Jokūbo mama
2010 03 16, 12:42
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 11:44) Sveikos mamytes, Po ilgos tylos nutariau parasyti ir as. Atsitveriau tylos siena ir maniau uzeisiu cia tik tuomet, kai busime visiskai sveikos, tam kad galeciau pasidziaugti. Deja.... Speju to teks dar ilgokai palaukti  Geriame gydytojo O.N. paskirtus vaistukus, padetis lyg pamazu gereja. Taciau neslepsiu - buvo tokiu momentu, kai norejosi issirekti, viska mesti, uzmirsti ir nebegrizti.  Pablogejimu tikrai turejom  Nutrauke mums kardiocepsa, matyt jis buvo per stiprus. Tik gydytojo padrasinimai, kad taip turi buti, kad taip valosi organizmas, kad reikia islaukti ir pan. vede ir tebeveda i prieki. Matyt nuo nuolatinio draskymosi, kasymosi bei seiletekio - buvome pasigave odos infekcija, kad ir kaip to nenorejau, teko imti hormona. Issigandau, kad nebutu didesniu bedu. Tam kartui padetis pagerejo, dabar ir vel veidukas pabertas. Bet viska apibendrinant - lyg ir lengviau, odeles nebereikia daznai drekinti, ji tapo abai svelni  Aisku berimai islenda ir ant kojyciu ir ant rankyciu, taciau nera taip baisu, kaip kad buvo pries naujus metus ar dar ankciau, kuomet ziurint i vaikiuka norejosi staugti is skausmo... Buvome pas alergoogus, apziureje mergyte, padrasino, kad ju nuomone AD mum tikrai mazeja ir galbut jau galesime ragauti allergy care aptamil misinuka, t.y. pereiti nuo neocate. Na, ateitis parodys, ar si viltis tikrai issipildys, nes kokas taip baisu dziaugtis, o kiekvienas naujas spuogiukas ar paraudusi salele sukelia mano panika... ta liga jau tiek isisejus i pasamone, kad net baisu Kazkas mus vistik alergizuoja, nes niezas baisinis, ypac sunku naktimis  Galbut slyvu nuoviras, kuri geriame? Bet be jo puola kita blogybe - baisiniai uzkieteje viduriukai. Visgi matyt kol nesusitvarkys medziagu apykaita, virskinimas ir pan. teks taip pavargti. Ar galiu rekomenduoti si gydymo buda - sunku pasakyt. Kaip matot, tai nera 1 2 3 ir pasveikau... gydymo kely pasitaiko visko ir pablogejimu ir pagerejimu... Manu ju dar sulauksime ir mes. Laikas parodys, ar juo galesime isties dziaugtis. O kolkas 22 d. vel eisime pas gydytoja O.N. - isklausysime jo nuomones. stiprybės, kantrybės ir žinoma sveikatytės Papildyta:QUOTE(r.rasa35 @ 2010 03 16, 13:23) Sveikos mamytės jungiuosi ir aš prie jūsų. Mano mažajai 1 metai ir 4 mėnesiai. Mums sunki AD forma. Ypač pabeti žandukai kojytės ir rankų plaštako, mažiau pabertos pačios rankyės, pilvukas ir nugarytė. Labai džiaugiuosi jog skaitydama jūsų forumą daug ko pasimokau ir sužinau. Sveika, linkime čia neužsibūti. Sveikatytės jums
Aš dar porą klausimėlių dėl alergologinio Vilniuj. 1) Ar niekas nesikabinėjo dėl siuntimo, pas mus "Alergologo konsultacijai (stacionariam ištyrimui)" bei prie tyrimų rezultatų parašyta, kad alergologė patarė stacionarų gydymą. (Klausiu, kad nebūtų, kad nuvažiuosim ir netiks koks žodis) 2) Dabar neatrandu, bet prieš kelias dieneles mamytė rašė, kad mamai maitinimas apie 6 Lt/d., bet kaip suprantu, čia jei vaikui virš 1 m. Nes aš skambinausi prieš 2 sav., tai man sakė tik pirmai dienai pasiimt valgyt, nes dar nebūna paskirtos porcijos (vaikučiui 11,5 mėn.). Įdomu, kaip iš tikrųjų 3) Ar Neocate ligoninėj paskyrė tik jei esat alergiški pieno baltymui? Ir kokia tvarka, ar ten jau ligoninėj paskiria tam tikrą kiekį, o toliau skiria kiekvieno miesto alergologė?
ausryta_aa
2010 03 16, 14:46
Sveikos mamytes, Vynuoge_81, del slyvu nuoviro, pvz mus tai jis tikrai beria... Gal sis dalykas jums irgi kenkia
Vynuoge_81
2010 03 16, 15:02
QUOTE(Axxa @ 2010 03 16, 15:18) 3) Ar Neocate ligoninėj paskyrė tik jei esat alergiški pieno baltymui? Ir kokia tvarka, ar ten jau ligoninėj paskiria tam tikrą kiekį, o toliau skiria kiekvieno miesto alergologė? Zinau atsakyma tik i si klausima Kur paskirs neocate, ten ji ir israsys kas menesi. Jei paskirs Antakalnio alergologiniam skyriuj, ten ir turesite vaziuoti, jo prasitesti, nesvarbu, kad esate is kito miesto. Na, bent jau taip man aiskino gydytoja. O ar paskirs jei nesate alergiski pieno baltymui - sunku pasakyt, bet visko gali buti. Juk neocate - kaip as suprantu, gydomasis misinys. Papildyta:QUOTE(ausryta_aa @ 2010 03 16, 16:46) Sveikos mamytes, Vynuoge_81, del slyvu nuoviro, pvz mus tai jis tikrai beria... Gal sis dalykas jums irgi kenkia  ausryta, tai va  ir man nuojauta kuzda kad jis mum netinka.. Na, bet ka daryt? Vandenuka, arbateles net gliukoze praskiestas purskia ir spjauna... O jei negauna skysciu tik Neocate - nesitustina  Stena, verkia, iskcia.... Tai ir nezinau kuri blogybe didesne Papildyta:QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 03 16, 13:05) vynuoge_81, o koki grybeli jum rado? candida? Taip, ta pati  Grybai - candida SPP
LiloSun
2010 03 16, 15:10
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 15:02) Taip, ta pati  Grybai - candida SPP dar neatsikratet Candidos? O daktarina skyre jum? Mum tai padejo jis, na arba bakteriofagas irgi uzkabino. Papildyta:QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 15:02) ir man nuojauta kuzda kad jis mum netinka.. Na, bet ka daryt? o gal jum kompociukas obuoliu tiktu?
Drekinimui is visu galybes megintu kremu pasirinkom zarqa ir basali. Pastarasis tinka - idealiai, o stai zarqa po ilgo naudojimo taip pat buvo pradejes alergizuot Papildyta:  aciu... O is kur perkat basali ir svietmedzio?
Vynuoge_81
2010 03 16, 15:18
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 16, 17:10) dar neatsikratet Candidos? O daktarina skyre jum? Mum tai padejo jis, na arba bakteriofagas irgi uzkabino. Papildyta:o gal jum kompociukas obuoliu tiktu? Tyrima kartojame, pirmadieni jau zinosime ar pavyko ta baravyka israuti Gyd. O. N. atlikes kraujo tyrima bene pries menesi - jo jau nebemate, idomu, ka parodys kiekybinis tyrimas. Obuoliukas, slyvos ir kt. vaisiai - mus alergina O gal obuoliuko kompotas ir tiktu  Tikrai,LiloSun, aciu - pabandysiu, blogiau juk nebus
viskas_bus_gerai_:)
2010 03 16, 15:19
Bakteriofagas (jei pavadinimas atspindi esme) kandidu neturi kabint, jis tik i bakterijas nukreiptas, o ne i grybus.
Vynuoge_81
2010 03 16, 15:20
QUOTE(as123 @ 2010 03 16, 17:13) Drekinimui is visu galybes megintu kremu pasirinkom zarqa ir basali. Pastarasis tinka - idealiai, o stai zarqa po ilgo naudojimo taip pat buvo pradejes alergizuot Papildyta:  aciu... O is kur perkat basali ir svietmedzio? Basali perkame - Seskineje 100 metu vaistineje. Sviestmedi - siunciausi is http://www.natures-lift.lt/taukmedziu_sviestas_vaikams.php . Bet pigesnis variantas, kaip dauguma mamyciu daro, atsisiusti is acomos.
2010 03 16, 15:28
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 11:02) Daznai AD beda buna - problemos pilvely, sutrikes virskinimas ir pan. Galbut neprigyja gerosios bakterijos, gal koks grybelis isimetes kenkia (musu atveju jis buvo, taip pat netoleruojam pieno baltymo ir riebalo). Tai tikrai nereiskia, kad tos bedos ir jums, nesigasdinkit. Candidu atveju, tai sie grybai naturalus virskinamojo trakto (nuo burnos iki isejimo) gyventojai zmogaus organizme. Subujoja tuo atveju, jei tarkim su jais konkuruojancios del gyvenamosios vietos bakterijos nusilpsta...
Vynuoge_81
2010 03 16, 15:33
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 03 16, 17:28) Candidu atveju, tai sie grybai naturalus virskinamojo trakto (nuo burnos iki isejimo) gyventojai zmogaus organizme. Subujoja tuo atveju, jei tarkim su jais konkuruojancios del gyvenamosios vietos bakterijos nusilpsta...  va kaip cia su jais... o as supratau, kad jis pasigaunamas nuo visokiu daikciuku, kuriuos leliukai surade kisa i burnyte
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 15, 20:06) oho, tai negi normaliai maitins su batonais ir kita? Negi netiki kad jei viska valgai pablogeja vaikui?  QUOTE(ausru @ 2010 03 15, 21:56) Del maitinimo - nesuprantu kodel?  nejaugi nuo vasaros taip viskas pasikeite? Man leido rinktis arba individualia dieta - ta prasme pritaikyta pagal vaika, arba hipoalergine arba paprasta "stala". Tai kas dabar ten vyksta? Jau niekam nebegamina atskirai? Net vaikiukams? O tu tyrimu tai paprasykit. Tiesa, ten kazkokiu kulinariniu sedevru man negamindavo, bet pvz valgydavau tai ka ir vaikas - virta mesa su kazkokia virta darzove. Bet po to labai nusibodo tas ko koses slamsti, tai pasiprasiau hipoalerginio stalo. va maze miega, skubu kiek galiu papasakot. Nakti as taip ir nespejau uzmigti, nes mazoji ISTISAI valge, gal su 3 min pertrauka... ryte aisku prizadino visokie ten valytoju triukai ir t.t.t... pusryciam pasiule batono su daktariska desra. nu aciu sakau.... vaikas koridoriuje linksmas, nes zmoniu mato, o palatoj nori miego ir alkana.... paeme krauja be jokiu sunkumu, nepalyginsi su KMUk:) pieno paselis...ismelziau vos pora lasu....sesele sako, mazai....apie tai suzinojusi musu gyd sako, tai apie ka eina kalba...ko nesaket....jum pieno truksta, vaikas stresuoja, zodziu bandom girdyt neocate, o jum tada asmenine dieta, nes siandien MATAU PABLOGEJIMA. (atsirado kazkokiu pulinuku). Normaliai galvoju  sako, tikriausiai negers, nes kartus...sakau gers. Ir ka, pamaitinau MP, po to jau kai pradejo verkt ior nebevalgyt- daviau neocate. ismauke non stop apie 150 ml..... paprasiau dar slapimo tyrimo, citomegalo, paselio nuo veiduko, viska paeme. pamaciusi, kad as stresuoju, sunkiai pernesu ligonine, (nu sunku kai niekas nepadeda, vaikas istisai prie papo, arba verkia, arba migdosi, o gerosios seseles landzioja kas 30 min ir pazadina ja...), kad valgyt man reikia NORMALU, kaip ji pasake, maista, o cia tokiu salygu ner.... todel sako, kad PALEIS RYT NAMO. Net susighraudinau is tos laimes. pagaliau galesiu bet kada nueiti i wc, pavalgyti (nes dabar sutraskinu maisiuka, pabunda, siaubbas...ir aisku papo praso...). Tiesa, darys kontrolini sverima. sake pataupyt pienuka dabar, nemaitint (kaip tik miega), pasvers pries ir po maitinimo MP ir ziures, kiek isvalgo. Aisku tai ne visai tikslu, nes bus prisikaupe pienuko ir jos skrandis tuscias, bet vis tiek. ryt sake turet kompensuojamu vaistu knygele,. kaip supratau, neocatui. Dar neissiaiskinau, kaip bus su atsakymais, kada ir kaip juos atsiimti, bet sake jie ateis penktadieni tik. Kai pietu atnese neaisku maltinuka, klausiau, kokia cia mesa. jos ilgai tylejo. sakau, kiauliena? tyli..."ir tas ir tas"- atsako. Kaip suprast sakau  nu ir kiaulienos, ir jautienos yra, bet TIKRAI BE KIAUSINIU.  ot paguoda, o gal batono pilna uztat, pagalvojau sau tyliai ir nusinesiau i palata... prisivezusi buvau kruopu, mesu, darzoviu... bet panaudosiu tik kalakutiena ir brokoli, kosiu jau nebespes isvirt, paleis namo.
~MILENA~
2010 03 16, 16:18
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 16:02) Taip, ta pati  Grybai - candida SPP sveiki, pas mus irgi buvo Candida, bet isgerem 10 dienu vaistukus (4 kartus per diena,pavadina ne buvo tik sarasas ingridientu) ir rezultatai musu  . Tai linkiu ir jums
Laba diena Mamos, jau rašiau - pabandykite bulves išmirkyti vandenyje, kuo ilgiau Loveco, labai džiaugiuosi už tave ir tavo mažylę  , kad galėsit būti namuose, aš ir taip pernešu ligonines. Bent jau taip supratau iš tavo aprašymo. Kaip tik šiandien sužinojau ,kad su mažąja turėsiu gultis į ligoninę  , visai dėl kitų dalykų. Dėl tyrimo. Bet tam reikės gultis. QUOTE(Fedes @ 2010 03 16, 06:42) šimtą metų nebuvau didesnėj paruotuvėj, nei vietinė minimaxima, vakar Akropolio Maximoj prasiėjau - kaip nustebau, kad jau yra duoniukų be gliuteno/kviečių , yra speltos duoniukai kažkada neseniai pildžiau Javinės apklausą, apie tai kokių produktų reikėtų, tai matyt ne viena buvau tokia, kuri prašė ką nors alergiukams pagaminti. tiesa, į grikinius duoniukus dar įeina ryžiai ir kukurūzai, o į speltos - ryžiai, na bet jau šis tas. Aga, yra tų duon iukų. O man dar geriausiai patiko - "RUGINIAI" O sudėtis: Kviet. miltai  o ruginių, bijau pameluot tik 20proc. QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 16, 15:02) ausryta, tai va  ir man nuojauta kuzda kad jis mum netinka.. Na, bet ka daryt? Vandenuka, arbateles net gliukoze praskiestas purskia ir spjauna... O jei negauna skysciu tik Neocate - nesitustina  Stena, verkia, iskcia.... Tai ir nezinau kuri blogybe didesne  Aš siūlau obuoliuką, jei beria, bandykit natūralius, lietuviškus, neraudonus, o žalius obuolius. Virkit kompotą. Arba bandykite obuolių tyrelę ir obuolių sultis. Išsirinkit,kur be jokių priedų. Mano mažylė kai buvo tai nuo kai kurių obuolių alergizavo, o nuo kitų ne. Ir nuo tų spec. apdorotų tyrelių nieko nebūdavo. Nžn. Gal šviežiuose vis tiek kažko pasitaikydavo.  Beje tikrai gerai veiki aobuolių sultys.
kristinuv
2010 03 16, 19:27
Sveikos, kiek naujienu siandien. Linkiu visoms stiprybes ir noriu dar karta visoms mamoms padekoti, nes per paskutine savaite, tai manau neisprotejau tik todel, kad vis prisimindavau jus visas ir kiek jums kiekvienai kainuoja sveikatos ir jegu, ir istvermes visa tai istverti nes mums supuole viskas i viena vieta - zandai raudoni, nukrito nuo lovos - skilo kaukole(nesipleciu, nes jau zliumbiu) ir tada paprasta sloga perejo i obstrukcini bronchita - kas man jau siaubas tikras - vos ne astminio bronchito prazdzia - tikiuosi tfutfutfu, ne. o siandien buvom konsultacijoje pas Kupriene - maloni jauna gydytoja, padare durio meginius, jei santariskese parase, kad alergiskas ir pienui, zuviai, sojai, vistai, kiausiniui, dar kazkam (visi tyrimai ant ribos), tai siai gydytojai pasirode keista, pakartojo visus durius, plius dar MP ir erkes namu - ir gavosi, kad niekam nealergiskas ryt darysiu 36 alergenu palete maistui. Siulo ir mums gultis, kad padarytu lopo meginius ir siaip viskas nemokamai, bet as labai nenoriu, ir dar kai paskaiciau Loveco patirti, na kazkaip nesinori man gultis, geriau uz viska susimoketi. tik ji sake, kad kartais buna kad vaikas niekam nealergiskas, tiesiog tokia oda. Dieve dieve... Bet svarbiausia, pasake, kad musu zandai baisus. jie tikrai labai parausta ir apserpetoja kai patenkam i silta sausa patalpa. grizom namo - jau iskart geresni - dar ir todel bijau ligoniniu. tai pas gydytoja vaziuojam sestadieni - Ji liepe tepti fucidin h viena kart dienoje iki kol atvaziuosim pas ja - nes atrodo baisiai ir reikia gydyti, as sakau, bet cia laikinas pagerejimas, nes aisku pageres, tik paskui vel gris i panasia busena, jei neblogesne. o ji sako, butinai reikia gydyti. tai ka jus man patartumete. ar tepti?
carramele
2010 03 16, 19:30
QUOTE(plato @ 2010 03 16, 16:37) Kaip tik šiandien sužinojau ,kad su mažąja turėsiu gultis į ligoninę  , visai dėl kitų dalykų. Dėl tyrimo. Bet tam reikės gultis. Aga, yra tų duon iukų. O man dar geriausiai patiko - "RUGINIAI" O sudėtis: Kviet. miltai  o ruginių, bijau pameluot tik 20proc. Apie duoniukus - mes valgom kažkokius vokiškus "ruginius duonos traškučius" (roggen dunn). Juose tik rugiai, melės, druska. Mūsiškiuose "Ustukių malūno" speltos trapučiuose pažiūrėjau - 100% spelta. Dar vyras buvo radęs ekologiškų kukurūzinių trapučių, bet firmos negaliu parašyt, nes ką tik subaigėm. Bjaurus dalykas tos ligoninės. Bet šiuo atveju turbūt ilgai neužtruksit? Keliom dienom guldys?
kristinuv
2010 03 16, 19:38
del duoniuku, tai cia panasiai kaip su grikiniais makaronais - nusipirkau is Tikro maisto - pasirodo ten 60proc kvieciu Papildyta:As kai aiskinausi apie spelta, tai sake cia kvieciu atmaina, tiksliau kvieciai is ju isvesti, ar kazkas panasiai. tai negi jie nealergizuoja, jei alergija kvieciams? nors pagal musu durio meginius, tai ir kvieciai musu nealergizuoja. o man toks ispudis, kad dabar alergizuoja viskas - jau nieko nebesuprantu, vaikstau istinusia galva, o nieko neatrandu - tikiuosi gal kraujas ka parodys.
Vynuoge_81
2010 03 16, 21:17
Kristinuv, jetau maziukai jus - laikykites  Tikras isbandymu metas. Carramele, jei jus omeny turite Antakalnio alergologini, tai ten gulima savaite. Su maziuku veikliu leliuku tai tikrai ilgas laikas...
QUOTE(plato @ 2010 03 16, 17:37) Laba diena Mamos, jau rašiau - pabandykite bulves išmirkyti vandenyje, kuo ilgiau Loveco, labai džiaugiuosi už tave ir tavo mažylę  , kad galėsit būti namuose, aš ir taip pernešu ligonines. Bent jau taip supratau iš tavo aprašymo. Kaip tik šiandien sužinojau ,kad su mažąja turėsiu gultis į ligoninę  , visai dėl kitų dalykų. Dėl tyrimo. Bet tam reikės gultis. Aga, yra tų duon iukų. O man dar geriausiai patiko - "RUGINIAI" O sudėtis: Kviet. miltai  o ruginių, bijau pameluot tik 20proc. Aš siūlau obuoliuką, jei beria, bandykit natūralius, lietuviškus, neraudonus, o žalius obuolius. Virkit kompotą. Arba bandykite obuolių tyrelę ir obuolių sultis. Išsirinkit,kur be jokių priedų. Mano mažylė kai buvo tai nuo kai kurių obuolių alergizavo, o nuo kitų ne. Ir nuo tų spec. apdorotų tyrelių nieko nebūdavo. Nžn. Gal šviežiuose vis tiek kažko pasitaikydavo.  Beje tikrai gerai veiki aobuolių sultys.  o dėl ko jūs gulatės? o duoniukai tie ruginiai jau seniai yra, tai aš irgi nervindavausi, dėl to ir parašiau Javinei , kad darytų ką normalaus, be kviečių. QUOTE(carramele @ 2010 03 16, 20:30) Apie duoniukus - mes valgom kažkokius vokiškus "ruginius duonos traškučius" (roggen dunn). Juose tik rugiai, melės, druska. Mūsiškiuose "Ustukių malūno" speltos trapučiuose pažiūrėjau - 100% spelta. Dar vyras buvo radęs ekologiškų kukurūzinių trapučių, bet firmos negaliu parašyt, nes ką tik subaigėm. Bjaurus dalykas tos ligoninės. Bet šiuo atveju turbūt ilgai neužtruksit? Keliom dienom guldys? žinau, bet jie su mielėm kukurūzinius ir aš pirkau parduotuvėj, kur be gliuteno produktus parduoda, Mandarine. skanūs man labai. QUOTE(kristinuv @ 2010 03 16, 20:38) jetus, kaip čia taip jum su tuo kritimu  o tai ar reikia kaip nors gydyt ar saugoti ddabar galvytę po skilimo jų gi dar kauliukai tokie minkšti?
2010 03 16, 21:36
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 16, 19:27) nes mums supuole viskas i viena vieta stiprybes, mamuk
LiloSun
2010 03 16, 22:08
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 16, 19:27) tai ka jus man patartumete. ar tepti?[/color] Vargsiukai jus vargsiukai. Tas fucidinas h yra antibiotikas su hydrokortizonu, turetu pageret vien del hormono. Siaip jei itaria infekcija kokia tai tiktu vien antibiotikas - Fucidin (be H)?  Gal paprasykit paselio nuo skruostu? Neprisimenu ar bandet Elideli, gal jis padetu biski uzgydyt, jis yra kompensuojamas jei ka.
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 16, 19:27) nukrito nuo lovos - skilo kaukole o dievuleliau  . Ar tik prasiskirtot odos sluoksni ar pati kaukolyte tikrai skilo? Kurioje vietoje? Ir kur taip skaudziai pataike?
Visoms po , stiprybės, kantrybės ir nepalaužiamo tikėjimo bei vilties, kad kada nors viskas bus gerai Kadangi matau, jog tema į pabaigą, tai sukurpiau iš anksto naują, kad paskui nereikėtų strimgalviais visko daryti http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry35703267Kristinuv, o galvos smegenų sutrenkimo nebuvo? "Pasisekė" jums  . Dėl veiduko tepimo Fucidin H... Kartais sunku kažką patarti - juk jūsų vaikiuko mes nematome, o patardamos aklai galime ir klaidingu keliu nuvesti. Jau jūs dabar ir kitokių bėdų dar turite, tad gal nebesimėtykite ir tas kelias dienas tepkite tuo, kuo liepė tepti gydytoja. Kad paskui netepdama didesnės bėdos nepridarytumėte. Na, bent aš tai tepčiau jūsų atveju. Buvo momentas ir pas mus, kai situacija buvo baisi. Tepėm paskirtais hormonais, nors daugelis šaukia, kad hormonų veidukui negalima. Bet mes po to gydymo daugiau niekada nebuvom tokios baisios būklės kaip tuo kartu. Sėkmės jums kad ir ką benuspręstumėte
Vynuoge_81
2010 03 17, 08:31
Laba ryta, Vakar tik pasidziaugiau, kad grazejam, o siryt ir vel... ta pati daina is naujo Atrodo nieko naujo, o nubudom bais negrazios ir vis raustam tolyn, visas kunelis ... Kasosi nors panciok Tie pablogejimai taip liudina Vis atrodo, kad praejes - jau paskutinis
Pritariu, Amicai - visom mamytem ir vaikiukam sveikatytes bei grazaus treciadienio Rytas bnt jau Vilniuej sauletas Kristinuv, pritariu Amicai ir del hormono, as elgciausi kaip gyd. liepia. Turejom uzkretima veiduko jau - nerizikuociau bet tai tik mano nuomone.
plato, aciu uz patarima jum, meginsiu
Vynuoge_81
2010 03 17, 08:50
 atsiprasau - sumaisiau pataisyma su atsakymu
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 17, 08:31) Laba ryta, Vakar tik pasidziaugiau, kad grazejam, o siryt ir vel... ta pati daina is naujo  Atrodo nieko naujo, o nubudom bais negrazios ir vis raustam tolyn... Kasosi nors panciok  Tie pablogejimai taip liudina  Vis atrodo, kad praejes - jau paskutinis Nespejau pasidziaugti jusu pagerejimu  . Na nieko, bus dar tu pagerejimu
LiloSun
2010 03 17, 10:42
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 17, 08:31) Laba ryta, Vakar tik pasidziaugiau, kad grazejam, o siryt ir vel... Kaip jauciu uzkniso, bet laikikytes  Neatseki nuo ko galejo pabloget? Nors tu variantu .... Amica, ar pas dabar auga brokoliai?  nes pa smus brokoliai sviezi ispaniski, tai galvoju ar jie ten labai nuodingi ar ne?
r.rasa35
2010 03 17, 12:15
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 17, 10:31) Laba ryta, Vakar tik pasidziaugiau, kad grazejam, o siryt ir vel... ta pati daina is naujo Atrodo nieko naujo, o nubudom bais negrazios ir vis raustam tolyn, visas kunelis ... Kasosi nors panciok Tie pablogejimai taip liudina Vis atrodo, kad praejes - jau paskutinis Pritariu, Amicai - visom mamytem ir vaikiukam sveikatytes bei grazaus treciadienio Rytas bnt jau Vilniuej sauletas Kristinuv, pritariu Amicai ir del hormono, as elgciausi kaip gyd. liepia. Turejom uzkretima veiduko jau - nerizikuociau bet tai tik mano nuomone. plato, aciu uz patarima jum, meginsiu Vynuoge 81 o kokius tians vitaminus jums dabar skyrė O. Novikovas. nes mes irgi naudojam tuos vitaminus tik mes gydomės pas žolininkę Žaną. Šiuo momentu mes naudojam Maca imunitetui stiprinti ir aišku plius žolytes. esam bandę kalcį bet jis mums netiko alergizavo, kordisepsas irgi paberdavo
Bet svarbiausia, pasake, kad musu zandai baisus. jie tikrai labai parausta ir apserpetoja kai patenkam i silta sausa patalpa. grizom namo - jau iskart geresni - dar ir todel bijau ligoniniu. tai pas gydytoja vaziuojam sestadieni - Ji liepe tepti fucidin h viena kart dienoje iki kol atvaziuosim pas ja - nes atrodo baisiai ir reikia gydyti, as sakau, bet cia laikinas pagerejimas, nes aisku pageres, tik paskui vel gris i panasia busena, jei neblogesne. o ji sako, butinai reikia gydyti. tai ka jus man patartumete. ar tepti?[/quote] Pati turiu AD tad is savo karcios patirties galiu pasakyti, kad butinai reikia tepti, nes kitu atveju gali pasidaryti taip, kad be ligonines neisisuksit ir tada vaistu dozes daug didesnes, o nuo patepimu paumejimo metu tikrai niekas neatsitiks. Prie to pacio papasakosiu savo istorija gal kam pravers. AD sirgau nuo pat gimimo, ir buvo labai uzslopintas visalaik gydomas, tai diagnoze nebuvo net patvirtinta, kol nesugalvojau netradicine medicina issigydyti visiskai. Gydziausi pagrindas zolemis + ranku pagalba, kad isvaryti alergenus, ir baigesi baisiai ant ranku odos visiskai nebuvo, dvigubo dydzio , istinusios, slapiuojancios.... Patekau i ligonine, aisku vaistu dozes nezmoniskos o paskui jau ir vargelis. Atsikartojimas po atsikartojimo, o iki tol nebuvau jokiu stipriu vaistu naudojus. Dabar jau po 10 m. vis po biski gereja, jau visai netrukdo gyventi.......... Beje mano mazyliui nepilnai men. taip pat pasireiske AD. Tai visom mamoms patariu atkreipti demesi ne tik i maista, bet ir i kvapus, mes ligonineje atsidureme del naujai pagamintu duru, su visokiais lakais, po to vis erzino namuose dziovinami rubai.................nesakau, kad hurmonus tepti pastoviai, bet patepus aktyviai ieskoti alergeno
QUOTE(as123 @ 2010 03 17, 13:02) Pati turiu AD tad is savo karcios patirties galiu pasakyti, kad butinai reikia tepti, nes kitu atveju gali pasidaryti taip, kad be ligonines neisisuksit ir tada vaistu dozes daug didesnes, o nuo patepimu paumejimo metu tikrai niekas neatsitiks. Nu jau nu jau mamyte, ar zinok kiek as hormonu buciau sutepus, jeigu buciau daktaru nurodymu klausius? Pas mus buvo istisai pablogejimai, alergologai dermatologai, pediatrai nemate kito kelio musu atveju - hormonai tik hormonai. Is pradziu dar sake tepti kas trecia diena, po to jau kas antra, po to jau isvis vos ne kiekviena diena. Prie to dar istisai antihistamininius girdyti paskyre, kuriuos kaip kvaile gal 9 menesius vaikus pumpinau. O praejusia vasara alergologinio vedeja isvis uzgiedojo, kad nieko cia nebus "Tokiems vaikams yra daroma maksimaliai viskas" - t.y. pradejo apie leidziamus hormonus sneketi. Tai gerai, kad as savo galva visada gyvenu, kuri sake, kad jeigu mums jie nepadeda, tai kuriems galams juos tepti? Jeigu po patepimo dienai dviems nugrazeja, o po to vel baisus? Tai cia reikia buti tupesniam uz tupiausia, kad nesuprasti, kad sitoks gydymo budas nenuves niekur, tik i aklaviete. Nuo tada kai mes gulejom ligonineje praejo 7 menesiai - per juos mes nenaudojom jokiu hormonu, taip pat metem antihistamininius ir visas sintetines drekinimo priemones....... Yra mamu, kurios galetu paliudyti kaip mes dabar atrodom - alergologinio vedeja turbut nepatiketu, kad taip naturaliai, be jokiu "gydomuju" priemoniu gali atrodyti vaikas, kuriam turejo buti daroma "maksimaliai viskas". Musu pediatre irgi to nesuvokia - kai mus pamato klausia "Mama, ka darot, kad taip atrodot?". Ir cia ne isaugimas, kaip kai kas bando mus itikinti. Isaugimas is tokios alergijos, kuria mes turime ir tokios bukles, kurioje buvome taip greitai neateina. Taip kad nera tokio dalyko, kaip "reikia tepti hormonais" - nera jokio "reikia" . Yra kruva kitu priemoniu - naturaliu, kurios gali padeti.
Bombonciuke
2010 03 17, 13:38
QUOTE(ausru @ 2010 03 17, 14:33) Taip kad nera tokio dalyko, kaip "reikia tepti hormonais" - nera jokio "reikia" . Yra kruva kitu priemoniu - naturaliu, kurios gali padeti. Na, mes irgi dabar tepliojam hidrokortizona. pagerejimas akivaizdus,neaisku ar ilgam. Tepiau 3 dienas, nusprendziau nebetepti. Dabar tepliojames emuliantais. Abiem essexais, bet essex plus nelabai padeda, essex i lauka gerai, be to jis riebesnis tai ne taip greit veidukas issauseja. O labiausiai itiko Uriage. O ka jus is naturaliu naudojot, kad pagerejo? Pasidalinkit  Ir beje, kurio alergologinio vedeja?
QUOTE(Bombonciuke @ 2010 03 17, 13:38) Antakalnio, Vilniuje. Zinokit neuztenka atsisakyti vien tik hormonu, sintetiniai emolientai - visokie essexai, uriagai ir tt. yra dar didesnis blogis uz tuos hormonus. O mes naudojom ir naudojam daug ka: Kinotakara; kordicepsa; taukmedzio sviesta, dabar emu taukus; puiklapiu alieju; negyvosios juros druska; kazkada naudojom vitamini krema su saltalankiais, gaminama Azuolyno vaistinej Kaune; metileno meli. Isimetus infekcijai tinka melis, puiklapiu aliejus, kordicepsas. Visai neseniai buvo nupusleje padukai, atsirade spuoguciu ant kojyciu - per kelias dienas nugydziau tepdama i emu imaisytu kordicepsu. Dar yra antiseptiniai emu taukai su arbatmedzio ir manuka aliejais - naturalus antibiotikai, labai tinka infekuotoms vietoms. Puiklapiai su kordziu taip pat naturalus antibai. Zodziu, priemoniu kiek tik nori zaizdelems uzgydyti, o ad nereikia noreti - taip greitai nepasitrauks. Reikia gyventi ekologiskai (kiek tai imanoma siais laikais), netersti vaiko organizmo, padeti jam valytis ir jusu ad po truputi mazes  P.S. Be abejo, laikytis individualios hipoalergines dietos, nevalgyti bent jau 3-4 klases alergenu, jeigu esat issityre. Taip pat esant ribotai mitybai lb svarbu uztikrinti reikiamu medziagu kieki, kad nenusipltu imunitetas, nes stipri imunine sistema daug geriau susitvarko su alergenais - tam gali padeti Neocate arba tinkami atsirinkti papildai.
Bombonciuke
2010 03 17, 14:06
QUOTE(ausru @ 2010 03 17, 14:59) Antakalnio, Vilniuje. Zinokit neuztenka atsisakyti vien tik hormonu, sintetiniai emolientai - visokie essexai, uriagai ir tt. yra dar didesnis blogis uz tuos hormonus. Uoj, nuraminot  mus gydo santariskiu pediatrijos ligonines alergologinio vedeja  Aciu labai uz info  Laukiam taukmedzio sviesto, turi atsiust, isbandysim ir mes
rieduliukas
2010 03 17, 14:19
kas iš to tepimo hormonais jei po to kai netepi jais po dviejų trijų dienų gryžta visas "gėris" ir "grožis" atgal dvigubai?? ir tada žiūri į vaiką ir nebematai kitos išeitės kaip vėl imtis hormonų... įsisuka užburtas ratas... deja...
QUOTE(ausru @ 2010 03 17, 14:33) Nu jau nu jau mamyte, ar zinok kiek as hormonu buciau sutepus, jeigu buciau daktaru nurodymu klausius? Pas mus buvo istisai pablogejimai, alergologai dermatologai, pediatrai nemate kito kelio musu atveju - hormonai tik hormonai. Is pradziu dar sake tepti kas trecia diena, po to jau kas antra, po to jau isvis vos ne kiekviena diena. Prie to dar istisai antihistamininius girdyti paskyre, kuriuos kaip kvaile gal 9 menesius vaikus pumpinau. O praejusia vasara alergologinio vedeja isvis uzgiedojo, kad nieko cia nebus "Tokiems vaikams yra daroma maksimaliai viskas" - t.y. pradejo apie leidziamus hormonus sneketi. Tai gerai, kad as savo galva visada gyvenu, kuri sake, kad jeigu mums jie nepadeda, tai kuriems galams juos tepti? Jeigu po patepimo dienai dviems nugrazeja, o po to vel baisus? Tai cia reikia buti tupesniam uz tupiausia, kad nesuprasti, kad sitoks gydymo budas nenuves niekur, tik i aklaviete. Nuo tada kai mes gulejom ligonineje praejo 7 menesiai - per juos mes nenaudojom jokiu hormonu, taip pat metem antihistamininius ir visas sintetines drekinimo priemones....... Yra mamu, kurios galetu paliudyti kaip mes dabar atrodom - alergologinio vedeja turbut nepatiketu, kad taip naturaliai, be jokiu "gydomuju" priemoniu gali atrodyti vaikas, kuriam turejo buti daroma "maksimaliai viskas". Musu pediatre irgi to nesuvokia - kai mus pamato klausia "Mama, ka darot, kad taip atrodot?". Ir cia ne isaugimas, kaip kai kas bando mus itikinti. Isaugimas is tokios alergijos, kuria mes turime ir tokios bukles, kurioje buvome taip greitai neateina. Taip kad nera tokio dalyko, kaip "reikia tepti hormonais" - nera jokio "reikia" . Yra kruva kitu priemoniu - naturaliu, kurios gali padeti. Tada dziaukites, kad jums taip pasiseke, nes yra visokio stiprumo AD formu, o svarbiausia jei pasalinote alergena, del to taip ir atrodote. Mes tepeme hurmonus tik pablogejimo metu, kol suradome alergena ir dabar tfu tfu tfu bijau girtis bet atrodome puikiai, beje per labai trumpa laika, mums dar nera net 3 men.
rieduliukas
2010 03 17, 14:36
QUOTE(as123 @ 2010 03 17, 14:32) Tada dziaukites, kad jums taip pasiseke, nes yra visokio stiprumo AD formu, o svarbiausia jei pasalinote alergena, del to taip ir atrodote. Mes tepeme hurmonus tik pablogejimo metu, kol suradome alergena ir dabar tfu tfu tfu bijau girtis bet atrodome puikiai, beje per labai trumpa laika, mums dar nera net 3 men.  džiaugiuosi už jus ir linkiu kad ateityje, pradėjus primaitinimą neišlystų daugiau blogybių...
LiloSun
2010 03 17, 14:41
As tai pritarsiu kad hormonus reiktu palikti paciam krastutiniam atvejam, nes kaip ir prie visu kremu, oda pripranta ir jau rik vis didesnes dozes ir stipresniu hormonu. O jei bandysit verstis be, tai jei karta i kelis menesius uztepsi hydrokortizono jis iskart ir suveiks. Ir tas tiesa, kad ju poveikis trumpalaikis ir po to vel viskas islenda dar baisiau. Mum po ligonines buvo toks paumejimas kad vos isbridom dabar. Be to tuos pacius tepalus kur raso alergologai, kurie yra gaminami, tai galima ir vien antibiotiko prasyt be hormono sudeti, jei gydyt pvz., kokia infekcija. Tik reikia zinot ir viskas. Aisku gal ne kiekviena taip sugebes kaip Ausru visiskai naturaliai gydyti, bet is kitos puses jos yra zymiai geresni gydymo rezultatai nei musu, kurie gydosi pusiau Is savo patirties galiu pasakyt, kad ir kaip sunku daug ka lemia dieta (jei yra alerginis AD), nes jei nuolat net nedidelem dozem gaus alergenu tai tas fonas kaupsis ir bus tada blogai. As123, zinok niekas cia nelygina stiprumo, bet jau Ausru leliukas daug iskentes, ir ju pagerejimas tik stiprios ir nuovokios mamytes deka. Laikykimes mamytes, ir bandykime atrasti savo vaikuciui tinkama pagalba, nes juk visi skirtingi
QUOTE(as123 @ 2010 03 17, 14:32) Tada dziaukites, kad jums taip pasiseke, nes yra visokio stiprumo AD formu, o svarbiausia jei pasalinote alergena, del to taip ir atrodote. Mes tepeme hurmonus tik pablogejimo metu, kol suradome alergena ir dabar tfu tfu tfu bijau girtis bet atrodome puikiai, beje per labai trumpa laika, mums dar nera net 3 men.  Ne tik alergenu atradimas mums padejo, tikrai ne. Iki alergologinio praejusia vasara jau buvome tuos alergenus tyresi, laikemis hip.dietos - buvo nustatytas sunkus ad, bet gyventi buvo imanoma. Bet kai alergologiniam mus norejo "uztusuoti", nes alergologinio vedejos nuomone "Kas jums mama svarbiau? Man tai rezultatas" , ir tepe hormonais, antibiotikais, priesgrybeliniais ir dar ant virsaus naftos plevele essexu uztraukdavo, tai tegul jie skradziai prasmenga su savo "rezultatu" - namo mus paleido ne su sunkiu, o jau labai sunkiu ad. Dege tiesiog visas vaiko kunelis, plesesi kaip isprotejes, o i toki milziniska odos uzdegima aliarma puole skelbti limfmazgiai - per kelias dienas guzai iskilo kirksniuose, pazastyse, ant kaklo. Pediatre jau kesinosi skirti pusei metu antibiotikus - neva limfadenitas. Vos ne prasikeikiau tada ko i tuos kavolius kreipiausi, ko leidau vaika teplioti, juk vaziavom tik tyrimu pasikartoti, o gryzom va kokie. Paskutine diena alergologinio vedeja jau uzpakali itraukus, matydama vaizda, teisstenejo :" Nu cia tos jusu alergijos - ner ko noret" . Taigi, alergijos blyn . Kazin kodel tada as sugebejau isvesti vaika is tokios bukles be jokiu hormoniu, sintetiniu ir kitokio slamsto? Vadinasi imanoma, viskas imanoma, kai labai to nori. Papildyta:QUOTE(rieduliukas @ 2010 03 17, 14:19) kas iš to tepimo hormonais jei po to kai netepi jais po dviejų trijų dienų gryžta visas "gėris" ir "grožis" atgal dvigubai?? ir tada žiūri į vaiką ir nebematai kitos išeitės kaip vėl imtis hormonų... įsisuka užburtas ratas... deja... Papildyta:Lilosun, aciu uz pritariamaji zodi
Dalia Dalia Dalia
2010 03 17, 15:00
QUOTE(ausru @ 2010 03 17, 14:59) O mes naudojom ir naudojam daug ka: Kinotakara; kordicepsa; taukmedzio sviesta, dabar emu taukus; puiklapiu alieju; negyvosios juros druska; kazkada naudojom vitamini krema su saltalankiais, gaminama Azuolyno vaistinej Kaune; metileno meli. o jus Vilniuje gyvenat? Noreciau pabandyt Emu, bet nenoriu siustis, nes jei netiks... Ar negaletumet parduoti kokiu 10 ml pabandymui? O kur meli perkat?
LiloSun
2010 03 17, 15:02
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2010 03 17, 15:00) o jus Vilniuje gyvenat? Noreciau pabandyt Emu, bet nenoriu siustis, nes jei netiks... Ar negaletumet parduoti kokiu 10 ml pabandymui? O kur meli perkat? Mes turim, galiu duot pabandyt jei norit
Dalia Dalia Dalia
2010 03 17, 15:15
QUOTE(LiloSun @ 2010 03 17, 16:02) Mes turim, galiu duot pabandyt jei norit  Noriu. Kaip galim susitikt? Mes i Sereikiskes vaziuojam kasdien beveik. Arba galiu paprasyt, kad vyras nuvaziuotu kur jus gyvenat. Parasysiu savo tel i AZ.
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2010 03 17, 15:00) o jus Vilniuje gyvenat? Noreciau pabandyt Emu, bet nenoriu siustis, nes jei netiks... Ar negaletumet parduoti kokiu 10 ml pabandymui? O kur meli perkat? Vaistinej - metileno melis 1 arba 2%, tinka slapiavimams, pulinukams, opelems. Ne, mes ne vilnieciai. Emu siunciuosi is cia - http://www.emu-oil-well.com/ - cia ir antiseptinio yra.
kristinuv
2010 03 17, 16:50
Aciu visom, as irgi manau, kad tepti nereikia, nera dar katastrofiskai blogai tfutfutfu. Siandien zandai lyg geresni, pasakysiu, kad tepiau nors iki sestadienio dar toli, kol pas gydytoja vaziuosim. viskas pirksiu puiklapiu alieju, netiks tai netiks, ka padarysi. siandien pasidarem visus mokamus alergenu tyrimus ir dariau dar tuos papildomus, kur uz 5 produktus sumokejau apie 100 lt, bet tai ka daryti, jei nei moliugo, nei kopusto, net grikiu nera tuose 36 alergenu paletese na dabar lauksim rezultatu. vakar paklausius gydytojos, kad reikia valgyt visko po truputi vel daviau vaikui koses su moliugu bulve ir brokoliu - tai zandai iskart uzsidege, ir man kazkokia keista reakcija buvo suvalgius grikiu koses su Graikisku riesutu aliejumi, nes buvo akcija ir nusipirkau jo. Pradejo niezteti, per nakti net patino veidas vienoj pusej, ryskiai tas aliejus man netinka. tai dar karta dekoju visoms ir linkiu stiprybems
Dalia Dalia Dalia
2010 03 17, 17:40
QUOTE(ausru @ 2010 03 17, 15:57) Ne tik alergenu atradimas mums padejo, tikrai ne. Iki alergologinio praejusia vasara jau buvome tuos alergenus tyresi, laikemis hip.dietos - buvo nustatytas sunkus ad, bet gyventi buvo imanoma. Bet kai alergologiniam mus norejo "uztusuoti... kazkodel visi gydytojai nori UZTUSUOTI AD - geras zodis! Atseit isimes antrines infekcijos ir pan. Dabar MB linkes pasiduot del antibiotiku, o as ju nenoriu... nzn ka daryt, kaip isaiskint... o gal as neteisi? ar gali tos bakterijos isveseti ir dar kas blogiau buti?
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2010 03 17, 17:40) kazkodel visi gydytojai nori UZTUSUOTI AD - geras zodis! Atseit isimes antrines infekcijos ir pan. Dabar MB linkes pasiduot del antibiotiku, o as ju nenoriu... nzn ka daryt, kaip isaiskint... o gal as neteisi? ar gali tos bakterijos isveseti ir dar kas blogiau buti? Kur ir kokios bakterijos? Cia apie ka kalbama? Ar i vaiko oda isimete? Jei isimete, tai aisku isveses, bet tai rasiau ka reikia daryti. Antibiotikai tikrai ne iseitis - mus alergologiniam Beneocinu tepe, o grizom ir vel stafilokokas atsinaujino. Stai ir Lilosun niekaip savo mergaitei stafilokoko neisnaikina. O mums tai superine priemone emu su kordicepsu - imaisau kapsules turini i 10ml emu ir tepu - visus spuogelius isnaikina. Grize is alergologinio kaip issinaikinom situo budu, tai atsinaujino tik po puses metu - vel issinaikinau  . O sausu ad demiu visa sita laika turejom ir as del ju nei galvos nesukau - ne taip jau greitai i jas isimeta, tegul nepasakoja pasaku tie daktarai. Aisku, jeigu vaikas nuolat draskosi, jo naguciai nenukirpti, tada greiciau isimeta. Bet kai issinaikini tuos -kokus, tai ir niezulio beveik nelieka. Ir vaika reikia dazniau maudyti su neg ar paprasta juros druska - profilaktine dezinfekcija ir siaip nauda atopinei odai. Nors ir kiekviena diena, jeigu reikia. Isivaizduokit, kad toje odoje dedasi, jeigu vaikas draskosi, o jus 2 kartus dienoje ant virsaus emoliento uztepat (cia ne jums asmeniskai)? Jeigu maniskis, kai keiciu pampe, labiau pakaso kojas, tai as pries tepdama jas butinai nuplaunu. Jokiu nei vaistu, nei emolientu negalima tepti ant prikasytos vietos nenuplovus.
Vasara gimusi
2010 03 17, 18:09
Sveikos  as vis ilendu,paskaitau,nes cia kiekviena diena tiek naujienu suzinau,bet isiliet vis nedristu Vakar darem kakulio tyrimus,cia pas mus vietoj,provincijoj,paprastus,ir tai vos priprasiau kirmelem issitirt siuntimo,tai rado askaridziu vaikui  siaubelis. Kas buvot susidure,kuom gydet?(be vermox'o)vaikui 2.5 metu.ryt dar i santariskes pas gastro vaziuojam,ziuresim ka ten patars. laukiu atsakymu. ................ Ausru,kur kordicepsa perkat?
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 17, 18:09) Sveikos  as vis ilendu,paskaitau,nes cia kiekviena diena tiek naujienu suzinau,bet isiliet vis nedristu Vakar darem kakulio tyrimus,cia pas mus vietoj,provincijoj,paprastus,ir tai vos priprasiau kirmelem issitirt siuntimo,tai rado askaridziu vaikui  siaubelis. Kas buvot susidure,kuom gydet?(be vermox'o)vaikui 2.5 metu.ryt dar i santariskes pas gastro vaziuojam,ziuresim ka ten patars. laukiu atsakymu. ................ Ausru,kur kordicepsa perkat? Raso, kad kordicepsas ir kirmeles gydo  . As tai tianshini perku, nes patys daktarai sako, kad svariausias. Mums jis pasiteisino, o is vaistines nebandzius.
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 17, 19:09) Sveikos  as vis ilendu,paskaitau,nes cia kiekviena diena tiek naujienu suzinau,bet isiliet vis nedristu Vakar darem kakulio tyrimus,cia pas mus vietoj,provincijoj,paprastus,ir tai vos priprasiau kirmelem issitirt siuntimo,tai rado askaridziu vaikui  siaubelis. Kas buvot susidure,kuom gydet?(be vermox'o)vaikui 2.5 metu.ryt dar i santariskes pas gastro vaziuojam,ziuresim ka ten patars. laukiu atsakymu. ................ Ausru,kur kordicepsa perkat? mum pediatre yra minejus kad kazkoks riesutas nuo kirmeliu yra, bet nzn ar cia tas pats kur santgra turi ar ne
admin*1
2010 03 17, 18:39
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|