Solopgang
2010 02 17, 19:08
Sveiki, gal galėtų klaipėdiečiai patarti kokioje miesto dalyje, rajone, gatvėje geriausiai įsikurti jaunai šeimai. Paties miesto gerai nepažįstame - pažįstamų nedaug.. tai nelabai ir aišku kur ieškotis geriausia buto gyvenimui gal kas pasidalinsit konkrečių rajonų privalumais/trūkumais?
QUOTE(Sidabra @ 2010 02 17, 19:08) Sveiki, gal galėtų klaipėdiečiai patarti kokioje miesto dalyje, rajone, gatvėje geriausiai įsikurti jaunai šeimai. Paties miesto gerai nepažįstame - pažįstamų nedaug.. tai nelabai ir aišku kur ieškotis geriausia buto gyvenimui gal kas pasidalinsit konkrečių rajonų privalumais/trūkumais?  viskas priklauso nuo šeimos poreikių ir gyvenimo būdo. Kas vieniems atrodo privalumas, kitiems gali atrodyti trūkumas. Todėl sunku ką patart .. Reikėtų bent minimalius reikalavimus gyv. vietai žinot
Solopgang
2010 02 20, 20:47
QUOTE(westa @ 2010 02 18, 10:05) viskas priklauso nuo šeimos poreikių ir gyvenimo būdo. Kas vieniems atrodo privalumas, kitiems gali atrodyti trūkumas. Todėl sunku ką patart .. Reikėtų bent minimalius reikalavimus gyv. vietai žinot na nesinori labai judrioje vietoje gyventi, geriau butu zalumos, miesto pakrasciuose irgi nesinori... taip pat netraukia tokie rajonai kur namai namai namai ir jokios erdves
galoshes
2010 02 21, 14:34
Jeigu nenorit labai judrioje gatvėje, tuomet galit rinktis Laukininkų gatvę, Simonaitytės ar kokią kitą tame rajone. Geras susisiekimas, visuomet važiuoja 8 autobusas, 9, 6 ir dar kiti. Be to, prekybos centrai netoli (žiūrint, kur išsirinksit). Be abejo, rajonas miesto gale, tačiau vien dėl patogaus susisiekimo apsimoka. O ir nėra labai pavojingas, saugus. Yra parkai, prūdai, kalneliai, bažnyčia, ko daugiau ir benorėt. Taip pat galima rinktis ir kitame miesto rajone, miško kvartale. Netoli Studlendas, miškas, parkas, graži aplinka, iki jūros pėstute galima nukulniuoti. O ir centras netoli.
Na as patarciau rinktis Misko kvartale arba Dragunu kvartale (cia naujas rajonas netoli miesto ligoniniu). Jei esate jauna seima, tai gal jau turite maza vaikeli -tai si miesto dalis jums tiktu. Pirmiausia cia yra miskas su vaiku visada galima nuvykti ir kvepuoti grynu oru. O jei dar neplanuojate seimos -tai dviracio taku paivazineti rieduciais ar dviraciais geriausias poilsis. Butent Draguno kvartalo namai yra silti- uz siluma tikrai mazai mokame. Neseniai netoli pastate ir parduotuve. Zodziu man sis rajoniukas pats paciausias...  Dar geras kvartaliukas Danes(ar Danges vingis), apie ji nieko neturiu ka pasakyti,nes negyvenu, bet siaip paiziurejus akiai malonus. Niekada nesikelciau i Laukininku ar Simonaitytes gatve. Man ten tokie visi miegamieji rajonai su senais namais. Zinoma daug ks priklauso nuo seimos finansiniu galimybiu. antra vertus kur pripranti gyventi-ten ir gerai.
Solopgang
2010 02 21, 15:48
QUOTE(galoshes @ 2010 02 21, 15:34) Jeigu nenorit labai judrioje gatvėje, tuomet galit rinktis Laukininkų gatvę, Simonaitytės ar kokią kitą tame rajone. Geras susisiekimas, visuomet važiuoja 8 autobusas, 9, 6 ir dar kiti. Be to, prekybos centrai netoli (žiūrint, kur išsirinksit). Be abejo, rajonas miesto gale, tačiau vien dėl patogaus susisiekimo apsimoka. O ir nėra labai pavojingas, saugus. Yra parkai, prūdai, kalneliai, bažnyčia, ko daugiau ir benorėt. Taip pat galima rinktis ir kitame miesto rajone, miško kvartale. Netoli Studlendas, miškas, parkas, graži aplinka, iki jūros pėstute galima nukulniuoti. O ir centras netoli. paziurejau per google maps kur tos gatves tai laukininku rajonas man toks "miegamasis" pasirode labai daug namu ir masinu  o zulumos kaip tin nesimato, nebent ten senas zemelapis ikeltas apie misko kvartala esu girdejusi, jog ten labai uzsiuodzia kazkokai gamykla ar kazkas panasaus (nafta lygtai gaminama) o vidury miesto nera geresniu rajonu? autobusai mums nera labai aktualu (turim savo masinas), prakybos centai irgi... nemegstame ju  , o apsipirti kai reikia - galima juk ir toliau pavaziuoti ar griztant is darbo apsiprekinti Papildyta:QUOTE(jolax @ 2010 02 21, 16:43) Na as patarciau rinktis Misko kvartale arba Dragunu kvartale (cia naujas rajonas netoli miesto ligoniniu).
aciu uz nuomone Dragunu kvartas zinau kur yra, o Danes net neisivaizduoju Ne, vaiku dar neturim ir nelabai planuojam o del naujos/ senos statybos dar nenusprendem... savarbiausia rasti tinkam vieta ir tinkama buta  nes kartais senas daug grazesnis ir geresnis nei tas naujas
QUOTE(Sidabra @ 2010 02 21, 16:48) apie misko kvartala esu girdejusi, jog ten labai uzsiuodzia kazkokai gamykla ar kazkas panasaus (nafta lygtai gaminama)  Na 5 m. pragyvenau Misko kvartale ir jokiu kvapu neuzuodziau. Gal dabar kas nors ten pradejo smirdeti. Tai jei jums netinka ir vienas miesto galas ir kitas- belieka rinktis gyvenamaja vieta miesto centre. Kur nepasakyciau jog butu daug zalumos. Centras ir yra centras, kad uztu masinos, suktusi dulkiu kamuoliai ir pan. Per google pabandykite isivesti danges vingis. Gal dar atsilieps klaipedieciu kurie butu patenkinti savo rajoneliu ir centre. Gal kur prie Jono kalnelio
Dangės vingis man šiuo metu irgi geriausia vieta kur galvočiau apie butą  Miško kvartalas ne mano skoniui.. langai prieš langus... geriau jau tada Dragūnai Sidabra va http://www.dangesvingis.lt/
Zalumos nemazai yra Baltijos prospekte Nezinau, kaip Dragunuose, bet arciau esanciam Misko kvartale beveik visada labai aitrus naftos kvapas, gi Klaipedos nafta netoli. Kartais su vaiku tenka gerokai toliau iki juros pavaziuot, kad naftos nesijaustu. O ten gyvenantys pripranta prie to kvapo ir nevisada jaucia.
Solopgang
2010 02 22, 19:15
QUOTE(westa @ 2010 02 21, 17:09) Dangės vingis man šiuo metu irgi geriausia vieta kur galvočiau apie butą  Miško kvartalas ne mano skoniui.. langai prieš langus... geriau jau tada Dragūnai Sidabra va http://www.dangesvingis.lt/  grazu, tik turbut ten kainos tai kosmines
QUOTE(Sidabra @ 2010 02 22, 19:15)  grazu, tik turbut ten kainos tai kosmines  tiesą sakant net nežinau ten kainų  .. neaktualu tai nesidomėjau. Kita vertus kaži ar realu rasti gerą butą geroje vietoje ir itin pigiai  .. gal  . o ir kas tas yra pigiai?
Solopgang
2010 02 23, 21:08
QUOTE(westa @ 2010 02 22, 23:12) tiesą sakant net nežinau ten kainų  .. neaktualu tai nesidomėjau. Kita vertus kaži ar realu rasti gerą butą geroje vietoje ir itin pigiai  .. gal  . o ir kas tas yra pigiai?  ne pigiai, bet uz protinga kaina
Aš dabar jei rinkčiausi butą tai kur nors centre, arčiau Skulptūrų parko. Nors tas parkas, tiesą sakant, yra senosios miesto kapinės, bet man vis tiek gražus, ir upė arti, ir senamiestis (pačiam senamiestyj, t.y. nuo Biržos tilto iki Turgaus buto nelabai norėčiau)...Kainos ten, jaučiu, nemažos, bet verta paieškot geresnio varianto, gal ir prieinamų kainų pasitaikytų. Pati gyvenau keturis metus Alksnynės rajone ir aštuonis metus Laukininkuose. Laukininkai man patiko labiau, gal pripratau tiesiog. Alksnynėj labai uosto krova girdėjosi naktimis. Laukininkuose ramiau, šiuo metu žalumos užtenka, aišku ne tiek, kiek kokiam parke, bet medžiai suaugę, rajonas 1984 m. statytas. Dabar dar naują parką ten įrengė, bet teks palaukt, kol medžiai užaugs Dar gal Debreceno gatvėj nieko, ten keli nauji daugiabučiai yra, žalumos ten pakanka, yra parkelių...
Spyglys83
2010 12 02, 14:23
QUOTE(Solopgang @ 2010 02 22, 20:15)  grazu, tik turbut ten kainos tai kosmines  Tai galima greta pasirinkti senos statybos namuose gyventi, tikrai bent būsto kaina bus mažesnė, nors tų namų ir nėr tiek daug
Sveiki, labai reikia jusu pagalbos! su vyru nusprendem imti paskola Seb banke ir pirkti buta "Danges vingyje", rajonas ir pats butas labai patinka. 9 aukstas ,9-aukstame name. Bet siandien is kolegu isgirdau kad namai yra nelabai silti, reikes nemazai moketi uz sildyma ir kazkokios problemos yra su vandeniu. Buciau labai dekinga uz bet kokia informacija
-Alice-
2010 12 28, 13:19
QUOTE(aliven @ 2010 12 27, 21:46) Sveiki, labai reikia jusu pagalbos! su vyru nusprendem imti paskola Seb banke ir pirkti buta "Danges vingyje", rajonas ir pats butas labai patinka. 9 aukstas ,9-aukstame name. Bet siandien is kolegu isgirdau kad namai yra nelabai silti, reikes nemazai moketi uz sildyma ir kazkokios problemos yra su vandeniu. Buciau labai dekinga uz bet kokia informacija  Aš jūsų vietoje nuvažiuočiau ten prie namo ir užkalbinčiau kokį namo gyventoją. Paklausčiau, kiek moka už šildymą, kokios problemos ir t.t. Manau, noriai jums papasakos, o ir išgirsite tiesą iš pirmų lūpų. Mes su vyru kai pirkome butą irgi taip padarėme. Nuvažiavome prie namo, žvalgėmės aplinkui, pamatėm, kad moteris išeina iš namo. Užkalbinom. Tai viską supasakojo
galoshes
2011 01 01, 23:43
QUOTE(westa @ 2010 02 21, 17:09) Dangės vingis man šiuo metu irgi geriausia vieta kur galvočiau apie butą Sidabra va http://www.dangesvingis.lt/Geras, patiko man šis kvartalas  Gyvenu Klaipėdoj, bet kažkaip pirmą kartą apie tokį girdžiu  Visai ir aš norėčiau ten apsigyventi QUOTE(Beštuliukas @ 2010 12 28, 14:19) Aš jūsų vietoje nuvažiuočiau ten prie namo ir užkalbinčiau kokį namo gyventoją. Paklausčiau, kiek moka už šildymą, kokios problemos ir t.t. Manau, noriai jums papasakos, o ir išgirsite tiesą iš pirmų lūpų. Mes su vyru kai pirkome butą irgi taip padarėme. Nuvažiavome prie namo, žvalgėmės aplinkui, pamatėm, kad moteris išeina iš namo. Užkalbinom. Tai viską supasakojo  Labai gera idėja!
QUOTE(Beštuliukas @ 2010 12 28, 14:19) Aš jūsų vietoje nuvažiuočiau ten prie namo ir užkalbinčiau kokį namo gyventoją. Paklausčiau, kiek moka už šildymą, kokios problemos ir t.t. Manau, noriai jums papasakos, o ir išgirsite tiesą iš pirmų lūpų. Mes su vyru kai pirkome butą irgi taip padarėme. Nuvažiavome prie namo, žvalgėmės aplinkui, pamatėm, kad moteris išeina iš namo. Užkalbinom. Tai viską supasakojo  mus viena karta taip konkreciai atkalbejo
Eglaitiene
2011 01 03, 08:53
QUOTE(EXTRAA @ 2010 02 21, 19:44) Zalumos nemazai yra Baltijos prospekte Nezinau, kaip Dragunuose, bet arciau esanciam Misko kvartale beveik visada labai aitrus naftos kvapas, gi Klaipedos nafta netoli. Kartais su vaiku tenka gerokai toliau iki juros pavaziuot, kad naftos nesijaustu. O ten gyvenantys pripranta prie to kvapo ir nevisada jaucia. Pritariu del Baltijos pr. - kur nors apie viduri prospekto super...
O kaip tam "Dangės vingyje" su viešuoju transportu? Kurie maršrutai ten eina ir ar toli stotelė nuo kvartalo Man gyvenant bute viešojo transporto toks buvimas, kai gali į bet kurį miesto galą nuvažiuot netoli nuo namų sėdęs į autobusą ar mikriuką, būtų didelis prioritetas.
Wunderbar
2011 01 07, 23:55
QUOTE(Solopgang @ 2010 02 17, 21:08) Sveiki, gal galėtų klaipėdiečiai patarti kokioje miesto dalyje, rajone, gatvėje geriausiai įsikurti jaunai šeimai. Paties miesto gerai nepažįstame - pažįstamų nedaug.. tai nelabai ir aišku kur ieškotis geriausia buto gyvenimui gal kas pasidalinsit konkrečių rajonų privalumais/trūkumais?  Kažkas siūlė debreceno rajoną - labai paprieštaraučiau, vienas pavojingesnių rajonų klaipėdoje. Taip pat iš karto braukit lauk žvejybos uostą, simonkę - amžinas triukšmas, o riporte dar ir narkomanų ant kiekvieno kampo pilna. Alksnynė - pusė velnio, perkant butą "raudonuosiuose namuose"  išplanavimas ten geras, namai kokybiškesni. Bandužiai, Laukininkai - miegamieji rajonai, daug automobilių prie namų, žalumos ten nėra, o dar kvapas vasarą užeina. Pempininkai, Šiaulių gatvė, žardė irgi atkrenta. Baltijos prospektas niekuo neypatingas, bet realiai neblogas. Apskritai, viskas priklauso nuo jūsų finansinių galimybių. Mes kai ieškojom buto, labai norėjom Miško rajone, tiesiog nepatempėm finansiškai, o galiausiai radom du kart pigesnį variantą Kauno gatvėj. Žalumos čia šiek tiek daugiau negu kituose rajonose, viskas šalia, parkelis, parduotuvė, centras netoli, tačiau yra labai daug minusų - seni namai, rajonas naktį ir vakare nesaugus, gyvena labai daug senyvo amžiaus žmonių, su kuriais sunku susišnekėti (o ypač jei tokie patampa kaimynais...). Tačiau mes pirkom butą žinodami, kad jame maksimum 4 metus gyvensim, tad viskas pakenčiama. Realiai, jeigu jūs kažko norite miesto centre, tai žalumos jokios nerasit  kas kad senamiestyje Danė yra, jūs tik pagalvokit, kas ten vasarą darosi tam senamiesty... o dar kainos už kom paslaugas milžiniškos, automobiliui vietos nėra ir nėra. Siūlyčiau visų pirma apgalvoti, kokią sumą galit išleisti, ko norite - senos/naujos statybos ir t.t., o tada jau galima ir rajoną rinktis. Iš visų jau siūlytų, man idealiausiai skamba Dangės vingis. Dar man labai patinka kotedžai Paryžiaus komunos gatvėje, idealiausia, mano manymui vieta gyvent Klaipėdoje, gaila kad kainos kosminės
QUOTE(Wunderbar @ 2011 01 08, 00:55) Realiai, jeigu jūs kažko norite miesto centre, tai žalumos jokios nerasit  kas kad senamiestyje Danė yra, jūs tik pagalvokit, kas ten vasarą darosi tam senamiesty... o dar kainos už kom paslaugas milžiniškos, automobiliui vietos nėra ir nėra. Siūlyčiau visų pirma apgalvoti, kokią sumą galit išleisti, ko norite - senos/naujos statybos ir t.t., o tada jau galima ir rajoną rinktis. Iš visų jau siūlytų, man idealiausiai skamba Dangės vingis. Dar man labai patinka kotedžai Paryžiaus komunos gatvėje, idealiausia, mano manymui vieta gyvent Klaipėdoje, gaila kad kainos kosminės  Nu nežinau, miesto centre ten, kur Skulptūrų parkas, Mažvydo alėja man žalumos atrodo daugiau negu Kauno gatvėj  Ir vaizdas humaniškesnis - senoviniai namai, o ne sovietmečio papilkėję "šedevrai". Dangės vingis man atrodo tolokai kaip butams, nesu tikra, ar ten labai patogus susisiekimas (gal klystu, niekada neteko ten su viešu transportu važiuot), mokyklų ir darželių trūkumas tuose rajonuose didelis, vat individualiam namui tuose rajonuose vieta ideali, žalumos per akis. Man nelabai patinka, kad tokioj gražioj vietoj daugiaaukščiai namai, architektūriškai miesto pakraščiuose labiau tinka mažaaukščiai namai. Bet čia miesto planavimo prasme ir tą patį apie dar kelis kvartalus taip galima pasakyt...Tie prie Big'o ir Dragūnų dangoraižiai... Kotedžai Paryžiaus komunos gatvėje man per arti judrios gatvės, net labai per arti Žvejybos uoste man kažkada teko gyvent, niekas nenudaigojo manęs per 4 metus, net nebandė užpulti...Debrecenio rajone taip pat į dantis negavom, kaip ir Laukininkuose Kažkaip man atrodo, kad jei rinktis butą, tai tokioj vietoj, kur būtų patogu gyventi miesto gyvenimą - greta parduotuvės, gydymo įstaigos, švietimo įstaigos, viešasis transportas. O vat namui jau galima paieškot nuošalesnės vietelės...Todėl butą rinkčiausi (ir rinksiuosi  ) miesto centre...
Kisinka
2011 01 09, 10:50
pritariu ilonux, pati geriausia vieta salia skulpturo parko:)
-Alice-
2011 01 10, 13:29
QUOTE(Eglaitiene @ 2011 01 03, 08:53) Pritariu del Baltijos pr. - kur nors apie viduri prospekto super...  Aš jūsų vietoje nesižavėčiau taip Baltijos prospektu, nes ateityje planuojama iš miesto pakraščio keltus perkelti į Baltijos pr. galą ir nukreipti visą fūrų eismą Baltijos prospektu (nuo Jakų žiedo iki Baltijos pr. galo, kur žadama ateityje bus keltų prieplauka). Neaišku, kiek tie planai realūs, bet "ant to" jau einama
Wunderbar
2011 01 18, 00:53
QUOTE(ilonux @ 2011 01 08, 21:02) Nu nežinau, miesto centre ten, kur Skulptūrų parkas, Mažvydo alėja man žalumos atrodo daugiau negu Kauno gatvėj  Ir vaizdas humaniškesnis - senoviniai namai, o ne sovietmečio papilkėję "šedevrai". Dangės vingis man atrodo tolokai kaip butams, nesu tikra, ar ten labai patogus susisiekimas (gal klystu, niekada neteko ten su viešu transportu važiuot), mokyklų ir darželių trūkumas tuose rajonuose didelis, vat individualiam namui tuose rajonuose vieta ideali, žalumos per akis. Man nelabai patinka, kad tokioj gražioj vietoj daugiaaukščiai namai, architektūriškai miesto pakraščiuose labiau tinka mažaaukščiai namai. Bet čia miesto planavimo prasme ir tą patį apie dar kelis kvartalus taip galima pasakyt...Tie prie Big'o ir Dragūnų dangoraižiai... Kotedžai Paryžiaus komunos gatvėje man per arti judrios gatvės, net labai per arti Žvejybos uoste man kažkada teko gyvent, niekas nenudaigojo manęs per 4 metus, net nebandė užpulti...Debrecenio rajone taip pat į dantis negavom, kaip ir Laukininkuose Kažkaip man atrodo, kad jei rinktis butą, tai tokioj vietoj, kur būtų patogu gyventi miesto gyvenimą - greta parduotuvės, gydymo įstaigos, švietimo įstaigos, viešasis transportas. O vat namui jau galima paieškot nuošalesnės vietelės...Todėl butą rinkčiausi (ir rinksiuosi  ) miesto centre... Nesakiau, kad Kauno rajonas yra puikus gyvenimui ir jo nesiuliau  Bet zalumos ten tikrai daug - parkas, namai toli vienas nuo kito, daug zoles, medziu. Ir gyvenu jau kelis metus siam rajone, taip pat niekas uzpult nebande, bet rajonas skaitosi nesaugus, kaip ir tas pats Zvejybos uostas ar debrecenas, todel siuose rajonuose galima rasti pigesniu butu, bet zvelgiant i ateiti sunkiau bus ir parduot uz gera kaina, nebent pasitaikys labai labai geras variantas. Del chrusciovkiu pritariu, taciau Mazvydo alejos "puosmena" - tos pacios chrusciovkes  Ir dar bomzai prie "IKI", visa vasara ten pradirbau, nera tai nei ramiausia vieta nei graziausia, nebent arciau savivaldybes - ten tikrai ramiau, bet kiemai ziauriai miniatiuriniai. Apskritai visomis prasmemis gero rajono nera, bet va prisiminiau Vilties gatve, salia pedagoginio fakulteto. Ten yra seno statymo vokieciu namai, priesais ligonine. Jauciu vienintele vieta is visu, kur apziurinejom buta ir stebejomes, kaip jame faina - sviesu, gaivu, dar nedidelis kiemelis sutvarkytas yra, akiu nebado chrusciovkes, salia centras, zodziu visai nebloga vietele  tik, nepamirskime jog kainos kuo arciau centro/senamiescio - tuo didesnes. O del pasirinkimo miesto centre - tikrai pritariu jums del to, kad svarbu, jog prie namu butu parduotuve, vaistine, butu patogus susisiekimas, mokyklos darzeliai etc, taciau tokia vieta galima rast turbut belekuriam rajone - visuose yra vaistines, parduotuves, darzeliai, privacios klinikos, ne tik paciame centre
Cererakennel
2011 01 18, 23:30
taigi šalia tų butų prieš pedagoginį stotys šalia.. visuose miestuose, ne tik LT , rajonas šalia stoties yra toli gražu ne pats geriausias
QUOTE(Cererakennel @ 2011 01 19, 00:30) taigi šalia tų butų prieš pedagoginį stotys šalia.. visuose miestuose, ne tik LT , rajonas šalia stoties yra toli gražu ne pats geriausias  Na taip, yra stotis. Bet juk šiuo metu ji ypatingai graži, sutvarkyta, prekybos centras, o ne stotis. Apskritai, stotys jau praradusios tą reikšmę kokia buvo anksčiau, dabar kažkaip prie ir asocialai praktiškai nebesibūriuoja... Viešasis transportas pas mus prarado strateginę reikšmę kaip ir stotis, nes už viską reikia susimokėt šiais laikais...Tarpmiestiniais mažai kas iš viso bevažinėja, nebent studentai... Nors prie pačios stoties buto gal ir nenorėč, bet va, kažkur aplink vaikų ligoninę, savivaldybę, dacho mokyklą, tai norėč. Bet kol kas nerandu nieko padoraus westa, ar čia tu? Nes šuniukas panašus į taviškius
anikute
2011 01 19, 12:53
Aš balsuočiau už Laukininkų galą. Prie naujojo Sąjūdžio parko. Na, jis dar su nedideliais medeliais, bet gražu, suoliukai, pievelės. Šalia mokyklos, darželiai, netoli prekybcentriai ir poliklinikos privačios. Judėjimas nedidelis, nes namai kiemuose (nekalbu apie tuos kur prie pačios gatvės, bet ir ten nėra labai didelio eismo). Gyvenam čia jau antri metai ir visai šaunu. Vaikų neturintiems ir neplanuojantiems, gal čia ir per ramu būtų, bet su vaikais (ypač mažais) čia labai gerai.
QUOTE(anikute @ 2011 01 19, 13:53) Aš balsuočiau už Laukininkų galą. Prie naujojo Sąjūdžio parko. Na, jis dar su nedideliais medeliais, bet gražu, suoliukai, pievelės. Šalia mokyklos, darželiai, netoli prekybcentriai ir poliklinikos privačios. Judėjimas nedidelis, nes namai kiemuose (nekalbu apie tuos kur prie pačios gatvės, bet ir ten nėra labai didelio eismo). Gyvenam čia jau antri metai ir visai šaunu. Vaikų neturintiems ir neplanuojantiems, gal čia ir per ramu būtų, bet su vaikais (ypač mažais) čia labai gerai. Pritarsiu tau, nes pati ten gyvenau prie pat naujojo parko, su vaikais tikrai patogu gyvent, nors atrodo, kad miesto galas, bet susiekimas į visas miesto kryptim idealus viešuoju transpotu. O labiausiai man tam rajone patiko vienas dalykas - čia labai daug mamų su vaikais, tai draugija būdavo visada linksma ir didelė  Na čia privalumas mėgstantiems bendraut, susipažint, dalintis patirtim  Nors prieš pora metų išsikraustėm, iš ten turim nemažai gerų draugų
Gal yra gyvenanciu Zolynu gatveje, kokie atsiliepimai apie sioje gatveje pastatytus daugiaaukscius?
Onomotopėja
2011 02 06, 12:54
Prieš pustrečių metų pirkom trijų kamb. butą Baltijos prospekte, per vidurį. Galiu dabar pasakyti, kaip yra. Butą pirkom devynaukšty, aštuntam aukšte, saliono ir miegamojo langai į vakarus- marias, matos, kai keltas parplaukia iš Smiltynės  Aukštai, tai triukšmo išvis jokio nesigirdi,na, vasarą, kai atveriam balkonus, langus- vos vos nuo prospekto girdis, bet mūs namas stovi prie prospekto, ne kažkur vidury. Žalumos tikrai daug, kai pavasarį pražysta sodai- pasaka, čiagi buvęs kaimas, tai pilna slyvų, obelų Darželių aplink pilna, dvi mokyklos, sūnus eina gimnazijon čia pat. Vienintelis minusas- susisiekimas tai šiaip sau, nes reik eit į vieną, ar kitą prospekto galą , bet mes abu vairuojam, tai nėr bėdos. Vienam prospekto gale Media, kitam- Norfa. Žodžiu, esam pačiam miesto vidury.Svarbu nepirkti buto , kur langai į rytų pusę, nes nei vaizdo, nei saulės, Nesigailim čia pirkę tikrai, kainos kaip senų butų- neblogos, tikrai galima rasti nebrangiai.
Cererakennel
2011 02 06, 22:50
QUOTE(ilonux @ 2011 01 19, 10:14) Na taip, yra stotis. Bet juk šiuo metu ji ypatingai graži, sutvarkyta, prekybos centras, o ne stotis. Apskritai, stotys jau praradusios tą reikšmę kokia buvo anksčiau, dabar kažkaip prie ir asocialai praktiškai nebesibūriuoja... Viešasis transportas pas mus prarado strateginę reikšmę kaip ir stotis, nes už viską reikia susimokėt šiais laikais...Tarpmiestiniais mažai kas iš viso bevažinėja, nebent studentai... Nors prie pačios stoties buto gal ir nenorėč, bet va, kažkur aplink vaikų ligoninę, savivaldybę, dacho mokyklą, tai norėč. Bet kol kas nerandu nieko padoraus westa, ar čia tu? Nes šuniukas panašus į taviškius  stotis visada pritraukia tam tikrą kontingentą, kad ir kokia ji graži bebūtų  nesenai tėčiui mano šoką įvarė viena plaštakė, prisistačius, kai tėtis užėjo bilieto nusipirkt  .. niekur tas kontingentas nedingo aš aš čia  su visais šuniukais savo  Netikėta, išties užmiršau šį namą.. mūsų ofisas kaip tik Baltijos pr 12 A, prieš Jūsų namą.. susisiekimas ne itin, bet mes kai su mašina, tai bėdų nėr
QUOTE(Cererakennel @ 2011 02 06, 23:50) stotis visada pritraukia tam tikrą kontingentą, kad ir kokia ji graži bebūtų  nesenai tėčiui mano šoką įvarė viena plaštakė, prisistačius, kai tėtis užėjo bilieto nusipirkt  .. niekur tas kontingentas nedingo aš aš čia  su visais šuniukais savo  Praėjusią savaitę buvau Vilniaus autobusų stotyje, tai pasibaisėjau, kaip ten baisu, Klaipėdos autobusų stotis tikra gražuolė palyginus  Na kontingento gal ir yra, nesiginčysiu  Bet to kontingento visur yra šiais laikais, kur viešasis transportas išplėtotas  Dėl to džiaugiuos, kad dabar kaime gyvenu ir to kontingento pas mus neužsuka... Aš tave iš šuniukų ir pažinau
Solopgang
2011 02 16, 11:10
Mes sau tinkamiausiu KLP rajonu pasirinkom debreceno gatve  nesinorejao labai nei i viena miesto gala keltsi, nei i kita, kazkur per viduriuka norejosi. kauno gatve ir parkas atkrito del pakankamai intensyvaus eismo, akropolio salia - norejosi siektiek ramesnes vietos tai liko baltijos - debreceno rajonai. cia patiko zaluma aplink, muriniai namai, ne tokios jau miniatiurines aiskteles kiemuose ir sakyciau vieta strategiskai gana patogi
Oksana76
2011 10 03, 16:24
Sveiki. Renkames ir mes su vyru nauju statybu buta. Siandien buvom Danes vingije, tam naujai pastatytam. Labai patiko butelis. Tiesiog isimylejau  . Tik idomu butu isgirsti atsiliepimus apie siuos butus. Labai laukiu atsakymo.
QUOTE(Onomotopėja @ 2011 02 06, 13:54) Prieš pustrečių metų pirkom trijų kamb. butą Baltijos prospekte, per vidurį. Galiu dabar pasakyti, kaip yra. Butą pirkom devynaukšty, aštuntam aukšte, saliono ir miegamojo langai į vakarus- marias, matos, kai keltas parplaukia iš Smiltynės  Aukštai, tai triukšmo išvis jokio nesigirdi,na, vasarą, kai atveriam balkonus, langus- vos vos nuo prospekto girdis, bet mūs namas stovi prie prospekto, ne kažkur vidury. Žalumos tikrai daug, kai pavasarį pražysta sodai- pasaka, čiagi buvęs kaimas, tai pilna slyvų, obelų Darželių aplink pilna, dvi mokyklos, sūnus eina gimnazijon čia pat. Vienintelis minusas- susisiekimas tai šiaip sau, nes reik eit į vieną, ar kitą prospekto galą , bet mes abu vairuojam, tai nėr bėdos. Vienam prospekto gale Media, kitam- Norfa. Žodžiu, esam pačiam miesto vidury.Svarbu nepirkti buto , kur langai į rytų pusę, nes nei vaizdo, nei saulės, Nesigailim čia pirkę tikrai, kainos kaip senų butų- neblogos, tikrai galima rasti nebrangiai.   Gal kazkiek esu saliska, nes realiai gimiau siame rajone, ir veliau net 2 kartus teko keisti gyvenama vieta ir visgi pasirinkimas liko cia pat - Baltijos pr. viduryje, kiek giliau nuo pagrindinio eismo  Tevu butas su langais i rytus ir vakarus, tai taip, rytine puse vesesne, bet tai pliusas vasara, o ir miegamas ten, tad saule i langus sviecia paciu laiku, lengviau keltis  Vakaru puse sviesi, ten svetaine, tad grizus is darbu, jauku joje leisti laika. Pas juos langai i mokyklos taka, nera jokios gatves, tad kazkiek klegesio buna tik iki pietu, vakare ar vasara kaip kaime jautiesi, pauksteliai ciulba, oras sviezias, tikrai labai malonu. Po to isikeliau 1 k. buta tame paciame name, tai kadangi buvo vakaruose be balkono, vasara buvo karstoka. Pas tevus, su istiklintu balkonu didzioji dalis kaitros lieka jame, tad si problema zenkliai silpniau jauciama... Veliau jau seima ieskojomes didesnio buto, pervaziavom visus rajonus. Buvo minciu pirkti koki labiau i centra su palepe, vokiska, bet arba kaina netiko, arba vieta vienas asfaltas, arba tiek uzleisti, kad atrodo pirstu palietus viskas subyres... Zodziu blaskemes blaskemes paieskose visose rajonuose, ir issirinkom 3 k. buta uz keliu namu nuo buvusio namo su langais i rytus ir pietus, didziuliu dvigubu balkonu praktiskai per visa buta  Butas itin erdvus, man patiko isplanavimas, salonas - rytuose, jis vesesnis, 2 k. ir virtuves langai - pietuose, i darzeli, gatves nera, tad vel ta pati ramybe ir galimybe nuolat laikyti pravirus langus, kaimynu priesais nera, tad nesijauti nuolat kazkieno stebimas. Del saules visais sezonais silta. Namas plytinis, tad irgi savotiskas pliusas. Zalumos rajone daug, yra ir parkas, ir takai, pievos, stadionai, tad yra kur vaikscioti ir su vaikais, ir augintiniais. Salia dviraciu takas kam tai aktualu, pati dvirati galima laikyti didziuliame balkone be baimes, kad is rusio pavogs... Namas bendrijoje, sildymo kainos palyginti normalios, po truputi vis tvarkomas, tikrai nesijaucia problemu del jo senumo... Kaimynai normalus, dominuoja arba senieji gyventojai, arba juos keiciancios jaunos seimos su vaikais. Rajone asocialu nera itin daug, tik apie parduotuves kaip ir visur megstantys isgerti pasiburiuoja, daugumoj ateinantys is Debreceno ar poriniu namu bendrabuciu. Bet siaip nejauciu baimes vaikscioti po rajona, apie vagystes ar uzpuolimus bent aplink seniai beteko girdeti. Strategiskai rajonas - geografiniame miesto centre, su savo transportu itin patogiai ir greitai atsiduri bet kuriame gale, visi prekybiniai centrai, mokyklos, darzeliai, klinikos aplink. Gal kiek prasciau su viesu transportu, bet is esmes iki stoteles nueiti 5-7 min normaliai sutvarkytu ir apsviestu centriniu taku - irgi tik i sveikata  Na ir kainos cia tikrai ikandamos, tad svarstantiems apie nebutinai naujos satatybos buta, siulau itraukti sio baltijos pr. rajono butus i paieska
QUOTE(Alice in wonderland @ 2011 01 10, 14:29) Aš jūsų vietoje nesižavėčiau taip Baltijos prospektu, nes ateityje planuojama iš miesto pakraščio keltus perkelti į Baltijos pr. galą ir nukreipti visą fūrų eismą Baltijos prospektu (nuo Jakų žiedo iki Baltijos pr. galo, kur žadama ateityje bus keltų prieplauka). Neaišku, kiek tie planai realūs, bet "ant to" jau einama  Tai kad tas eismo judejimas jei ir gali buti jauciamas, tai nebent devynauksciuose ar bendrabuciuose kur palei pati prospekta eina, butuose, kur iseina siauriniai langai  Bet ten vos keletas namu per visa prospekta, realiai gi patys gyvenamieji namai giliau, 34 metus cia gyvenu ir tikrai nesijaucia nei triuksmo, nei smarves ar kazko panasaus nuo gatves  Na gal kai koks baikeriu sezono atidarymas ir langai praviri, tai isgirsti keista zvimbima  Ir tikrai nera kad langai i langus, bent viena buto puse eina i zalumos puse - kiemo, kalniuko, darzelio - tokia buvo sio rajono ideja, kaip pasakojo jo projektuotojas, mano buves destytotas, dabar jau amzinatilsis G.Tiskus...
Solopgang
2011 10 23, 10:02
QUOTE(uItra @ 2011 10 22, 01:01) Tai kad tas eismo judejimas jei ir gali buti jauciamas, tai nebent devynauksciuose ar bendrabuciuose kur palei pati prospekta eina, butuose, kur iseina siauriniai langai  Bet ten vos keletas namu per visa prospekta, realiai gi patys gyvenamieji namai giliau, 34 metus cia gyvenu ir tikrai nesijaucia nei triuksmo, nei smarves ar kazko panasaus nuo gatves  Na gal kai koks baikeriu sezono atidarymas ir langai praviri, tai isgirsti keista zvimbima  Ir tikrai nera kad langai i langus, bent viena buto puse eina i zalumos puse - kiemo, kalniuko, darzelio - tokia buvo sio rajono ideja, kaip pasakojo jo projektuotojas, mano buves destytotas, dabar jau amzinatilsis G.Tiskus... del garso nuo baltijos pr. manau, jei ir pastatys ta perkela, tai sumontuos kokias apsaugines sienas garsui, nes vistik gyvenamieji rajonai, parkai - tai abejoju ar viska gali isdarkyti  o eto nuo baltijos prasporkto namus dar skiria maza gatvele, kur ivaziavimai i kiemus, ir medziu juosta, tai jau nra taip ir arti tas pr... as jau 11 metu siame rajone sukuos, tai vienam name, tai kitam ir viskas man cia patinka
zvaigzd_leja
2011 10 31, 19:09
O mes nusipirkom buta Debreceno g. 9 a. prie pat pesciuju alejos stovi,langai i pietu-vakaru puses, tad triuksmo kaip ir nera, netoli parkas, zalumos pakankamai, keliukai sutvarkyti, jei netingima galima nueiti ir iki prudu, ir iki simonaitytes parko. Ir eismas siame raj. nera didelis, del saugumo, na dar nera niekas uzpuole, nors kaip vyras sako jei lemta tai bet kur gali uzpulti, ar plyta kokia ant galvos nukristi
andriuslow
2011 11 18, 06:54
Mes jau penkti metai Vaidaugu gatvej gyvenam, kai rinkomes buta turejom kiekvienas kazkokiu simpatiju ar antisimpatiju tam tikriem rajonam, tai naujieji rajonai neutralus mum..su kaimynais mum pasiseke, buvo kazkokiu neaishkiu draugishkai visi kaimynai ishkrauste:)..salia darzelis, stotele, parduotuve..ko daugiau reikia..na didziausias minusas kaip ir daug kur parkavimas..po 18val labai jau sunkiai kur eina ilyst
|
|