Ar matet, kokius filmukus ziuri musu vaikai? Stai kad ir siandien per LNK isijunge kazkoki filmuka, paziurejau truputi ir pakraupau visas filmukas - vien mustynes, istisai skamba tokie zodziai kaip nesugebejimas zudyti yra kaip silpnumo zenklas, kas nezudo tas yra bailys. Man pasidare labai neramu, kas isaugs is musu vaiku jei nuo mazens jiems brukami tokie filmukai ir persamos tokios mintys. Beje, pastebejau, kad jie vaikams kazkodel labai patinka, o pavyzdziui toks grazus filmukas kaip Pingvinukas Lolo mano sunaus jau nebedomina. Ka manot, ar leisti vaikams ir toliau ziureti tokius filmukus?
Laura_k
2004 04 29, 07:16
istikruju tie filmikai kuo toliau tuo baisiau, viena diena mano brangiausiojo sesuo(jai 12m.) ziurejo per LNK 4 val dienos filmukus apie kazkoki Songoka ar ka tais nelabai isidemejau bet ten rode vien mustynes ir zudymus.manasis tupejo prie kompo tam paciam kambary o as skaiciau laikrasti ju mama lygino rubus ir kazkaip beskaitydama girdziu : uzpi*ai, nepi*au, uzpi*ai, nepi*au  pakeliu akis manasis klausia girdejai?ju mama sako galvojau pasigirdo bet ten kazkokia gyvate sake burtazodi(Uzpi*ai) o kazkoks burtininkas atsake jai(Nepi*au), o ssesi zinoma buvo labai juokinga po tokiu zodziu, poto jauciu vivi nueje i mokykla dalinosi tos serijos ispudziais......
Pastaba
2004 04 29, 07:20
Mano sunus kadangi eina i darzeli, tai tuos filmukus ziuri tik savaitgaliais. Bet, kad jie taukia nezmoniskai - faktas. Va sia savaite serga ir neina i darzeli, tai kol as su mazium lauke, jis isijunge filmukus. Visokios Drakonu kovos ir t.t. O praziopsojo Vezlius ninzes, tai net bliove bernas. Pazadejau, kad siandien leisiu paziuret Nors jis mielai ziuri Krokodila Gena, Mike Pukuotuka, Mazyli ir Karlsona ir kita senaja animacija. O labiausiai megsta Bremeno muzikantus. Kuri laika kas vakara ziuredavo, o paskui dainuodavo dainuodavo Baisus tie siuolaikiniai filmukai...
Kosmeta
2004 05 06, 20:34
Niu,o man slyksceusias filmas simpsonai...negaliu pakest... Kai dirbau darzelyje tai vaikai prisiziureje tu slyksciu filmu musdavosi,vaidindavo tu filmu herojus... Gaila,bet jie nebeziuri tokiu filmu,kaip Coliuke<karlsonas ir t.t. Tiesiog sako,o mums ten visai neydomu,juk ydomeu kur saudo ir gaudo...
Rigedora
2004 05 07, 10:12
košmaras tie visi multikai... dar anksčiau pas mus kabelinė cartooną rodė, bet su vyru nusprendėm kad ten irgi nieko gero nemoko ir nureguliavom tą kanalą išvis  nes gali nieko neveikti, o ištisas dienas tas nesąmones vėpsoti... dar vat nesugalvojo kaip ir tuos per lietviškus kanalus rodomus užblokuoti... tai taikau kip bausmę-šiandien be TV išvis. Nors dabar dar dėkui dievui--orai atšilo, daugiau lauk eina, nei prie TV sėdi.
miegelis
2004 05 07, 16:53
Filmukai vaikams dabar tikrai siaubingi. Kol kas Nojui jie dar visai neįdomūs, bet nežinau, kaip bus vėliau. Ar galima juos uždrausti vaikui žiūrėt? Vyras šiuo klausimu griežtai nusiteikęs - neleisiu. Bet aš skaičiau lyg ir "Mamos žurnale", kad vaikas tada jausis balta varnair pan. Ką apie tai manot? Sūnus dabar žiūri senąją animaciją. Vakar tiesiog raitėsi iš juoko žiūrėdamas filmuką apie beždžionėles. O va Pingvinuko Lolo tikriausiai pasistengčiau antrąkart išvengt, nes kai nušovė pingvinų vadą verkė pasikukčiodamas, vos nuraminau. Gal dar per mažas tokiem graudinimam, pernelyg viską į širdį ima.
Musu seimai tai labai aktuali tema. Man irgi visi tie siuolaikinai multikai, kuriuos nori ziureti mano 8 m. sunus- baisus ir beprasmiai. Simsonai, palygimnus su Drakonu kovomis, gelytes. Beje, Simsonai skirti visai ne vaikams, minimum T-14 turetu buti pazymeti. Bet musu televizijos viska suplaka i viena.  Daug ko savo sunui neleidziu ziureti. Bet savaitgalio rytais vis prisiziuri tos bjaurybes.
Pangasija
2004 05 12, 18:44
kadangi studijuoju sociologija, tai neseniai teko skaityti toki straipsni, kad suaugusiems daznai nesuprantami ir ne itin megiami filmuku herojai (betmentas, spaidermenas, songokas ir kt.) ikunija vaiku svajones ir fantazija, todel vaikai taip juos megsta. O del smurto, tai pati visuomene turi tam tikra smurto poreiki, kol jis jos tiesiogiai neliecia (visokie saudymai televizoriuje,baisybes lakrasciauose, knygose ir t.t.). Liaudies pasakose smurto irgi pakankamai daug (riteriai kapojo galvas slibinams, raganos vire vaikus, ir kt.). Bet tos pasakos gyvavo ir gyvuoja nuo labai seniai. ir is tikro, visuomene gasdina ne smurtas, kuri mato vaikai, o gyvenimo budo pasikeitimas: jei ankstesne karta uzaugo skaitydama knygas (nes televizija nelabai ka ir rode), tai dabartine -- ziuredama filmus.
Drakulaite
2004 05 13, 07:44
negaliu pakest tu bjauriu uzsienietisku multiku  tuoj oat isjungiu kai pradeda juos rodyti...nesuprantu, kodel importuoja tuos slykscius robotus primenancius filmukus is kinijos ar japonijos,amerikos, kuri garseja visgi kaip degradu salis (stipriai pasakyta,best  zinau, kad sulaukciau daugelio priekaistu, bet man prie sirdies rusiski multikai, kuriuose visgi vyrauja daugiau gerio pradas ir kad pabaiga visada gera,zvereliai veikejai... kam mums robotai, ir taip visa visuomene ir zmones jau mechanizuoti ir modernizuoti...leiskite vaikams svajoti ir buti geriems- zvereliai, gamta, dora, geris  va vertybes, o ne saudyti, zudyti ir prievartauti taciau itaka daro ir multikai ir filmai- paziurekit, kokie filmai paklausiausi, Zvaigzdziu karai, kur kariaujama jau su ateiviais, Robokopai, boksininkai, plaunantis grindis savo krauju...siuo atveju net serialai geriau (o as ir nieko neturiu pries juos) as savo vaikams rodysiu tik grazius filmukus ir neleisiu ziuret slamsto per TV
| QUOTE (Drakulaite @ 2004 05 13, 07:44) | negaliu pakest tu bjauriu uzsienietisku multiku tuoj oat isjungiu kai pradeda juos rodyti...nesuprantu, kodel importuoja tuos slykscius robotus primenancius filmukus is kinijos ar japonijos,amerikos, kuri garseja visgi kaip degradu salis (stipriai pasakyta,best zinau, kad sulaukciau daugelio priekaistu, bet man prie sirdies rusiski multikai, kuriuose visgi vyrauja daugiau gerio pradas ir kad pabaiga visada gera,zvereliai veikejai... |
Anksčiau savaitgalio rytais vaikis neduodavo ramybės, nes neturėdavo ką veikti, o dabar tik nubunda ir varo multikų žiūrėti. O tie multikai kokie - negi gražius rodys. Pastebėjau, kad paskutiniu metu pradėjo su mažesniu broliu daugiau muštis - imituoja multikų kovas.  O tokie filmukai kaip Auksinė žuvelė, Na, palauk ir kiti tarybiniai - visiškai neįdomūs, veiksmo per mažai... Man tai baisu, multikai - vien muštynės, filmai - vien žudymai, ir net publicistinės laidos su smurto elementais.  Kas bus iš mūsų vaikų?!
Kalinka
2004 05 18, 13:30
5 metus tyrinejau smurtiniu TV filmuku poveiki auganciam vaikui ir paaiskejo, kad poveikis priklauso ne nuo paties parodyto filmuko o nuo poziurio i tokius filmus seimoje, seimos nariu tarpusavio santykiu, tevu sugebejimo sugalvoti veiklos kad nekiltu noro ir poreikio spoksoti ziaurius multikus, galu gale tevu auklejimo metodu, moraliniu vertybiu ir t.t. Pvz saviski rytais vietoj multiku veduosi blynu plakti arba ruosiames i gamta arba einam i tetes darba arba einam duda pusti (stengiame duduoti nuo8 val)  Nereiskia kad jis lengvai ismaino tuos multikus i kita veikla tenka smarkiai smegenis pakrutinti.Vasara lengviau nes lauke gali zaisti ziema tai ragai nes keliasi anksti pati miego noriu ir del sventos ramybes jei multikai buti padoresni leisciau....
Drakulaite
2004 05 18, 15:02
vakar isgirdau paskaitoje, kad atlikus tyrima paaiskejo, kad perskaitytas tekstas apie smurtinius veiksmus vaiko netraumuoja, nes jis isivaizduoja tik abstraktu vaizda ir nesigilina i detales, kai tuo tarpu ziuredamas TV jis mato ir uzfiksuoja atskiras detales ir viska labai gerai atsimena issaugo ir ent ptas pamegdzioja
Kalinka
2004 05 18, 15:48
| QUOTE (Drakulaite @ 2004 05 18, 15:02) | vakar isgirdau paskaitoje, kad atlikus tyrima paaiskejo, kad perskaitytas tekstas apie smurtinius veiksmus vaiko netraumuoja, nes jis isivaizduoja tik abstraktu vaizda ir nesigilina i detales, kai tuo tarpu ziuredamas TV jis mato ir uzfiksuoja atskiras detales ir viska labai gerai atsimena issaugo ir ent ptas pamegdzioja |
jei stebi nuolat-kartojasi, todel ir reikalinga riboti kad kuo maziau noro kiltu perkelt i kasdienybe matytus vaizdus
Labai geras dalykas yra Drakonu kovos, karstai rekomenduoju, dar uz Simpsonus truputuka geriau, ypac pradzia  Is pradziu baisejausi, paskui zvengt pradejau  Veikiantys asmenys pagrindiniai - vaikai ten kazkokie, bet salutiniai tai valio - senas kelmas pasileidelis, pora trejetas pederastu, velniai, dievai, ateiviai - smagumelis vaikuciams  Mano pirmokas ziuri atsidejes - ot ismoks, he he
nuobodi
2004 05 19, 12:27
nu klausykit, kas čia su tom drakonų kovom pasidarė-multiko viršūnė, paauglė nė vienos serijos nepraleidžia  reik ir man sekti pievą
| QUOTE (Noa @ 2004 05 18, 20:25) | Labai geras dalykas yra Drakonu kovos, karstai rekomenduoju, dar uz Simpsonus truputuka geriau, ypac pradzia Is pradziu baisejausi, paskui zvengt pradejau Veikiantys asmenys pagrindiniai - vaikai ten kazkokie, bet salutiniai tai valio - senas kelmas pasileidelis, pora trejetas pederastu, velniai, dievai, ateiviai - smagumelis vaikuciams Mano pirmokas ziuri atsidejes - ot ismoks, he he |
Ir as kartais paziuriu ir zvengiu net susiriesdama  O siaip as nematau sitame multike nieko labai blogo, na kartais per ziaurios scenos buna, bet geris cia visada laimi, o Songokas ir jo draugai labai draugiski ir nuosirdus, istikimi, drasiai ginantys draugus ir silpnesniuosius...ar gi tai blogai? O visi, kaip Noa rase, pederastai, pasileideliai ir tt - musu visuomeneje tokiu zmoniu yra ir vaikas turi kaskaip apie juos suzinoti, o cia juos pasiepia, jie tikri nevykeliai ir apgailetini padarai...jei vaikas jau pakankamai didelis ir mastantis, manau ziuredamas susidelios visus taskelius ant i...
Drakulaite
2004 05 19, 15:29
tam tikra prasme net ir tie garsieji Tomas ir Dzeris yra smurtiniai ir rodo tikrai ne koki pvz vaikams- katinas tranko dauzo ta peliuka, degina ant ugnies,o jis kaip gyvas taip gyvas- vaikas gali nesuprasti, kad realybeje toks smurto veiksmas gali baigtis kur kas liudniau papasakosiu istorija:drauges mociute vaikstinejo parke ir pamate kaip keturi vaikai 6-8 metu maziaus supanciojo siulais balandziui kojytes ir lupineja nagucius  (na man baisu rasyti, slykstu, bet taip buvo),paklause mociute, kodel taip darot, o tie tik pradejo juoktis,sako -o ko jis skraido, kakoja, maiso jis mums. Uzmusti ji reikia.... ir pasakykit man is kur pas tokius mazus vaikus toks mastymas....na nieko nuostabaus, kad buna jog vaikas eina pasivaikscioti su tevais ir jie ju kaivaizdoje ir akmenis i paukscius laido ir kates baido,o tevai tik sypsosi matydamai jaunuju isdaigas ir dar galvele paglosto fuuuuuuuuuuuuu  dar ir dabar as galvoju apie ta balandi  sirdi skauda
Ne nu pasakykit jus man senamadiskai mamytei  kodel musu televizijos vengia rodyti filmukus apie ceburaska, apie pingvinukus ir kitus meilius padarelius  net ir is pat pat ankstaus ryto i vaiku galveles kisami baisiakai Nezinau, gal susiorganizuot ir koki pikta laiska televizijoms pasiusti
 Maniskes tai ne uz ka nepriversi tu senuju rusisku multiku ziuret... Mirsta del Tomo ir Dzerio...  Kuri laika nekreipiau demesio, atrodo, kas cia tokio, paziuri 15-20 min per diena... Bet pamaciau, kad pradejo kitaip elgtis. Pvz., atejo pas teti, paprase lektuveli is popieriaus padaryt, kai padare, sako teciui- o dabar tu ji uždek su degtukais ir mesk, kaip Tomas mete...  Be zodziu... O ji juokiasi sau laiminga... Mes katina namie turim, tai pastebejau, kad ir su juo pradejo ziauriai elgtis- tai su kokiu daiktu taikosi suduoti, tai uz kojos traukia, tai uz uodegos.  Ir baudem, ir aiskinom, kad skauda katineliui... Bet ka tu jai paaiskinsi, kai per TV mato, kad katina dauzo, tranko, sprogdina, o jis laksto toliau- gyvas ir sveikas. O atrodo nekaltas multikas apie katineli ir pelyte...  Apie Drakonu kovas as isvis patyliu, teko matyt serija, kai raumeningas milzinas susparde mergaite  Nu, atsiprasau, nors tai ir multikas, bet negalejau ramiai ziuret, kaip su kiekvienu spyriu is burnos jai tryksta kraujas... O galu gale kai jau mergaite nepasikele nuo zemes, milzinas nusprende ja pribaigt... koja sutraiskydamas galva... na, nesutraiske, nes kazkoks super didvyris ja isgelbejo, bet man jau ir to vaizdo uzteko... Nemanau, kad toks multikas moko vaikus kovot uz geri. Matyt, ir as senamadiska  bet uzdrausciau isvis tokius multikus rodyt per TV...
Kalinka
2004 05 20, 07:13
man atrodo kad paprasciau yra savo atzala sukontroliuoti kad jis neziuretu jums nepriimtinu multiku negu kontroliuoti TV kad ji ju nerodytu. Galu gale jei rodoma produkcija netures paklausos ja nuims is eterio, bet kaip pastebejau net suauge yra kas ziuri ir smaginasi  taip kad tvarkykimes patys su savo atzalomis kaip ismanome...
| QUOTE (Kalinka @ 2004 05 20, 07:13) | man atrodo kad paprasciau yra savo atzala sukontroliuoti kad jis neziuretu jums nepriimtinu multiku negu kontroliuoti TV kad ji ju nerodytu. Galu gale jei rodoma produkcija netures paklausos ja nuims is eterio, bet kaip pastebejau net suauge yra kas ziuri ir smaginasi taip kad tvarkykimes patys su savo atzalomis kaip ismanome... |
Gal ir butu galima kaip nors sukontroliuoti vaika, kad neziuretu tokiu filmuku, tik klausimas tas, ka jam tada pasiulyti, kad normaliu filmuku niekad neberodo?
| QUOTE (zvaigzdute @ 2004 05 24, 23:06) | | Gal ir butu galima kaip nors sukontroliuoti vaika, kad neziuretu tokiu filmuku, tik klausimas tas, ka jam tada pasiulyti, kad normaliu filmuku niekad neberodo? |
A kokio velnio jiems i ta TV vepsot, jei nieko gero nerodo  Yr aibes idomesniu uzsiemimu
| QUOTE (zvaigzdute @ 2004 05 24, 23:06) | | Gal ir butu galima kaip nors sukontroliuoti vaika, kad neziuretu tokiu filmuku, tik klausimas tas, ka jam tada pasiulyti, kad normaliu filmuku niekad neberodo? |
jeigu TV jau jusu seimos narys, tai bent neleisk jiems tu smurtiniu filmu ziureti. Ijunk tik per senaja animacija arba video rodyk, o jei yra kabeline galima pasukiojus geru ir labai idomiu kanalu rasti vaikams ir visai seimai
Kalinka
2004 05 25, 11:37
galima sugalvoti kuo pakeisti TV ziurejima: pasivaikscioti, zaisti lauke, spalvinti, klijuoti, karpyti, vartyti knygas, zurnalus, delioti puzle, konstruoti, lipdyti, zaisti namus, parduotuve, ziureti video irasus su geraja animacija, uzsiimti namu ruosa(vaikai noriai ypac mazesni plAuna grindis), mirkti vonioje, sokineti ant batuto, suskaiciuoti plyteles vonioje ant kaires sienos nuo duru ir galybe kitu uzsiemimu, tik netinget sugalvoti...
Kazkada as (kai Gabi buvo mazyte) aiskinau, jau pas mus tu kvailu Barbiu ir nenormaliu multiku nebus, bet tai buvo seniai ir netikra  . O dabar ziuri mano panos tuos multikus: Sangokus, samurajus ir pan. Bet sakyciau, kad vyresne to smurto "nemato": ten yra ne zmones, zmones taip nesielgia, cia tik pasaka. Nepatinka man tie multikai, bet kai apie juos pasakoja suzinai, kas jai svarbiausiai gali sneketis. O maziuke jau geriau ziures apie Sangoka nei Nykstuka Nosi, nes ten yra ragana, va sita tai baisi, o mustynes....
| QUOTE (Kalinka @ 2004 05 25, 11:37) | | galima sugalvoti kuo pakeisti TV ziurejima: pasivaikscioti, zaisti lauke, spalvinti, klijuoti, karpyti, vartyti knygas, zurnalus, delioti puzle, konstruoti, lipdyti, zaisti namus, parduotuve, ziureti video irasus su geraja animacija, uzsiimti namu ruosa(vaikai noriai ypac mazesni plAuna grindis), mirkti vonioje, sokineti ant batuto, suskaiciuoti plyteles vonioje ant kaires sienos nuo duru ir galybe kitu uzsiemimu, tik netinget sugalvoti... |
Teisingai, anksciau sunus maziau laiko praleisdavo prie teliko, eidavom pasivaikscioti, uzsiimdavom kita veikla, bet atsiradus kitam mazyliui, nors ir labai gaila, bet negali skirti pakankamai laiko uzsiimti kazkokia veikla, kai sedi viena namuose su vaikais, todel vaikas dazniau ir ziuri tuos multikus.
arturaslietuvis
2004 06 20, 19:22
Doma, atsargiai mastyk, "...jei vaikas jau pakankamai didelis ir mąstantis, manau žiūrėdamas susidėlios visus taškelius ant i... " Dažniausiai jie pasidaro išvadas, tik ne tokias, kokias reikia... Netyčia pas save tinkle, vieno vartotojo kompe radau tikriausiai per klaidą pašarintą papkę, kurioje buvo keletą labai įdomių su mėgėjiška kamera nufilmuotu kadru, kaip paaugliai užpuldinėja suaugusius, juos suspardo ir pabėga!!! Šito kvailo žiaurumo priežasties nereikėjo ilgai ieškoti. Kitoje papkėje radau pilnametražinį "importinį" filmą, kur grupė jaunuolių visaip išsidirbinėja ir daro įvairius sadomazoxistinius triukus. Pvz.: Važiuodami džipu per duobėtą vietovę, vienas kitam ant rankos daro tatuiruotę, arba boulingo klube vietoj rutulio atsigulę ant riedlentės įvažiuoja i kėglius, arba vienas nuogas įbėga į universalinę parduotuvę ir bando atlaikyti policijos darbuotojų puolimą, arba zoologijos sode pasiėmę mažus krokodiliukus, leidžia jiems kasti sau į krūtinės spenelius, arba bando beveik nuogi pereiti lynu, nutiestu per krokodilų pilną baseiną, arba perropoti per kambarį, pilna užtaisytų spąstų pelėms ir t.t. arba atlaikyti iš orinio šautuvo į pilvą paleistą kulką  , o kulminacija buvo, kai grupės lyderis pagal išankstinį susitarimą parduotuvėje susimušė  su trigubai stambesniu ir žinoma stipresniu dziudistu, Kova buvo tikrai rimta ir be pasigailėjimo, o po to jį teko vežti į traumpunktą, kad užsiūtu prakirstas odos vietas. Tačiau skirtumas yra tame, kad filme veikėjai viską darė su savim, o lietuvaičiai (mieto neįvardinsiu), su kitais. Štai kokias išvadas vaikai pasidaro. Tai tik vienas iš daugelio. Manau, dar visi prisimena Klaipėdos tragediją, kai buvo išžudyta visa šeima, pagal filmo scenarijų. TV rodo tai, kas yra populiaru. Bet mano manymu, mūsų, kaip tėvų pareiga pradėti reikšti nepasitenkinimą tokiais multfilmais. Papildyta @ [mergetime]1087752689[/mergetime] Beje, galiu pasiūlyti laikiną alternatyvą ! Vietoj TV filmukų, vaikams rodyti multikus iš kompo! Mūsų tinkle yra labai didelis "Senosios animacijos" archyvas. Manau, kad ir jūs taip pat turite nemažai tų mielų, senų, gerų multikų, kuriais galima būtų mainytis.
ilga laika teleke buvo kanalas Cartoon'ai, viskas vakar nukeliau kuo toliau, kad vaikas nerastu, gaila visai panaikinti neiseina  pastebejau kad visas tas ziaurumas iskraipia mastyma, elgsena ir t.t. buvo tokia pas mus praktika- uz bloga elgesi buvo baudziama per multikus- atsikalbineji, neklausai- 1-2d be multiku. viena diena dar siaip sau budavo- tada dar sekanti- kaip silkine, tada vel paziuri multikus- ir vel multiku draudimas. Po kiek laiko draudimas buvo jau 1 savaitei. Tai situacija atrode mazdaug taip: sestadieni paziuri kokia val. multikus, tada vel ka nors pridirba, prisisneka ar pan, tada vel savaites draudimai. Taip gyvenom mazdaug visa laika, multikus ziurejo tik valanda sestadienias - to uztekdavo  dabar ziures tik per kompa filmukus tipo "finding nemo". o as asmeniskai negaliu ziureti tu visu baisybiu, kazkada isijungiau o ten rodo "karve ir visciuka"  kazin ar jo kurejas buvo sveiko proto
Tetulė HONDA
2004 06 21, 21:46
Nu, jo, Geras tas multikas apie gaidi ir karve, toks biski sizovas, bet man patinka  Tik nereikia pamorsti, kad ne kiekvienas multikas skirtas vaikam, kad ir tas pats "Zuviukas Nemo". kaip jums ta scena su ryklio ir jo drauguziu anoniminiu klubu?  Suauge tai supranta, bet vaikams kazin ar daeina tokios ritualines scenos
| QUOTE (Tuja @ 2004 05 19, 10:28) | nu klausykit, kas čia su tom drakonų kovom pasidarė-multiko viršūnė, paauglė nė vienos serijos nepraleidžia reik ir man sekti pievą |
Paaugle! Cia dar nieko. Kai as gulejau pries pat gimdyma ligoninej, palatos kaimyne pasakojo, kad jos SUTUOKTINIS nepraleidzia, o paskui su draugais aptarineja Et, kvailokas tas multikas is tikro, bet man vis tiek bjaurumo virsune - Tomas ir Dzeris. O tokie visokie Kempiniukai arba zebenkstys arba Dexterio laboratorija tai bala ju nemate, tegu sau ziuri...  Kita vertus, sunku labai nusakyt ta filmuku daroma zala. Va maniskis nemusa kito berniuko, nes jam skaudes, gaili alkano katinelio, eidami is darzelio gelbedavom ant asfalto issliauziusius sliekus, kad ju kiti praeiviai nesutryptu... O dabar va begioja aplinkui ir rekia baisiu balsu jau valanda laiko- KA-ME-HA-MEeeeeee (cia is drakonu kovu, kas nezino  )! Tai kas zino, kas is jo uzaugs? Gal operos dainininkas? Balso stygos tai lavinasi
| QUOTE (Iva @ 2004 06 21, 15:50) | | ilga laika teleke buvo kanalas Cartoon'ai, |
| QUOTE (Tetulė HONDA @ 2004 06 21, 21:47) | Tik nereikia pamorsti, kad ne kiekvienas multikas skirtas vaikam, kad ir tas pats "Zuviukas Nemo". kaip jums ta scena su ryklio ir jo drauguziu anoniminiu klubu? Suauge tai supranta, bet vaikams kazin ar daeina tokios ritualines scenos |
daeit tai kazin, bet bent smurta nepropaguoja, aplamai man sitas toks fainas filmukas ir su mintim. mano pana pasiziurejo ir sako va kas buna kai tevu neklausai  tipo isvadas padare fox kids dar geriau?  gerai kad pas mus jo nerodo, vaikiski tokie kanaliukai sakyciau
arturaslietuvis
2004 06 22, 19:44
Mielos mamytės, kaip Jūs manote, ar žymiai sumažėjo jaunimo nusikalstamumas Lietuvoje, o ypač Kaune? p.s. Kai (jei ) atsakinėsite, tai tik nesuvalgykite manęs  ok?
Arturai nesupratau klausimo, kodel mes manome mazeja nusikalstamumas ar ar mes manome kad mazeja? blin susipainiojau visai P.S. mes butinai suvalgysime  arba greiciau ne tik reik suprasti uz ka
arturaslietuvis
2004 06 22, 20:48
ok ok, paaiskinsiu, asmeniškai aš nemanau, kad sumažėjo. Bet mane erzina tokios oficialios prognozės. Čia ištauka iš ministerijos strateginių planų: "Per nepriklausomybės metus nusikalstamumas Lietuvoje išaugo daugiau nei du kartus ir šiuo metu sudaro 208,6 nusikaltimo 10 tūkst. gyventojų. Paskutiniaisiais metais stebimas nusikaltimų skaičiaus mažėjimas: 2001 metais nusikaltimų užregistruota 3,8 proc. mažiau negu 2000 m., 2002 metais 8,4 proc. mažiau negu 2001 m. Tarp nusikaltimų dominuoja turtiniai nusikaltimai, jie sudaro apie 70 80 procentų visų nusikaltimų. Per paskutiniuosius aštuonerius metus nusikaltimų, susijusių su narkotikais, skaičius išaugo beveik keturis kartus. Todėl nenuostabu, kad Lietuvos visuomenę jaudina ne tiek išorės grėsmės, kiek vidaus problemos, ekonominis-socialinis nesaugumas, taip pat ir nusikalstamumas. Siekiant užtikrinti asmens ir visuomenės saugumą bei viešąją tvarką, būtina nusikaltimų prevencija. Čia įeina smurtinių nusikaltimų, nusikaltimų viešose vietose, organizuoto nusikalstamumo kontrolė. Svarbiausios plėtros kryptys yra nepilnamečių nusikalstamumo kontrolė ir nusikaltimų atskleidimas." Kol kas nerandu tekstinės medžiagos iš Kauno policijos ataskaitos, bet turiu videofailiuka, kur deklaruojama super operatyvi veikla veikla. Bet ir aš ir visi puikiai žino, kad yra truputį kitaip
tai kad tokios prognozes buvo visa laika, kiekvienais metais, negi rasys kad dides nusikalstamumas, taigi tiek zmoniu i ta mazinimo procesa itraukta, tiek lesu i prevencijos programas ikista ir nieko, negi pripazins karcia tiesa
arturaslietuvis
2004 06 22, 21:10
Matai, aš asmeniškai susidūriau su ta "tiesa". Parašiau projektą "Ne smurtinių kompiuterinių žaidimų profilaktika Lietuvoje" ir dasikrapščiau net iki ministerijų ir seimo. Visiems labai, labai patiko mintis ir pats projektas. Net asmeniškai pakvietė sudalyvauti konkurse. Dalyvavau. Nusodino. Gerai, kad projektą pridaviau Kaune ir Vilniuje ,skirtingų klubų vardu, tai bent Vilniaus klubas laimėjo, o apskritai buvo visiems pareikšta, kad ryšiuk su sumažėjusiu jaunimo nusikalstamumu, iš biudžeto išskirta lėšų žymiai mažiau nei 2002 metais. Tada buvo skirta vien tik nusikalstamumo prevencijos projektams remti 6 mln lt., o dabar visiems projektams,- 1 mln.
Mieli kaliegos! tada nusvieskite, prasome, situacija. Kokia tikimybe, kad mano vaikas atliks turtini nusikaltima, jeigu jis ziuri Drakonu kovas? Nors jie ten ir pederastai, bet turtiniu nusikaltimu nedaro. Jie ten daznaiusiai atlieka chuliganizma su kuno suzalojimais arba be ju, zmogzudystes lengvinanciom aplinkybem (bo veikejai daugumoj nepilnameciai) ir retsykiais seksualini priekabiavima...  Eisiu LR BK pasiskaitysiu
arturaslietuvis
2004 06 22, 21:35
Papildyta @ [mergetime]1087934012[/mergetime] Beje, kaip manote, ar reikalingas butu toks įstatymas pagal visuomenės priimtas etikos normas koreguoti,  rodomų laidų (filmų, multifilmų, kruvinųjų kronikų) pobūdį, turinį, jų rodymo laiką ir t.t. O tai dabar ta žiniasklaidos necenzūruojama laisvė, daro tokią anarchiją! Bet, žinoma, jei nekontroliuosim vaikų patys, tai jie ir per kitus kanalus, kitus šaltinius susiras, tai, ką norės.
| QUOTE (arturaslietuvis @ 2004 06 22, 19:36) | Beje, kaip manote, ar reikalingas butu toks įstatymas pagal visuomenės priimtas etikos normas koreguoti, rodomų laidų (filmų, multifilmų, kruvinųjų kronikų) pobūdį, turinį, jų rodymo laiką ir t.t. O tai dabar ta žiniasklaidos necenzūruojama laisvė, daro tokią anarchiją! |
Kiek as zinau is bendro issilavinimo, kazkas tokio yra. Reiktu pasigilint, bet kazkas tikrai yra, tiktai gal nepakanka. Vat tie zenkliukai, zymintys filmus, ten S, T, N-14... Tik vat visuomenes priimtos etikos normos ir pakoregavimas pagal jas - slidus dalykas... Yra Konstitucija, kuri garantuoja demokratija ir zodzio laisve, taigis reiktu kaip nors vartyt, kad kazkas ten kenkia ir nervuoja... O ta visuomene tai irgi. Tuoj va ateis koks Gandras ir pasisakys  Man asmeniskai didziausia zala daro kriminalines laidos, bo zaloja mano jautria psichika, "Labirintai" - del to paties ir ponas Bebras, is esmes irgi del to paties, gerai, kad siuo metu jo neberodo
arturaslietuvis
2004 06 22, 22:20
Sutinku, "Konstitucija garantuoja demokratiją ir žodžio laisvę", tačiau ta laisvė neturi trigdyti pačios visuomenės, kurą ir gina KONSTITUCIJA! Kaip manai, gal  tokiu pagrindu galima būtų kažką pasiekti?
| QUOTE (arturaslietuvis @ 2004 06 22, 20:21) | Sutinku, "Konstitucija garantuoja demokratiją ir žodžio laisvę", tačiau ta laisvė neturi trigdyti pačios visuomenės, kurą ir gina KONSTITUCIJA! Kaip manai, gal tokiu pagrindu galima būtų kažką pasiekti? |
Na matai, trikdymas trikdymui nelygu. Ponas Bebras mane konkreciai trikde, bet uz tai i teisma nepaduosi, konstitucija nepazeista  Labai sunku viska sulimituot, kas kam normalu... Pornografijos grynos gi ir nerodo, negalima. Be to, kad prastumt kazkoki istatyma, turi but kas nors tuo suinteresuotas. Ta prasme, kazkas, kas is to pinigus gauna... O visuomene... Kokia dalis visuomenes yra suinteresuota? Auginantys vaikus nuo kokiu 2ju iki 18 metu? Ir tai ne visi gi, kitiems dzin... Manau, gal ir imanoma, bet sunku. Skaityt reik. Mastyt. Pasisvest. Reikia kad labai reiketu. Kaip uzsieny tai reglamentuojama? Dar valstybine TV galima prikirpt, bet ji ir taip prikirpta, o komercines - sunkiai... Lengviau isjungt TV, jei kas nepatinka
voveriukas36
2004 06 23, 13:58
| QUOTE (Noa @ 2004 06 22, 22:04) | | Man asmeniskai didziausia zala daro kriminalines laidos, bo zaloja mano jautria psichika, "Labirintai" - del to paties (...) |
manau, kad kiekvienas žiūrime tokias laidas, kokias norime, tad nieko daugiau negaliu pasakytia kaip: NEPATINKA - NEŽIŪRĖKIT, nes jei TV reitingų lentelėje ta ar kita laida užima geras pozicijas - vidinasi turi savo auditoriją.
Mane irgi nervuoja 90 proc. laidų, o apie vaikų laidas - iš viso patyliu. Tik geroji animacija kažko dar verta. Aš TV iš viso nežiūriu, nors namuose kiekvienam kamabary (išskyrus vaikų) yra po TV. Turima daug geros animacijos kasečių, DVD, tai geriau tegul vaikai kelis kartus pasižiūri tą patį, nei kad visokiu POKEMONUS ir TRANSFORMERIUS
nuobodi
2004 06 23, 17:07
| QUOTE (Noa @ 2004 06 22, 10:42) |
Et, kvailokas tas multikas is tikro, bet man vis tiek bjaurumo virsune - Tomas ir Dzeris. O tokie visokie Kempiniukai arba zebenkstys arba Dexterio laboratorija tai bala ju nemate, tegu sau ziuri... 
|
o tiedu tėvas su sūnumi šuniukai tai labai faini, veislė  gal basetai tokie sumažinti
| QUOTE (voveriukas36 @ 2004 06 23, 11:59) | | geriau tegul vaikai kelis kartus pasižiūri tą patį, nei kad visokiu POKEMONUS ir TRANSFORMERIUS |
Tu, Voveriuk, kraupiai atsilikes. Transformeriai buvo seniau, pokemonai irgi, ir dar digimonai, paskui buvo beibleidai, o dabar jau nebemadoj jie  Dabar LNK kartoja Drakonu kovas, tai visi vel proteja butent del ju... Na ir dar visokie nuolatiniai pagalbiniai multikai, visokie ten dzeriai, betmenai, samurajai x...
Foxenas
2004 06 24, 17:12
Jooo.... Mum irgi tai problema buvo, kol nesiemem neordinariai ryztingu priemoniu...  Tiesiog emem ir atidavem televizoriu draugam...  Ir zinokit visai nieko... Is pradziu gal nejauku kazkaip. Grizti is darbo, pavalgai, atsisedi ant sofos... ir ner ka veikti  . O po to, kazkaip savaime atsirado nauji iprociai ir nebeliko tos problemos. Tai pasivaiksciot iseinam, tai padukt sumastom, tai namus is kaladeliu statom... Diedas karts nuo karto pasirupina pardounloudinti senuju multiku is kazkur, lietingais vakarais viena kita parodo vaikui ir uztenka. Ale zinokit, be to TV kiek atsirado laiko ir noro vaikui skaityti knygas!!!! Negaliu atsidziaugti. Aisku uzknisa desimt kart skaityt ta pati per ta pati, bet vis vien dziugu. Be to, paciai yra galimybiu prisest pasimokyt, bo vaikas tiesiog megdzioja mane ir atsineses savo knygutes prigula salia ir irgi "skaito". Taip jau pora metu gyvenam. Kaip bus toliau - nezinau, bet kol kas tokia taktika pasiteisina ir televizoriaus pirkt dar nesiruosiam. O tu dabartiniu multiku poveikis - akivaizdus. Po atostogu pas senelius, kur vaikui buvo leidziama ziureti tuos multiku kanalus (atseit vaikas labai dziaugiasi, tai kaip neleisti) mazekas tik ir kliedi kaip jis nori sautuvo ir kaip jis saudys i masinas, teti, mama ir t.t.  Vo taip.
Foxeneli! Na pagaliau! Kur buvai prapuolus? Pasigedau net! Ar interneta kartu su TV atidavei?
|
|