Aš įsigyjau Bergner firmos, atrodo štai taip.

Lazanijos gamyba

Ačiū, Sesnse už temą.
Aš vis dvejonėse - reikia-nereikia. Nuotraukose man tešla atrodo kotai itin storokai kočiota.. Kartais darau naminius makaronus, ale kočioju iki veik popieriaus plonumo. Taip pat ir tešlą virtiniams kočioju plonai.. Nesigauna ploniau?
Sveika,
Čia tešlą pagaminau kaip lazanijom, proporcijos iš akies ir be kiaušinio. Tešlos storis reguliuojasi (na bent jau manojoje), čia buvo nustatytas storiausias. Kai pabandžiau su ploniausiu, tai gavos labai labai plonas blynas. Papildyta: o kur ir kokią planuoji pirkti? Bergner nekainavo daug, tai pažiūrėjus įdomesnių makaronų kainas PC ir mašinėlės kainą, nusprendžiau nuo šiol gamintis makaronus pati.
Sveikutes,
As kaip ir ratuto dar pamastymuose reikia ar ne
as tokia bergner turiu gal 1,5 metu bet niekaip nesusidraugauju su ja
Aš turiu, pirkau Thomas Philips, mokėjau visai nebrangiai
Kočioja tešlą iki 1-2mm, pjaustą makaronus (plonus ir storus), tik nėra antgalio ravioli, bet su jo ir kaina šimtinė Kas nemėgsta kočiot tešlą (arba neturi jėgų) ir mėgsta šv.makaronus, tai šitas daiktas jiems QUOTE(Sense @ 2010 02 22, 17:34) Čia tešlą pagaminau kaip lazanijom, proporcijos iš akies ir be kiaušinio. Tešlos storis reguliuojasi (na bent jau manojoje), čia buvo nustatytas storiausias. Kai pabandžiau su ploniausiu, tai gavos labai labai plonas blynas. Papildyta: o kur ir kokią planuoji pirkti? Bergner nekainavo daug, tai pažiūrėjus įdomesnių makaronų kainas PC ir mašinėlės kainą, nusprendžiau nuo šiol gamintis makaronus pati. na, kai iškočiosi ploną, paveiksluok kur ir kokią? Žinok dar taip smulkiai neplanuoju. Tam čia ir atėjau - pašnipinėt. Kaip ir su kokiu aparatu kam sekasi Mažu bus kelios norinčios, siųsimės iš anapus... QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 22, 17:42) ja ja..kur gi da galim susitikt Papildyta: QUOTE(dzhina @ 2010 02 22, 18:22) as tokia bergner turiu gal 1,5 metu bet niekaip nesusidraugauju su ja tešlai trūksta elastingumo. bandyk dėt trynius be baltymų. Šiek tiek aliejaus lašint. Duonos kėepimo temoj esu įdėjus tobulai elastingą virtinių tešlą.. pabandyk ją.. vėliau įmesiu ją čia, kad turinčios mašynką pabandytų QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 22, 18:26) Aš turiu, pirkau Thomas Philips, mokėjau visai nebrangiai Kočioja tešlą iki 1-2mm, pjaustą makaronus (plonus ir storus), tik nėra antgalio ravioli, bet su jo ir kaina šimtinė Kas nemėgsta kočiot tešlą (arba neturi jėgų) ir mėgsta šv.makaronus, tai šitas daiktas jiems mhmmmmmmmmmmmmmm.. dafai palepink fotkėm..a? o kaip tas ravioli antgalis? QUOTE(ratuto @ 2010 02 22, 19:06) mhmmmmmmmmmmmmmm.. dafai palepink fotkėm..a? o kaip tas ravioli antgalis? reikėjo sakyt kai lavašą dariau ar lazaniją, dabar tingiu traukt, bet gal rytoj ką darysiu (vis vien reikia valgyt), tai padarysiu foto O Ravioli antgalis toks, jo noriu ![]() QUOTE(SuperBaba @ 2010 02 22, 19:23) ..tai žinoma, kad smagu QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 22, 20:26) reikėjo sakyt kai lavašą dariau ar lazaniją, dabar tingiu traukt, bet gal rytoj ką darysiu (vis vien reikia valgyt), tai padarysiu foto O Ravioli antgalis toks, jo noriu ![]() ai, nu neskubu.. bet kai tik prisiminsi, fotkyk.. ravioliams.. JAZAWW.. taigi nieko daryt nereik..suki sau rankeną, a kaldūnai ravioliai burnon ried...
ratuto, o kokia kaina jei siustis gal domejaisi, nes ir as noriu is kart burnon jei ka
Tai gal ir kainas parasytumet?Is Lenku bandem siustis kazkokia,bet taip ir neatsiunte
QUOTE(ratuto @ 2010 02 22, 19:06) tešlai trūksta elastingumo. bandyk dėt trynius be baltymų. Šiek tiek aliejaus lašint. Duonos kėepimo temoj esu įdėjus tobulai elastingą virtinių tešlą.. pabandyk ją.. vėliau įmesiu ją čia, kad turinčios mašynką pabandytų buk gerute imesk cia ta recepteli
Aha, to tešlos recepto ir aš norėčiau
QUOTE(ratuto @ 2010 02 22, 21:33) ravioliams.. JAZAWW.. taigi nieko daryt nereik..suki sau rankeną, a kaldūnai ravioliai burnon ried... QUOTE(dzhina @ 2010 02 22, 22:08) buk gerute imesk cia ta recepteli Svarbu, kad tešla butu kieta O kam tu plauni, nereikia, nes viskas lips tada prie valu QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 22, 23:15) božie, jos dar ir plauti nereikia... Sense, tai dabar pasakok - iš kur siunteis, kiek mokėjai? Pavadinimą nurašyk..a? Receptas kutį radau SM: Tešla koldūnams, virtiniams 2 tryniai 2 saukstai aliejaus ziupsnelis druskos mazdaug 2 - 3 stiklines miltu 6iltas vanduo Į stiklinę 250 ml dedu du trynius, įpilu du šaukštus aliejaus, žiupsnelį druskos ir pripilu iki pilno šilto vandens. Viską sumaišau. Į dubenį išsijoju miltus (maždaug dvi stiklinės, jeigu reikia, tai po to dar pripilu), juose padarau duobutę ir į ją įpilu vandens-trynių mišinį. Užmaišau minkštą tešlą ir leidžiu jai pagulėti ne mažiau pusvalandžio. Miltai išbrinksta, tešla pasidaro labai elastinga ir smagi Ale jei Nataliunčikas sako, kad tešla turi būt kieta, aiškiai reikia ją kietinti. Šita monkštoka, bet elastinga.. Vnž Jūs bandykit, mes varvinsim seiles..
Ka tik nusipirkau TW forma koldunams
QUOTE(ratuto @ 2010 02 23, 02:44) Receptas kutį radau SM: [i]Tešla koldūnams, virtiniams 2 tryniai 2 saukstai aliejaus ziupsnelis druskos mazdaug 2 - 3 stiklines miltu 6iltas vanduo Įmetu nuorodą į Oliverio makaronų tešlos receptą. Ir dar radau italo šeimos receptą: 2 cups miltų, 2 kiaušin., 1 a.š.aliejaus, druskos, šalto vandens apie 1 cup. Mix with heel of hands, add cold water as needed, about 1 cup. QUOTE(ratuto @ 2010 02 23, 02:44) božie, jos dar ir plauti nereikia... Sense, tai dabar pasakok - iš kur siunteis, kiek mokėjai? Pavadinimą nurašyk..a? Aš pirkau Lenkijoje. Pas mus pasiūla maža. Pasirinkau Bergner firmos, nes man vardas žinomas, kuris gamina normalios kokybės gaminius už priimtiną kainą. Buvo ir tie brangūs Marcato, kaina panaši kaip Lietuvoje.tokių visiškai neaiškių kaip Thomas Philips nepirkau, galbūt irgi geros mašinėlės, bet nepavyko rasti atsiliepimų. Pavadinimą tingiu nurašyti, tai radau nuotrauką ![]() ![]() Mokėjau 150, nes mano su ravioliu. Paieškokite ebay.
Oho kaip pigiai.. O kokius makaronus gamina? Tešlą gamina įvairaus storio?
QUOTE(Sense @ 2010 02 23, 10:57) Aš pirkau Lenkijoje. Pas mus pasiūla maža. Pasirinkau Bergner firmos, nes man vardas žinomas, kuris gamina normalios kokybės gaminius už priimtiną kainą. Buvo ir tie brangūs Marcato, kaina panaši kaip Lietuvoje.tokių visiškai neaiškių kaip Thomas Philips nepirkau, galbūt irgi geros mašinėlės, bet nepavyko rasti atsiliepimų. Pavadinimą tingiu nurašyti, tai radau nuotrauką laba, o tu sijnteis is lenkijos ar ten vietoj kazkur pirkai, nes mes kaip tik ruosiame spenktadieni i lenkus vaziuot? aciu uz ats.. Papildyta: lietuvos tai va tik tokia randu, nu bet jau kaina www.ebay.co.ukhttp://www.imperija.lt/gefu/gaminimui/makaronams-ir-leistinukams/gefu-masinele-makaronams-gaminti-pasta-perfetta-de-luxe.html
Pas jus Sense yra ravioli priedas. O kaip įdarą ar gražiai paskirsto, ar nebūna jo ant kraštų?
Aš ir labai norėčiau tokios mašinėlės. http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trk...-All-Categories Čia žiūrėjau, tai galima visai nebrangiai nusipirkti naudotą itališką mašinėlę. Aš koldūnams darau tokią tešlą (turėtų tikti makaronams): 450 g miltų 0,5 a.š. druskos 1 kiaušinis 180 ml vandens 1 v.š. aliejaus Tešla gaunasi elastinga, stangri ir kočiojant miltų reikia labai mažai.
Aš pirkau per internetinę parduotuvę, pažįstami pagelbėjo, nes į Lt nesiunčia.
Papildyta: QUOTE(Deiva1212 @ 2010 02 23, 17:02) Pas jus Sense yra ravioli priedas. O kaip įdarą ar gražiai paskirsto, ar nebūna jo ant kraštų? Raviolių dar nebandžiau daryti Ebėjuj galima nusipirkti, tik problema ta, kad vienas kitas tik siunčia į Lt, reik ieškoti.
ale ziuriu TopShop yra makaronine pirkti, su Ravioli, kaina 99lt, kazi gera
Aš turbūt pirksiu mašinėlę be ravioli priedo, o ravioli gamint nusipirksiu tokį:
http://www.amazon.co.uk/Imperia-Italian-Ra...ref=pd_sim_kh_7 Kaip įdėsiu mėsytę, tai taip ir bus.
O su šita mašinėle ar eis gamint ravioli? Ar dar kažkokio priedo reikės?
http://moda.allegro.pl/item924453036_walko...bg_902_901.html QUOTE(Aruša @ 2010 02 23, 20:03) O su šita mašinėle ar eis gamint ravioli? Ar dar kažkokio priedo reikės? http://moda.allegro.pl/item924453036_walko...bg_902_901.html cia tik teslai kocioti QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 23, 12:00) Mokėjau apie dvidešimt su kažkiek lituku Pirkau maždaug prieš metus, naudoju labai dažnai ir esu patenkinta, su ją net vaikai dirbt gali Vaziuosiu ryt i Thoma Philips ieskot stebuklingos makaronu masineles QUOTE(Serille @ 2010 02 23, 21:10) Vaziuosiu ryt i Thoma Philips ieskot stebuklingos makaronu masineles mes tai mesmale prie taburetes prisukinejam QUOTE(Deiva1212 @ 2010 02 23, 20:00) Aš turbūt pirksiu mašinėlę be ravioli priedo, o ravioli gamint nusipirksiu tokį: Na nežinau kurioj šalyje gyveni, bet tokią formą pirkti man tai brangu, ~60lt, nes už tokią sumą jau geriau pirkčiau mašinėlę su ravioliu priedu. Juk merginos rašė, kad turi tokias formas ir tingi kočioti. QUOTE(Serille @ 2010 02 23, 22:10) Vaziuosiu ryt i Thoma Philips ieskot stebuklingos makaronu masineles Nežinau ar visos, bet kiek esu mačius rankines, tai visos buvo prisukamos kaip mėsmalės. Galbūt tos elektrinės nebeprisukamos, nelabai jomis domėjaus, jos kainuoja apie 300lt. QUOTE(ratuto @ 2010 02 22, 20:06) Duonos kėepimo temoj esu įdėjus tobulai elastingą virtinių tešlą.. pabandyk ją.. vėliau įmesiu ją čia, kad turinčios mašynką pabandytų mhmmmmmmmmmmmmmm.. dafai palepink fotkėm..a? o kaip tas ravioli antgalis? Man šitos tešlos nelabai norėjo ta mašinka kočiot Idealūs makaronai man gaunasi pagal Oliverio receptą - kiek kiaušinių, tiek šimtų gramų miltų ir išminkius (man kombainas išminko) leisti pastovėti suvyniotai šaldytuve pusę valandikės. Tiesa, aš naudoju miltus specialiai makaronams 00 tipo, bet manau ir su paprastais turėtų gautis.
Tešla turi būt kieta, nes kitaip nepjaustys peiliai
QUOTE(Sense @ 2010 02 23, 13:32) Prieš puslapį rašiau, gamina ir storus ir plonus, tešla iškočioja iki 1mm storio QUOTE(Serille @ 2010 02 23, 21:10) Vaziuosiu ryt i Thoma Philips ieskot stebuklingos makaronu masineles Taip, prisisuka
aš irgi jungiuosi prie turėtojų
tik kol kas man irgi nesisekė kočioti užklausiau giminių iš italijos, kokią jie tešlą daro. tai toks receptas: 500 g miltų, 5 kiaušiniai, šaukštas alyvų aliejaus, druskos. pati dar nebandžiau...
Ale gi , ir darbštuolės Jūs
QUOTE(Sense @ 2010 02 24, 08:14) Na nežinau kurioj šalyje gyveni, bet tokią formą pirkti man tai brangu, ~60lt, nes už tokią sumą jau geriau pirkčiau mašinėlę su ravioliu priedu. Juk merginos rašė, kad turi tokias formas ir tingi kočioti. Aš čia tik kaip pavyzdį parodžiau, paieškojus turbūt būtų galima ir pigesnių surasti. QUOTE(pipete @ 2010 02 23, 09:18) Įmetu nuorodą į Oliverio makaronų tešlos receptą. Ir dar radau italo šeimos receptą: 2 cups miltų, 2 kiaušin., 1 a.š.aliejaus, druskos, šalto vandens apie 1 cup. Mix with heel of hands, add cold water as needed, about 1 cup. Nustebau, kad į makaronų tešlą pilamas vanduo. Kai nusipirkau makaronų mašinėlę, internete ieškojau tešlos receptų. Kažkuriame mašinėles prezentuojančiame puslapyje radau filmuką, kuriame rodoma, kaip gaminti makaronus. Ten vyriškis (italas) ant lentos pripylė miltų, padarė duobutę ir įmušė keletą kiaušinių. Tuomet šakute atsargiai tuos kiaušinius ėmė maišyti, plakti. Kiaušiniai pamažu maišėsi su miltais. Sakė, kad galima įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus. Toliau tešlą minkė rankomis. Jokių proporcijų nebuvo nurodyta. Tiesiog daroma iš 2, 3 ar keturių kiaušinių - atitinkamai gausis ir daugiau tešlos. Tikrai jokio vandens nepylė. Taip pat ir aš darau makaronus, jie išeina labai plastiški, netrūksta, netgi tempiasi tarsi būtų guminiai. Beje, pagal šį receptą makaronai išeina labai skanūs, ypač jei juos išvirus apibarstai tarkuotu fermentiniu sūriu, paskanini sviestu ir šaukštu grietinės. Tačiau norėjau paklausti, kaip jums mašinėlė pjausto makaronus? Manoji kažkodėl nesupjausto visiškai atskirais makaroniukais, jie vietomis būna sulipę ir tenka rankomis paplėšyti. Aš ją pirkau Vilniuje, įmonėje, kuri parduoda restoranams indus ir kitus reikmenis. Gal žinote, kur galima atskirai nusispirkti ravioli priedą? QUOTE(Kvarcas @ 2010 02 24, 16:19) Nustebau, kad į makaronų tešlą pilamas vanduo. Tačiau norėjau paklausti, kaip jums mašinėlė pjausto makaronus? Manoji kažkodėl nesupjausto visiškai atskirais makaroniukais, jie vietomis būna sulipę ir tenka rankomis paplėšyti. Aš ją pirkau Vilniuje, įmonėje, kuri parduoda restoranams indus ir kitus reikmenis. Gal žinote, kur galima atskirai nusispirkti ravioli priedą? Yra visokiu receptu, netgi be kiaušiniu, vien su vandeniu, ir puikiai išeina Blogai supjaustą jeigu tešlai trūksta kietumo Atskirai galima pirkt iš Ebay
Sveikutės
žiūriu, skaitinėju, ir vistik nusprendžiau išlįst kaip tas Pilypas iš kanapių Lygiai tokią pat bergner aš pirkau štai čia tik nesisiunčiau, o aptikau Saulės mieste Šiauliuose, kur yra Top shop parduotuvėlė. Apžiūrėjau, patrypčiojau, patrypčiojau ir nesugebėjau palikti.. Makaronus su ja gaminau ir esu tikrai patenkinta, kaip ir ta iš TP. Tik v, raviolių kol kas neprisiruošiu gamint, nors mašinėlei jau gal kokie 3 ar 4 mėn. QUOTE(Elika @ 2010 02 24, 20:52) Sveikutės žiūriu, skaitinėju, ir vistik nusprendžiau išlįst kaip tas Pilypas iš kanapių Lygiai tokią pat bergner aš pirkau štai čia tik nesisiunčiau, o aptikau Saulės mieste Šiauliuose, kur yra Top shop parduotuvėlė. Apžiūrėjau, patrypčiojau, patrypčiojau ir nesugebėjau palikti.. Makaronus su ja gaminau ir esu tikrai patenkinta, kaip ir ta iš TP. Tik v, raviolių kol kas neprisiruošiu gamint, nors mašinėlei jau gal kokie 3 ar 4 mėn. Tai jei labai reikėjo, o nedarai, du variantai, arba mėsos neturi, arba nelabai reikėjo Van ratuto, tik suktu rankenėlė kad koldūnai patįs į burną šoktu QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 24, 22:16) Tai jei labai reikėjo, o nedarai, du variantai, arba mėsos neturi, arba nelabai reikėjo Van ratuto, tik suktu rankenėlė kad koldūnai patįs į burną šoktu Mėsos turiu, kai reikia. Ir tuo metu labai reikėjo, o vat kai įsigijau, pamačiau man ir makaronų pakanka, nes kažkaip nekyla noras išbandyti. O vat kai reikės ir užsinorėsiu pabandyt, bus ir šitas prietaisiukas. Tad nereikia čia tokių replikų. Sėkmės bendraujant QUOTE(Elika @ 2010 02 24, 21:27) Mėsos turiu, kai reikia. Ir tuo metu labai reikėjo, o vat kai įsigijau, pamačiau man ir makaronų pakanka, nes kažkaip nekyla noras išbandyti. O vat kai reikės ir užsinorėsiu pabandyt, bus ir šitas prietaisiukas. Tad nereikia čia tokių replikų. Sėkmės bendraujant Elika, aš gi nepiktai O taip dažnai būna, kad reikia, jau vos gyvenimas griūna, o nuperki, ir stovi Pas mus taip garpuodis stovi, kai atostogavom, viešbutyje visos daržovės buvo pagamintos ant garų, tai atvažiavom namo ir man žūtbūt reikėjo, o nusipirkom...ir stovi, jau treji metai QUOTE(nataliuncik @ 2010 02 24, 17:56) Atskirai galima pirkt iš Ebay Šiek tiek rizikinga, nes gali neatitikti. Elika kaip prižiūrite mašinėlę,po gaminimo plovėte vandeniu?
nataliuncik, o mes garpuodi sekmingai naudojam...ne kas diena, bet tikrai nestovi
ratutoooo.. kuku, nepamirsk manes jei is kur siusies
qq.. apie visa kita vėliau, bo nūnai mane itin sunki savaitė užpuolė..
ELIKA, klausyk, prijak kada į svečius, kartu darysim raviolius..a? Jei Tau pavyks, ir aš pirksiu mašynką SB, aš gi nemuoku siųstisssssssssss... jei kas tai darys, aš elementarno bandysiu plaktis šalia.. Papildyta: QUOTE(Elika @ 2010 02 24, 20:52) Lygiai tokią pat bergner aš pirkau štai čia tik nesisiunčiau, o aptikau Saulės mieste Šiauliuose, kur yra Top shop parduotuvėlė. Miargaiiiii..žiekit..perki mašinėlę, gauni sukimo lanką su 4 lt nuolaida... Elika, mums reikia susipažint.
Miargaiiiii..žiekit..perki mašinėlę, gauni sukimo lanką su 4 lt nuolaida...
nu kai lankas su toookia nuolaida griekas nepirkt man tai kazkaip dar neaisku kaip tuos canelloni vamzdelius ta masinuke padaro. As tai laukiu nesulaukiu, kol kas nors padarys galu gale tuos raviolius ir pasakys savo nuomone.
Skaitau, skaitau ir galvoju, ar tie raviolai susiklijuoja pakankamai, neišsižioja?
QUOTE(Serille @ 2010 02 25, 13:20) As tai laukiu nesulaukiu, kol kas nors padarys galu gale tuos raviolius ir pasakys savo nuomone. na aš dariau. pas mane masina tokia: ![]() ir priedas toks: ![]() tipo ne "ravioli", o "agnolotti". pirmą kartą užsispyrusiai bandžiau kočioti su mašina, bet sekėsi sunkiai, bet vistiek kočiojau. iškočioti be skylių pavyko tik storą blyną (storis reguliuojasi), tai rezultate gavosi kad tešlos ir įdaro santykis buvo neįdaro naudai. iš likučių bandžiau prasukti makaronus - ne kas gavosi - sulipę. išvada: per minkšta tešla. antrą kartą kočiojau pati kočėlu ant stalo, pjausčiau ir kišau į koldūnų mašiną. gavosi puikiai. abiem atvejaus tešla buvo: 2 st. miltų, 1 kiaušinis, 0,5 st vandens. kitą kartą bandysiu daryti 500 g miltų, 5 kiaušai, 1 šaukštas aliejaus. dariau su mėsa, varške, vyšniom, mėlynėm. įdaras spaudžiasi visur, t.y. jo patenka ir į tą vietą, kur susiklijuoja kraštai. bet tas galutiniam rezultatai kažkaiptai įtakos neturi. tik su stambesnėm uogom nelabai (vyšniom): jei gaunasi puse uogos vienam koldūne, puse kitam, tai tos uogos neperpjauna... susiklijuoja pakankamai - niekas neišsižioja. |