Auksinė žuvytė
2007 06 10, 15:16
Mano 13 mėnesių sūneliui įauginėja didieji kojų nagučiai. Pas gydytoją lankėmės ir su chirurgu konsultavomės, priėjome išvadų, kad tai genetiškai paveldėta... Ar daug tokių vaikiukų? Gal dar kas su tokiom bėdom susiduriate? Kaip jas sprendžiate? Man nago nuplėšimo procedūra atrodo labai bauginančiai  , bandome šią problemą spręsti tepaliukais, tačiau vaizdelis tikrai negerėja... O ypač dabar, kai vasara, karšta, dažnai sušlampa kojytės... Labai lauksiu Jūsų pasisakymų P.S. Nagiukus karpome tik TIESIAI, be jokių apvalinimų ir tt. Tačiau pats nagiukas augdamas į viršų išplatėja...
man paciai tvarke naga be jokiu skalperiu privacioje klinikoje(baltijos -amerikos), tikrai neskauda, ten gali ir pasikonsultuot, nes paprastose poliklinikose pjausto mesas........
Auksinė žuvytė
2007 06 11, 18:26
QUOTE(lauke @ 2007 06 11, 15:54) man paciai tvarke naga be jokiu skalperiu privacioje klinikoje(baltijos -amerikos), tikrai neskauda, ten gali ir pasikonsultuot, nes paprastose poliklinikose pjausto mesas........ O kiek mokėjai ir ką konkrečiai tau darė? Ar ten ir mažus vaikučius priima?
Ilganosė
2007 06 11, 18:40
Mano merginai buvo tokia nelaimė, bet tik vieną kartą(neprisišnekėjus), baisiai atrodė-ir skaudėjo, ir raudona, ir jau pūlinukai darėsi, bet senoviškai išsigydėm-pora kartų per dieną mirkėm karštam vandeny su kalio permanganatu, paskui nusausindavau ir šiek tiek Baneocino tepalu patepdavom. O paskui nagas praaugo tą kamputį, ir viskas.
QUOTE(Auksinė žuvytė @ 2007 06 11, 18:26) O kiek mokėjai ir ką konkrečiai tau darė? Ar ten ir mažus vaikučius priima? mokejau 300lt vienai pusei, nes jau man buvo atsibode su tais pirstais, pries tai operavausi, bet ir vel atauginejo, tai jau pinigu negaila buvo, o ir sake jei ataugtu, tai antras kartas nemokamas.O ataugimo galimybe labai menka is 100 vienas. O del vaiku nezinau, tai tikriausiai daro.Ten skalperio nenaudoja, nes nepjauna.O skauda tik tada, kai nuskausmina.Ten kazkokia medziaga, gal siera ta vieta isgramdo, kraujo labai mazai, perrisant neskauda, kai kuriem siek tiek maudzia. Galima tuoj pat eiti, batais tais paciais autis, maudytis, sportuot.Tik du sykius i diena nuplaut ta pirsta ir uzdet pleistra su baneocinu.
amzinastudente
2007 07 05, 19:23
Ir mes turim šią problemėlę  Manau, kad bent mūsų vaikui tai persidavė su genais. Tiek mano, tiek mano vyro nagai linkę įauginėti. O sprendžiam taip: kerpam tiesiai ir po kirpimo visada paspirituojam
Mamusik
2007 07 12, 14:00
O kas yra BANEOCINAS (sorry jei neteisingai parasiai  )? kur ji galima nupirkti?
QUOTE(Mamusik @ 2007 07 12, 14:00) O kas yra BANEOCINAS (sorry jei neteisingai parasiai  )? kur ji galima nupirkti? antibiotiko tepalas, parduoda be recepto vaistineje. Idomu kaip pasiseke auksinei zuvelei..............
Ir mums buvo iauges kojos nykscio nagas, tai teko su chirurgu padraugaut. Dabar stengiuosi toj vietoj labai trumpai nenukirpt nago, toki ilgesni palieku, tai kolkas viskas OK
Chanson
2007 07 15, 22:30
o mano vaikui iaugineja mazieji koju naguciai. Kaip sunku juos priziuret
Kai maniškei įaugo, teko kreiptis pas chirurgus, nupjovė pusę nago ir gydytojas man moralą atskaitė, kad vaikui TIESIAI karpau kojų nagučius. Pasirodo juos reikia karpyti apvaliai kaip ir rankų nagus.  Aš bandžiau paaiškinti, kad literatūroje rašoma, jog reikia karpyti tiesiai, tai jis pareiškė, kad tai neprofesionali ir klaidinga, tikrai ne gydytojų nuomonė  Va taip va Na ir ką... auga tas nagelis, dar nėra pilnai užaugęs ... bandysim užbėgti už akių kitiems įaugimams, nes ką vaikui reikėjo patirti per tą mini operaciją geriau neprisiminti
Auksinė žuvytė
2007 11 03, 18:50
QUOTE(lauke @ 2007 07 12, 15:18) antibiotiko tepalas, parduoda be recepto vaistineje. Idomu kaip pasiseke auksinei zuvelei.............. Seniai čia bebuvau O sekasi mums ne kaip  Pastoviai važiuojame gydomojo pedikiūro daryti, nors sūneliui dar nėra net 2 metukų  Nuvažiuojam, ištraukia įaugusį nagutį, sutvarko suragėjusias odeles, nudildina su tokiu aparačiuku, apkamšo kampučius tokia specialia medžiaga... Profilaktiškai tepam nagučius vazelinu, kad juos minkštintų ir jie būtų lankstesni, ir aišku, kai prasideda problemos - tepam antibiotikiniu tepalu. Tai tiek žinių. Bet kadangi aš esu griežtai prieš nagučių plėšymą, tai pasirinkom ilgesnį kelią su pedikiūristais ir tepalais. Kol kas: tfu tfu tfu - viskas pusėtinai. Stengiamės nešioti ne per mažą avalynę.
Ugn*Ine
2007 11 23, 08:48
mano mažiukei įauginėja nagučiai abiejų kojyčių tie didieji  siaubas kažkoks, čia tikrai paveldimumas, nes pas mane ta pati problema
Signa...
2007 11 24, 12:28
QUOTE(**SM** @ 2007 11 23, 09:48) mano mažiukei įauginėja nagučiai abiejų kojyčių tie didieji  siaubas kažkoks, čia tikrai paveldimumas, nes pas mane ta pati problema  kaip as uzjauciu jusu vaikucius mamytes,nes pas mane pacia ta problema yra  koks skausmas! Viena kart visa ziema su vyro kedais vaiksciojau
mum irgi iaugineja naguciai abeju kojiciu dideli pirstukai. praktiskai nuo gimymo  ir puliuoja dar
Nireglina
2008 03 12, 10:48
Ir mano mažių nuo gimimo kamuoja tokios bėdos. Įauginėja abiejų kojyčių didžiųjų pirštų nagai. Nuolat paraudę, bet supūliavę dar nebuvo (tfu tfu tfu). Per dieną kelis kartus patepame Betadine tirpalu. Gydytoja liepė saugoti, kad nesupūliuotų, nes tada tektų keliauti pas chirurgą. Pirmą kartą išgirdau, jog tai paveldima. Gal ir yra tiesos. Aš tokių problemų neturiu, bet vyrui retkarčiais nagai įauga.
agute07
2008 03 21, 19:33
Žinau, kad reikia kirpti tiesiai ir neužapvalinti
Linuxeee
2008 09 19, 13:26
Sveiki. Mano mazulei dabar tik 3menesiukai ir jai baisiai skaudziai iauges nagutis i pirstuka kojytes  taip gaila pupuliuko nezinau kaip jai padeti buvom pas gydytoja tai tik vaistu visokiu skystimuku tepaliuku prirase ir viskas  Gal yra mamyciu kurios buvote susidurusios su tokia problemele, gal zinote greitesni gydymo buda, kaip padeti savo saulytei kad neskaudetu taip? Kaip priziureti nagucius kad neatsitiktu kaip mano zuikuciui? Siaip tai ji gime nagutis buvo toks idomus, skersas kazkoks  gaila mazyles...
man pačiai ši bėda buvo  net 2 kartus operavausi-nes skausmo nebepakėliau,bet vis įaukdavo vėl-kol liaudiškom priemonėm neišsigydžiau. seses mažiukui ir taip buvo-tai reikia kirpt tiesiai-jokių būdu apvaliai.kai sau tai pakišdavau po nago kampučiu vatytės vos vos kad nagiukas augtų tiesiai-nuaugo ir
bimkutele
2008 09 23, 08:53
jei įauginėja tai ir visada įauginės,tik chirurgas gali padėti.nežinau ką aš daryčiau  bet manau kaip nors iškirpčiau.juk gali taip giliai įaugti ir užpuliuoti.reikia dažniau bent 2kartus į savaite pakirpti,kad nespėtų įaugti.
QUOTE(bimkutele @ 2008 09 23, 09:53) jei įauginėja tai ir visada įauginės,tik chirurgas gali padėti.nežinau ką aš daryčiau  bet manau kaip nors iškirpčiau.juk gali taip giliai įaugti ir užpuliuoti.reikia dažniau bent 2kartus į savaite pakirpti,kad nespėtų įaugti. O AŠ NIEKAD NEBEOPERUOČIAU-  nes 2 kartus operavau ir vėl įaugdavo.tik pati išsigydžiau,dabar jau 6 metai kaip nėra bėdų tpu tpu o iškirpt tai negalima-nes tada ir įauginės,bandyt reikia tą nago kamputį atkelt vis.kad nuaugtų tiesiai,ir tada ligiai kirpt-jokoiu budu neiškerpant kampučių-kad nebudu aštrų-lebngvai padildikit
mylimuke
2008 11 01, 21:44
Tepalai jokie nepadės. Reikia kirpti nagus tiesiai. Jeigu labai įaugę, paprašykit, gal kas moka iškirpti, jeigu ne, eikit pas chirurgą. Mums senelis iškirpo
mkristi
2008 11 04, 08:42
QUOTE(Linuxeee @ 2008 09 19, 14:26) Sveiki. Mano mazulei dabar tik 3menesiukai ir jai baisiai skaudziai iauges nagutis i pirstuka kojytes  taip gaila pupuliuko nezinau kaip jai padeti buvom pas gydytoja tai tik vaistu visokiu skystimuku tepaliuku prirase ir viskas  Gal yra mamyciu kurios buvote susidurusios su tokia problemele, gal zinote greitesni gydymo buda, kaip padeti savo saulytei kad neskaudetu taip? Kaip priziureti nagucius kad neatsitiktu kaip mano zuikuciui? Siaip tai ji gime nagutis buvo toks idomus, skersas kazkoks  gaila mazyles... Mums taip pat buvo ta problema. Tada mums tebuvo 4 men. Siunte pas chirurga, sis isoperavo ir dave vaistuku, gaila pavadinimo nepamenu. Jis kazkaip minkstina naga ir sis neiauga i odele, tai musu vieno nagiuko kamputis uzsirietes i virsu, na aisku nedaug. Manau, kad tai vis geriau nei pastovei iaugantys naguciai. As pati turiu ta problema, tai zinau, ka reiskia operacija su narkoze ir pan. O mazyliui chirurgas aisku narkozes nedave, tik kazko uzpurksdavo pastoviai, sake, kad jam neskauda, bet vailkas klyke ne savo balsu. Ir nezinojau, ar nuo skausmo, ar nuo baimes, nes ji tvirtai laikem ir as ir sesute. Bet aciu Die jau viskas praeityje. Ir dabar rodos viskas ok. Siulyciau vaistineje paklausti to vaistuko, jis skysto pavidalo, buteliuke su smailiu antgaliuku, reikedavo i pati nago kamputi lasinti.
bugienis123
2008 11 05, 07:42
Mano mažesniajam irgi buvo įaugęs nagas, kai jam tebuvo 3 mėn. Užteko vieno vieno vizito pas chirurgą - nukirpo tą kampelį odos, ir tiek (aišku nenuskausmino, paverkė vaikelis ir tiek, tokių procedūrų nenuskausmina), ir dar parodė kaip sugijus vis pamasažuot tą pirštuką, atsumiant odelę nuo nago krašto. Nervinausi, galvojau kad kartosis problema, bet užteko vieno apsilankymo pas chirurgą.
giedregie
2008 11 07, 16:59
kai mano vaikas buvo 1 men iaugo abu nyksciai, koju. iskarto vaziavau pas chirurga, tai jis patare nepanikuot, o uzdet spirito kompresus ant tu vietu. tai as suvilgiau degtine vatos diskeli, apvyniojau pirsta uzdejau maiseli, binto ir kojines. per nakti kazkaip ten isbrinko ar ka, nes isryto buvo nagai "islipe" ir stovejo savo vietoje  pabandykit jei ka o as pati paauglysteje buvau kazkaip blogai nusikirpus naga, tai pastoviai iauginejo, nieks nepadejo, sito recepto su spiritu nezinojau, tai ilgai kankinaus, kol mama nenusivede i kazkokia klinika, ten nupjove to nago krasteli, pridegino sakni ir viso problemos baigesi
QUOTE(giedregie @ 2008 11 07, 17:59) kai mano vaikas buvo 1 men iaugo abu nyksciai, koju. iskarto vaziavau pas chirurga, tai jis patare nepanikuot, o uzdet spirito kompresus ant tu vietu. tai as suvilgiau degtine vatos diskeli, apvyniojau pirsta uzdejau maiseli, binto ir kojines. per nakti kazkaip ten isbrinko ar ka, nes isryto buvo nagai "islipe" ir stovejo savo vietoje  pabandykit jei ka o as pati paauglysteje buvau kazkaip blogai nusikirpus naga, tai pastoviai iauginejo, nieks nepadejo, sito recepto su spiritu nezinojau, tai ilgai kankinaus, kol mama nenusivede i kazkokia klinika, ten nupjove to nago krasteli, pridegino sakni ir viso problemos baigesi  Kiek zinau, negalima labai giliai kirpti naguciu,veliau jie augdami greiciau lenkiasi i vidu,negalima ir kampu naguciu iskirpti,turi buti kerpama ovalia forma.tai kad aplesti nagiuka ir ji nukirpti,tai neiseitis,jis dar labiaulinks i iaugima
Ir mums buvo ta problemele  ,negerai nukirpau nagiuka ir krastelis iaugo.Dabar kerpu tik tiesiai ir leidziu nagiukams ilgesniem paaugti ,nekerpu labai trumpai .
Invincible
2010 02 24, 14:35
Sveiki, Štai kas mums nutiko... Dukrytei jau gimus pastebėjau, kad jos kojų nagučių forma problematiška, pagalvojau: "Bus problemų karpant..."  Bet vis stengiausi atsargiai, tiesiai, kaip priklauso kirpti. Nagučiai V raidės formos, ta prasme į šonus išplatėja ir dar negana to, nykštukų nagučiai į šonus užsiriečia į viršų  Nežinau kaip čia buvo, aš tuos šonus pakirpdavau visada, kaip ir visą nagą, o šį kartą vėl ruošiuosi kirpti ir žiūriu-vieno pirščiuko šonas, prie nagiuko paraudęs ir gana stirpiai  Kaip aš išsigandau  paskambinau gydytojai, nulekiau, o ji pasakė-Įaugęs nagas  Gavau siuntimą į Santariškes. Dabar ka tik iš ten grįžau. Gydytoja liepė 3 kartus per dieną mirkyti kojytę kalio permanganato tirpale+3kart po mirkymo dėti tvarsčius su Betadine tirpalu.  Savaitę stebėti, jei nepraeis, teks šalinti dalį nago  nenoriu net pagalvoti apie tai... Chirurgė nuramino, kad turėtų praeiti, nes čia panašu į uždegimą, sakė gerai, kad taip greitai susizgribom Mamytės, ar dar kam buvo taip? Pasidalinkite patirtimi kaip gydėte, ar praėjo, ar vis dėlto teko pjaustyti?
perlixike
2010 02 24, 22:26
Mano abiems vaikams tokie didieji koju pirstai yra  Chirurgas liepie stebet, kad nepuliuotu, irgi dejom ta tirpala, kad paraudimas praeitu. Tai dabar nei puliuuoja nei paraudes, bet labai negrazus, tai as stengiuosi kuo daugiau pakirpt, kad neuzkliutu kur
Invincible
2010 02 25, 14:09
QUOTE(perlixike @ 2010 02 24, 23:26) Mano abiems vaikams tokie didieji koju pirstai yra  Chirurgas liepie stebet, kad nepuliuotu, irgi dejom ta tirpala, kad paraudimas praeitu. Tai dabar nei puliuuoja nei paraudes, bet labai negrazus, tai as stengiuosi kuo daugiau pakirpt, kad neuzkliutu kur  O dievuli, uzjauciu jus... Tik siandien issiaiskinau, kad va ir mano seses vaikas tas problemas perejas, net nezinojau  Sake abieju koju nyksciu buvo tokie nagu iaugimai, tai isoperavo ir dabar viskas gerai, tik va jam 15m, o mano pupa dar maza 1m.4men, kaip ji ta skausma po operacijos pernestu, nezinau  juk ten pasalina dali nago... Tuos kompresiukus vis dedu su tirpaliuku, o nuo voneliu su kalio permanganatu naguciai pagelto, bet tai nera taip svarbu, ataugs, ar atsiplaus, svarbu, kad tas nagiukas pats sukovotu su tuo brudu, kad nepradetu puliuoti...
Sveikos, panasia problema ir as turejau, mano dukrytei pirstukas buvo paraudes, patines, matesi ir pulinukai. Nuejom pas gydytoja tai israse tepalo fucidin, patepem kelete dienu ir praejo, buvo baisu nes man paciai kelis kartus operavo iaugusi naga, tai tokio skausmo niekam nelinkeciau.
Kristina:):):)
2010 02 26, 00:05
QUOTE(Invincible @ 2010 02 25, 15:09) O dievuli, uzjauciu jus... Tik siandien issiaiskinau, kad va ir mano seses vaikas tas problemas perejas, net nezinojau  Sake abieju koju nyksciu buvo tokie nagu iaugimai, tai isoperavo ir dabar viskas gerai, tik va jam 15m, o mano pupa dar maza 1m.4men, kaip ji ta skausma po operacijos pernestu, nezinau  juk ten pasalina dali nago... Tuos kompresiukus vis dedu su tirpaliuku, o nuo voneliu su kalio permanganatu naguciai pagelto, bet tai nera taip svarbu, ataugs, ar atsiplaus, svarbu, kad tas nagiukas pats sukovotu su tuo brudu, kad nepradetu puliuoti...  Mano mažasis kai gimė, taip pat pamačiau, kad abiejų kojyčių nykščiukai bus problematiški - pas mūsų tėveli tas pats buvo. Aš taip pat stengiausi teisingai kirpti nagučius, bet po kelių mėnesiukų pradėjo vienas pirštukas raudonuoti ir lyg tinti. Tai mes nušuoliavom tiesiai pas chirurgą Saulių Špokevičių į Baltijos Amerikos kliniką, (gal jis ir dar kitur kur dirba, ne tik ten). Jis apžiūrėjo ir sakė, jei supuliuos prakrapštyti, kad puliukai išbėgtų, patepti Baneocin tepaliuku ir stengtis masažuoti tuos pirščiukus - na taip į šoniukus nuo nagiuko stengtis tą pirščiuko gumburėlį pastumti. Nenešioti labai aptemptų kojinaičių. Mano lelius dar visai mažas ir kol kas nieko rimčiau daryti negalima. Dabar lyg ir praėjo. Bet kai paaugs būtinai reikės sutvarkyti, nes greičiausiai kai pradėsim nešioti batukus kils problemų. O ta operacija nėra tokia baisi, jei daro mokantis chirurgas. Ten gi nuskausmina, ir ji labai trumpa, po to reikia tepti tepaliuku ir sugyja viskas.
baltijos amerikos klinikoje operavausi įaugusį nagą, tai ten nenuima nago, tik su spec. medžiaga pašalina nago kraštus visam laikui, jokio diskonforto išskyrus procedūrą nebuvo, aišku reikia persirišti, pasitepti, bet skausmo nebūna lyginant kai paprastai apipjausto nagus.
Invincible
2010 02 26, 10:22
QUOTE(lauke @ 2010 02 26, 10:20) baltijos amerikos klinikoje operavausi įaugusį nagą, tai ten nenuima nago, tik su spec. medžiaga pašalina nago kraštus visam laikui, jokio diskonforto išskyrus procedūrą nebuvo, aišku reikia persirišti, pasitepti, bet skausmo nebūna lyginant kai paprastai apipjausto nagus. Zinosime jei ka kur kreiptis, nes tos biurokratines gydytojos nelabai man patinka, o cia klinikoje va ir jau operuoja kitaip... Na kolkas nenoriu girtis, bet lyg atrodo kad nagiukas jau islenda po truputi lauk, dukryte neleidzia apziureti, bet va kai reikia po voneliu tvarstyti, tai sedi rami ir net tvarstukus paduoda, kantri ta musu mergyte
Invincible
2010 03 03, 13:50
Na mums jau paraudimas praejo, nagiukas lyg tvarkosi. Kad tik nereiketu tu operaciju, neduok Dieve  O kaip jusu Kristina:)  reikalai?
mes su naguciais jau nuo pat gimimo vargom ,bet dabar aciu D viskas gerai..man tai ziaurus tokie dalykai,pati verkdavau,nes vaikui skaudedavo  28 diena po gimimo numovus kelnytes soka gavau visas nagas buvo bordavas ,iskart i klinikas pas chirurga vaziavom,paziurejo,kads iauges uztepe tepaliuko ir liepe atvykt po keliu dienu tikriausiai busimai operacijai jei padetis nepakis,bet viskas susitvarke tai isvengem operacijos.Tepem Levomekolio tepalu  Chirurgas patare daryt druskos voneles,ismirkius nagucius su marles gabaliuku pavilgdytu spirite stumt odele nuo nagu soniuku.Dabar tfu tfu jokiu bedeliu
Kristina:):):)
2010 03 08, 22:24
QUOTE(Invincible @ 2010 03 03, 14:50) Na mums jau paraudimas praejo, nagiukas lyg tvarkosi. Kad tik nereiketu tu operaciju, neduok Dieve  O kaip jusu Kristina:)  reikalai? mums dabar lyg ir susitvarke, vis pamasazuoju, bet dabar ne raudona, ziuresim kaip toliau eisis tikiuosi isaugs ir jums to paties linkiu
sermuksnelis
2010 03 09, 14:01
oi mes jau praeejom ta dalyka  oi kiek n ervu man kainavo,ir pastbejau kad nagutcio krastas paraudes nuvykus pas chirurga nusprende kad pateko koks nesvarumas ir infekcija kilo...mat tokio amziaus vaikams nagai neiauga  ,ka ir savaite laiko skalavom ir tepliojom betadinais  ,kol viskas ejo tik blogyn,kitas chirurgas iskart issiunte operuotis.operavomes kauno klinikose,pas chirurga Eiva  viska maloniai isaiskino,kaip ka darys ir kad toj pusej jau niekada neiaugs  operacija trumpa-mamai daugybe nervu vistiek kainavusi  o skausmo vaikiukas po to niekada ipatingo nejuto,vos atsigaves po narkozes verzesi lakstyt. tik gyvenu su amzina baime kad neiaugtu kitas pirstas,ar ano pirsto kita puse  o gime taip pat su tokiais silpnais ir riestais naguciais.
|
|