linette
2010 02 23, 22:05
QUOTE(Meduvė @ 2010 02 23, 22:55) aš pirkau , tik dar neišbandžiau , jie skysti buteliukuose ir dvigubai daugiau negu americolor
Cosette
2010 02 23, 22:14
QUOTE(Meduvė @ 2010 02 23, 21:55) aš pirkau, savaitgalį dažysiu. Nors man keista pasirodė, kad ant buteliuko rašo: "dozavimas: 10-20g/ 1kg", o buteliuke iš viso 30g...  pažiūrėsiu kaip dažys, nors, tiesą sakant, kitų nesu turėjus, tai neturėsiu su kuo lygint, tik pakomentuosiu...
Vaidulyteee
2010 02 23, 22:26
*monikute* as siap tortu neveriu niekad,bet paskaiciavus kiek mazdaug kremo,dzemo,mases,biskvito sunaudojau tai gal turi gautis apie 7-8 kg,na siap sunkus buvo,jau ir atsiliepimus gavau,kad visiems uzteko ir svarbiausiai kad patiko Angel1203 aciu dosa tavo tortukas tikrai labai skaniai ziurisi,net gabaliuko uzsimaniau  su lapelias pas amne irgi problema neturiu formles tai ir nesigauna grazus,bet jau reikia formele nusipikrti,nes kiek dariau kiek bandziau nu nesigauna grazus.. Cipciuk aciu jums labai uz ivertinima,man jusu nuomone labai svarbi
QUOTE(Vaidulyteee @ 2010 02 23, 20:26) dosa tavo tortukas tikrai labai skaniai ziurisi,net gabaliuko uzsimaniau  su lapelias pas amne irgi problema neturiu formles tai ir nesigauna grazus,bet jau reikia formele nusipikrti,nes kiek dariau kiek bandziau nu nesigauna grazus.. Vaidulytee, jei man tokius grazius lapelius padaryt be formeliu kaip pa jus-kaip iki menulio, su mano kairem rankom abiem  Na is tiesu, pritruksta man kantrybes, prisipazistu....  bet susiimt reik. Kai sau darai, gal ir nesistengi labai..... Bet kantruma ugdysiu tikrai,
meduolytee
2010 02 24, 07:17
Olestos sokoladinis- mmmmmmmmmmmmmmmmmm noreciau gabaliuko.. Cipciuko vienetukas su meskiuku - toks mielas, toks grazutis, nors ta meskiuka nuimk ir i sekcija pasidek  Labai grazu
QUOTE(kristinikė @ 2010 02 23, 21:23) Dar vienas klausimėlis tada, o aptepus gal dėt į šaldytuvą ir kitą dieną tik pilt šokolado glaistu? tada dar tau klausimas...ar tu nori dengti šokoladine salkdainiu mase,ar tiesiog aplieti šokoladu......jei pirmas atvejis-gali deti ant friewtinele aptepto torto,o jei antras-aptepk sviestiniu kremu......nes šokoladas išlydytas pilasi dar gerokaiu šiltas,tai su grietinele jis susimaišys,o nt sviestinio kremo lygiai,gražiai pasidengs..... QUOTE(Vaidulyteee @ 2010 02 23, 22:26) su lapelias pas amne irgi problema neturiu formles tai ir nesigauna grazus,bet jau reikia formele nusipikrti,nes kiek dariau kiek bandziau nu nesigauna grazus.. Cipciuk aciu jums labai uz ivertinima,man jusu nuomone labai svarbi  jei turit širdeles forma galit panaudot lapeliu gamybai...išspaudžiat širdele,perpjaunat pusiau ir štai jums du lapeliai...peilio bloga buse padarot kraščiukuose paspaudimus ,na švelniai taip pakapojat kraščiukus ir turesit gražiu lapeliu
*monikute*
2010 02 24, 09:42
JOLKA999 dailus tortukas tik man ten kažko per daug
Auksiuke
2010 02 24, 11:47
QUOTE(*monikute* @ 2010 02 23, 12:47) Auksiuke gražūs tvarkingi tortukai ir atrodo tokie labai valgomi  taigis is Jusu ir mokausi QUOTE(tute28 @ 2010 02 23, 13:04) Aš toli gražu nesu specė, bet pasakysiu, kad labai dailiai ir kruopščiai padaryta. Tik man patinka cukrinės gėlės labiau ant tortų. Čia tik mano nuomonė. Jo jo. Sutinku. Labai labai gražūs ir kruopštūs. as dar net ne pirmoke jusu akademijoj, o tik paruosiamojoj klasej, tai cukrines geles- ateities planuose  dar vis nesiryztu... QUOTE(Cipciukas @ 2010 02 23, 14:54) Dabar apie tortuką , kur prašo komentarų : .... tvarkingas , neperkrautas , gražus tortukas ....gyvos gėlės man nemaišo  .  Jusu tortai - tikri sedevrai. Akis i juos tik ganau... QUOTE(Angel1203 @ 2010 02 23, 15:24) Auksiuke tavo tortukai labai kruopstus o tai labai svarbu kad ir koki torta bedarytum svarbiausiai kruopstumas tada ir paprastas tortukas atrodo ispudingai (cia mano muomone) gyvos geles yra grazu bet as kazkaip mieliau valgomas dedu  as irgi kada nors desiu (kai ismoksiu jas daryt... ) Dar karta aciu visoms
meduolytee
2010 02 24, 12:12
Auksiuke- labai grazu. O man ir cukrines ir gyvos geles tinka
Merginos as cia truputi ne i tema, bet gal kam nors reikia marcipano? Ka tik Dasitoj nupirkau, bet ten pokai po 2,5 kg. Man tiek tikrai per daug. Mokejau 59 lt 16 ct. Galim pasidalinti jeigu kam reikia
atnešu kuklutį, bet labai skanutį, tortukas Vyšninė gaivuma pagal Fregatą
Angel1203
2010 02 24, 12:36
QUOTE(Olesta @ 2010 02 24, 14:32) atnešu kuklutį, bet labai skanutį, tortukas
 Vale koks ir grazus ir skanus ir gaivus atrodo net seile nuryjau
JOLKA999
2010 02 24, 12:38
olesta,nepavadinciau jo kukluciu,labai graziai ir skaniai atrodo,taip ir norisi paragauti
merginos, SOS, Kaitinau sokolada su medumi sokoladinem rozytem ir viskas susoko i viena gabala, issiskyre riebalai ir nieko nesigavo  kaip man gelbet ta mase? Zinau buvo apie tai rasyta vienoje temoje, bet neturiu laiko ieskoti. PADEKITE
mmergyte
2010 02 24, 13:27
QUOTE(Meduvė @ 2010 02 24, 13:06) merginos, SOS, Kaitinau sokolada su medumi sokoladinem rozytem ir viskas susoko i viena gabala, issiskyre riebalai ir nieko nesigavo  kaip man gelbet ta mase? Zinau buvo apie tai rasyta vienoje temoje, bet neturiu laiko ieskoti. PADEKITE nusemti ta riebala,ar isminkyti tik pravesusi ir deti mase saldyti
Olesta, labai mielas torciukas
QUOTE(Auksiuke @ 2010 02 24, 09:47) as dar net ne pirmoke jusu akademijoj, o tik paruosiamojoj klasej, tai cukrines geles- ateities planuose  dar vis nesiryztu... Ui, aš ir nulinukė, tik pasakiau, kaip man gražiau. Nemoku ir aš dar gėlyčių daryt OLESTA, labai jau skanus tas kuklumas ir gražus be galo. O puošta čia grietinėle ir Drop flower 2F antgaliuku? Ar aš klystu  Labai gražios gėlytės. Ir kaip laikyt maišelį darant lapelį va tokio tipo antgaliuku? Kampu ar stačiai. Nu man gaunasi per vidurį tarpas kartais.
*monikute*
2010 02 24, 13:46
Olesta, man tas tortas primena vasarą  labai gražiai atrodo
Vaidulyteee
2010 02 24, 13:49
Olesta mmm koks tortas  niamninis Kirbe as taip ir darau lapelius is sirdeles,bet man vis tiek ne tas,norisi labiau grazesniu,kur paspaudi ir ishlenda gatavas lapas  nes mano rankos taip graziai neisraizo ir neiskarpo lapelio nu ka nesu savo Shrekiuka sedinti ant kokosines zoles ir sokolado mishke jus tik nesijuokite cia mano pati pirma figurele,galvojau lengvai lipdysis,,aha naivuole...  prasikankinau beveik visa diena su juo..nuotrauka nekokibishka fotkinau nakti is telefono  
zuliaska
2010 02 24, 14:18
vaidulyte, man labai gražus torčiukas, tikrai. super
Defenda
2010 02 24, 14:22
sveikos merginos,noriu jusu paklausti,ruosiusi isbandyti Meian mase su gliukoze tortui apdengti,ar jus i ja nepridedate nieko del skonio citrinos rugsteles,kvapu kokiu?nes man kazkaip labai jau sladziai receptas atrodo  aciu is anksto
Auksiuke
2010 02 24, 14:24
QUOTE(meduolytee @ 2010 02 24, 13:12) Auksiuke- labai grazu. O man ir cukrines ir gyvos geles tinka  Meduolyte, perziurejau tavo albumiuke yra tortu, puostu vaisiais. Ir jie bliza. Kaip padarai? Ar te i ta tortu zele mirkai juos ir delioji paskui ant torto ar uzpili?
zuliaska
2010 02 24, 14:30
dėl MMG tai nededu citrinos rūgšties, nes paskiau ją dažau, ir sunkiau nudažyt, jei dėta rūgšties. o šiaip įdedu migdolu esencijos kelis lašus, bet man ji vistiek neskani tikrai
Vaidulyteee, labai grazus tortas- tvorele labai daili, ir figurele be priekaistu
Sveikos paneles. Nemoku idet nuotrauku, tad idedu nuoroda. Esu pradedanchioji kepeja  Mokinausi tik is jusu visu patirties ir patarimu, tad noreciau parodyti bandomaji torta- dvejeta berniuko gimtadieniui. http://public.fotki.com/kvota9/tortai/img-4953.html
*monikute*
2010 02 24, 15:21
Vaidulyteee, labai nuotaikingas torčiukas QUOTE(Defenda @ 2010 02 24, 15:22) sveikos merginos,noriu jusu paklausti,ruosiusi isbandyti Meian mase su gliukoze tortui apdengti,ar jus i ja nepridedate nieko del skonio citrinos rugsteles,kvapu kokiu?nes man kazkaip labai jau sladziai receptas atrodo  aciu is anksto Kad net pagal receptą pradėjus virti sirupui reikia įdėti rūgštelės Kvota9 labai žaismingas tortukas
Grantee
2010 02 24, 15:25
O aš turiu tokį klausimėlį: kaip pašalinat likusią cukraus pūdrą ant masių tortams dengt, pvz Meian cukrinė masė. na kai jau uždedat ant torto ir jei masė dažyta tai vien ta cukraus pūdra matosi
*monikute*
2010 02 24, 15:27
QUOTE(Grantee @ 2010 02 24, 16:25) O aš turiu tokį klausimėlį: kaip pašalinat likusią cukraus pūdrą ant masių tortams dengt, pvz Meian cukrinė masė. na kai jau uždedat ant torto ir jei masė dažyta tai vien ta cukraus pūdra matosi  Degtine
Grantee
2010 02 24, 15:30
Dėkui, žinosim
Vaidosee
2010 02 24, 15:32
Svekos merginos Pirmiausia,aciu,kad dalinates,savo patirtimi,receptais ir atradimais Cipsiukui siunciu geriausius linkejimus,prasau nepykti  ,labai esam dekingos uz jusu suteikta informacija Visu tortai nuostabus,mano diena prasideda nuo papuosimu temos,randu papuosta torciuka,ir iskarto nuotaika pakyla Atnesu ir as savo netikeli  ,juodas miskas,nevykelis,nes pradzioje visiskai nesigavo padaryti tinkliuka,baltas sokoladas,buvo geltonas,tad viska nugremziau,dariau nauja glaista ir baltas juosteliais dariau is aisingo,tik nereikejo man laukti,jis apstingo,bet kita karta,tikrai nezaisiu su baltu sokoladu,o darysiu su aisingu,tvorele pasistate,tik is antro karto,pirma karta praziopsojau momenta,kai ji reikia uzdeti,sustingo per daug,teko daryti dar karta.
ŽaismingaStiklas
2010 02 24, 15:32
Nesupratau, tai detine nuvalyt tą pūdrą???
ačiū, šonus puošiau 1E antgaliu, tik viršuje viena kanto linija 2F  taip tai grietinėlė be jokių standiklių be nieko, tiesiog išplakta grietinėlė, tirtas tikrai skanus, rekomenduoju vasarai Jūs man pasakykit, kiek Jūs kočiodami naudojat cukraus pudros, kad ją nuo MMG valyti reikia  Jūs ką apverčiat masę dengdami???? nesuprantu ką ten valyti reikia, pudra lieka apačioje ir jos mikroskopinis kiekis, nieko valyt nereikia Vaidulytte, jau torto šonai kaip super sugalvoti Vaidose, man tavo rožės labai patinka, tokios kur niekas kitas tokių nepadaro, išskirtinio stiliaus Kvota , kuria mase dengei tortą, matau buvo keblumų su elastingumu  bet šiaip tortukas kaip pradedančiajai, šaunus labai  taip ir toliau
*monikute*
2010 02 24, 15:50
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 02 24, 16:32) Nesupratau, tai detine nuvalyt tą pūdrą???  Pūdra tu pūdra
konvalija
2010 02 24, 16:03
[quote=Olesta,2010 02 24, 13:32] atnešu kuklutį, bet labai skanutį, tortukas Vyšninė gaivuma pagal FregatąOlesta, koks gražus torčiukas Būtų dabar visai neblogai prie kavutės
Vaidosee
2010 02 24, 16:26
Aciu Olesta  ,jau kitaip as ju net nemoku daryti,kaip besistengciau,rezultatas ,toks pats  ,nors man ir paciai,jos labai patinka,tad kitokiu jau net nedarau
meduolytee
2010 02 24, 16:38
QUOTE(Auksiuke @ 2010 02 24, 14:24) Meduolyte, perziurejau tavo albumiuke yra tortu, puostu vaisiais. Ir jie bliza. Kaip padarai? Ar te i ta tortu zele mirkai juos ir delioji paskui ant torto ar uzpili? Auksiuke- as ta tortu zele aptepu su teptuku ant jau sudeliotu vaisiu. Tik pilu i ta zele biskiuka daugiau vandenuko, nes kitaip nesitepa graziai. Papildyta:[quote=*monikute*,2010 02 24, 15:21] Vaidulyteee, labai nuotaikingas torčiukas Kad net pagal receptą pradėjus virti sirupui reikia įdėti rūgštelės Apdengimo masė iš gliukozės miltelių Naudoju Skanėja gliukozės miltelius. Jų būna praktiškai visose parduotuvėse, cukraus skyriuje, ir yra jie gerokai pigesni, nei pardavinėjami pvz. vaistinėse. Apdengimo masę dažniausiai darausi iš dvigubos produktų normos, tad naudojant gliukozės miltelius, proporcijos atrodo taip: ½ st. Gliukozės miltelių (t.y., lygiai tas pats tūris, kiek pagal pirmą recepto variantą reikėtų imti cukraus sirupo virimui) Vandens (3-4 v.š. sirupui, ir dar kokie 3-4 v.š. želatinai brinkyti) 1 v.š. želatinos granulių (naudoju Klingai) ~1 kg cukraus pudros "Dan Sukker" 2 v.š. 100% riebumo šalto spaudimo alyvuogių ar riešutų aliejaus 1 v.š. glicerino Žodžiu, receptas iš esmės toks pat, tik sirupui naudoju žymiai mažiau vandens, nes gliukozė neturi polinkio taip kristalizuotis, kaip cukrus, o ir virimas jos visai kitas. Sirupą šiuo atveju verdu taip: Visą gliukozę suberiu į nedidelį indą ir statau ant kaitlentės (naudoju tą kavai virti skirtą puodeliuką). Užpilu ant gliukozės 2 v.š. vandens ir pradedu intensyviai maišyti. Indas kaista, gliukozė nesilydo, tik sugeria užpiltą drėgmę bet taip ir turi būti. Kai indas įkaista, įpilu dar vieną šaukštą vandens kažkurioje vietoje. Ten tuojau pat pradeda darytis balkšva gliukozės balutė: ji tirpsta įpiltame vandenyje. Intensyviai maišau būtent tą balutę, po truputį leisdama balutei plėstis, kol galiausiai visas indelio turinys virsta kunkuliuojančia balute. Jei vieno šaukšto neužteko padaryt balutei, galima supilt ir du. Mažinu ugnį, leidžiu sirupu virti, kol jo spalva iš balkšvos tampa visiškai skaidri, ir tada dar paverdu kokį porą minutėlių, kad nugaruotų daugiau vandens ir kad sirupas geriau susirištų dėl to cukraus invertavimosi. Kadangi želatinos granules pastatau brinkti prieš pradėdama virti sirupa, tai kai jį išverdu, želatina jau būna pilnai paruošta lydyti. Todėl tiesiog supilu sirupą ant želatinos, gerai pamaišau (granulės nuo karščio kaip mat išsileidžia), supilu aliejų ir gliceriną, ir visa tai gerai išmaišiusi išlieju į dubenį su trečdaliu išsijotos cukraus pudros. Gerai išmaišius dedu dar cukraus pudros, galiausiai išminkau ir leidžiu kiek pailsėti maistinėje plėvelėje. Pora pastebėjimų: Masė su gliukozės milteliais daug elastingesnė, nei su cukraus granulių sirupu, daug lėčiau džiūna ir praktiškai netrūkinėja. Kita vertus, neturi savybės taip šlapiuoti, kaip kad būna naudojant dirbtinį medų ar kt. pakaitalus. Ž odžiu, šita masė pasidarė mano favoritė nuo pat pirmo karto, kai pabandžiau ją taip gaminti. Pastebėjau, kad ruošiant masę šitokiu būdu, nėra būtina duot jai pastovėt per naktį galima drąsiai imt ir dengt iš karto. Priešingai, nei naudojant cukraus sirupą, pastovėjimas daro mažesnę įtaką kokybei. nematau jokios rugsteles recepte
gal monikutė su pastiliažu sumaišė
daividija
2010 02 24, 17:27
As visas mases kai kocioju pasibarstau krakmolu,neisigeria,nusivalo gerai.
Cosette
2010 02 24, 17:31
Galima MMG "dažyt" su šokoladu?  Darysiu "Viengungio svajonę", tai tik patiem (.)(.) viduriukam laaaabai nedaug reik, dažų rudų neturiu. O jeigu negalima, tada pirksiu marshmallow saldainių ir padarysiu iš saldainių...
QUOTE(Defenda @ 2010 02 24, 14:22) sveikos merginos,noriu jusu paklausti,ruosiusi isbandyti Meian mase su gliukoze tortui apdengti,ar jus i ja nepridedate nieko del skonio citrinos rugsteles,kvapu kokiu?nes man kazkaip labai jau sladziai receptas atrodo  aciu is anksto Visada dedu 1 arbatini sauksteli citrinos rugsties. Mase buna ne saldi o saldziarugste, tinka prie vbet kokio skonio torto. Dazymui, bent man, citrinos rugstis itakos nedaro. Kaip su ja, taip ir be jo dazosi vienodai
Defenda
2010 02 24, 18:18
QUOTE(Asseni @ 2010 02 24, 19:09) Visada dedu 1 arbatini sauksteli citrinos rugsties. Mase buna ne saldi o saldziarugste, tinka prie vbet kokio skonio torto. Dazymui, bent man, citrinos rugstis itakos nedaro. Kaip su ja, taip ir be jo dazosi vienodai aciu,nuraminai,o tai jau buvau bepradedanti abejoti ar ja bandyti
meduolytee
2010 02 24, 19:44
Na, ka- pasirodau ir as savo "sedevrus"  pastilazas, snikersas  [/url] ananasinis, zele, rududu, vysnios, sokoladas  medutis mano krikstosuneliui  sokoladinis su ganasu karameliniu, grietinele, pastilazas  [/URL] 3- ananasinis su maskarpone, 0 juodas miskas  [/URL] medutis, pastilazas
Auksiuke
2010 02 24, 19:51
QUOTE(meduolytee @ 2010 02 24, 17:38) Auksiuke- as ta tortu zele aptepu su teptuku ant jau sudeliotu vaisiu. Tik pilu i ta zele biskiuka daugiau vandenuko, nes kitaip nesitepa graziai. aciukas, bandysiu  nes pirma karta dariau proporcijas taip kaip parasyta ir uzpilinejau, tai ji man kokia tai tirsta ir drumzlina gavos kazkodel, tai sustingus visa virsu nulupau ir is naujo dariau su grietinele
meduolytee
2010 02 24, 20:00
 MMG, ananasinis, maskarpone  juodas mislas, pastilazas  ananasinis, maskarpone, MMG  medutis, pastilazas
Meduolytee,labai super visi,bet pats pirmas su staltiese man pats gražiausias.....
ŽaismingaStiklas
2010 02 24, 20:31
QUOTE(*monikute* @ 2010 02 24, 17:50) Pūdra tu pūdra  Žodžiu- tūndra Meduolyteee- tas pats pirmas, tai tikrai nepakartojamas, be priekaištų O tas su uogom, tai taaaaip skaniai atrodo
QUOTE(Olesta @ 2010 02 24, 13:49) ačiū, šonus puošiau 1E antgaliu, tik viršuje viena kanto linija 2F  taip tai grietinėlė be jokių standiklių be nieko, tiesiog išplakta grietinėlė, tirtas tikrai skanus, rekomenduoju vasarai Ačiū už ats Meduolyte kad pažėrė šedevrų
Meduolyttes ataskaita už visą nesilankymo laikotarpį
Vaidulyteee
2010 02 24, 20:48
zuliaska,dosa,*monikute*,Olesta,meduolytee aciu jums mergaites Kvota9 kaip pradedanciai tai labai geras tortukas. Vaidosee labai patiko tavo tortukas,toks elegantishkas meduolytee ir vel atnese savo tortu fabrikeli  visi tortukai grazus bet tas pirmas staltiese tai superinis
*monikute*
2010 02 24, 21:01
QUOTE(meduolytee @ 2010 02 24, 17:38) Apdengimo masė iš gliukozės miltelių Sumaišiau turbūt su tokia pačia mase tik verdama su cukraus sirupu  na bet kokiu atveju aš dedu rūgštelę meduolytee, pats pirmas gražiausias iš visų
|
|