Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: BT matavimas, labai laukia II
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Bussinkka
Sveikos atvykusios į BT matavimo temą!
user posted image

BT - Bazinė temperatūra
NT - nėštumo testas
CD - ciklo diena
mm arba mmm - turim omeny mėnesines
DPO - kiek dienų po ovuliacijos
O - Ovuliacija
OT - ovuliacijos testas
TB - tavo brangusis arba vyras
ND - "namų darbai", arba kitaip - lytiniai santykiai
HCG tyrimas - kraujo tyrimas, nustatyti ar yra nėštumas ar ne, parodo net ir labai ankstyvą nėštumą.

Trumpas atskirų hormonų veikimo paaiškinimas:
GnRH (Gonadotropin releasing hormone) - gonadotropinus atpalaiduojantis hormonas.GnHR poveikyje iš hipofizės išsiskiria FSH and LH.
FSH (Follicle stimulating hormone)–folikulus stimuliuojantis hormonas. FSH yra gaminamas hipofizėje. Jis stimuliuoja folikulų augimą, kuriuose bręsta kiaušialąstės.
LH (Luteinizing hormone)– liuteinizuojantis hormonas. LHyra gaminamas hipofizėje. Jo poveikyje įvyksta ovuliacija.
Prolaktinas (Prolactine) - gaminamas hipofizėje, veikia krūtis ir kiaušides. Prolaktinas sąlygoja krūtų augimą nėštumo metu ir stimuliuoja pieno gamybą po gimdymo. Per didelė prolaktino sekrecija gali sutrikdyti ovuliaciją.
Estradiolis (Estradiol) - gaminamas kiaušidėse. Estradiolis stimuliuoja gimdos gleivinės augimą mėnesinių ciklo metu. Aukšta estradiolio koncentracija mėnesinių ciklo viduryje sąlygoja LH sekrecijos suintensyvėjimą dėl kurio įvyksta ovuliacija.
Progesteronas (Progesterone)- gaminamas kiaušidėse. Progesteronas kartu su estradioliu paruošia gimdos gleivinę apvaisinto kiaušinėlio implantacijai. Nėštumo metu progesteronas slopina gimdos susitraukimus.
Androgenai (Androgenes) – gaminami kiaušidėse ir antinksčiuose. Nuo jų priklauso plaukuotumas ir lytinis potraukis. Padidėjusi androgenų sekrecija sutrikdo ovuliaciją.
hCG (human chorion gonadotropin)– žmogaus chorioninis gonadotropinas. HCG gaminamas placentoje ir veikia kaip nėštumą palaikantis hormonas. Šis hormonas yra tiriamas siekiant nustatyti nėštumą. Mėnesinių metu kiaušidėse yra keletas - keliolika mažų folikulų. Kiekviename jų yra nesubrendęs kiaušinėlis. Hipofizė išskiria hormoną FSH, kurio poveikyje folikulai auga kol išsivysto vienas, dominuojantis, apie 20 mm diametro, folikulas. Kai folikulas subręsta, yra išskiriamas ovuliaciją stimuliuojantis hormonas LH.

user posted image

Papildoma naudinga informacija:

Temperatūra iki pakilimo vadinama 1 faze, o po ovuliacinio pakilimo - 2 faze. 2 fazėje temperatūra pakilusi laikosi iki mėnesinių, o mėnesinių dieną ji pakrinta, arba krinta palaipsniuj kelios dienos iki mėnesinių.
2 fazė paprastai būna vienodo ilgio, blogiausiu atveju su 2 dienų paklaida, o ovuliacijos diena gali kisti priklausomai nuo ciklo reguliarumo.
Temperatūros pakritimu skaitoma kai temperatūra pakrinta bent 0,2 laipsnio. Taip pat ir su temperatūros pakilimu.
Lytinius santykius nebūtina užtaikyti ovuliacijos dienai, spermiukai moters organizme vidutiniškai išgyvena 3 dienas.

Pastojimo tikimybė pagal lytinius santykius iki/po temperatūros pakilimo:
user posted image

Svarbu: 5-11 DPO gali būti implantacinis pakritimas - kai temperatūra pakrinta 0,2 laipsnio ar daugiau, o vėliau vėl pakyla. Implantacinis pakritimas nereiškia kad įvyko implantacija, o implantacinio pakritimo nebuvimas nereiškia kad implantacijos nebuvo. Tai reiškia kad jei buvo pakritimas, ciklas nebūtinai baigsis II juostelėm, o jei pakritimo nėra - nebūtinai nėra nėštumo.

SĖKMĖS IR KUO DAUGIAU II !

ksise
Aciu uz naujus namucius,tikiuos sie namuciai nauji atnes visoms nauju geru ziniu
Zemaiciuke
Bussinkka, aciu uz naujus namucius 4u.gif
Bussinkka
http://www.babyplan.ru/profile/67518
kaip galvojat pas mane 5 ir 6 DPO buvo 0.2 pakritims, ar gali buti kad implantacija buvo g.gif
bum
Sveikos, biškį papildysiu temelę 4u.gif

BT grafikų pildymas anglų kalba
Gali būti, kad reikės pakvietimo registruojantis, tai paprašykite jau ten esančių narių, kad išsiųstų į elektroninį paštą

GRAFIKĖLIAI RUSŲ KALBA

Užsiregistruokite ir suvedinėkite temperatūrą kiekvieną dieną. Taip pat naudinga žymėti išskyras bei ND. Jei darote OT - taip pat pažymėkite kada bus teigiamas.

PATALPINTI GRAFIKIUKĄ KAIP PAVEIKSLĄ TIESIAI IŠ FERTILYFRIEND ARBA BABYPLAN NEPAVYKS,
REIKIA JĮ PIRMA ĮKELTI Į INTERNETINI ALBUMĄ IR Į FORUMĄ KELTI KAIP PAVEIKSLIUKĄ!
taip pat nekopijuokite adreso laukelio, nes irgi nerodys

*Norint išsaugoti grafiką reikia:
1. užeik ant grafiko su pele. paspausk dešinį pelės klavišą- išlys lentelė, eilutė "įrašyk paveikslą kaip..". paspausk ant tos eilutės. tavo grafikas atsidurs tavo kompe "mano paveikslėliai.
2. surink www.radikal.ru
3. ten rasi iškart viršuj lietuvišką žodį "parinkti". eini ant jo. ir viršuj atsidaryk langelį "my pictures" arba mano paveikslėliai.
4. tada atsivers tavo visos nuotraukos, spaudi ant savo grafiko. ir ant žodžio "atidaryti".
tada ant žodžio mėlynam fone "zagrūzit".
5. atsivers tavo grafikas. apačioj randi aštuntą adreso eilutę, ją nukopijuoji.
6. nukopintą adresą įkelk čia.

*norėdama, kad tavo liniuotę matytų visi, kelinta tau CD ir kiek tau DPO turi daryti taip :
kai parašai žinutę forume prieš skelbdama žinutę paspausk varnelę ant "ijungti parašą?"
user posted image
Kaip įkelti grafiką per nuorodą:
1) Fertilityfriend: virš kalendoriaus spausti Home Page Setup ir nukopijuoti ten rodomą nuorodą. Pirmą kartą paspaudus reikia spausti Save kad nuoroda susikurtų.
2) Bablyplan: pase pasirinkti otkryt dlia vseh. Tada virš lentelės kopijuoti nuorodą.
user posted image
mmeda
Labas rytas, noriu ir as prisiregistruoti naujuose namuciuose, nes po poros savaiteliu zadu prie jusu prisijungti blush2.gif ax.gif
ksise
Mergynos,cia ne i tema,bet siand.pastebejau krutinej aplink oreoles ar kaip jas pavadint kaip ir strijas,kai kuriose vietose sutrukusias gislutes,cia normolu?dar taip nebuvo man
valiusiuke
Labas rytas 4u.gif Aš nei iš šio nei iš to kilstelėjau blink.gif Ai nieko dar nukrisiu ax.gif
Chenelle
Labas rytas 4u.gif
Sigeita
labas rytelis,
na jau mano siandieninis pakilimas,kazkodel nieko gero nezadantis ciklas, man taip atrodo.. blink.gif na bet laukiam toliau.. rolleyes.gif
http://www.babyplan.ru/profile/13592
Chenelle
QUOTE(Sigeita @ 2010 02 23, 11:10)
labas rytelis,
na jau mano siandieninis pakilimas,kazkodel nieko gero nezadantis ciklas, man taip atrodo.. blink.gif na bet laukiam toliau.. rolleyes.gif

Baik tu, viskas pas tave cia gerai 4u.gif
Sigeita
QUOTE(Chenelle @ 2010 02 23, 10:33)
Baik tu, viskas pas tave cia gerai 4u.gif
*

labai tikiuos tapt si men nestuke.gif dar vakar i vakara pradejo pilva maust,lyg mmm ateidinetu... g.gif
auxxe
labas rytas.. na ka, svyruojam smile.gif, o gal ir leidziames
user posted image

Papildyta:
Dzerimi kazkodel manau, kad tau sis ciklas bus sekimngasis.. na kazkaip man grafikelis labai jau graziai deliojasi wink.gif
vanesa9
QUOTE(ksise @ 2010 02 23, 09:31)
Mergynos,cia ne i tema,bet siand.pastebejau krutinej aplink oreoles ar kaip jas pavadint kaip ir strijas,kai kuriose vietose sutrukusias gislutes,cia normolu?dar taip nebuvo man
*

man zinok irgi taip pat yra, tik nera sutrukinejusiu, manau del to kad padidejo krutine siek tiek g.gif
*DJD*
labas rytas pasirodau doh.gif
QUOTE(Selva @ 2010 02 23, 00:10)
As irgi siandien nuleidau. Buvome su vyru pas GP, tai kadangi man 3CD, tai staigiai nusiunte i ligonine kruva tyrimu padaryti: prolaktinas, testosteronas, LH, FSH, skydliaukes ir net inkstu bei kepenu kazkodel. 7DPO laukia progesteronas, o kt sav vyrui spermograma. Jamam jauti uz ragu!  bigsmile.gif
*

matai kaip gerai bet visur vis kitaip daro man visus tyrimus skyre 21CD g.gif
auxxe
ksise del svorio kaitos gali strijos atsirasti.. gal pvz numetei svorio siuo metu? o gali ir del to, kad oda issitempe, jei krutine pastangrejo..
ksise
QUOTE(auxxe @ 2010 02 23, 12:40)
ksise del svorio kaitos gali strijos atsirasti.. gal pvz numetei svorio siuo metu? o gali ir del to, kad oda issitempe, jei krutine pastangrejo..
*

na tikrai nenumeciau svorio.
auxxe
ksise tai rytoj vel NT gadinsi ir ziuresi ar paryskeje, ar dar lauksi ilgeliau?
ksise
QUOTE(auxxe @ 2010 02 23, 15:57)
ksise tai rytoj vel NT gadinsi ir ziuresi ar paryskeje, ar dar lauksi ilgeliau?
*

Jei nebenukris bt ir jei pakils tai gadinsiu,nes siand.tai nukrito.
auxxe
tai dar nieko nereiskia, kad pakrito.. kiek as prisiziurejau FF grafikeliu, kur visai BT nuvaziuoja i apacia, o NT + smile.gif o keik tokiu zigzagu visokiu.. na ziuresim ka rytojus rodys.. o siaip arteja gan nemazai merginu NT gadinimo bumas smile.gif
Chenelle
QUOTE(auxxe @ 2010 02 23, 16:46)
o siaip arteja gan nemazai merginu NT gadinimo bumas smile.gif

aga tikrai idomu bigsmile.gif
OOrchideja
Prisiduodu smile.gif Jau buvau isigandusi kad neber temeles:D bigsmile.gif
ksise
QUOTE(auxxe @ 2010 02 23, 16:46)
tai dar nieko nereiskia, kad pakrito.. kiek as prisiziurejau FF grafikeliu, kur visai BT nuvaziuoja i apacia, o NT + smile.gif o keik tokiu zigzagu visokiu.. na ziuresim ka rytojus rodys.. o siaip arteja gan nemazai merginu NT gadinimo bumas smile.gif
*

oi kazin ar teks rytoj gadint nt,nes kazkaip pradejo pilva maust,ar tik neateina mmm verysad.gif
daivutyte
QUOTE(OOrchideja @ 2010 02 23, 09:37)
Prisiduodu smile.gif Jau buvau isigandusi kad neber temeles:D bigsmile.gif
*

sveikos pleputes prisijungiu pire jusu, siandien kylam 4u.gif
Monttana
Tahoe didelis ACIU aciuks.gif
auxxe
ksise pilvo maudimas - tai cia labai normalus nestuke.gif zenklas smile.gif mano drauge taip bemaudziant pilvui mmm lauke iki kol jau 7 sav nestuke.gif buvo.. kol vyras neapsikentes NT nenupirko smile.gif
Tahoe
QUOTE(Monttana @ 2010 02 23, 17:43)
Tahoe didelis ACIU aciuks.gif
*

Uz ka? ax.gif

Kokia grazi liniuote bigsmile.gif O kodel nepasidarei jos aktyvios (kazkelinta zinute siame puslapyje) ?
Džerimi
QUOTE(auxxe @ 2010 02 23, 10:48)
labas rytas.. na ka, svyruojam smile.gif, o gal ir leidziames
user posted image

Papildyta:
Dzerimi kazkodel manau, kad tau sis ciklas bus sekimngasis.. na kazkaip man grafikelis labai jau graziai deliojasi wink.gif
*

manau svyruojat mirksiukas.gif

Noriu ir as tiket, kad pasiseks. Bet kazkokios abejones kaip kirminas grauzia doh.gif

Ziuriu graziai visos busimos testu gadintojos laikosi. Taip ir toliau 4u.gif .
Ksise-o tu nepergyvenk mirksiukas.gif temperaturos pasvyravimas, tai ne nukritimas mirksiukas.gif
auxxe
Dzerimi nu labai jau grazus grafikelis tavasis..
Bussinkka
QUOTE(ksise @ 2010 02 23, 16:38)
oi kazin ar teks rytoj gadint nt,nes kazkaip pradejo pilva maust,ar tik neateina mmm verysad.gif
*

Lauksim teigiamo testuko thumbup.gif
Monttana
QUOTE(Tahoe @ 2010 02 23, 20:03)
Uz ka?  ax.gif

Kokia grazi liniuote  bigsmile.gif  O kodel nepasidarei jos  aktyvios (kazkelinta zinute siame puslapyje) ?
*

Uz pakvietima i FF smile.gif Visos prisijungimo problemos issisprende mirksiukas.gif

Neradau info kaip liniuote aktyvuot unsure.gif

beje merginos. Cia pirmam puslapy duota lentele su procentalia galimybe pastoti. Ir cia zymima, kad 2 dienos iki temp. pakilimo galimybes yra didziausios. Bet tai kaip zinot kada tau ta temepratura pakils unsure.gif O pati Ovuliacijos diena laikoma diena PRIES pakilima? ar ne?
g.gif
auxxe
Montana na jo, O yra pries ta jau tinkama pakilima. o siaip tai todel ir yra, kad reikia pasistebeti save, kad daugmaz zinoti, kada tiketis O, na ir kuo daugiau ND tuo metu. nors va mano mazelis per pacia O pagamintas smile.gif
Monttana
bandau liniuote unsure.gif

Nu kazkodel nesiaktyvuoja. nors padariua viska ka Tahoje parase su paveiksleliais Vaidilos temoj pirmam puslapy unsure.gif
Papildyta:
Vistik pavyko clap.gif Reik tik i visus nurodymus isiskaityt iki galo blush2.gif
ksise
QUOTE(Bussinkka @ 2010 02 23, 20:39)
Lauksim teigiamo testuko thumbup.gif
*

Tai kad gal jau nebebus nt,pradejo lyg ir tepliot,bet idomiai,toks vaizdas kad iskyros rudos.ryt gal jau pareis mmm. verysad.gif
Džerimi
Ksise unsure.gif liudna jei mm ateina, bet dar gali pasilikt vilti, nes kartais buna, kad mm diena (jei pastoji), mm tiesiog is iprocio bando ateit. del to pateplioja, arba stipriai maudzia kaip pries mm. 4u.gif

O as norejau paklaust-jei man maudzia pilva ir as noriu ta pazymeti, bet atitinkamo zymejimo nera, ar nesuklaidinsiu fertilicio, jei pavadinsiu ta maudenima Ovuliation pain? g.gif
auxxe
ksise rudas patepliojimas kartais buna.. na dabar ziuresim ir tikekimes, kad nepramus normalios mmm. 4u.gif
Papildyta:
Dzerimi man tas pats klausimas buvo iskiles.. is pradziu maniau zymeti irgi kaip Ovulation, bet tada maciau, kad tie taskai nukrenta labai, tai supratau, kad kazkaip nesiderina.. tada galvojau PMS zymeti, nu bet vel labai jau itakoja i blogaja puse taskus, tai vadinasi nera teisingas zymejimas. manau kad reikia paprasciausiai dadeti savo, kaip kad abdominal pain ar kazkas pan g.gif arba kaip kad as to isvis nezymiu smile.gif
Bussinkka
Sveikos, va mano grafikelis http://www.babyplan.ru/profile/67518 4u.gif
Siandien dariau NT bet pamaciau tik I cry.gif cry.gif cry.gif
Tahoe
Sveikos,

Man siandien nubreze linija!!! clap.gif
Tik mano O buvo, pagal mane, 12CD, tiksliau nakti is 11CD i 12CD... Nors gal FF ir teisus, nezinau rolleyes.gif

QUOTE(Monttana @ 2010 02 23, 21:14)

beje merginos. Cia pirmam puslapy duota lentele su procentalia galimybe pastoti. Ir cia zymima, kad 2 dienos iki temp. pakilimo galimybes yra didziausios. Bet tai kaip zinot kada tau ta temepratura pakils  unsure.gif  O pati Ovuliacijos diena laikoma diena PRIES pakilima? ar ne?
g.gif
*

tai, va, kad su ta BT pamatai, kad O jau buvo, tik BT pakilus... reikia dar BT kokius metodus naudoti ir zinoma ND, ND, ir dar karta ND biggrin.gif

QUOTE(Džerimi @ 2010 02 23, 22:19)
O as norejau paklaust-jei man maudzia pilva ir as noriu ta pazymeti, bet atitinkamo zymejimo nera, ar nesuklaidinsiu fertilicio, jei pavadinsiu ta maudenima Ovuliation pain? g.gif
*

Man ana cikla irgi vis maude pilvo apacia, bet nerada atitinkamo zymejimo, tai nieko ir nezymejau unsure.gif

QUOTE(Bussinkka @ 2010 02 24, 07:42)
Siandien dariau NT bet pamaciau tik I  cry.gif  cry.gif  cry.gif
*

Oi, nekantruole smile.gif
Bussinkka
QUOTE(Tahoe @ 2010 02 24, 07:58)

Oi, nekantruole smile.gif
*

bet jau 9 DPO verysad.gif
Tahoe
QUOTE(Bussinkka @ 2010 02 24, 08:02)
bet jau 9 DPO verysad.gif
*

Dar tik 9DPO wink.gif Kai kurioms net pries pat turincias ateiti mmm nieko nerodo. Kantrybes 4u.gif 4u.gif Tikrai dar labai anksti cool.gif
Bussinkka
QUOTE(Tahoe @ 2010 02 24, 08:06)
Dar tik 9DPO wink.gif Kai kurioms net pries pat turincias ateiti mmm nieko nerodo. Kantrybes  4u.gif  4u.gif  Tikrai dar labai anksti  cool.gif
*

O KAIP SUNKU LAUKTI blush2.gif
ksise
labas rytas,nebezinau ka galvot ka daryt,bt nenukrito liko kaip ir vakar bet mmm kaip ir nera,nu bet tas rudas tepliojimas mane nervina,net nzn ar gadint nt?! http://www.babyplan.ru/profile/65639
Ogiene
http://www.babyplan.ru/profile/69825 mergaites kaip jums atrodo sis grafikelis?Matuoju pirma kart ,bet ir tai ne nuo pradziu,bet NT tai manaudarysiuos koki pirmadieni,zinoma jei sulauskiu
Papildyta:
QUOTE(ksise @ 2010 02 24, 08:13)
labas rytas,nebezinau ka galvot ka daryt,bt nenukrito liko kaip ir vakar bet mmm kaip ir nera,nu bet tas rudas tepliojimas mane nervina,net nzn ar gadint nt?! http://www.babyplan.ru/profile/65639
*

kazkas panasaus kaip man,bet as tai bijau nusivilti
Bussinkka
QUOTE(ksise @ 2010 02 24, 08:13)
*

Aisku gadink NT tau kaip ir pozymiai kad nestuke.gif thumbup.gif
Zemaiciuke
Bussinkka, tikrai dar per anksti biggrin.gif

o va mano grafike nesamones darosi. kadangi bisko sloguoju, tai turbut nuo to ir BT aukstesne, o FF perkele O is 18 i 24, ko tikrai but negali blink.gif . BP - ne. ka jus manot? BP
Džerimi
QUOTE(Bussinkka @ 2010 02 24, 07:42)
*

biggrin.gif oi tu jumoriste. gi dar tik 9 DPO.

Ksise-jei turi daug testuku gali pagadint. bet jei ne, tai as, tavo vietoj, luktelciau dar kokia dienele 4u.gif

Prisiduodu ir as 4u.gif
Bussinkka
QUOTE(alinaanila @ 2010 02 24, 08:16)
http://www.babyplan.ru/profile/69825    mergaites kaip jums atrodo sis grafikelis?Matuoju pirma kart ,bet ir tai ne nuo pradziu,bet NT tai manaudarysiuos koki pirmadieni,zinoma jei sulauskiu
Papildyta:

*

Tau siandien mmm diena tai irgi galetum gadinti NT g.gif
Papildyta:
QUOTE(Zemaiciuke @ 2010 02 24, 08:18)
Bussinkka, tikrai dar per anksti  biggrin.gif

o va mano grafike nesamones darosi. kadangi bisko sloguoju, tai turbut nuo to ir BT aukstesne, o FF perkele O is 18 i 24, ko tikrai but negali  blink.gif . BP - ne. ka jus manot? BP
*

man atrodo kad tikrai O buvo 18 CD g.gif
Ogiene
bet gal gali ir veluot
Chenelle
Labas rytelis user posted image

QUOTE(Bussinkka @ 2010 02 24, 08:42)

Gi anksti labai tongue.gif

QUOTE(ksise @ 2010 02 24, 09:13)
labas rytas,nebezinau ka galvot ka daryt,bt nenukrito liko kaip ir vakar bet mmm kaip ir nera,nu bet tas rudas tepliojimas mane nervina,net nzn ar gadint nt?!

As negadinicua, palaukciau dar dienele kita, na nebent tu daug Nt turi ax.gif

QUOTE(Zemaiciuke @ 2010 02 24, 09:18)
o va mano grafike nesamones darosi. kadangi bisko sloguoju, tai turbut nuo to ir BT aukstesne, o FF perkele O is 18 i 24, ko tikrai but negali  blink.gif . BP - ne. ka jus manot?

manau nesamone padare doh.gif Pabandyk nuimti tas temp pradzioj kur netikslios rolleyes.gif
Bussinkka
Zinokit lygtais ir pamaciau antra juostele bet jau praejo nemazai laiko, o ir ziureti reikiamu kampu ir prie geros sviesos reikia lotuliukas.gif gal man jau vaidenasi lotuliukas.gif blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.