu batu,kitos mamytes,man atrodo truputi persistengia
nereikia, o kam varginti kojytes
mano iki dabar basas namie laksto tiesa ir nuogas lakste kol vyrai nesugiedino. as net ir kieme duodu basam palakstyti
Maniskiai namuose su ortopedinem basutem vaikciojo ir dabar tebevaiksto. Vasara po smeli, zole laksto basi.
QUOTE(oksana.sim @ 2010 05 14, 07:06) Reikia, butinai reikia namie su batukais vaikscioti (maniskis vaiksto su basutemis, uzdaru kulniuku, fiksuota ciurna, basutes susisega trim dirzeliais su sagtelemis, taip galima reguliuoti apava pagal pedutes ploti, be to, sagteles neleidzia nusiimti avalynes). Atleiskit, bet man tai skamba kaip koks kankinimo įrankis QUOTE(Taistė @ 2010 05 26, 00:15) Atleiskit, bet man tai skamba kaip koks kankinimo įrankis na , jei jusu vaikiukui nera jokiu visai problemyciu su kojytem tai gal tada galit ir laikyti basa ar su kojinytem, bet pvz. mano sunui yra padidejes raumenu tonusas ir jis ilga laika vos ne iki 2 metu vaiksciojo pasistiebes, tai tik masazai ir mankstos padare daug geriau ir visos kinozeterapeutes tik ir sake, kad geriau vaiksciokit namie su basutemis. Tai tiek QUOTE(Taistė @ 2010 05 26, 01:15) Atleiskit, bet man tai skamba kaip koks kankinimo įrankis Nesuprantu o kas cia tokio kankinancio namie deveti patogia avalyne?
Sakau, ką sakau, nes pati turiu tokio tipo ir batus, ir basutes. Labai gerai po kalnus karstytis - čiurna apsaugota, koja tvirtai įstatyta. Ir patogūs. Kol kalnuose. Vat nuspręstų kas nors, kad man juos kasdien namie tampyt.. Tai nereikėtų jokių kankinimo įrenginių, išduočiau ne tik Tėvynę
Gaila man vaikų su tarsi į kaladę įspaustom kojytėm. Kasdienai. Br. QUOTE(Taistė @ 2010 05 26, 16:43) Sakau, ką sakau, nes pati turiu tokio tipo ir batus, ir basutes. Labai gerai po kalnus karstytis - čiurna apsaugota, koja tvirtai įstatyta. Ir patogūs. Kol kalnuose. Vat nuspręstų kas nors, kad man juos kasdien namie tampyt.. Tai nereikėtų jokių kankinimo įrenginių, išduočiau ne tik Tėvynę Gaila man vaikų su tarsi į kaladę įspaustom kojytėm. Kasdienai. Br. Nepatikesi, bet mano dukra turi tokia keista savybe klykimu pranest jeigu jai kazkas nepatinka Be to man neatrodo teisinga lyginti sukremzlejusi suaugusiojo sanari su "palaidu" vaikucio sanariuku. Bijau kad jei tau ciurna klibetu kiekvienam zingsny, tai naturaliai kiltu noras koja kur nors tvirtai istatyti
Labai super gydytojas aiskiai pasake, kad bet kokiuose net ir geriausiuose ortopediniuose batukuose vaiko kojytes raumenukai "tinginiauja", jie iterpiami i dirbtina tere ir nesimankstina kaip jiem priklauso.Butina, jei nera namie minkstu kilimu leisti vaikui begioti su kojinemis.O vasara ypac patartina basom ir lauke ir namie.Tai geriausia manksta paduku raumenukams.
QUOTE(Ievosius @ 2010 05 27, 00:18) Labai super gydytojas aiskiai pasake, kad bet kokiuose net ir geriausiuose ortopediniuose batukuose vaiko kojytes raumenukai "tinginiauja", jie iterpiami i dirbtina tere ir nesimankstina kaip jiem priklauso.Butina, jei nera namie minkstu kilimu leisti vaikui begioti su kojinemis.O vasara ypac patartina basom ir lauke ir namie.Tai geriausia manksta paduku raumenukams. Aš skaičiau straipsni būtent šią temą, nes nežinojau ką daryti, vieni gydytojai grūmoja pirštu sakydami būtinai dėkite batukus, o kiti tik nedekite batuku. Ilgai ieškojau atsakymu į šiuos klausimus, nes gydytojai tiksliai negalėjo paaiškinti. Tai va perskaičiau, kad raumenis geriau dirba kai jie nėra užfiksuoti (basutėmis), o kai vaikas nuimi avalynę tada raumenis atsipalaiduoja suglemba ir jie nedirba savo reikiamo darbo. Nusprendžiau vaikui nedėti jokiu batuku, o pilnai užteks pabūti su batukais lauke, o jame būnam nemažai 3-4 valandas. Žinoma gal kiti vaikučiai turi dideliu problemų su kojytėmis, tai gal ir geriau dėti reikiamus batukus ir namie, bet gal tik ne visą dieną.
Buvom prieš pora dienų pas ortopedą Žitkauską, tai atsakymas vienas - basom arba su kojinem. Ir avalyne iki 4 metų neturi būti su supinatoriais, vaikų kojos natūraliai neturi dar išlinkimo, jis susiformuoja tik apie ketvirtus metus.
Beje, tą patį skaičiau JAV pediatrų straipsnyje - pamirškite batus....
na is savo patirties galiu pasakyti kiek gyd. tiek nuomoniu,(bet pilnapadyste ypac mergaitei nieko gero... ) musiske panele net vaiksciot nepradejo kol neapavem basutem,paukojom pinigeliu nupirkom geras ,na tas neva ortopedines kad nutu su aukstu auliuku,ir panele po savaiteles nepilnos pradejo vaikscioti.oiki tol tik keturiom,nes jautesi nesatbilei ant zemes dviem kojytem
nesigincysiu, bet papasakosiu kaip mums buvo. nedejom jokiu batuku, pradejo panelyte ant pirstu galiuku vaiksciot isikibus i baldus, i lovyte ir pan. i vaikstyne dejom velai ir tai labai nedaug, max pora men. prisiskaiciau kad nereikia batuku kad vaikams iki 3metuku tik basom ir basom, o pasirodo labai klydau... del vaiksciojimo ant pirstu galiuku nutariau nueiti pasikonsultuoti su gyd, poto su masazistais (dviem). abieju nuomone-batukai kambary BUTINI, batuku nereikia jei yra kojytem dirgiklis-smeliukas, zolyte, zvyras, kaip kazkuri mamyte sake zirniai, ar pupeles ir pan., bet ne kilimas, parketas ir pan dangos. batuku nenesiojimo pasekoje kojyciu vidinis skliautas pradejo lenktis i vidu ir is vis sokas buvo kai isgirdau "gerai kad kreipetes, masazai ir batukai pades, nes kojytes jau norejo issiriesti"
cia tik musu istorija, priklauso nuo situacijos. aisku jei nuo pat pradziu kojytes delioja graziai, nesistieba gal ir nereikia batuku |