Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Atopinis dermatitas XXIII tema
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
frangi
QUOTE(ausru @ 2010 02 24, 17:09)
O sitie dysonai siurbia i vandeni?
*

ne i vandeni,i palstmasini korpusa.
jurhea
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 02 24, 17:01)
Sveikutes,

Aciu uz rupesteli mamytems, kurios domites kaip mums sekasi... Kolkas dar negalim dziaugtis  verysad.gif  Bet vilties dar taip pat neprarandam...
Kaip ir zadejau, vos tik turesim linksmesniu naujienu - butinai informuosiu.
Mamytes, ar galima musu alergiukams raudona burokeli virta duoti?
Maziukei pakieteje viduriukai sad.gif Keptas obuoliukas nelabai mums padeda, avizu kosytes bijau /ji mums nelabai tiko/, tad pamaniau, ar nepagelbetu mums cia burokelis raudonas  blush2.gif
*

gal pabandykit linu semenu kisieliuko(nuoviro saldinto fruktoze dar kokia slyva imest) arba tiesiog sauksteli maltu semenu i vandeni ar taip i kosyte ibarstyt. alergizuot tikrai neturetu
LiloSun
QUOTE(jurhea @ 2010 02 24, 17:56)
gal pabandykit linu semenu kisieliuko(nuoviro saldinto fruktoze dar kokia slyva imest) arba tiesiog sauksteli maltu semenu i vandeni ar taip i kosyte ibarstyt. alergizuot tikrai neturetu
*

Vynuoge, teisingai girdejau is mamu , kad linu semenu aliejus gerai. Mes pirkom Anira paskutini karta, na nestebejau ryskios reakcijos.
jurhea
QUOTE(LiloSun @ 2010 02 24, 19:03)
Vynuoge, teisingai girdejau is mamu , kad linu semenu aliejus gerai. Mes pirkom Anira paskutini karta, na nestebejau ryskios reakcijos.
*

jei su fermentas ar kepenim prastai(nezinau ka vynuoges vaikuciui nustate) tai aliejuko atsargiai reiktu...
Totore
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 02 24, 16:01)
Sveikutes,

Aciu uz rupesteli mamytems, kurios domites kaip mums sekasi... Kolkas dar negalim dziaugtis  verysad.gif  Bet vilties dar taip pat neprarandam...
Maziukei pakieteje viduriukai sad.gif Keptas obuoliukas nelabai mums padeda, avizu kosytes bijau /ji mums nelabai tiko/, tad pamaniau, ar nepagelbetu mums cia burokelis raudonas  blush2.gif
*

Mus burokelis ZIAURIAI alergizuoja, net per mp doh.gif Vyresniam laisvindavo zalias agurkas, tik kur jo dabar normalaus gauti?...
laugene
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 02 24, 18:18)
Turejau tokia nuojauta, tad tikslinausi  verysad.gif
Ausru, aciu.
*

Oi musiske stipriai reaguoja i burokelius doh.gif iskart isvaro pilvuka spuogeliais, o tik valgydavau as ir ji gaudavo jo tik per MP.Turiu draugaite tai jos mergytei irgi sitrpiai veike verysad.gif
pirmokelis
QUOTE(LiloSun @ 2010 02 23, 21:48)
tas pats velnias su baltarusiskom pedkelnem pas mus buvo  blink.gif
*

o aš turiu mėlynos patalynės komplektą, kurį skalbiu jau kokius 2 metus ir vanduo vis mėlynas...iškur jie tokių dažų ir gauna?
plato
Labas vakaras 4u.gif

QUOTE(Fedes @ 2010 02 24, 09:21)
gefilus PLIUS geriau  4u.gif
*

4u.gif Ačiū. Šitas ir bandysim, parašysiu kaip reakcija.

QUOTE(ausru @ 2010 02 24, 15:23)
Naudoju toki, kur siurbia viska i vandeni, po to oras dar papildomai pereina per 2 hepa filtrus, tik tada patenka i aplinka. Po siurbimo ta kibireli su nesvariu vandeniu ispilu. Pries kita siurbima vel reikia prisileisti naujo. Mes labai patenkinti situo siurbliu  thumbup.gif , su jokiais kitais negaledavau siurbti, pastoviai kosciodavau, o dabar jokiu problemu  thumbup.gif . Ir oras po siurbimo labai gaivus buna.
Pas mus, tiesa, nera kilimu, bet as net pries plaudama grindis prasisiurbiu, nes negaliu pakesti, jei plaunant man plaukai ant ranku voliojasi - brr  schmoll.gif
*

O koks pas jus siurblys? Aš jau seniai galvoju apie kažkokį bent jau plaunantį, siurbiantį su vandenius. Siurbiu su paprastu, bet nepatinka man kuo toliau tuo labiau schmoll.gif Siurbiu irgi dėl to, kad negaliu pakest kai valai su drėgnu skuduru ir visur pūkai velias doh.gif

QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 02 24, 16:01)
*

Maniškei tai labai padėdavo ir nealergizavo slyvų, obuolių sultys.Tiesa pačios slyvos truputį alergizavo. O aš kaip tik tik šiandien daviau saviškei burokėlio truputėlį paragauti , tai žiūrėsiu unsure.gif Dabar kai paskaičiau tai jau baisoka...bet staigios reakcijos nebuvo g.gif Daviau labai mažai. O jūsiškė tai manau per mažytė dar burokėliui unsure.gif Juolab kiek žinau juos rekomenduoja tik nuo 1-erių metukų. 4u.gif
Olgina
QUOTE(ausru @ 2010 02 24, 17:09)
O kur tu dulkiu buvo like - kiliminej dangoj ar ant grindu? Musiskis nuo grindu tai puikiai susiurbia - tam uztenka ir 1 stiprumo lygmens (jeigu ant 2-tro siurbiu, tai isvis idealiai), o jau kokioms lovoms siurbti naudoju 4-ta lygmeni, bet manau, sitie kurie siurbia i vandeni vis tiek neislupa tu erkiu is ciuzinio taip, kaip koks kiorbis. Bet kiorbio nesirinkom vien tik del to, kad pro ta savo medziagini maisa praleidzia dulkiu erkutes.
[

Kazkada turejome viename is kambariu kilima,tai ten buvo like dulkiu po siurbimo su musu siurbliu ir nemazai doh.gif
Fedes
QUOTE(Totore @ 2010 02 24, 18:34)
Ausru, jei ne paslaptis, koks modeliukas jusu siurblio? As tai vis pamastau apie stai si : 
http://www.tomsona.lt/lt/menikini/gariniai...u?id=66?pid=148
Gal kas turi kokia info apie si daikciuka?
*

kokį įdomų suradot - čia net nesupratau ir dulkių siurblys su vandens filtru, ir garinis siurblys viename? g.gif

QUOTE(plato @ 2010 02 25, 01:04)
Labas vakaras 4u.gif
4u.gif Ačiū. Šitas ir bandysim, parašysiu kaip reakcija.
O koks pas jus siurblys? Aš jau seniai galvoju apie kažkokį bent jau plaunantį, siurbiantį su vandenius. Siurbiu su paprastu, bet nepatinka man kuo toliau tuo labiau schmoll.gif  Siurbiu irgi dėl to, kad negaliu pakest kai valai su drėgnu skuduru ir visur pūkai velias doh.gif

*

mes irgi valom kercher su vandens filtru, tai man nepatinka, kad didelis ir daug terlionės kievieną kartą, bet iš tiesų nerealus dalykas dėl to, kad mane iš proto varydavo tas kvapas ir dulkės iš kitų siurblių. o skysčių mes juo nesiurbiame, nes pagalvojau, kad dažniau pasiurbus, žarna užsiterš, nes nugi vis tiek per ją eina, bet tos funkcijos mums kažkaip netrūksta...

kai buvau jam filtro pirkt, tai pardavėjas sakė, kad ir be vandens filtro galima pasiekti tokios oro kokybės ir siurblys lengvesnis, tai čia Miele firmos, aišku įsivaizduoju, kad jų ir kaina nemaža. konkretaus modelio neįsidėmėjau.

mes dabar ieškome garinio siurblio, kad galėtume išsiplauti nešvarumus garais, bandžiau pasiskolinusi, tai man patinka ir valyt su juo, ir kad oras paskui drėgme prisotintas, nereikia nė oro drėkintuvų thumbup.gif
oksy
QUOTE(Totore @ 2010 02 24, 18:34)
Ausru, jei ne paslaptis, koks modeliukas jusu siurblio? As tai vis pamastau apie stai si : 
http://www.tomsona.lt/lt/menikini/gariniai...u?id=66?pid=148
Gal kas turi kokia info apie si daikciuka?
*

kai lankėmės pas elergologę ji pabrėžė jog dulkių siurblys butinai turi būti su garais. Ir per metus pora kartų reikia daryti "švaros remontą ", garint pradedant nuo lubų, baigiant grindim mirksiukas.gif
Bet jau kainos tų siurblių unsure.gif
Jokūbo mama
Labas rytas, ši naktis bemiegė paktiškai, teko naktį pažaisti. buvom išvykę, nes jau neapsikenčiau blogėjimo, na ir ką jūs galvojat, mano vaikas akyse sveiko. vakar grįžom namo, ir ant vakaro jau mano vaikui pradėjo blogėti, atsirado daugiau bėrimų doh.gif nesuprantu kas čia daros, , nes kažkas čia jam netinka. o naktį nubudo verkdamas ir kasydamasis, pasižiūriu, o mano vaikas dega doh.gif visas raudonas, ypač rankos.nusprendėm kraustytis iš buto lauk, gi nebekankinsim vaiko. šiandien alergenų tyrimo atsakymai, lėksim pasiimti, matysim ką jie rodys.....
Fedes
QUOTE(oksy @ 2010 02 25, 10:20)
kai lankėmės pas elergologę ji pabrėžė jog dulkių siurblys butinai turi būti su garais. Ir per metus pora kartų reikia daryti "švaros remontą ", garint pradedant nuo lubų, baigiant grindim  mirksiukas.gif
Bet jau kainos tų siurblių unsure.gif
*

tai kad garų "siurblys" gi nieko nesiurbia, tik valo garais, bent jau aš nežinau tokio, prieš tai šiukšles dulkes vis tiek reik išsiurbt.

o kas kaune gyvenat, tai iš senukų galima išsinuomot. vilniuj nėra doh.gif

yra ir mažesnių kainų, tik neturiu supratimo apie kokybę:
http://www.krinona.lt/index.php?s_id=6&p_id=1461
LiloSun
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 09:54)
Labas rytas, ši naktis bemiegė paktiškai, teko naktį pažaisti. buvom išvykę, nes jau neapsikenčiau blogėjimo, na ir ką jūs galvojat, mano vaikas akyse sveiko. vakar grįžom namo, ir ant vakaro jau mano vaikui pradėjo blogėti, atsirado daugiau bėrimų doh.gif nesuprantu kas čia daros, , nes kažkas čia jam netinka. o naktį nubudo verkdamas ir kasydamasis, pasižiūriu, o  mano vaikas dega doh.gif visas raudonas, ypač rankos.nusprendėm kraustytis iš buto lauk, gi nebekankinsim vaiko. šiandien alergenų tyrimo atsakymai, lėksim pasiimti, matysim ką jie rodys.....
*

Vargsiukai 4u.gif O gal tiesuog paieskot saltinio ? nes persikraustymas neatims galimybes, kad kazkas is turimu baldu ar kazko kito kelia jum reakcija. O gali but ir pelesis koks.

Parasykit ka tyrimas parodys, gal kokios dulkes kalos?
Jokūbo mama
QUOTE(LiloSun @ 2010 02 25, 12:13)
Vargsiukai  4u.gif O gal tiesuog paieskot saltinio ? nes persikraustymas neatims galimybes, kad kazkas is turimu baldu ar kazko kito kelia jum reakcija.  O gali but ir pelesis koks.

Parasykit ka tyrimas parodys, gal kokios dulkes kalos?
*

išvažiavo vyras jau paimti atsakymo, toks nerimas negaliu doh.gif žinok jau pavargau nuo galvojimo kas gali alergizuot, na dar pamatysim gal tyrimas ką parodys.
*Fler*
QUOTE(Fedes @ 2010 02 25, 07:39)
kokį įdomų suradot  - čia net nesupratau ir dulkių siurblys su vandens filtru, ir garinis siurblys viename?  g.gif
*

Nu va prisireklamavau doh.gif - teks dabar isduot paslapti biggrin.gif . Siaip tokio modelio, koki mes turim, jau negamina, nes mes jau senokai pirke. O naujesnio modelio stai cia prasom zvilgtelt.
Musu tai su vandens filtru, bet dabar jau yra universaliu - ir su vandens filtru ir su garu sistema.
Olgina
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 10:54)
Labas rytas, ši naktis bemiegė paktiškai, teko naktį pažaisti. buvom išvykę, nes jau neapsikenčiau blogėjimo, na ir ką jūs galvojat, mano vaikas akyse sveiko. vakar grįžom namo, ir ant vakaro jau mano vaikui pradėjo blogėti, atsirado daugiau bėrimų doh.gif nesuprantu kas čia daros, , nes kažkas čia jam netinka. o naktį nubudo verkdamas ir kasydamasis, pasižiūriu, o  mano vaikas dega doh.gif visas raudonas, ypač rankos.nusprendėm kraustytis iš buto lauk, gi nebekankinsim vaiko. šiandien alergenų tyrimo atsakymai, lėksim pasiimti, matysim ką jie rodys.....
*

Laikykites 4u.gif , o gal jum tiesiog patalyne netinka ar lova ant kurios miegate(ciuzinys ar ant sofos kokios kartu su savimi guldote), jei diena kaip ir neblogai, o atsigulus miegoti toks paumejimas,tai panasu kazkokie miego reikmenys netinka g.gif Mum namuose irgi blogiau nei buvo ligonineje pvz, jau galva skauda begalvojant nuo ko, kas gi namuose mum netinka.
Jokūbo mama
Tai va, turiu panosėje tyrimų rezultatus. Norėčiau, kad padėtumėtė susigaudyti man juose. Iš įkvepiamųjų alergenų didžiausia alergizacijos klasė šuniui ir lateksui po vieną balą. Po to beržui, ąžuolui, galveniui, katei, žiurkėnui, namų dulkių erkės D.farinael, bei D. pteronyssinusi po 1/0 . kitos nulinės klasės, tačiau spec.IGEkiekis vienetais , niekur nėra nuliukai, tai vienur 7, 10, kitur mažiau. ar reiktų vengti ir jų? iš maistinių alergenų labiausiai alergiškas kazeinui 2 klasė, pienui, bulvėms ,kepimo mielėms, kiaušinio baltymui, 1 klasė. Labiausiai mane nustebino, kad alergiškas bulvėms doh.gif , net įtart negalėjau.na ir kiti produktai daugiausiai 1/0 klasė.
LiloSun
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 13:36)
Tai va, turiu panosėje tyrimų rezultatus. Norėčiau, kad padėtumėtė susigaudyti man juose. Iš įkvepiamųjų alergenų didžiausia alergizacijos klasė šuniui ir lateksui po vieną balą. Po to beržui, ąžuolui, galveniui, katei, žiurkėnui, namų dulkių erkės D.farinael, bei D. pteronyssinusi po 1/0 . kitos nulinės klasės, tačiau spec.IGEkiekis vienetais , niekur nėra nuliukai, tai vienur 7, 10, kitur mažiau. ar reiktų vengti ir jų? iš maistinių alergenų labiausiai alergiškas kazeinui 2 klasė, pienui, bulvėms ,kepimo mielėms, kiaušinio baltymui, 1 klasė. Labiausiai mane nustebino, kad alergiškas bulvėms doh.gif , net įtart negalėjau.na ir kiti produktai daugiausiai 1/0 klasė.
*

Na suniui, lateksui tai suprantama (jei turit reiskias negerai jau), lateksas - gal ciulptuka dar turit?
Tai matyt kad daugiausiai ju lovoj ar ciuziny kazkur ir kai miega isialergizuoja.
Del tu IgE, tai jei yra kazkoks skaiciukas, tai pagal mane ateity gali isialergizuot, jei nuolat valgysit ar pan. bet ne faktas. Reikia turet minti,kad nera tie tyrimai 100 % tikslus, ir jei nerodo alergijos nereiskai kad jos nera. Pvz., mum zuviai nera, o zuvu tauku isgerus patino akys net.
Bulvem mes 4-5 klases turim smile.gif taigi su jom atsargiau reik smile.gif
Jokūbo mama
QUOTE(LiloSun @ 2010 02 25, 15:19)
Na suniui, lateksui tai suprantama (jei turit reiskias negerai jau), lateksas - gal ciulptuka dar turit?
Tai matyt kad daugiausiai ju lovoj ar ciuziny kazkur ir kai miega isialergizuoja.
Del tu IgE, tai jei yra kazkoks skaiciukas, tai pagal mane ateity gali isialergizuot, jei nuolat valgysit ar pan. bet ne faktas. Reikia turet minti,kad nera tie tyrimai 100 % tikslus, ir jei nerodo alergijos nereiskai  kad jos nera. Pvz., mum zuviai nera, o zuvu tauku isgerus patino akys net.
Bulvem mes 4-5 klases turim smile.gif taigi su jom atsargiau reik smile.gif
*

taip, čiulptuką dar tebeturim, bet nuo šiol viskas, nebeduosiu, įsivaizduoju kaip bus sunku, nes jam ypač užmingant jo reikia, o šiaip kai užmiega, mes jį išimam. doh.gif o ar gali taip būt, gal jis ir mano pienui alergiškas, tebemaitinu dar jį, tyrėm, kai vaikui buvo pusę metų, tai nerodė alergijos, o gal dabar galėjo įsialergizuoti? g.gif
Papildyta:
na šunį mes jau porą mėn., kaip esam išvežę, bet galvojom, kad laikinai, o pasorodo teks atiduot, kaip skaudu, negaliu, ir jam didelis smūgis bus. verysad.gif bet vaikas yra svarbiau.
*Fler*
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 09:54)
*

Turit kokiu augintiniu? Geliu? Gal kaimynai turi (augintiniu ta prasme)? Mums labai padejo rozeciu hermetizavimas nuo kaimynu. O gal labai daug plastiko pas jus namuose? Turetumet issikviesti tokia tarnyba, kur formaldehido kieki ore pamatuoja (turejau kazkada kontaktus, bet nzn kur nukisau - internete paieskokit). O kokie ciuziniai pas jus? Lateksiniai/kokosiniai/grikiniai ar dar kokie? Kilimu daug turit? O laminuoto plauso dailylenciu? O pelesis i sienas neisimetes?
voras34
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 14:36)
*

Aišku, jūsų tai nepaguos, bet aš jums labai pavydžių, pas mus kiaušiniams -4, pienui-6,ryžiams-3/4 , jautienai-2, dulkių erkėms-4, šunims - 2 ir dar, ir dar. ...Žiūriu į savo mėlynai- violetinį šašuotą vaiką ir gyventi nesinori...
Lagūna
gal galite kas pakomentuoti kas per erkė D.pteronyssinusi .Pas mus ir jai parodyta elergija 1/0.Kur ji galėtų būti namuose????
Jokūbo mama
QUOTE(ausru @ 2010 02 25, 15:26)
Turit kokiu augintiniu? Geliu? Gal kaimynai turi (augintiniu ta prasme)? Mums labai padejo rozeciu hermetizavimas nuo kaimynu. O gal labai daug plastiko pas jus namuose? Turetumet issikviesti tokia tarnyba, kur formaldehido kieki ore pamatuoja (turejau kazkada kontaktus, bet nzn kur nukisau - internete paieskokit). O kokie ciuziniai pas jus? Lateksiniai/kokosiniai/grikiniai ar dar kokie? Kilimu daug turit? O laminuoto plauso dailylenciu? O pelesis i sienas neisimetes?
*

čiužinys ne lateksinis, kilimo nei vieno, pelėsio nėr.Gėlės pas mane tai tik orchidėjos, plastiko nėr, kaimynai tik apačioje mūsų turėjo šunį, o aplinkui nei vienas neturi.ech , jau galva skauda nuo mąstymo kas dar gali alergizuot.va ir šiandien ryškiai blogėja verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(voras34 @ 2010 02 25, 15:33)
Aišku, jūsų tai nepaguos, bet aš jums labai pavydžių, pas mus kiaušiniams -4, pienui-6,ryžiams-3/4 , jautienai-2, dulkių erkėms-4, šunims - 2 ir dar, ir dar. ...Žiūriu į savo mėlynai- violetinį šašuotą vaiką ir gyventi nesinori...
*

stiprybės jums 4u.gif , įsivaizduoju kaip sunku, ech...tikrai mūsų padėtis geresnė, aišku norėtųsi, kąd išvis nebūtų, bet yra kaip yra.....skaudu matyt kaip vaikas kenčia.....
*Fler*
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 14:25)
taip, čiulptuką dar tebeturim, bet nuo šiol viskas, nebeduosiu, įsivaizduoju kaip bus sunku, nes jam ypač užmingant jo reikia, o šiaip kai užmiega, mes jį išimam. doh.gif o ar gali taip būt, gal jis ir mano pienui alergiškas, tebemaitinu dar jį, tyrėm, kai vaikui buvo pusę metų, tai nerodė alergijos, o gal dabar galėjo įsialergizuoti? g.gif
Papildyta:
na šunį mes jau porą mėn., kaip esam išvežę, bet galvojom, kad laikinai, o pasorodo teks atiduot, kaip skaudu, negaliu, ir jam didelis smūgis bus. verysad.gif bet vaikas yra svarbiau.
*

Tai kad ciulptukai dabar pagrinde silikoniniai eina, jie tikrai nealergizuoja. Jeigu Avent'o, tai tikrai silikoniniai. Lateksiniu ciulptuku dabar jau niekas negamina - cia tik rusu laikais tokie budavo.
Mp tikrai nealergizuoja - alergizuoja medziagos, kurios patenka i mp is to, ka jus valgot. Tai pradziai ismeskit bent jau visus pieno produktus, kiausini, jautiena (nes jei karves pienui alergiskas, tai bus kryzmine su jautiena. Dar nepatarciau valgyti zuvies, pomidoru ir maksimines kiaulienos (nebent lietuviskos kur gautumet). Jeigu alergiskas kiausiniui, bus kryzmine reakcija vistienai - todel ja irgi nepiktnaudziaukit.
Jeigu namie laiket suni, tai jo epitelio liekanu bus visur - net neisivaizduoju ka jums dabar patart g.gif - reikia plaut lovas, skalbt kaldras/pagalves/uzuolaidas ir vos ne remonta visur daryt g.gif
Lagūna
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 15:35)
čiužinys ne lateksinis, kilimo nei vieno, pelėsio nėr.Gėlės pas mane tai tik orchidėjos, plastiko nėr, kaimynai tik apačioje mūsų turėjo šunį, o aplinkui nei vienas neturi.ech , jau galva skauda nuo mąstymo kas dar gali alergizuot.va ir šiandien ryškiai blogėja verysad.gif
*

Mums daugiau nei mėnesį buvo žiaurus pablogėjimas.Ant vaiko kūnelio nebebuvo nei vietos sveikos vietos.Galvojau, kad be ligoninės neapsieisim.Šitą forumą skersai išilgai perskaičiau.Labai daug naudingos informacijos radau.Pradėjau vaiką kas antrą dieną maudyti lakišiui, pakaitomis negyvos jūros druskoje.Labai padėjo boro plius tepaliukas.Aišku, odą be paliovos drėkinau.Na ir žinokite padėjo.Kai visai pagerėjo nusipirkau pabandymui Emolium Special Cream.Jis mums labai tiko, nuėmė vis pleiskanojimą, odos paraudimą ir niežėjimą.
Visada manau, kad po pablogėjimo ateina ir pagerėjimas.
Stiprybės jums.
Jokūbo mama
QUOTE(ausru @ 2010 02 25, 15:38)
Tai kad ciulptukai dabar pagrinde silikoniniai eina, jie tikrai nealergizuoja. Jeigu Avent'o, tai tikrai silikonini.
Mp tikrai nealergizuoja - alergizuoja medziagos, kurios patenka i mp is to, ka jus valgot. Tai pradziai ismeskit bent jau visus pieno produktus, kiausini, jautiena (nes jei karves pienui alergiskas, tai bus kryzmine su jautiena. Dar nepatarciau valgyti zuvies, pomidoru ir maksimines kiaulienos (nebent lietuviskos kur gautumet). Jeigu alergiskas kiausiniui, bus kryzmine reakcija vistienai - todel ja irgi nepiktnaudziaukit.
Jeigu namie laiket suni, tai jo epitelio liekanu bus visur - net neisivaizduoju ka jums dabar patart  g.gif -  reikia  plaut lovas ir vos ne remonta visur daryt  g.gif
*

o tyrimas rodo, kad jautienai tik 2 Ige, vistienai 5. bet vis tiek jų vengti? beje, kaip veršiena, ją irgi išmesti?tai kokią mėsą begali mano vaikas valgyt, trušiui rodo 10 IgE. visai sumisau....
Papildyta:
QUOTE(Lagūna @ 2010 02 25, 15:43)
Mums daugiau nei mėnesį buvo žiaurus pablogėjimas.Ant vaiko kūnelio nebebuvo nei vietos sveikos vietos.Galvojau, kad be ligoninės neapsieisim.Šitą forumą skersai išilgai perskaičiau.Labai daug naudingos informacijos radau.Pradėjau vaiką kas antrą dieną maudyti lakišiui, pakaitomis negyvos jūros druskoje.Labai padėjo boro plius tepaliukas.Aišku, odą be paliovos drėkinau.Na ir žinokite padėjo.Kai visai pagerėjo nusipirkau pabandymui Emolium Special Cream.Jis mums labai tiko, nuėmė vis pleiskanojimą, odos paraudimą ir niežėjimą.
Visada manau, kad po pablogėjimo ateina ir pagerėjimas.
Stiprybės jums.
*

labai laukiu pagerėjimo, stiprybės ir jums 4u.gif o vaikučiui sveikatytės 4u.gif
*Fler*
QUOTE(voras34 @ 2010 02 25, 14:33)
*

Nu baikit stresuot, viskas bus gerai, cia laikinas etapas. Musu irgi tokie tyrimai kaip jusu ir dar blogesni buvo, ir vaikas visas i vaika nepanasus buvo, o dabar is paziuros net nepasakysi, kad alergiskas. Susitvarkysit dieta, po truputi atsirinksit ka valgyt, prasivalykit organizma ir VOLIA - GYVENIMAS VEL SYPSOSIS smile.gif 4u.gif (as zinau ka sakau - paskaitykit mano postus kokioj 10-11 temose - pamatysit kokia depresante buvau smile.gif )
voras34
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 15:46)
o tyrimas rodo, kad jautienai tik 2 Ige, vistienai 5. bet vis tiek jų vengti? beje, kaip veršiena, ją irgi išmesti?tai kokią mėsą begali mano vaikas valgyt, trušiui rodo 10 IgE. visai sumisau....
Papildyta:
labai laukiu pagerėjimo, stiprybės ir jums 4u.gif o vaikučiui sveikatytės 4u.gif
*

dėl šunų tai tereikia išeiti į kiemą ir viskas..., bent pas mus taip, vaikas tai šakelę kokią nuo žemės paima, tai akmenėlį, o kas tą akmenėlį prieš tai laižė, ar aps..jo... doh.gif visi kiemai šunų nukakoti, tai koks jau skirtumas turi kaimynas šunį ar ne...
dėl tyrimų atsakymų, kadangi mūsų vaikas žiauriai alergiškas tai ligoninėje sakė, kad jei 0/1 klasė tai galima nekreipti dėmesio,( nes vaikui gi vistiek kažką valgyti reikia), o va jei daugiau nei 2 griežtai ne.
Jokūbo mama
iš tikro mūsų čiulptukas yra avento. mūsų gydytoja kiekvieną kart pas ją atėjus, liepdavo ji mest lauk, atseit alergija visa dings.bet mes kažkaip to nedarėm. bet gal jis gali būti alergiškas silikonui ar ne g.gif
*Fler*
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 14:52)
iš tikro mūsų čiulptukas yra avento. mūsų gydytoja kiekvieną kart pas ją atėjus, liepdavo ji mest lauk, atseit alergija visa dings.bet mes kažkaip to nedarėm. bet gal jis gali būti alergiškas silikonui ar ne g.gif
*

Nemanau. Silikonas tokia medziaga, kad ja net inplantams naudoja, del to ir perejo gamintojai nuo lateksiniu prie silikoniniu ciulptuku. Juk ir buteliuku papukai taip pat silikoniniai.
Papildyta:
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 14:46)
Papildyta:
*

Jautiena ar versiena is esmes vienas ir tas pats. Pas mus tai buvo taip - pirma karta rode alergija pienui, o jautienai dar ne. O po puses metu alergizacija jautienai soktelejo net iki 4-tos klases pagal Hitachi. Jums cia kaip suprantu tik Hitachi metodu ir tyre? Butu buve geriau, kad Imulite luminometru butu istyre - tikslesni tyrimai.
O kaip del kalakutienos? Nesat bande?
LiloSun
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 14:46)
Papildyta:
*

Na nemanau jei dar iki ribos produktai keltu jum dideles reakcijas. O vat kad namuose kazkas jum alergizuoja, faktas. Tai koks ciuzinys pas jus? Gal jame like suns epitelio+ dulkes, erkes stai ir reakcija.
Papildyta:
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 14:52)
*

zinok sunkiai be ciulptuko bent pora naktu, veliau jau priprantama smile.gif
*Fler*
QUOTE(voras34 @ 2010 02 25, 14:51)
dėl šunų tai tereikia išeiti į kiemą ir viskas..., bent pas mus taip, vaikas tai šakelę kokią nuo žemės paima, tai akmenėlį, o kas tą akmenėlį prieš tai laižė, ar aps..jo... doh.gif visi kiemai šunų nukakoti, tai koks jau skirtumas turi kaimynas šunį ar ne...
*

Nu zinokit ne tas pats. Kalba eina apie patalpos ora, ne apie lauko. Tai kas, kad ta sakele suns ar kates apsisiota, bet jis jos i burna tikiuosi nekisa? O vat alergenu, skraidaiciu ore, lauke kur kas maziau, nei namuose. O jei kaimynai salimais laiko kate ar suni, tai ju oras ir pas jus patenka - per rozetes, per laiptine. Jeigu alergologiniam gulejot, tai Astrauskaite turejo issaiskinti apie ikvepiamus alergenus ir ant kiek smulkios daleles gali alergizuoti?
Fedes
QUOTE(Jokūbo mama @ 2010 02 25, 15:25)
Papildyta:
*

tai avento kaip sakėt, tai silikoninis. nebent dulkių nuo jo prisivalgo ar kt, jei nenuplautas būna.
tiesiog kai pirksit naujus irgi žiūrėkit, būna parašyti iš ko.
galib tūi kas kilimai ar kt namų daiktai ddar pilni šuns epitelio, plaukų, net to ko mes nematom. gal reiktų dabar vieno generalinio valymosi ir žymiai pagerėtų. pasiskolinkit garų siurblį ir išgarinkit visus kampus, tuo pačiu ir erkutes prasivalytumėt. visą patalynę į lauką stengiuos nešt kas savaitę, ypač kai šalta gerai ją pravėdint. o vasarą ant saulės dedu. minkštus žaislus išskalbiu (net su mechanizmais kai kuriuos, kažkaip dar atlaiko) ir dar papildomai reiktų į šaldiklį dėt, kad erkutės žūtų, bet aš pritingiu... blush2.gif

o dėl alergijos klasės ir tų iskaičiukų... labai individualiai žiūrima.
jumskitos jau komentavo kaip joms buvo.
mums buvo taip, kad niekad nerodė net pirmos klasės, vienos mielės tik daugiausia surinkusios balų, tai jas ir pasirinkom kaip įtariamąsias, kas paskui pasiteisino.

jūsų atveju manau ten kur 0 kol kas visai nekreipčiau dėmesio, pradėčiau nuo eliminavimo tų, kur rodo alergiją. o paskui ir žiūrėsi. pamažu, pamažu ir išsiaiškini. svarbu,akd pradžia jau yra, pusė darbo 4u.gif

QUOTE(ausru @ 2010 02 25, 15:38)
Lateksiniu ciulptuku dabar jau niekas negamina - cia tik rusu laikais tokie budavo.

*

pilna lateksinių, nesidomėjau, bet manau tas lateksas turėtų būti jau kitoks, žinau, akd yra hipoalerginis, bet ką jei ten naudoja nežinom, tai geriau jau aišku tiesiog tokių nepirkt.
viskas_bus_gerai_:)
Buvom snd pas santariskiu alergologe, pagare testuka ant odos 5men vaikinukui. Tipo alergiskas karves pienui, kurio as 100metu nevartojau (pati pirmaji ir jo produktus meciau)...
Nusivyliau ta apziura, gerai, kad klausinejau (buvau pasiskaicius ir turejau ko paklaust), o tai isvis nieko nebuciau suzinojus. Liepe pradet primaitinet darzoviu ir grudu kosem, kad mp maziau reiktu... Tipo 4-6men geriausi susipazinimui su maistu...
Isejau is kabineto susibalamutinus ir su jausmu, kad esu vienas karys lauke... Gerai, kad bent panasaus rezultato tikejausi is forume paskaitytu kt mamyciu ispudziu...
voras34
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 02 25, 16:46)
Isejau is kabineto susibalamutinus ir su jausmu, kad esu vienas karys lauke...
*

deja, taip ir yra, kažkas su tais alergologais ne taip... schmoll.gif , nors gal jau čia mano neviltis "kalba"...
laugene
MAmytes patarkit ka daryti cia gal ne itema, bet mano vaikas aiskiai turi AD tai uz tai klausiu cia, kokiu vitaminu galima duoti nes pastebejau kad dantenukes pradejo kraujuoti kai noriu pavalyti dantukus, o gydytojai paskambinau ir pasiteiravau ka tai reiskia tai patare rutinos scorbin duoti, nors mes jau ir taip cevikapa geriam tai sakau gal apskritai kokiu jau vitaminu reikia, bet vaistinej bijau pirkti nes nueini ir kisa visas chemijas iseiles, gal kas zino kokiu naturaliu geru???? doh.gif doh.gif
pirmokelis
QUOTE(laugene @ 2010 02 25, 20:15)
MAmytes patarkit ka daryti cia gal ne itema, bet mano vaikas aiskiai turi AD tai uz tai klausiu cia, kokiu vitaminu galima duoti nes pastebejau kad dantenukes pradejo kraujuoti kai noriu pavalyti dantukus, o gydytojai paskambinau ir pasiteiravau ka tai reiskia tai patare rutinos scorbin duoti, nors mes jau ir taip cevikapa geriam tai sakau gal apskritai kokiu jau vitaminu reikia, bet vaistinej bijau pirkti nes nueini ir kisa visas chemijas iseiles, gal kas zino kokiu naturaliu geru????  doh.gif  doh.gif
*

rutinoskorbino sudėtyje yra ne tik vitamino C bet ir rutino, kuris stiprina smulkių kraujagyslių sieneles, o tai reiškia, mažina kraujavimą. cevikapas tai tik vitaminas C... jei vaikiukas nėr labai mažutis, duokit jam burnytę su šalavijų arbata paskalauti irgi gerai veikia, arba su druskos tirpalu (1a.š. druskos į stiklinę vandens). dar gerai veikia arbatmedžio eterinis aliejus arba tinktūra, kurios būna vaistinėse. EA tai reik irgi į šiltą vandenį įlašint 2-3 lašiukus ir paskalaut, tik nenuryt. jei vaikiukas nemoka skalaut, galima į tokį vandenį su arbatmedžiu pamirkyt vatos tamponiuką ir apvalyt dantenytes.
kristinuv
Buvom snd pas santariskiu alergologe, pagare testuka ant odos 5men vaikinukui. Tipo alergiskas karves pienui, kurio as 100metu nevartojau (pati pirmaji ir jo produktus meciau)...
Nusivyliau ta apziura, gerai, kad klausinejau (buvau pasiskaicius ir turejau ko paklaust), o tai isvis nieko nebuciau suzinojus. Liepe pradet primaitinet darzoviu ir grudu kosem, kad mp maziau reiktu... Tipo 4-6men geriausi susipazinimui su maistu...
Isejau is kabineto susibalamutinus ir su jausmu, kad esu vienas karys lauke... Gerai, kad bent panasaus rezultato tikejausi is forume paskaitytu kt mamyciu ispudziu...
*

Mums tai dar liepe visokiu tableciu gerti ir irgi atseit alergiskas pienui, kiausiniui, vistienai. o as sito viso jau navalgius gal 3 men buvau, ir ne tik, isvis beveik nieko nevalgau - ryzius, miezius. dabar stebiu:)
*Fler*
Dautan, kaip jusu slogos?
Onoff
laba vakara,o mamos kokias pastas vaikam naudojat?nu maziukams?mazi staigiai pradejo bert,po to atsekiau,kad nuo pastos,nes saldi,buwau pirkus colgate waikisa,bet itariu wisos vaikiskos su braskiu, bananu ir t.t. skoniais g.gif doh.gif
*Fler*
Pirmokeli, gal gali isduot kokiu tu ten gudriu anglisku knygu turi apie maisto gaminima ir tt? Noreciau ir as uzsisakyti ax.gif
pirmokelis
QUOTE(ausru @ 2010 02 26, 00:05)
Pirmokeli, gal gali isduot kokiu tu ten gudriu anglisku knygu turi apie maisto gaminima ir tt? Noreciau ir as uzsisakyti  ax.gif
*

oi, saulele, as ju turiu per 50... jos nera susietos su kokia tai diagnoze, daugelis senos, kolekcionuoju as jas, bet turiu ir naju. labai patinka tos, kurios orientuotos i vietiniu produktu naudojima pagal sezona, kai ropes valgomos rudeni, o braskes pavasari.. parasyk, kas domina, surinkisu, ka galiu rekomenduot ir patarsiu, kur pigiau isigyt wink.gif nors didziausias mano lobiu tiekejs isties tai yra sendaikciu turgus thumbup.gif
tiesiog mamytė
QUOTE(Lejute @ 2010 02 26, 01:00)
laba vakara,o mamos kokias pastas vaikam naudojat?nu maziukams?mazi staigiai pradejo bert,po to atsekiau,kad nuo pastos,nes saldi,buwau pirkus colgate waikisa,bet itariu wisos vaikiskos su braskiu, bananu ir t.t.  skoniais g.gif  doh.gif
*

O kokio amžiaus jūsų mažiulis? Aš tai naudoju šitą http://www.sveikiproduktai.lt/content/metu...rganic-children. Ilgą laiką valiau tik vandenuku ir dabar dar ne kasdien su pasta valom, nes manoji nori ją valgyt smile.gif
*Fler*
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 26, 03:47)
O kokio amžiaus jūsų mažiulis? Aš tai naudoju šitą http://www.sveikiproduktai.lt/content/metu...rganic-children. Ilgą laiką valiau tik vandenuku ir dabar dar ne kasdien su pasta valom, nes manoji nori ją valgyt smile.gif
*

Pagal sudeti visai nieko atrodo g.gif . Aciu 4u.gif , reikes ir man saviskiui sita bandyt, kai jau pradesim su pasta valytis.
Fedes
dar anksti ką nors spręsti, bet atrodo mes jau teisingam kely į pasveikimą.
pasirodo alergijos ne visados yra tiesiog alergijos ... o klaidingos diagnozės ir gydymas dar labiau viską komplikuoja.

atrodo rašiau jums - pakliuvom su mažyle į ligonine, surado mums daug bakterijų, vis dar gydomės stipriais antibiotikais, bet žandai jau mūsų žyymiai gražesni ir žymės nebėra, kad šerpetojo. aišku, šalčių nebėra, bet mes ir tepalų jokių nebenaudojams, o žandus gydėm be pertraukų jau nuo rugsėjo gal vidurio, kai tik vėjai prasidėjo. su AD gi antibiotikai atvirkščiai, turėtų iššaukti pablogėjimą? taigi teisi buvo Vaič, pas kurią spėjom apsilankyt prieš pat susergant, kad dalis mūsų alergijų infekcinės kilmės. taigi jei būtum anksčiau pas ją apsilankę, tai gal ir plaučių uždegimo išvengę doh.gif

pirmokėli, atsimeni, kiek ieškojau slogos priežasties? tai kiek gyd dabar mus konsultavo, tai yra pas ją tas vadinamas "alerginis fonas", bet sloga klaidingai pripaišyta alerginei doh.gif todėl ir negalėjom niekaip atkapstyt nuo ko, nes aš stebėdavau paūmėjimus, kurie nebuvo susiję su alergenais.
dabar kai jau infekcinė sloga pasitraukė, tai jau akivaizdžiai matau reaguoja į skalbimo miltelius ( ligoninėj buvo doh.gif doh.gif doh.gif ), į dulkes ir matyt dulkių erkutes.

gal kam nors bus naudinga mūsų istorija, kad verta ieškoti vidinių priežasčių msų išorės problemoms...
Papildyta:
*

sad.gif nenusivilkit visam laikui, nueisit vėliau pas kitą, dar ir vaikiukas paaugs, gal gausit daugiau naudos.
nors dėl MP tai keista, nes per jį maistas vis tiek labiau filtruotas, o kai tiesiogiai gaus, tai negi mažiau alergizuos, juolab kad nėra kol kas nė spėlionių kas iš valgomo jūsų maisto alergizuoja. kažkaip man atrodo ypač alergiukams jis ar tinkamas mišinėlis vis dar pagrindinis maistas iki metų (šiaip jau daugeliui kūdykių taip turėtų būti), o su papildomu maistu gi susipažįstam labai iš lėto po mažai ir atsargiai, tai labai jau mažint MP vis tiek neišeis.
dautan
QUOTE(ausru @ 2010 02 25, 21:33)
Dautan, kaip jusu slogos?
*

Ačiū, neblogai ax.gif . Bijau džiaugtis. Šiandien 9 diena, kai iš eilės mažius eina į darželį. Gal skiepas savo padarė, gal vitaminas C, gal tiesiog adaptavosi organizmas. Nosies užgulimas tebėra, eisim pas LOR, žiūrėsim, gal kokie adenoidai doh.gif Tiesa, inhaliacijų nenutraukėme, ryte ir vakare po kartą pasiinhaliuojam fiziologiniu tirpalu.

Mūsų pirmoji pasta buvo Nenedent. Mums tiko. Dabar valom su Lacalut.

Fedes - kaip smagu, kad nors kiek situacija paaiškėjo thumbup.gif
rieduliukas
laba dienelė

jei neklystu (atsiprašau nepaspaudžiau cituoti o galva kaip rėtis) Jokūbo mamytė skundėsi kad nežino nuo ko jų namuose vaikučiui blogėja... iš savo praktikos: gal namie labai sausa? nusipirkit (jei neturit) hidrometrą ir pažiūrėkit... nes mažoji mano laaabai į sausą orą reaguoja... per porą valandų būklė pablogėja...
Fedes
QUOTE(dautan @ 2010 02 26, 09:51)
Ačiū, neblogai ax.gif . Bijau džiaugtis. Šiandien 9 diena, kai iš eilės mažius eina į darželį.  Gal skiepas savo padarė, gal vitaminas C, gal tiesiog adaptavosi organizmas. Nosies užgulimas tebėra, eisim pas LOR, žiūrėsim, gal kokie adenoidai doh.gif Tiesa, inhaliacijų nenutraukėme, ryte ir vakare po kartą pasiinhaliuojam fiziologiniu tirpalu.

Fedes - kaip smagu, kad nors kiek situacija paaiškėjo thumbup.gif
*

dėkui 4u.gif mes irgi kažkaip jau ramiau gyvenam, kad ir bėdos nesibaigė, bet bent jau aiški kryptis ir gydymas kol kas. užburtas mums vasario mėnuo su vaikais. kiekvienais metais turim įvykių doh.gif

smagu, kad ir jūs darželį sėkmingai lankot. o jūs kokį skiepą darėt?
*Fler*
QUOTE(Fedes @ 2010 02 26, 11:50)
bet bent jau aiški kryptis ir gydymas kol kas.
*

O koks tas gydymas gal galima butu suzinoti?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.