visą karaliaus gimimo dieną kas valandą jausdavau susitraukimus, bet galvoju, gi jau pora savaičių po truputį jausdavau kažką. tai nelabai kreipiau dėmesį. svečiai sukviesti, valgyt daroma....vidurius leidžia (na iš vakaro džiovintų slyvų pavalgiau), bet ne vandeniu...valgyt nesinori....
vakare skambinu ginei: "nusipirk vaistų gyn....(užkrito) arba brendžio įkalk" . na vakare vaistų neturiu, tai brendžio įkaliau. kaip negeriančiai, tai dzin viskas pasidarė, galvoju, čia ko aš stresuoju, viskas valdoma ir čiki. einu miegot. pamiegu nuo pusės dvylikos iki pirmos. per tą laiką jaučiu penkis susitraukimus, bet miegu...gi jau pirmą nebejuokinga daros. pradėjau skaičiuoti...oooo kas aštuonios minutės....skambinu ginei:" važiuok į ligoninę, sustabdys gimdymą".
na aš klusniai pasiėmiau tašes, kol apsirengiau-užtruko, nes jau sąrėmiai ooooo ant kelių klupdo....
betgi važiuoju stabdyti gimdymo....atsisveikinu su dukra, paskutiniai nurodymai, kaip elgtis su mažyliu ir tiutiu-varom kaunan....
pakely kas du sąrėmius stojam ir aš šlapinuos (visai kaip laukinis šuva---bet taip spaudžia, kad nors į kelnes varyk)...užtrukom kely dėl to....vis dėlto ir kelias netrumpas-50 km...
atvažiuoju į priėmimą. aiškinu, kad man priešlaikinis (35sav), kad reik stabdyt....akušerė tik girdžiu kažkur skambina: "ateikit, penktas vaikas, kas šešios minutės, reik patikrint"
ateina gal gydytoja....ant kėdės...oooo...akys suapvalėja---galit savo gydytojai neskambint-nespės atvažiuoti. beveik pilnas atsidarymas
nebaigus pildyt dokumentų, veda mane į gimdyklą (nes sąrėmiai ant kelių klupdo), ten patikrina-septyni cm.....ant stalo...." mes tuoj susiruošim, tada leidžiam vandenis ir gimdom..."KKĄĄĄĄĄĄ???????? nebus jokio epidūro, jau per vėlu
ir ką---susiruošia---leidžia vandenis.....noriu stumt...sako, palauk, nestumk...ką laukt, NEBEGALIU....pora sąrėmių praleidžiu šiaip ne taip, ir stumiu. vienas postūmis ir lelia jau.....verkia.....mergytė
išneša. mane patikrina-neplyšau....
palatos užimtos, guliu gimdykloj, vyras parneša žinias iš lėlytės
kai nuėjau po poros valandų - žliumbiau, pamačius vaizdą....
darė tyrimus, rodė blogus kraujo duomenis-bakterija...ji sukėlė gimdymą ir jo metu persidavė lėlytei
bet dabar mano varlytė su manim, auga, stiprėja kasdien....
sesės su broliuku labai ją myli ir džiaugiasi...