Sultytes duodu tik specialiai mažiukams paruoštas, ir tai kaikurias (hipp-jos persodrios mano manymu)atskiedžiu su vandenuku, dar geria spec. vaikučiams skirtas arbatėles, mišinuką naktį ir vandenuką kartais
Mes geriai nemazai,duodu:vaikiskos arbateles, vaikisku sulciu(kai bunam lauke ir paprastu su siaudeliu perku), mineralinio negazuoto,virinto vandens,kompotu virtu is uogu,dziovintu vaisiu...
Na turbūt nuo kokių 1,5 metukų drąsiai galima duoti jau ir ne vaikiškų sultyčių, tik, žinoma, būtinai iš stiklinio buteliuko, o ne iš tetrapakų. Ir žinoma jomis nepiknaudžiauti
na,mes irgi sulciu minimaliai,pienas ir vanduo
Maniskis megsta Kubus sultis, tai jas ir geriame.
Jei spaudziu pati, tai purtosi kaip patrakes, bet isgeria
jei sultis tik namines, nuo 4 menesiu, o siaip labiausiai megstam vandeny i keliones kubus water pasiimam
Vandienį, Hipp arbatėlę. Sultys tik Lietuviškos
Mes geriam tik vandenuka ir kokius 2-3 kartus pasmaguriavimui duodu dukrytei namuose spaustas morku-obuoliu sultys.
Negu sultys is pakelio manau vaikui naudingiau jau butu koks namuose isvirtas kompotas.
Siandien ziurejau Labas ryta, tai ten kaip tik buvo tema apie vaiko sveika maitinima. gydytojas pasake, kad vaisiai yra zymiai kalorengesni ir jeigu vaikas linkes i nutukima geriau duoti darzoves. o kas liecia sultys, tai pasak jo, jos prilyginamos maistui, nes taip pat saldus ir labai kaloringi, tai ne siaip gerimas.
Iki 10 men. mano mergaite gaudavo tik mano pieno, veliau itraukem i raciona ir vaikisku sulciu, visu tu milupa, hipp, nestle ir pan., nuo 1 m. pradejom duoti jau ir kubus sulciu. 1 m. ir 3 m. nutraukiau zindymus ir prapletem gerimu raciona, dabar geriam naminius kompotus, visokias vaikiskas sultis ir kartais jau skiestu sulciu is tetrapako, bet dar nedaug.
Dar neduodam nei paprastu nei vaikisku. Turim saunia mociute, kuri paruose naminiu obuoliu bei slyvu sulciu, tai tik ju kartais ir atsigeriam
geria tik su vandenuku skiestas sultis dazniausiai tai buna kubus.jeigu reiketu suskirstyt pagal suvartojima tai pirmoje vietoje butu vanduo,antroje naminis kompotas visi labai megstam,trecia skiestos sultys.pienuko deja jau visiskai ne,dar kefyra megsta.
Geria paprastas sultis, tik nekasdien. Geriausias atsigėrimas vanduo ir arbatėlė.
as nuo pradziu duodavau tik ekologiskas,pacios spaustas arba pikrtas su eko zenklu,virinto vandenuko,ramuneliu arbatos...dabar duodu kubus,arbateliu,vandenuko...tetis palepina ji coca cola,bet tik man nematant
maniskis tai megsta sultis
jokiu
Aš irgi manau, kad paprastas sultis reiktų skiest vandeniu, nes geriausias gėrimas-vanduo
Sultis duodam retai, bet jei duodam tai arba namie spaustas, arba paprastas pirktines, bet atskiestas vandeniu
O koki vandenuka? paprasta virinta? As cia keleta kartu buwau davusi mineralinio negazuoto "tiche", po to susimasciau ar nieko tokio...? Ka jus manote apie negazuota mineralini vaikams?
Aš savo vaikui (2m. 4 mėn.) duodu gerti paprastų sulčių. bet prieš tai visada jas gerokai praskiedžiu virintu vandeniu
Duodu vandeni, sultys is sode uzaugintu gerybiu, kompotus, kiselius
Jaunelis negeria aplamai sulciu, o vyresnis pradejo gerti nuo 5 metu.
Paprastas sultis perkam, aišku, ne kasdien duodam. Su vaikiškom atsisveikinom, kai suėjo 1m. 2mėn.
Mums 1m.1men., duodu dar vaikiskas
jau paprastas deniausiai geriame...
Labai isimtinais atvejais duodu pirktines sultis, esu grieztai pries pirktinius net gi kudikiams skirtus visokiu gerimus
Mums 1.10m, tai geriam virinta vandenuka, kazkaip nuo gimimo nepratinau prie sulciu, arbatu ar saldinto vandens
jei jau duodu atsigerti sulciu, tai perku vaikiskus hipp arba nestle, kartais praskedziu su vandenuku naminiu spaustu sulciu - obuolis+morka , sunelis geria pasigardziuodamas
o tai sultytes reikia atskiesti žinoma su virintu vandenuku?
as saviskei duodu tik virinta vandenuka. labai retai gauna sulciu (skirtu kudikiams, nes naminiu nemegsta) ar arbateliu. nuo tu saldintu geralu vaikui dantukai puva. jeigu ir padarau kokios arbatos, tai nesaldinu, nebent medaus idedu, bet ir tai labai retai. geriau net nepratint prie tu saldumynu.
mes neduodam pirktiniu sulciu jokiu...
sakot baisu kai 3 metu vaikas be dantu vaiksto del sulciu,o kaip jum 1.2men vaikas juodais priekiniais dntim...?
tai vat ir as sakau, kad baisu ziureti i tokius vaikucius be dantuku. atrodo, kad teveliai baisiai nevalyvi, o ir paciam vaikuciui gali buti geda su tokiais. juk dar ir i darzeli ar mokykla teks su jais eiti. o vaikai ziaurus, gali ir issityciot.
as irgi buciau uz kompota, ar namie spaustas sultis, bet geriau jau vanduo, nei kompotas virtas is parduotuviniu vaisiu, ar turgaus, juk ir jame neaisku ka nusipirksi. QUOTE(Cikita_G @ 2010 09 07, 12:46) Labai isimtinais atvejais duodu pirktines sultis, esu grieztai pries pirktinius net gi kudikiams skirtus visokiu gerimus esu tos pacios nuomones. Geriau jau jokiu sulciu nei pirktines sultys is pakeliu. GAL mazesne blogybe tos vaikiskos, bet ir ju neperku. Geriam tik svieziai spaustas paciu sultis is savo vaisiu/darzoviu. Ziema - pacios gamintos pasterizuotos obuoliu/moliugu sultys - pacios megstamiausios Papildyta: QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 09 13, 08:28) ziurint kokio amziaus vaikas. As papildomus gerimus pradejau duoti tik muo metuku, tai jau nebevirinau vandenuko. Iki tol tik MP. siaip iki metu turbut virinciau vandenuka. QUOTE(nakvisa @ 2010 09 13, 15:05) mes neduodam pirktiniu sulciu jokiu... sakot baisu kai 3 metu vaikas be dantu vaiksto del sulciu,o kaip jum 1.2men vaikas juodais priekiniais dntim...? o as duodu pirktines sultis
mes tai nuo vasaros pradejome gerti pirktines sultis, ir perku tik Gimtines sultis.
Hipp sultys skiedziu su vandeniu, kartais Kubus Waterrrr, paprasta virinta ar pirkta vandeni, kmynu arba hipp arbata. Tetrapaku neduodu kol kas
Pagal galimybes kartais dar perkame vaikiskas sultis,o kartais perkame Kubus,o kelione jei uzsinorim ir kitokiu nebuna perkame maziukus Cido ir geriame su siaudeliu,nes jau senokai mokame gerti su siaudeliu tai labai patogu.Tik aisku nelabai sveika,sveikiausia yra namie uzaugintu morkyciu ir obuoliuku sultys,kurias retkarciais ispaudziu,tik beda,kad jos greit surugsta,daug negali prisispausti
visokias vaikiskas sultis pirkau mazdaug iki metuku,nuo metuku geria tas pacias sultis kaip ir mes,bet kiek jis ju tegeria kelis gurksnelius,nes jam labiau arbata ir vanduo patinka.
Mazdaug nuo 1,5 metu geria jau tas pacias sultis kaip ir mes, tik stengiuosi pirkti svelnesnias ir kokybiskesnes.... Bet daznaiusiai duodu svieziai pacios spaustu sulciu
sveiki dabar mazyte visai siulciu negeria
Mes savo 2,5 metų dukrai dažniausiai perkam "Kubuš" sultis, bet tenka kartais ir iš tetrapako paragauti
as neperku jokiu sulciu, pirkdavau hipp, kazkada sau kubus nusipirkau, davaiu paragaut, tai paleido viduriukus, nieko ten gero, asmeniskai man ten chemija jauciasi
mes tai perkam hippo sultis, arba naminias uogienes skiedziam, tetrapaku stengiames neduot, nes is ju jokios nauodos cukru prideta is isvis ten sulciu tik apie 30 % buna
Iš pirktinių tai kartais Kubus sultis arba vandenuką, iš pokelių gal tik vieną kart davėm, o šiaip tai namuose darau serbentų, obuolių ir kitų vaisių sultis ir kompotus, tai vyrukas puikiai geria
Geria paprastas sultis.
Esam davę ir paprastų sulčių, su vaikiškais piešinukais, bet po to paskaitėm, kad ten tik 20% tikrų sulčių, o paragavus kažkokios labai jau saldžios
Dabar duodam uogienę, maišytą su vandeniu (ala gaiva). Dar vyšnių kompoto, skieksto virintu vandeniu Dar duodam arbatyčių visokių - pradedant hipp, o po to plikomų - melisų, ramunių, mėlynių, erškėtrožių... Ar tiesiog šilto pieno prieš miegą
Mes duodam kubuš ir šiek tiek įpilam vandenuko, kad ne tokios tirštos būtų, be jų dar duodam lietuviškų sulčių kur trilitriniuose stiklainiuose būna, tiesa rečiau, nes nors jos ir natūraliausios (iš parduodamų parduotuvėj), bet prie mūsų esančioj parduotuvėj jų nėra, o iš kitur nešt sunku
Vaikas mano ayga be sulciu,labai retai ka nors isgeria,tokias kaip bananu,persiku,nes mus alergizuoja,augam ant zoleliniu arbatu.
|