Vennera
2004 04 28, 22:18
Atejo laikas ir manajai istorijai prisiminti  Tai buvo planuotas ir be galo lauktas nestumas. Vos tik suplanavus vaikeli as iskart pastojau.Kai tik suzinojom netverem savam kaili, dziaugsme. Vyras ant ranku nesiodavo, saugodavo... Jau einant i nestumo pabaiga ieskojau kur gimdysiu. Sukosi mintys tarp krikscioniskuju gimdymo namu ir 2 klinikines ligonines. Ir galiausiai nusprendziau kad gimdysiu 2 ligoninej.Taip pat is anksto jau zinojo kas priims mano angeleli i si platuji pasauli.As begalo laukiau tos dienos, bet kartu ir labai baisiai bijojau gimdymo, kaip velnio.Sukosi baisios mintys, kad gimdymo metu galiu numirti is skausmo.Bet vyro padedama as nugalejau baime.Vis man kartodavo,"kad as busiu salia, ir kaip imanydamas as tau padesiu iveikti saremius". Nestumo metu buvom labai aktyvus.Bandem ta laika praleisti turiningai ir linksmai. Nes maniau gimus vaikeliui nebebus tokiems dalykams laiko.Butent turbut del to aktyvumo, as nemazai laiko praleidau ligonines ant laseliniu.Vaikutis jau labai prasesi i pasauli.Labai del to bijojau, kad neisnesiosiu sveiko vaikelio. Bet stai atejo nustatytas gimdymo terminas 10.23.Jau tases sukrautos...buvom pasiruose gimdyti. Nuvaziavom su vyru pas daktare. Patikrino kakleli. Kaklelis atsidares 3 cm.Tai man buvo lyg palaima, as dziaugiausi, kad galbut siandie jau ir pagimdysiu.Daktare sake, kad tikriausiai jau ir sianakt gimdysim.Isleido mane porai valandu namo, ir laukti reguliariu saremiu. Kuo toliau, tuo daznejo.Ziurau jau netoli 21.00 h, dar spejau ir zinute i banga parasyti,kad jau vaziuojam gimdyt.Paskambino daktare: "Na kaip jauties,kaip saremiai?" As kazka galvoju ir pasakau,"kas 5-3 min." "Oh, tu varna" -sako."Greit vaziuok"!Nuvaziavom i priimamaji, o te dar koki pusvalandi,jei ne daugiau praleidom. Kol tuos kazkokius popiergalius sutvarkem, as turbut jau ir pagimdzius buciau. Nuejom i gimdymo palata, ir ruosemes angelelio atejimui i pasauli.Kentejau nezmoniskus skausmingus saremius.Kuo toliau, tuo labiau skaudejo. Kai uzeidavo siaubingi saremiai, as rekdavau ant visos palatos,ligonines. Tarsi buciau nesveika, isprotejus.Mano vieninteliai zodziai saremiu metu budavo: "As jau nebegaliu istverti, as mirsiu is skausmo!" Kazkaip buvau isivaizdavus kitaip gimdyma. 1 2 3 ... ir STAI IR AS!Bet ne taip jau ir paprasta taip manyti. Cia gamtos taip sudeliota. Vieni skausma patiria maziau, kiti daugiau, dar kiti is vis jo nejaucia.Buvau nusistacius pries visokius epidurus...nuskausminimus.Visko buvau prisiskaicius,kas gali atsitikti ateity po to.Todel nusprendziau gimdyti naturaliai. Ipusejus gimdymo eigai, pagalvojau kodel man epiduro nepasidarius. Bet gydytojos nuomone jau buvo per velu kazka ir galvoti. Vel paziurejo kakleli.Kaklelis 4 cm. atsidares,paskaiciavo saremiu skaiciu su kazkokiu aparatu, bet nieko nesigavo.As jau nebegaliu ramiai guleti.Mane ramina,kad pakenteciau, bet neimanoma istverti tokio skausmo.Pasikaitinau kokia valandele, jei nedaugiau vonioj. Atsipalaidavau...skausmai zymiai sumazejo.Buciau gulejus ir gulejus vonioj. Buciau ir vandeny pagimdzius...Butu labai grazu...kai zirniukas is vandens i vandeni iplauks.Vel pagulde saremiu skaiciuoti.Ir ne nepastebejau kaip vandenys nubego. Vyras issigando,isbalo kaip baltas popieriaus lapas.Jis begt, as rekt...Vel patikrino kakleli. Jau 6 cm. atsidare. Pastate laseline,-tik nesupratau kam. Saremiai dar labiau skausmingesni, nei buvo pries tai.Trypiau is skausmo, norejosi 'stenet'...as durnele stenejau...Galbut, jei nebuciau stenejus, angeliukas dabar neturetu gimdymo traumos.Is to begalinio skausmo daktares prasiau cezari daryt, nes jau nebegalejau...Bet man tik atkirto: "O kam, tu pati sugebesi pagimdyt!" As vistiek lindau i galva daktarei su tuo cezariu. Na ka ir atejo ta lauktoji minute: 'Jau gimdom!' Mintyse kirbo tik viena mintis, kad jau greitai tie skausmai baigsis ir as ant ranku turesiu angeliuka. Vyras stovejo salia, ir laike uz rankos. Padejo moraliskai. Kai tik gydytoja pamate galvute lendant. Man sako: "Paglostyk,paliesk galvute". Jausmas buvo neapsakomai malonus! Ir as pamirsau visus skausmus. Vienas...antras...trecias stumimas as jau isgirdau angelelio pirmaji balseli, verksma. ZERKST...nukirpo virkstele. Ir as jau turiu angeliuka ant ranku.Vyrui net asara nuriedejo. As pasakiau, kad "MYLIU JUS..." Tai buvo pacios laimingiausios mano minutes! PASIJUTAU MAMA! Reziume: Gimem: 03.10.24 Laikas 1.37 h Svoris: 3.721 kg. Ugis: 52 cm Pagal APGAR: 9 balai Nuo saremiu pradzios iki gimimo praejo beveik 4 h. Visas pagrindinis procesas 30 min
Vennera
2004 04 29, 14:14
Paskaiciau ir apsiverkiau...  ech jau tas nestumas..kaskart istorijas tokias skaitydama bliaunu tikrai grazu,Saulutele  beje,greitai pagimdei-per 4 valandas
Vennera
2004 04 30, 21:31
| QUOTE (Chilli @ 2004 04 29, 14:20) | Paskaiciau ir apsiverkiau... ech jau tas nestumas..kaskart istorijas tokias skaitydama bliaunu tikrai grazu,Saulutele beje,greitai pagimdei-per 4 valandas |
Jo greitai bet sunkiai...atsimenu kaip sendie
| QUOTE (Saulutele @ 2004 04 29, 14:14) | Mano istorija niekam neidomi... |
Nu jau. Dar ir kaip idomi. As tai visas gimdymo istorijas perskaitau. Bet ka as cia negimdziusi ir dar neplanuojanti galiu pakomentuoti?  Tik tyliai dziaugiuosi uz visas istvermingas mamkas ir sveikus vaikucius. Tik labai jau baisu skaityt apie skausmus  Jau tokia skysta esu skausmo atzvilgiu,kad atrodo,jog tokiu dalyku neistverciau
Šmigija
2004 05 01, 16:34
Oi Saulute, tavo istorija taip primine manaja, gal todel kad ir as II ligoninej gimdziau, tik skirtumas tas kad man teko kankintis ne 4, o 13.5 valandos
Cikadelė
2004 05 04, 12:21
saunuole  linkiu jums augti sveikoms sveikoms as taip pat svajoju apie vaikeli.....
Vennera
2004 05 05, 19:57
| QUOTE (Eligute @ 2004 05 01, 16:34) | Oi Saulute, tavo istorija taip primine manaja, gal todel kad ir as II ligoninej gimdziau, tik skirtumas tas kad man teko kankintis ne 4, o 13.5 valandos |
O pas ka gimdei?
istorija  tu tikra saunuole, tokius skausmus istverei  as ir II gimdziau, bet su epidura, nors paskutines dvi valandas pajutau visa "linksmuma"
Infinity
2004 05 18, 19:17
labai grazi istorija
Vennera
2004 05 19, 20:12
| QUOTE (ticija @ 2004 05 18, 20:17) | Saunole, mamyte , grazi istorija linkime tavo angeliukui graziai ir sveikai augti, o tevukams dziugtis savo atzalele |
Nepaisant viso gimdymo skausmu, turim gimdymo trauma. Dziaugemes mes labai visi...
Vennera
2004 05 19, 20:15
| QUOTE (trola @ 2004 05 18, 19:27) | istorija tu tikra saunuole, tokius skausmus istverei as ir II gimdziau, bet su epidura, nors paskutines dvi valandas pajutau visa "linksmuma" |
Kai sugalvojau epidura darytis, jau buvo per velu
Šmigija
2004 05 20, 11:07
Saulute, as gimdziau pas Didziuliene, bet ji nepriimineja gimdymu jau II ligoninej, tik man isimti padare  Va ir Meja pas ja gimde, bet tada Didziuliene dar dirbo II-oje. O pas ka tu gimdei? Ir kokia trauma?
Vennera
2004 05 20, 19:20
| QUOTE (Eligute @ 2004 05 20, 12:07) | Saulute, as gimdziau pas Didziuliene, bet ji nepriimineja gimdymu jau II ligoninej, tik man isimti padare Va ir Meja pas ja gimde, bet tada Didziuliene dar dirbo II-oje. O pas ka tu gimdei? Ir kokia trauma? |
Zinau, kad ji nepriimineja. Ji mano ginekologe, as pas ja lankausi. Papildyta @ [mergetime]1085073739[/mergetime] Gimdziau pas Asta Valyte, ji mano pazystama mamos drauge. O turim tai kreivakaklyste, vis vargstam ir lankomes pas daktarus. Sako kad isaugama, bet as tai netikiu.
| QUOTE | | O turim tai kreivakaklyste, vis vargstam ir lankomes pas daktarus. Sako kad isaugama, bet as tai netikiu. |
O tu imk ir patikėk. Aš gimdymo metu irgi patyriau tokią pat traumą, kiek žinau, mane masažavo. O dabar savo ilgu kaklu (ir tikrai ne kreivu) esu labai patenkinta.  Išaugs tikrai.
Vennera
2004 05 21, 17:39
| QUOTE (ringa @ 2004 05 21, 15:49) | O tu imk ir patikėk. Aš gimdymo metu irgi patyriau tokią pat traumą, kiek žinau, mane masažavo. O dabar savo ilgu kaklu (ir tikrai ne kreivu) esu labai patenkinta. Išaugs tikrai. |
Nu jei tu isaugai, tai as turiu vilties kad viskas susitvarkys mano maziukei
Šmigija
2004 05 24, 09:25
Kreivakaklyste beda rimta, ir nedrisk nuleist ranku, masazai mankstos butinos, klausyk visu chirurges nurodymu ir tada isaugsit, savaime tai nepraeis
Vennera
2004 05 24, 13:05
| QUOTE (Eligute @ 2004 05 24, 10:25) | | Kreivakaklyste beda rimta, ir nedrisk nuleist ranku, masazai mankstos butinos, klausyk visu chirurges nurodymu ir tada isaugsit, savaime tai nepraeis |
Oi, mes namiese kasdien mansktinames, ka ismoke kinezetarapeute. Kaip mums sake, tai vargsim iki 13 m. su tom mankstom ir visokiausiom procedurom.
Dzimute
2004 05 25, 07:35
Vargsiukes tos moterys. Nu ir kodelgi zmogus i si pasauli per skausma turi ateiti? Gerai, kad nors po skausmo, isgyveni tikra palaima, laikydama savo  !!!
vilnele
2004 05 25, 09:16
As irgi prasiau Cezario, nors buvau pries tai naturaliste iki kaulu smegenu. Matyt tos gydytojos kiekviena karta prisiklauso prasymu daryti cezari:} Sekmes, Saulute!
Vennera
2004 05 25, 11:23
| QUOTE (Dzimute @ 2004 05 25, 08:35) | Vargsiukes tos moterys. Nu ir kodelgi zmogus i si pasauli per skausma turi ateiti? Gerai, kad nors po skausmo, isgyveni tikra palaima, laikydama savo !!! |
Mano dziaugsmas ka as dabar turiu nelygus skausmui. As begalo dziaugiuos tokiu angeleliu. Kaip lemta taip lemta, taip ir atsitiko. Gal per greitai pagimdziau, kad turim trauma. Planavo daktare kad gimdysiu tik paryciais, o pagimdziau valanda po vidurnakcio. Papildyta @ [mergetime]1085477267[/mergetime] Labai jau meila mano angeliuke, kai tik kur nueini, ar pas daktarus,ar kur kitur, tai visada sako, imciau ir isbuciuociau toki miela angeliuka. Jau toks angeliskas veidukas.
Grazi ir nelengva tavo istorija, bet gimus  turbut visi skausmai tokie menki pasidaro?
saules_spindulelis
2004 07 07, 10:27
Labai grazi ir jaudinanti istorija
Grazus pasakojimas.  Bet va skausmo galejo buti maziau.
pukelis
2004 07 08, 14:55
Grazu.....  , sekmes Jums. Aukit diduciai.....
-Diana-
2007 03 05, 14:35
Sekmes auginant dukryte grazuolyte
GudriLapė
2009 02 06, 12:51
sėkmės jums
|
|