sveiko mamos, prasau patarkit. mano suneliui 7 men, jis sirgdamas pradejo atsisakineti kruties. taciau MP geria sauksteliu ar is buteliuko. pienelio nenutraukinejau ir jo pradejo sipriai mazeti:( nors iki siol tiesiog saudziau. prikaupusi saldiklyje taip pat neturiu, o vaikuti norisi juo maitinti, juk jam sveikiau... tad patarkit kaip susigrazinti nors siek tiek pienelio, kad galeciau nutraukineti ir maitinti.. (vaikutis kruties visiskai nezinda, pamato kruti ir nusisuks)
**karina**
2010 02 22, 09:49
na kai pas mane panasi situacija buvo, tai aisku mes ilgai pykomes su mazaje, bet as jai vistiek duodavau kruti, kad bent truputi pazystu, ir paskui gydytoja sake, kad uztenka vaika paprasciausei prisideti prie kruties ir palaikyti, bet daznai taip reikia daryt tai irgi skatina pieno gamyba. o siaip tai net nezinau jei dar yra to pienelio siek tiek bandyk kuo dazniau nusitraukt gal tai irgi pades.....sekmes jums  ir tikekites, kad pienelio atsiras dar, nes ir nuo nusiteikimo daug kas priklauso
Košė-Malošė
2010 02 26, 08:46
QUOTE(mrgata @ 2010 02 22, 11:13) sveiko mamos, prasau patarkit. mano suneliui 7 men, jis sirgdamas pradejo atsisakineti kruties. taciau MP geria sauksteliu ar is buteliuko. pienelio nenutraukinejau ir jo pradejo sipriai mazeti:( nors iki siol tiesiog saudziau. prikaupusi saldiklyje taip pat neturiu, o vaikuti norisi juo maitinti, juk jam sveikiau... tad patarkit kaip susigrazinti nors siek tiek pienelio, kad galeciau nutraukineti ir maitinti.. (vaikutis kruties visiskai nezinda, pamato kruti ir nusisuks) O kaip maitinai iki ligos? Kaip dažnai dabar gauna buteliuką? Čiulptuką? Gal pavyksta maitint naktį? Jei vaikutis atissako,- tuomet belieka stimuliuor rankom/pientraukiu ~20min. Ne kiekis yra svarbu, o stimuliacija. Kas 3val. MP dar skatina- dažnas žindymas (šis punktas kaip ir atkrenta) nešiojimas, sūpavimas, oda-oda kontaktas, miegojimas kartu, maudymasis. Siūlymas krūties kai vaikučio gera nuotaika. Siūlymas kai mieguistas, apsimiegojęs, naktinis maitinimas. Dar variantas siūlyt krūtį ir lašinti ant jos (spenelio) pienuko lašus. Taip užuos, paragaus ir gal prisimins. Parašyk kaip sekas
Totosha1980
2010 02 26, 09:47
Pas mane panasi situacija,mano maziukei buvo nustatyta sirdies yda,daktarai uzdraude maitint krutim,nes pupai buvo persunku zist. Dabar mes po operacijos,atrodo viskas pasiseke,bet kol nesustipres kruties duot negalima. Menesi nutraukinejau,viskas buvo gerai,o kol gulejom ligonineje,pienas pradejo dingt,beveik dingo praktiskai per savaite,dabar pritraukiu per diena 50 gr daugiausiai.  Ka daryt kad jis nedingtu? Pientraukiu stimuliuoju... Daug skysciu geriu,vartoju vitaminus,stengiuosi valgyt reikalinga maista.
Košė-Malošė
2010 02 26, 10:27
QUOTE(Totosha1980 @ 2010 02 26, 11:47) Pas mane panasi situacija,mano maziukei buvo nustatyta sirdies yda,daktarai uzdraude maitint krutim,nes pupai buvo persunku zist. Dabar mes po operacijos,atrodo viskas pasiseke,bet kol nesustipres kruties duot negalima. Menesi nutraukinejau,viskas buvo gerai,o kol gulejom ligonineje,pienas pradejo dingt,beveik dingo praktiskai per savaite,dabar pritraukiu per diena 50 gr daugiausiai.  Ka daryt kad jis nedingtu? Pientraukiu stimuliuoju... Daug skysciu geriu,vartoju vitaminus,stengiuosi valgyt reikalinga maista. Svarbu stimuliavimas: 24val. kas 3val. po 20min, dar geriau- 8-12kartų per parą (čia būtų kas 1-2val.) kiekvieną. BŪTINAI ir naktį. Ne kiekis svarbu, o stimuliavimas. Per didelis skysčių vartojimas įtakoja neigiamas. Skysčių reikia kiek organizmas reikalauja (per prievartą negerk). Nei arbatos nei maistas poveikio neturi, ne skrandis MP gamina. Mityba- visavertė reikalinga. Jokio stebuklingo maisto nėra. Dar puikus stimuliavimas, bet pasikonsultuok su gydytojais (atsiųsiu kontaktą) maitinimo papildiklis http://parduotuve.tindirindi.lt/papildoma-...mo-sistema.htmlGalima reguliuot intensyvumą,kad vaikučiui būtų lengviau. kas dar skatina- rašiau.
visi cia aprasyti pienuko gamybos skatinimo budai labai teisingi. As dar zinau, kad kmynu arbata padeda. Reikia kmynus pavirti kelias minutes. Asmeniskai as geriu dar ir su pienu, labai skanu
Dar labai skatina pienuko gamyba bealkoholinis alus, tik ne visos ji megsta Viena mamyte dvynukus iki metu maitino vien tik savo pienuku, bet sake ta alu tai pakuotem namo vyras nesdavo.. As bandziau, man irgi veikia. Taip kad galite bandyti jei su skoniu nesipykstat Papildyta:Rytoj per TV3 "Mamyciu kluba" ruosias kalbeti apie tai "Kai truksta pienelio? Taigi ziurekit.
tai gi.. iki ligos vaikutis valge MP is kruties ir 2 kart per diena kodse.. vaikutis buteliuko neima, ciulptukas tik nusiraminimui.. pradejo pavykti isiulyti kruti nakti.. diena niekaip pamato nuoga kruti ir jau rieciasi i kita puse, verkia... sauksteliu isiulyti taip pat neina.. toks vaizdas kad nepatinka pieno skonis.. o koks jis turi buti nezinau, juk savo pieno neragauju ar jis skanus
Košė-Malošė
2010 02 27, 10:01
QUOTE(mrgata @ 2010 02 26, 20:52) O kuo girdai ir kaip? Jei krūties dienom neima, šaukštelio ir atsisako. Ką duodi? Kaip įsiūlai??? Labai gerai, kad naktį valgo (naktį instinktai savo viršų ima- gerai!) Gal pavyksta ir per pietų miegą pamaitint? Jei neima dienom (svarbu nepadaryt papulio baudu- priimk tai kaip, tikėkimės laikiną, bet pasirinkimą, kad ir labai nepriimtiną)- tuomet nusitraukinėk (taip išsaugosi pienuką, beje kad žindai naktį- dar papildomas garantas MP išsaugojimui) maitink šaukšteliu, šviškštu, dar viena mamytė rašė apie altrnatyvą- induką su snapuku, kaip šaukšteliu 3psl. Natukė įkėlus nuotrauką: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...55369&st=24Kiek sykių šlapinasi??? Užtektinai? Kiek ilgai taip tęsias? Kvepalų, prausiklio nekeitei? Gal kas namuos pasikeitė? Gal dantys? Ausyčių neskauda? Vaisingumas negrįžta?
newvogue
2010 03 01, 00:01
Norejau pasiteirauti, o ka reiskia "grizta vaisingumas?"? Kadangi pora savaiciu negalejau maitinti kudikio krutimi (geriau stiprius antibiotikus), daviau misinukus, todel dabar stipriai sumazejo pieno ir po truputi jauciu tokius pamaudimus pilvo apacioje kaip pries menesines. Tai norejau pasiteirauti, ar galima dar grizti prie maitinimo krutimi? Ar "nepagedo", "neuzsistovejo" pienukas krutyse?
Košė-Malošė
2010 03 01, 15:03
QUOTE(newvogue @ 2010 03 01, 02:01) Norejau pasiteirauti, o ka reiskia "grizta vaisingumas?"? Kadangi pora savaiciu negalejau maitinti kudikio krutimi (geriau stiprius antibiotikus), daviau misinukus, todel dabar stipriai sumazejo pieno ir po truputi jauciu tokius pamaudimus pilvo apacioje kaip pries menesines. Tai norejau pasiteirauti, ar galima dar grizti prie maitinimo krutimi? Ar "nepagedo", "neuzsistovejo" pienukas krutyse? MP nepagenda "grįžta vaisingumas" -mm, kiaušidžių veikla ir t.t.; labai tikėtina, jei nežindei kurį laiką vaikučio- hormonų veikla pasikeitė. Būtinai maitink. Jei yra kokių kl.- drąsiai klausk  (su daugeliu vaistų galima derinti maitinimą krūtimi, yra nuorodos pasitikrinti žyndimo ir vaistų saugumui)
Sanapaulija
2010 03 02, 12:40
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 03 01, 16:03) MP nepagenda "grįžta vaisingumas" -mm, kiaušidžių veikla ir t.t.; labai tikėtina, jei nežindei kurį laiką vaikučio- hormonų veikla pasikeitė. Būtinai maitink. Jei yra kokių kl.- drąsiai klausk  (su daugeliu vaistų galima derinti maitinimą krūtimi, yra nuorodos pasitikrinti žyndimo ir vaistų saugumui)  mielosios mamos patarkit žaliai mamytei, Taip jau gavosi, kad valgom MP, bet iš buteliuko (buvo krūtų uždegimas ir mažoji atsisakė imti krūtį, dabar įkišti sugebu tik naktį kai apsimiegojusi mažoji). Mano mergytė supainiojo dieną ir naktį, tad iki 2-3 val nakties tenka nešioti ant rankų, kitaip pyksta. Tad mano mama norėjo leisti man bent vieną naktį išsimiegoti ir pasiėmė mažąją pas save ir aš aišku pramiegojau pieno nutraukimą naktį. po to labai skaudėjo krūtis, nors jos ir nebuvo kietos. Bet užtat pieno dabar "duodu" rečiau, nors vieno davimo kiekis lyg ir nesumažėjo, bet bendrai per dieną tikrai mažiau pagaminu. Darbuojuos su pientraukiu reguliariai, bet tarpai taip ir nesumažėjo (dabar apie 4-5 val) tarp nutraukimo, o buvo kas 2.  pergyvenu, kad jei ir toliau taip bus - pieno iki metukų laiko mums neužteks. Ką galit patarti? Ką daryt, kad pieno kiekis didėtų, kad galėčiau išmaitinti savo lelytę?
QUOTE(Sanapaulija @ 2010 03 02, 13:40)  mielosios mamos patarkit žaliai mamytei, Taip jau gavosi, kad valgom MP, bet iš buteliuko (buvo krūtų uždegimas ir mažoji atsisakė imti krūtį, dabar įkišti sugebu tik naktį kai apsimiegojusi mažoji). Mano mergytė supainiojo dieną ir naktį, tad iki 2-3 val nakties tenka nešioti ant rankų, kitaip pyksta. Tad mano mama norėjo leisti man bent vieną naktį išsimiegoti ir pasiėmė mažąją pas save ir aš aišku pramiegojau pieno nutraukimą naktį. po to labai skaudėjo krūtis, nors jos ir nebuvo kietos. Bet užtat pieno dabar "duodu" rečiau, nors vieno davimo kiekis lyg ir nesumažėjo, bet bendrai per dieną tikrai mažiau pagaminu. Darbuojuos su pientraukiu reguliariai, bet tarpai taip ir nesumažėjo (dabar apie 4-5 val) tarp nutraukimo, o buvo kas 2.  pergyvenu, kad jei ir toliau taip bus - pieno iki metukų laiko mums neužteks. Ką galit patarti? Ką daryt, kad pieno kiekis didėtų, kad galėčiau išmaitinti savo lelytę? as pasakysiu ka pati dariau: miegu kai vaikas miega (namai nenugrius) valgau 5-6 kart per diena ne po daug bet kad visada buciau soti geriu skysciu nesioju mazaji prie nuogos krutines piena traukiau kas 3 val diena ir 4 nakti... pries tai visada meginu pamaitinti, o tik tada traukiu o kai diena neima kruties meginu migdyti ir pusiau mieganciam duodu, is kelinto karto pavyksta isiulyti.. per kelis kartukus pavalgo.
Sanapaulija
2010 03 02, 15:23
QUOTE(mrgata @ 2010 03 02, 15:59) as pasakysiu ka pati dariau: miegu kai vaikas miega (namai nenugrius) valgau 5-6 kart per diena ne po daug bet kad visada buciau soti geriu skysciu nesioju mazaji prie nuogos krutines piena traukiau kas 3 val diena ir 4 nakti... pries tai visada meginu pamaitinti, o tik tada traukiu o kai diena neima kruties meginu migdyti ir pusiau mieganciam duodu, is kelinto karto pavyksta isiulyti.. per kelis kartukus pavalgo. Ačiū mrgata už atsakymą, pas mus dar tokia "bėda", kad kai duodu krūtį - mažoji springsta ir tada pieną tiesiog išleidžia iš burnytės, o kadangi jo ir taip nedaug, tai labai skaudžiai žiūriu kai jo prigeria mano liemenukas, o ne dukrytė  Bandžiau šiandien trupučiuką nusitraukti pieno ir tik po to duoti, bet ji žiauriai pyksta kad laukti reikia kol mama prisižais su pientraukiu ir pradės maitinti...  oi niekad negalvojau, kad toks natūraliausias maitinimo būdas man bus toks sudėtingas
EvitaMaria
2010 03 03, 02:54
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 02 27, 11:01) Jei neima dienom (svarbu nepadaryt papulio baudu- priimk tai kaip, tikėkimės laikiną, bet pasirinkimą, kad ir labai nepriimtiną) O kaip suprast papulio baudas? Ar tai kai vaikui kišama prievarta, nors jis nenori? Nes aš vis bijau, kad siūlau siūlau, o sūnus - atkakliai vengia (kol nemiega), tai gal aš pati meškos paslaugą padariau per įkyriai siūlydama? Kai neima, aš vis galvoju - nenori, išalks - paims. Bet tai paprastai baigiasi tuo, kad vaikui galutinai sugenda nuotaika, ima verkti, tada užsuptas nulūžta ir pavalgo... Geruoju labai retai..
QUOTE(Sanapaulija @ 2010 03 02, 15:23) Ačiū mrgata už atsakymą, pas mus dar tokia "bėda", kad kai duodu krūtį - mažoji springsta ir tada pieną tiesiog išleidžia iš burnytės, o kadangi jo ir taip nedaug, tai labai skaudžiai žiūriu kai jo prigeria mano liemenukas, o ne dukrytė  Bandžiau šiandien trupučiuką nusitraukti pieno ir tik po to duoti, bet ji žiauriai pyksta kad laukti reikia kol mama prisižais su pientraukiu ir pradės maitinti...  oi niekad negalvojau, kad toks natūraliausias maitinimo būdas man bus toks sudėtingas  gal tau tik atrodo, kad pieno nera. net nebandyk nusitraukineti ir tikrinti, kiek jo nutraukei, nes nutraukinejimas nelygu vaiko ciulpimui, jis istraukia tiek, kiek jam reikia. svarbu sekti svorio augima, kiek kartu slapinasi. jei svoris nors po grameli auga-pieno pakanka. mano sunus valgo po 30-40- gramu kas valanda. ir taip jau 7,5 men. diena nakti. jo toks noras. o as taikausi. pieno man padaugina alus nealkoholinis, dar ciulpiu biciu pienelio tabletes - padeda. o labiausiai - gerai pavalgius pamiegoti diena.nesijaudink ir tikek. cia apie tai jau rasyta. jei svoris auga - pieno gana. auksine taisykle.sekmes
Mano dukrytei 1,5men,paskutines dvi savaites musu maitinimas trunka labai trumpai 5-6 min, paskui spjauna kruti, niekaip negalim istempti ta maitinima ilgiau.Valgo pagal poreiki, bet kai pradedu dazniau kisti kruti, supyksta ir gali nevalgyti ilgai. Dukryte gime stambi 4500, is ligonines grizom 4100, per pirma men priaugo 1500gr, o per paskutines dvi savaites nepriaugo ne gramo, specialiai nuvaziavau sverti, nes pati suprantu kad maitinti 5 min mazai. Bandziau po maitinimo pienuka nusitraukti-20ml, ir tu negeria. Daktare pasake palaukti dar dvi savites jei nepriaugs-duoti misinuka.Ka daryti? Gal tikrai to pienuko nera
mano nuo mazdaug 3-io menesio valgo lygiai 1 minute. kas valanda mazdaug taip. bet kadangi svoris gerai augo, tai taip ir gyvenam. vis psijaudinu, ar pakanka pieno, bet ...manau, kad svarbiausias rodiklis-svorio augimas, gal dar as nepereiciau prie misinio, siulyk dazniau kruti
Sigita Rimienė
2010 03 06, 03:11
Labuks mamulytės Radau labai gerą knygą apie žindymą. K.Vitkausko Nepakeičiamas kaip motinos meilė. Parašyta vaikų gydytojo, dirbančio ir poliklinikoje ir ligoninėje su kūdikėliais. Viskas labai išsamiai ir suprantamai surašyta. Matosi, kad autorius tikrai išmano tuos reikalus ne tik teoriškai bet ir iš dideles praktikos. Labai tvirtai jaučiuosi ją perskaičiusi; paisau jo patarimų ir viskas puikiausiai sekasi  Nuoširdžiausiai patariu įsigyti, kol dar yra knygynuose, nes buvo išleista 2009. Tikrai verta! Sigutė
gal turit info kokia itaka pieno gamybai turi naktinis maitinimas?
Košė-Malošė
2010 03 24, 23:17
QUOTE(bonza @ 2010 03 24, 18:59) gal turit info kokia itaka pieno gamybai turi naktinis maitinimas?  Naktinio maitinimo metu išsiskiria daugiausia prolaktino. Tai vienas iš pagrindinių horm. pieno gamybai užtikrinti.
EvitaMaria
2010 03 28, 08:18
Pasiskaičiau Vitkausko "Nepakeičiamas kaip motinos meilė" - tai (jei gerai supratau) pasirodo, kad pieno dingimas yra tik mamos elgesio/požiūrio bėda, o ne organizmo. Vadinasi pirmiausia reik visoms nusiraminti - pienas niekur nė iš šio nė iš to nedingo ir nedings, vaikui taisyklingai ir pagal poreikį žindant, pasigamins papildomai. O mamai geriau nurimt ir atsipalaiduot, kad nestrigtų jo tekėjimas ir vaikui būtų lengviau. Taip kad be panikos
Help  pieno mazeja (bent jau taip sprendziu is maziaus, isvalgo abi krutis ir nori dar), ar gali taip but del labai greit krentacio svorio? nes jau sveriu maziau negu pries nestuma
EvitaMaria
2010 03 29, 17:09
Svoris krenta matyt ne šiaip sau - gi reikia valgyt. O dėl itin nepakankamos mitybos pieno mažėti gali. Be to organizmas per visą gyvenimą valgytas kenksmingas medžiagas suslepia būtent riebaliniame sluoksnyje, tad kai itin greitai lieknėji žindymo metu, pieno gamybai panaudojamos tos riebalinės atsargos. Bet kokiu atveju vaikui mamos pienas geriau nei surogatas, bet mažiaus labui figūra gi gali ir luktert  Vis tiek ilgiau žindžiusioms vėliau lengviau svorį numest, nei trumpiau žindžiusioms.
srauni_upe
2010 03 30, 19:16
QUOTE(bonza @ 2010 03 29, 08:00) Help  pieno mazeja (bent jau taip sprendziu is maziaus, isvalgo abi krutis ir nori dar), ar gali taip but del labai greit krentacio svorio? nes jau sveriu maziau negu pries nestuma  nežinau, bet man buvo taip. Kai leliai buvo 1,5 susirgau rota ar pan. virusu (nu kur vemi ir viduriuoji iki begalybės). Tai per pora dienų gal 4 - 5 kg numečiau. Ir kaip galima buvo tikėtis stipriai sumažėjo pieno. Tai būdavo mažoji valandą prie krūties prisisiurbus būdavo bandydama pasisotint. Bet aš jos nedamaitinėjau, o kaip tik dažniau duodavau žįst. Skysčių augiau vartot pradėjau, ma ašku ir valgyt naudingą maistą kai jau skrandžiui buvo galima. Tai tas pienas aysistatė. Na mano atveju turbūt ne tiek svorio kritimas, kiek skysčių netekimas ligos metu savo darė.
EvitaMaria
2010 03 30, 22:21
Aš tokiu pat būdu pergyvenau vadinamas "pieno krizes", kai ūgtelėjusio vaiko apetitas išauga ir mamos organizmui tenka jį pasivyti. Tiesiog dieną-dvi vaikas dažniau prašosi žįsti, o paskui net pasijaučia, kaip pieno gamyba suaktyvėja. Gerai kažkuri mamytė yra komentavusi - per dieną ar dvi vaikas tikrai nespės pajusti bado - o mamos organizmas netruks poreikį pasivyti. Svarbiausia - negadinti reikalų su mišiniais.
QUOTE(EvitaMaria @ 2010 03 30, 23:21) Svarbiausia - negadinti reikalų su mišiniais. ir nervais
EvitaMaria
2010 03 31, 23:32
teisingas pastebėjimas, bo primetu kad gal 80 proc. pieno nebeturėjimą sau diagnozavusių mamų iš pradžių dėl kokios nors priežasties susigalvoja sau "kad trūksta", paskui dėl to supanikuoja, kas lemia, kad užsiblokuoja pieno tekėjimas ir vaikui tampa sunkiau žįsti, dėl to alkaną vaiką netekusios ramybės užkemša vienu mišiniu, dviem, trim ir paskui jau savojo pieno ir nebereikia... Iš mano pažįstamų kas antra nustojo žindyt dar iki 6 mėn., sakydama, kad "baigėsi". Bet kažkodėl nė viena nesidomėjo nei relaktacija, nei medicininėm priežastim - problema išsprendė trumpai ir paprastai. Dėl to didelis respektas šito skyrelio mamytėms, kurios nepasiduoda. Ir tikrai patikėkit - pienas nedingsta. Tereikia nusiraminti ir leisti gamybai pasivyti paklausą. O mintyse galvoti apie tai, kad kiekvienas vaiko žindymo judesys skatina pienuko gamybą. Tiesa, liaudies medicinos patarimai pieno gamybai skatinti, nors moksliškai ir nepasitvirtinę, manau, vis tiek turi reiškmės, nes veikia psichologiškai.
QUOTE(EvitaMaria @ 2010 04 01, 00:32) teisingas pastebėjimas, bo primetu kad gal 80 proc. pieno nebeturėjimą sau diagnozavusių mamų iš pradžių dėl kokios nors priežasties susigalvoja sau "kad trūksta", paskui dėl to supanikuoja, kas lemia, kad užsiblokuoja pieno tekėjimas ir vaikui tampa sunkiau žįsti, dėl to alkaną vaiką netekusios ramybės užkemša vienu mišiniu, dviem, trim ir paskui jau savojo pieno ir nebereikia... Iš mano pažįstamų kas antra nustojo žindyt dar iki 6 mėn., sakydama, kad "baigėsi". Bet kažkodėl nė viena nesidomėjo nei relaktacija, nei medicininėm priežastim - problema išsprendė trumpai ir paprastai. Dėl to didelis respektas šito skyrelio mamytėms, kurios nepasiduoda. Ir tikrai patikėkit - pienas nedingsta. Tereikia nusiraminti ir leisti gamybai pasivyti paklausą. O mintyse galvoti apie tai, kad kiekvienas vaiko žindymo judesys skatina pienuko gamybą. Tiesa, liaudies medicinos patarimai pieno gamybai skatinti, nors moksliškai ir nepasitvirtinę, manau, vis tiek turi reiškmės, nes veikia psichologiškai.
Visosspalvos
2010 04 01, 09:36
Man padėdavo kuo dažnesnis žindymas, daugiau geriamų skysčių ir... alaus šiek tiek
jovituxss
2010 04 01, 23:30
QUOTE(bonza @ 2010 03 29, 10:00) Help  pieno mazeja (bent jau taip sprendziu is maziaus, isvalgo abi krutis ir nori dar), ar gali taip but del labai greit krentacio svorio? nes jau sveriu maziau negu pries nestuma  Svarbiausia nenustoti zindyti,jei reikia jei praso tai net ir kas 15 min.svorio kritimas gali turet itakos.ant saves isbandziau.suejus 3 men pabandziau truputi maziau valgyt ir valgyt maziau kaloringa maista rezultatas -3-cia diena dingo pienelis vaikeliui nervai man stresas-bet susiemem atsigulem dviese i lova 2 parom.1-a para kone istisai zindo maziukas kol galu gale atsistojo viskas i vietas.taigi mamytes nepasiduokit neskaiciuokit kaloriju ir viskas bus ok
skruzdeda
2010 04 05, 14:16
QUOTE(bonza @ 2010 03 29, 08:00) Help  pieno mazeja (bent jau taip sprendziu is maziaus, isvalgo abi krutis ir nori dar), ar gali taip but del labai greit krentacio svorio? nes jau sveriu maziau negu pries nestuma  Taip, gali. Man taip buvo. Per savaite nukrito 5 kg. ir pienas beveik dingo, buvo vos keli lasai. Tai pradejau daugiau valgyti, ataugo tie 5 kg ir pieno atsirado. Tai isvada, kad kol maitini, tiesiog reikia kaloriju, nes greiciausiai pieno dingimas organizmo gynybine reakcija. Mano drauge irgi norejo greitai numesti svori, per viena menesi numete 10 kg, bet teko likusi laika maitinti misinukais, pieno taip ir neatsirado. Papildyta:Siaip i tema, kam idomu. Is mano patirties del pieno dingimo. 1. Stresas! Streso meto pienas krutyje nedingsta, bet tiesiog uzsiblokuoja. Sprendziant is forumo problemu, mazai kas susidures su tokia problema, o man pienas blokuodavosi nuolat. Kas nors koki zodi pasake, ar siaip kokia bloga mintis i galva atejo - viskas pienas uzsiblokavo. O kai vaikas verkia, nori, pienas neteka, tai siruacija nervinga, nuo kurios dar labiau pienas blokuojasi. Baisu kiek prisikankinau, buvau ir pas psichoterapeuta, moke visokiu kvepavimo, atsipalaidavimo pratimu, ilgai ieskojau, kol pagaliau atradau metoda, kuris is dalies veikia. Bet man daug kartu teko girdeti panasiu istoriju, kad vyras neteko darbo, vaikas susirgo, dar kas nors nutiko - dingo pienas. Na pagal save sprendziu, kad jis nedingo, bet tiesiog uzsiblokavo. 2. Liga. Kiekviena liga man smarkiai sumazindavo piena. Tokiu atveju, tiesiog reiketu visas pajegas sudeti i gydymasi, o pasveikus pieno kiekis atsistato savaime. 3. Svorio mazejimas. Kiekviena karta kai bandydavau mesti svori, tai smarkiai atsiliepdavo pieno kiekiui. 4. Darbas, nuovargis. Kai maitinau sunu, tai pienas sunyko po 2 menesiu nuo to laiko kai pradejau dirbti. Lyg ir viskas... kol kas Aa, beto pas mane galioja tokia taisykle, kad pienas atsistato i ta pati kieki per 2-3 kartus daugiau laiko negu jis sunyko. Sekmes visoms.
EvitaMaria
2010 04 05, 23:20
Labai teisingi pastebėjimai. Ir norisi gi moterims padėti, paaiškinti, kad jų pieno niekas nenukniaukė, kad tik suteiktų vaikams visa, ką geriausia. SM net negaliu skaityt skyrelio, kur moterys liūdnai dalinasi patirtim, kodėl baigė žindyti, nors dar lyg ir norėjo tęsti toliau... Ir su draugėmis tas pats - kaip ir nepatogu žmogui sakyt, kad veltui nurašė savo pieną ir paaukojo vaiką mišiniams, ypač kai šaukštai po pietų... Žodžiu, nepaaiškinsi, kad pačios klaidą padarė ir tiek, kai joms ant dūšios ramiau sakyt sau, kad va, baigėsi, nepasisekė... Bet kartu labai norisi išgint visus kvailus tarybinius ir bobučių stereotipus (prisiminkim, kad mūsų bobutės gyveno kaip tik žindymui pačiu nepalankiausiu metu...). Žodžiu, pastebėjau tokius mamų tipus: a. žindo ir visais būdais stengiasi spręsti problemas žindymo naudai (joms nepavyksta retai); b. staiga ar palaipsniui nebežindo, nes yra įsitikinusios/įtikintos, kad nebeturi pieno ir pereina prie mišinių. sako ir tiki, kad jei būtų pieno likę - maitintų toliau. Taip pat mamos, kurios mano, kad žindyti nebegali (pvz. dėl ligos, vaistų), nors iš tiesų gal dar tikrai galėjo..; c. nebenori (daugiau ar mažiau sąmoningai) žindyt ir nutaria/paskelbia, kad nebeturi pieno, dažniausiai dėl kokių nors "ne nuo jų priklausančių" priežasčių. Nebegalėjimas irgi dažnai sietinas su nenoru, kas, beje, irgi mažina pieno gamybą; d. ne(be)nori žindyt ir tiesiog pereina prie mišinių, be jokių pasakų; e. statistiškai absoliučiai mažas skaičius, kurios iš tikrųjų negali žindyt nuo pat pradžių ar turi nutraukt žindymą. Bet kažkodėl tam mažam procentui šiuo metu save priskiria didžioji dauguma mamų. Ir tai liudija skaičiai! Kai mamos, būna, nebenori žindyt (o kadangi tiek sau, tiek kitiems tai prisipažinti būna dažnai nepriimtina ir smerktina) - tai sako, kad baigėsi. Tai irgi būnu suglumusi - ar čia moterį mokint, įtikinėt, ar tiesiog mandagiai palikt ramybėj.. Gerbiu mamytes, kurios ne(be)maitina savo sprendimu, bet bent jau neplatina kitoms naujokėms netikrų gandų apie neva dingusį pieną. Nes vienai tai patogi moralinė priedanga, o kitai tai - žalingas patarimas, kuris gali sugadinti sklandų žindymą. Toks off-top'as gavosi etikos klausimais, bet dažnai jie man kirba galvoj skaitant forumą, tai ir pasidalinau
sandrijja1980
2010 04 07, 22:10
jau nestumo eigoje tvirtai save uzprogramavau kad maitinsiu mazyli tol kol turesiu pienuko.nuo pat pirmos dienos kai isvydau savo mazyli kisau jam savo kruti,bet pienas stop ne lasiuko,as i depresija,skambinu mamai,mama rekia nusiramink,atsipalaiduok,gal sako po cezario kad dare gal del to biskuti uzsilaike,bet sako turi atsirast pienuko pamatysi..as asarose paskendusi skambinu sesei,liepiu atvest tutteli kuri liepe nupirkt sesute.ir ka mazytis pavalge ir uzmigo.po valandikes prabudo,tai as jau biskuti aprimusi bandau vel savo pastangas,vaikutis pyksta nervojasi kad ten niekas nebega,tai antras maitinimas vel misinukas....bet va po trecias kartas nemelavo,vaikui apziojus pajutau toki skausma krutineje kad siaubas,ir tik ziuriu mazylis net springt pradejo,oi kaip apsidziaugiau.tiesa tai buvo priespienis vadinamas tikras pienukas atsirado po dvieju dienu.pirmus gal du menesiukus tai pienas tekedavo upeliais,net nusimelzinet reikdavo,po truputuka kad krutys neskaudetu,nes tiek vaikutis neisgerdavo.o po kurio laiko krutys tapo lygiai tokios kaip ir pries nestuma,bet pienuko turejau pakankamai kad mazyliui sociai jo uztekdavo.nors kai krutys pradejo minksteti taippat buvau issigandusi,maniau kad jau teks nutraukt maitinima,bet nepamenu viena pazistama pasake tu tik nepergyvenk,jei maiinsi reguliariai nemazinsi tarpu tarp maitinimu tai ir pienukas niekur nedings.ir taip iki kol vaikuciui sukako dvieji metukai.nors siaip ir stresu apturejau per visa maitinima oi kaip nemazai  kai vaikuciui buvo trys menesiukai mire mano mamyte,tai buvo didziausias smugis man,nes jinai man buvo viskas ir drauge ir mama ir patareja.buvo sunku laikytis pries vaikuti neverkus,nes tik uzverkdavau tai ir mazylis verkt pradedavo.tada taippat bijojau kad neperduociau su maitinimu savo visu blogu emociju vaikuciui,tai vis prisimindavau kazkoki mamos patarima,siuo atveju visada pirmus laselius ismelsdavau pries maitinima,tuos vadinamuosius nervus. tai va ir dabar laukiuosi ir taippat manau kad maitinsiu,bet del darbo tai negalesiu maitinti taip ilgai kaip noreciau,nes po pusmecio turesiu grizti i darba. visoms mamytems patarciau kantrybes  ,tiesiog mintys apie savo vaikuti apie isivaisdavima kaip jis valgo is jusu krutines,padeda gamintis pienukui.kazkuri cionai rase kad tai turetu buti psihologinis pasiruosimas,taip tai tiesa.manau kad jei manysime jog pienukas baigiasi tai jis ir pasibaigs.taigi sekmes ir ilgo maitinimo
QUOTE(bonza @ 2010 03 29, 07:00) Help  pieno mazeja (bent jau taip sprendziu is maziaus, isvalgo abi krutis ir nori dar), ar gali taip but del labai greit krentacio svorio? nes jau sveriu maziau negu pries nestuma  tai gal dietos laikotes?
Daug skysciu, bealkoholinis alus  ir manksta !!!!!
M.Rasele
2010 05 14, 07:45
Perskaiciau visa tema ir bandau ieskoti tos priezasties, kodel staiga sumazejo pieno. Pries pora dienu, kai vakare reikejo vaika pamaitinti, krutys tapo tuscios ir pienas nebego, po keletos valandu ta vakara pienas "sugrizo", bet nebe tiek, kiek buvo anksciau. Vaikas valgydamas nervuojasi, kad nebega pienas, jis lasa po truputi, krutys akivaizdziai sumazejo ir tapo minkstos. Taip tesiasi keleta dienu jau, vakar daugiau kaip puse dienos su vaiku lovoj gulejau, ir vis kisau kruti, kad vyktu pieno gamyba. Slapinasi vaikas maziau, bet daugiau nei 6 kartus, kakoja dabar daznai, nes dygsta dantys, viduriai paleisti. Kai pieno sumazejo mano veiksmai buvo - duoti kruti kiek imanoma dazniau, stengtis negalvoti, kad vaikas alkanas (labai sunku  ), ramiai reaguoti. Zinoma iskyla mintis apie primaitinima, vaikui jau 5.5 men, jokio kito maisto, iskyrus piena nera ragaves, gal man tada jau po truputi bandyti jam siulyti kieto maisto, ir zinoma kartu vis duoti kruti. Ka galite patarti? Kaip elgtis geriau. Ar gali buti pieno sumazejimas suejes su menesinemis?
Košė-Malošė
2010 05 14, 08:54
M.Rasele, Greičiausia dygstant dantukams vaikas daugiau žinda, nes tai didelis ramintojas ir skausmo mažintojas. Iš krūtų minkštumo klaidinga spręsti apie pienuko kiekį. Pirmiausia stebimas šlapinas, jo spalva, kvapas. Iš aprašymo- šlapinasi užtektinai. Pusdieniai lovoj- gerai, bet dar neužtektinai jūsų atveju. Dar kelioms dienelėms (tiksliau- PAROM) į lovą persikraustykit, ir būtinai pati ilsėkitės, skysčių gerkit tiek, kiek organizmas reikalauja (ne per prievartą) Oda- oda kontaktas (dabar šilta- plikinėkitės į valias) Kaklo, nugaros masažas mamą atpalaiduotų Miegojimas kartu, nešiojimas, sūpavimas. Būtinai maitinkit naktį. Jei pamaitinus vaiką pastebit, kad jis dar norėtų- šildote krūtį (duše, šiltu rankšluosčiu, vandens pūsle), galit išgerti šiltų skysčių ir vėl siūlyti krūtį. Čiulptukas, jei jį gauna- mažina norą žysti. Visa tai kompleksiškai taikant per kelias paras susireguliuos. Jei dantukai dygsta, ir viduriuoja- tikrai nėra tinkamas laikas pradėt susipažinimą su nauju maistu. Kiekvienas naujas maistas- organizmui stresas. Palaukit tinkamo meto. Su mėnesinėmis mažėjimas nesusijęs (jų matu gali kisti mp skonis) Kuo daugiau poilsio, pozityvių minčių, namiškių palaikymo ir jokio streso. Pienuko turit, o dabar tik pagausint reikia Parašykit kaip seksis
M.Rasele
2010 05 14, 09:21
ciulptuko vaikui neduodam, todel jis turi didele nora zisti. Pienas pradejo mazeti ta diena, kai prasidejo menesines, pagalvojau, gal susije... Esu pati truputi persisaldziusi, bet jau ne pirma karta, praejusius kartus pieno nebuvo sumazeje. O gal itakos turejo, kad savaitgali vaika lauke maitinau? bet oras buvo siltas. ar tai galejo tureti itakos pienui? bet pieno pradejo mazeti po poros dienu. Labai sunku spresti ar vaikui uztenka. Jis linksmas, zaidzia. Ir siandien skaiciuosi kiek kartu slapinasi, pagal tai galesiu suzinoti, ar maisto pakanka. Veliau parasysiu kaip sekasi Aciu uz patarimus.
M.Rasele
2010 05 17, 07:44
Savo dideliu pastangu deka piena susigrazinau. Svarbiausia tokioj kritinej situacijoje nepasiduoti ir tiketi, kad dar gali pati maitinti vaika. Turiu prisipazinti, kad pagunda nusipirkti misinelio buvo kilusi, bet as jai nepasidaviau.
Dairana
2010 05 18, 00:17
QUOTE(M.Rasele @ 2010 05 17, 08:44) Savo dideliu pastangu deka piena susigrazinau. Svarbiausia tokioj kritinej situacijoje nepasiduoti ir tiketi, kad dar gali pati maitinti vaika. Turiu prisipazinti, kad pagunda nusipirkti misinelio buvo kilusi, bet as jai nepasidaviau. labai labai sveikinu - saunuole! as kol neturejau savo stebuklelio, tol nezinojau apie maitinima ir visas jo ypatybes nic nieko - buvo visko, ir asaru ir beviltiskumo akimirku - bet uzsispyriau ir tikrai viskas gavosi puikiai, jau 6 men maitinu.. plius, pagaliau supratau kai kuriu draugiu tikrasias priezastis "negaliu maitint pati" - tingejimas, niekas kitas  neisizeiskit kitos mamytes, cia kiekvieno reikalas, bet.. pamacius ta katik gimusi kudekeli, kuris nera net glaudziamas prie krutines.. o atkistas per atstuma buteliukas - nu sirdi suspaude, tikrai atvirai sakau:) maitinimas krutimi labai suartina.. o vien tai, kaip kudikis nusiramina prisiglaudes - tai man labai daug reiskia  sekmes. Papildyta:QUOTE(EvitaMaria @ 2010 04 01, 00:32) teisingas pastebėjimas, bo primetu kad gal 80 proc. pieno nebeturėjimą sau diagnozavusių mamų iš pradžių dėl kokios nors priežasties susigalvoja sau "kad trūksta", paskui dėl to supanikuoja, kas lemia, kad užsiblokuoja pieno tekėjimas ir vaikui tampa sunkiau žįsti, dėl to alkaną vaiką netekusios ramybės užkemša vienu mišiniu, dviem, trim ir paskui jau savojo pieno ir nebereikia... Iš mano pažįstamų kas antra nustojo žindyt dar iki 6 mėn., sakydama, kad "baigėsi". Bet kažkodėl nė viena nesidomėjo nei relaktacija, nei medicininėm priežastim - problema išsprendė trumpai ir paprastai. Dėl to didelis respektas šito skyrelio mamytėms, kurios nepasiduoda. Ir tikrai patikėkit - pienas nedingsta. Tereikia nusiraminti ir leisti gamybai pasivyti paklausą. O mintyse galvoti apie tai, kad kiekvienas vaiko žindymo judesys skatina pienuko gamybą. Tiesa, liaudies medicinos patarimai pieno gamybai skatinti, nors moksliškai ir nepasitvirtinę, manau, vis tiek turi reiškmės, nes veikia psichologiškai. visiskai pritariu. visada galima pagalvoti apie tai, kad tiek, kiek egzistuoja zmonija - tiek ir mamos maitina kudikius savo pienu, antraip butume isnyke seniai... maitino, maitina ir maitins... Papildyta:QUOTE(jovituxss @ 2010 04 02, 00:30) Svarbiausia nenustoti zindyti,jei reikia jei praso tai net ir kas 15 min.svorio kritimas gali turet itakos.ant saves isbandziau.suejus 3 men pabandziau truputi maziau valgyt ir valgyt maziau kaloringa maista rezultatas -3-cia diena dingo pienelis vaikeliui nervai man stresas-bet susiemem atsigulem dviese i lova 2 parom.1-a para kone istisai zindo maziukas kol galu gale atsistojo viskas i vietas.taigi mamytes nepasiduokit neskaiciuokit kaloriju ir viskas bus ok tas metodas - kada nori ir kiek nori - super padeda. maniske gime l. didele, jai reikejo pienelio dvigubai daugiau nei kitiems, bent jau taip man aiskino akuseres gimdykloje, as maitinau tiek, kiek nori, tada kada nori ir pienas tikrai susireguliavo. bet tos baimes, kad jo per mazai atsikraciau tik per pirmus 1.5 men:)) kai uzaugo pas dukryte runtuliukai neblogi, tada jau buvo ramu  ))
M.Rasele
2010 05 19, 09:53
Nereikia kategoriskai smerkti mamu, kurios pacios nemaitina. Yra labai daug nepalankiai susiklosciusiu aplinkybiu, kurios padeda pienui dingti. Mamos daznai papuola i uzburta rata - nervuojasi kad nera pieno, o nervavimasis itakoja piena, o is to rato iseiti kartais labai sunku. Ir tas pastovus aplinkiniu klausinejimas ar vaikui uztenka pieno, gali isvesti is pusiausvyros bet kuria mama. As dziaugiuos, kad man pacioj pradzioj uzteko ramybes tik maitinti ir maitinti vaika, negalvojant apie tai ar jam uztenka pieno.........nekilo toks net klausimas. Dabartiniu metu uzklupusia pieno krize padejo iveikti nusiteikimas, nors kai vaikas jau didesnis, viskas zymiai lengviau, vaikui jau yra kitu idomiu dalyku, ne tik mamos pienas.... o pirmomis dienomis jeigu vaikas verkia, tai jau ir turetu kilti klausimas, gal jis alkanas???? Visoms mamoms linkiu stiprybes, nes kiekviena is musu yra geriausia savo pacios vaikui, nepriklausomai nuo to kaip ta vaika maitina. sis forumas skirtas dalintis patirtimi, o ne smerkti. Linkiu daugiau pakantumo viena kitai
Kriscius
2010 05 19, 12:26
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 03 25, 00:17) Naktinio maitinimo metu išsiskiria daugiausia prolaktino. Tai vienas iš pagrindinių horm. pieno gamybai užtikrinti. Perskaičiau visą temą, paaiškėjo, kodėl mano mažoji taip rėkia ir drąskosi prie krūties, o gi yra tikra miegalė  dabar jau po 8 val naktimis išmiega, tai ir pienelio mažėt pradėjo. Bet ji jei miega tai miega, niekaip pienelio neįsiųlysi, net kartais ir dienomis jei nulūžta sunku įsiųlyti, gali judint vartyt ją... Patarkit, jei nutraukinėsiu bet kartą per nakti ar pavyks sustabdyti pienelio mažėjimą?  Ar būtina prikelti vaikelį?
viilmute
2010 05 25, 15:53
Na galiu papasakoti kaip nutiko mano draugei. Jai po gimdimo palatos drauge su savo vyru pavoge nemaza suma pnigeliu ir poto patirto streso dingo pienelis, tai lelius valge tik misinukus o ji su pientraukiu vis stengesi nors kelis laselius istraukti.Tai gidytoja jai patare APILAK GRINDEKS tableciu,ir jos tikrai suveike leliukas jau valgo ti MP tik deja mama turi nutraukineti nes jis netraukia is krutines.
Košė-Malošė
2010 05 25, 19:20
Kriscius, Dukrytės įpročiai naktim nepabusti- gali keistis, priklausomai nuo aplinkybių (gali ir nesikeist) gal pavyktų jai įsiūlyt miegant kartu? Keli naktiniai pasiurbimai- gerai būtų, bet jei maitinat pagal dukrytės poreikį- kada nori ir kiek nori,- kažin, ar verta nerimauti- apie trečią mėnesį susireguliuoja pienuko gamyba. vaikutis visada ją gali pakoreguoti pagal savo poreikius (jei nėra sudaromos kliūtys)
saules zuikis
2010 05 26, 09:07
QUOTE(M.Rasele @ 2010 05 19, 10:53) Nereikia kategoriskai smerkti mamu, kurios pacios nemaitina. Yra labai daug nepalankiai susiklosciusiu aplinkybiu, kurios padeda pienui dingti. Mamos daznai papuola i uzburta rata - nervuojasi kad nera pieno, o nervavimasis itakoja piena, o is to rato iseiti kartais labai sunku. Ir tas pastovus aplinkiniu klausinejimas ar vaikui uztenka pieno, gali isvesti is pusiausvyros bet kuria mama. As dziaugiuos, kad man pacioj pradzioj uzteko ramybes tik maitinti ir maitinti vaika, negalvojant apie tai ar jam uztenka pieno.........nekilo toks net klausimas. Dabartiniu metu uzklupusia pieno krize padejo iveikti nusiteikimas, nors kai vaikas jau didesnis, viskas zymiai lengviau, vaikui jau yra kitu idomiu dalyku, ne tik mamos pienas.... o pirmomis dienomis jeigu vaikas verkia, tai jau ir turetu kilti klausimas, gal jis alkanas???? Visoms mamoms linkiu stiprybes, nes kiekviena is musu yra geriausia savo pacios vaikui, nepriklausomai nuo to kaip ta vaika maitina. sis forumas skirtas dalintis patirtimi, o ne smerkti. Linkiu daugiau pakantumo viena kitai  Aciu M.Rasele uz gerus zodzius  Pavydziu toms kurioms gerai teka pienelis, tokioms ir smerkti l. lengva, nes nesusiduria su problema, kai vaikas nepriauga svorio, akivaizdziai lieseja ir zindymo kursai bei konsultantes negali padeti, tai nemanau, kad primaitinimas misineliu po maitinimo krutim didesne beda nei kudikio nesivystymas
M.Rasele
2010 06 09, 22:19
Sveikos merginos,
Noriu pasidalinti savo patirtimi. Pries menesi rasiau, kad buvo sumazeje gerokai pieno, per savaite pieno gamyba susireguliavo. Si menesi viskas pasikartojo is pradziu, tik gal pieno buvo kazkiek daugiau nei praejusi karta. Ir man tai susije su menesinemis, nes manau du menesius is eiles tai negali buti sutapimas.
egliuke
2010 06 13, 10:07
Sveikos, Norėčiau padovanoti likusį neišgertą ekologiškos vaistinės ožragės (angliškai fenugreek, skatina laktaciją) buteliuką. Pati gėriau ilgai ir poveikiu buvau patenkinta, bet paskui jau nebereikėjo ir liko neišgertas. Tiesa, galiojimas baigėsi 2009.10 mėn., bet ten sutrinti ožragės lapeliai, tai nemanau, kad jiems kas blogo nutiko, na blogiausiu atveju gal poveikis tik sumažėjo  Apie ožragę galite paskaityti ČIA. Pas mane yra toks buteliukas
Rasasum
2011 03 23, 19:48
Sveikos mamytės, Norėjau pasiteirauti, ką daryti tokiu atveju, kai stipriai sumažėjo pieno gamyba. Kūdikiui svoris nebeauga, gydytoja liepė duot mišinuką... Pirmą mėnesį svorio priaugom tik 400 g. Dabar dvi savaites duodu mišinuką ir nutraukinėju savo pieną, kad matyčiau kiek turiu pieno ir kiek primaitinti mišinuko...Stengiausi duti krūtį kuo dažniau... Maitindavau non stop, bet deja, prasidėjo mastitas...Kuo ilgiau maitinu vaiką, tuo daugiau guzelių atsiranda...Krūtis kiekvieną dieną masažuoju, geriu kmynų arbatą, tačiau pieno nedaugėja...Taip noriu atsiskyti mišinuko, bet kol nepadaugės pieno tai negaliu rizikuoti vaiko sveikata ir atsisakyti mišinuko...Ar pieno nutraukinėjimas nemažina pieno gamybos? Gal dar kas patartų ką daryti? Būčiau Jums labai dėkinga
Košė-Malošė
2011 03 23, 20:35
Rasasum, Pirmo mėnesio svorio rodiklis- geras. Per pirmas dvi sav. naujagimis ataugina numestą svorį (kuris krinta po gimimo) ir toliau auga. Net jei 250g. būtumėt priaugę- pakaktų. o gydytoja... kad siūlius gausinti pienuką- pasiūlo tik ką daryt, kad to pienuko kaip galima greičiau sumažėtų ir neliktų...šaudyt tokias. Drąsiai skambink mama-mamai konsultantėm www.pradzia.org kaip tyčia, puslapis neatsidaro, bet, tikėkimės tai laikina. (jei nedrąsu joms- man rašyk)
|
|