Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: BT matavimas, labai laukia II
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*DJD*
labas rytas mirksiukas.gif

QUOTE(Tahoe @ 2010 03 03, 14:23)
Rodo pas tas, pas kurias O jau ivykusi wink.gif

*

o tu kad grazai pakilai bigsmile.gif

QUOTE(Eglute;) @ 2010 03 03, 14:43)
ot vistele as, kol dasils man, nu viskas aisku,pradeisu matuot ir ziuresim ka man ten parodys smile.gif
*

eisim abi vienodai man irgi siadien 2CD

QUOTE(razina8 @ 2010 03 04, 08:03)
Keliose temose pasidziaugiau, ir cia noriu pasidziaugti. Visai nesenai, pries savaitele piktinausi, kad BT auksta, o NT neigiamas, kokia BT matavimo prasme, jei nesi nescia, o BT laikosi. Tai visgi as  nestuke.gif , BT nemelavo  blush2.gif  Tik NT teigiamas pasirode tik 16 DPO , 34 CD  ax.gif

Visgi BT nemeluoja  thumbup.gif
*

sveikinu thumbup.gif

QUOTE(Eglute;) @ 2010 03 04, 09:11)
abi lauksim vienodai :)smagu smile.gif
*

tai jua trys busim thumbup.gif
Ingutevi
QUOTE(Chenelle @ 2010 03 04, 11:54)
praeita cikla tai D, geriau tai jis buvo trumpesnis uz iprasta  ax.gif  vakar ir uzvakar  lyg padure sonus, bet kadangi jau ilgai tesiasi vaisingos isskyros tai ne nezinau ir ka galvot 

Prisimenu, kad ir tau buvo BT pakilimas geriant duphastoną ax.gif Bet taip išeitų, kad tas ciklas su duphastonu - tavo O laikui neturėjo jokios įtakos? g.gif
Tai dabar belieka laukti ir toliau žiūrėti kas bus 4u.gif
Eglute;)
QUOTE(jolantida @ 2010 03 04, 11:56)

tai jua trys busim  thumbup.gif
*

oi kiai smagu
Chenelle
QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 04, 12:03)
Prisimenu, kad ir tau buvo BT pakilimas geriant duphastoną  ax.gif Bet taip išeitų, kad tas ciklas su duphastonu - tavo O laikui neturėjo jokios įtakos?  g.gif
Tai dabar belieka laukti ir toliau žiūrėti kas bus  4u.gif
*

jo beliko laukti, tikiuosi ryt kilt rolleyes.gif
auxxe
aha, supratau tada del tos II fazes. bet va ziuriu pas mane tai visi 3 ciklai kuriuos esu stebejusi visi su 15 DPO. tai tikriausiai turiu labai jau pastovia II faze smile.gif

Papildyta:
jolantida o man skleroze, kokio ilgio pas tave ciklai? kazkaip nebeatkreipiau demesio koks buvo paskutinis.. blush2.gif
*DJD*
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 10:43)

jolantida o man skleroze, kokio ilgio pas tave ciklai? kazkaip nebeatkreipiau demesio koks buvo paskutinis..  blush2.gif
*

siap visa laika budavo 27CD sis buvo 29CD unsure.gif
Chenelle
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 12:43)
aha, supratau tada del tos II fazes. bet va ziuriu pas mane tai visi 3 ciklai kuriuos esu stebejusi visi su 15 DPO. tai tikriausiai turiu labai jau pastovia II faze smile.gif

Pas mane irgi visada 15 4u.gif
auxxe
jolantida jau paziurejau, jog ir ankstesnius ciklus rodo 4u.gif na pries paskutinis ziuriu 28 cd. vadinasi musu ilgiai ciklu +/- pansus, tik mano II faze ilgesne ir O buna anksciau siek tiek nei tau. mano priespaskutinis buvo 27 cd.
Selva
Sveikinu nestukes ir liudziu su sulaukusiomis mm 4u.gif

As laukiu O, per kelias dienas turetu ir ateiti.
auxxe
QUOTE(Chenelle @ 2010 03 04, 09:50)
Pas mane irgi visada 15  4u.gif
*

bet jau tavo ciklas tai ilgas.. doh.gif nors aisku nera dar taip blogai, bent jau imanoma stebeti O ir pan.. MB sese turi problemu su ciklu, tai anksciau sirgdavo tik 2 kartus i metus blink.gif dabar jau apsitvarke ir serga kas 2 men, bet tvarkosi toliau ir tikiuos kazkaip dar patrumpes tie ciklai ir galbut Dievulis padovanos ir jai kleckiuka pagaliau..
Tahoe
Ingutevi, tau lapar. dare? Vakar kaip tik rode laida, kaip supratau, buten sia operacija dare 26m. moteriai, kuri su vyru net 6m. negalejo vaikuciu susilaukti... Ji mire... verysad.gif Gydytoja sake, kad nuo pacios proceduros negalejo, kalti tie, kurie jos neatgaivino po narkozes ar kzk pan. Tokia liudna laida, verkiau verysad.gif

Ziuriu, cia dauguma arba pradejusio nauja cikla arba belaukiancios O 4u.gif O kas greitu metu nelaukia mmm ir man kompanija palaikys? as truputi pakilau, bet nezinau, ar galima vertinti, nes valanda iki matavimo nors lovoje buvau, bet varciausi ir negalejau uzmigti, tai pazymejau "sleep deprived".
auxxe
Selva kodel pas tave ten tas burbuluikas vienas ignoruojamas? blush2.gif
Tahoe na siaip zinok man tai daznai buna, bet as bent jei pvz bunu pakelta ar pati pasibudinu anksciau laiko, tai pasimatuoju iskart BT tuo metu ir tada vel po to snuduriavimo.. na asmeniskai man kazkaip nesiskiria BT jei ten tas valandos skirtumas, tai as zymiu kaip ir normalia BT. ax.gif
Tahoe
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 12:29)

Tahoe na siaip zinok man tai daznai buna, bet as bent jei pvz bunu pakelta ar pati pasibudinu anksciau laiko,  tai pasimatuoju iskart BT tuo metu ir tada vel po to snuduriavimo.. na asmeniskai man kazkaip nesiskiria BT jei ten tas valandos skirtumas, tai as zymiu kaip ir normalia BT.  ax.gif
*

O isivaizduok, kaip pas mane skiriasi. Siaip matuoju apie 7:30. Siandien atsibudau 6h doh.gif Matavausi:
6:20h - 36.7
6:40h - 36.8
7:15h - 36.9

Uzrasiau paskutine, nes mzd tokiu laiku siai matuojuosi.
auxxe
QUOTE(Tahoe @ 2010 03 04, 10:34)
O isivaizduok, kaip pas mane skiriasi. Siaip matuoju apie 7:30. Siandien atsibudau 6h  doh.gif  Matavausi:
6:20h - 36.7
6:40h - 36.8
7:15h - 36.9

Uzrasiau paskutine, nes mzd tokiu laiku siai matuojuosi.
*

g.gif nu jautrokas organizmas.. tai gal palik tada ta baltaji burbuliuka ir ziuresi kaip ir kas rytoj.. nes ne kokia O nustatineji juk mirksiukas.gif nebera tas variantas, kad ten paklaida galetu kazka subalamutinti smile.gif
o as tai si men sakiau matuosiu 4 val ryto, nes pastebejau tendencija, kad mano mazasis apie 5 val ryto budinejasi vis, tai vis reikia tai soske paduoti, tai vandens atsigerti. o va siandien tik nematavau BT, tai neatsibudo ne 1 karto biggrin.gif doh.gif
Eglute;)
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 13:48)
g.gif  nu jautrokas organizmas.. tai gal palik tada ta baltaji burbuliuka ir ziuresi kaip ir kas rytoj.. nes ne kokia O nustatineji juk  mirksiukas.gif nebera tas variantas, kad ten paklaida galetu kazka subalamutinti smile.gif
o as tai si men sakiau matuosiu 4 val ryto, nes pastebejau tendencija, kad mano mazasis apie 5 val ryto budinejasi vis, tai vis reikia tai soske paduoti, tai vandens atsigerti. o va siandien tik nematavau BT, tai neatsibudo ne 1 karto biggrin.gif  doh.gif
*

va va papsakok kaip tu matuoji kai mazas kelinejasi? nes maniski irgi buna 4 ar 5 pribunda nu ir kas tada smile.gif
irute1984
QUOTE(Tahoe @ 2010 03 03, 15:23)
(taip pat naudnga butu isskyras zymeti), tai jau ivykus O, pagal BT ir zymimas isskyras, FF nubres, kada galejo buti O ir vaisingos dienos.

Bet kaip tas iskyras atpazinti kai yra atliekami ND? Man asmeniskai jos visada atrodo per vaisingas dienas blush2.gif
auxxe
QUOTE(Eglute;) @ 2010 03 04, 10:53)
va va papsakok kaip tu matuoji kai mazas kelinejasi? nes maniski irgi buna 4 ar  5 pribunda nu ir kas tada smile.gif
*

tai taip ir matuoju, kad tik nubudina mane, as iskart greit BT pamatuot, tada stengiuos kuo maziau judesiu ( na lovyte salia mano lovos), tik ranka pakeliu, kad jam soske ikisti ar vandens atsigerti, ir toliau miegu. tik va sakau, man kazkaip nepakinta ta BT nuo tiek. bet si men visgi sakiau matuosiu geriau 4 val, tai bus tikrai tiksliau, nes nuo 12 iki 4 mazasis miega be problemu.
p.s. tai pabusiu siakrt as naujos temutes kureja blush2.gif
Tahoe
Auxxxe, nenoriu primeluoti, bet man atrodo, kazkur skaiciau, gal FF g.gif kad nakti nepatariama matuoti BT (net jeigu keliamasi prie vaiko ir pan.). Paskaiciau ir uzmirsau, kai man nebeaktualu, nes maniske buna kad atsikloja arba taip suverkia, tai soske paduodu, bet neatsikeldama is lovos smile.gif

QUOTE(irute1984 @ 2010 03 04, 12:55)
Bet kaip tas iskyras atpazinti kai yra atliekami ND? Man asmeniskai jos visada atrodo per vaisingas dienas  blush2.gif
*

Man irgi dilema tomis dienomis, kai ND g.gif Si cikla ND pas mus buvo grynai tomis dienomis apie O, tai isvis galvojau nera tu vaisingu isskyru, o viskas ND likuciai blush2.gif Bet kazkur forume paskaiciau, kad viskas isbega, ir tikrasias isskyras kakzur antroje dienos puseje visgi galima pamatyti ir atpazinti smile.gif
Eglute;)
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 14:01)
tai taip ir matuoju, kad tik nubudina mane, as iskart greit BT pamatuot, tada stengiuos kuo maziau judesiu ( na lovyte salia mano lovos), tik ranka pakeliu, kad jam soske ikisti ar vandens atsigerti, ir toliau miegu. tik va sakau, man kazkaip nepakinta ta BT nuo tiek. bet si men visgi sakiau matuosiu geriau 4 val, tai bus tikrai tiksliau, nes nuo 12 iki 4 mazasis miega be problemu.
p.s. tai pabusiu siakrt as naujos temutes kureja  blush2.gif
*

na aisku, reikia sia savaite kol dar nematuoju pastebet kaip mazas kelsis
auxxe
del isskyru as skaiciusi, kad jas reikia vakare ziureti, tada tikriausios jos.
Tahoe nu tai ir as dabar taip darau, kad nesikeliu is lovos ir tik taip paduodu ka reikia. bet va paskui mane jau nervina tas, kad pradedi galvoti apie BT, tada jau smalsu buna ir ta valanda ar kiek buna tokia nei siokia, nei anokia. na pasiskaitinesiu daugiau, kas rasoma del matavimo kokia 4 val g.gif
Tahoe
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 13:08)
del isskyru as skaiciusi, kad jas reikia vakare ziureti, tada tikriausios jos.
Tahoe nu tai ir as dabar taip darau, kad nesikeliu is lovos ir tik taip paduodu ka reikia. bet va paskui mane jau nervina tas, kad pradedi galvoti apie BT, tada jau smalsu buna ir ta valanda ar kiek buna tokia nei siokia, nei anokia. na pasiskaitinesiu daugiau, kas rasoma del matavimo kokia 4 val  g.gif
*

Va, radau bigsmile.gif
If you have to get up in the night and it is unavoidable, like having to take care of a small child, or if you have to go to the bathroom, just do the best you can. While some women notice rocky temperatures when they wake during the night, some women notice little impact. Take your temperature as close as you can to the same time each morning and choose a time that is likely to be when you have had the most sleep. For example, if your toddler wakes up every morning at 6 am, then take your temperature at that time, even if you go back to sleep. Try to avoid taking your temperature in the middle of the night, though, even if you seem to always get up at the same time in the middle of the night. Temperatures taken in the morning show a clearer biphasic curve and the time is more predictable.

Tai, manau 5val ryto, tai nera "middle of the night", tai gal gali ir matuoti wink.gif
Selva
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 11:29)
Selva kodel pas tave ten tas burbuluikas vienas ignoruojamas? 

Matavau ne laiku ir gerai neismiegojus. BT iskrenta labai is konteksto, tad pazymejau, kad neskaiciuotu wink.gif
auxxe
tai ir manau, kad 4 val ryto tai nera vidurnaktis. tai nera kad nuejau miegoti 10 val vakaro ir matuoju 1 val nakties g.gif
Papildyta:
NAUJA TEMUTE
Ingutevi
QUOTE(Tahoe @ 2010 03 04, 13:25)
Ingutevi, tau lapar. dare? Vakar kaip tik rode laida, kaip supratau, buten sia operacija dare 26m. moteriai, kuri su vyru net 6m. negalejo vaikuciu susilaukti... Ji mire... verysad.gif Gydytoja sake, kad nuo pacios proceduros negalejo, kalti tie, kurie jos neatgaivino po narkozes ar kzk pan. Tokia liudna laida, verkiau  verysad.gif

Taip, 25 dieną darė laparaskopiją.
O ta mergina apie kurią rodė - mūsų forumo narė cray.gif nesulaukiančių gandro skyrelyje ji bendravo... Labai liūdna istorija cray.gif
*DJD*
QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 04, 13:10)
O ta mergina apie kurią rodė - mūsų forumo narė cray.gif nesulaukiančių gandro skyrelyje ji bendravo... Labai liūdna istorija cray.gif
*

jo as irgi ten kartais paskaitineju tai zinojau kad ji is musu forumo. tikrai labai liudna verysad.gif verysad.gif
Monttana
QUOTE(Eglute;) @ 2010 03 04, 14:53)
va va papsakok kaip tu matuoji kai mazas kelinejasi? nes maniski irgi buna 4 ar  5 pribunda nu ir kas tada smile.gif
*

O tai vyru salia ner naktimis, kad prie vaiko atsikeltu? biggrin.gif As matuojuos 6h. Vaikis kelesi apie 7, puse 8. Bet jei prabunda anksciau (atsikloja ir susala, kanors susapnuoja ir pan.) tai prie jo kelesi vyras smile.gif

Pas mane buvo kita problema. Per miegus isikisdavau termometra ir toliau miegodavau doh.gif Tai po dvieju tokiu kartu, prasiau MB kad statytu antra zadintuva po 10 min biggrin.gif Tai db be problemu: vienas zadintuvas - isidedu (uzmiegu su terometro laikikliu rankose tas 10 min.) ir kitas - issiimu, per miegus idedu terometra i tiutele ir tik atsikelus pasiziuriu rezultata biggrin.gif Bet ir tai.. buvau syki net antra zadintuva praignoravus, tik MB bakstelejo, primint, kad dar neissiiemiau doh.gif Nei slamsumas nei nekantrumas man visai nebudingi schmoll.gif

QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 04, 16:10)
*

Truksta zodziu ka ir bepridurti verysad.gif Maza to kad vaikelio nesulauke, tai dar ir del svajones igyvendinimo mire verysad.gif verysad.gif Ziauriai likimas suzaide mellow.gif O per kokia laida sia istorija transliavo? unsure.gif
*DJD*
QUOTE(Monttana @ 2010 03 04, 13:49)
:  Maza to kad vaikelio nesulauke, tai dar ir del svajones igyvendinimo mire  verysad.gif  verysad.gif Ziauriai likimas suzaide  mellow.gif  O per kokia laida sia istorija transliavo?  unsure.gif
*

jo ziaurus likimas kartais buna verysad.gif
rode per LNK abipus sienos
auxxe
Montanna pas mane lovyte yra salia mano lovos puses. o siaip MB miega kaip uzmustas, negirdi jis nei vaiku, nei zadintuvu smile.gif tai as ji net i darba keliu.. o siaip as ar taip, ar taip issibudinciau, jei isgirstu, kad vaikas ziurzia. o manau ten rankos pakelimas kad paduoti soske bent mano BT labai dideles itakos nepadaro.. jei didysis susisapnuoja ar i WC uzsimano, tai jo, nueina MB prie jo, bet mazuoju tai jau pati pasirupinu ax.gif
linkur
sveikutes mirksiukas.gif
QUOTE(razina8 @ 2010 03 04, 09:03)
Keliose temose pasidziaugiau, ir cia noriu pasidziaugti. Visai nesenai, pries savaitele piktinausi, kad BT auksta, o NT neigiamas, kokia BT matavimo prasme, jei nesi nescia, o BT laikosi. Tai visgi as  nestuke.gif , BT nemelavo  blush2.gif  Tik NT teigiamas pasirode tik 16 DPO , 34 CD  ax.gif

Visgi BT nemeluoja  thumbup.gif
*

sveikinu 4u.gif lengvu 9 menesiuku mirksiukas.gif
Ingutevi
QUOTE(Monttana @ 2010 03 04, 15:49)
Truksta zodziu ka ir bepridurti  verysad.gif  Maza to kad vaikelio nesulauke, tai dar ir del svajones igyvendinimo mire  verysad.gif  verysad.gif Ziauriai likimas suzaide  mellow.gif  O per kokia laida sia istorija transliavo? 

Per LNK rodė.
Gali pabandyti http://www.supervideo.lt/bendruomene/profi.../video/naujausi čia pasižiūrėti 4u.gif
ksise
QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 04, 16:39)
Per LNK rodė.
Gali pabandyti http://www.supervideo.lt/bendruomene/profi.../video/naujausi čia pasižiūrėti  4u.gif
*

gal zinot kada kartojima rodys
Tahoe
Razina8, sveikinuuuuuu 4u.gif Visgi daznesniais atvejais BT islieka auksta pas nestukes smile.gif

QUOTE(ksise @ 2010 03 04, 16:32)
gal zinot kada kartojima rodys
*

Jau rode siandien... gali buti tesinys kazkada, nes jie padave skunda i prokuratura, kad istirtu, kas kaltas unsure.gif
Eglute;)
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 16:02)
Montanna pas mane lovyte yra salia mano lovos puses. o siaip MB miega kaip uzmustas, negirdi jis nei vaiku, nei zadintuvu smile.gif tai as ji net i darba keliu..  o siaip as ar taip, ar taip issibudinciau, jei isgirstu, kad vaikas ziurzia. o manau ten rankos pakelimas kad paduoti soske bent mano BT labai dideles itakos nepadaro.. jei didysis susisapnuoja ar i WC uzsimano, tai jo, nueina MB prie jo, bet mazuoju tai jau pati pasirupinu  ax.gif
*

Maniskis irgi nelabi girdi, nu zodziu kaip nors bandysim smile.gif

jezus kaip baisu del tos moters verysad.gif
Monttana
Katik aptikau tasiu isskyru unsure.gif Tai jei neklystu jos vadinasi egg whiter? g.gif Alia vaisingos ar ne? rolleyes.gif Seip iki ovuliacijos man dar tolokai, bet kas ten zino ax.gif reiks gal OT pagadinti, paziuret ar ka parodys g.gif O seip ND ryte savo malonumui buvo atlikti sokiai.gif biggrin.gif
evelinute
laba 4u.gif

grįžtu pas Jumis thumbup.gif nors sakiau šį mėnesį nematuosiu, bet kur tau.. kaip narkotikai doh.gif lotuliukas.gif
auxxe
aha, man net per mmm nematuojant va jau kazko lyg truksta, ryte taip keista.. smile.gif
daivutyte
QUOTE(auxxe @ 2010 03 04, 03:03)
labas rytas.. ziuriu pavasariui aatejus ( na bent kalendoriskai) atgijo ir temute, kaip dziugu vos ne kasdien po nauja  nestuke.gif pamatyti..  4u.gif  4u.gif
Eglute pas mane irgi 2 CD  4u.gif
*

sveikos,
vejuosi tave auxxe, bet atsilieku viena diena. siandien pramuso. bet si menesi labai krutine skaudejo, nezinau gal ka vel pasigavau, kokia velniava.
sveikinu dar viena nestuke! klausykit suskaiciuokit kiek is viso per valentino diena buvo pagaminta leliuku?!
irute1984
As tik pratinuosi, nes cia mano pirmas ciklas kai nusrendziau matuotis BT 4u.gif, pasiskaiciusi temute nusprendziau isbandyti, gal taip greiciau pavyks pagauti O blush2.gif
daivutyte
QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 04, 07:10)
*

OMG, AA Tomutei, skaudi istorija. Kartais pagalvoju ar verta tiek iet is proto del savo svajones, bet aisku kiekvienam savo...
raganyta
labas mergaites smile.gif su klausimu pas jus smile.gif
testa dariausi, antra juostele yra, bet netokia ryski, blanki, mms turi buti si sestadieni, jau 5 dienos BT ryte 37.1, dabar pasimatavau, tai rodo 37.8....ar jau tikrai galiu dziaugtis? nes po sitiek laukimo nebesinori nusivilti smile.gif
Ingutevi
QUOTE(raganyta @ 2010 03 04, 19:50)
testa dariausi, antra juostele yra, bet netokia ryski, blanki, mms turi buti si sestadieni, jau 5 dienos BT ryte 37.1, dabar pasimatavau, tai rodo 37.8....ar jau tikrai galiu dziaugtis? nes po sitiek laukimo nebesinori nusivilti smile.gif
*

Jau gali tyliai dziaugtis. Jei jau NT su 2 juostelem - sveikinu bigsmile.gif Lengvo ir sklandaus nestuke.gif
auxxe
raganyta palauk turimu buti mmm.. siaip aisku dziaugtis tylaii gali, bet visko buna.. as pasidziaugiau II dvi dienas ir deja visai vakare pramuse mmm.. ir ne as viena, kam taip nutike.. todel geriau palaukti mmm ar net pora dienu po mmm, kad jau butu galima ir garsiai pasidziaugti 4u.gif
Eglute;)
QUOTE(raganyta @ 2010 03 04, 19:50)
*

tyliai dziaukis smile.gif manopirmo leliaus atejimas buvo irgi antra juostele vaiduokliukas, linkiu II 4u.gif
Papildyta:
ECH nusipirkom nauja ciuzini, isbandytumem blush2.gif ,ale tos nelemtosios doh.gif doh.gif
daivutyte
QUOTE(Eglute;) @ 2010 03 04, 13:41)
tyliai dziaukis smile.gif manopirmo leliaus atejimas buvo irgi antra juostele vaiduokliukas, linkiu II 4u.gif
Papildyta:
ECH nusipirkom nauja ciuzini, isbandytumem  blush2.gif ,ale tos nelemtosios  doh.gif  doh.gif
*

Prajuokinai lotuliukas.gif !
Selva
Evelinute, puikus shuolis po O thumbup.gif
Chenelle
Labas rytelis,

Man O nubreze clap.gif Gal dar abejociau ar ta diena nubreze g.gif , bet "Coverline" kaip visada 37.06 doh.gif
ich
Sveikos 4u.gif
Reikia sita tema greiciau baigti smile.gif
As savo grafiko nesuprantu schmoll.gif Kaip taip gali buti, kur mano O g.gif
Flora7
Labutis mergaitės,
Tikiuosi, kad neišgrūsit manęs lauk..., kad taip tiesiai prie reikalo ašsmile.gif gal galit pakomentuoti grafikėlį? Būčiau labai dėkinga... blush2.gif 4u.gif

user posted image
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.