Sveikos koleges, noriu pasmalsauti, nuo kokio amziaus savo maziams nebesildote gerimu is saldytuvo, turiu omeny sultis, kompotus, actimel'us, jogurtus ir kt.
Saltas gerimas tiesiai is saldytuvo ir suaugusiam nesveka. Teoriskai
Mane labiau domintu praktika, nes teorijos pasiskaityti visur galima, o apie praktika tik mamos gali pasakyti
nezinau..specialia to nedarau..bet kazkaip buvau skaiciusi , kad siauriniuose krastuose specialia duoda is saldytuvo ..gerkles grudinimuisi..o as tai nuo 1m..kefyra ar jogurta duodu is saldytuvo kartais gal minute kita pabuna pries valgyma o kartais ir ne ....nezinau ar sutapimas ar ne bet mazylis iki siol nera sirges..o jau kad dar ir pasildyti tai niekad
Visada duodu sultis tiesiai iš šaldytuvo (kaip ir varškytę, jogurtuką). Kaip ir Kukli, esu girdėjusi teoriją apie gerklės grūdinimą, kol kas mūsų ir praktika šiai teorijai neprieštarauja.
Vaikui jau tuoj 1 ir 3 mėn. bet dar viską duodu pašildytą, "vandens vonelėje"
Jogurtą ir varškytę duodu iš šaldytuvo nuo kokių 1,3 mėn., valgo ir bėdų neturi
QUOTE(astalaur @ 2010 03 16, 16:52) Jogurtą ir varškytę duodu iš šaldytuvo nuo kokių 1,3 mėn., valgo ir bėdų neturi as skaiciau, kad jeigu siultis skiedi su kartsu vandeniu, tada zuva visi vitaminai
Tuoj bus du metukai sūnui
Mes su vyru net sau visada pasišildom, todėl ir vaikams šildom. O vyresni ir patys jau taip daro.
QUOTE(Kukli @ 2010 02 18, 14:17) nezinau..specialia to nedarau..bet kazkaip buvau skaiciusi , kad siauriniuose krastuose specialia duoda is saldytuvo ..gerkles grudinimuisi..o as tai nuo 1m..kefyra ar jogurta duodu is saldytuvo kartais gal minute kita pabuna pries valgyma o kartais ir ne ....nezinau ar sutapimas ar ne bet mazylis iki siol nera sirges..o jau kad dar ir pasildyti tai niekad nešildėm niekada, nuo pat pradžių geria šaltą pieną, sultis, valgo jogurtą ir visa kita. sūnui jau treji, gerklės nėra skaudėję. mes gyvenam Suomijoj, taip patarė ir vaikus prižiūrinti seselė, ir darželyje, mačiau, duoda šaltus. na nebent kažkiek laiko pastovėjusius kambary. Dar vis šiek tiek, iki kambario temp. pašildydavau jogurtus, varškytes. pasiskaičiau čia, kad visai nieko ir šaltus duot. Gal reiks pabandyti. Pienuką tai pašildau, kad ne kamb temp, o vos šiltesnis būtų. Mažai arbatų geria, tai nors pieno šilto atsigeria
Na mano mergytėi jau virš pus antru metukų tai žinau ,kad čia darželiuose piena duoda tiesisi iš šaldytuvo ar kur išvykus gali prirėikti atsigerti. Tai geriamus jogurtus duodu tik palaikius iki kambario tenperaturos , o piena rytini biški pašildau , nors ji geria tokį vėsoką, bet tas pienukas jai turi buti toks ir ne kitoks ir viskas. O visi kiti gerimai jai tinka kambario temperaturos. Manau rėikia palaipsniui pradeti mažinti produktu tempa.
Suneliui 3 metai ir 4 men, bet vis dar visus saltus gerimus ir jogurtus sildau iki kambario temperaturos
niekada nesildau ir nesildziau, maziukei 2 metukai.
Nu gal iki metuku duodavau kambario temp., o paskui nesildiau. Aisku jei labai saltas ,tai neduodu, bet ir nesildau, jug ledus tai valgo.
iki puses metukų šildydavau sulteles, poto prasidėjo jogurtukai ir pan, kažkaip kelis kart visai pamiršau pašildyt ir tik sumaitinus atsiminiau kad tiesiai iš šaldytuvo daviau
as taip pat kazkur nuo metuku jau nesildydavau jam.
Niekad neduodu salto is saldytuvo, pries tai istraukiu, kad pabutu koki pusvalanduka kambario temperaturoj.
Mes kadangi MP geriam, tai labai tingim ką nors šildyti
QUOTE(gražutė @ 2011 01 12, 21:46) Mes kadangi MP geriam, tai labai tingim ką nors šildyti lyyyygiai taip pat darau viska taip kaip sau. jei salta, pati nenoriu gerti lediniu sulciu, tai ir mazei tokiu neduodu, o palaikau isemus is saldytuvo. bet siaip, viska valgo tiesiai is saldytuvo. tik misinuka (ryte ir vakare) duodu siltus, man atrodo taip komfortiskiau
maniskei trys,bet dar tieisiai is saldytuvo neduodu
sveiki, as maisteli, istraukta is saldytuvo truputi palaikius kambario temperaturoje, duodu mazylei nuo vienuolimos menesiuku. ir ne karto nera sirgusi, ar gerklytskaudejusi. pienuka irgi geria tiesia is saldytuvo. nezinau ar tai labai gerai, bet kol kas problemu del sveikatos neturejome
dukrai jau tuoj bus 7 metai, ir tai jai iš šaldytuvo neduodu, bent jau iki kambario temperaturos tai tikrai sušildau
Sveikos! Sultis visada pasildau ir vaikui ir sau,jeigu labai greitai norisi isgerti.Nes abu turim problemu su gerklytem.Be to ir jis pats salto beveik nieko negeria ir nevalgo.Palaikau ant satlo kad susiltu .Isskyrus ledus ir tai, kaip visciukas lesa pradzioj ,kol jau patys tirpti pradeda.
mazajai jau virs 3 metuku,bet viska isemus palaikau dar is saldytuvo,ziema ir pasildau,pagal aplinkybes,tas pats ir su ledais,biski arba pasildau,arba palaikau isemus
niekada nesildziau.
Palaikau kambario temp. kad truputi pasiltu.
mano mazajam 10menesiu, bet koki banana duodu valgyti tiesiai is saldytuvo...
Šildau bent jau iki kambario temperatūros. Tik vasarą - ne.
sildau ir as.kadangi daznai pakosti arba sloguoja,gerti is saldytuvo isvis nieko neduodu-arba palaikyti kambary,arba 10 sek mikrobangej,jei reikia skubiai.vaisiu ir darzoviu saldytuve nelaikau,tad valgo tik kambario temperaturos.i mokykla daznai pasiema varske arba jogurta,bet saldytuve jis pries paimant nelaikomas-butinai turi buti susiles.vasara ledu nedraudziu,tik zino,kad dideliais gabalais valgyti negalima.iki to priejo pati
|