QUOTE(extrasens @ 2011 12 29, 22:31) Beja apie Topex rankinius skylamusius tai esu vienareiksmiskos nuomenes- visiskas slamstas(metalas minkstas, nemusa iki galo, reikia padet kanors po apacia).
čia apie tuos, kurie gniaužiami ranka, t.y. dirba replių principu? jei taip tai sutinku  , beto man po dviejų skylučių ranka pavargsta. QUOTE Namuose galima pasigaminti irankius tik vienam ar keliem kartam panaudoti,
kodėl gi, kaip pats sakot, nuo metalo daug priklauso. turiu vieną skylamušį rankų darbo, pats seniausias, bet pats patogiausias, eikliausias ir atspariausias visam mano skylamušių arsenale.  apie savo mylimiausią peilį jau net nekalbu. QUOTE Ant stalvirsio dedama guma sugerianti garsa, tada granito plokste
nu tik nesakykit, kad be šito neišeis pasidaryti skylių..  nors jei turėčiau dirbtuves tokią plokštę tikrai įsigyčiau.
QUOTE(extrasens @ 2011 12 29, 22:31) Galima visko prisigaminti namuose, jei turim tam laiko ir noro, o kokybiskiem irankiam siektiek uztruksim laiko, nes ieskosim metalo, kuris bus skirtas tik skylamusiam, peiliam ir t.t. Na savikaina bus nedidele, bet laiko bus isnaudota marios. Namuose galima pasigaminti irankius tik vienam ar keliem kartam panaudoti, bet yra tokiu irankiu, del kiuriu as tikrai nerizikuociau savo sveikata ir laiku. Tai be noro nieko ne bus.Norint pasigaminti instrumentus reikia turėti kitus instrumentus ir žinias.Jeigu to nėra bus sunku ir sudėtinga o produktas bus tikrai vienkartinis.Bet jeigu viska pirkti tai jau ir odini rankdarbi galima nusipirkti susitaupys laikas ir sveikata.  Įdomu kokie gamybos procesai yra tokie sudėtingi ir pavojingi sveikatai? Kaip jus sugaišęs marios laiko specialaus metalo paieškai ir gamybai sugebat pagaminti įranki vienam kartui?
QUOTE(trr @ 2011 12 30, 01:22) nu tik nesakykit, kad be šito neišeis pasidaryti skylių..  nors jei turėčiau dirbtuves tokią plokštę tikrai įsigyčiau. Technologija su guma ir granito plokšte atpasakota iš JAV puslapiu vaizdo medžiagos  Kaip man reikėjo gabalo granito tai gavau nemokamai poliruota plyta iš broko pas paminklu gamintojus .
QUOTE(oldas @ 2011 12 30, 02:40) Technologija su guma ir granito plokšte atpasakota iš JAV puslapiu vaizdo medžiagos  Kaip man reikėjo gabalo granito tai gavau nemokamai poliruota plyta iš broko pas paminklu gamintojus . įsigyti daugmaž turiu kur, pas tėvą mačiau kelios yra  , bet apie paminklų gamintojus irgi jau pagalvojau, deja neturėčiau kur dėti. dar vaikas ant kojos užsimes
extrasens
2011 12 30, 21:56
sveiki, na sunku ka man ir bepridurt. Is tikruju tai manau, kad geras peilis pagamintas is diskinio pjuklo labai pravercia. Bet reikia rast ta diskini panaudota pjukla, rasti is kur paimt kampini slifuokli ispjovimui, pas ka pagalast, nupoliruot ir va jum grazuolis peilis. Na o rankena odininkas jau ,pagal nora, gali susimeistraut ir pats. Na sitie keli zingsniukai neuzima laiko visai jei name yra atskiras garazelis su irankiais metalo ir staliaus darbams. O apie studija odos meniniams darbams tai jau ir kalbos nera. O jei gyveni bute, tai jau reikia ir pirktis irakius, taciau jau ne china ar polionija tai tiksliai.
ir Trr tai apie ta pati skylamusi ir kalbejau, jis toks spaudziamas
QUOTE(extrasens @ 2011 12 30, 22:56) Na sitie keli zingsniukai neuzima laiko visai jei name yra atskiras garazelis su irankiais metalo ir staliaus darbams.
arba jei turi pažįstamų nykštukų, kurie metalo dirbtuvėse dirba.
QUOTE(extrasens @ 2011 12 30, 22:56) sveiki, na sunku ka man ir bepridurt. Is tikruju tai manau, kad geras peilis pagamintas is diskinio pjuklo labai pravercia. Bet reikia rast ta diskini panaudota pjukla, rasti is kur paimt kampini slifuokli ispjovimui, pas ka pagalast, nupoliruot ir va jum grazuolis peilis. Na o rankena odininkas jau ,pagal nora, gali susimeistraut ir pats. Na sitie keli zingsniukai neuzima laiko visai jei name yra atskiras garazelis su irankiais metalo ir staliaus darbams. O apie studija odos meniniams darbams tai jau ir kalbos nera. O jei gyveni bute, tai jau reikia ir pirktis irakius, taciau jau ne china ar polionija tai tiksliai. ir Trr tai apie ta pati skylamusi ir kalbejau, jis toks spaudziamas Jeigu labai aktualu gaminti peili iš diskinio pjūklo HSS plieno tai be problemų. Tokie diskai parsiduoda visur "Senukuose",specializuotuose parduotuvėse,sendaikčiu turgeliuose. Bet geriausiai peilį daryti iš juostinio pjūklo mechaniniu staklių metalo pjovimui.Tai dar tarybinis labai geras plienas.Tokius pjūklus galima nusipirkti pigiai sendaikčiu turguje.Ten pat galima nusipirkti tikrai geru instrumentu dar SSSR gamybos Jeigu pasivaikščiosit po metalo supirktuves tai beveik už dyka surasite daug įdomiu metalo ruošiniu ar net instrumentu.Mirus seniem meistrams ju vaikai ir anūkai viska priduoda į metalo laužą po 0,7Lt už kilogramą.Jūsų žiniai dauguma lenkišku instrumentu yra kinietiški tik su lenkiškais lipdukais. Marketingas Šiandien mačiau "Senukuose" kinietiškus kalamus skylamušius.Rinkinuko kaina 7,90Lt.Nors tai žemos kokybes produktas bet už savo kaina jis dirbs geriau negu replinis už 23 Lt. Del instrumentu gamybos.Ne visada reikia dirbtuvės ar garažo. Štai medžiaga iš interneto: Keletas mažu dildžių, metalo pjūkliukas,buitiniai spautuvėliai ir paprasti vinys http://forum.pgraph.ru/viewtopic.php?f=105&t=450 Čia autorius siūlo dar paprastesni sprendimą kaip padaryti štampą iš paprastos metalinės sagos http://s41.radikal.ru/i094/1112/db/34930dd1004e.jpg http://s42.radikal.ru/i098/1112/44/97e4462ce31e.jpg Jeigu turite sena atsuktuvą,dilde ir metalo pjūklą tai pasigaminsite va toki žymeklį Su juo galima atžymėti busimu skylučiu vieta ir padaryti griovelį siūlui http://s014.radikal.ru/i327/1112/de/36e6213c4afe.jpg Na jeigu reikia padaryti griovelį siūlei o rėžtuko nėra ir daryti nėra noro drąsiai eikite prie manikiūro prekių. Va tokio instrumento vienam gaminiui tikrai užteks http://s017.radikal.ru/i433/1112/da/ecab98d76d73.jpg
Sveikinu visus su artėjančiais Naujaisiais 2012 metais.Sveikatos Jums ir jūsų artimiesiems. Įdomiu pasiskaitymu apie rankdarbius iš odos ir ne tik: Darbas su oda 117 puslapiu http://www.kingsmerecrafts.com Rankdarbiai iš odos ir kiti http://www.trozo.ru/ Na ir įvairios medžiagos rankdarbiams http://www.gritija.lt/lt/produktai/4/
kibirkstele*
2011 12 31, 14:29
[quote=oldas,2011 12 31, 00:01] Jeigu labai aktualu gaminti peili iš diskinio pjūklo HSS plieno tai be problemų. Tokie diskai parsiduoda visur "Senukuose",specializuotuose parduotuvėse,sendaikčiu turgeliuose. Bet geriausiai peilį daryti iš juostinio pjūklo mechaniniu staklių metalo pjovimui.Tai dar tarybinis labai geras plienas.Tokius pjūklus galima nusipirkti pigiai sendaikčiu turguje.Ten pat galima nusipirkti tikrai geru instrumentu dar SSSR gamybos Jeigu pasivaikščiosit po metalo supirktuves tai beveik už dyka surasite daug įdomiu metalo ruošiniu ar net instrumentu.Mirus seniem meistrams ju vaikai ir anūkai viska priduoda į metalo laužą po 0,7Lt už kilogramą.Jūsų žiniai dauguma lenkišku instrumentu yra kinietiški tik su lenkiškais lipdukais. Marketingas Šiandien mačiau "Senukuose" kinietiškus kalamus skylamušius.Rinkinuko kaina 7,90Lt.Nors tai žemos kokybes produktas bet už savo kaina jis dirbs geriau negu replinis už 23 Lt. Senukuose taip pat yra ir po viena pirkti rankini skylamusi, ju kainos priklauso nuo dydzio, kazkur nuo 10lt uz vnt regis  Manau, jie geresnes kokybes, o ir metalas atrodo kietesnis nei tu uz 7.90
extrasens
2011 12 31, 16:23
Geru, sveiku, laimingu ir turtingu bei kurybingu Naujuju metu!!! Pasimatysim 2012 Drakono metais...
Bonbonke...
2012 01 03, 17:32
Sveiki! Pabūsiu visiška varna, bet gal galėtumėte apšviesti, kur Vilniuje būtų galima gauti plonos odelės (maždaug 1000x50cm) rankinių siuvimui? Niekada neturėjau nieko bendro su šia medžiaga ir tik vakar aptiktas tutorial privertė susidomėti.  būčiau labai dėkinga už atsakymą
QUOTE(Bonbonke... @ 2012 01 03, 18:32) Sveiki! Pabūsiu visiška varna, bet gal galėtumėte apšviesti, kur Vilniuje būtų galima gauti plonos odelės (maždaug 1000x50cm) rankinių siuvimui? Niekada neturėjau nieko bendro su šia medžiaga ir tik vakar aptiktas tutorial privertė susidomėti.  būčiau labai dėkinga už atsakymą oi neapsigaukit, ten tikrai ne plona odelė  , jei pasisiūsit iš plonos drabužinės odelės, turėsit subliuškusį skudurėlį  . bandykit arenalis.com, kauno gatvėj (internete parodytas asortimentas nebūtinai atitinka ten esantį, reikia važiuoti į vietą ir čiupinėti, o kai ateisit pasakykit, kad reikia odos rankinei, jie parodys iš ko rinktis.)
pinciuke
2012 01 03, 19:00
QUOTE(Bonbonke... @ 2012 01 03, 18:32) Niekada neturėjau nieko bendro su šia medžiaga ir tik vakar aptiktas tutorial privertė susidomėti.  būčiau labai dėkinga už atsakymą žinoma, idėja įdomi. tačiau man ši rankinė ir taip kaip skudurėlis atrodo....... nesvarbu iš kokios odos ji pagaminta. man pasirodė, kad vaizdelyje autorė net nesimetriškai sujungė detales...... ar aš klystu? sudomino tik jungimo būdas......... grandinių visokių turiu, gal kada ką ir sujungsiu
Bonbonke...
2012 01 03, 20:15
Dėkui trr ir pinciuke!  bais jau man prisireikė tos rankinės (na, o mokėt 1000 euru uz originala taip pat nesinori), bet jei ne plona odelę, tai gal patartumėt ką naudot, kad namų salygom galėčiau tokią pasisiūdint? bijau, kad su adata ir siūlu storesnės odos neįveiksiu. Beje, gal kas pakonsultuotumet kokia odos kaina? nors ir ne 1000 euru, ale vistiek riek moraliskai pasiruost
QUOTE(Bonbonke... @ 2012 01 03, 18:32) Sveiki! Pabūsiu visiška varna, bet gal galėtumėte apšviesti, kur Vilniuje būtų galima gauti plonos odelės (maždaug 1000x50cm) rankinių siuvimui? Niekada neturėjau nieko bendro su šia medžiaga ir tik vakar aptiktas tutorial privertė susidomėti.  būčiau labai dėkinga už atsakymą Jeigu busite Kauno gatveje tai visiškai netoli bus www.siteks.lt Pasiteiraukite kainomis ten. Gal ten but pradžiai nusipirkti geros kokybės dirbtine oda. Jeigu tai ką jus padarysite atitiks jūsų lukesčius tai galėsite investuoti į brangesnes medžiagas.
QUOTE(Bonbonke... @ 2012 01 03, 21:15) bet jei ne plona odelę, tai gal patartumėt ką naudot, kad namų salygom galėčiau tokią pasisiūdint? bijau, kad su adata ir siūlu storesnės odos neįveiksiu.
tai gal ylą rasit, jos tikrai užtektų pradžiai  aišku tas badymas ilgiau užtruks nei su adata audinį siūti, bet vistiek to laiko kaina ne 1000 euru
extrasens
2012 01 17, 16:18
Grazus darbeliai, tik va knieti suzinot, kodel visi kaip susitare musat skyles skylamusiu(sunkus darbelis), o veliau taip kaip niekur nieko perkisat lengva ranka odine juostele, taigi jei einam sudetingesniu keliu, tai ir jau noretus kazkokio idomesnio apipynimo ir juolab nebesimatytu taip tarpai tarp odeles ir gaminio. Na o jei jau paprastai apipint juostele. Man visada buvo idomu susizinot su kokiomis odomis dirbate? Dabar noriu pradet dirbt su piniginemis, taciau galvoje kirba mintis, ka geriau naudot. Ar kiaules oda, nors man tie porai juodai nepatinka, ar ozio, eriuko oda. Karves oda, kurios siektiek dar turiu, mano nuomone, netiks. Virselis is augalinio rauginimo odos su reljefu. Na mazdaug isdesciau savo vizija tik dabar noriu suzinot ka vertetu labiau naudot.
QUOTE(extrasens @ 2012 01 17, 17:18) Grazus darbeliai, tik va knieti suzinot, kodel visi kaip susitare musat skyles skylamusiu(sunkus darbelis), o veliau taip kaip niekur nieko perkisat lengva ranka odine juostele, taigi jei einam sudetingesniu keliu, tai ir jau noretus kazkokio idomesnio apipynimo ir juolab nebesimatytu taip tarpai tarp odeles ir gaminio. Na o jei jau paprastai apipint juostele. Man visada buvo idomu susizinot su kokiomis odomis dirbate? Dabar noriu pradet dirbt su piniginemis, taciau galvoje kirba mintis, ka geriau naudot. Ar kiaules oda, nors man tie porai juodai nepatinka, ar ozio, eriuko oda. Karves oda, kurios siektiek dar turiu, mano nuomone, netiks. Virselis is augalinio rauginimo odos su reljefu. Na mazdaug isdesciau savo vizija tik dabar noriu suzinot ka vertetu labiau naudot. AŠ TAI DARAU IŠ SENŲ PADĖVĖTŲ RŪBŲ.Dėl skylučių tai nežinau,o ką Jus siūlot?
QUOTE(extrasens @ 2012 01 17, 17:18) Virselis is augalinio rauginimo odos su reljefu.
kur kur toks viršelis?  čia planuose? o kur gaunat augalinės odos? aš gabaliuką turiu dabar, tai labai noriu dar. o dėl to kokią odą rinktis, manau odų savybės priklauso ne tik kokio gyvulio oda, bet ir nuo odos išdirbimo kokybės bei paskirties. bent jau mūsų krašte prekyboj oda labiau skirstoma ne pagal kilmės tipus, o pagal paskirtį (drabužinė, baldinė, pamušalinė, galanterinė, etc).  juk ir iš to paties gyvulio galima pagamint tiek ploną elastingą kaip guma odą, tiek storą kietą, tiek plyštančią kaip popierius, ir pan.. ir tekstūrą įspaust kokią tik nori. nors kiaulės odos tekstūra (kurios nei paslėpsi nei padirbsi) man irgi nepatinka. vien dėl panašumo į žmogaus.  o dėl tų apipynimo tarpelių, aš jau ne sykį čia minėjau ir kabinėjaus prie jų..  bet manau kartais žmonėms ir tinkamos tam odos pritrūksta.
extrasens
2012 01 18, 12:50
Trr as Airijoj esu, bet kai grisiu i LT butinai tau koki gabala parvesiu, nes zinau kokia dabar situacija su odu isdirbimu LT. Na as darau dirzus stampavimo technika, rankiniu budu, tai man lieka gabaliuku nuo augalines kilmes odos tai puikiai pravercia pinigiuniu kietiems virseliams ir dar grazus paveiksliukas pavyksta, ar simboliai kokie nors. Piniginems desiu avies oda, nes manau ji labiausiai tinka, plona elastinga ir minksta. O del skyluciu apipynimui as naudoju (atsiprasau Trr uz anglu kalba) bet nezinau kaip vadinas LT, o angliskai tai - (Thonging chisel), na kazkas panasau i sakute. Pirkau Made in Japan- kokybe garantuota.
kibirkstele*
2012 01 18, 19:50
Radau tokia knyga, gal jau daug kas ja ir skaite, bet gal kam pravers: Parsisiusti galima is cia
QUOTE(extrasens @ 2012 01 18, 13:50) Trr as Airijoj esu, bet kai grisiu i LT butinai tau koki gabala parvesiu,
oi, būtų žiauriai malonu  o ji ten vietinės gamybos ar atvežtinė? tiesiog smalsu, koks augalinio rauginimo paplitimas kitur. ir kokia gaunas kaina, pavertus litais už dm. kv.? o palyginti savybes/kokybę gyvai tuo labiau norėtus..
extrasens
2012 01 21, 21:24
Sunku cia Airijoj gauti aplamai odos, ypac maza kieki, taciau as radau vienus prekybininkus, kurie perparduoda odas, na sandeliuojas, o veliau perparduoda. Tik pas juos mazas minusas, kad jie pardavineja dideliais gabalais. Maziausiai pas juos tai kojos oda, taciau ir tai ji yra jau apie 2kv.m. O tai kainuoja 1kv.m. - 74euro + 23% vat. na tai iseina 90euro uz kv. Tai butu uz 3mm. storio odos veg tanned kojos oda iseina apie 200euro. Bet ji tikrai puikiai apdirbama, (tooling, carving). O daugiau storos odos- karves odos tai kaina jau svyruoja nuo 15eu/kv.m - 60eu/kv.m bet ten jau su reptiliju fakturom ir t.t. Na, o avies, kiaules, ozkos odos tai jau nenusipirksi Airijoj  Perku is kitu saltiniu.
irmulia
2012 01 27, 18:34
| ! |
| Primenu, kad čia NE Skelbimų lenta, ir tokios žinutės kaip : parduodu,.... parduodu, nebereikia...; noriu pirkti... ir pan. yra griežtai draudžiamos. Pakartotinai radaus panašaus pobūdžio žinutes, jos bus trinamos be perspėjimo, o dalyvaims skirtos atitinkamos nuobaudos |
QUOTE(extrasens @ 2012 01 21, 22:24) na tai iseina 90euro uz kv.
vau, tai net 3 lt. už decą..  (dėl kokybės tai net neabejoju, bet kaina didoka, tada ir gaminys turėtų būt ne lietuvos rinkai  ). bet ir kaip čia man nuskilo gauti vilniuje augalinės odos per pus mažesne kaina.. gaila paskutinis gabalas buvo o dėl odos žaliavų, jaučiu reikia ieškot draugų italijoj
irmulia
2012 01 29, 21:32
o gal kas gali plačiau apie augalinę odą papasakoti?
extrasens
2012 01 30, 19:35
Manau, kad nesupyksi ir mane puikiai papildysi, nes bandysiu apibudint savais zodziais. Veg- tanned Leather(augalinio- Tano rugsties oda). Na isverciau pazodziui. Nes manau Lietuviskas vertimas nelabai atitinka teisybes. Tano rugstis- medzio zieves malimas tam tikruose konteineriuose(malunuose), tada sudedamos odos ir mazdaug apie savaite rauginamos gaunamoje Tano rugstyje- o ji buna keliu rusiu, gali buti ir chemine(chromo rugstis). Daugiau yra vikipedia.org Tik angliskai o as radau info Tandyleathercrafting zurnale.
QUOTE(extrasens @ 2012 01 30, 20:35) Manau, kad nesupyksi ir mane puikiai papildysi, nes bandysiu apibudint savais zodziais. Veg- tanned Leather(augalinio- Tano rugsties oda). Na isverciau pazodziui. Nes manau Lietuviskas vertimas nelabai atitinka teisybes. Tano rugstis- medzio zieves malimas tam tikruose konteineriuose(malunuose), tada sudedamos odos ir mazdaug apie savaite rauginamos gaunamoje Tano rugstyje- o ji buna keliu rusiu, gali buti ir chemine(chromo rugstis). Daugiau yra vikipedia.org Tik angliskai o as radau info Tandyleathercrafting zurnale. taip, tik lietuviškai tai vadinama ne tano rūgštim, o taninais. jie gaunami iš augalų (todėl ir vadinas augalinis rauginimas), dažniausiai iš ąžuolo žievės, nes ten jo daugiausia. kai pavasario upėse vanduo nusidažo rudai, tai irgi kaip tik dėl tų pačių taninų, iš medžių šaknų, (iš čia ir kilęs rusvas natūralios odos atspalvis). o chromo rūgštimis išdirbta oda jau bus chrominė oda (t.y. ne augalinio rauginimo), jos atspalvis šaltesnis (pjūvyje), beveik melsvas. bet ne specas skirtumo tarp jų nepamatys.
extrasens
2012 01 30, 20:48
QUOTE(trr @ 2012 01 30, 19:51) taip, tik lietuviškai tai vadinama ne tano rūgštim, o taninais. jie gaunami iš augalų (todėl ir vadinas augalinis rauginimas), dažniausiai iš ąžuolo žievės, nes ten jo daugiausia. kai pavasario upėse vanduo nusidažo rudai, tai irgi kaip tik dėl tų pačių taninų, iš medžių šaknų, (iš čia ir kilęs rusvas natūralios odos atspalvis). o chromo rūgštimis išdirbta oda jau bus chrominė oda (t.y. ne augalinio rauginimo), jos atspalvis šaltesnis (pjūvyje), beveik melsvas. bet ne specas skirtumo tarp jų nepamatys.  Na susipazistu dar tik su technologijom odos gavybos...
QUOTE(extrasens @ 2012 01 30, 21:48) Na susipazistu dar tik su technologijom odos gavybos...   na aš tik tiek ir žinau, odų nerauginu, tik naudojuos jomis, tad žinau tik teoriškai.  o su tais terminais tikrai sunku, nes kai kuriu žodžių apskritai lietuvių kalboje vertimo nėra. pvz tik vakar sužinojau, kad shagreen ir chagrin yra skirtingos odų rūšys, visai skirtingi dalykai, kurie dažnai painiojami, o aš visad maniau, kad tai vienas ir tas pats, nes lietuviškai yra tik vienas žodis - šagrenė.  iš čia ir painiava paskui.
extrasens
2012 01 31, 13:36
Jop, ten tu terminu ir odos rusiu devynios galybes... Bet jau po truputi pradedu atsirinkti kas kur ir su kuo... Bet manau, kad jei ziurint kokia oda, tai bent jau reikia pasiziureti ar tiksliai ji tam yra skirta... Pas lietuvius kazkodel yra nusistovejusi tradicija- visur reikia deti kiaules oda ir ja dazyt desimt sluoksniu, tada bus grazu...  . Bet nors tiek gera, kad kazkas dar kazkur juda. Gal jaunesne karta daugiau dirbiniu atnes i Lietuva.
QUOTE(extrasens @ 2012 01 31, 14:36) Pas lietuvius kazkodel yra nusistovejusi tradicija- visur reikia deti kiaules oda tikriausiai todėl, kad lietuviai labiausiai mėgsta kiaulieną nors tokios tradicijos taip ryškiai nepastebėjau  . pati kadaise pačioj pradžioj turėjau kelis gabalus kiaulenos, tada prisiekiau daugiau su ja niekada nedirbti, ir jau 15 metų neimu į rankas, iki šiol kelios skiautės yra išlikę nesunaudotos. o su odų rūšimis gaila nėra galimybės, kad būtų ir išsami info lietuviškai ir gyvi aprašomų tipų pavyzdžiai, kad galėtum čia pat pačiupinėt visus, tada būtų aišku. bet kartais rūšis ar paskirtis dar nieko nereiškia, vis kito gamintojo produktas bus skirtingas, ir plius kiekvienas gabalas skiriasi vienas nuo kito, taigi kas kart pasiėmęs naują gabalą nežinai su kuo susidursi.
extrasens
2012 02 02, 22:19
norejau paklausti, su kokias dazais dazot oda, augalinio rauginimo oda? Ir dirzam uzdegintus sonus? As turiu pats, tik jie zaiuriai brangus, tai galvoju gal yra kokiu lietuvisku alternatyvu apart akriliniu?
celestess
2012 02 05, 20:32
QUOTE(kibirkstele* @ 2012 01 18, 20:50) Radau tokia knyga, gal jau daug kas ja ir skaite, bet gal kam pravers: Parsisiusti galima is cia merginos atsargiai, nuroda su virusu...
kibirkstele*
2012 02 05, 21:42
QUOTE(celestess @ 2012 02 05, 19:32) merginos atsargiai, nuroda su virusu... hmmm kaip keista... as parsisiunciau ir nera pas mane jokio viruso, dar pries pora dienu skanavom profilaktiskai kompiuteri, ieskodami virusu ir nebuvo nieko....
QUOTE(extrasens @ 2012 02 02, 23:19) norejau paklausti, su kokias dazais dazot oda, augalinio rauginimo oda? Ir dirzam uzdegintus sonus? As turiu pats, tik jie zaiuriai brangus, tai galvoju gal yra kokiu lietuvisku alternatyvu apart akriliniu? aš odą dažau anilino dažais vilnai. tik lietuvoj dabar tik vienas gamintojas tuos dažus tiekia, tai spalvų paletė labai ribota ir negražios spalvos, bet diržui vargu ar išdrįsčiau naudoti, nes sušlapus ar suprakaitavus paskui gali tepti drabužius.  o kraštui dažyti net nežinau, netenka, o akriliniai laikosi ten? ir kaip uždeginat jį?
Lliucija6
2012 02 06, 17:12
As esu girdejus,kad perka dazus pas odos tiekejus,ligtai raseiniuosie jie ten ar kur,zinau kad brangoki,bet juk ju daug ir nereikia.
extrasens
2012 02 06, 22:49
Na dirzam as naudoju dazus su alkoholiu, nes aug.r.odai jie geriausiai susigeria, na ir aliejiniai, bet su alkoholiu. O uzdegintus sonus su tais paciais dazau, bet zinau, kad reikia visai su kitokiais, bet anie yra per tisti, tai net nezinau ka ir bedaryt. O aniliniai nebelabai ir benaudojami ... Nes jie prastoki, kad palieka demes ir patamseja.
QUOTE(extrasens @ 2012 02 06, 23:49) na ir aliejiniai,
aliejiniai?? na ir kaip jie po penkiu tarkim metų atrodo?
nilenilenile
2012 02 08, 23:50
Noriu parodyti kelis darytus papuošaliukus. Apyrankes:   Kaklo papuošimas:  Sagė:
QUOTE(nilenilenile @ 2012 02 09, 00:50) Noriu parodyti kelis darytus papuošaliukus. Apyrankes: Kaklo papuošimas: Sagė:
O jau grožis
Vedlio norai
2012 02 15, 21:55
QUOTE(celestess @ 2012 02 05, 21:32) merginos atsargiai, nuroda su virusu... Antivirusine susitvarke su virusu, bet kad jis yra tai patvirtinu (reik tureti omenyje, kad virusas virusui nelygus, vieni pavojingi kiti nelabai, konkrečiai koks čia nežinau) Ačiū labai už knyga, pravertė, viskas aiškiai parodyta, super
Vedlio norai
2012 02 15, 22:16
Žodžiu niekur neradau kur nusipirkti tiesios siūlės punktyro žymeklio  Uploaded with ImageShack.us tad teko kažkaip suktis savom rankom ir štai rezultatas, tikiuosi idėja kam nors pravers. Radau sandėluko stalčiuje metalo gabala, išsimatavai, su kampiniu šlifuokliu išsipjausčiau forma ir apdirbau su elektriniu galąstuvu, simple  Uploaded with ImageShack.usVis svarstau, gal per maži tarpai, reiktu praplatint...
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 02 15, 23:16) Žodžiu niekur neradau kur nusipirkti tiesios siūlės punktyro žymeklio  Uploaded with ImageShack.us tad teko kažkaip suktis savom rankom ir štai rezultatas, tikiuosi idėja kam nors pravers. Radau sandėluko stalčiuje metalo gabala, išsimatavai, su kampiniu šlifuokliu išsipjausčiau forma ir apdirbau su elektriniu galąstuvu, simple  Uploaded with ImageShack.usVis svarstau, gal per maži tarpai, reiktu praplatint...  Pradžiai visai gerai.Keletas patarimu ateičiai : 1) Tai ka jus padarėte ne žymeklis o skylamušis. http://eastwestleather.ru/product_info.php...roducts_id/1046 Čia gerai matosi kaip tai dirba. 2) Dantu plotis ir tarpai parenkami individualiai priklausomai nuo odos ir siulo storio Labai gerai dirba tokia kombinacija 2-4-2-4-2-4-2 ( 2mm danties plotis, 4mm tarpas ) Dantu storis 2mm, ilgis užtektinas pramušimui 2-3 sluoksniu siuvamos odos.Tokiam instrumentui pakanka 22 mm pločio ir 2mm storio plokšteles. Kampams ir radiusams reikalinga šakutė su 1,2 dantim. 3) Jeigu instrumentas ne vienkartinis reikia rimtai žiurėti i plieno pasirinkima, apdirbimo kokybe ir pagrinda ant kurio bus kalama
Vedlio norai
2012 02 17, 23:09
QUOTE(oldas @ 2012 02 17, 23:25) Pradžiai visai gerai.Keletas patarimu ateičiai : 1) Tai ka jus padarėte ne žymeklis o skylamušis. http://eastwestleather.ru/product_info.php...roducts_id/1046 Čia gerai matosi kaip tai dirba. 2) Dantu plotis ir tarpai parenkami individualiai priklausomai nuo odos ir siulo storio Labai gerai dirba tokia kombinacija 2-4-2-4-2-4-2 ( 2mm danties plotis, 4mm tarpas ) Dantu storis 2mm, ilgis užtektinas pramušimui 2-3 sluoksniu siuvamos odos.Tokiam instrumentui pakanka 22 mm pločio ir 2mm storio plokšteles. Kampams ir radiusams reikalinga šakutė su 1,2 dantim. 3) Jeigu instrumentas ne vienkartinis reikia rimtai žiurėti i plieno pasirinkima, apdirbimo kokybe ir pagrinda ant kurio bus kalama Dėl plieno kokybės aš ir mąsčiau šį daikčiuką darydamas, tiesiog neturėjau iš ko rinktis... Ąčiū už video nuoroda ir užpatarimus, šiek tiek pastatėt mane į vėžes Nenoriu būti naglu, tačiau gal dar turite kokių nuorodų iš kurių galėčiau pasimokinti daugiau, nes pakankamai jaunas esu dirbant su oda. Daugiausia esu pridaręs įvairių smulkių dėklų (peiliams, prožektoriams, žiebtuvėliams),kurie nereikalaudavo daug dėmesingumo, tačiau neatsisakau minties pasidaryti kažką ir rimtesnio (piniginės, krepšio ir pan.). Šiuo metu gaminuosi įvairius įrankius, pvz. kaip matėt aukščiau, kurie palengvintų darbą su oda, nes nusipirkti Lietuvoje neįsivaizduoju iš kur, kiek ko bepaklausi, niekas nieko nežino.
tiek vyrijos padavė  , tai gal kas nors ne tik įrankius, bet ir darbus parodys, nugi noris akis paganyt. vedlio norai, o ar skaitėt šią ir ankstesnę temas? info gal ir ne tirštai, bet šį tą galima rasti. dar yra atskirai rankinių tema, ten kadais irgi apie odas, furnitūrą, įrankius ir t.t. buvo kalbėta, o štai dar kitoj temoj neseniai sužinojau, kad toks įrankis  lietuvoje parduodamas prie kojų priežiūros prekių, tipo pėdoms skusti  būtinai eisiu paieškot  šiaip net nepagalvočiau tokio įrankio naudot ant gyvo žmogaus.
Vedlio norai
2012 02 18, 10:25
QUOTE(trr @ 2012 02 18, 05:02) tiek vyrijos padavė  , tai gal kas nors ne tik įrankius, bet ir darbus parodys, nugi noris akis paganyt. vedlio norai, o ar skaitėt šią ir ankstesnę temas? info gal ir ne tirštai, bet šį tą galima rasti. dar yra atskirai rankinių tema, ten kadais irgi apie odas, furnitūrą, įrankius ir t.t. buvo kalbėta, o štai dar kitoj temoj neseniai sužinojau, kad toks įrankis  lietuvoje parduodamas prie kojų priežiūros prekių, tipo pėdoms skusti  būtinai eisiu paieškot  šiaip net nepagalvočiau tokio įrankio naudot ant gyvo žmogaus.  Taip, peržiūrėjau tikriasusiai viską forumuose, pripažįstų, kad didelė dalis klausimų nukrito, tačiau kas gali žinoti... , gal Oldas turi infommacijos gerą šaltinį, tokį "perliuką" Dėl odos skustuvo nebloga idėja, turėsiu omeny. P.S. foto idėsiu kelias kiek vėliau, nėra ten kuo girtis, bet vis šis tas.
admin*1
2012 02 18, 10:25
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|