Sulčių labai retai duodu, augame ant vandenuko, nakčiai pašildau vandenuko įdedu medaus ir viskas. Kartais dar pienuko.
keliu tema
mūsų vyresnėlė dukrytė labai pamėgo šviažiai spaustas obuolių, morkų su trupučiu barštelio sultis
Perku specialias vaikams- hipp ar panasias, dar skiedziam su vandeniu gerokai.
Na as daug sulciu neduodu, o jei duodu,tai praskistas vandeniu,ypac visokias pirktines, geriam arbateles, ramuneliu,melisu,ir t.t.
Kai mažutė buvo, pirkdavom paskanaut spec.vaikiškas. Vasarą, kai mieste užsimanydavo gert, pirkdavom mažus sulčių pakelius su šiaudeliu. Dabar kasdien geriam paprastą vandenį, kartais padarau ramunėlių arbatos.
Geriausias gėrimas vaikui - vanduo. Tiesa sakant ir ne tik vaikui
Žiūrėjau laidą per rusijos televiziją (pas mus to nelabai pamatysi). Ten gydytojai duoda visokiausių patarimų, labai nuosekliai apie viską aiškina. Taigi pagal juos sultys apskritai nėra geras pasirinkimas, nes jose labai didelis cukraus kiekis, o cukrus griaužia kraujagyslių sieneles. Jie tai pateikė labai akivaizdžiai: stiklinėje spaustų naminių sulčių yra maždaug ketvirtadalis stiklinės vaisų cukraus, pirktinėse 100% sultyse yra truputis daugiau kaip pusė stiklinės cukraus, o įvairiuose nektaruose praktiškai pilna stiklinė cukraus... Tikslumo dėlei pasakysiu, kad cukrus buvo gabalinis, taigi tame mano minėtame kiekyje buvo ir oro tarpelių. Konservuotose ir pirktinėse sultyse aišku ir vitaminų praktiškai nebėra ... Netgi naminėse obuolių sultyse, kurios buvo kaitintos vitaminų irgi nekas likę ... Taigi geriausias pasirinkimas - švieži vaisiai ir vanduo ar nesaldinta arbata atsigėrimui. QUOTE(SANI26 @ 2012 01 08, 12:35) Geriausias gėrimas vaikui - vanduo. Tiesa sakant ir ne tik vaikui Žiūrėjau laidą per rusijos televiziją (pas mus to nelabai pamatysi). Ten gydytojai duoda visokiausių patarimų, labai nuosekliai apie viską aiškina. Taigi pagal juos sultys apskritai nėra geras pasirinkimas, nes jose labai didelis cukraus kiekis, o cukrus griaužia kraujagyslių sieneles. Jie tai pateikė labai akivaizdžiai: stiklinėje spaustų naminių sulčių yra maždaug ketvirtadalis stiklinės vaisų cukraus, pirktinėse 100% sultyse yra truputis daugiau kaip pusė stiklinės cukraus, o įvairiuose nektaruose praktiškai pilna stiklinė cukraus... Tikslumo dėlei pasakysiu, kad cukrus buvo gabalinis, taigi tame mano minėtame kiekyje buvo ir oro tarpelių. Konservuotose ir pirktinėse sultyse aišku ir vitaminų praktiškai nebėra ... Netgi naminėse obuolių sultyse, kurios buvo kaitintos vitaminų irgi nekas likę ... Taigi geriausias pasirinkimas - švieži vaisiai ir vanduo ar nesaldinta arbata atsigėrimui. kodel ner vitaminu koncervuotose? pvz .raugintuose kopustuose vitaminu tik daugeja, o sultciu mes neverdam, tik pakaitinam iki 80 laipsniu. gal ju ir maziau, nei svieziose, bet kad dingtu... abejoju QUOTE(Nada... @ 2012 01 08, 12:38) kodel ner vitaminu koncervuotose? pvz .raugintuose kopustuose vitaminu tik daugeja, o sultciu mes neverdam, tik pakaitinam iki 80 laipsniu. gal ju ir maziau, nei svieziose, bet kad dingtu... abejoju Na pagal tuos pačius medikus (tiksliau tai Jelenos Mališevos laida, o ji yra profesorė) - konservuotos naminės obuolių sultys - tai tik obuolių skonio gėrimas, kuriame beveik nėra vitaminų. Pavyzdžiui vitaminas C. Jis išspaudus sultis sąveikauja su oru ir suskyla jau per 20 minučių net nekaitinus... Geriausiu atveju šviežiai išspaustas sultis iškart uždarius inde galima laikyti iki paros. Tad kas gi lieka konservuotose?
iki 1 m. 3 men pirkome dar pagal amziu vaikiskas sultys , o dabar jau duodame nedaznai ,bet paprastas,o taip reguliariai vaikiska arbata arba vandenuka
anksčiau pirkdavau HIPP specialias vaikams. bet jau labai brangios.
namuose pati spaudžiu, o kelionei tas su šiaudeliu perku.
Neperku vaikui jokiu sulciu, karta pabandziau, bet ne i burna ju! Geriam tik namines, is seneliu sodo ir darzo derliaus
mano vaikuciams tai sultys labai patinka, jei bunam su jais parduotuvei, tai apeinam, kad napamatytu
O taip duodam retkarciais
Musiskis irgi labai geria parduotuvines is pakeliu sultis, taciau nemanau, kad jos sveika, todel duodam tik retkarciais.O siaip namie spaudziu sultis arba geriam obuoliu sultis namu gamybos
Geriam namines obuolių sultis, kompotą. Retkarčiais perkame stikliniuose buteliuose KB "Vaisių sultys" sultis - obuolių, slyvų, juodųjų serbentų.
geriame spec vaikiskas, bet skiedziu dar ja stipriai su vandeniu
Pirktos prekybos centruose sultys daugiau kenksmingos negu naudingos. Spauskim pačios ir daržo daržovių ir sodo vaisių, o jei nėra galimybių, gerti duokim gryną vandenį.
Įpilsiu "žibalo". Kuo sultys iš koncentratų (parduotuvinės tetrapakinės) blogiau už pieno mišinuką kūdikiui? Aš atsakyčiau, kad net geriau, nes:
1. pieno mišinukas gaminamas ne iš moters pieno, o iš karvės, kas yra visiškai svetima ir neatitinka poreikių bei nebrandžios virškinimo sistemo galimybių, o sulčių koncentratas iš to konkretaus vaisiaus; 2. pienas sudėtyje turi daug baltymų, juos kaitinant iki išgaruoja vanduo, smarkiai kinta tų baltymų cheminės savybės; sulčių sudėtis paprastesnė, jas garinant (ty gaminant koncentratą) pokyčiai mažesni; 3. sultis paprastai geria vyresni vaikai, o mišinukai duodami nuo pat gimimo, kai skrandukai pritaikyti tik viena konkrečiam produktui - MP. Kuo gi žalingos pirktinės sultys? Kažkokių mitų apie tetrapakų gamyboje naudojamas medžiagas internete sklando, kad vitaminų jose mažiau nei šviežiai spaustose - faktas, šviežiai išspaudus ir palaikius, jų taip pat sumažėja (čia galite mesti į mane akmenį tos, kurios nelaiko pagaminto maisto, ty net neturi šaldytuvo namie), apskritai bet kokios sultys - angliavandenių bomba (fruktozės šiuo atveju, kažkur sklando straisnis apie tyrimą, kuris įrodė, kad kasdien gerti šviežias sultis nesveika, nes tai veda į CD). O kas blogiau? Pirkti paruoštas sultis ar jas spausti pačiam iš pirktinių vaisių? Net ir kaime bobutės užaugintas obuoliukas neaišku, kokiu lietum aplytas, ir morkytė kiek nitratų prikaupusi. Tik nereikia lia lia apie ekologiškus ūkius: idealizuojamais tarybiniais laikais visi ūkininkai pasididžiuodami pylė salietrą maišais, kuri iki dabar niekur nedingo (na, dalį spėjom mes suvalgyt). QUOTE(viavia @ 2010 03 28, 13:02) Aš esu prieš visokias tetrapakines ir tt. sultis. Geriam pačių pasidarytas skiestas vandeniu svarainių,obuolių,raudonųjų serbentų, šaltalankių sultis. Pritariu ir aš jums
kartais geriam arbatytes, bet daugiausiai tai vandeni
Maniškiai kartais geria tas su šiaudeliais. Iš tetrapakų jie nemėgsta, bet aš nemanau, kad jos kažkuo labai skiriasi nuo Hipp ir kitokiu vaikiškų sulčių
as saviskiui kartais perku tas ale vaikiskas su siaudeliu, bet retai
mes duodam kartais vaikisku sulciu, bet labai retai, arba naminiu sultyciu, kuriose tikrai neprideta visokiu 'brudu'
Namuose sulciu duodame labai retai, ir tik skiestas su vandenuku, o mazajai sulciu neduodam isvis, tik pienuka ir vandenuka.
Iki metų jokių pirktinių,net vaikiškų nedaviau,žinau,kad jos daugiau ar mažiau yra blogis.Veliau yra keliskart gavęs,šiaip geriam paprastą vandenį,pusryčiams ar sergant arbatą,natūralias sultis.Spės dar tų maksiminių sulčių prisiragaut gyvenime,o gal išvis to poreikio nebus
Geriam namines praskiestas virintu vandeniu. Pirktinems nera poreikio
na mano sunelis nuo 11menesiu geria CIDO sultis ir viskas mums gerai
tik namines sultis, arbatas, kompotukus, neduodu visai pirktu, tai bent zinau, ka geria!!!
O manoji aplamai negeria nei sulciu, nei kompotu. nei naminiu, nei Hipp. Apie Cido ar kitokius negali buti net kalbos. Jie ir suaugusiems nera naudingi
Maniškis irgi geria tik arbatėles. Sulčių jokių nepripažįsta, nei naminių, nei spec. vaikiškų. Karta netyčia atsigėrė iš mano puodelio gazuoto vandens, tai iškart išspjovė.
Draugė savo vaikui (3 metai) duoda viską ir limonadus, ir sultys, tai dabar negali parduotuvėje be limonadų išeit - vaikas jau vos nepriklausomas- siaubas.
Stengiamės spausti patys, bet kartais tenka ir iš tetrapakų gerti
Kalbant apie dantis, tai saldintos arbatėlės jiems kenkia labiau nei šviežios sultys ...
Aš griežtai nusiteikus prieš visas sultis iš pakelių, ar tai tos, kurias suaugusieji geria, ar tai kūdikių skyriuje parduodamos. Mes geriame tik vandenį ir neketinu ir ateity sultim girdyti. Jau vien dėl to, kad vanduo mano sūnui - pasakiškai skanus. Pripratęs, ir jam gerai. ir man gerai.
Geriam visokias sultis, bet pastoviai is parduotuves neperku, namines obuoliu+morku sultis geriam. Vaikiskos parduotuvines man regis niekuo nesiskiria nuo suaugusiu
QUOTE(Vilyte123 @ 2012 04 22, 19:30) Stengiamės spausti patys, bet kartais tenka ir iš tetrapakų gerti Kalbant apie dantis, tai saldintos arbatėlės jiems kenkia labiau nei šviežios sultys ... kazkaip pripratinau prie vandenuko ir nesaldinau arbatu niekad. Tai gerai geria ir nesaldintas arbatas, bei paprasta vandenuka
Maniskis tai nelabai jas ir megsta,naturaliu isspaustu tai isvis negeria,o is tetrapaku tai duodu paragaut jei kas atsinesa ar sveciuose bunam,bet tik paragavimu ir pasibaigia,nelabai irgi patinka.geriausi gerimai jam vanduo ir arbata
Kartais nuperku vaikisku sultyciu,bet dazniausiai geria vandeni ir arbatytes,jokiu sulciu is pakeliu neduodu
Vanduo arba kompotas
Jokiu sulciu nei patys geriam nei dukrai duodam (1.10 men) tik vandenukas,ir kai verdam kompotas
|