taigi plepam, visaip kaip mokam dirbam (pagarbiai) su oda ir rodomės darbelius toliau..
ankstesnė tema čia
sveiki, na kadangi senoji tema, sujungus su kita, netikėtai ties manim užsibaigė ir užsidarė
taigi plepam, visaip kaip mokam dirbam (pagarbiai) su oda ir rodomės darbelius toliau.. ankstesnė tema čia QUOTE(trr @ 2010 02 17, 14:40) sveiki, na kadangi senoji tema, sujungus su kita, netikėtai ties manim užsibaigė ir užsidarė taigi plepam, visaip kaip mokam dirbam (pagarbiai) su oda ir rodomės darbelius toliau.. ankstesnė tema čia Mus labiau mokino kontruoti batus. O praktiškai as pati viska mokausi O del juodos spalvos tai buvo ir ivairiaspalviu, bet pastebejom kad labiausiai yra perkami juodi Pasikartosi, bet smagu kai yra su kuo pabendrauti apie oda. Juo labiau kad anksciau buvome tryse, dabar likau viena O gal yra cia esanciu kurios priklausys 'odininku gildijai?' cia tokia dar tik kuriasi.. QUOTE(siemkie @ 2010 02 17, 17:02) Mus labiau mokino kontruoti batus. O praktiškai as pati viska mokausi O del juodos spalvos tai buvo ir ivairiaspalviu, bet pastebejom kad labiausiai yra perkami juodi Pasikartosi, bet smagu kai yra su kuo pabendrauti apie oda. Juo labiau kad anksciau buvome tryse, dabar likau viena O gal yra cia esanciu kurios priklausys 'odininku gildijai?' cia tokia dar tik kuriasi.. tai spėju ir kurti batus mokė, ne tik konstruoti? dėl peilio tai norėjau sužinoti ar mokė jus su juo odą ploninti kraštuose, kad per siūlę nebūtų stora ir grubu, nes fabrikuose regis tam specialiai skirtos mašinos būna. na būtų įdomu pamatyti rankų darbo odinius batus dar nesupratau, kas ta "lituanica" ir "sirenos"? na odininkas kur kas platesnė sąvoka nei batsiuvys... QUOTE(trr @ 2010 02 17, 17:00) tai spėju ir kurti batus mokė, ne tik konstruoti? dėl peilio tai norėjau sužinoti ar mokė jus su juo odą ploninti kraštuose, kad per siūlę nebūtų stora ir grubu, nes fabrikuose regis tam specialiai skirtos mašinos būna. na būtų įdomu pamatyti rankų darbo odinius batus dar nesupratau, kas ta "lituanica" ir "sirenos"? na odininkas kur kas platesnė sąvoka nei batsiuvys... Lituanica tai batus siuva Su peiliu nerode kaip ploninti, rode su tom masinom kaip ploninti. Labai superines masinos, tik speju kainuoja truputeli. Mes tai ploninam su tokia slifavimo masina Del tos gildijos tai cia vienas zmogus kuria QUOTE(siemkie @ 2010 02 17, 18:41) Lituanica tai batus siuva Su peiliu nerode kaip ploninti, rode su tom masinom kaip ploninti. Labai superines masinos, tik speju kainuoja truputeli. Mes tai ploninam su tokia slifavimo masina Del tos gildijos tai cia vienas zmogus kuria taip ir įtariau vadinas jus buvot apmokoma pramoniniam darbui. įdomu ar su ta šlifavimo mašina įmanoma smulkias detales nusklembti? manau jei jau ketinate kurti batus (ir ne tik) visai verta išmokti ir tuo peiliu naudotis, juk tai tradicinis ir būtiniausias batsiuvio įrankis (po adatos) dėl gildijos tai žiūriu gan skeptiškai, labai daug klausimų kyla
uztikau jusu grozybes
jei priimsit i buri ,tai dar didesnis noras atsiras kazka naujo sukurt.turiu daug visokiu gabaliuku odos .aplamai niekad likuciu neismetu,o kaupiu ...o po to juos paverciu kazkuom naudojamu QUOTE(trr @ 2010 02 17, 18:00) na odininkas kur kas platesnė sąvoka nei batsiuvys... odininkas tai ir yra odininkas --kuris dirba su oda QUOTE(siemkie @ 2010 02 17, 18:41) Del tos gildijos tai cia vienas zmogus kuria kaip faina,noreciau ir as i tokia isirasyti .gal kontaktus galima QUOTE(beskaiste @ 2010 02 18, 01:06) odininkas tai ir yra odininkas --kuris dirba su oda na drabužiai, sėdynės, tai tik odos siuvimas šiaip odininkas siaurąja prasme yra tas, kuris išdirba odas (ėsdina, gramdo, mirko, raugina, ir tt, kol paprastas nudirtas kailis tampa elastinga ir tvirta oda). toliau jie skirstomi pagal tai kokius gaminius daro - batsiuviai, futliarininkai, galanterininkai (diržai, rankinės, pirštinės ir kt. aksesuarai), odinių drabužių siuvėjai, sporto ir medžioklės inventoriaus siuvėjai (kamuoliai, balnai, ginklų dėklai, etc), baldų apmušėjai, knygrišiai, pakinktininkai, menininkai, odos restauratoriai, ir t.t. ir pan... kaži ar atsiras žmogus kas moka ir daro visus šiuos darbus iš karto kitas dalykas, yra paprasta odininkystė ir meninė odininkystė, pramoniniai gaminiai ir vienetiniai rankų darbo gaminiai, profesionalūs ir mėgėjiški, juk visa tai labai skirtingi dalykai.. tai va man ir įdomu, kokio tipo odininkai toje gildijoje turėtų burtis ir dar įdomiau kaip ta gildija funkcionuotų, kokie jos tikslai. nes žodis gildija apskritai suponuoja tai, kad tai turi remtis senų amatų tradicijomis.. QUOTE(beskaiste @ 2010 02 18, 00:06) odininkas tai ir yra odininkas --kuris dirba su oda kaip faina,noreciau ir as i tokia isirasyti .gal kontaktus galima Papildyta: QUOTE(trr @ 2010 02 18, 00:42) tai va man ir įdomu, kokio tipo odininkai toje gildijoje turėtų burtis ir dar įdomiau kaip ta gildija funkcionuotų, kokie jos tikslai. nes žodis gildija apskritai suponuoja tai, kad tai turi remtis senų amatų tradicijomis.. Kai viska tiksliai zinosiu, butinai pasidalinsiu Esme ta - suburti ivairius zmones kurie dirba su oda ( kas risa knygas, kas gamina aksesuarus, kas siuva rankines ir t.t.), surengti kazkokias tai bendras parodas. Tureti bendra internetini puslapi QUOTE(siemkie @ 2010 02 18, 13:39) Kai viska tiksliai zinosiu, butinai pasidalinsiu Esme ta - suburti ivairius zmones kurie dirba su oda ( kas risa knygas, kas gamina aksesuarus, kas siuva rankines ir t.t.), surengti kazkokias tai bendras parodas. Tureti bendra internetini puslapi na būtų tikrai įdomu, kai bus aiškiau apibrėžtos gairės, labai prašyčiau man į AŽ pranešti. profesionalus (čia meninės odininkystės) tai vienija dailininkų sąjungos odininkų sekcija, bei dar yra vilniaus knygrišių gildija. bet patikėkit nei entuziazmo, nei aktyvios veiklos ten nelabai matau.. QUOTE(siemkie @ 2010 02 18, 13:39) aciu ,labai idomu ir noreciau i gretas isirasyti vistiek man atrodo kad odininkas ,tai tas kurio rankos prisilicia prie odos ... ar jis isdirba ,ar siuna ,ar jis menui ja naudoja ,ar masiniai gamybai ir t.t ...
bet jei labai skirtingus suvarai po vienu stogu, tai dažniausiai gaunas kaip toj pasakėčioj, vienas vežimą tempia į vandenį, kitas į krantą, trečias į dangų..
labukas
vos radau naujus namučius... o naujų kurt nesiryžau sakau, gal nerandu gal kas žinote, kur galima Lietuvoje nusipirkti tokių ar panašių įrankių odai? ![]() ![]() jie daro tokias skylutes ![]() ![]() ![]() kitokių skylamušių turiu: ![]() ![]() QUOTE(pinciuke @ 2010 03 08, 22:33) labukas vos radau naujus namučius... o naujų kurt nesiryžau sakau, gal nerandu gal kas žinote, kur galima Lietuvoje nusipirkti tokių ar panašių įrankių odai? jie daro tokias skylutes ![]() o geras
aš radau e-bay - ten galima nusipirkti. pirmaisi daiktelis kainuoja apie 20USD+ siuntimas... gaunasi nemažai.
be to, ne visi pardavėjai siunčia į Lietuvą. dar man reikėtų tokių susukamų kniedžių. gal jos nesivadina kniedėmis....... bet įdėtos atrodo būtent taip. nerandu niekur lietuvoje pirkti. gal jūs žinote kur galima rasti? QUOTE(krita @ 2010 03 11, 16:53) čia čia ko taip mažokai QUOTE(krita @ 2010 03 11, 22:13) aš truputį apie pynimą pasakysiu. nes visi čia tą klaidą daro, o aš ilgai tylėjau. kai apipinamas kraštas, tarp juostelių neturi likti jokių tarpų, kad visiškai užsidengtų odos "žalias" (pjūvio) kraštas, neturi likti jokių prošvaisčių jei įdomu galėsiu padaryti pavyzdį ir įdėti ryt jei spėsiu.. o jei mano asmeninė nuomonė, tai išvis, jei mokate siūti, pynimo geriau nenaudoti visai. QUOTE(trr @ 2010 03 12, 02:24) Tai kam reikėjo tiek laiko tylėti? Labai gerai,kai žinovas pamoko. Až tik už tai. Kultūringai pamokyti visada reikia. Aš gi neprofė.Laukiu pavizdžiu/Ir gal pamokytum kaip kampus piniginių apsukt teisiklingai.Ar reikia su žirklutemis suapvalint truputi? Kaip geriau? Ačiū
va, atsiprašau už tokį skubotą variantą ir baisią nuotraukos kokybę
dar kadangi skylutė mažesnė už juostelės plotį, tai juostelė veriama skylutėje susiriečia, reikia būtinai žiūrėti, kad ji riestusi tik į blogają vidinę pusę, kad tie plaukeliai visi pasislėptų (nežinau ar aiškiai susakiau), žodžiu pynimo juostelėje irgi turi kuo mažiau matytis to "žalio" krašto.
dedu ir aš vieną, odinis takelis ar servetėlė stalui, komodai ar pioninui papuošti
![]() ![]() ![]() ![]()
[quote=trr,2010 03 19, 16:38]
dedu ir aš vieną, odinis takelis ar servetėlė stalui, komodai ar pioninui papuošti vau koks grožis
sveikos odos gerbėjos
o aš ne į temą visai parašysiu , bet aš ieškau odos siuvėjos kuri man pasiūtų tašytę gerai būtų Vilniuje jei kuri siuvėjėlė sutiktų parašykit į AZ. lauksiu QUOTE(trr @ 2010 03 19, 16:38) dedu ir aš vieną, odinis takelis ar servetėlė stalui, komodai ar pioninui papuošti nu labai labai gražu kadangi aš db sėdžiu namie truamuota koja, šiek tiek pasėdėjau prie siuvimo. tiesa, nesu patenkinta savo darbu, nes reikia kitaip siūti kraštines siūles.... nes su šiomis neišgaunama forma. ![]() ![]() kitą kai siūsiu - pagrindines siūles darysiu išorėje apsiūtas, kaip kad tik ką matėme trr nuotraukytėje. tokios siūlės padeda išformuoti ir palaikyti norimą formą.
Sveikos, menininkės
Turiu nemažai odos gabalų ir noriu pasidaryti mobiliam telefonui dėkliuką. Gal pasidalintumėte idėjomis QUOTE(*LADA* @ 2010 03 23, 10:11) Sveikos, menininkės Turiu nemažai odos gabalų ir noriu pasidaryti mobiliam telefonui dėkliuką. Gal pasidalintumėte idėjomis aš tai tiesiog dedu ant telefonu, apgaubiu jį, žymiuosi išmatavimus.... tada siūles suklijuoju, kad nesiklaipytų, tada žymiu, kur turi būti skylutės, jas prakalu ir apsiūnu dekoratyvine siūle,nors suprantu, kad iki tokio pavadinimo manosioms dar toli gražu jei noriu kokio užsegimo - apgalvoju iš anksto, nes tada reikia prieš susiūnant įdėti ar prisiūti tuos dalykus - lipukus ar knopkę.... ar dar ką nors.
teisingai, dar galima dėti medžiaginį pamušalą ir poroloną po juo (kraštuose kur bus siūlė porolono nereikia), žiauriai jaukesnis daiktas pasidaro ir telefui saugiau
QUOTE(trr @ 2010 03 23, 17:11) ai, tokios įvairių formų? ar čia tiesiog tas ištraukiamas peiliukas? aš vis galvoju - gal odos krašto nuploninimui galima panaudoti pedikiūro peiliukus su laikikliu...jis neleistų įpjauti per giliai...... nebandėte? intarsijai - kas tai yra???? QUOTE(pinciuke @ 2010 03 23, 17:31) aš vis galvoju - gal odos krašto nuploninimui galima panaudoti pedikiūro peiliukus su laikikliu...jis neleistų įpjauti per giliai...... nebandėte? intarsijai - kas tai yra???? nebandžiau ir nebandyčiau intarsija arba tiesiog mozaika (čia knygrišystės temoj galite plačiau pažiūrėti) kai ant kartono, aptraukto oda, išpjaunamas odos gabaliukas, o vietoj jo įstatomas kitas, kitokios spalvos gabaliukas.
va, dedu odos drožimo vaizdų, nu čia žmogelis vienu braukimo judesiu per visą ilgi nuvaro
o čia kitas, su kitokiu peiliu, jis irgi senas odininko įrankis, nors aš tokio neturiu. o čia dar vienas, čia pradžioj naudoja ta peilį, o paskui tokį apračiuką, geras daiktas, spėju juo galima drožti ne tik kraštus, bet ir paploninti odą vidury gabalo.. ir čia dar vienas, ryškiai jau pirštą nusidrožęs Papildyta: krita, gražios sagės, ypač dvi vidurinės baltos QUOTE(krita @ 2010 03 23, 18:31) VAU - BE ŽODŽIŲ. naujovė - aš tokių nemačiau dar. šaunuolė, tu labai tobulėji greitai Papildyta: QUOTE(trr @ 2010 03 23, 18:22) nebandžiau ir nebandyčiau intarsija arba tiesiog mozaika (čia knygrišystės temoj galite plačiau pažiūrėti) kai ant kartono, aptraukto oda, išpjaunamas odos gabaliukas, o vietoj jo įstatomas kitas, kitokios spalvos gabaliukas. na, va, kiek nauja sužinojau. ir tokius peilius esu mačiusi, bet nežinojau, kam jie naudojami. matai - mano įrankiai labai primityvūs - aš tik po trumputį perkuosi, nes tai mano tik hobis, o ne pragyvenimas. ir laiko darbeliams daug neturiu. QUOTE(pinciuke @ 2010 03 23, 19:46) na, va, kiek nauja sužinojau. ir tokius peilius esu mačiusi, bet nežinojau, kam jie naudojami. matai - mano įrankiai labai primityvūs - aš tik po trumputį perkuosi, nes tai mano tik hobis, o ne pragyvenimas. ir laiko darbeliams daug neturiu. na vieno peilio užtenka, o jie nėra brangūs, tik gal sunkiau gaut ir gerą galąstoją rasti QUOTE(pinciuke @ 2010 03 23, 21:57) o kur jų galima įsigyti ir kiek panašiai kainuoja draugė sakė, kad e-bay kaina apie 200Lt, kur geri... galąstoją turiu ............ fiskars turiu omeny galastoją (žmogų), o ne galastuvą (įnagį) QUOTE(trr @ 2010 03 23, 22:05) turiu omeny galastoją (žmogų), o ne galastuvą (įnagį) tai supratau, kad kalbi apie žmogų. apie fiskars - pajuokavau. o jei rimtai - tai mano broliukas viską moka ir turi tam sąlygas, tikrai pagaląstų gal turi nuorodų, iš kur galima nusipirkti internete? nes labai apie tai galvoju. QUOTE(pinciuke @ 2010 03 24, 08:46) tai supratau, kad kalbi apie žmogų. apie fiskars - pajuokavau. o jei rimtai - tai mano broliukas viską moka ir turi tam sąlygas, tikrai pagaląstų gal turi nuorodų, iš kur galima nusipirkti internete? nes labai apie tai galvoju. na aš tai iš va čia nusižiūrėjau vieną tiesų metalinį peilį, be rankenos (dabar ten ir kainos nėra, matyt nėra šiuo metu), galvoju storesnė rankena gali ir trukdyti, kai šonu glaudi ir droži. dar galite pagooglinti bookbinding arba leather paring knives (arba knife), ten rasite daugiau bet gal brangesnių..
Sveiki ir as kazkiek uzsiimu oda daugiausia papuosalus darau,aciu trr,kad duoda cia naudingu patarimu.
QUOTE(trr @ 2010 03 24, 11:48) na aš tai iš va čia nusižiūrėjau vieną tiesų metalinį peilį, be rankenos (dabar ten ir kainos nėra, matyt nėra šiuo metu), galvoju storesnė rankena gali ir trukdyti, kai šonu glaudi ir droži. dar galite pagooglinti bookbinding arba leather paring knives (arba knife), ten rasite daugiau bet gal brangesnių.. dėkui už patarimus, man jie labai praverčia
Sveikutes sugedo mano pinigine, tai as mastau po velyku reiktu gal pasisiuti. gal kas siunat patarimu paklausti butu ko
|